- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gzoltan2
újonc
Sziasztok,
3,5 éves Samsung UE40J5100A tipusú tévén tegnap óta se kép, se hang. A távkapcsolón ha bármelyik gombot megnyomjuk, párszor villog a piros LED a tv alján, és ennyi (távkapcsoló elem cserélve, az jó). Se a logó, se a menü nem jön be.
Próbáltam (kép nélkül) a forráskapcsoló gombbal átváltani a TV adás, és a HDMI bemenet között, de semmire nem reagál.
Mi lehet a probléma szerintetek? Javítható lehet ez a hiba, vagy annyi neki?Köszönöm a válaszokat előre is.
-
Eunos800
tag
válasz
PATASS #10593 üzenetére
Szia.
Szokott lenni benne...de az nem magától ég ki általában...
Valami Vestel belsejű tv lesz...
Ha ki van csattanva a biztosíték, meg kellene nézni, hogy nincs-e kidurranva a táp-Fet hidegítő kondenzátora 0.33nF vagy 0.47nF 1000V kis kék kétlábú a hűtőbordás 3 lábú (Fet) környékén szokott lenni. Ha a kis kék ki van durranva tilos biztosítékot cserélni addig míg nincs pótolva. -
PATASS
csendes tag
Üdv.
Egy 32"-os Blaupunkt led tv egyik napról a másikra meghalt.
Se kép, se hang, standby lámpa sem világít.
Semmilyen életjelet nem mutat.
Ezekben a led tv-kben van biztosíték, vagy másfelé kell a hibát keresni?
Köszönettel:patass -
válasz
axlrose32 #10588 üzenetére
Szia!
Örülök, hogy visszatértél
és most már amennyire lehetséges, minden rendben Veled
.
Kaptam ugyan választ a kérdésemre, de esetleg Te is megszakértenéd az alábbi jelenséget?
Azóta megjelent a korábbi posztban lefotózott csík mellett még egy, ami piros árnyalatú háttérnél látszik elég erősen.
Előre is köszönöm
-
axlrose32
őstag
Sziasztok!
Néhány hónap csökkentett módban futás után újra itt vagyok.
Nem részletezem nagyon, betegség "válás" és költözés, mostantól újra állok rendelkezésetekre.
Örömmel láttam, hogy van kolléga, aki igyekezett pótolni. -
Fáraó_75
újonc
válasz
Eunos800 #10510 üzenetére
Üdv!
Először is Eunos800-nak szeretném megköszönni a gyors segítséget. Lengyel barátunktól meg is jött számlával - garancialevéllel a panel (az általa küldöttre mutatok).
Mondjuk beszerelés után elgörcsöltem jócskán, míg lengyelről át tudtam állítani a menü nyelvét általam értelmezhetőreA rengeteg lengyel speckó karakter miatt esélyem sem volt transzlétezni.
És hogy ne legyen minden annyira egyszerű, az alap magyar beállításokkal nem látott egyetlen egy DVB-C által fogható adást. Telefonálás oda - vissza... míg DIGInél a 91001-es kulccsal, Német egyéb területet beállítva, 90-900Mhz-s keresési tartományt beállítva, le is jött mind a 141 digitális adás.Még1x örök hálám, és egy pár zokni életed végéig kísérteni fog
-
Eunos800
tag
válasz
magyarhegyi #10583 üzenetére
Akkor nem sikerült fényesen...
-
Eunos800
tag
válasz
magyarhegyi #10580 üzenetére
Szia,
Minden forrásnál?
Csak 1 eszközzel kipróbálni...ha úgy is hibázik akkor main-hibás lesz...
Borzasztó hibának tűnik, garanciában nem fogják megjavítani...cserélni...(Teljesen hibátlan szöveggel.) -
magyarhegyi
újonc
hello! LG42LF652V nél az a jelenség, hogy egy idő után berecseg a hang. majd kitisztul, majd újra berecseg. kaptam egy olyan tanácsot, hogy a "gyorsindítást" kapcsoljam ki. de nem találtam a menüben. tud valaki segíteni? Kösz!
-
Viktor89
aktív tag
Sziasztok! Vettem egy hitachi 55hk5100 tv-t és hdmi ha összekötöm a laptoppal akkor akadozik/szaggat a film. Főleg full hd felbontásban,de a 720p is csak az nem annyira. Előző full hd samsung tv-mel nem volt ilyen gond,úezért újra összekötöttem a régivel és az nem akadozik. Ugyanazok a filmek,ugyanaz a hdmi kábel,ugyanaz a lejátszó program,minden beálllítás ugyanaz. Szerintetek mitől lehet? Köszi előre is.
-
Eunos800
tag
válasz
Eunos800 #10576 üzenetére
Bocsánat Hannspree tv volt...
Kb. 1 óra járás után kezdte a hunyorgást....akkor kikapcsolt...kis idő után be.
Az eredeti márkaszerviz /Profi/ 47k-ért akart main-t adni bele...ezért döntöttem úgy, hogy berakok egy diódát a körbe...Így az infra vevő is fixen 4,5V-ot kapott amikor már a proci nem adott csak 2V-ot.
-
Eunos800
tag
válasz
Blue Eagle #10575 üzenetére
Bonyolódik a helyzet ...hajszárítózás...ha semmi változás....
simán lehet processzor hiba...is,
de én ilyesmi hibával egy régi hisense tv-nél találkoztam...miután a tápban az összes kondit kicseréltem, mert púposak voltak és be sem indult...
Utána egy idő után a visszajelző led elkezdett hunyorogni aminek a feszültségét 5V a processzor egyik lába adta...úgy tudtam megoldani, hogy kerestem egy stabil 5v-ot és egy diódával rákötötöttem, azóta nincs vele baj...ez több éve volt. -
Eunos800
tag
válasz
Eunos800 #10573 üzenetére
Nos... persze lehet, hogy csak a teljesítményt kapcsolgatja a tápegység, de mivel nem gyorsan...szerintem, ha nem túl nagy fáradtság, Cseréld ki az elektrolit kondenzátorokat... kivéve a hálózati 400V-os szűrőt...bár az is okozhat csodákat...
Vagy esetleg jó forrósítsd fel hajszárítóval a tápot, még melegen Kapcsold be, hogy arra mit lép..
Ha semmi változás akkor a hibát a Main panelen kell keresni... -
Eunos800
tag
válasz
Blue Eagle #10572 üzenetére
Szia.. általában a nagy táp panelon...van egy kissebb trafó és a hozzá tartozó alkatrészek, úgy Tudod könnyen megtalálni, hogy készenléti állapotban megméred hol van 3.3-5V a táppanelon. Visszaköveted- Kondenzátor...dióda...és valamilyen kissebb trafó...Szekunder oldalról mérj...primer Oldalon csak kihúzott állapotban...életveszélyes...
Javaslatom a körben az elektrolit kondenzátorok cseréjét...a szekonder oldalon.: PL. 1000uF 10V vagy valami hasonló lehet. -
Blue Eagle
őstag
válasz
Eunos800 #10571 üzenetére
Szia!
Mértem a vevő lábain a feszt minden esetben. Nem láttam különbséget. Viszont amikor kikapcsolom a TV-t, utána egy darabig igen magas nagyfrekis sípoló hang hallatja magát. Nem hangosan, de akinek jó a füle az hallja ha csendes a környezet. Hol van a stand-by tápoldal? A főpanelen? Ugyanis a tápegység fix 12 Voltot tud. -
Eunos800
tag
válasz
Blue Eagle #10570 üzenetére
Szia...
Szerintem a Sand-by táppal lehet valami gond...extrém esetben main-hiba is lehet.
De sajna nem igazán lehet látatlanban diagnosztizálni...méregetni kellene a készenléti (Stand-by) táp feszültségét, szűretlenségét...megnézni, hogy az infra vevőn mekkora feszültség van amikor nem reagál a távirányítóra... -
Blue Eagle
őstag
Sziasztok!
Van egy Silva Schneider LDT 24-660 TV. Ha kb. egy percnél többet áll készenléti helyzetben, már távirányítóval nem lehet bekapcsolni vagy csak nagyon ritkán sikerül közvetlen közelről (1-2mm). Vissza bekapcsolni a TV-n lévő érintő gombbal lehet. Ezután bekapcsolt állapotban már tökéletesen funkcionál a TV több méterről a távirányító minden parancsára. Mi lehet a gond?
Köszi előre is! -
Eunos800
tag
válasz
S.ricsi1310 #10568 üzenetére
Szia...először a tápegységgel indítanék...
Persze, ha pont ugyanolyan...
Ha nem válna be akkor mainboard (amibe az antenna csati és a többi).
Ha ez sem akkor inverter. (trafók vannak rajta, keskeny panel)...a végén a T-con ami le van takarva valami lemezzel.. -
Eunos800
tag
válasz
S.ricsi1310 #10566 üzenetére
Az érdekesebb hiba, szerintem az inkább menthető.
-
S.ricsi1310
friss újonc
A szüleimé az bekapcsolásnál tiszta a kép 2 perc mulva meg halványodik és szines csikok vanak rajta mindig más helyen az is ilyen és egyidősek, ott is ez lehet a baj?
-
Eunos800
tag
válasz
S.ricsi1310 #10564 üzenetére
Ha jobb-bal oldal lenne...akkor lehetne t-con hiba is...viszont így 90% -ban egy átvezetés szakadt meg az LCD panelben...
-
S.ricsi1310
friss újonc
Rendben köszönöm a segítséget akkor tuladok rajta alkatrésznek
-
Eunos800
tag
válasz
S.ricsi1310 #10561 üzenetére
Szia nagy valószínűséggel kijelző hiba...
Lehetséges, hogy sok munkával meg lehet javítani, de rosszabb is lehet...
Bár a Link nem működik.... -
S.ricsi1310
friss újonc
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
S.ricsi1310 #10559 üzenetére
Hát ez alapján nem nagyon érdemes...
-
S.ricsi1310
friss újonc
Hello mindenkinek, van egy samsung LE32c530 esetleg tudnátok segiteni mi lehet a baja hogy érdemes e javitani?
fele kép sötétebb és halvány viszintes csíkos
-
-
Eunos800
tag
válasz
jozso928 #10556 üzenetére
Szia...
Ilyen panel:
https://www.ebay.com/itm/SAMSUNG-UE46D6510WK-UE40D6750-UE46D8000-POWER-SUPPLY-BN44-00427A/202901961306?epid=2254725598&hash=item2f3de63a5a:g:2IQAAOSwcABeQUAIPersze ha nem jön be akkor Main- és a T-con marad csak...
-
jozso928
újonc
Oké semmi gond, IT-s vagyok csak megtalálom már mit kell melegíteni
Köszi a választ, ennyit azért rááldozok időben aztán meglátjuk mi lesz. Talán még a kondi csere is menni fog. -
Eunos800
tag
válasz
jozso928 #10551 üzenetére
Szia...
javaslatom...szedd le a hátulját és melegítsd hajszárítóval 1-2 percig a tápegységét és melegen kapcsold be...ha működik melegen - akkor tápegység kondenzátorait ki kell cserélni, ha ugyanúgy nem indul main-hiba lesz ami javítása sokba szokott fájni...
1 próbát megér...eldönteni
https://www.ebay.de/itm/Samsung-Mainboard-BN94-04625B-Samsung-UE46D6500-UE40D6500-UE46D6510-UE376510/153842675377?hash=item23d1bceeb1:g:eAcAAOSwf9teUpV7
ez a main, de ez drága...Ne ezt hajszárítózd... -
jozso928
újonc
Sziasztok, Anyósomnál van a levetett Samsung 46UE6510-es tévénk, ma szólt hogy nézzem meg mi van vele, bekapcsolom, power led kettőt villan, nagyon halványan kék háttér megjelenik majd 10 mp és kikapcsol. Utána újra bekapcsol és kezdi elölről. Gugli azt mondja hogy a két villanás a power leden az power supply gond lehet, érdemes ezzel kezdeni valamit vagy kuka és vegyek másik tévét?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Xbox Ultimate előfizetések
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest