Hirdetés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Diktálni lehet rá, tölteni soha nem kell
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior11
veterán
válasz
Cs1csó
üzenetére
Nem szoktam noname márkákat vásárolni, a jelenlegi 8 éves Sony felsőbb kategória, gyönyörű képpel, viszont a régebbi, majd tíz éves Samsung tv csak belépő szintű, mégis működik.
Ha követelmény a jó képminőség, mélyen a zsebbe kell nyúlni, az már viszont gáz, ha ilyen drága cucc pár év után megkotlik. Lekopogom, én eddig szerencsés voltam ilyen téren, de itt és külföldi fórumokon is van bőven panasz korai meghibásodásokra, függetlenül attól, hogy az adott készülék olcsóbb vagy drágább kategóriájú volt, ami elég szomorú.
-
-
junior11
veterán
válasz
Wizard8
üzenetére
Hát nem sokat bírnak ezek a mai tévék, szégyen, amit kiadnak a kezük közül a gyártók. Nálunk egy kb 8 éves Sony és lassan tíz éves Samsung tv teszi a dolgát, remélem, még sokáig, de ha beadják a kulcsot, bele sem merek gondolni, mi lesz helyettük, ami ismét huzamosabb ideig kiszolgál.
-
Wizard8
tag
Sziasztok!
Sajnos vettem egy Sony KD-49XD7005 tv-t 3 éve. Tegnap óta nem kapcsol be, csak pirosan villog. Egymás után 6 villanás. Áramtalanítottam többször is, de semmi.
Van tippetek? Érdemes szórakozni a szervizzel vagy a kiszállás is egy vagyon lesz?
Köszi.
-
oil120
senior tag
válasz
pixelshader
üzenetére
Ha nem javíttatod egyre rosszabb lesz várhatólag, és egyszer csak már nem indul vagy más mrgy benne tönkre.
-
oil120
senior tag
válasz
Szabó Jenő
üzenetére
Szerintem is a vezérlő panelen keresendő a hiba, lehet flash stb. nyilván kevesebbe kerül a javítása mint venni egy újat, hiszen ez is szinte újnak mondható.
-
pixelshader
tag
Üdv!
Régebbi lg lcd tv azt csinálja, hogy ha sok ideig ki van kapcsolva, akkor nehezen indul. Bekapcsoláskor elkezd csíkozni, villogni, vagyis a képet egyszer túl világosnak mutatja, aztán normálisan és így villog.
1-2 percig így szenved, utána befejezi és teljesesen hibátlanul megy.Ez valami kisebb, könnyen javítható hiba, vagy ez azt jelenti hogy lassan elromlik?
-
Cs1csó
titán
válasz
Szabó Jenő
üzenetére
Ha egy "vagyonért" javítják, legalább tudod, hogy nem éri meg vele foglalkozni.
-
Cs1csó
titán
válasz
Szabó Jenő
üzenetére
bazi szar az a hátsó gondolat, hogy lehet elég lett volna egy kondit kicserélni és munkadíjjal együtt 5k-ból még évekig elmegy a tévé. -
Cs1csó
titán
válasz
Szabó Jenő
üzenetére
Ingyen bevizsgálják? Mert ha igen vagy csak pár ezer annyit megérhet, hogy legalább biztosan tudd, hogy nem ok nélkül vágod ki a kukába.
-
Cs1csó
titán
válasz
Szabó Jenő
üzenetére
Lehet rossz a tápegység, vidd el egy szervízbe kérj árajánlatot a bevizsgálásra is és aztán döntsd el érdemes e annyiért megcsináltatni.
-
Szabó Jenő
újonc
válasz
Szabó Jenő
üzenetére
Segitene valaki??
Pacsi!
Adot egy Wortex tv, a logó bejön ,utána ki-be kapcsol,led vilog zöld-pirossan.
Valami ötlett,kb.2hetet üzemelt 24 hónap alatt ... -
oil120
senior tag
válasz
santhamate
üzenetére
Az LTJ... A kijelzőpanel típusa.
Szinte teljesen biztos, hogy a táp ment benne tönkre, a közelmúltban volt ugyanilyen táppal ez a gond. -
enceladus
csendes tag
válasz
santhamate
üzenetére
Szia santhamate!
Ha aktuális még, én tudok segíteni a javításában. Írj privit!
-
Cs1csó
titán
válasz
santhamate
üzenetére
Az árukereső szerint 6-8 éves tévé, elviszed aztán kiderül, kérdezd meg van e bevizsgálási díj, pár ezer forintot megér a biztos tudat, hogy:
- KUKA
- vagy még + 5-10k-ért megcsináljákEgy ekkora tévé használtan, működőképesen kb. 40k-át ér, tehát ennek arányában kell értékelni a javíttatás költséget MAX 20k - bevizsgálással együtt - ennél többet nem költenék rá.
-
Batib
őstag
válasz
santhamate
üzenetére
Nos,annyi tudok segíteni, hogy az adattábla alapján a tv tipusa: Samsung UE40D5000.
Ha szerelőhöz fordulsz ezt elég bemondani. -
Cs1csó
titán
válasz
santhamate
üzenetére
Lehet a táp adta meg magát és az kívülről nem látszik. Lehet javítható. Persze szaki lehet kelleni fog.
-
santhamate
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy viszonylag régi TV (talán a típusa LTJ400HM07-B )az alábbi képeken, típusa remélem azokból kiderül sajnos teljesen kezdő vagyok ebben a témában
, ezért ha bármi plussz információ kéne a TV-ről akkor nyugodtan mondjátok csak abban segítsetek hol találom azt.Nos a probléma ,hogy egyik nap minden előjel nélkül fogta magát pukkant egyet és azóta nem reagál semmire még az állapot jelző LED se világít.
Leszedtem a hátoldalát hátha találok valami látható jelet a hiba okára, de nem találtam semmi különöset.
Előre is köszönöm a segítséget.

-
Lackooo84
nagyúr
válasz
v_peter
üzenetére
Kuka.
Bár anno Axl írt egy hszt, hogy lesz valami új COF varrógépe, amivel szinte minden kijelzőt meg lehet menteni, ami nem törött, nem tudom azzal mi lett vagy működik e, mert nem nagyon reklámozza. Szerintem csörögj rá.
-
Inqontrol
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni van egy régi Samsung Palno síkképcsöves tv-m és elcsúszott a kép a bal felső sarokba valamint amíg nem melegszik be addig hol kikapcsol hol bekapcsol, lehet ezzel valamit házilag kezdeni vagy felejtős inkább?
Előre is köszönöm!
Üdv.: Tamás -
inci67
tag
Helló. Van a 82-es samsung led tévém. Van vele 1 gond bekapcsolom, ad képet 2 másodpercig, hang van, utána a kép elmegy de hang van. Végigkapcsolom a csatornákat megy minden, hang erő fel le minden ok. Akárhányszor kapcsolom be mindig csak 2 másodpercig van kép. Mi lehet a baja? És ez mibe fájhat? Nem mai a tévé és csak HD-t tud. Gondolom komoly baja nem lehet. Monitorként sincsen kép. Köszi a válaszokat.

-
axlrose32
őstag
válasz
Chapel
üzenetére
Szia!
Az amerikai piacra gyártott lapon nincs euroscart, nincs kártyafogadónak slot, a lap feltehetőleg NTSC-s, amit vagy lehet szervizmenüben módosítani, vagy nem.
Továbbá a tuner is alkalmatlan lesz nemhogy a digitális, de még az analóg kábelcsatornák vételére is.
Szóval nem ajánlom.
Tudom olcsó, de híg a leve. -
Principe
újonc
Sziasztok!
Egy Philips 37PFL5603D/10 LCD tv-m van és olyan problémám van hogy amikor bekapcsolom egy pillanatra van kép és utána pedig elkezd kattogni.
Szerintetek ezt meg lehet-e javítani ha igen akkor nagyjából mennyiért vagy pedig újat kell vennem?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
siluro1980
friss újonc
Szép estét mindenkinek! Adott egy LG 42lf76 nevü készülékem.Tegnap este bekapcsolás után,halvány elmosódott képet adott be,és elég hangosan recsegtek a hangszórók is.Kb 2x ki-be kapcsoltam megjavult..A mai nap viszont már be sem kapcsolt.Pirosan világított a led,megnyomtam a power gombot,kialudt és úgy is maradt.Se kép se hang semmi.Kérlek bennetek mi lehet a baja?Köszi előre is.szép estét
-
Chapel
addikt
válasz
*Ropi*
üzenetére
? :9
Ez természetesen eu piacos, bocs azt hittem ez adja magát.

Hétvégén lesz idő, de akkor meg is oldottuk, a kérdés az volt hogy miben lehet difi de írtad hogy semmiben csak jumper amit meg lehet mozgatni. Ha tudom hogy ennyire vágod ezt típus számra fejből akkor nem koptatom a topikot

Szóval megoldódott, thx

-
Dzsur
tag
Sziasztok!Adott egy samsung46f6200 tv
Valószínüleg a háttérvilágításban ment ki egy led csík.
Nagyjából mennyi lehet ennek a javítási költsége? -
Chapel
addikt
válasz
*Ropi*
üzenetére
Tehát kizárólag a jumpert rakják ide oda ezáltal kizárt hogy ne legyen jó, bármelyik is?
(szerviz menü sima liba, világos)képet rakok...már csak az legyen benne mire megjön.
Most vettem 30k-ért egy 200ftos napszemcsit....mondanom sem kell, nem ezt rendeltem

No elsőre ez a legjobb, az olcsóbb sérült/nem working, a többi 50k +.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Chapel
üzenetére
Meg kell nézni a panelen a jumperek állásából a board ID-t (suffix, baloldalt alul), és az alapján tudsz rendelni. Ha lefotózod és beteszed ide, megmondjuk, mit vegyél.
-
Chapel
addikt
Üdv,
Sajna nem jutottam előrébb, röviden a sztori:
Egy Pana, 50UT50-nek elszállt az alaplapja, típusa TNPH0991.
Ebay többnyire Angol/Us lapokat dob fel és nem tudom, hogy az 100%ban megegyezik-e az európai piacon lévővel, elég egy apró szabvány difi és már kuka.
Az usa piacos az TC-P50UT50, az angol TX-P50UT50B, az európai meg TX-p50UT50E.
Mindhárom "elvileg ua" de simán lehet pár alkatrészbeli difi (honnan olcsóbb szállítani stb.)
Tehát nem olyan egyszerű.Ezek alapján, 100% hogy minden mindennel kompatibilis?

-
Szabó Jenő
újonc
Pacsi!
Adot egy Wortex tv, a logó bejön ,utána ki-be kapcsol,led vilog zöld-pirossan.
Valami ötlett,kb.2hetet üzemelt 24 hónap alatt ....... -
prohang
újonc
Sziasztok!
Próbáltam visszaolvasni, mert ezzel a típussal (42LG5000) már páran foglalkoztatok, mégis had tegyen fel konkrétabban a kérdést....
Talán látható a hiba a feltöltött képeken...
Digitális TV adásnál megtalálja a kereső a csatornákat, a jelszint is rendben, de a kép és hang megjelenítés helyett egy HD szolgáltatás szöveg ugrál a képen...
https://prohardver.hu/dl/upc/2019-08/28/835747_nf54kvswxfvj98ge_20190828_221223.jpgA képen látni hogy elképesztően fényes az egész...
https://prohardver.hu/dl/upc/2019-08/28/835747_muhyf1zsm4k6m4sn_20190828_221238.jpgHDMI csatlakozóról jön a kép és a hang....
https://prohardver.hu/dl/upc/2019-08/28/835747_ou3m5tytpcdl3pfb_20190828_221301.jpgFeszültségek rendben... Táppanelen is, invertereknél is.. 5V 12V stb... 16,5V is...
Egyetlen egyszer történt meg, hogy Tuner volt az input eszköz és menüből belementem a diagnosztikába.. Elkezdte a csatornákat mutatni, majd hirtelen pár mp-re eltünt a fehér háttér és tűéles képet kaptam.. majd utána megint kivilágosodott...
Tudna-e valaki a fenti hibajelenségre hathatós segítséget adni... (addig a pár mp-ig hibátlan kép volt a kijezőn teljes terjedelemben.... )
KÖSZÖNÖM...
-
LyonnaisFan1
őstag
-
sam25-6
csendes tag
Sziasztok!
A 11 éves SAMSUNG LE32A431 tip. TV képernyőjén bekapcsolás után kb.10 perccel az összes fekete színből zöld lesz. Ha ki és bekapcsolom, akkor néhány percig ismét jó. Javítható-e, vagy kuka? -
tehenye
csendes tag
Mai "kikelek magamból és rábaxok az asztalra + fogyasztóvédelem fenyegetőzés" eredménye:
Tisztelt Ujvári Úr!
A készüléket GLS futárral behozatjuk a szervizbe.
Kérjük szíveskedjen az eredeti csomagolásba szállításra előkészíteni (alul-felül hungarocell. stb. ahogyan kapta a készüléket), s ha kész kérjük a vásárlást igazoló számlát és a pontos címet küldje át, ahonnan a készüléket fel lehet venni a futárnak. Előreláthatólag, ha ma 16 óráig megkapjuk a címet, hétfőn, 26—án veszik fel a készüléket.

-
Lackooo84
nagyúr
válasz
tehenye
üzenetére
Hát, először is nem hajthat el, mert első évben vagy, így nekik kell egy FÜGGETLEN (tehát nem a saját mutyis) hivatalos szakértővel bizonyítaniuk az igazukat. Szóval ezt mindenképpen ki kell harcolnod, ha nem együttműködőek akkor a helyi békéltető testülethez fordulhatsz, ott segítenek. De ezt még én így képről is megmondom, hogy nem látok törést a kijelzőn.
-
tehenye
csendes tag
Sziasztok, egy hete megkerestem a Thomson szervizt garancia ügyben, de elhajtottak, mert azt mondták, hogy külső behatás végett van, de nem, hanem egyszer csak megjelent a folt (első kép) Mai nappal bővült a "család".
Szerintetek mi tévő legyek, mert a tv 7 hónapos és amióta megvan senki nem nyúlt hozzá, Szerviz meg elhajt

-
bludi
csendes tag
Szia,
segítséget szeretnék kérni.... A tv típusa : Orion T32-DLED
A hiba leírása : bekapcsolás után csak,hang van és kép nincs. Kb 1 hete produkálta ugyanezt,de kikapcs-bekapcs,és működött.
Mi lehet a probléma,érdemes-e javíttatni?
Előre is köszönöm a választ.
Üdv.
Gábor -
gdsantos87
csendes tag
Sziasztok!
A napokban sikerült hozzájutnom egy Pioneer Krp 600-as plazma tv-hez.
Az a problémám adódott, hogy csak a bemenet 1 (input1) van engedélyezve, a többi tiltva van. Amikor a menüből szeretném engedélyezni a többi bemenetet a tv
abban a pillanatban kikapcsol, a media boxon a kék led 8-at villan. Majd csak több próbálkozás után kapcsol vissza. Ha csak az engedélyezett bemenetet (input1) haszálom, akkor müködik tökéletesen.
Annyit érdemes még tudni, hogy a gyári system kábel helyett egy displayport kábellel van összekötve, ez okozhatja-e a problémát?Valakinek van ötlete?
A segítséget elóre is köszönöm
-
Pandimakaay
tag
Sziasztok, van egy hp laptopom. Ha filmezek rajta tokeletesen mukodik. Rakotom tvre hdmi vel, akkor van benne egy ilyen minimalis laggolas. Nem lejatszo fuggo. Mitol lehet? Vmi beallitas segit rajta? Elozo laptoppal nem volt ilyen problemam. 1920x1080 ban csinalja, egyel kisebbre allitottam, ott ugy lattam ne csinalja? Koszonom asegitsegeteket.
-
Fasirt18
újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következő problémával kapcsolatban:
Van egy 2016-ban vásárolt "SAMSUNG UE32J5200 80 cm Smart Full HD LED TV"-m. A múlt hét vége felé jött elő egy probléma, mégpedig, hogy kb. 15-20 perc után elveszíti a jelet (és utána nem is nagyon jön vissza, csak egy kis pihentetés után - ilyenkor is csak egy újrahangolást követően). Set-Up boxról kapja a jelet (IPTV), két SET-up box-al is tesztelve lett, mindig ez az eredmény. Mindkét Set-up box működik a másik TV-nél. Teszteltük HDMI és SCART kábbellel is, nincs különbség a hibát illetően.
A TV többi funkciója hibátlanul működik, Pendrive-t fogad, lejátssza a filmeket, a PC-t is rá tudjuk kötni HDMI-vel.Most hoztuk vissza a szerelőtől, aki alaplapot cserélt benne. (azt mondta, hogy a processzor lábai mennek tönkre és ez okozza a problémát).
Van esetleg valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a probléma, esetleg ki tudunk-e próbálni valamit itthon? Akár egy megbízható szerelő ismerőse?
Előre is köszi a segítséget!
-
Sevenc
tag
Sziasztok,
Megismétlem a problémámat, mert sajnos nem válaszolt senki. Hatha csak átsiklotatok felette.

Samsung LE37A656A1F tv, egyszer csak bekapcsolás után a mellékelt képre vált, majd ha bekapcsolva hagyom akkor néha visszavált normál munőségre, vagy más színre.
Kérnék hozzáértő véleményt, hogy érdemes e foglalkozni a javításával, vagy gazdasági totálkár a javítás?
Előre is köszönöm a segítséget. -
mtoma73
csendes tag
válasz
mtoma73
üzenetére
Közben sikerült megjavítani a tv-t, eltünt a csík. Valóban kontakt hiba lehetett. Leszedtem a hátlapot, a bal és jobb oldalon is szalagkábelek voltak. Végignyomogattam a csatlakozókat, hogy jól csatlakoznak-e és ahol a csík volt, ott kattant egy kicsit a csatlakozó, valószínűleg egy kicsit ki volt mozdulva.
Mindenesetre azóta nincs csík.
Esetleg másoknak is segít az infó, ha ilyen csíkozódás jelenik meg a tv-n.Üdv:
Tamásu.i.: a másik profilt sikerült törölnöm, így már nem duplázok.

-
törölt tag
Annyi plusz infó az előző hibához (10115), hogy ha a tv hátulját megnyomom a csíknál, akkor megváltozik a csík. Nem lehet esetleg valamilyen kontakt hiba?
Üdv:
TamásElnézést a másik usernévért, de úgy látszik ez ugyanaz a főrum, mint a prohardveren.

-
mtoma73
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a képen látható hibát mi okozhatja, javítható-e és ha javítható akkor nagyságrendileg milyen összeget kellene a hibajavításra fordítani?
Ha van itt valaki, aki esetleg meg is tudná javítani kérem jelentkezzen. A tv helyileg Budapest XX. kerületben található.
A tv egy Samsung PS51D8000-es típusú plazma tv. 7-8 évíg nem volt vele gond, a csík egyik pillanatról a másikra jelent meg.Bármilyen segítséget köszönök előre is!
Üdv:
Tamás -
fila
senior tag
Sziasztok!
Faternak van egy új 32-es Orion LED TV-je.
Kábeles digivel használja.
Nem tudom, az öreg állít-e el valamit, vagy a TV hibás, esetleg beállítási probléma. 70 felett van elképzelhető, hogy össze vissza nyomogatja a távirányítót, de jópárszor előfordult ugyanaz a hiba:
Időnként eltűnik 40-50 csatorna a 120-ból. Újrakeresés után egyből megtalálja az összeset!
TV vagy felhasználói hiba? Vigyem szervízbe?
Köszönet előre is a segítségért
F. -
yohnsee
tag
válasz
Gézengúz
üzenetére
Szia,
nem tudjuk, hol laksz, de gyanítom van a közeledben egy független szerviz. Amit linkeltél, hasonlít, de nem merek megesküdni rá, hogy neked is gamma korrektor hibás a készüléked.
Ha viszont van egy bevállalós, hozzáértő műszerész ismerősöd, aki biztos kézzel vesz le/tesz fel QFN chipeket, akkor megmondhatod neki, hogy egy próbát megér. A TCon modulon általában egy AS15 chip fogad, ha szétszeded, azt kellene egy újra cserélni. -
yohnsee
tag
válasz
paszyka
üzenetére
Szia,
ha a bekapcsolás után kis ideig jó a kép, akkor levett hátlappal, hideg indítást követően fújd le fagyasztó spray-el a T-con modult. Ha így a kép tovább marad jó, akkor meg is találtad a hibás egységet. Innen már el kell döntened, hogy chip szinten akarod javítani/javíttatni, vagy veszel egy új T-con modult.
Ha a hűtés ellenére hibás lesz a kép, akkor jó eséllyel az LCD panel hasalt el.
Üdv,
János -
paszyka
újonc
Üdv mindenkinek!
Van egy őskövület Samsung LE37A456 típusú LCD tv-m, ami az alábbi képeken is látható hibát produkálja egyik napról a másikra...
Mivel a megvásárlása óta nem volt felbontva, leszedtem a hátulját körbenézni benne. A tápon volt 2 púpos 35V 1000uf -es kondi, amit reményekkel teli kicseréltem. Sajnos a probléma nem oldódott meg. A tv a bekapcsolás után pár másodpercig jó képet ad, aztán a kép a fotókon látható módon kifehéredik, zajos, fakó lesz. A háttér világítás illetve a fényerő 0-ra csökkentése ellenére is szürkés marad a kép. Merre van benne a hiba hogy lehet segíteni rajta?A segítséget előre is köszönöm.
-
Gézengúz
addikt
Van egy ilyen hibám Samsung LE37A558-on.
[link]Mennyiből javítható és hová kellene vinnem? Privát is jöhet! Köszönöm!
-
Sevenc
tag
Sziasztok,
Samsung LE37A656A1F tv, egyszer csak bekapcsolás után a mellékelt képre vált, majd ha bekapcsolva hagyom akkor néha visszavált normál munőségre, vagy más színre.
Kérnék hozzáértő véleményt, hogy érdemes e foglalkozni a javításával, vagy gazdasági totálkár a javítás?
Előre is köszönöm a segítséget. -
oil120
senior tag
válasz
LyonnaisFan1
üzenetére
Keresd Axl-t, hátha van kijelzője vagy egyéb ötlete mielőtt kikukáznád. Itt megtalálod az elérhetőségét.
-
yohnsee
tag
válasz
LyonnaisFan1
üzenetére
Szia,
ez sajnos kijelző.
Kár bele anyagot/időt ölni. -
LyonnaisFan1
őstag
Sziasztok!
Egy olyan tv-nek végképp annyi, ami tegnap olyat csinált, hogy vízszintesen csíkozódott fentről lefelé folyamatosan?
Valahogy így:
Ma pedig bekapcsolás után pár percet követően végképp elsötétült?Kimenetek működnek, (vagyis az egyik HDMI biztosan) android boxx megy, hang van.
Lehet a [[T-Con]] feküdt volna meg, ami egyben magyarázatott adhat a kiindulópontra? Vagy WTF is that? -
oil120
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

bazi szar az a hátsó gondolat, hogy lehet elég lett volna egy kondit kicserélni és munkadíjjal együtt 5k-ból még évekig elmegy a tévé.

, ezért ha bármi plussz információ kéne a TV-ről akkor nyugodtan mondjátok csak abban segítsetek hol találom azt.

hívtam őket először