- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
sicc_innen
tag
válasz
paolinho #97669 üzenetére
Nálam is fent van a DoubleCommander az MX-en. Úgy csináltam neki gyorsindítót, hogy először beírtam a nevét a Kezelőnél, majd megjelent a listában az app neve (és ikonja), utána jobb egérgomb, azt követően kiválasztottam, hogy 'rögzítés a tálcán'.
Az officera nincs ötletem. Talán le kellene venni a régit, majd a legfrissebbet feltenni. -
urandom0
senior tag
válasz
paolinho #97663 üzenetére
Ha lenyitod az Area (Terület) mezőt, ott van olyan lehetőség, hogy Rectangular Region (Téglalap alakú terület), ha azt választod ki, és rányomsz a Take a new screenshot-ra, akkor új képernyőképet fog készíteni, de úgy, hogy te adod azt a területet, amiről készüljön a kép. De van ott olyan lehetőség is, hogy csak az aktív ablakról készüljön kép, vagy a kurzor alatti ablakról, így nem is kell vagdosni semmit.
A Gwenview-s megoldás inkább akkor jó, ha nagyon pontosan akarsz körbevágni valamit, mert ott ránagyítva is ki lehet jelölni a vágandó területet.
-
válasz
paolinho #97648 üzenetére
Ha KDE és Spectacle a képernyőkép program neve, akkor abban a kép készítése előtt kell kijelölni a területet.
Van teljes képernyő, aktív ablak, és egérkurzorral körbejelölt terület rögzítése.
Mint pl. most én, előtte jelöltem ki a területet és utána nincs szükség vagdosásra.
Küldhető a kép utána szoftverre, pl. képnéző, vágólapra tehető és menthető.
-
urandom0
senior tag
válasz
paolinho #97648 üzenetére
Milyen ablak jön be, ha PrtScr-t nyomsz? Nincs rajta olyan gomb, amivel téglalap alakú területet lehet kivágni?
Ilyenvagy ilyen ablakot kell, hogy kapj, amikor nyomsz PrtScr-t.
Attól függően, mennyire vagy régi a rendszeredben a KDE. Mindenesetre akármelyik ablakot is kapod, van benne Exportálás gomb. Ha ezt megnyomod, ki tudod választani a Gwenview nevű programot, ami a KDE képnézegetője, de van benne Levágás funkció, lásd itt. Ezzel méretre tudod vágni a képet, és utána csak el kell mentened.
-
daninet
veterán
válasz
paolinho #97641 üzenetére
csodák sajnos nincsenek. Az tény, hogy megy a linux is régebbi gépeken, a desktop használható is, de például ha böngészni akarsz és youtube-ot használni beleütközöl majd abba a gondba, hogy az ilyen dinoszaurusz korú videokártyáknak nincs VP9 kódolás támogatása, ami ma már minden egyes videó stream alapja kb. és egyfolytában 100%on megy majd a processzor. Próbáltam mindenféle H264 kódolást erőltető plugineket chromeban és firefoxban de használhatatlan. Youtube megy majd magas processzor használattal, de más weboldalak bármi beágyazott videóval akár teljesen be is állnak.
Ugyanebben a gödörben vagyok a műhelyes laptopommal, és most azon leszek hogy veszek egy KVM-et és csak monitor meg billzet lesz ott, az öreg laptopot meg kihajítom e-waste
-
-
-
vadkörte
addikt
válasz
paolinho #75258 üzenetére
Ahogy hcl írja, felajánl egy boot menüt, amit a W10 szépen el is fog kutyulni Te meg teheted rendbe.
Vagy lehúzon a W10-es eszközt és egy külön adathordozóra telepíted az Ubuntut. Ekkor "nem látják egymást", apró kellemetlenség, hogy indításkor a BIOS boot-menüjéből kell választanod, hogy melyik OS-t szeretnéd indítani.
500GB?Még az Ubuntu Studio sem ennyire zabagép. A belakott Manjaro-m 15GB...
-
válasz
paolinho #75258 üzenetére
Felajánl. Kapsz egy GRUB menüt.
Az első Win frissítésig, mert akkor rakhatod rendbe a GRUB-ot, addig csak a Win fog indulni.
De ha simán elindítasz egy telepítőt, akkor Live módban látod a Linux filerendszereken levő adataidat.
Hol mondta, hogy 500GB kell neki?
5-10 a minimum... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
paolinho #75182 üzenetére
Nem tudom, szerintem bármelyik W10 kompatibilis ext driver amit találsz az megfelelő. Már egy ideje csak alkalmi szinten indítok Windowst, így utoljára Win7-re tettem Ext drivert. Az első két találat rögtön több megoldást is kínál: [link]
Synaptic: ez után jó lett a Compiz? Kicsit kevés a csöpögtetett infó
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Synology NAS
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Gaming notebook topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Gyermek PC játékok
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest