- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penty
aktív tag
válasz
ubyegon2 #11610 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy tökéletes-e, hanem hogy saját maga rakatta oda azt az ocsmányságot.
Bár nem vagyok öreg, de én még úgy nőttem fel, hogy a szép, selymes tiszta bőr a szép nő egyik ismérve. ("Elmaradott" faluhelyeken talán még emlékeznek az öregek erre.) Meg ez így volt az elmúlt jó néhány száz évben itt erre mifelénk Közép-Európában. Az elmúlt 20 évben viszont kezd feje tetejére állni ez (is!), mert ömlik be a kultúrmocsok (is) az országba... Na mindegy, nem folytatom, mert átmegyek politikába. -
bambano
titán
válasz
ubyegon2 #11583 üzenetére
a főnök fel akarja újítani az egyik szolgáltatási központunkat, így lendületbe jöttem, és ki akarom cseréltetni az ezeréves, leharcolt hálózati eszközöket is. Ezért el kellett zarándokolnom, hogy ahol az optika elindul felénk, ott milyen csatlakozóra van kivégződtetve, mert ahhoz való patch kábelt kell rendelni.
és a válasz: euro2000.
-
Penty
aktív tag
válasz
ubyegon2 #11562 üzenetére
Igen, fiús terület ez a Linux, bár nem tudom, inkább csak sejtem, milyen reakciókat váltana ki az, ha lenne köztünk egy lány, aki meg elkezdene "jópasis" képeket feltölteni ide.
Lefogadom egyébként, hogy nem csak hogy fiús, de a többségünk közelebb van a 40-50-es korosztályhoz, mit a 20-hoz. -
Penty
aktív tag
válasz
ubyegon2 #11554 üzenetére
Férfias kar? Bár a kép mérete túl kicsi, de szerintem nagyjából hasonló testalkatú ez is, mint az általam linkeltek. Nem tudom, hány kilós a lány kezeiben az az izé, de anno nagyanyáink a faluvégen sem sokat finomkodtak, mikor az ekevasat arrébb kellet b@szni, mert nem tudtak tőle hanyatt esés nélkül eljutni a kertvégi budihoz.
@ (#11555) ubyegon2
A fenti csaj is begyere... -
Penty
aktív tag
válasz
ubyegon2 #11547 üzenetére
Annál nem csak a fejét, az egészet elszúrták.
Alapjában a legtöbbje nőies marad, ha éppen nem versenyformában van. Ruhában nem tudnád megmondani róla, hogy szálkás-e vagy sem.
Soha nem értettem, mire jók ezek a fotóshoppolt képek, amik annyira el vannak torzítva, hogy nem sok közük van a valósághoz. Bár ha belegondolunk, a magazinok címlapjain lévő ilyen-olyan nénik is itt-ott ki vannak igazítva...
(#11545) bambano
Én nem bánnám, ha a kettő közül bármelyik is megharapna... -
-
bambano
titán
válasz
ubyegon2 #11518 üzenetére
én továbbra is két irányvonalat tudok elképzelni:
- az egyik a szakma, amikor olyan dolgokról esik szó, ami később másnak is hasznos lehet
- a másik a kocsmai pletyka szint.a második idevaló, az első nem. én nem emlékszem, hogy olyan szakmai kérdéseket feszegettem volna itt, ami komoly szintet képvisel. ami témát itt felvetettem, az szórakozás szintű kérdés volt. de mutass cáfolatot!
-
zoltanz
nagyúr
válasz
ubyegon2 #11419 üzenetére
Annyira nem lényeg, mert ha megállok a feladatkezelő felett az egérrel, ad betekintést, ott látom real-time a CPU használatot.
Úgy szokom telepíteni a Debiant, hogy KDE, LXDE, Xfce-vel, ha hozzáveszem a Cin-t összekeverednek a De-k.Simple CPU Monitor zipet letöltöttem, ezt még le kell fordítani?
-
zoltanz
nagyúr
válasz
ubyegon2 #11416 üzenetére
Nagyon gyors ablakozó hw render-rel, programok menü, még fel kell pörögnöm hozzá.
KMix-xel is megy az OSD szépen, pulse nélkül.
Van egy gondom a Cin-nel, szeretnék telepíteni egy CPU használat grafikus visszajelző ikont a tálcára, de nem enged online semmit lehúzni, hiba:
"Hiba történt a frissítés telepítés közben" -
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #11387 üzenetére
Nem érted.
Mindenképp live rendszer kellett, mert zsugorítanom kellett egy olyan partíciót, amin linux van. Így, ha már leszedek egy live-ot, gondoltam kipróbálok olyat, amit amúgy sosem szoktam. Ebből lett az, hogy kíváncsiságból, poénból leszedtem egy buntut amiben van gparted. Ennyi. -
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #11379 üzenetére
Maga a gparted elindult az ubuntu alatt, de nem működött benne valami, talán nem ismerte fel a meghajtókat vagy ilyesmi. Mindegy, nekem nem jött be, amúgy se használok olyan szoftvereket amihez kifejezetten ubuntu kéne.
(#11378) zoltanz: Háát, kezdem azt gondolni, hogy ez is, meg a Debian topikba írt problémád is inkább DE specifikus. Amióta nem használok csak window managert, egy csomó probléma eltűnt. (De lett új
) Végeredményül sokkal gyorsabb rendszert kapok, de úgy, hogy hdd-ről ssd-re való váltás sebességérzete igazából már csak a bootkor jött ki.
-
zoltanz
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
válasz
ubyegon2 #11232 üzenetére
Szerintem nem virtuális, hanem inkább tájnyelvi. Én sokszor hallottam ilyeneket, hogy "Níjjed e kisonokaam!" (Nézz ide, vagy valami ilyesmi, gondolom...)
(#11229) Apollyon válasza BoB (#11228) üzenetére
Szeret téged, azt húzogatja a hajad!(#11238) ubyegon2 válasza BoB (#11236) üzenetére
A könyvtárba, ahol kötetekben áll a kőbányai... Világos?
Sokat jártunk oda a nagypapámmal, amikor kapálni mentünk a kukorica földre. Azért vagyok ilyen kib..szott művelt.De ez még annak idején volt, amikor még Degeczen laktam.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #11183 üzenetére
"észrevettétek, hogy ma már inkább az ciki, ha valakit kijavítanak, ha totál helytelenül ír az anyanyelvén, nem maga a félanalfabetizmus ténye."
Már korábban is benne volt az alapelvekben, hogy nem érdemes ezzel szórakozni, egyenlőre-egyelőre dolgokkal. Ha minden alkalommal szólnánk valakinek, tele lenne a fórum a nyelvhelyességi figyelmeztetésekkel.
Szóval kár a gőzért. Az elmúlt 1-2 évtizedben egyszerűen annyi nyomorult szabadult rá az internetre, hogy jobb inkább rájuk hagyni. Persze igaz, hogy ha más is olvassa a 0 értelmi szintű hsz-eket, akkor majd az is esetleg rossz példát tanul el – de ezzel sajnos nem lehet mit kezdeni. Van már pár user itt a fórumon, akinek ha meglátom a nickjét már görgetek is tovább, mert fizikai fájdalmat okoz a helyesírásának minősége.
De sajnos sokan vannak azok is, akik rendesen írnak billentyűzeten, viszont ha a nyomorult okostelefonjukkal küldik be a hsz-t (semmi ékezet még oké, régebben én is írtam úgy kényelemből), nincs vessző, tagolatlan az egész, rossz olvasni azt is.
A -val-vel ragokat a userek túlnyomó része nem tudja használni. 6-al (hat-al?) meg 7-el (hét-el?), agyfrász... De a "kedvencem" még mindig a 2-ő (kettő-ő?) meg a 2/3-ad (lol). De pl. az index, hvg cikkek minősége is kritikán aluli, helyesírási, meg mindenféle egyéb szempontokból is, ami mondjuk nem csoda, mert a cikkeket oda is kábítószeres libbantak írják.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #11161 üzenetére
Az új név akár a "civil" is lehetne, akár valamilyen egyéb nyelven, ha még nem foglalt.
Arcképet meg szerintem minimum 1 év, mire kérhetsz, feltéve, hogy addig nem tiltatod ki magad.
A törlés/újrareg meg nem fog működni, mert pl. az IP címeket is nézik, és ha feltűnik nekik, akkor odaírják az adatlapodra (amit csak a modeszek látnak) az előző nicked és munkásságod.
Plusz, a rangot is bukod, és minimum 2 év mire kaphatnál egyéni pofázmányt.
-
F34R
nagyúr
válasz
ubyegon2 #11027 üzenetére
dehogy ult... coffee lake ledaralta a ryzen-t. evek ota megy a harc, de intel kerul ki jobban.
Most mar nem is a penz szamit, hanem az hogy ki tesz le jobb megoldast az asztalra.
viszont az dicseretes, hogy pl a threadrippert kihozta az AMD igy mar van alternative HEDT kategoriaban is. -
válasz
ubyegon2 #11024 üzenetére
Azt hiszem, már rég bebizonyosodott: az előkapnak a fiókból valamit, amivel agyonverik a konkurrenciát csak urban legend. Egyrészt ha lett volna ilyenjük, már előhúzták volna, másodszor az is Meltdown/Spectre hibás lenne, harmadszor: az a CEO, amelyik csak így előránt a fiókból vmi forradalmit, másnap munkanélküli.
-
bambano
titán
válasz
ubyegon2 #10955 üzenetére
anno, vagy 10 éve, akartam venni egy rendes fényképezőgépet és pont az e-digitalnál volt.
vagy 6x eljátszották velem, hogy weben van, felhívom őket telefonon, hogy kell, van-e raktárban, át tudom-e venni személyesen, bemegyek érte. bementem, már elfogyott. azóta az edigital környékére se megyek. -
bambano
titán
válasz
ubyegon2 #10890 üzenetére
a szupergyors internet projektbe beleöntöttek vagy 88 milliárd forintnyi támogatást.
ez önmagában elég nagy lépés. ráadásul ezt az eddigiekhez képest viszonylag értelmesen csinálták, mert egyrészt kikötötték, hogy *mindenhova* kell internet belőle, a legutolsó tanyaközpontba is, másrészt előtte felmérés volt, hogy hol nincs.másrészt a kormány bevállalta, hogy a hatóságokat rászorítják a normális ügyintézésre, hogy ezen ne múljon. ez önmagában is nagy dolog, mert ezzel gyakorlatilag a saját csicskásaik seggét tették a célkeresztbe.
úgy tűnik, viktor eldöntötte, hogy ebből politikai pr-t csinál, és ezért ugyanolyan fontosan kezelik, mint a stadionépítést.
tehát amikor azt mondom, sokat tettek a netért, nem viccelek. az más kérdés, hogy nem mindenki tájékozott ebben a kérdésben még akkor sem, ha elég sok hír ment erről az itcafe-n is.
-
bambano
titán
válasz
ubyegon2 #10852 üzenetére
komolyan besírtam a linux haladón. amennyi ökörség ott elhangzott mostanában, azért rendes helyen irtás lenne nagy kaszával. kérdezőnek hardveresen nem látszik az usb wifi dongle-ja, de azt kell neki tanácsolni, hogy synaptic-kal telepítsen, ne kézzel, ettől ledobta az agyam az ékszíjat.
"legalább csak a poen kedvéért néha nem nézel be a Kezdőbe": de, pont a poén kedvéért benézek néha. csak nem szólalok meg ott, mert mindenkinek jobb így.
a fórum általános állapotát meg legjobban a routeres topic mutatja. folyamatosan özönlenek bele a kérdezők, és mindegyik felteszi pontosan ugyanazt a kérdést, mire a topicgazdák visszakérdeznek minden esetben pontosan ugyanazokat a kérdéseket (milyen fal, hány helyiség, stb). és soha, egyetlen egy kérdező sem vetemedik arra, hogy visszaolvasson 5-10 hsz-t, és felfogja, hogy dikkmá', ezt már kérdezték és ez a válasz, ez jó lesz nekem is.
a régi szép időkben, amikor a linux levlisták kezdték, az ilyenért akkora virtuális maflást kapott az illető, mint ide nagykáta.
-
válasz
ubyegon2 #10844 üzenetére
Ok.
Pontosan a tipikus topik tünetek sajnos itt is.
Van 1-2-3 aktív ember aki sajátjának tekinti a topikot, jogot formál hogy basztasson célozgasson cinikus aláírásokat tegyen stb.
További kellemes barátságos légkört kívánok a barátságos Linux hívőinek.
Habár lehet tényleg a Linux-szal semmi gond, a köré gyűlt elborult agyú fanatikusokkal és ezek "barátságos" hozzáállásával van a nagyobb probléma.
Köszöntem hogy itt lehettem, a Mint telepítését amúgy önerőből megoldottam dualbootba egyedül, az utána következőkért elnézést kérek, bepofátlankodtam egy Linux kezdőknek topicba mint Linux kezdő, és még a gondjaimra tanácsokat is merészeltem kérni.
Ezen soraim arra topikra is vonatkoznak, további barátságos, cinizmus és szarkazmusmentes (...???) fórumozást kívánok.
Nem gond, elveszítettetek egy kezdő lelkes laikust,érzékeny lelkében még hetekig tátongó sebeket hagyva, amennyiben a többi 10-100-1000-hez is így álltok hozzá akkor már értem a Linux alapú oprendszerek csekély elterjedését.Próbálom önerőből megoldani a gondjaimat, a Google-search legalább nem ad cinikus aláírásokat a keresésekre és en-hu fordítást is tud.
További kellemes fórumozást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged