- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauzes
addikt
válasz
Lackooo84 #12946 üzenetére
Nem értek hozzá, ezért gondoltam rákérdezni.
Nem követem egy ideje a TV piacot, így nem is tudom, pontosan minek felel meg az én régi tévém a mai piacon, de mondjuk egy QE65Q80 tévé 320k-ba kerül most, egy QE65QN85 meg 430k. Ezeknek a relációjában gondoltam, hogy ha mondjuk 100-150k-ért javítható, nekem megérné, mert nem akarok még egyszer ennyit kiadni tévéért, aztán majd újra megsérül a gyerekek miatt.
Az én tévém amúgy 390k volt 5 évvel ezelőtt, az mai áron (az inflációt nézve) kb dupla annyi. Jó drága volt.
-
5leteseN
senior tag
válasz
Lackooo84 #12726 üzenetére
Az is lehet! A barátom, akinek szintén tovább adtam a javaslatot, az autójavításnál vetette be: a motorháztetőre tette a visszaadott(mint kiderült kokányolt-javítás utáni, nem csereszabatos) "cserélt" alkatrészt, és lefényképezte!
A 3 hónap múlva ismét jelentkező hibánál káromkodva, de újra cseréltek: ezúttal tényleg!
Jól zárta le a dolgot, rögtönzött a jó módszerhez egy alkalomhoz illő "egészségeset", a saját józan eszét használva!
Józan ész használata, önállóan: Ez nem tilos ám! -
FunPro
őstag
válasz
Lackooo84 #12683 üzenetére
Így jött vissza a szerelőtől.
Hogy ő aztán mit csinált vele, nem tudom. A legfurább a középső folt, mert oda szállítás közben biztos nem nyúlt senki.
Természetesen azért nála is rákérdezünk a dologra. Igazából úgy sem tudok mit tenni, ha ő azt állítja ilyen volt alapból. Engem igazából csak az érdekelne, hogy valóban lehetett-e ilyen alapból.
-
FunPro
őstag
válasz
Lackooo84 #12669 üzenetére
Megcsináltattuk a tv-t, valóban ledsor cserére szorult.
Ma visszakaptuk, viszont a tv alja "foltos" lett.
Élőben még én sem láttam, nem tudom mennyire zavaró használat közben. Amit nem tudok, hogy ez vajon összeszerelési probléma lehet, vagy ott valamikor meg lett nyomva a panel? Mert azt látom, hogy ott a ledfény üt át jobban.
Arra is gondolok, hogy azokon a pontokon már ki volt égve a led, azért nem volt feltűnő, de az elég véletlen egybeesés lenne. Aztán lehet eddig is ilyen volt.
Gondolom erre így nem igazán lehet egyértelmű választ adni, főleg nem látatlanban, de azért hátha még is tud valaki valami okosat írni.
-
FunPro
őstag
válasz
Lackooo84 #12669 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Ahogy nézem nem a legegyszerűbb a cseréje és maga az alkatrész sem feltétlenül olcsó.
Megnézem mik az alternatívák a piacon és azért felhívok egy szerelőt, mit is mond erre. Most hirtelen azt sem tudom mekkora a TV, lehet jóval drágább lenne egy új. Ha pártízezer forinttal drágább, akkor veszek egy újat.
Köszi mégegyszer!
-
-
weresgyufa
tag
válasz
Lackooo84 #12475 üzenetére
Közben megoldottam, köszönöm szépen az ajánlást, szuperül üzemel, találtam még egy orosz repo-t is azt is beírtam, sajnos sok app már nincs fent, de picivel több van benne mint a Homebrew-ben. Következő lépés majd a PicCap lesz, hogy ne a VU+ Duo²-n menjen az Ambiligh, hanem a TV-n direktben, így a streaming és filmeknél is élvezhetem
-
weresgyufa
tag
válasz
Lackooo84 #12470 üzenetére
Köszönöm, na addig eljutottam hogy a Homebrew fent van, de valamiért képtelen vagyok PuTTY-on bejutni a TV-be Telnet-en... Kipróbáltam azt, ha csak a két fontosak EULA-t fogadom el, vagy az összeset, az eredmény ugyan az... Quickboot+ kikapcsolva, volt teljes áramtalanítás is 30 percre, de semmi... A jailapp.conf-t felülírtam egy üressel, az ment, szóval félsiker... YouTube AddFree megy, de pl. picap vagy a Hyperion, amihez kellene a root jog az nem... Fel tudtam telepíteni el is indul, csak ugye hiába, mert nem fér hozzá semmihez. Nem tudom mi akaszthatta meg a dolgot...
-
renegat1
tag
válasz
Lackooo84 #12378 üzenetére
Szia!
Kínából 20$ körül tud rendelni háttérvilágítást hozzá. Ha saját magának csinálja, úgy jön ki a legolcsóbban. Cseréért nem tudom mennyit kérnek el. Én tegnap cseréltem egy LG 43UJ6307-en háttérvilágítást (laikusként), videós segítséggel. YouTube-n van egy csomó videó, ami alapján megoldható. Kijelzőt kivenni a rizikósabb, a többi megy magától. -
-
Barney1981
csendes tag
válasz
Lackooo84 #11969 üzenetére
Valami ilyesmi megoldás lehet a nyerő? Ezt kell "taszt" alatt érteni?
Fixing Samsung TV Volume Issue - YouTubeVégülis oldalt pont a On/off, a volume és a csatornaváltó gombok vannak, és pont a hang 100-ason a baj, meg hogy váltogatja a csatornákat megállás nélkül, illetve, hogy bekapcsol, amikor Stand by-ban van. Még olcsóbb is egy ilyen alkatrész, mint a táppanel. Csak azt oldalt pont nem néztem meg, hogy milyen típusszámú való ebbe a TV-be, minden mást igen, így újra le kell szedni a hátulját...
-
válasz
Lackooo84 #11732 üzenetére
Kösz a választ, ismi nem fog örülni a válasznak, mert ez esetben nyilván garis javítás ugrott...
(Semmi ütést stb nem kapott a TV, este kikapcsolták, másnap be és ott figyelt a matyóminta)Amúgy (puszta kíváncsiságból, ez már csak engem érdekel), álló helyzetben, semmi külső behatás nélkül egyszer csak "szétmatyózódik" egy kijelző, ez mitől lehet?
Vannak olyan gyártók, akik termékét jobb kerülni, mert ilyen öngyilkos hajlamúak?
(Az ismi TV-je valami Horizon márkájú (most hallok róla először), rákerestem ezt szinte csak az emag forgalmazza, valami román csoda lehet) -
zsiz
őstag
válasz
Lackooo84 #11239 üzenetére
Köszönöm
Egy kb. árat tudsz, vagy bárki tudna mondani az alkarészre meg a javításra? Nyilván nem kell forintra pontosan. Csak tudjam, hogy ha elviszem szerelőhöz, ne akarjon nagyon átvágni
Legutóbb egy tápegység cseréért fizettem 15 ezret egy olyan tv-nél, ami még javítás után sem ér 15 ezret..
-
axlrose32
őstag
válasz
Lackooo84 #11229 üzenetére
Akkor egyértelmű, hogy alaplaphiba.
De ha akarsz még egy okosabbat, akkor szétszeded lehúzod a tápcsatit az alaplapról, ha stabilan megy a háttér, akkor 99%, mármint a mainboard csere.(Csúnya volt a tegnapelőtti, a "társadalmi munka" mellett mindannyian dolgozunk is)
-
MADKING
tag
-
nagy_gergely
újonc
válasz
Lackooo84 #10709 üzenetére
Nem, lakossági vagyonbiztosításban van kiterjesztett garanciám a 30 e feletti értékű háztartási elektronikai cuccaimra. Itt az eljárás az, hogy a gazdaságosan nem javítható készülékek esetén, amennyiben a készülék még forgalomban van, az újrabeszerzési értéket téríti a biztosító. Ha nincs forgalomban, akkor a vásárláskori ár + 10% a maximum, amit kifizet.
-
Eunos800
tag
válasz
Lackooo84 #10541 üzenetére
Üdv...szerintem ez egy plazma tv...és nem rossz fajta, ledről szó sincs. Lehetne kosz is ami a sőtétítés (előlap) és a képernyő közé került, de elvileg nem lehetne már ezeken a készülékeken.
Vagy az lehet még, hogy sokáig le volt fektetve és mivel plazma nem tett neki jót.
Más esetben sokáig nem üzemeltették.
-Járatni kell nagy fényerejű képekkel (szappanopera,reklámok) 1 hetet kb., ha semmi változás akkor a VS feszültséget 5Volt-al meg kell emelni, fel van írva a kijelző hátuljára egy matricára, hogy gyárilag mire van állítva. Ahhoz képest +5V pl.: (207 + 5) Ha ez sem segítene...Y main panelon Van Vss feliratú poti...és más potik nem sorolom...vékony filccel meg kell jelölni, hogy hol áll épp, és finoman pár %-ot lehet állítani...elő lehet hozni Zöld vagy Fekete pontokat, ha sokat állít az ember...De mindezek mit sem érnek, ha a kijelző megöregedett, vagy helytelenül tárolták...
De Panasonic-nál még olyat nem láttam...Samsung-hoz volt szerencsém.Remélem nem voltam túl hosszú...
-
csab2
veterán
válasz
Lackooo84 #10084 üzenetére
A legközelebbi márkaszervizből hívott az egyik szerelő. Ő azt mondta, hogy nem ragasztgatják a lencséket, hanem cserélik azt az egész panelt, mert bármikor máskor leeshet a többi lencse is.
Én nagyon fakezű vagyok, nem fogok ilyesmibe.
Szerintetek próbáljak felhívni egy helyi "kis" mezei szerelőt (nem márkaszervizest), hátha az nem cseréli a panelt, hanem megragasztja?
-
F_Gergely
őstag
válasz
Lackooo84 #9722 üzenetére
Az a baj, hogy amikor nézed a tv-t akkor a műsor hangja mellett hallod hogy búg a tv.
Ha ki van kapcsolva akkor nem búg, csak ha bekapcsolod. Viszont úgy meg zavaró, hogy pl éjszaka halkan nézel egy műsort és mellette hallasz egy alacsony tartományú búgó hangot.
Azért az mondjuk zavar, hogy novemberben volt 1 éves a készülék tehát nem öreg, és már ilyen hibája van... -
MADKING
tag
válasz
Lackooo84 #9701 üzenetére
Igy van, ilyenek az emberek, nem kell oket megerteni, valakinek nehez a hasznalati utmutato kinyitni es elolvasni, masoknak legalabb LG oldalt megnyitni es elolvasni mit irnak garanciarol, es meg sorolhatnam.
De felesleges ezzel foglalkozni, es ezen agyalni, ilyenek es kesz. -
roland0104
újonc
-
MADKING
tag
válasz
Lackooo84 #9543 üzenetére
Rosszul ertetted, LG szervizes megnezte kijelentette hogy csere. Bolt kikuldte gondolom masik LG servizbe ott lekaptak a hatuljat es meglattak a csodat.
Vagy inkabb az tortent, hogy a boltnak van sajat embere a ki megnezi mielott elkuldi a gyartonak a cuccost. Tehat a bolti szerviz azt mondta hogy csere, elment LG szervizbe csere alapon, de LG szerviz vissza kuldte boltba azzal hogy viz kerult be. ez ugy mar hihetobb.
-
D@reeo
aktív tag
válasz
Lackooo84 #9336 üzenetére
Sziasztok,
Bevallom, nem vagyok okos a témában, vaktában lövöldözök.
Nem tudom mi az az Y-main és az Y-buffer, de utánnaolvasok.
Gondolom ez annyira nem házibarkácsolható dolog, inkább szakira kellene bízni, vagy ha már láttam forrasztópákát és azért fogtam is, pár óra olvasgatás után nekiállhatok? Nem akarom elvenni a a szakik kenyerét, de szeretek magam is utánnajárni a dolgoknak.
Nagyságrendileg ezek javítása kb mennyi lehet? Vagy ilyen esetben motherboardot kell cserélni kompletten?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest