- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Google Pixel topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
t72killer #937 üzenetére
Hali!
Hát, sosem használtam ilyet, de 5 perc volt.
Kijelöltem a fejezetet, amiben a kép van, az Eszközök>Nyelv>Bekezdéshez alatt angolra állítás után egy jobb klikkel feljövő menüben a Felirat beállítása ablakban a Beállítások pontban állítottam át a feliratsorrendet. A bekezdés angol nyelvre állításával a felirat eleve angolul jelent meg. Hurrá, hurrá! Volt egészen addig, amíg meg nem próbáltam még egyszer. Akkor (vagyis utána vagy tucatszor) össze-vissza faszságok jelentek meg, pl. a fejezet nyelvének beállításánál a szuahéli (nincs is telepítve), majd a fasz tudja, még mi. A kép feliratának beállítási lehetőségeinél pedig azóta sem jelent meg az angol nyelvű „figure 1” vagy hasonló. B+! Ez tényleg gáz. -
-
lev258
veterán
-
BonFire
veterán
válasz
t72killer #300 üzenetére
Próbálkozni kell, mert lehet, hogy van megoldás, csak kerülőúton. Én szándékosan kerestem ingyenes alternatívát, és a feladataim nagy részét meg is tudtam oldani benne. Az igaz, hogy a Word parancsait kukáznom kellett, de megtanultam helyette már más, LibreOffice-specifikusakat. Meg vannak beépülők, amelyek segítenek: ilyen a már említett Alternative Seach and Replace is.
Néhány dologra még nem találtam teljes értékű megoldást, de folyamatosan keresem.
-
lev258
veterán
válasz
t72killer #295 üzenetére
Hogy jön a 7zip az x-es formátumokhoz? Egyáltalán a tömörítés hogy jön ide?
Egyeseknek kompromisszum, másnak egyszerűen egy másik élmény. Egyrészt nem célja a LibreOffice-nak, hogy egy nagyvállalat fizetős szoftverének ingyenes kiadása legyen. Célja viszont, hogy egy alternatív szöveg-, prezentáció-, ... szerkesztő legyen. Másrészt pedig, ha az is lenne a célja, a dolog nem menne a Microsoft formátumkavarásai miatt.
BonFire: én mondjuk Linuxon használom a LibreOffice-t, ott még nem tapasztaltam lassulást, de azt hiszem, valóban van még ilyen hiányossága, egyszerűen az optimalizáció még nincs azon a szinten. -
BonFire
veterán
válasz
t72killer #292 üzenetére
Én úgy vettem észre, hogy Writerben nagyobb mennyiségű szöveg korrektúrázása jelentősen lassú Wordhöz képest. Például egy keresés-csere lefuttatása. Wordben pillanatok alatt megvolt, Writerben azonban sokszor hosszú-hosszú percekig eltart a művelet.
Én is örülnék neki, ha ez nem így menne; ha valaki tud rá megoldást, kíváncsian várom.
-
lev258
veterán
válasz
t72killer #292 üzenetére
1. nem, mivel ez kifejezetten Microsoft Office-hoz kötött
újra kell írnod LibreOffice-ra a makróidat, ha használni akarod
2. nem ismerem őket, de ha 1. pontnak megfelőek, akkor természetesen ezek sem
valószínűleg van rá alternatíva
3. igen, elég gyors, valamint LibreOffice-szal is lehet előzetes betöltést csinálni, mint amit Windows-on tesz a másik (bár én még sosem igényeltem ilyen extra gyorsaságot)
4. az x-eseknél számíts kisebb-nagyobb megjelenítési gondokra, a sima rendben lesz
kivéve az 1., 2.-ben említett nem működő dolgokkal teletűzdelt fájlok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Mass Effect
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Hobby rádiós topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest