Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz csocsoszán #73626 üzenetére

    Frissíteni azért kell, mert különben idővel szívás lesz belőle, meg újratelepítés.

    Az úgynevezett rolling disztróknál, mint az Arch és annak leszármazottai a disztró csomagjai rendszeresen frissülnek, akár havonta többször is kijön 1..2GB frissítés. Ezek nem olyan frissítések, mint a Windows hibajavításai, hanem komplett verzió frissítések, a disztró minden csomagjára, beleértve a legfontosabbakat is, mint pl. kernel.

    Ha most mondjuk fél évig nem frissíted a gépet és egyszer csak már nem fog menni a Tidal mert változtattak rajta és kellene azt is frissíteni, akkor előállhat olyan helyzet, hogy a fél év alatt végbement mondjuk 10 nagy csomag frissítést már nem tudja magától megcsinálni a rendszer. Ekkor vagy megoldod kézzel a problémát ha tudod, vagy újrarakod.
    Egyébként Arch alapon amúgy is előfordul néha (bár ritka), hogy egy frissítés előtt ki kell adni egy-két parancsot a terminálban, mert valami olyan dolog módosul, amit maga a csomagkezelő már nem tud megoldani egymagában.

    Ha ezt így nem érzed megfelelőnek számodra, akkor inkább olyan disztrót válassz, mint pl. a Linux Mint, ami nem rolling jellegű és a frissítéseket magától is fel tudja rakni, ha engeded neki.
    Btw, a frissítések letiltását semmilyen oprendszer alatt nem javaslom.

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák