- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Yettel topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- 175 fotó, amit a Vivo X300 és X300 Pro kameráival készítettem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Poco F7 – bajnokesélyes
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Én nem tudom megnyitni.
Objektíven: vannak hibák, nehézségek. Tanulni és szokni kell. Amint megtanultad és megszoktad, esetleg meg is szeretted, bármi mást amit látsz idióta szívatásnak tűnik utána.
Logikus, követhető. Semmit se rejt el. Sőt mindent szinte eléd tesz.
Ha van affinitásod hozzá, vagy tudnak segíteni akkor nagyon nagy előny.mondok egy példát: asszony laptopján w7 volt. Jópár éve. Mostanra oda jutott, hogy használhatatlan lett. 1-2 óra baszogatás kellett, hogy egyáltalán használni lehessen. Feltettem neki linuxot, azóta csend van.

-
törölt tag
MUhahaha...

"a rooterem átmenetileg elvesztette a Linux kompatibilitását..."

Komoly!
Én a 2000-es évek eleje óta (konkrétan Mandrake 7.0-2) kizárólagos Linux felhasználó vagyok (PC-n, mobilon szigorúan WP
).
Először is, egy problémára nem az a megoldás, hogy mindjárt telepítek egy másik terjesztést. Minden nagyobb terjesztés mögött komoly közösség van, tudnak és fognak segíteni, nem kell 50 disztrót feltelepíteni 1db probléma miatt.
Lehet, hogy kell hozzá némi kitartás (én abból az időből jövök, mikor ha hangot akartál csiholni, akkor nem úsztad meg a kernel fordítást, mert az ALSA csak opcionális volt), de a Winhez is kell (igen, cégnél muszáj foglalkoznom vele)...
A Debiant is Pistike és Sanyika fejleszti, semmilyen cég nem áll mögötte, és meg se próbáld kinyomozni, hány kiszolgálón/szerveren fut a világban...
A teljesítmény elsősorban asztali környezet kérdése, abból pedig kismillió+1 van Linuxon...
Idsanya nem túl vaskos Acer Aspire 5310-es laposára megjelenésekor feltoltam az Ubu 12.04 LTS-t (Unityvel
), azóta is jól van köszöni szépen, semmi dolgom vele, csak ráeresztem a frissítéseket...
Biztonság szempontból is jobb mint a Win, persze nem tökéletes, adódhatnak gondok itt is, de általában gyorsan reagálnak a fejlesztők, és jönnek a frissítések.Szal ha engem kérdezel, Linuxra fel, csak mondjuk én a gördülő terjesztéseket, mint a PCLinuxOS annyira nem kedvelem, inkább valami hagyományos kiadási modellt követő disztrót választanék!
-
khalox
őstag
Van neki (mármint igazságtartalma). Egy egységsugarú felhasználót nem érdeklik a rendszer finomságai, csak az, hogy minden működjön rendesen out-of-the-box.
Ha nincsen komoly szándék és idő, türelem az ismerkedésre és esetleg az átállásra, akkor valóban igaza van a cikk írónak.Jómagam a LinuxLiteOS-t használom két gépen is teljes megelégedéssel (mindkettő elég öreg vasdarab), ami pont a cikkben ajánlott XUbuntu egyik verziója.
Az meg, hogy ezek a dolgok mennyire megbízhatók - nyilván mindenkinek magának kell eldöntenie, mi az. ami számára nagyobb kockázat. -
lev258
veterán
Magával az írással nincs olyan nagy vész, de azt hozzá kell tenni, az olvasottak alapján olyan ember írta, aki nem is akart megismerkedni a Linux rendszerekkel, hanem mindössze arra vágyott, hogy legyen egy működő rendszere amit tud alap szinten kezelni. Itt gondolok arra, hogy a felmerülő problémáira, bár nem garantált, hogy lett volna számára megnyugtató megoldás, ő feltételezhetően nem is keresett. Itt-ott erősen megmutatkozik az is, hogy a tényekkel is hadilábon áll.
Összességében amit korábban megszokott, azt várja el. Ezt viszont a Windows tudja neki megadni. Egy váltáshoz, vagy csupán megismerkedéshez valódi szándék is szükséges.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Projektor topic
- Revolut
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- Árváltozás+játék DVD: Borderlands 2 Ultimate Loot Chest Limited Edition
- PC Game Pass előfizetés
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Stalker Clear Sky Limited Collector's Edition
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2253,95% Akkumulátor
- 8Gb DDR3L 1,35V 12800u 1600Mhz RAM-ok, több db
- Új állapotú, csúcstechnológiás Roborock Saros Z70 robotporszívó
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3582, 100% Akksi
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

CPT.Pirk