- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nem lesz iPhone 19
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- 2.1-es Bose sztereó hangrendszer a Redmi K90 Pro Maxban
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy A33 5G - a három az majdnem öt
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Sencsenben
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#45469952 #85842 üzenetére
A szóban forgó gép 256GB-os SSD-je két év alatt 75%-os elhasználódást mutatott,
Az már döfi, kb 140TB írás kellett hozzá gondolom, tippre csak, mivel van egy Samsung PM830 256GB Dell Precisionban, az kb 100TB írásnál tart és 88%-os.
Amúgy a kollégák jól mondják, az lófütty, amit a swap pluszban az eszközre ír! Anno 8 éve első SSD-nél én is nagyon kerestem a módszereket, mivel lehetne megvédeni az írástól szegény Intel 520-amat. Aztán mikor láttam, hogy 4 év alatt folyamatos napi használatban is csak 7TB íráson áll...1200000 óra MTBF-et írt az Intel, ami statisztikailag azt jelenti, hogy 32 év múlva kéne meghibásodnia, igaz az Intelnél van olyan, ha eléri a megadott TBW-t, akkor letilt és csak olvashatóvá válik. De gyakorlatilag nem is volt megadva a TBW érték....
Swap plusz írása meg tényleg....már eleve ha Linuxot használt, cc 10-12 óra alatt ír az OS 10-11GB-ot, Windows alatt 3x ennyit, szóval már azzal kíméled, ha Linuxot használsz! Nyilván más volt 15 éve, akkor aranyáron adták a kis kapacitású SSD-t, nekem éve jött az első, az 120GB-os volt, nominál értéken annyi volt az ára, mint két éve egy terás 860 EVOnak!
(#85865) csixy
MM...olcsón fogod megúszni!
Amúgy van pár dolláros USB3-as házban nekem is egy 850 EVO 250GB SSD, még sose TRIM-meltem...persze nincs is teleírva, úgy meg annyira nem is gond a TRIM hiánya, persze a Samsungnak elég jó a tervezett garbage collector-ja!
Ilyeneket nem fognak fel ebben a blogtopikban, velem veszekszik ott is mindenki....
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- LG 42LX330C 42" LED-backlit LCD TV - Full HD
- 2db Apple Lightning - jack átalakító eladó egyben 1999 Ft
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest