- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
qwertly
addikt
-
Core2duo6600
veterán
-
Core2duo6600
veterán
-
Anakin007
aktív tag
válasz
Siriusb #3988 üzenetére
Jó neked! nekem nem akarja, azt mondja a dmesg, hogy:
NTFS volume version 3.1.
NTFS-fs error (device sda1): load_system_files(): $LogFile is not clean. Mounting read-only. Mount in Windows.Két NTFS partícióm is van, a második ráadásul külön vinyón, de azt se akarja csatolni, ugyanezzel a hibával tér vissza. Nem emléxem, hogy bármilyen FS szintű dolgot mókoltam volna xp-n, szal passz.. Vki vmi 5let erre?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Siriusb #3981 üzenetére
Nekem semmi gondom nem volt ugy, hogy így csináltam meg
De ha belépsz root ként már tudod írni
én azt mondtam neki, hogy automatis config
megcsinálta
mind a 2 helyre betettem a pipat
reboot és már volt írásom mindenhova
Ha nekem ment, akkor neked is fogNem lehet, hogy már tul sokat turkáltál és azért nem megy ?
-
qwertly
addikt
válasz
Siriusb #3940 üzenetére
Szia nincsen router a gépembe csak sima Marvell Yukon 88E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller és egy D-link modem a világitás teljesen "normális" amikor az xp nem volt hálózati kapcsolat akor felhivtam a űgyfélszolgálatott.Ott látták,hogy van internetem linux alatt akor átváltottunk az xp-re ott megcsináltuk a "szokásos" ip törlést és ip megújítás parancsokat de így sem lett hálózati kapcsolatom
.Másnap inditt az xp ott van hálozat késöbb átvált ubuntura nincsen hálózati kapcsolat pedig már régóta görcsölök vele.Talán a biosba kell valamit álitani?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Siriusb #3869 üzenetére
Igen, arra
Feltettem egy segédprogit, amivel ha kell ki tudom az egész compizt tiltani, ha az idegeimre megy
csak 1 ki és belépés kell hozzá, és megörzi a korábbi kinézet beállításait is
De néhány képernyő kimélőnél most is satura fagy az egész gui
Csak a gép power kapcsolójával lehet kikapcsolni(#3867) Anakin007
A 8800 GTX nek, nem pörög fel jobban a ventije, mint ha nem használom ezt a compuzt
Még lehet, hogy nincs kiforrva rendesen az az egész, de idegesít, hogy néhány amúgy csini képernyővédőnél elszáll az egész guiMandrivat én is próbáltam a 2008 ast
nagyon nem szarakodtam vele, ott pl mikor feltelepítettem magától ezt a kezelőt tette fel, semmit nem csináltam
Több féle 3 D és asztal van linux alá mik ezek, mi a nevük, hogy megtaláljam őket -
doc
nagyúr
válasz
Siriusb #3562 üzenetére
igen, ez a két variáció van
vagy bebootolsz egy xp telepítőről és kiadod a fixmbr parancsot, majd süsü telepítés, vagy feltolod a süsüt, majd telepítés után (az előzőleg elmentett!! menu.lst file alapján kiegészíted a süsü grub konfigját)ha nem szeretsz config file-okban turkálni, vagy nem vagy biztos magadban, az első változat egyszerűbb, bár sokkal csúnyább is
-
doc
nagyúr
válasz
Siriusb #3540 üzenetére
a helyzet az hogy nem ismerem igazán az evo-t, egyszer-kétszer próbáltam de nem győzött meg. több funkciója van alapban (pl. naptár, ilyesmik) bár a tb-t is lehet pluginekkel okosítani
szerintem próbáld ki mindkettőt egy-két napra, aztán majd kiderül melyik áll jobban kézre
én pl. a kmail-el kezdtem anno, de nem igazán jött be -
doc
nagyúr
válasz
Siriusb #3473 üzenetére
nem tudom, de a betűjelezés, ami amúgy ritka barom egy ötlet, sosem ment a vindóznak
nálunk a cégnél pl. a H: az egyik osztott hálózati meghajtó. a notebookon, mikor még vindóz volt rajta, a következő meghajtók voltak:
C: (vinyó)
G:
H:
K:
stb., hálózati meghajtókna ha ezek után bedugtam egy pendrive-ot, ráerőszakolta a H:-t, de persze mivel már volt ilyen meghajtó, nem tudtam ránézni a pendrive-ra.
de hogy miért nem adja neki a D,E,F,I,J valamelyikét, sosem sikerült rájönni
ez ilyen szar és kész -
Vladi
nagyúr
válasz
Siriusb #3396 üzenetére
Könnyű bizony! Sudoval sec perc alatt.
Persze tudni kell: hogyan. Ahhoz is tudás kell ám. Tippeket nem adok.
Tanács: Ne telepítsd újra 1-2 hónap múlva! Addig gyűrd, használd amíg lehet. Ezzel tanulsz a legtöbbet! Ha a saját hibáidat kell kigyomlálni, az igazán tanulságos lehet.
Ha ez már megy: akkor meg ne indítsd újra a gépet. Amit csak lehet újraindítás nélkül állíts be. Ez is roppant didaktikus módszer.
(Stipi-stopi, az enyém.)
-
Sianis
addikt
válasz
Siriusb #3394 üzenetére
Hm...érdekes megközelítés. Te a látványban próbálod megtalálni a GNU/Linux működését? Szerintem próbálkozz a konzollal. Egy kis gyakorlás és máris megismered a fájlrendszert, a jogokat. Megtanulod merre vannak a beállító fájlok, stb. A Compiz egészen újkeletű dolog, még nem kiforrott, vigyázni kell vele.
Tehát ha a kinézetre ''gyúrsz'', akkor biztosan elmész a lényeg mellett.
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
Siriusb #3381 üzenetére
x-edik leírás alapján tudtam jól feltelepíteni a compizt
Látod látod le is írtad a többlet információt.
Compiz-zal szórakoztál és az ablakkezelő rendszer nem működött jól, ezért tűnt el az ablakkeret. Viszont én ezt nem gondolhatom anélkül, hogy te leírnád.
Mindenesetre örülök, hogy sikerült.
Sianis
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
válasz
Siriusb #3379 üzenetére
Gyermekem!
Olyan gyorsan beszélsz, hogy nem tudlak követni. Olvasd el az első hsz-t, ott van egy kis okítás arról, hogy hogyan kell kérdezni, de okosan. Nem mintha hülyén kérdeznél () , csak annyira kevés benne az információ, hogy nem lehet köventni.
Ugyanez vonatkozik az ablakos dologra is.
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
Siriusb #3359 üzenetére
Hi!
Biztonságos netezés: Nem kapsz spywaret, adwaret, vírust. Kell még valami?
Kiváltás:
Visual foxpro - Ezt nem fogod semmivel sem kiváltani
Visual basic - Táblázat kezelés? Ott az OpenOffice
Photoshop - Gimpet szokták ajánlani, persze nem ugyanaz, mivel az egyik ingyenesen míg a másik jó pénzért érhető el. Ebből leszűrhatő a tudás
Dreamwaver - HTML-t / PHP -t sok mindennel lehet szerkeszteni, itt már Google a barátod
Alapjába véve elmondható, hogy minden megoldható Linux alatt, de néha kompromisszumokat kell kötni. Mindennek ára van. És az is elmondható, hogy angol nyelvtudással sok hasznos információra tehetsz szert.
Sianis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest