- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laci503
tag
válasz
#94529552 #84344 üzenetére
Amit en kineztem annak van olyan laggja? (49UJ635V) koszonom szepen hogy ien turelmes vagy. Angol tudasom sajnos elegge gyer igy angol oldalakon talalhato leirasokbol sokat nem ertek sajnos. Meg annyira analfabeta vagyok a tvkkel kapcsolatban hogy ezt is tesom baratja nezte ki nekem de meg o se tudta a valaszt a kerdesemre a jatekmoddal meg a valaszidovel. Gondolom a 13ms mar elegge turheto. Csak annyit tudtam hogy elozo tvm 5ms volt leirasok alapjan (orion pif40)
-
BBali3
csendes tag
válasz
#94529552 #84307 üzenetére
Friss tapasztalat alapján meg tudom erősíteni,hogy alulról nézve n(s)em az igazi az IPS. Mivel továbbra is foglalkoztat,hogy a Samsung ue49mu6402 mennyire jobban nézett ki a hétvégén az Euronicsban (sajnos következő napon már nem voltak egymás mellett így nem tudtam újra összehasonlítani ott), de ma megnéztem egy BB-ban pl. az LG UJ701V-t és alatta volt Samsung ue49mu6402. Oldalról ha nem is lényegesen de egyértelműen jobbnak tűnt a Samsung. Nem is értem honnan jön ez a VA panelek rossz betekintési szögéről szóló dolog, mert szerintem nagyon jó oldalról is és eddig két alkalomból mindkétszer jobb az IPS-es LG-nél. Megnézettem direkt és az energiatakarékos mód nem volt bekapcsolva az LG-n.
Ha nem lenne az LG-n a WebOS meg Magic Remote, már rég el tudtam volna dönteni a kérdést a Samu irányába... Színben is szebb a Samsung de mondjuk az is kellett hozzá,hogy az LG-s demón nem túlzottan színes anyagot mutattak (lehet nem véletlenül?), hanem szép havas tájakat-sziklákat, a Samun pedig volt minden naplementétől kezdve szép zölt tájakon át színes gyümölcsökig minden. -
C. s.
addikt
válasz
#94529552 #84309 üzenetére
Nézegettem a kábeleket, és árban nagyon nagy a szórás. A párszáz Forintostól a közel ötvenezresig sokmindent láttam a 2 méteresek között. Mint láttad, nincsenek extra igények, csak ne szaggasson, ne röcsögjön és hasonló alap dolgok. Hány Forint környékén érdemes nézelődni? És 1.4-es vagy 2.0-s legyen?
-
-
C. s.
addikt
válasz
#94529552 #84304 üzenetére
Köszi szépen a választ! Az LJ515V több mindent tud, akkor inkább az lesz.
Jól tudom, hogy az IPS képe magasra helyezve és lentről nézve is látható? Elméletben, ha bő 2 méteres magasságban lenne az alja, és kb. 2-3 méterről ülve néznék. (De ez nem döntő, inkább elméleti kérdés.) -
BBali3
csendes tag
válasz
#94529552 #84247 üzenetére
igen, pont erre gondoltam én is utólag Pumma
Tehát konkrétan nem is láttam LG-s promotőrt, hanem Samsung és Philipsest láttam egyedül talán, és ilyenkor simán elképzelem,hogy lerontják szarabbra a másikat,hogy könnyebben el tudják adni a saját márkás terméküket...
Na meg persze nekem a Samsungos srác mutatta a TV-ket, bár a mellette lévő Sony is lényegesen jobbnak tűnt.
Viszont a fényerő mellett a részletgazdagság is gyengébb volt, az is lehet,hogy simán egy beállítással annyival szarabb lenne? Maga a képanyag ugyanaz volt amúgy.Amúgy szerintem valamelyik nap vissza is megyek és vagy én magam vagy LG-s promós emberrel beállíttatom a szerinte legjobb beállításra, aztán akkor objektívabb lesz az összehasonlítás.
-
Gömbike
senior tag
válasz
#94529552 #84237 üzenetére
Igen, megcsináltam a beállításokat. Jó, jó, de szerintem még ráfér egy kis csiszolgatás részemről, ezért nem is írtam vissza. Nagyon rossz munkabeosztásban dolgozom( 24-48), így kicsit kevés időm van mindig mindenre.
A húgom élete párja profi fotós, ezért is gondoltam a fényképek elkészítésére, de az időpontot nagyon nehéz összeegyeztetni. Természetesen felteszem ide, ha elkészülnek. Kíváncsian várom majd a véleményeteket.
Mert az is lehet, hogy csak nekem nagy az igényem és ez tényleg a "technika velejárója".A képarány állítás eszembe sem jutott, köszönöm a tippet.
-
Gömbike
senior tag
válasz
#94529552 #84232 üzenetére
Van gy közel 8 éves FHD samu tv-m, hibátlan.
Most szeptemberben van két éve, hogy vettem a konyhába egy 32'LH632V - tv-t, ami HIBÁTLAN. Gyönyörű képet ad, a smart része nyilván lassabb, mint a mostani szóban forgó tv-nek. De tökéletes, tényleg igazi élményt adó képe van.
Köszönöm a tanácsot, a garanciát megpróbálom akkor így, ezen az útvonalon lefuttatni.
Tudom, késő bánat, de azért bíztam a led-ben, mert egy gyönyörű képet adó ledes LG szolgál már nálunk két éve.
-
BBali3
csendes tag
válasz
#94529552 #83240 üzenetére
Nálam pont ez a kérdés merülne fel. Elmentünk megnézni a minap az MM-be a LG 49SJ810V-t, és ugyan szebbnek tűnt a képe valamennyire, mint az UJ7507-nak, de nem volt akkora különbség ami úgy gondolnám,hogy megéri, pláne úgy,hogy gyakorlatilag szinte egyáltalán nincs még olyan tartalom ami kihasználná a nagyobbik tudású tévét.
A hangrendszer miatt még húztam volna az Sj810 felé, de egyáltalán nem éreztem ott meghallgatva, hogy azért megérné több pénzt kiadni, sőt a Harman Kardonos szinte dobozabb hangúnak tűnt (bár lehet szarul volt bekalibrálva).
Viszont nézegetve a többi opciót, felmerült bennem, hogy vajon akkor már a 49UJ701V mivel tud kevesebbet az UJ7507-nél? Egyedül a Dolby Vision a különbség ahogy látom, vagy itt van valami különbség a panelban színekben/fényerőben/megvilágítási hibákban?
Ahogy jobban beleásom magam a témába, azt gondolom, hogy mind szép és jó ez a sok plusz funkció, de ha nincs tartalom,totál fölösleges azért kiadni plusz pénzt, hogy aztán soha ne használjuk ki. AKkor már inkább egy olcsóbb tv ami attól még szép képet ad és mondjuk hozzá egy hangrendszer. -
BBali3
csendes tag
válasz
#94529552 #84183 üzenetére
hát a lassúság eléggé zavarna szerintem, és ha már okos tv-t veszek, nem biztos,hogy külön smartboxot szeretnék, különösen azért,mert kifejezetten LG-t nézek a WebOS jó híre miatt.
UHD esetén van "hátrány" a FullHD-khez képest? Az árat leszámítva perszeAhogy hallom az SD adásoknál se kell elvileg számítani rosszabb megjelenítésre FHDhez képest.
Arra tudsz/tudtok tanácsot adni, ha számítógépet rákötnék UHD-re, akkor az mindenképpen csak combos géppel működik, hogy az UHD-t meg tudja hajtani, vagy lehet kisebb felbontást is ráküldeni? -
nOvOp
senior tag
válasz
#94529552 #84131 üzenetére
Köszi a választ. Persze elolvastam a linkelt véleményeket már korábban, de ezért is írtam ebbe a fórumba, mert esetleg itt relevánsabb véleményeket kapok. (a ph-s vélemény tetszett) Kiállított darabot egyet találtam eddig, de az sem volt beüzemelve (és vmiért nem is tudták, hiába kértem). A 66, 65-ös típusokat nem tudtam, de akkor majd figyelem.
-
válasz
#94529552 #84125 üzenetére
Mindent jól csináltam. Tegnap félbe hagytam egy filmet s ma mikor indítanám el ezt csinálta. ( ez előtt is volt ilyen).
Most az LG-nek a progiját visszaraktam, bár nem tudom mennyire profi cucc. Esetleg később megpróbálkozom egy Plex vagy Serviio-val.
Valami javaslat? Esetleg azok jobbak e?
-
boost
veterán
válasz
#94529552 #84062 üzenetére
Azért képzelem, képzeltem, mert a gyártó kiírta a termékére, hogy HDR10. Gondoltam akkor ez jelent is valamit. Ezért fordultam felétek, hogy ez lehetséges-e? Ha józsika kiírja a jófogásra, hogy HDR10 tévéjét tengerimalacra cserélné, nyílván sokkal szkeptikusabb lettem volna.
Fejhallgató: ő kérdezte a fejhallgatós tévét, én meg megmondtam, hogy melyik az a nagy gyártó, aki még ráteszi. Tudom, hogy ez sok helyen, főleg idősebb pároknák szükség, mert pl édesanyám az éjjel már szarul alszik, tévézne, de szeretné, ha annak ellenére faterom tudna aludni mellette. Aztán, hogy neki a kérdezőnek mennyire fontos a fejhallgató, és mennyit tud rá áldozni, az a beszélgetés azon pontján, ahol én bekapcsolódtam, nem derült ki számomra.
-
userxy
őstag
válasz
#94529552 #84012 üzenetére
Nézem a kettő között a különbségeket, de nem értem amit olvasok.
Mi a különbség a megvilágítás típus között: direct vagy edge a jobb ?
Képminőség index? PMI 1600 vs 1900 ez mit takar miben nyilvánul meg a +300 ?
Mert elviekben ennyiben különbözök a kettő tv? Ja meg a talp de az nem szempont.
-
Gömbike
senior tag
válasz
#94529552 #83979 üzenetére
Ja, ja.
Most a TV adást és a filmeket 3,4 méterről nézem, de azok ugye nem is 4K minőségben vannak. Viszont semmi hátrányát nem látom annak, hogy nem közelről nézem.
Ha a you-n 4K-s tengerpartos videókat néz a Zasszony, bizony nem nagyon akaródzik neki 1 méternél jobban hátrább menni
, hogy onnan nézze
-
-
13128814
tag
-
Julot
aktív tag
válasz
#94529552 #83635 üzenetére
Az UF7727.-esemen még volt, de mivel az tönkrement mindenképpen venni kellett valamit! ...és ha veszek akkor már a friss szériából veszek. Sajnos a tájékozódás közben is már elnéztem, valamiért meg voltam győződve arról hogy az a két piros-fehér RCA az analóg audió kimenet, és nem mentem jobban utána, voltak fontosabb kérdések is. Ebből kiindulva nem is nagy érvágás az analóg kimenetek hiánya, oly gyakran nem használtam azt a fülest, tudok élni nélküle! Úgy is fogalmazhatnék, hogy ha jobban figyelek, valószínűleg kompromisszumot kötök, és az analóg kimenetek hiányának tudatában is ezt veszem meg. Ha nagyon fog hiányozni, veszek egy olyan átalakítót. Csak azért kicsit csodálkozom... Bár a mai világban minden valaki érdeke miatt történik, nem azért mert pl. elavult...
Ami a káromkodást illeti, nem szép dolog, de néha igen egészséges...Én kifejezetten szeretek, mert kijön az emberből az ideg - legalább is belőlem!
Sajnos az erősítőmön nincs optikai bemenet, nem mai darab... Onkyo CR-505...@Nemir Ombe: Szerintem te félreértettél, én nem szidtam a készüléket, hanem kérdeztem hogy nem-e hiba esetleg. Aztán magamat szidtam, mondhatni önkritikát gyakoroltam
-
Julot
aktív tag
válasz
#94529552 #83551 üzenetére
Sziasztok!
Nos, meglett a döntés. egy LG 49 UJ701V-t vettem, már itthon be is üzemeltem - tanulom, állítgatom, éssss...
Most jutottam el odáig, hogy az RCA Audio kimenetre rákötöttem az AKG K915-ös vezeték nélküli fejhallgatómat és nincs hang! Rádugtam a fejhallgató adóegységéről az RCA.-t egy Onkyo erősítő "line" bemenetére - ott sincs hang. Cseréltem RCA kábelt - nincs hang! Ekkor nézem a TV hang menüjét, nem is lehet kiválasztani, hogy szóljon az Analóg kimenet, csak TV hangszóró + Audio kimenet ( Optikai ) van, illetve a Digitális, illetve vezeték nélküli lehetőségek. (HDMI/ARC, Bluetooth, LG Sound Sync ) Ilyenkor mi van? Halkan írom le, mert nagyon sokat szívtam a cseregaranciával ( Euronics + Fény-hang Kft + Union biztosító Euronics garancia plusz, és sokba is került az egész cécó ) és nagyon kiborító lenne... Rossz, nem működik az analóg RCA kimenete? Vagy valami szoftveres f@szság?Mi a véleményetek, tapasztalatotok.
Esetleg Pumma olvtárs, ha lenne valami ötleted, és megosztanád velem....
Nagyon köszönöm!
Üdv.:
Julot -
Julot
aktív tag
válasz
#94529552 #83523 üzenetére
Köszönöm Pumma!
Nehéz a döntés, a 49UJ701V és az 55UJ670V+MR között vacillálok, amíg várok a csereutalványra... ( Euronics + Fény-hang Kft garancia plusz """szolgáltatás""" - felháborító ügyintézési módjának következtében holnap lesz 5. hete)... A várakozás miatt elbizonytalanodtam, megérné-e a nagyobb, de kvázi kisebb tudású, osztályú készülék?Üdv.:
Julot -
VargaT
csendes tag
válasz
#94529552 #83425 üzenetére
Köszi a válaszokat mindenkinek.
Kérésem lenne LF630 tulajokhoz:
Aki elégedett vele, és le tudná lesni a hosszabb típusszámot a hátáról (szélén függőlegesen product code) vagy a dobozról, azt nagyon megköszönném! (Csak hogy beigazolódjon a gyanúm, de írok LG-nek is...)Visszaállítást már próbáltam. Játszok még a beállításokkal, bár eddig max rontani sikerült rajta.
Elnézést a felindulásért, de hetek óta olvasgattam és vívódtam hogy megvegyem-e, és most elég bosszantó, hogy nem olyan, mint amilyennek vártam. Pedig nem irreális az elvárásom, mert ismerősnek LF630 van, és az több ponton is veri eddig az újabb modellt, például nem állítja meg a médialejátszást a beállítások megnyitásakor, ami eléggé megkönnyítené a finomhangolást, de ezen így elég idegölő.
-
Kartács
aktív tag
válasz
#94529552 #83369 üzenetére
Köszönöm a segítséget, néztem ezeket.
Ismerősömtől is azt az infót kaptam hogy HDMI-RCA csatlakozóval menne ezáltal az ARC teknika által a hangvezérlés, de itthon nézem nem létezik HDMI-RCA kábel kb csak külföldről lehet rendelni amit nem értek..Ha nem megy akkor mást hangfalat kell vennem, de mégis mit? Soundbarok szarok 80-100k+ indulnak a jók, de gondolom azt is akkor csak a saját távirányítójával fogom tudni irányítani, de akkor megint ott vagyok ahol a part szakad...
Ki mit használ akinek nem több 100e hifi rendszere van nekem elég volt ez a masszív kis Logitech Z623 gyönyörű hangja volt és mély basszusa is
Tudnátok valamit ajánlani?Az a baj ha vissza is viszem a TV-t mást és most veszek valami régebbi modellt, 1x úgy is a következő TVnél megint itt lesz ez gond, haladni kell a korral értem én de akkor legalább maradnának a régi jól bevált dolgok.
Köszönöm a tippeket, linkeket még egyszer.
-
válasz
#94529552 #83355 üzenetére
Amúgy én eddig nem igazán foglalkoztam ennek az állítgatásával, ECO módban játszok Ps4Pron és filmezni is ezen szoktam, semmi lagot nem tapasztaltam sem játéknál sem filmnél! Mondjuk az ilyen helyi sötétítést meg szemkímélő módokat kikapcsoltam, ennyi😁
LG 65 UF850V a tévém! -
-
Kartács
aktív tag
válasz
#94529552 #83355 üzenetére
Kábel sajnos nem elég, kell hozzá a konverter is de délután megyek érte az extremebe lefoglaltam + kábelért...
Z625 jobb lenne igen így, de nincs eladó sehol most néztem, mármint használtan úgy még talán megérné.Remélem kárpótol majd a kép és a sebesség, mert eddig leszerepelt az LG nálam... (talp és rossz csavarok maitt).
-
Kartács
aktív tag
válasz
#94529552 #83332 üzenetére
Részeltre veszem, tehát nem mozgat a KP-s ár, amúgy a piacon kb a legjobb áron az extremeben kapni.
Hónapok óta figyelem az akciókat mindenhol és itt is többször volt már most hó elején ez még 10k-val volt több, tehát nagyon jó ár érte még +3év prémium garival is.Media az elmehet a ... ott is voltam ott parasztvakítások vannak most voltak "nagy akciók" most hogy nincs már 300k ugyanez a TV nem is értem, hogy van így forgalmuk, nagy akció néha van de nyár elején volt náluk ez a TV "nagy akcióban" 260e
De a lényegi kérdés a típus volt, de akkor ezek szerint jó.
Köszönöm -
krakki88
csendes tag
válasz
#94529552 #83297 üzenetére
A gépemmel szeretnék a tv-re csatlakozni wifi miracast segítségével, csak a tv nem kap jelet a géptől, a gép viszont látja. Nem számít a felbontás mert leginkább csak netezni akarok rajta ilyen módon, de ahogy olvastam így elbír egy full hd elbontást, ami jelenleg bőven elég mindenre. Érdemes az ügyfélszolgálatot zaklatni ezzel? Csak mert se neten, se papíron, se a tv-n lévő használati utasításba nincs erre vonatkozó rész. Vagy legalábbis azzal nem foglalkozik, hogy mi van ha még sem működik az általuk leírt módon.
Intel chipsetem van, intel grafikus kártyával és van wifi adapterem is.
A win10et nem szeretném felrakni, nem igazán dicsérik, illetve elvileg mennie kéne 8.1-en is. -
Julot
aktív tag
-
BudaiZoli
tag
válasz
#94529552 #83286 üzenetére
Nem az általános lassúsággal van gond, még azzal sem, hogy reggel adni kell neki egy kis "boot" időt. Reggel óta folyamatosan megy, bemelegedve döglik be, de úgy igazán zavaróan. Na mindegy, megpróbáljuk azt amit írsz, aztán hátha.
Adunk neki egy újabb esélyt holnap.
-
BudaiZoli
tag
válasz
#94529552 #83251 üzenetére
Sziasztok!
Megvettük a 49LH630V-t. Sajnos vegyesek az érzelmeim.. Eléggé lassú a menüje, amire számítottunk, de nem ennyire. PC-ről vissza kapcsolva semmire nem reagál. 20 mp-ig csak ülünk és várjuk a semmit. Reggel az egész TV-t ki kellett kapcsolni, mert kakukk..
Általános lassúsággal nincs gond, de simán meg tud reccsenni hosszabb időre és ez már nálam túlmegy az elfogadható kategórián.. Részletes műsorújságnál simán várunk 5-10 mp-t is..
Hogy mondjak jót is, korrekt kép, nagyon szép hangzás(számomra
), egyébként jó kis TV-nek tartom, de inkább lett volna 5 ezerrel több de kicsit nagyobb procit rakhattak volna bele.
Szóval esélyes, hogy hétfőn vissza visszük
és inkább nézünk valami gyorsabbat, esetleg megnézzük a 4K-t(a 4 mag miatt). Az biztos, hogy LG-nél szeretnénk maradni, meglátjuk, hogy mit hoz a jövő.. Maximum azt is vissza visszük..
Nem fikázni jöttem, sőt..
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Synology NAS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Asztrofotózás
- Formula-1
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Xbox Series X|S
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest