Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- One mobilszolgáltatások
- Akciófigyelő: Ilyen kedvezmények járnak a Poco F8 sorozatra
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zizidor
üzenetére
Ha időnként akar felszállni a gép, arra két dolog hatástalan, egyik a TLP, másik a javasolt géptisztítás. Mindkettő érezhetően hasznos tud lenni alaphelyzetben, de nem ilyenkor.
Jó pár napot töltöttem egy Latitude 7400 2in1 melegedésének figyelésével mostanában, a vége többszörös ventilátor csere lett, de a lényegen nem változtat, hogy x dolog futása okozott extrém melegedést, enélkül akár venti nélkül is használható lenne a gép, de még max venti mellett is forrósodott az alja amúgy.
Mindegy, ezt csak azért említettem, mert én két terminalablakot figyelgettem, egyikben a watch sensors futott, másikban a htop, de jó a top is, lényeg, hogy valami process figyelő fusson.
Sajna ezernyi oka lehet, ha indokolatlan rendszerhasználat történik, főleg ha dVGA is képbe kerül, épp minap találtam egy ilyen problémát.
Szóval valahogy nyakon kell csípned a probléma okozóját, aztán ráérsz a TLP-t kipróbálni, addig viszont határozottan ellenjavallt!
Ha nyűgösnek látod a TLP konfigolását, van rá TLPUI is, bár maguk a jonfigolható opciók ettől még nem válnak egyértelművé.
Legalábbis nekem nem, de egy default TLP start után is lehet javulás a fogyasztásban. 
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Elektromos autók - motorok
- Spórolós topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen notebookot vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xbox Series X|S
- Ha a koreaiakon múlik, még évekig ingünk-gatyánk rámehet a memóriákra
- Vicces képek
- One mobilszolgáltatások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PC Game Pass előfizetés
- Antivírus szoftverek, VPN
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Garancia!: 2027.03.24 MSI Katana GF76! I7 11800H / 3060 / 16GB DDR4 17Colos kijelző!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B760M i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN Z1 Plus Seasonic 850W
- Samsung Galaxy S25 Edge Titanium Jetblack 12/256 GB Használt, karcmentes 6 hónap garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Legalábbis nekem nem, de egy default TLP start után is lehet javulás a fogyasztásban. 
Rowon