Új hozzászólás Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
goodboy007 #33946 üzenetére
Nyilván vitya is látta a híveik korfáját, aztán a fiatalokra is rá kéne menni valahogy, remélem ez kevés lesz.
fel kell venni és leszavazni ellenük, ennyi.
-
eladocuccaim
junior tag
válasz
goodboy007 #33746 üzenetére
Persze, lke.
-
válasz
goodboy007 #33686 üzenetére
Nem kell, és nem csak 1 szekrény lesz egy lakásban. Én PAX rendszerrel bútoroztam be a bérlakást. A végén simán beleszaladsz ennyibe.
-
Mauzes
addikt
válasz
goodboy007 #33686 üzenetére
Ezt nem neked szánom, de mutassatok már pls 1 milliós gardróbszekrényt, ami tényleg jó minőségű, tényleg jelentősen jobb, mint az alap Ikeas? Én bármely bútorboltban láttam eddig 1 millió körül árazott gardrób szekrényt, egy kalap szar volt az összes.
Komoly kérdés, mert vennünk kell majd.
-
bexinho23
őstag
válasz
goodboy007 #33441 üzenetére
-
sakal83
addikt
válasz
goodboy007 #33441 üzenetére
Jol mondod
-
Mauzes
addikt
válasz
goodboy007 #32468 üzenetére
A példád mondjuk nem túl tipikus, hogy az ember 700k beutalást vállal a hitele mellé, majd felvesz még egy hitelt, esetleg még egyet, és akkor havi 2,1m-t kell utalgatni.
Ha meg ilyen van, az befektetési célú és szimplán kimatekolja az ember, hogy megéri-e vagy sem. Valószínűleg bőven megéri, ha ez a bank adja a legjobb hitelfeltételeket.
-
Segal
veterán
válasz
goodboy007 #31854 üzenetére
5%-nél eleve ott az a probléma is hogy rádigérnek és az eladó inkább visszafizeti neked az előleget, mert a második adná a 10% előleget és akár csak 1%-ot rálicitál az ingatlanra...
Már jobban jön ki a második ajánlatból az eladó és sz*pás van. -
Csabroncka
addikt
válasz
goodboy007 #31566 üzenetére
Az újabb hiteleknél már nem, rákérdeztem direkt amikor vettünk fel szabad felhasználású jelzálogot - törlesztettünk is már elő - (Raffinál ez összes így megy már). Megválaszthatod, hogy a törlesztő vagy a futamidő változzon - igaz ez a jelzálog és a fogyasztási hitelre is és nincs szerződésmódosítás utóbbi estebn sem (bármilyen furcsa is).
"Lényeg, hogy nem fekete vagy fehér a sztori, hanem amikor az embernek van egy adott pénzmagja, akkor adott pillanatban kell eldönteni, hogy előtörleszteni éri meg jobban és milyen formában vagy más befektetés kompenzálja a kamatköltséget."
Ez igaz, de nem csak a számokat kell nézni, hanem a célokat is!
-
axioma
Topikgazda
válasz
goodboy007 #31480 üzenetére
az elotorl jellemzoen ugy tortenik, hogy odakerul a penz egy elotorl celjara nyitott kulon szamlara [nekunk a KH-nal a volt Zero, mar addigra technikai szamla melle is nyitottak kulon] utalnak, te eleve a szummat jelented be, es amint utalnak te is utalsz
[arrol elvileg visszautalni kene ha nincs - aka'r egy resze - elotorlesztve, nalunk ennek ellenere konkretan a technikaira adtak, amit a hitel megszunese miatt atutaltak vegul nekunk... de ez vegulis mind1, a kivaltas is nekunk adta volna a maradekot] -
CsodaPOK
senior tag
válasz
goodboy007 #31480 üzenetére
"Ebben az esetben igazolni kell a hitelszerződésben megkövetelt feltételeknek való megfelelést az elő- vagy végtörlesztés szempontjából."
Ezzel a mondattal vajon mire gondolt a költő? A gyakorlatot nézve mit-hogy kell majd itt igazolni?
-
Csabroncka
addikt
válasz
goodboy007 #31353 üzenetére
Mondjuk az utófinanszírozás miatt elég sokan kiesnek, de én is kilapátolok mindent és megszüntetem!
-
axioma
Topikgazda
válasz
goodboy007 #31064 üzenetére
es ezen [epitoipar a cel] a korabbi hirek fenyeben me'g meglepodsz?!??
-
Csabroncka
addikt
válasz
goodboy007 #30761 üzenetére
+Morgenstern
Első lakásnál igen, van is rá rublika a B400-ason (egyébként kérvény kell), de nagyon sokan szívnak azzal, hogy egymillió feletti illetéket egyben 30 napon belül perkálni kell!(1.000.001 Ft-nál már egyben
)
-
sakal83
addikt
válasz
goodboy007 #30346 üzenetére
Videki stilus? Juj. Ez egy objektiv leiras. Egyebkent hova valosi vagy? Csepel?
Ez nem tapasztalat meg mendemonda amit adtam, hanem tudás. Szívesen.
Ja es a revolutot nem szeretik a bankok, illetve hidd el, a lakashiteledet is leszarjak... Nem akkora biznisz az, mint a popkulturaban gondoljak a lakossagi ugyfelek...
-
sakal83
addikt
válasz
goodboy007 #30332 üzenetére
Nem kotik az orrodra, mert zero kozod van hozzá. Ha sokat pattogsz, meg el is utasitanak uzletpolitikai okokbol.
De mielőtt nagy jogod van hozza attitudod felveszed, azert nem art tudnod h az ugyintezod erdeke, hogy megkapd a hitel, mert jutalekot(bonuszt) kap, es ezert a baratod. A kockazat es a termek altal eloirtakat be KELL kernie es azt tovabbitania a biralonak...
Ha objektivan atlatod a folyamatot, akkor nem agyalsz, hanem teljesited es nem jogaszkodsz, mert nem kapsz penzt naluk arra, hogy sajat teto legyen a fejed felett...
Es mehetsz a Revoluthoz lakashitelert...
-
MrCsiT
addikt
válasz
goodboy007 #30340 üzenetére
Én bekérném a kíváncsi ügyintézőtől az eljárását alátámasztó banki dokumentumot. Ha nem tudja egzaktul megmutatni, mit akarhat látni(hitel felvétel feltételei), na azt akkor ne kérje. Ha ezt nem szereti, kérj felettest.
-
válasz
goodboy007 #30340 üzenetére
De te írtad be az igénylőlapon a számlaszámok közé a Revolutot?
-
válasz
goodboy007 #30334 üzenetére
Igen. Amúgy hogy került képbe a Revolut? Tőlem nem kértek.
-
válasz
goodboy007 #30332 üzenetére
Semennyire.
-
pit stop
addikt
válasz
goodboy007 #30134 üzenetére
Ha reális az ár nem szivatnak.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
goodboy007 #30134 üzenetére
Lehet kerni elozetes ertekbecslest is. Erdemes a kiszemelt banknal megerdeklodni, hogy van-e naluk ilyen lehetoseg es ha igen, milyen feltetelekkel. (Kell-e fizetni. Ha igen, esetleg visszateritik-e. Mennyire tekintheto garantaltnak, hogy a "vegso" ertekbecsleskent elfogadjak, etc.) Az ertekbecslok torekednek arra, hogy realis erteket allapitsanak meg. Szimplan szivatasbol en ugy tudom, hogy nem jellemzo a vetelartol valo jelentos elteres.
-
JoinR
őstag
válasz
goodboy007 #29932 üzenetére
50 körül, de nem tudom, mennyire számít. Lehet a kamatperiódus/futamidő jobban befolyásolja (ez az ajánlat 10/30 év).
-
Dorian
félisten
válasz
goodboy007 #29695 üzenetére
"És az asszonynak is?"
Hát nem az a lényeg, h nélküle lehessen? -
válasz
goodboy007 #29695 üzenetére
Amúgy ez tévhit. Ismerősöknél van ilyen, és küszködnek vele. A biológiai akkor működik, ha folyamatosan eteted. Időszakos használatra nem alkalmas, mert megdöglenek a bacik.
Hétvégi házhoz elég amúgy egy sima pöcetartály, én is ilyet csináltam a telekre. Úgyse telik meg évek alatt se.
-
szabog74
aktív tag
válasz
goodboy007 #29361 üzenetére
A járdák általában rajta vannak a terveken, de valahogy nem valósultak meg. Szarvasugráson is ez a baj, a 2007-es terveken rajta vannak az utcák egyik oldalán, a valóságban csak pár kivitelező építette meg a házak előtt. Ha jól tudom át se vette az üzemeltetést az önkormányzat a terület tulajdonosától.
-
dptrsk
addikt
válasz
goodboy007 #29293 üzenetére
Az értékbecslés: a hiteligénylés benyújtása után pár nappal keres az értékbecslő, hogy mikor nézheti meg, s hova kell utalnod a díjat. (Ez a 2-3 pont közötti idősávban van a leírásomban)
Általában az értékbecslés az adott hiteligényléshez kapcsolódik.(ahány bank annyi eltérő partner és elvárás)
-
válasz
goodboy007 #28711 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint még semmi konkrétum
-
Segal
veterán
válasz
goodboy007 #28338 üzenetére
Mert ez idobe kerulne a banknak.
-
válasz
goodboy007 #28330 üzenetére
Van lehetőség. De sajnos nem olyan egyszerű, itt le van írva részletesen, h mik az ingatlan alkotórészei és tartozékai, mik azok amiket nem vihet magával az eladó (árverésnél adós). Jogilag simán támadható, a valóságban viszont sajnos nem lesz sok esélyed a kártérítésre. Már a nyomozati szakasz sem egy sétagalopp, az évekig elhúzódó tárgyalásról nem is beszélve. És még ha meg is ítélik neked a kártérítést sanszos, h nem fogják tudni behajtani senkin.
-
Dorian
félisten
válasz
goodboy007 #28330 üzenetére
Biztos, h nincs, hiszen nem ismert állapotban veszed meg a lakást.
-
axioma
Topikgazda
válasz
goodboy007 #27257 üzenetére
ez penzugyileg tuti nem igaz... foleg egy olyan hitelnel, ami jellemzoen parhuzamosan letezik egy hasonlo vagy jobb hozamu biztonsagos befektetessel
fedezet nelkuli hitelnel alairom latatlanban, lakashitelnel nem
sajnos kamatot nem irt a kerdezo, de visszaszamolva 8,4% lehet, a lerontott pmap meg 14,75 talan... szerintem egyertelmu, havi 50e-eket a kivetel bunti miatt 50.505-nek szamolva is, aztan meg a kamatot is oda fizetve majd 3 ho kijon
persze figyelni kell hogy mikor hogy valtozik a visszavaltas, illetve amikor a lakashitelek kamata lejjebb megy akkor a felhasznalastol fgtl erdemes lesz kivaltani a hitelt.
B terv amibol talan egyszeruen latszik: a 18M-bol 6M-t elotorlesztve a 12M-nak uszkve 103.3e torlesztoje marad, plusz 50e a babavaro akkor a havi teher nem valtozik, plusz 4M mehet bonusz kamatozni pmap-ba, aka'r lejaratig nem figyelve is (azert kamatokat kiutaltatni hogy ott ne felejtodjon) siman jobb, mint full betorleszteni es havi maradek 36e ft-ot gyujtogetni (10 ev alatt 4.3M, a 4M elso evben 590e korul hoz pmap-ban -> jo, a 36e-ek befektetesevel nem szamoltam, de annal joval tobb a nyereseg) -
Mercutio_
félisten
válasz
goodboy007 #26120 üzenetére
MIKA-t szoktak tenni a helyére mert azt nem kell engedélyeztetni és jobb a hatásfoka, kulturáltabb is azt hiszem.
-
Dorian
félisten
válasz
goodboy007 #26120 üzenetére
Lesz klíma, de azért jó itt a gázfűtés, mert így gázzal és villannyal is simán rezsicsöki alatt lehet maradni.
Kivéve: Az ostoba barom bérlőnk annyit fogott fel az egész helyzetből, hogy "drága a gáz" Ezért telerakta a lakást elektromos fűtőtestekkel, a gázfűtést meg lekapcsolta, aztán hüledezett, h miért ennyi a villanyszámla: 2000 KW/h-t fogyasztott havonta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Google Pixel 8A 128GB 12 hónap garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest