- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 8 és 8T
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Nekem nem ad több javaslatot.
Itt bal oldalt a LO-hoz képest kőbuta Kate szövegszerkesztő, jobb oldalt meg a LO Writer.
Kattingathatok akárhova, nekem nem ad több javaslatot. Vagy minden egyes szót fel kéne vennem a szótárjába?
A Kate a "min" beírásakor kilistázza a dokumentumban található összes min kezdetűt, a Writer meg csak az egy árva "mindenhez" szót ajánlotta fel.
Ugyanazt a több oldalas dokumentumot nyitottam meg mindkettővel. -
Nem tudom arra gondolok-e.
Egy mezei Kate tudja azt a funkciót hogyha valamikor egyszer beírtam hogy pl. elkelkáposztástalanításaitokkal és legközelebb elkezdem begépelni hogy el... akkor egy kis ablakba feldobja a szót (meg az összes "el" kezdetűt )és rákkattintva vagy bill.el kijelölve a le-fel gombokkal be is írja.
Mint Droidon az automatikus szóbevitel vagy szókiegészítés a tanultak alapján.
Ezt keresem a LO-be. -
Littoral
aktív tag
Erre jutottam én magam is. Sportnyelven szólva, hegy tornyosul előttem: le kell adnom a kéziratot, viszont a jelenlegi OS verzióján ez az elérhető legmagasabb LO frissítési változat. Lehet, hogy a másik gépre feltelepítem mindenből a legújabbat, és legvégül azzal csinálom. Köszönöm a tanácsot.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ott minden be van pipálva, beleértve "az eredeti kód mentése" opciót is. Szóval nem értem, hogy miért nem tud újra működni, ami egyszer már működött gond nélkül.
A szakértői alatt is próbáltam a pipákat a VBA-s beállításoknál, de nincs hatása, mindig kisebb lesz a fájl egy 20kB-tal.
-
Igen, innen töltöttem az 5.0.4-et is, ami a legújabbal ellentétben simán feltelepült, csak nem indult el.
"válts Linuxra vagy tegyél fel egy modernebb OS-t"
Természetesen ez nem a fő gépem (azon win10-et használok), hanem csak egy szkenner és egy videóvágó progi miatt tartottam meg, ezek csak XP-n működnek. Gondoltam, pénzt úgysem kapok már érte, elfér az alagsorban.
Egy régi, de tökéletes lézernyomtatót is csatlakoztattam most hozzá, ami szintén csak xp-vel működik, így jó lenne a gépre valamilyen office, amivel legalább word-öket, excel-eket meg lehet nyitni, ki lehet nyomtatni. Net sincs már rajta, úgyhogy a online módszerek nem játszanak.
A linux-hoz meg hülye vagyok, pontosabban soha életemben nem kerültem vele kapcsolatba, és nem vagyok benne biztos, hogy vén fejjel el akarok kezdeni egy új oprendszer megtanulását.
-
BonFire
veterán
"Csak ismételni tudom magam. Komoly logikai problémák vannak."
Azért vetettem fel a fórumban.Ezt én így értem, ezt eddig is értettem, de mit csináljak a fölösleges cellákkal, bennük az összegekkel? Színezzem fehér alapon fehérre őket, hogy elrejtsem a tartalmukat? Az kissé gány lenne, nem beszélve arról, hogy hibát okozhatnak, ha véletlenül beléjük kattint az ember.
-
csferke
senior tag
Szia!
Igen Windows és Libre Office 6.4.1.2 x64
És eldobom az agyam.
Kipróbáltam egy új Munkafüzetben majd az általam készített régi Munkafüzetben is egy új Munkalapon.
Láss csodát, működik. Az eredeti Munkalapon viszont nem.
Na most át kell fésülnöm az egészet, hogy hol lehet a hiba.Köszi
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Még nem néztem a 6.4-et, irodában maradok a still verziónál. Mondjuk ezt a fájlt majd web alapon szerkesztjük, mert ma rámentettem úgy mint máskor, erre az első cella valami képpa vagy nem tudom mivé alakult, megnőt szép nagyra és nem lehetett eltávolítani, még mso alól se.
-
tonyrulez
őstag
Most újra kipróbáltam, nem tudom mi változott, de működik
"egymás alatti cellákba beteszel 2 egymás utáni dátumot, kijelölöd a két cellát, majd az alsó cellát húzod lefele" erre nekem csak a legfelső cellát másolta végig. Szerintem azt hitte szöveg, és nem dátum, hiába annak állítottam be. Mindenesetre most már jó.Szerk.: Megvan a tettes! Ha
2019.09.01.
-et írok be, vagyis a nap után is pontot teszek, akkor nem észleli dátumként. Pont nélkül,2019.09.01
-et beütve pedig már a beállításnak megfelelően alakítja dátumformátummá. Vicces, hogy pont nélkül kell beüssem hogy aztán a formátum miatt úgyis pontot tegyen a végére. Miért okoz neki gondot egy szem pont? -
tonyrulez
őstag
Ezt nem teljesen értem. Maga a dátumformátum így megfelel nekem, nem akarok angol dátumformátumot, így akarom látni ahogy van. Ettől függetlenül próbáltam átállítani, de itt valami nagyon nem stimmel. Hiába állítom át a formátumot, a cella tartalma nem vált át arra a formátumra. Sőt, azzal a példával amit javasoltál, ugyanúgy az éveket növeli.
-
BonFire
veterán
Köszönöm! Tökéletesen működik. Bár ezt a szintaktikát holnapra tuti elfelejtem, elmentésre meg nem látok opciót. Írjam OneNote-ba, vagy mi legyen vele? Van egy Alternate Find and Replace plugin is telepítve, amiben tudok batch fájlokat szerkeszteni és menteni, csak annak meg nem ez a szintaktikája
Egyelőre elmentem valahová szükség esetére.
-
lev258
veterán
Ezt ([0-9]{1})(\.) cseréld $1"szóközre". Az idézőjeles kifejezés helyére valódi szóközt tegyél. A kerek zárójelek miatt lehet hivatkozni a számra és a .-ra $1 és $2 néven a cserénél.
Persze kicsit még teszteld, mielőtt élesben ráereszted.
Ha a mondat végén lehet szám, akkor még érdemes bebiztosítani még egy szám karakterrel a keresésben a . után és arra $3-ként hivatkozni cserénél. -
BonFire
veterán
Ez se jó, mert az & ugyan békén hagyja, amit megtalált
0.
de utána a megadott helyre beszúr egy szóközt, miután így fog kinézni:
0.+szóköz
És utána egy végtelen ciklusba kerül, mert ha kicserélte, utána újra fog találni egy keresési feltételeknek megfelelő számjegy+pont kombinációt.Így próbáltam:
A
[0-9]
nem is működik, mert az kettő db számjegyet jelöl ki. -
BonFire
veterán
Még mindig a Writerről (szövegszerkesztő) van szó. Semmiféle számformátum nincs. A szövegben a szám ugyanolyan karakter, mint az idézőjel meg a vessző.
Naponta kapok árlistákat szerkesztésre, és a megrendelő nem képes felfogni, hogy nincs ezres pont elválasztó, ezért nekem egyesével ki kell cserélni mint a tízezer helyen kézzel a pontot szóközre. Erre szeretnék automatikát.
A Find and Replace-szel nyilvánvalóan nem cseréltethetek le minden pontot szóközre, hiszen akkor az összes írásjelként szereplő pontot kicseréli a szövegben.
Olyan megoldás kell, ami
(keress bármilyen számot)pont(keress bármilyen számot) -> Találat: 9.9
(ne töröld ki a számot, amit megtaláltál és kijelöltél)ide tegyél egy szóközt(ne töröld ki a számot, amit kijelöltél) ->9 9Most szövegesen írtam le azt az utasítást, ami reguláris kifejezésként keresek. A Wordben volt egy olyan, hogy beraktam a stringet, és akkor nem törölte ki az első kijelölt karaktert. De ebbe nem működik ilyen.
Magyarán (és tényleg nem tudom ennél érthetőbben leírni) a számokat, amit megtalál, azt ne jelölje ki, csak a két szám között talátt pontot, mert ha a szám is ki van jelölődve, akkor el fog tűnni a csere során.
Ilyen is jó
keress két számjegy között pontot
cseréld le a két számjegy között található pontot szóközre -
-
BonFire
veterán
"És nálam a cserénél sem tüntet el semmit. Ha pontra keresek, nálam csak a pontot jelöli ki, nem a számot. Nem is értem, hogyan csinálhatná azt.
Nem tudom, nálad mi csinálja, de nálam teljesen jól működik minden."Akkor konkrét példát mondok, mert szerintem nem érthető, amit írtam.
Feladat: írjon olyan reguláris kifejezést, amivel a következő pontokat szóközökre cseréli.
Példa:
29.900 -> 29 900
14.590 -> 14 590
36.790 -> 36 790
48.190 -> 48 190
27.390 -> 27 390Erre keresek megoldást.
-
BonFire
veterán
Nem. Azt hogy? Olyan reguláris kifejezést keresek, amely a keresett cuccot meghagyja, csak a pontot cseréli ki
Keresés: \d.
Csere: ?A keresésben kijelöli a számot is, meg a mögötte lévő pontot, és kicseréli arra, amit megadtam. No de így eltűnik a szám is. Wordben volt, ilyen, amikor széttört szavakat egyesítettem, akkor meghagyta, amit megtalált, csak összerakta. Nem törölte ki.
Nem is találok olyat a LO-ban, hogy számformátum. Ez egy folyószöveg, benne random helyeken számokkal (árak). Mindegyik *@*** ponttal van elválasztva, és a hajam tépem, hogy kézzel kell egyesével cserélgetnem őket, mind a kétezret, mert a birka ügyfél csak azért is pontozza, hogy már milliószor mondtam neki, hogy ne csinálja.
-
törölt tag
Én a 18.04-hez alapból járó 6.0.7.3-mal.
Nem nagyon használom a LO-t, azt a kevés dokut, amit csinálok, LaTeX-hel készítem. Csak ránéztem harckocsigyilkos elvtárs problémája nyomán.(#946) t72killer
Én még dilettánsként is LaTeX-hel ugranék neki. Pont ilyenekre találták ki. -
-
-
Kékes525
félisten
Hát elég hülye számozás. Az ember úgy gondolná, hogy a 6.1 stabilabb mint a 6-os, mert hibajavításokat is tartalmaz. A fejlesztéseket, a nem stabilakat alfának vagy bétának szokták nevezni. Ráadásul a programnak nem szabadna alapból jeleznie a frissítést, ha nem stabil még az újabb kiadás.
-
VKVCS
újonc
szia , ari vagy hogy válaszoltál:-) de valamit elállítottam, az tuti, de jó nekem az open office is,mert ott szépen haladtam a másolással, nem feltétlen kell a libre, mint példába írtam, csak kijelöltem a két egymás mellett lévőt cellát,az egyikbe szöveg, a másikba szám és elkezdtem lehúzni a jobb alsó sarokból, és ahogy húztam lefele, semmi se változott,és nem kellett nyomnom hozzá semmit.
és most tiszta ideg vagyok már
:-)))
-
Cs1csó
titán
Ezt nem tudtam (tudtam csak nem sejtettem
) úgyhogy nem is vesződök többet a 6-ossal - akkor végül is saját kútfőből jól okoskodtam, hogy ameddig tolják az 5-öst addig nem érdemes átállni csak ha tényleg valami olyan funkció van ami nélkül nem élet az élet. Köszönöm ezt az infót.
-
brugo
aktív tag
Feltettem a legfrisebb LO-t . semmi változás ugyanúgy csak egy keret jelenik meg és a bal felső sarkába irja hogy image és egy horgony szimbolika de ha adok egy Print Preview-et láss csodát megjelenik a kép és ha elmentem is tökéletes de visszaolvasásnál szintén nem latszik csak a keret. Ha pdf be mentek pdf nézővel tökéletes .Nagy a gyanum, hogy valami beállitás ?
-
Halo
senior tag
Igen, ez OK. Ezt meg tudtam csinálni. De ebből nem tudtam oldalstilust készíteni...
Most hatszaz oldalnal ez elegge maceras...
Raadasul paros-paratlan oldalra mas-mas hattter lenne...
Tudom, copy-paste, de... probalok valami "automatikus" modszert, mint pl Scribusban a mesteroldal.
Erre tipp, otlet? -
Dumi86
senior tag
Milyen hibajelentést kellene arról csinálni hogy elinditom mondjuk a Writer-t nyomok egy betüt és hibaüzenettel lefagy az egész? Kizárt hogy ekkora hiba csak egy-két embernél lenne. Teljesen más gépeken csinálja,szóval ez általános hiba a programban még mindig. 6.0.2öt próbáltam már tiszta rendszeren is,ott is ez van.
-
nOvOp
senior tag
Szia!
Köszi a választ. Igen, a fájlformátummal lehetett a probléma. Mentésnél ki is írta, hogy van pár dolog, ami nem kompatibilis (vagy valami hasonlót), ha nem ODF formátumban mentem. Ettől függetlenül én elmentettem, gondoltam csak színárnyalat vagy valami hasonló jelentéktelen probléma lehet. De nem. Ez lehetett a probléma, mert kipróbáltam és csak utána vált át a korábban leírt cella formátumra. Abban az esetben, ha az ODF formátumot válalsztottam, akkor minden megmaradt a régi szerint. Köszi a hozzászólást. A visszaállítás már körülményes lenne, ezért inkább elmentettem egy korábbi verziót ODF formátumban. Elküldeni sajnos nem tudom, mert vannak benne olyan információk, melyeket nem szeretnék kiadni. Még egyszer köszi a segítséget. -
-
mzso
veterán
Úgy néz ki az alt+x-es dolog az műkdök. A beillesztésnél meg az alapértelmezett módszerrel természetesen nem megy, a végén még be tudnál illeszteni formázott szöveget. Át kell váltani formázatlan szöveges beillesztésre, html-ről. (Szerintem ez így egy bug)
Viszont az gáz, hogy az LO a Firefox-szal ellentétben csak egy fehér karaktert mutat ha nincs a fontban definiálva. (Néhány font-tal üres téglalapot kapok)Egyébként van olyan font ami lefedi az egész unicode-ot? Nekem nem sikerült találni...
Az alt+hexás dolog (amit registry-ben kell bekapcsolni) nem tudom, hogy működik-e a firefoxban, mert más karakterkódot mutat az FF:
Ezek a karakterek:
"🌢" ""
Gyanítom ez sem bírja lekezelni a tartományt. Úgyhogy marad az alt+x x-es módszer és a formázatlan szöveges beillesztés -
Translator
tag
Böngészőben látom, Notepad++ba be tudom másolni a karaktert, de a Windows-os LibreOfficeban ez nem indul el, Ctrl+Shift+U nem kezdi el gépelni a unicode-ot.
Insert Spec Char és charmap természetesen csak 0xFFFF-ig megy.
Frissítve és újramentve+töltve és bemásolva pedig mintha le lenne vágva a karakter alja és teteje:
Convert to curve a Drawban természetesen összefossa magát.
Ide (firefox) tudok másolni viszont: 💧🛡.
-
mzso
veterán
Hát ez nagy ganéjság. Átállítom az összes cellát angolra. Ha beillesztem magyar lesz. Átállítom a formátomot, jól is mutatja, de így sem jó, mert mindenképpen szövegnek gondolja.... Ilyen életképtelen programokat nem is tudom minek csinálnak...
Szerk.:
Úgy jó, hogy szövegként illesztem be és angolra állítom a formátumot. Így viszont a címsorokat kúrja el, mert miért ne..."Ha a felülvonást törlöd (ez jelölheti a karakterláncot), akkor már számként veszi be. Tehát utólag is lehet átállítani, csak a mezőkön kell ez az apró átállítás."
Pfff... Egyesével átállítani minden csak nem "apró" állítás...
-
leviske
veterán
Fejből annyira nem rémlik, de olyan alap dolgok is meglepik, mint a "citoszkeleton", a "szomatoszenzoros rendszer", az "izoforma" vagy épp az "ortológ". Enzim és molekula nevek fel sem merülnek, pedig sokszor az se lenne rossz.
Igazából ez most csak azért jött fel bennem, mert átellenőriztem a nővérem egyik irományát és ott is fennakadt olyan szavakon/neveken (pl.: "finommotorika" / "Naposi"), amiken jobb lenne, ha nem akadna fenn.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- ASUS ROG Ally
- iPhone topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Autós topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest