-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
operator10
senior tag
Sajnos látva így mások szenvedését, hálózat ügyekben, rá kellett döbbennem én sem vagyok valami nagy zseni
Ezért kérdezném hogy nincs valakinek valami jo, alapos, szájbarágós, linkje, howto, stb, amiből kiokosdhatnék
Teljesen az alap dolgoktol, proxy, etc. köszönöm
-
operator10
senior tag
üdv
darabolt RAR file-okat, Ubuntu alatt mivel tudnék össze illeszteni? -
operator10
senior tag
Üdv.
Gutsy alá keresnék valami cd-dvd írás, meg írás utáni vissza ellenörző programot. Tud valaki esetleg ilyet?
Köszönöm -
operator10
senior tag
válasz
dr_strange #3617 üzenetére
nagy király vagy, köszönöm
Még az érdekelne, hogy tudnám rávenni Gkrellm-et, hogy ne csak konzolból tudjam indítani, és hogy az asztalon maradjon. (miután bezártam a konzolt) -
operator10
senior tag
válasz
operator10 #3615 üzenetére
Szóval valami bevált, megbízható konvertáló progit keresnék
-
operator10
senior tag
Üdv.
Ubuntu-ban szeretnék AVI-ból DVD-t írni. De Brasero-val nem megy. Vagy én nemtalálom a megfelelő opciot
Esetleg valami alternativa?
Köszönöm -
-
operator10
senior tag
Nem tudom mi lehet, már gondoltam mindere. ram-ok! Win azóta is műxik kafán
Viszont már ott tartunk, hogy fel sem ismeri a normális felbontásokat. Pl: a max:1200x800, és ubuntu 1280x800/50hz-re állítja alapból
magyarán telepítésnél már el sem indul, illetve, nincs "kép"! csak recovery módban, de ott meg 1280x800/50hz
na szóval erre varjunk gombot
Teljesen mindegy, milyen OS. próbáltam Ubuntu 7.4 32bit/64. És Gutsy-val is mindkét verziót.
-
operator10
senior tag
-
operator10
senior tag
Üdv.
Ubuntunál (7.4) találkozott már valaki olyannal hogy Nvidia driver telepítése után eltünnek az ablakok szélei, keretei, stb. Tehát sem bezárni nem lehet őket (hagyományos módon) Sem semmiRepo-ból települt a driver, semmi macera, piszkálás. Ami még érdekes, hogy korlátozott meghajtók kezelése is nyenyó. Máskor restart után rögtön jelentketett az ablak hogy kezeljem, blablab......
Esetleg ötlet, megoldás? Agyalok a Gutsy frissítésen, hátha megoldaná, de pár napja nekem még nagyon gány volt
-
operator10
senior tag
Jóreggelt
Suse 9.3-at mini install-al szeretném telepíteni. Namost. Sajna kéri a http, vagy ftp server ip-címét.Nemtudja véletlenül valaki, milyen, minek, melyik címet, ip-t, érdemes megadni ahonnan gyorsan és zökkenőmentesen működhetne a dolog?
Köszi -
operator10
senior tag
Szevasztok.
Rátaláltam erre a topicra is Linuxal kapcsolatos keresgéléseim alkalmával
Az én igen egyszerű véleményem a következő:Sztem tök mindegy hogy elsőre ki milyen linuxot választ.Mert a Win után elsőre áttérő, linuxal ismerkedő átlag user csak les nagyokat/mint én, és sokan mások/ hogy hol vannak az exe fájlok?Hogy mi az a kernel? Hogy egy hiányzó drivert vagy programot hogyan kell feltelepíten, stb.Hogy a komolyabb problémákról már nem is beszélve.Sztem egy átlag user teljesen arra számít hogy hasonló lesz a windowshoz./mondjuk miért is számítana másra/ és megdönbbenve kell tapasztalnia hogy a két rendszernnek annyi köze van egymáshoz mint lónak a hátúszáshoz bakker
Nem egyszerű.Én csak azt tudom tanácsolni hogy elsőre mindenki járjon utána, ismerőstől, könyvből netről stb, hogy egyáltalána a saját konfigurácooja alkalmas e linuxra.Pontosabban támogatják e ahangkártyáját, vga-t, stb.Ne járjon úgy mint én.Se hangkártya, se VGA, se Digitális kamera, se firewire stb.Ha ezekután minden ok, még akkor sem kell lehet örülni szerintem.Meg kell tanulni alapfogalmakat, dolgokat.Szerintem a linux egy totál parancsorientált op-rendszer a winhez képestTehát nem csak két klatty az exe fájlra oszt hali
Tisztában kell lenni az alapokkal.Hogyan adok ki egy parancsot?Hogyan indítok egy programot, hogyan telepítem, mi az a konzol, parancssor stb.És mondjuk az ATI vga driver telepítését már meg sem említem.Belegondoltatok már abba hogy az atöbb ezer ember aki Sulinetes gépet vett Linuxal miket szívhat vele?Tehát a lényeg.Mielőtt nekiugrunk tájékozódjunk minden lehetséges forumon:Én nem ezt tettem most kapkodok is rendesen össze-vissza
Viszont nem adtam fel
Bár igaz hogy se hangom, sem képem s lassan netem sem lesz ha a további pech szériám folytatódik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest