- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
garga01
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorbi
addikt
válasz
Sk8erPeter #4364 üzenetére
Szükség volt rá. Amikor megírtam a hozzászólást, a Te bocsánatkérésed még sehol nem volt. Alapvetően bunkóság így leszólni a másikat, amiért megkérdezett egy számodra talán pofonegyszerű dolgot. Ahogy az utcán sem, itt sem feltétlen tudja mindenki megvédeni magát. Részemről nincs több mondanivaló.
-
Csorbi
addikt
válasz
Sk8erPeter #4358 üzenetére
Gratulálok! Igazán lenyűgöző! Mesteri! Versenyen nem akarsz indulni zsenikém?
-
crazygamer
tag
válasz
Sk8erPeter #4358 üzenetére
te nagyon szuper vagy. kb ajelölt idő fele, mig letöltöttem a drivert és a pvr2-t, de már fentvannak.
de nem szándékozom tudásversenyt rendezni veled. valszeg messze nem értek hozzá annyit mint te. de ahelyett, hogy ezzel felvágnál, inkább segíts -
crazygamer
tag
válasz
Sk8erPeter #4356 üzenetére
azért kérdezek már a beüzemelés közben, hogy nehogy már a kezdetnél nagy hülyeséget kövessek el. persze nem szándékozok rákérdezni minden ok gomb megnyomására.
-
bzoley
veterán
válasz
Sk8erPeter #4191 üzenetére
Várni egyik oldalról az említett fontossági sorrend miatt kellhet többet. Végül is nem létfontosságú funkcióról van szó, ettől még használható az eszköz, legfeljebb kevésbé kényelmesen. Viszont ha a tulaj hazaviszi az új tunerét, és programhiba miatt a program minden öt percben lefagy, abból már kicsit komolyabb balhé lenne. Jónéhány országban, számtalan konfigban kell aránylag elfogadhatóan működnie, és napi huszonnégy órában lehetne javítgatni az újabb hibákat. Nálunk itt van az DVB-T nem olvasható EPG, a nem talált rádió csatornák, a hibás hangkártyakezelés egyes típusoknál, és ezek csak tőlem származnak. Vajon hány hibát jegyezhetnek fel naponta, és próbálják a listájukon elhelyezni valahova?
A másik ok a tempónak pedig, ahogy elnézem az irányításban van. Te írogattad a programodat, nagyjából átláttad az egészet. A PVR2 jó néhány részre fel van osztva, és mindenki máson dolgozik. A hiba csak annyi, hogy összehangolatlanul. Néha már mosolyogtam magamban, hogy ugyan én leadtam az aktuális frissítést, de nem hogy nem került be, hanem egy a már bennlévőnél régebbire "frissítettek". És ez ismétlődött néhány verzión keresztül. Volt olyan elem, amit kétszer is könyörögtem, hogy töröljék, de harmadszor is visszakerült valahonnan. Kaptam olyan fordítani valót, amit már hetekkel korábban letudtam, és annál volt, aki később újra kérte. Szóval vannak odaát furcsaságok.
Ennek ellenére aránylag meg lehetünk elégedve.
Voltak itt korábban parázs viták hasonló témában. Van, aki felfogja, hogy nem minden olyan egyszerű, mint aminek látszik, de azért akadnak néha nehéz esetek is -
bzoley
veterán
válasz
Sk8erPeter #4189 üzenetére
Pl. egész idáig nem lehetett keretmentes módból teljes képernyőre tenni a PVR2-t, csak két lépésben. Mostantól lehet. Elég sokáig nem lehetett állítani az elalváskapcsolót, csak digitális módban, vagy a registry-n keresztül. Pár verzióval ezelőtt végre ezt is megoldották. És akad még néhány apróság, ami korábban bosszantó volt, de helyrepofozták, úgyhogy pofozgatják azért folyamatosan, van remény a csoportos kijelölésre is
-
bzoley
veterán
válasz
Sk8erPeter #4187 üzenetére
Majd ha nekiülsz az első nagyobb programodnak, hogy megírd, mi lesz az elsődleges szempont? Valószínűleg, ami épp eszedbe jut. Később, ha majd többen is használni fogják, és hiányolnak, vagy nem megfelelőnek tartanak egy-egy funkciót, akkor talán újragondolod, esetleg módosítod, vagy úgy hagyod, ahogy van, mert neked jobban tetszik úgy, ahogy van. Biztos, hogy nagyon sok dolgot hozzá lehet tenni a PVR2-höz is, vagy módosítani, és egyszerűen(annak, aki ért hozzá). Valaki kitalált valamit, megcsinálta. Az, hogy te hiányolsz belőle valamit az egy dolog, az illetőnek lehet, hogy nem jutott eszébe ugyanaz, ami neked. Egy program mindig olyan, amilyen. Nekem a gombok elrendezése nem tetszik. De ha megfigyelted, ez a program is folyamatosan változik az első verzió óta, formálódik, tökéletesedik. Lehet, hogy egyszer azt veszed észre, hogy működik a csoportos kijelölés is. Viszont olyan programról van szó, aminél ez az utolsó szempontok egyike. Számtalan meglévő, és új eszközzel kell működnie, és mint tudjuk hibák mindig vannak, javítani kell őket, és emellett valószínűleg engem sem érdekelne, hogy van-e kedved végignyomkodni ötvenszer a törlés gombot, a funkció működik, törölni lehet.
Volt, amikor két nap alatt sikerült kipitiznem egy változtatást, de olyan is volt, hogy azt a választ kaptam, hogy egyelőre ne is álmodjak róla, mert nem érek rá.
Egy másik programnál, ahol a fejlesztő minden új verziónál megkérdezte, hogy mi a véleményem az újdonságokról, akadt olyan pont, amin egyáltalán nem tudtunk egyezségre jutni. Nekem nem tetszett valami, vagy nem úgy, ahogy volt, de ő istenítette, és másoknak is tetszett. Csak én tartottam használhatatlannak. Ebben az esetben szintén csak a megszoksz, vagy megszöksz az össz. lehetőség. Ettől még a program fasza, igaz, hogy nem nagyon használom.
Remélem sikerült valamennyire rávilágítanom, hogy mi miért, vagy miért nem úgy működik, ahogy. Én is sok mindent változtatnék rajta, de ahogy mondtad, örüljünk, hogy van. Próbáltam pár hasonlót, szóval örülök
Egyébként nem értem a probléma forrását. Elég gyakran törlöm, telepítem újra a PVR2-t, de nem emlékszem, hogy mikor szöszöltem ilyesmivel utoljára. Arra való az elmentett, csatornalista, hogy telpítés után két másodperc alatt importáljam.
Na, ha végigolvastad, akkor gratulálok, türelmes voltál
Remélem nem találtál benne semmi bántót. -
bzoley
veterán
válasz
Sk8erPeter #4182 üzenetére
Ennek már nem sok köze van a témához, ez inkább a Skype fogyatékossága, úgyhogy javasolnám "szaktopic" felkeresését. Egyébként olyan mindegy, hogy mi az alapértelmezett, mert az csak addig létezik, amíg az eszköz jelen van. Ha eltűnik a rndszerből, a következő lesz a default. Ezt egy "csak a kiválasztott eszköz használata" opcóval lehetne megkerülni. Esetleg a Windows elől eltüntetni a tunert, mint multimédiás eszköz.
A Wizard-nak elég sok feladata van, nem véletlenül fut. -
bzoley
veterán
válasz
Sk8erPeter #4177 üzenetére
Úgy értem, hogy ha a Skype normálisan működne, akkor ha beállítod neki a kamerát default-nak, meg is kéne jegyeznie a beállításokat.
Drivereid frissek? -
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #4128 üzenetére
Nem tudom láttad-e már, de van egy ilyen topic.
-
bzoley
veterán
válasz
Sk8erPeter #4118 üzenetére
Abban a formában, ahogy felsoroltad, nem is kell írni semmit, csak sokakat összezavarna.
Más-más szolgáltatásról van szó, ezért szerencsésebb is külön kezelni őket.
DVB-T-ről olvashatsz a MinDigTV oldalán, ott a lényeges infók megtalálhatók.
DVB-C-ről gondolom a szolgáltatóknál kéne lennie infóknak, ami mondjuk azt is tartalmazza, hogy használható-e a szolgáltatás STB-n kívül más eszközökkel is, és ha igen, milyen feltételeknek kell megfelelniük. DVB-T-nél le vín írva, hogy milyen STB, ill. milyen tévé szükséges a szolgáltatás igénybevételéhez.
Mivel a kábelszolgáltatók nem támogatják a "csináld-magad" mozgalmakat, kevesebb infót is elégnek tartanak, végül is adják az STB-t, ami működik anélkül is, hogy az előfizetőnek tudnia kéne, hogy milyen adat közlekedik a kábelen. Egyetlen dolga, hogy összedugja az eszközöket. Az egyéb lehetőségekről kéne írniuk, ezt nem tudom, megteszik-e.
Én tuner oldalról nagyjából leírtam a lényegesebb dolgokat [link].
Igen, ha nincs lóvé plusz STB-re, akkor az így járás esetéről beszélhetünk. -
bzoley
veterán
válasz
Sk8erPeter #4106 üzenetére
Na erre akartam kilyukadni. Az egy dolog, hogy az Mpeg4-ről beszél mindenki, csak épp DVB-T-vel kapcsolatban. Te viszont DVB-C-ről, a kettőnek meg semmi köze egymáshoz. Más szolgáltató, stb. Úgyhogy amíg ilyet nem olvasol a szolgáltató oldalán, addíg ne is terjessz ilyeneket, mert mint ahogy te benézted, úgy még többen be fogják, és se perc alatt értelmetlen kérdésekkel lesz tele az egész fórum
Megjegyzem, ennek az egésznek már nem sok köze a témához.Egyik kollegám az elmúlt hetekben kapott levelet a szolgáltatótól, hogy lassan az összes analóg adást lekapcsolják, de nem kell megijedni, adnak majd STB-t. Most egy kicsit kétségbe van esve, ugyanis állítólag 6! tévéje van, és nem tudja, mi lesz ezután. Hat STB-t bérelni nem túl kifizetődő. Sajnos ezek mennek.
Az Office csak példa volt, hogy külső tényező is okozhatja egy funkció hibás működését. Itt nem működött az F6, mint kiderült a CCC egy funkciója miatt. Anno az Office-ban szintén nem működött valami, ugyancsak a CCC bekapcsolt hotkey baromsága miatt.
-
bzoley
veterán
válasz
Sk8erPeter #4103 üzenetére
Nem a tévére írtam, hogy miért érdekel annyira, hanem az Mpeg4-re. Hol olvastál ilyenről, vagy miből gondolod, hogy létezik ilyen. (mint mondtam, nekem erről semmi infóm).
Miért abszurd, ez már egy ideje így működik, nem csak az új szolgáltatásokkal, lásd: DigiTV, vagy a többi. Egy tévé, egy STB. Ebben van a lóvé, olcsón bérelhetsz második, harmadik STB-t.
A párosítás nem azt jelenti, hogy össze van hegesztve a kettő, hanem azt, hogy másik STB-be, vagy egy tévébe rakva nem működik a kártya, de mint ezt is mondta, a szolgáltatónál kell érdeklődni erről. Ha nincs párosítva, akkor oda teszed, ahova akarod.daa-raa:
Nekem feltűnt, "akkor venned kell valami normálisat(ami nem Creative)." , de valamiért elhittem, hogy integrált Audigy
Fáradt vagyok, na meg nem ismerem a lapot, és nem is néztem utána. -
bzoley
veterán
válasz
Sk8erPeter #4089 üzenetére
A legtöbb szolgáltató párosítja a kártyát, és az STB-t, csak együtt működik a kettő, vagyis az STB-t nem kerülheted meg. Hogy nálad mi a helyzet, a szolgáltatónál kell érdeklődni. Nem nagyon figyelem a DVB-C haladását, nem érint, de Mpeg4-ről nem nagyon hallottam egyik felől sem, nem tudom, miért érdekel annyira. Persze lehet, hogy még alakul a dolog kábelen is, nem tudom.
Az Office áldozat volt, az elkövető pedig a CCC.
Milan86:
Először is, nézd meg az alaplap könyvét, milyen néven említi az adott bemenetet, majd valami hasonlót keress a PVR2-ben is, és azt állítsd be. Ha ilyen nincs, frissítsd a hangkártya driverét, ha ez sem segít, akkor venned kell valami normálisat(ami nem Creative).
Az teljesen mindegy, melyik felével dugod be a kábelt, a legrosszabb ami történhet, hogy felcserélődik a két oldal. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Sk8erPeter #4092 üzenetére
Venni kell egy CAM kártyát (Conditional Access Module), ezt kell bedugni a PCMCIA-szerű foglalatba és ebbe kell dugni a kódkártyát.
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #4074 üzenetére
Az már jó kérdés. Működik egyáltalán az F6?
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #4071 üzenetére
Működik.
glutamin: Ha már ennyire a helyesíráson lovagolsz, akkor legalább a nevem lemásolhattad volna pontosan...
-
glutamin
őstag
válasz
Sk8erPeter #4066 üzenetére
Nem kötekedésnek írtam. (talán látszott) Meg nem is kioktatás célzata volt. Ezért is raktam Offba. Egyébként nekem is feltűnt, hogy bzoley és Daa-raa viszik a topicot.
-
infectedmann
őstag
válasz
Sk8erPeter #4006 üzenetére
Leadtek TV2000XP Global
Azért Germany -t állítottam be, mert hungary -nál UPC meg T-Kábel -t nyomta be nekem.
Én meg egyikhez sem tartozom.
Nálunk itt D.harasztiban PR-Telecom van. Előző tuneremnél is Germany -t állítottam be. -
powers
tag
válasz
Sk8erPeter #3992 üzenetére
teljesen biztos,hiszem amíg csak nézem a videót addig semmi baja.de ahogy megnyomom a felvételt hardveres mpeg 2 ben átvált valami torz zajjá az egész.sima mpeg2 ben tökéletes
-
LivingColour
tag
válasz
Sk8erPeter #3974 üzenetére
A hiba az átalakítóval volt, ma vettem egy in-out kapcsolósat, most már megy a dolog.
A segítséget köszönöm. -
bzoley
veterán
válasz
Sk8erPeter #3974 üzenetére
Inkább a utóbbi. Főleg, ha a kompozit bemenetként funkcionál. A kapcsolósnál legalább lehet választani.
-
LivingColour
tag
válasz
Sk8erPeter #3972 üzenetére
A csatlakozásra ügyeltem, az átalakítóm valami hasonló:
Viszont nincs rajta in-out kapcsoló. A kábeltévét sem tudtam megnézni még hogy működik-e, mivel még nincs benn a szobában. Szobaantennával próbálkoztam, de nem talált egy csatornát sem. Lehet hogy rossz a kártya?
-
LivingColour
tag
válasz
Sk8erPeter #3970 üzenetére
OK, megvan. Találtam itthon egy rca bemenetes scart csatlakozót és van egy rca kábelem is. Kiválasztottam a cvbs bemenetet a pvr2-ben, videó indít, de nem látszik semmi a képernyőn, csak a nagy kékség. Mi lehet a hiba?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Sk8erPeter #3960 üzenetére
Köszi, de ez még a jövő zenéje. Meg is kell venni ezt a kártyát.
-
bzoley
veterán
válasz
Sk8erPeter #3941 üzenetére
Tévedsz, ez az oktató stílus
Emellett a választ is leírtam.
A lekezelő ez lenne: a f..ért nem használod a keresőt?
Na meg az, amit a #3932-ben olvashatunk. -
bzoley
veterán
válasz
Sk8erPeter #3939 üzenetére
Szerinted bárki is tudja, hogy melyik telepítőben található az említett verziójú WFM?
A legtöbben rádiót sem hallgatunk, nemhogy a verzióit nézegetjük.
Amúgy kevesebb írással, és több olvasással talán már előrébb lennél. Idáig egyetlen verzió működött PCIa-val, ezt külön letölthetővé is tettem. Persze ez nem jelenti azt, hogy biztos jó lesz nálad is, ki kell próbálni. -
bzoley
veterán
válasz
Sk8erPeter #3927 üzenetére
Az ne is zavarjon, hogy nem PAL-ról van szó, hanem PAL 60-ról. A nálunk lévő PAL az 576i50
-
robicsek2
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #3903 üzenetére
Köszi mindketötöknek utolag én is arra gondoltam hogy ugy fogom csinálni hogy utolag tömöritem.
Mert azért egy tv rip igaz hogy nagyon jo minöségü de mivel benne vannak a logok meg ilysmik ezér nem akarom hogy egy egész dvdt elfoglaljon.
Anyi helyet foglaljon mint egy normál divixes film. vagy anyit mint egy 2cd film, az még belefér.
De 4 gb ot már sajnálok. Mert ha még hd minöségü lene akkor azt mondom de igy!!
Mindegy azért köszi.
De én azt nem értem hogy akkor minek lehet veni ilyen szobai dbv antenát ha nem is lehet vele fogni semmit. vagy egy idö után majd lehet vel fogni?? ha már felyletebb lesz a hálozat vagy mi?? -
bzoley
veterán
válasz
Sk8erPeter #3903 üzenetére
Igen, ha kisebb méret kell, érdemes utólag tömöríteni újra egy, vagy több lépésben, attól függően ki mennyi időt, és szöszölést szán rá.
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #3886 üzenetére
BIOS-ban nem állítottál be korábban kézzel IRQ-t? Az esetleg okozhat ilyesmit.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3874 üzenetére
Akkor folytatnám a történetet...
Ma visszavittem a tunerkártyát a boltba, hogy nézzék már meg, náluk működik-e - akkor már ne a saját gépeinket tegyem tönkre, ha bármi gáz van
-, működött (legalábbis nem kapcsolt ki a gépük tőle egyből, mint nálam).
Ezután vettem bontóban egy 1000 Ft-os PCI-os hangkártyát az alaplapom foglalatának tesztelésére (most olcsóbban nem találtam, de legalább egész jó kis hangkari
).
Hazaértem, kipróbáltam MÁSIK GÉPBEN a PVR3000-et, minden funkciója tökéletesen működött. Ugyanebben a gépben kipróbáltam a hangkártyát, annak minden funkcióját, működött.Ezen felbátorodva kipróbáltam a hangkártyát saját gépben is (PCI!!!), működött.
Ekkor már megkockáztattam a PVR3000-et is a saját gépemben... és a gép nem kapcsolt le, az XP elindult.
Először igen érdekesen reagált a távirányító gombjaira, de megnéztem a WinFast Settings-ben, automatikusan átállítódott (mitől?) MCE Remote-ra, tehát nem meglepő, hogy hülyén reagált a gombokra.Kiszedtem a pipát - azóta tökéletesen működik. Azóta nem merem kihúzgálni, kicsit még élvezem, hogy működik már másfél órája (rekord!!!!).
Egy nagyon fontos előzményt viszont szándékosan a végére hagytam:
amikor a gépemet a mai napon először bekapcsoltam, csodálkozva láttam a feliratot, hogy "Egy hálózati kábel nincs bedugva", a szokásos ronda X-szel az ikon közepén - mondanom sem kell, a hálókábel be volt dugva a routerbe, mindkét végén, többi gépen semmi probléma. A csatlakozó LED-je nem ég.Már egyszer volt ilyen eset, és akkor is a következőképp oldottam meg:
CMOS RESET.
Gépet bekapcsolom, a hálózati csatlakozó LED-je világít, net van, felirat eltűnt.
És lám, mily furcsa az összefüggés, PVR3000 is működik, távirányító működik, randomszerű kikapcsolgatások nincsenek. (Lekopogom...)De a tanulság (CMOS Reset) valahogy számomra mégis érthetetlen.
Miért hozott helyre mindent egy CMOS Reset???
Remélhetőleg ebből következően az alaplap nem hibás...
Az első kártya távirányító-vevőegysége viszont valószínűleg tényleg selejtes volt, hatalmas volt az áramfelvétele (1,3 Ohm ellenállás továbbra is iszonyú kevés).
Talán ez okozta azt, hogy ezután az alaplap kissé meghülyült?
Lehet, hogy ezért volt szükség egy "kisütésre"?
Talán ez egy védelmi funkció az alaplapnál, hogy túláram esetén hasonlóan viselkedik?Mi a tippetek, bzoley és daa-raa?
-
bzoley
veterán
válasz
Sk8erPeter #3865 üzenetére
Nem sok ötletem van, de akár az is elképzelhető, hogy "csak" kompatibilitási hibáról van szó a tuner, és a lap között. Esetleg egy BIOS frissítés? Esetleg nem állítgattál el valamit a BIOS-ban véletlenül?
-
bzoley
veterán
válasz
Sk8erPeter #3859 üzenetére
A szar alaplap nem azt jelenti, hogy szar Gigabyte, vagy szar típus, széria(nem is értem ezt a széria mániát). Azt jelenti, hogy szar alaplap. Rossz, hibás, sérült, etc. Nem kell rögtön értelmetlen magyarázkodásba kezdeni, értelmezd helyesen, amit írtam. Elég egy rossz ellenállás, kondi, és pusztul a kártya, amit beleteszel. Az A8N-SLI Premium-om sem egy túl gagyi(na jó egy kicsit), még tönkre ment valami a PCI buszok körül.
"másokkal vetetni" Előtted lévő hozzászóló. Egyáltalán nem biztos, hogy az Expert-jével nem oldható meg a feladat, de már új kártyát nézegettek. -
bzoley
veterán
válasz
Sk8erPeter #3857 üzenetére
Nem tudok szar sorozatról. Viszont szar alaplapról, tápról igen. Lapom nekem is van hasonló, de szerencsére az csak nem ismert fel minden tunert, amíg be nem melegedett. Amint lehetett kidobtam.
Hol vásárolod ezeket a kártyákat? Nem lehet, hogy ők is selejtben utaznak?
Az szinte kizárt, hogy zsinórban rossz terméket kapnál. Igen valószínű, hogy a gépedben valami nagyon nincs rendben.Egyébként fölöslegesen ne akarj másokkal új tunert vetetni, amíg nem biztos, hogy a meglévővel egy funkció nem használható.
Xaels:
Próbáld meg mindkét eszközön beállítani a megfelelő képnormát, hátha segít. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3854 üzenetére
Rosszul fogalmaztam, jelen esetben túláram-védelemről van szó. (Nem túlfesz.)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Most lemértem, NEM szed össze kóbor feszültséget az antenna. (Úgy mértem, hogy a multiméter egyik pólusát a "földhöz" tettem, a másik érintkezőt pedig magához az antennához... Összesen 1 V-ot mértem rajta... Az lószar.)
Ötlet?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Most megnéztem az előző kártya és a mostani gyártási számát, igazából csak 12 az eltérés a két szériaszám között (konkrétan L7120025984, illetve L7120025996),
olyan esetleg elképzelhető, hogy szar szériát sikerült piacra dobni?
Vagy tényleg csak magamnál keressem a hibát?Igaz, elsőre jól működött... de nem elképzelhető, hogy ebben a szériában esetleg rosszul veszi fel az áramot? Csak emiatt kapcsolhat le a táp, hogy túl nagy az áramfelvétel...
Igazából ezek után annak örülhetek, hogy nem ment tönkre az alaplap. (Valószínűleg egy szar Codegen táppal nem mondhatnám el ezt...)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3853 üzenetére
Hát ilyen nincs.
Ezt nagyon gyorsan elkiabáltam...
Úgyhogy egyre inkább úgy néz ki, hogy valami gebasz nálam van...
Elképzelhető, hogy az antenna összeszed valami kóbor feszültséget???
És ettől tönkreb@ssza a tunert?
Miután kihúztam a távirányító csatlakozóját, majd visszadugtam, megint elb@szódott, mondom ezt már nem hiszem el, megpróbáltam nyomkodni a távkapcsolót, bizonyos gombokra teljesen rosszul reagált, tök más funkciót hozott elő, ÉS egyszercsak kikapcsolt a gépem a p×csába!
Utána a bekapcsológomb megnyomása után EGYBŐL kikapcsolt a gép, és mindezt egészen addig eljátszotta, míg a kártyát ki nem szedtem a gépből...
Gondolom a túlfeszültség-védelem miatt kapcsolt ki a szgép.Mi történhet? Mi a franc lehet az oka, hogy az én gépemben ilyen érdekesen viselkedik/tönkremegy a kártya? Ez úgy tűnik teljesen egyedi dolog, és valamiért tönkrevágódik a gépemben...
Az alaplap nem hiszem, hogy ilyen hülye, bár a franc tudja, még az antennakábelre tudok gyanakodni...
Tudtok valami jó ötlettel szolgálni?
Vagy a tápom nem bírja? (FSP 350PNF, elvileg bőven elégnek kell lennie a konfigomhoz) -
Xaels
félisten
válasz
Sk8erPeter #3851 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Még nem szereztem be másikat, épp azért mert nem akartam lutrira menni 2. szorra is mert a tv tuner témában nem vagyok elég tájékozott.
-
Xaels
félisten
válasz
Sk8erPeter #3849 üzenetére
Így vágom persze. RCA-val kötöm össze, a box Arcade változat és csak RCA van hozzá 1 scart átalakítóval... A célom az, hogy szép színes és játszható képe legyen esetleg összehasonlító "teszt"-ekhez videót tudjak felvenni...
-
Xaels
félisten
válasz
Sk8erPeter #3847 üzenetére
Mi az a breakout kábel?
Most kaptam egy Winfast TV2000 XP Expert tuner kártyát és rá akartam kötni az x360-at, de csak feketefehér és elég szemcsés kép jön át. Nézegettem a honlapját a gyártónak és ott nem jelölik, hogy a kártya támogatna ilyesmit viszont a Px PVR2100-as típusnál külön kis kép jelöli a konzolokkal való kompatibilitást és az érdekelne, hogy ha cserélek akkor működni fog-e vagy sem...
-
bzoley
veterán
válasz
Sk8erPeter #3843 üzenetére
Nem tökéletes a megfogalmazás sem, hirtelen ez jutott eszembe, majd módosítom. A vibráló képernyő tipikus jelenség, de kimondottan zajnak sem nevezhető, az igazából egy kicsit mást takar.
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #3834 üzenetére
VHS és Video8 esetén nincs értelme efelé a szint felé menni. Azok alapvetően gyenge minőségűek, a felbontásuk is elmarad a PAL szabvány maximumától. Felesleges ilyen célra komolyabb digitalizálókártyát venni.
DV-hez meg DV kell, nem töketlenkedni analog átvitellel.
A Global már csak annyiban is gyengébb, hogy nincs rajta hw encoder.
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #3832 üzenetére
Ez az az Aver amin rajta van a tuner helye. Komolytalan...
Mondjuk kérdés kinek mi a megfizethetetlen, de én spec egy ennyire egyfunkciós eszközért nem adnék 8-10k-nál többet, még ha hw encoderes is. Ami e felett van árban, az szerintem irreálisan túlárazott. A VC100XP alapvető problémája, hogy csak mono és 8 bites feldolgozású. Alig többért inkább vennék egy Globalt.
A PC mentes eszközök esetén komolyabb hw kell, mert nincs ott a PC procija. Ezért drágábbak.
A profinak nevezett digitalizálóknál általában a kisebb késleltetéssel akarják eladni. Plusz mellé csomagolnak egy-két sw-t, ami majdnem használható (és ilyesmit jó eséllyel egy tun erhez is kapsz).
A valódi professzionális eszközök tipikusan nagyobb felbontásban digitalizálnak, sokkal összetettebbek. Ezek azért már a 100k ársávban vannak.
A PxVC1100 sem lesz éppen olcsó, pedig az csak egy belső transcoder kártya.
De vannak ilyen okosságok is: Canopus Pegasus
$250-nél indul a kínálat. kanadai dollár, szóval ~170 az árfolyam.
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #3830 üzenetére
Az általunk megfizethető kategóriában csak annyi a különbség, hogy van-e rajta tuner. (Az Aver egyik digitalizáló kártyáján még a tuneregység helye is ott van, de drágábban adják, mint a sima tuneres verziót. Illetve a tuner már nem kapható.)
-
bzoley
veterán
válasz
Sk8erPeter #3827 üzenetére
Az biztos, hogy nem egészséges, én nem próbálgatnám, hogy vajon tönkre megy-e valami.
-
bzoley
veterán
válasz
Sk8erPeter #3825 üzenetére
Nem vagyok biztos benne, hogy külön cserélgetnék a darabokat, főleg ha nincs miből. Ha meg nem árulod el, hogy mi rossz, akkor meg csak azt látják, hogy nem működik, és akkor tuti, hogy az egészet cserélik. Szerintem.
Viszont ha egyszer működött, akkor csak kell legyen egy olyan pozíciója, amiben nem ér össze semmi, nincs zárlat. Vagy a csatlakozónál, vagy a másik végén. -
bzoley
veterán
válasz
Sk8erPeter #3823 üzenetére
Csere. Az az 1,3 nagyon kevés. Két vevőnél 28, és 38kOhm-ot mértem a két külső között.
A led pislogása szintén zárlatra utal, ilyennel még nem találkoztunk, legalább is senki nem járt még utána. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3821 üzenetére
Kipróbáltam, MÁS GÉPBEN SEM MŰKÖDÖTT a távirányító, SŐT:
egy igen érdekes dologra lettem figyelmes, egy régi Dell gépben próbáltam ki a kártyát, ezért fölfelé fordítva láttam a kártyán lévő LED-et.
Amikor még a gép kikapcsolt állapotban volt, bedugtam a távirányító csatlakozóját, és ekkor kialudt (vagy nagyon homályosan pislákolt) a tunerkártya és a LAN-csatlakozó LED-je is!!!
Ezek szerint ilyen b@szott nagy az áramfelvétele ennek a kis sz@r vevőnek, vagy a bemenetnek??
És még valami: amikor hirtelen kihúztam a vevőegység csatlakozóját, akkor BEKAPCSOLT A GÉP!Ezt kétszer is eljátszotta (kétszer kipróbáltam), és azért ez már tényleg érdekes...
Tehát lehet, hogy valahol zárlatos?
Apám azt mondja, az az 1,3 ohmos ellenállás nagyon kevésnek tűnik, szóval simán lehet, hogy valami gebasz van a vevőegységnél.
Persze a kártya hibája sem kizárt ezek után...
És ez már hardveres hiba, nem szoftveres.Tehát marad a visszacsere?
Találkoztatok már ilyennel? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3812 üzenetére
bzoley, esetleg van bármilyen ötleted ezzel kapcsolatban, ami nekem még nem jutott eszembe?
Milyen programok azok, amik logikusan esetleg zavart kelthetnek a távirányító működésében?
Vagy elképzelhető, hogy magán a kártyán van a baj?
Most fogom kipróbálni másik gépben, hogy ennek a lehetőségét kizárjam.Nagyon megköszönném, ha tudnál bármilyen ötlettel szolgálni...
Természetesen már a WF_RemCtrl.exe se érzékeli a jeleket.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3812 üzenetére
És nem kontakthiba, mert most már végső elkeseredésemben azt csináltam, hogy a vevőegységet föl-le, ide-oda mozgattam, miközben a távirányítón folyamatosan nyomtam a bekapcsoló gombot...
Holnap (ma) kipróbálom másik gépben is...
-
bzoley
veterán
válasz
Sk8erPeter #3810 üzenetére
Lehet, hogy a verzióknak semmi köze hozzá, és ha ugyanazokat újra telepítetted volna is jó lett volna. Az említetten kívül más PVR2-nek nem volt ilyen gondja, észre vettük volna.
Egyébként a driver már .21-nél tart
Csak hasonlót távirányítót tudtam előkotorni, de az alsó két sor is úgy működik, ahogy kell(felvétel, TS, vol, ch) -
bzoley
veterán
válasz
Sk8erPeter #3808 üzenetére
De ha szakadás van, akkor az ellenállás is jócskán megváltozik a jack két része között. Ehhez nem kell szétszedni.
(Én meg nem találom azt a r. multimétert sehol.) -
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #3805 üzenetére
A jelet nem zavarhatja, mert az RF, a Leadtek táv meg IR.
-
bzoley
veterán
válasz
Sk8erPeter #3805 üzenetére
Hmm, esetleg kimérhetnéd a vevőt, nincs-e mégis szakadás. Azért ennyire rossz nem szokott lenni a helyzet
-
bzoley
veterán
válasz
Sk8erPeter #3803 üzenetére
Megfelelő, egész jól működik.
Azért lelövöldözheted a többi programot, tűzfal, stb, egy próba erejéig. Esetleg slot csere.
A driver friss legyen. -
bzoley
veterán
válasz
Sk8erPeter #3800 üzenetére
Azt megpróbálhtod, hogy mindent az ellenkezőjére állítasz, leokézod, majd újra belépsz, "normálisra" állítod.
Amúgy volt már olyan, hogy valakinek az új tunerén csak egy pozícióban működött a táv vevője. Vagy ő tette tönkre, vagy eleve olyan volt, nem tudni.
Új driver, új PVR2 a legtöbb esetben ajánlott lehet, kivétel akkor ha az épp aktuális hibák neked nem tetszenek.
Háttérben futó programok bele tudnak zavarni a távirányító működésébe, de ez nem jellemző.
Egyébként megvan már egy ideje, hogyhogy csak most tűnt fel? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3800 üzenetére
WF_RemCtrl.exe (1.059) sem reagál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged