- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
lev258 #80386 üzenetére
Na, felraktam offline az ubuntu 20.04.3 iso-t. Próbáltam a telepítőt nomodeset paraméterrel indítani, de felrakta az nvidia drivert is.
Kikapcsoltam az automatikus frissítés-t és adtam neki netet. Felraktam a synaptic-ot és megnéztem mi a helyzet. A libc6 már fent volt 9.2 verzióval. A libc6-dev letölthető, de csak a 9-es verzió. Szóval nem változott semmi.Aztán egy ötlettől vezérelve ránéztem a /etc/apt/sources.list bejegyzéseire.
Feltűnt, hogy hiányzik a focal-updates sor belőle. A sources ott volt a szokott módon kikommentezve, de a "deb http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/ focal-updates main restricted" sor nem volt benne.
Beírtam, apt update, és láss csodát, letölthető lett a libc6-dev 9.2. Még pár motyót leszedett magával, de simán felment. Szóval ilyen megoldást találtam. Ez gondolom jó lehet, nem? -
PCProfessor
aktív tag
válasz
lev258 #80363 üzenetére
Játékoknak utánaolvastam és egyik sem fog futni. A nagy része multiplayer anti cheattel, a többi pedig olyan játék amiket évekig modoltam(skyrim pl.) és nem lehet egy az egyben átvinni linuxra újrakezdés nélkül.
Ismerkedni és a mindennapi dolgokra azt használni, mert nagyon megtetszett. -
-
törölt tag
válasz
lev258 #80348 üzenetére
Visszaálltam a magyar szerverre, de ugyanazok a verziok vannak fent. Szóval itt megakadtam. Azon hogy nálad miért jó és nálam miért nem.
Ezt használtam: "ubuntu-20.04.3-desktop-amd64.iso", délelőtt szedtem le innét.
Szóval akkor töröljem és tegyem fel mondjuk ... melyik distrot?
Vagy válasszak egy régebbi, mondjuk 20.04.2 verziót? -
törölt tag
válasz
lev258 #80344 üzenetére
peachman@pm-desktop:~$ apt-cache showpkg libc6-dev|head
Package: libc6-dev
Versions:
2.31-0ubuntu9 (/var/lib/apt/lists/archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_focal_main_binary-amd64_Packages)
Description Language:
File: /var/lib/apt/lists/archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_focal_main_binary-amd64_Packages
MD5: 1bbdc717d9acdb44db940928d570e749
Description Language:
File: /var/lib/apt/lists/archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_focal_main_binary-i386_Packages
MD5: 1bbdc717d9acdb44db940928d570e749
Description Language: hu
peachman@pm-desktop:~$ apt-cache showpkg libc6|head
Package: libc6
Versions:
2.31-0ubuntu9.2 (/var/lib/dpkg/status)
Description Language:
File: /var/lib/apt/lists/archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_focal_main_binary-amd64_Packages
MD5: fc3001b0b90a1c8e6690b283a619d57f
Description Language:
File: /var/lib/apt/lists/archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_focal_main_binary-i386_Packages
MD5: fc3001b0b90a1c8e6690b283a619d57f
Description Language: hu
-
törölt tag
válasz
lev258 #80338 üzenetére
Szerintem aktív. Hol tudom megnézni?
$ sudo apt install linux-generic-hwe-20.04
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
linux-generic-hwe-20.04 már a legújabb verzió (5.11.0.37.41~20.04.16).
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.
peachman@pm-desktop:~/HandBrake$ sudo apt install libc6 libc6-dev
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
libc6 már a legújabb verzió (2.31-0ubuntu9.2).
Néhány csomagot nem lehetett telepíteni. Ez azt jelentheti, hogy
egy lehetetlen állapotot kért, vagy ha az unstable disztribúciót
használja, akkor néhány igényelt csomag még nem készült el vagy ki
lett mozdítva az Incoming-ból.
Az alábbi információk segíthetnek megoldani a problémát:
Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
libc6-dev : Függ ettől: libc6 (= 2.31-0ubuntu9) de csak 2.31-0ubuntu9.2 telepíthető
E: A problémák nem javíthatók, sérült csomagokat fogott vissza.
-
törölt tag
válasz
lev258 #80332 üzenetére
Igen, pont az a bajom, hogy a ppa régi. Azóta változott benne pár dolog. Ezért raktam fel flatpak-ból. Felrakott magával még egy halom cuccot, szóval nem vagyok túl boldog. Főként a sebesség vesztés zavar.
Azt hiszem marad az ffmpeg. Gyorsabb és okosabb is igazából. Például handbrake a mai napig nem tud audio normalizálást. FFmpeg pedig 2 fajtát is tud. -
törölt tag
válasz
lev258 #80327 üzenetére
Én most kipróbáltam (smt off, tehát 12 thread van) az alábbi egyszerű paraméterezéssel:
flatpak run fr.handbrake.HandBrakeCLI -i testvideo.mkv -o tv.mkv -e x264 -x threads=4
Ez így az összes szálat terhelni kezdte, legalábbis a htop szerint, nem pedig csak 4-et.Storno. Lehet, hogy egyszerre 4 szálat használ csak ide-oda pakolgatja a magok között.
-
törölt tag
válasz
lev258 #80316 üzenetére
Hiába nyomkodtam nem jött elő a grub menü. Aztán kiderült, hogy amikor az alaplap bootselect-nél kiválasztom, hogy mi induljon, akkor a megszokott "Enter"-re valahogy továbblép a grub menün. Gondolom valahogy az "Enter" átmegy a grub menüre és mintha kiválasztottam volna az első pontot. Viszont egérrel kiválasztva a boot drive-ot bejön a menü. Hát, ez is egy érdekes tapasztalat volt.
Viszont megjegyzem az "Esc"-et. Igen, azt tudom, hogy solo rendszerként automatikusan rejve van. Nem emlékeztem régebben hogyan hoztam elő, mikor valami régebbi kernellel akartam bootolni. De akkor biztos ezzel.
Szóval a grub boot paraméter átírásával már kaptam képet és rendben fel is ment az nvidia driver. Most az OS-t nézegetem. Háááát, látványos ... viszont egyelőre nem vagyok meggyőzve. Mindegy, kicsit még próbálgatom aztán ugrom tovább az ElementaryOS-re. Hátha változott valamit vagy én változtam és most jóban leszünk -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
lev258 #80109 üzenetére
Köszi, megnézem, bár egyik bonyolultabbnak tűnik, mint a másik.
Azt se értem, hogy a Linux Mint live-on beállítom a görgetési irány megfordítását, és semmi nem történik.. Nem fordul meg.
Magyar nyelvű linuxok, amik a legtöbb beállítást nyújtják és leg user barátabbak, az a sima alap Ubuntu lesz?Ezekben lehet állítani magát a képernyőtartalom méretét?
Mármint FHD-n vagyok 15.6" és hát elég kicsi minden az ikonoktól elkezdve..
-
válasz
lev258 #80102 üzenetére
Szerintem meg itt és most nincs igaza a kollégának mert én a mechanizmust írtam le és nem Redmond félrevezetésének nyitottam épp topikot.
Kb. két autó, VolksWagen meg Fiat, az injektoros befecskendezésről folyik egy eszmecsere, mikoris valaki beszól hogy ő speciel utálja a VW-t mert hazudtak a motorok környezetvédelmi adatainál.
A piezo injektor működéshez és a szakmai vitához ennek köze nincs, az hazugságfüggetlen. Mellékvágány, ezért is reagáltam. -
Alu
senior tag
válasz
lev258 #80066 üzenetére
Valószínűleg az volt amire gondoltál, mert az ntfsfix megoldotta. Köszönöm a segítséged!
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy a meghajtók meg vannak osztva a hálózaton samba szerver segítségével. Ott ugye különböző jogosultságokat lehet beállítani a megosztott mappára vonatkozóan. Ha úgy konfigurálom fel a megosztást, hogy csak az én felhasználóm férhessen hozzá a mappához és a benne lévő adatokhoz, majd másolok ide több mappát/fájlt, akkor később windows alatt lehet problémám az adott mappák/fájlok jogosultságaival? Ideiglenesen otthoni fájlszerverként üzemelne a PC, amire laptoppal csatlakozok, de hosszú távon dokkolóval szeretném megoldani, ami ugye egyből windows alá tenné a jelenleg ubuntu alatt lévő merevlemezeket. -
-
-
válasz
lev258 #79957 üzenetére
A box-on futó linux kezel mindent. Van WEB-es felület a beállításoknak, és a felcsatolt hálózat kapcsolatokra képes felvételt készíteni. Na itt akadtam el. Lövésem nincs milyen init rendszert használ, hogy hol lehet megnézni az NFS kezelési képességeit. Ez még bőven a systemd idők előttről való, a 2000-es évekből.
-
válasz
lev258 #79938 üzenetére
Itt van para az ath11k miatt, de gondolom nem frissült a lap mostanában. Egyébként alapból nem lennék nyugodt, ha nem Intel, hanem Qualcom wifi device lenne a gépemben.
5.10 +-tól már kb AX500 sem gond. Vagy kvalo fw.
No de alapból a Dell az utolsó a gyártók között, akinél gond lehet az eszközök Linux támogatásával, igaz az általuk felrakott Ubuntu nem minden esetben volt régen szerencsés, ma nem tudom, milyenek.....
-
GreenGoblin
őstag
válasz
lev258 #79831 üzenetére
Ugye próbáltam a Virtual boxot ma, de nem megoldás. Brutál mód merül a laptop, meg laggol az Ubuntu, pedig adtam neki elég helyet, RAM-ot, tárhelyet meg amit még kell. Ezért gondoltam, hogy akkor windows mellé tenném fel csak itt akadtam meg melyik opcióval menjek.
Már arról is olvastam hogy kell eltávolítani a dual bootból a Linuxot ha nem kell vagy nem jönne be. Ott egyedül a grub eltávolítása ami bonyolultnak tűnik. -
peterattila
aktív tag
válasz
lev258 #79823 üzenetére
Nincs lvm a gépen. NVME (ezen van a Win10), sda, sdb 2 hdd ntfs, majd sdc-n ubuntu (SSD-n). UEFI rendszer, indító menü/fájlok az nvme efi partíciójában. Ez szerintem valami bug, mert átírtam a default rendszert windowsra, azt végrehajtja. Alatta 2 sorral az időt pedig nem veszi figyelembe. Google sem mond semmi általam ismeretlent. Javasolnak vmi grub costumizer progit, de ne már! Tegyek fel egy csili-vili grafikus progit, mikor csak egy sort kellene átírni? Vicc.
-
peterattila
aktív tag
válasz
lev258 #79820 üzenetére
cat /etc/default/grub
# If you change this file, run 'update-grub' afterwards to update
# /boot/grub/grub.cfg.
# For full documentation of the options in this file, see:
# info -f grub -n 'Simple configuration'
GRUB_DEFAULT=2
GRUB_TIMEOUT_STYLE=hidden
GRUB_TIMEOUT=5
GRUB_DISTRIBUTOR=`lsb_release -i -s 2> /dev/null || echo Debian`
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
GRUB_CMDLINE_LINUX=""
# Uncomment to enable BadRAM filtering, modify to suit your needs
# This works with Linux (no patch required) and with any kernel that obtains
# the memory map information from GRUB (GNU Mach, kernel of FreeBSD ...)
#GRUB_BADRAM="0x01234567,0xfefefefe,0x89abcdef,0xefefefef"
# Uncomment to disable graphical terminal (grub-pc only)
#GRUB_TERMINAL=console
# The resolution used on graphical terminal
# note that you can use only modes which your graphic card supports via VBE
# you can see them in real GRUB with the command `vbeinfo'
#GRUB_GFXMODE=640x480
# Uncomment if you don't want GRUB to pass "root=UUID=xxx" parameter to Linux
#GRUB_DISABLE_LINUX_UUID=true
# Uncomment to disable generation of recovery mode menu entries
#GRUB_DISABLE_RECOVERY="true"
# Uncomment to get a beep at grub start
#GRUB_INIT_TUNE="480 440 1"
-
dptrsk
addikt
válasz
lev258 #79786 üzenetére
dmesg | grep e1000e
[ 1.092296] e1000e: Intel(R) PRO/1000 Network Driver
[ 1.092298] e1000e: Copyright(c) 1999 - 2015 Intel Corporation.
[ 1.108770] e1000e 0000:00:19.0: Interrupt Throttling Rate (ints/sec) set to dynamic conservative mode
[ 1.188816] e1000e 0000:00:19.0 0000:00:19.0 (uninitialized): registered PHC clock
[ 1.251617] e1000e 0000:00:19.0 eth0: (PCI Express:2.5GT/s:Width x1)innen egy MACaddres kivágva
[ 1.251620] e1000e 0000:00:19.0 eth0: Intel(R) PRO/1000 Network Connection
[ 1.251652] e1000e 0000:00:19.0 eth0: MAC: 11, PHY: 12, PBA No: FFFFFF-0FF
[ 1.252928] e1000e 0000:00:19.0 eno1: renamed from eth0
[ 5.850698] e1000e 0000:00:19.0 eno1: NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow Control: None
[ 266.969610] e1000e 0000:00:19.0 eno1: NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow Control: None
[117878.254897] e1000e 0000:00:19.0 eno1: NIC Link is Down
[117886.064826] e1000e 0000:00:19.0 eno1: NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow Control: Rx/Tx
[117894.446461] e1000e 0000:00:19.0 eno1: NIC Link is Down
[117919.599933] e1000e 0000:00:19.0 eno1: NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow Control: None
-
-
válasz
lev258 #79735 üzenetére
Erre annyit tudok mondani hogy snapból felpakoltam 6 azaz hat darab applikációt és a végeredmény néhány hónap múlva lett 8,5GB.
Hogy mit csináltak azok az appok meg hogyan frissültek meg miket műveltek a háttérben arról nekem halandónak gőzöm sincs de az egész rendszerem volt 29GB és abból a 6 szoftver 8,5G
Igen értem a homokozót és meg is értem.
Nagyon biztonságos de cserébe roppant szegényes is a felhasználhatóság. Amitől én agyf...szt kapok, én a mai napig nem tudom magamévá tenni ezt a roppant dedós, óvó, vigyázó szemléletet amit a linuxok képviselnek.
Egy egyszerű lemezkezeléshez, egy label átíráshoz jelszavazni, minek? Aki teljesen tök az egészhez csak használja a böngészőt meg filmet néz, az azt se tudja mi az a gparted, aki meg bár tudja de használni meg nem tudja, az a jelszava beírásával máris síkra gyalulhatja a háttérlemezét pl.
Ugyanez a terminál, bepötyögi és máris hazavághatja az egész rendszert.
Ezt megtehetné jelszavazások nélkül is nem? Mitől véd akkor? A saját gépemen, saját magamtól...?
20 év Win az csak 20 év. És azon se zakkantottam meg egyszer sem a rendszert.
Pl. egy update minek kér jelszót, hisz létfontosságú. Be is állítottam az összes rendszeremen az unattended upgradet.
Hogy hogyan kell teljesebb jogokat adni ezeknek snepes meg flatpakos szoftvereknek abba én bele se mentem bár olvasgattam róla.
Akkor legyen normál app csak vannak olyanok amit nem találtam csak flatpakba meg snapbe, így inkább lemondtam róla és kiváltottam más, ugyanilyen célú applikációkkal.
Bár szegényesebbek kicsit de a célnak megfelel, a szegényesség itt vizuálisan értendő nem funkcionalitásba.
A snap meg a flatpak eléggé mély nyomokat hegy a rendszerbe, nem a konkrét programra gondolok, az két kattintással törölhető.
Hanem a frissítgető, a backend és egyéb segéd igényére.
Erre írtam hogy akkor már appimage, az sehova nem eszi be magát, nem kell a maradékait terminálból törölgetni, egyáltalán semmit nem kell ha már nincs rá szükség csak kihajítani a Kukába. -
-
-
-
válasz
lev258 #79628 üzenetére
Igazad lehet mert olyat csinált amit eddig sose, deviszont nem a megadott uuid-t tette be hanem valami randomot.
tibi@TibiXubuntu:~$ sudo tune2fs /dev/sdc4 -U 696bb1bd-1d39-4738-b5d6-65bccb30
c6fd
[sudo] tibi jelszava:
tune2fs 1.44.1 (24-Mar-2018)
Az UUID beállítása egy ellenőrzőösszeget használó fájlrendszeren eltarthat egy
ideig.
Proceed anyway (or wait 5 seconds to proceed) ? (y,N) y<folytatás>
tibi@TibiXubuntu:~$ blkid /dev/sdc4
/dev/sdc4: LABEL="vtoy_ubi1804" UUID="675efa2f-aa42-4e8d-9907-bfb99e85dc01" TY
PE="ext4" PARTLABEL="vtoy_ubi1804" PARTUUID="c86f6fd0-4452-4af4-a645-aa5d7852a
2d6"
tibi@TibiXubuntu:~$
-
-
válasz
lev258 #79611 üzenetére
Elmentettem köszi. Az a bajom, bár most nem vagyok ott, hogy nem tudom melyik betűméretet találtam meg, de nem mindenre hat. "Intézőbe" majdnem minden nőtt, olvasható, de pl a startmenü maradt pici. Firefox is megnőtt, de a fejléc pici. Majd éjjel jobban átnézem. Régen sikerült, akkor most is fog ;)
Bobnak is köszi. -
válasz
lev258 #79607 üzenetére
Köszi. Éjjel fogom folytatni, családi botrány lett belőle, hogy "azt a sz@rt kell már megint nyomkodni?" Kiválasztottam egyet a legalább 10 nvidia driverből, a képtörés jó is lett, csak a betűméreteket kell visszavarázsolnom. TV, és a normál méretben még szemüveggel sem tudom elolvasni. Ez legyen a legnagyobb probléma ;) köszi a segítséget, így már jó lesz.
Üdv., z -
válasz
lev258 #79605 üzenetére
Akkor légyszi szájbarágósan, mert ahogy felment a rendszer, semmit nem állítgattam. Frissítéseket megcsinálom ami bekapcsoláskor bejön. Én csak használom. A jelenség, ha feltolom 1080p-re, majd fullscreen, akkor törik. Gyerek mesenézős gép, mert utálom a reklámokat, így tudtam megoldani. Persze én is mozizok néha, de sajnos ritka. Nekem nincs nvidia vezérlőpanel. Annyi változás, hogy már 8 Gbram van benne.
-
szeltam
csendes tag
válasz
lev258 #79410 üzenetére
Sajna nem az a probléma. Akkor már maga a hálózati hely sem elérhető.
Volt még egy kis baki windows alatt (valamiért megjegyezte a próbálkozásokat s eltárolta, net use megmutatta...)
Szóval valahol jogosultsági probléma lehet, mert windows-os takarítás után az elérendő mappára hitelesítési problémát dob vissza.
De a hitelesetndő user linux alatt tagja annak a csoportnak amelyiknek rwe jogosultsága van a mappára. -
-
törölt tag
válasz
lev258 #79392 üzenetére
Na, most tettem egy próbát. Az nvme efi-re "do not use" lett beállítva (type fat32-nek jelezte ezután), az sda1 maradt efi. Találós kérdés: vajon melyik efi-re került az ubuntu.efi?
Mindegy, erre van drasztikus megoldásom, de maradjunk annyiban, hogy egy teljesen kezdő felhasználót az Ubuntu tökéletesen el tud riasztani a használattól.
Konkrét példa:
Friss telepítésű 20.04, user átváltana magyar nyelvre, rendszer frissítené a nyelvi fájlokat, de hopp, dependency gond van, a gnome-doc-hu nem érhető el. Emiatt ugye semmi nem frissül neki magyarra. Ha nem tudja hogyan kukázza a doksit, akkor szegény csak pislog. Ez a hiba úgy emlékszem 20.04 kezdettől fogva létezik. -
-
törölt tag
válasz
lev258 #79384 üzenetére
Persze, teljesen manualt választok. Elötte gparted-el mindig megcsinálom a GPT táblában az EFI (fat32/esp flag) és EXT4 partíciókat. És ott választom ki a legördülő listában magát a meghajtót vagy az efi partíciót. De nem csinálja meg. Mondhatni soha nem csinálta meg, ha 2 efi van a gépben. Mindig a legelsőre teszi. De már ezt is megszoktam.
Jaja, az lesz, hogy visszamegyek majd 20.04-re csak kipihenem a 21.04-et
Aztán lehet nekiugrom majd a kernel build-nek. -
törölt tag
válasz
lev258 #79378 üzenetére
Hát már én sem.
A 18.04 óta használok UEFI gépet és rajtuk Win/Ubuntu párost. Mindig 2db hdd/ssd van a gépeimben, egyik OS ezen, másik azon. Mindegyik GPT és mindegyiken 1-1 efi boot partíció. (Azért hogy kivéve a gépből 1 meghajtót, a másik OS működjön önállóan)
A telepítőt a kezdettől fogva nem sikerül rávennem, hogy ne a legelső EFI-re (jellemzően win) tegye az ubuntu efi-t, hanem a saját meghajtó efi partícióra. Próbáltam már a telepítőben magát a drive-ot megadni (pl. most nvme helyett sda) vagy magát a partíciót (sda1), de nem. Csak akkor teszi oda, ha telepítés előtt törlöm a másik drive-ról az efi partíciót és csak ez marad.
Erről már nagyon régen panaszkodtam is itt, de akkor sem sikerült megoldani és azóta sem. Persze a "használj CSM boot"-ot ötleteket passzoltam.CPT.Pirk:
Mármint mire használnám, ha tudnám?
Napi dolgok, meló (java-php-mysql), néha video encoding... fene tudja. Ami éppen jön. Mindenre használnám, kivéve játék. Miért?ubyegon2:
Reggel még 20.04 volt a gépen. Ott nem volt gond a csomaggal.
Igazából már magam sem tudom mi a csomag neve. A 21.04-en először a GUI-s "bigyóval" (nem tudom mi a neve) akartam felrakni a repo-ból, de függőségi hibát jelzett. Persze azt nem mondta, hogy mit. Azután próbáltam kideríteni, hogy mi lehet a csomag neve. -
-
-
törölt tag
válasz
lev258 #79364 üzenetére
Nagyon köszönöm.
Azért akartam volna 5.13 kernelt, mert úgy olvastam valahol és néztem tesztet is hozzá (már nem találom újra), hogy abban sokat javítottak a Ryzen 5000 sorozat támogatásán.Hű de ismerős a "TuxInvader" nick. Valahol belefutottam már.
Update: ja, látom a repokat, nginx-el kapcsolatban lehetett. -
törölt tag
válasz
lev258 #79358 üzenetére
Ez lett az utolsó, ami felment:
$ uname -r
5.11.16-051116-generic
BoB:
Én pedig azt hittem azért, mert a hosszú távon támogatott azt jelenti, hogy funkcióbeli frissítés nincs, de biztonsági, kompatibilitási és bug hibajavítás van. Persze csak magamtól gondoltam így, de akkor ezek szerint nem. -
válasz
lev258 #79317 üzenetére
Akkor azt hanyagolom.
a pulseeffects indító fájl-ját próbálom megtalálni.
Találtam egy ilyen útvonalat:
/var/lib/flatpak/app/com.github.wwmm.pulseeffects/x86_64/stable/f2cf4f14601cd65a843797772e9e77aedee2266c0be7a63e291d5a897180c6eb/export/share/applications/com.github.wwmm.pulseeffects.desktop
Ha Thunar-ral megnyitom elindul a pulseeffects.
De az indítás közé, ha berakom, akkor nem indul a többi programmal.
Ezen az útvonalon is találtam ikont ami elindítja.
Viszont ezzel sem indul automatikusan bejelentkezéskor:
/var/lib/flatpak/app/com.github.wwmm.pulseeffects/current/active/export/share/applications/com.github.wwmm.pulseeffects.desktoptordaitibi :
/usr/share/applications/-nál nekem nincs bent sajna.
Valamiért nem értem, hogy miért nem indul automatikusan.
Szinte már csak ez kellene a tökélyhez. -
-
-
válasz
lev258 #79309 üzenetére
Most néztem és van lehetőség xfce alatt az asztalon, jobb klikkel indítóikont létrehozni.
Megoldódott ez a probléma.
Már kezd személyre szabottá válni.
El sem tudtam képzelni eddig a win időkben, ez mekkora szabadságot ad.
A következő probléma ami leküzdésre vár a pulse effects indítása automatikusan.
Itt be van pipálva az indítása, azonban nem indul el login-nal.
A munkamenetnél hol találom azt a fájlt amire a parancsnak kell hivatkoznia?
A Mint szoftverkezelőjével telepítettem, és betette az alkalmazások közé.
Fájlkezelővel kerestem rá, és az talált egy nagy adag vele kapcsolatos filet/mappát.
Mit keressek ami indítja az alkalmazást? -
-
-
-
leviske
veterán
válasz
lev258 #79260 üzenetére
Nem én raktam fel, szóval ha a Canonical nem snap csomagolt Firefox-al szállítja az Ubuntut, akkor a natív alkalmazás művelte ezt.
#79261 K0zm0: Érdekes, mert ez Windows-on elég rég így működik a Firefox frissítése, arról meg nem tesz említést, hogy Linuxon ilyet bevezettek volna. Az egyik kommentelő pedig állítja, hogy csak rendszer frissítéssel együtt frissülhet. Én viszont direkt az eset után kerestettem a rendszerrel frissítéseket és volt jóváhagyásra váró core frissítés, ergo a Fx-nak is ott kellett volna várakoznia.
Mindenesetre openSUSE alatt nem frissül magától, szóval ha be is vezettek ilyet, az Ubuntu-only történet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Harmadszorra is haladékot adott a TikToknak Trump
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bluetooth hangszórók
- OLED monitor topik
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- RAM topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest