- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Klusi86
tag
válasz
lev258 #35086 üzenetére
Köszi. Így sikerült megcsinálni. Tudom, hogy csak esztétikai hiba volt, de így azért szebb
@max4o4: Igen, csak annak a linux disztrónak vált be a fentebb lévő javítás aminek a grubja aktív volt.
Kérdés: Jelenleg két disztró van fent a gépen: Voyager HD 14.04 (ennek a grubja aktív és ennél sikerült megoldani a problémát) illetve Linux Mint Cinnamon 17.1 64bit. Lehet utóbbi grubját aktívvá tenni? Ha igen, hogy? És elképzelhető, ha ennek lesz a rendszerbetöltője aktív akkor sikerülhet a javítás itt is?
-
DExT3R
csendes tag
-
agy73p
senior tag
válasz
lev258 #34774 üzenetére
Na, akkor .... ugorjunk .... ugorjunk .... ugorjunk .... ugorjunk .... ugorjunk .... és elértünk hozzád!
Tudom, hogy én hizlaltam meg, mert minden desktopot és pár plusz progit is feltettem....
Nem is ez a lényeg. Csak át akartam rendezni, de nem ment. Valszeg ismét le fogom törölni és újra fogom tenni a SuSe-t majd.... bár, már nem biztos!Mert fel tudtam tenni a Manjarot!
Valami ilyesmit kerestem, ez eddig nagyon szimpatikus. Hogy miért? Mert gyors, nagyon gyors, a leggyorsabb mind közül, egyszerű, és kevés a sallang...
Bár még csak egy-két órája van fent, de eddig ez a véleményem. -
válasz
lev258 #34643 üzenetére
antiX-ban alapból nincs pulseadio csak alsa,
Doner: Melyik verzió (13.x, esetleg 14 alpha, stable vagy testning repó), milyen gép, ánblokk nincs hang vagy csek egynémely alkalmazásban (smplayer pl szeret csak úgy random átállni pulsere, ami ugye meg nincs alapból) stb. ? -
Moonline.
aktív tag
válasz
lev258 #34205 üzenetére
O, ha csak egy újraindítás megoldaná problémát nem lennék itt.
Automatikus frissítés be van lőve, biztos volt már pár. De, hogy mikor kezdödött pontosan az egész, lövésem sincs. Elöször csak hetente néhányszor. Aztán már napi szinten. Van amikor 2 percenként ki kell nyomni a wifit. Teljesen random. A stream azota is megy, nem szakadt meg.
Hardveres gond lehet?
-
Moonline.
aktív tag
válasz
lev258 #34198 üzenetére
Azért nem gondolom hogy a router ludas mer Winen és mobilon nincs vele baj. Linuxon sem volt egy ideig, aztán egyszer csak lett.
TP-Link WR841N van.
Most is megy a stream és 120-150 Mbps között ugrál a kapcsolat sebessége. Teljesen random. Van amikor tovább csökken és a végén megszakad.
-
ElGatto
aktív tag
válasz
lev258 #34085 üzenetére
hi!
Videókari mivel laposban van valami mobil ATI, vagy AMD pontos szám most nem jut eszembe.
Kétféle módon próbáltam, vagy alapból be volt dugva a HDMI kábel és úgy indítottam el asszem akkor volt kicsi kép hang nélkül, vagy utólag dugtam be a kábelt akkor lett óriási kép, hogy az egeret sem találtam meg a TV - n. -
agy73p
senior tag
válasz
lev258 #34072 üzenetére
OK.
Jó arcok vagytok, más (óra, telefon, tablet, kávé, stb) topicokon a kivagyiság megy inkább, itt meg a segítség önzetlen. Köszi!Csak tapasztalatból mondom: egyébként a Mint Cinnamonnal jóval lassabbnak tűnt, mint az Ubuntu. Az Ubuntun éreztem semmi gondot, a Mint meg mintha többet dolgozott volna a vinyón, legalábbis n így éreztem.
-
Lathronos
őstag
válasz
lev258 #34014 üzenetére
Legelőszőr Ubuntu 14.10-zel próbálkozott, de a pulseaudio nem kezelte rendesen a realtek integrált hangot, majd javaslatomra lett telepítve helyette Linux Mint 17, de itt is a Pulseaudio kavar be neki. Most ott tartunk, hogy készíttettem egy ISO-t, amibe ki van lőve a Pulseaudio és ALSA van helyette alapértelmezett hangvezérlőként(vésztartalékként pedig OSS). Remélhetőleg ez majd megoldja a problémát, holnap kiderül. Ha meg nem, beborul.
-
agy73p
senior tag
válasz
lev258 #33990 üzenetére
Megnézem majd. Amúgy melyik disztrót ajánljátok nekem, kezdőnek? (Olvasom az összefoglalót!
) A családot is próbálom bevonni, mert a Win7-et már nehezen bírja a gép és különben is, haladjunk a korral :-))
Uhu?
Mintet már egyszer próbáltam (2 évvel ezelőtt), azzal nem volt ilyen leállási gond.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
lev258 #33738 üzenetére
Win 95 van a dobozra írva (Comance 3, egy harci helikopter szimulátor), a kezdő képernyő elindul, hang is van, de az install-ra kattintva nem tőrténik semmi.
Most dosbox-val próbálkozom, de a dos parancsokat nem ismeri, nem tudom meghajtót váltani stb, ezért felmásolom a gépre a játékot, hátha úgy lesz valami
-
Rimuru
veterán
válasz
lev258 #33722 üzenetére
Meg attól is függ hogy ő mivel kapta (mert úgy mondta hogy ezt a linuxot, bár gondolom különbséget se tud tenni [ami nem baj]). Linpus-t szoktak felrakni ott elvileg elsőnek a licencfeltételeket kell elfogadni az usernek (grafikus felület nélkül), nálam meg recovery shell jött már első indításnál is.
-
Kovbob
senior tag
válasz
lev258 #33576 üzenetére
Nem értek a linuxhoz még ezért fogalmam sincs, hol kell állítgatni. De az előző lappal (asus k8n) volt internet már akkor mikor feltettem a rendszert, nem kellett állítgatni semmit, csak az a lap töbkre ment. Most egy asus a7n8x-x alaplap van a gépben és ezzel már nincs kapcsolat. Lubuntu 14.10-ről van szó.
-
gergobaby
aktív tag
válasz
lev258 #33536 üzenetére
Rögtön töltök egy Ubuntut is
egyébként Windows alól szétszedtem. csináltam egy 40GB -ot a /-nek és egy 5 GB-ot a swapnak, mindegyiket FAT32-re formázva.
ui. Ha jól olvastam a bevezető írásokat, az Ubuntu is ugyanarra az alapra épül, származhat belőle valami "hátrányom", ha natív Ubuntun és virtuál Debianon együtt próbálok tanulni?
-
guppi2
tag
válasz
lev258 #33420 üzenetére
Erről a sz*r xp-ről nem kell biztonsági mentés!
A gép: x86 Family 6 Model 22 Stepping 1 GenuineIntel 1733 Mhz
Phoenix V1.05, 200802.25
SMBIOS ver: 2.4
Teljes fizikai mem 512 MB
Teljes virtuális mem 2.00 GB
Mi kell még?
Van egy 8 GB-s pendrive-om hozzá.
Szabad terület 46 GB
Letöltődött az ubuntu, de te azt mondod keressek másikat. Mégis melyiket ajánlod? -
wopi
aktív tag
válasz
lev258 #33344 üzenetére
Valószínű, hogy tényleg nem ezzel van a gond, hanem valóban a Chrome-al. FF alatt minden oké, viszont van olyan bővítménye a Chrome-nak, ami miatt kénytelen vagyok azt használni. Kipróbáltam, hogy felteszem a google-chrome-stable helyett az unstable verziót. Eddig nem produkálta a korábbi hibát. Meglátjuk!
-
Nestor16
senior tag
válasz
lev258 #33339 üzenetére
Hm, egyelőre megpróbálom akkor másik driverrel. Eredetileg a 2. volt bejelölve, de amikor láttam, hogy az első az ajánlott, be is jelöltem...
Egyébként melyiket is érdemes választani?Tetszik ez a rendszer amúgy, az pl. hiányzik, hogy a start menüben lehessen keresni a könyvjelzők között is, meg minél kényelmesebbre kéne varázsolni a használatot, főleg laptop és tapipad mellett, ehhez sokat kell ismerkedni vele és sok bill kombinációt is tudni kéne.
De most rá leszek kényszerülve, mert laptopra váltottam és csak linux lesz rajta, az előzőn win 7 is volt és gyakrabban használtam azt, aztán nem sokat fejlődtem. (Játékok miatt)Köszi a segítségeteket!
-
Nestor16
senior tag
válasz
lev258 #33335 üzenetére
Okés, megtaláltam.
Azóta próbáltam terhelni is a glxgears paranccsal: kép róla - nem tudom hogy hasznos infó-eIntegrált alatt is teszteltem, 60 FPS-t mutatott.
A lényeg, hogy így még nem fagyott meg, de Nvidia alatt igen. Még tesztelem így, de mi a teendő, ha (valószínűleg) az nvidia a ludas?
-
-
Nestor16
senior tag
válasz
lev258 #33319 üzenetére
Na igen. Viszont kép mentés előtt egy parancs írt valami olyasmit, hogy fél tízkor volt valami a kernel verzió után. Nem néztem meg pontosan hogy mit jelent a dátum, nem is volt írva az. Meg pont össze illett a kép úgy, de akkor jobban meg fogom nézni, most memória teszt fut.
Bocsi egyébként, hogy nem írok kellően pontosan, de csak teló maradt. -
Vidual001
tag
-
Vidual001
tag
válasz
lev258 #33271 üzenetére
Nekem most inkább a Linux megismerése az elsődleges, az, hogy ezek a játékok nem mennek, hát Istenem, holnap is lehet majd rajtuk játszani
Azt olvastam, hogy a 64 bites rendszer támogatja a 32-est is, ám fordítva már nem igaz, szóval ezért választottam a 64 bites rendszert.
32 bites környezetet hogy lehet a legegyszerűbben emulálni?
És köszönöm az eddigi válaszokat!
-
Vidual001
tag
válasz
lev258 #33269 üzenetére
Igen, tudom azthiszem mindkettő Gold-os, viszont a minősítés régebben készülhetett, mert már (képek és videók alapján) mindkét játék kliense változott.
Itt a második hozzászólóval azonos a problémám, de ő sem kapott még választ.
Metinről pedig ezt a leírást találtam, de sajnos nem nagyon szeretne nálam működni
-
Vidual001
tag
válasz
lev258 #33267 üzenetére
Ezt a választ kaptam, valami rendellenes/javításra szoruló infó?
A context flags pontosan mit tesz?
-
Vidual001
tag
válasz
lev258 #33220 üzenetére
Rendben, közben találtam ilyen elrejtő programokat.
Új nap, új kérdések
Már kérdeztem, de nem jött rá válasz, hátha most igen
Átálítottam sötét színűre a tálcát, azonban az óra és dátum így láthatatlan
Van valami megoldása annak, hogy az idő színét meglehessen változtatni?Egy másik gondom, hogy a képernyő nem használja ki a teljes kijelzőt, minden oldalnál kb 1.5cm fekete sáv van.
Ezt Windowsnál a Catalyst Control Center-nél lehetett beállítani, Linux Mint-nél azonban nem találom, hogy hol van ez a beállítási lehetőség.
VGA: Sapphire HD 7870És egy harmadik.. unokaöcsém itt "nyaral" nálam kb 1 hétig, és rágja a fülem egy MMORPG miatt.
Metin2-vel szeretne játszani, nekem azonban dúsztom sincs, hogyan kellene normálisan telepíteni.
YouTube-on találtam egy spanyol figurát, aki felvette hogyan csinálta, de sajnos az egyrészt spanyol, másrészt azóta már változott a játék.
Ha van valakinek ötlete, azt megköszönném.Ui.: A League of Legends első körben nem akart elindulni, aztán egy újraindítást követően már teljesen hibátlanul ment, úgyhogy én voltam a buta. (Pedig vagy 30-40 percen át szidtam a gépet
)
-
lolka1980
aktív tag
válasz
lev258 #33217 üzenetére
Túl zavaró dolog nincs,talán inkább csak számomra furcsa hogy eljussak valahova akkor bemegyek egy mappába és onnan megyek tovább "parancsikonnal"
Szerintem ezeknek a dolgoknak az asztalon van a helye.
Vagyis csak esztétikai kérdés.
De ha nem lehet hát nem lehet,ennyi.
Majd megszokom. -
lolka1980
aktív tag
válasz
lev258 #33212 üzenetére
Nah
Mivel szerintem először fel kellene csatolni a sda2-t ezért módosítottam az fstabot illetve beletettem ezt:/dev/sda2 /windows ntfs-3g default 0 0
Így most már tudok csatolni az sda2 ről vagyis látom az sda2 tartalmát.
sda2-n lévő letöltések mappát akarom becsatolni /home/letöltések mappába
Vagy ezt nem lehet?
-
-
lolka1980
aktív tag
válasz
lev258 #33197 üzenetére
"A Windows 8 esetén mindössze az a lényeg, hogy ki kell kapcsolni a félhibernálásos leállítást"
Ki van kapcsolva.Vagyis először szerkesztem a /etc/fstab -ot
Ott csatolom a wines particiót ezt értem de hova csatolom és mely Csatolási_opciókat adom neki?/dev/sda2 ? ntfs ? 0 0
-
Vidual001
tag
válasz
lev258 #33156 üzenetére
A kábeles netet azt egyfolytában 100%-osan látja, ha bedugom.
A Wi-Fi-vel van gond
Van két darab vezérlő, az egyik a Lap-Topba épített gyári, a másik a saját Asus USB stickes wi-fi vevő.
De egyébként megoldódott, kihúztam az USB stick-et és nem vettem észreSzóval köszönöm mindenkinek!
Valószínűleg még írok a kubuntu ügyében! -
válasz
lev258 #32865 üzenetére
Milyenkor?
Nem vagyok egy net guru de közvetlen kapcsolat esetén lehetetlen volt hálózati kapcsolatot létesíteni, most meg alapból csatlakozik és semmit sem kell csinálnom. Már telepítés alatt volt net. Csak egy router.......
Windows 8.1 alatt is az volt a fő gondom, hogy lehetetlen volt automatikus csatlakozást összehozni. mióta van router alapból fent vagyok..... -
válasz
lev258 #32863 üzenetére
Most nincs vele gond, alapból csatlakozik de mikor direktbe volt kötve a kábeles net a gépbe (T-Home) akkor se Mint se Ubuntu disztró alatt sem tudta az isten se beállítani. Komolyan a fél Ubuntu közösség nekem segített de hiába. A végén azt mondták vegyek egy hálókártyát ami nekem eléggé beteg megoldásnak tűnt egy hibátlan rendszer esetén ezért passzoltam.......
-
-
lanszelot
addikt
válasz
lev258 #32792 üzenetére
Pont ez a valahogy érdekelne
teleahocipöm:
Próbáltam vissza olvasgatni, hogy mi is az alap kérdésed.
Kezdőként miért debiannal kezded?
Ha már debián alap akkor inkább MINT, de ha nem fontos, akkor ZORIN, míg átszoksz kicsit windows-ról.
No és mindenek előtt live dvd, hogy érdemes-e feldobni.
Azt se feledd ez nem windows, így könnyedén lehet külső hdd-re telepíteni, így az alap rendszered egyáltalán nem sérülhet.
Amúgy touchpad-hoz a touchegg, bár az majd később a beállításai miatt. -
lanszelot
addikt
válasz
lev258 #32788 üzenetére
Épp ezért nem lehet eltávolítani onnan mert nem a boot részben csücsül!
Ha indítom a gépet: először töltődik be az efi /ez a boot rész/ azután a grub.
Mivel nem MBR hanem GUID ezért nem működik az a parancs.
Az akkor lenne jó, ha külön perticióm lenne boot-nak, de nincs.
Jelenleg az efibootmgr segítségével megfordítottam a sorrendet, így nem is látom a grub-ot, még ha rá is dugom a külső hdd-t se, pedig elvileg kellene, mert 5mp-re van állítva.A grub telepítés kijelölését elfelejtettem /hupszi
/
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
lev258 #32760 üzenetére
Live-cd-ről megnéztem a feltelepített, de nem működő rendszerben és ott volt az rt2661.bin, pedig nem is kérte, na mindegy.
Telepítettem a Wine -t, de csak az Uninstallert és a Configuration-t rakta föl -ez nagy gond-, Shutter van, SMPlayer-t sikerült SMTube nincs
Ubuntu Tweak -hoz hasonló alaklmazás nincs Debianra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Gyermek PC játékok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Keresünk dokkolókat
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest