- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- iOS alkalmazások
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz
CPT.Pirk #1429 üzenetére
Kösz!
+
+ : Azzal a gonddal találkozott már valaki, hogy a jelenlegi, legújabb hordozható(Portable) sorozatos hibaüzenetet ad, ha egy saját (a telepítés alatt megadott) könyvtárat akarok neki "megmondani"?
-
válasz
CPT.Pirk #1301 üzenetére
Egy ún. címlapot szúrsz be. Formátum/Címlap/ahogy a képen van.
UI: Ezt a -igaz nagyon primitív- doksit elmentettem ODF 1.2-be, a Word 2021 (tudom, Te 2019-t használsz) kifogástalanul jelenítette meg.
-
válasz
CPT.Pirk #1298 üzenetére
[MS-OODF3]: Office Implementation Information for ODF 1.2 Standards Support
Sima 1.2 ODF legyen, semmi Extended és ezen belül is nagyon specifikus dolgok ne legyenek.
Az Office 2021 újdonságai - Az OpenDocument formátum (ODF) 1.3 mostantól támogatott.
Office apps now support OpenDocument format 1.3Jelen pillanatban nem tudok arról, hogy 2021 előtti Office-k megkapják-e az ODF 1.3 támogatást. Szvsz nem, mert jelenleg is, pl. Excel 365-ben is beletettek olyan függvényeket, amit a Excel 2021 sem ismer és nem is fog megkapni frissítésben.
-
-
válasz
CPT.Pirk #1292 üzenetére
Nálam a képleted sem Excel-ben (Angolosított), sem Calc-ban nem megy, mert ha kimásolom a képletedet, majd beillesztem, akkor elxarodik a képlet (több helyről eltűnik a vessző)
Ki sem engedi javítani, mert törli a vesszőt, ha beírom, az elválasztó jelet sem engedi módosítani pontosvesszőről vesszőre... Feladtam, kész. -
válasz
CPT.Pirk #1290 üzenetére
"Azt továbbra sem értem, hogy ez neked hogyan működik LO alatt, mivel a regex-nek értelmezi a . keresését és 1-et ad vissza:"
Mert kicsit figyelmetlen voltál, írtam, hogy nem vessző, hanem pontosvessző kell az angol képletben is:=SEARCH(".";CELL("filename"))
(CELL előtt nem vessző van)
"Ez a verzió működik mindkét office alatt nálam, visszaadja a fájlnevet kiterjesztés nélkül:"
Akkor jó, maradj annál...(Azért még kipróbálom, hogy angolosított magyar Excel megeszi-e, elméletben meg kellene, ha az Angol Excel-ben megy... -
válasz
CPT.Pirk #1287 üzenetére
Nálam nem dob hibát (ugye elmentetted a munkafüzetet, mert enélkül hiba lesz)
Szvsz felejtsd el a Calc-ban az angol fx nevek használatát, mert azt követően meg az Excel-ben lesz gebasz... Amúgy az Excel milyen nyelvű?Szerk
Most direkt felpakoltam az angol csomagot Excel alá (mert egyébként az előző Calc-ban működő angol képlet nem megy(vesszőről pontosvesszőre módosítást követően sem)), még a Filenév-t is módosítanom kellett Filename-ra végig a képletben, csak így működik a képlet. -
válasz
CPT.Pirk #1284 üzenetére
Ahogy látom, Te Magyar LO használsz, csak a Calc beállításaiban engedélyezted az Angol függvénynevek használatát.
Ha ez a szitu, akkor sajnos ilyen "öszvér" verzió jön létre, azaz, míg egy Angol LO-ban vesszővel kell elválasztani a paramétereket, addig egy Magyar LO-ban, amiben Angol fx nevek használata engedélyezett, továbbra is pontosvesszővel.
Tehát:=SEARCH(".";CELL("Filenév"))
vagyis a korábbi képlet így módosul
=IF(ISERROR(SEARCH("file:///";CELL("Filenév");1));MID(CELL("Filenév");SEARCH("[";CELL("Filenév"))+1;SEARCH(".";CELL("Filenév"))-SEARCH("[";CELL("Filenév"))-1);MID(CELL("Filenév");SEARCH("@";SUBSTITUTE(CELL("Filenév");"/";"@";(LEN(CELL("Filenév"))-LEN(SUBSTITUTE(CELL("Filenév");"/";"")))/LEN("/")))+1;SEARCH(".";CELL("Filenév"))-SEARCH("@";SUBSTITUTE(CELL("Filenév");"/";"@";(LEN(CELL("Filenév"))-LEN(SUBSTITUTE(CELL("Filenév");"/";"")))/LEN("/")))-1))
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
CPT.Pirk #1284 üzenetére
Áhh megvan. a "." az egy regular expression... Helyette SEARCH("[.]",CELL("Filenév")) működik.
Így a javított függvény:
=IF(ISERROR(SEARCH("file:///",CELL("Filenév"),1)),MID(CELL("Filenév"),SEARCH("[",CELL("Filenév"))+1,SEARCH(".",CELL("Filenév"))-SEARCH("[",CELL("Filenév"))-1),MID(CELL("Filenév"),SEARCH("@",SUBSTITUTE(CELL("Filenév"),"/","@",(LEN(CELL("Filenév"))-LEN(SUBSTITUTE(CELL("Filenév"),"/","")))/LEN("/")))+1,SEARCH("[.]",CELL("Filenév"))-SEARCH("@",SUBSTITUTE(CELL("Filenév"),"/","@",(LEN(CELL("Filenév"))-LEN(SUBSTITUTE(CELL("Filenév"),"/","")))/LEN("/")))-1))
-
válasz
CPT.Pirk #1281 üzenetére
=HA(HIBÁS(SZÖVEG.KERES("file:///";CELLA("Filenév");1));KÖZÉP(CELLA("Filenév");SZÖVEG.KERES("[";CELLA("Filenév"))+1;SZÖVEG.KERES(".";CELLA("Filenév"))-SZÖVEG.KERES("[";CELLA("Filenév"))-1);KÖZÉP(CELLA("Filenév");SZÖVEG.KERES("@";HELYETTE(CELLA("Filenév");"/";"@";(HOSSZ(CELLA("Filenév"))-HOSSZ(HELYETTE(CELLA("Filenév");"/";"")))/HOSSZ("/")))+1;SZÖVEG.KERES(".";CELLA("Filenév"))-SZÖVEG.KERES("@";HELYETTE(CELLA("Filenév");"/";"@";(HOSSZ(CELLA("Filenév"))-HOSSZ(HELYETTE(CELLA("Filenév");"/";"")))/HOSSZ("/")))-1))
-
válasz
CPT.Pirk #1276 üzenetére
Cella képlettel oldottam meg, amit az Excel és a Calc is megeszik.
A képlet
=HA(HIBÁS(SZÖVEG.KERES("file:///";A2;1));KÖZÉP(A2;SZÖVEG.KERES("[";A2)+1;SZÖVEG.KERES("]";A2)-SZÖVEG.KERES("[";A2)-1);KÖZÉP(A2;SZÖVEG.KERES("@";HELYETTE(A2;"/";"@";(HOSSZ(A2)-HOSSZ(HELYETTE(A2;"/";"")))/HOSSZ("/")))+1;SZÖVEG.KERES("#";A2)-SZÖVEG.KERES("@";HELYETTE(A2;"/";"@";(HOSSZ(A2)-HOSSZ(HELYETTE(A2;"/";"")))/HOSSZ("/")))-2))
-
-
válasz
CPT.Pirk #1271 üzenetére
Alapvetően az van, hogy egy hosszú cellaképlettel dolgozol vagy makróval, de ez esetben van egy "kézi hajtány" megoldás is a mezei csere opció segítségével.
1. Ha szükséges(mert meg szeretnéd tartani a teljes útvonalat tartalmazó adatokat is), akkor arról az oszlopról, amiben az útvonalak vannak készíts másolatot
2. Kijelölöd az oszlopot vagy csak az adatokat
3. CTRL+H először a*/
(csillag és perjel) cseréled semmire, majd a'*
(aposztróf és csillag) cseréled semmire és kész is vagy. -
-
-
-
lev258
veterán
válasz
CPT.Pirk #1175 üzenetére
Csak találgatok, de a sok MS Office formátum is gondot okozhat. Szinte minden új verzióban változik a mentés valódi formátuma, míg a kiterjesztés látszólag ugyanaz. Ha egy újabban volt elmentve, attól még elképzelhető, hogy beolvassa a Libre, viszont menteni már nem biztos, hogy tudja, hiszen esetleg egy régebbi formátumot alkalmazna (mert nem ismeri az összest) és talán az képtelen megfelelően menteni egyes komponenseket az újból. A csökkenő méret számomra ezt jelezheti.
-
lev258
veterán
-
lev258
veterán
válasz
CPT.Pirk #1091 üzenetére
Van valami trükkös formázás a dokumentumban a cellák szélességével és a betűmérettel. Ha Igazításnál függőlegesen rétegezettre állítom, vagy szélesebbre húzom az oszlopot, akkor olvasható lesz. Vagyis a te esetedben azért vannak ### jelek, mert nem fér ki.
A 6.4-est próbáltad már? Állítólag sok Office specifikus dolgot javítottak. Nálam 6.3.5 van most. -
válasz
CPT.Pirk #1058 üzenetére
Bocsesz, akkor félreértettem. Én a "hivatkozást" úgy értettem, hogy a PDF továbbra is OLE objektumként van beszúrva, csak nem beágyazva, hanem csatolva...(mert régebben ez sem ment, meg most sem, mert felpakoltam az LO-t már csak kíváncsiságból is)
Természetesen ha hivatkozás alatt a Hiperhivatkozást érted (LINK, ami helyi/hálózati/webes elérésű stb fájlra mutat), annak mennie kell simán LO Calc-ban is...
[kép]
-
válasz
CPT.Pirk #1056 üzenetére
Hali!
Szvsz a hivatkozás sem megoldás, de ezt csak látatlanban mondom, régebben nem ment az biztos...
Én csak egy "rándá" megoldást tudok adni, de az legalább működik...Szóval minden Excel munkafüzet, az igazából egy mezei ZIP fájl, szóval simán ki lehet csomagolni őket, majd ezt követően a \xl\embeddings\ mappában oleObject1.bin "álnéven" lehet megtalálni a PDF-t, amit nyilván át kell nevezni oleObject1.pdf-re (természetesen, ha több beágyazott pdf is van, akkor sorszámozva lesznek majd a BIN fájlok és csoportosan kell átnevezni az összeset PDF-re (de ez számodra biztosan nem gond...))
-
Rimuru
veterán
válasz
CPT.Pirk #317 üzenetére
Simán, nálam 1 hónap alatt milliós nagyságrendű adat jön létre, de mivel csak 1 állapotról van szó, nem is megterhelő kirajzolnia. Oké ez már kicsit azért megfogja a procit, de az a ~100k szerintem "pikk pakk" menne nálad, legalábbis calcnál gyorsabb lenne.
kispx által javasolt R-t meg nem ismerem, lehet az lenne a legjobb.
-
kispx
addikt
válasz
CPT.Pirk #310 üzenetére
Nagyon nagy táblázatot nem csinálnák Calc-ban. Tipikus hibája ez. Elsőre inkább a R nyelvvel próbálkoznék. (Vagy esetleg RapidMiner De ez már adatbányászati eszköz)
-
swoody
senior tag
válasz
CPT.Pirk #174 üzenetére
Már nem aktuális számomra mert nincs kedvem pepecselni, de köszönöm szépen a segítséget.
Amúgy azért nem jó az irányított beilltesztés sem, mert a 170 oldalnyi táblázatból minden oldalon kb. 1-2 táblázat és a táblázatok közt van olyan ami hosszabb azt egyből elrontja nekem mert csinál belőlle két cellát, a 2. probléma, hogy minden táblázatban van egy olyan táblázat ami több cellából áll mert összevannak vonva ezt ismét elcseszti a beillesztésnél..
D már kedvem sincs rá gondolni, ha pár perc alatt megtudnám csinálni azt mondom jó de elvieg nem is fontos csak sokkal esztétikusabb lett volna meg szűrhető az egész tartalom de majd ha megbíznak vele megcsinálom amúgy meg nem izgat mostmár.Ha nem lesz semmi dolgom lehet elkezdek megint pepecselni vele aztán megirom az eredményt.
MS-el kapcsolatba pedig nem tudok ms-ből képet másolni libre-be, ez normális?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Robogó, kismotor
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen SSD-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged