Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
válasz
bulikavagyok #32704 üzenetére
Oszinten szolva a Q4-es tranzakcioszamok es elerheto kinalat csokkenes abszolut nem tudjak megindokolni egymast. Amilyen mertekben csokkent a budapesti kinalat, az onmagaban a tranzakcioszamokkal nem magyarazhato. Meg mindig azt sejtem, hogy nagyon sok eladast egyszeruen jegeltek iden tavaszig. Mar most kezdek latni visszatero hirdeteseket a mult evbol. Ami meglepo, hogy gyakran ugyanazon az aron, mint legutobb volt.
Ahol nagyon rossz a kinalati helyzet, az a (foleg uj)budai panel. Bar szerencsere ez engem nem erint, de ettol fuggetlenul szomoru dolog. Viszont januar kozepe ota itt is kitarto, de nagyon lassu bovules figyelheto meg. Ami a cikkben van az igaz. Annyi extra, hogy akar dramaibb, akar kevesbe dramai helyzetet is lehetett volna festeni, ha a referenciapontot picit mozgatjak az idoben. Januar kozepen volt igazan dramai a kinalati szam. Azota javult. -
sakal83
addikt
válasz
bulikavagyok #32704 üzenetére
A sok ingatlanszakerto megint melle lő.
Nem azert csokken a jo kinalat mert nagy a kereslet, nincs kozvetlen hatasa ra.
Egyszeruen egy jo lakasbol is nehez a valtas felfele berbol es fizetesbol, es inkább elengedik a valtast.
Ez a szomoru valosag.
Ha most eladsz egy ujszeru n+3ast a 3 keruletben 150mert, egy iii keruleti csaladi hazra(iker) 50-80m ftot kell rafizetni. Annyit, mint a lakasa volt 4 eve...
Es nem is adja el ezert...
-
pit stop
addikt
válasz
bulikavagyok #32692 üzenetére
+Ferencvároshoz hozzá tartozik, hogy sok új projekt volt a Haller környékén, de ott korábban pont azért nem voltak, mert a környék szag szempontjából problémás. Én is nézelődtem a környékén amikor kerestem, de Haller környékét érdemes kivenni az egész képletből (és ha jó a szaglása valakinek a keresésből)
-
Segal
veterán
válasz
bulikavagyok #32692 üzenetére
Ezek roppant hasznos információk! Köszi, hogy megosztottad!
-
w.miki
veterán
válasz
bulikavagyok #31817 üzenetére
Alaprajzot le lehet kérni ügyfélkapun?
Úgy tudom tulajdoni lapot le lehet, de abban nincs alaprajz, igaz?
Honnan tudnék szerezni? Az eladó azt mondja, neki nincs, vagy nem találja.Végül az ismerős ügyvéd 0,7%-ért vállalta el a 18mFt-os ingatlan szerződést.
Azt mondta 0,5%-ot ilyen 40m-s tételeknél szoktak kérni.
Illetve ezt mondta még, idézem:
"Az energetikai tanusítvány, nem kötelező tartalmi eleme a szerződésnek."
Nagyon szépen fogalmaz, de arra jutottunk, hogy akkor nem kell energetika. -
w.miki
veterán
válasz
bulikavagyok #31822 üzenetére
A neten csak azt találod meg, aki fizet érte, főleg budapestieket dobott fel, lakhelytől függetlenül.
-
tototos
addikt
válasz
0,5%? Én úgy tudtam 1%-os díjjal dolgoznak az ügyvédek.
-
w.miki
veterán
válasz
Neked volt hitel azon, ahova nem kellett energetika?
Az eladó intézi elvileg, de ő sem tudja, engem kérdez, kivel csináltassa... aki szintén nem tudom. -
Kickass
őstag
válasz
Ha van hitel az ügyletben akkor elvileg anélkül nem megy. Nem az ügyvéd miatt, a banknak kell.
-
w.miki
veterán
válasz
bulikavagyok #31815 üzenetére
Még nincs, most kérdezek körbe, kit érdemes keresni. Vagy bármilyen ügyvéd jó?
Energetikai tanúsítvány mindenképpen kell az eladótól? Azt ő fizeti, igaz? -
válasz
bulikavagyok #29832 üzenetére
Nem neked kell közölnöd vele!...
Árverés után megkeresheted az adóst, és egyezkedhetsz vele, szerencsés esetben egy kis extra (anyagi) motiválással azonnal birtokba tudod venni az adott ingatlant. Vagy másban segítesz neki, például az ingóságai elszállításában. És ha nem költőzik ki időben, kérheted a végrehajtótól a birtokbaadást.
Pont ez az, nem akarnék vele kommunikálni, gondolom mindenről kap írásos értesítést.Mégis azt hallom/olvasom, hogy felkeresik, találkoznak vele, csak nem értem, miért.
Tudom, h mivel járhat egy ilyen vásárlás, és nem vagyok hajlandó piaci árat fizetni ilyen kockázatok mellett.
Igen, ilyen ingatlanok esetében arra kell számítani, hogy még a szögeket is kihúzzák a falból, szóval piaci ár közelébe nem lennék hajlandó menni. -
hurenzon
senior tag
válasz
A lényeg a végén van .
Pár éve piaci vagy sokszor piaci ár felett fejeződik be az árverés .
Sokat olvastam utána és a pszichés állapot okozza a legtöbbször , a nyerési vágy . Mert piaci alapon nem érné meg . -
válasz
Ezt látom én is az árakkal kapcsolatban, a jobb ingatlanoknál főleg.
De lássuk be, egy igazságos világban így kellene működnie a dolognak, hogy az adós minél kevesebbet bukjon a dolgon és ne tudják kizsákmányolni. -
válasz
bulikavagyok #29822 üzenetére
Szupi, hogy felmerült a téma, anno én is regisztráltam, de aztán nem lett semmi a dologból... a közeljövőben talán lenne rá lehetőségem, szóval kérdeznék a rutinosaktól!
A legtöbb adós együttműködő, persze ehhez nem árt, h te is normálisan állj hozzájuk.
Igazából ez okozza a legfőbb visszatartó erőt. Hogyan lehet normálisan közölni egy lakóval, hogy tipli van, tesó? Ez elég nagy dilemma nálam. -
axioma
Topikgazda
válasz
Ott ideztem az elobb be, mi van benne. Tehermentesseg a tullapos terhekre vonatkozik, szolgaltatokra nem azt kiemeli - azt en nem tudtam hogy csak a viz a problemas, koszi az infot.
-
bear_
aktív tag
válasz
bulikavagyok #29825 üzenetére
Ha már itt vagy mint gyakorlott licitáló lenne még egy kérdésem: Mi van akkor, ha befizetem a 10% árverési előleget, de nem veszek részt a licitáláson? Gondolom ilyen esetben is visszajár az előleg a licitálás lejárta után.
-
bear_
aktív tag
válasz
Csak a víz problémás ahogy olvasom, valamilyen kacifántos törvény lehetővé teszi a szolgáltatóknak, hogy megtagadja a szerződéskötést az új tulajjal ameddig nincs rendezve az előző tulaj tartozása.
-
válasz
bulikavagyok #28333 üzenetére
Ebben az esetben nem lehetne félkész, komfort nélküli lakásokat hirdetni, aztán mégis fenn van jónéhány a .com-on.
A licitre bocsátott ingatlannál pont ez a pláne: vakon veszed, nem tudod, hogy milyen állapotban van, milyen felszereltséggel rendelkezik. Érdemes rögtön licitáláskor belekalkulálni a tégláig dózerolás, bontás, nulláról újraépítés költségeit.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
bulikavagyok #28322 üzenetére
+1 a lelepesi penzre, az az altalam vazolt esetben is jatszott es mindket fel jol jart vele.
Ja es a birtokba vetel is szinten lassu volt.
Nem tudom h hol vettek de a licit az ugy ment ahogy mondod, lattak h mennyi az aktualis legmagasabb licit.
-
VMatteo
őstag
válasz
bulikavagyok #28322 üzenetére
Ha vannak kapcsolataid, el lehet intézni például hogy megkapdt a konkrét címet és hasonlók. És ez az amit a földi halandóként nehéz elérni. Ha pl visszavett ingatlanról van szó, akkor már a tényleges állapotot láthatod.
-
VMatteo
őstag
válasz
bulikavagyok #28317 üzenetére
panelnál is lehet félóra alatt milliós károkat okozni és nem kell hozzá csak egy kis gyorsbeton, fúró, meg olaj, meg igazából amit a fantáziád elbír
Szerintem "földi halandóként" nagyon nagy lutri egy ilyet megvenni. Ha csak nincs valahogy hátszeled, azaz megtekinteni a lakást, vagy ilyesmi. -
Segal
veterán
válasz
bulikavagyok #28317 üzenetére
Nagyjabol mi varhato ezeknek arba? Ugye van 1 minimum. Mekkora "licithaboru" szokott kialakulni?
-
rwin5
őstag
válasz
bulikavagyok #27508 üzenetére
Waow, és ez fizetős? Mert én ott sem találtam, de ennyit megérne érdekességképp.
Le tudnád írni itt vagy esetleg privátban ha majd időd engedi?Köszi
-
Stanlee
őstag
válasz
bulikavagyok #26123 üzenetére
Ha lesz kovetkezo, az a mostani tapasztalatok miatt nem lesz ennyire jol tartva, azt megigerhetem.
-
Stanlee
őstag
válasz
bulikavagyok #26106 üzenetére
Evek ota mindig van neki ilyen ciklusa, hogy nehezen megy a fizetes. Rohelyesen keves penzert adom ki a lakast, nem is merem ide leirni mennyiert, mert egy losernek tartanatok - a tavalyi inflaciot se ervenyesitettem nala. De pont azert, amit irtal, mit lehet tudni, milyen lesz a kovetkezo, nem foglalkoztam ezekkel a dolgokkal.
Amikor valami baja volt, mindig ugrottam. Rakattam klimat, amit o maga valaszthatott ki. 4 eve az egesz kecot ujrafestettem. Akart alu redonyt a muanyag helyett, abba is belementem. Egy ido utan elege van az embernek abbol, hogy fejostehennek nezik. Gondolom erzed a frusztraciot is bennem.
A munkam miatt is egyre tobbet kell Bp-en lennem, elegem van a szallodaban elesbol, a munkaadom 3 ejszaka utan annyit ad szallasteritesre, mint amit egy honap alatt a berlomtol talan idoben megkapok.
-
sakal83
addikt
válasz
bulikavagyok #25897 üzenetére
A 14 es villamos es 105 illetve 20 30 busz kivalo kozlekedest biztosít.
-
sakal83
addikt
válasz
bulikavagyok #25882 üzenetére
Ha ezeket a teruleteket nezed akkor maradj a marina partnal.
Ha egy kicsit nyugisabb kornyek kellene akkor angyalfold ami jo. A legkedveltebb pesti terület. Van egy kis zold. Jo kozlekedes nagyon jo infrastruktura.
Ha kps vagy a balance gardenben es az elite parkban most akcio van. Bayer uj epites!
-
_NCT
addikt
válasz
bulikavagyok #25882 üzenetére
Nekem van a VI. kerből egy kisebb merítésem, a Szondi-Podmaniczky környéke vadregényes tud lenni (1 hete egy hajléktalan akarta megkéselni kollégámat fényes nappal), de kicsit bentebb az Andrássy út felé vannak kulturáltabb épületek/lakások (vagy ha valamelyik nagykövetségre költözöl be
). Nagyon nagy a szórás, van ilyen is és olyan is.
-
válasz
bulikavagyok #25112 üzenetére
Szűkös kerettel nyilván sokkal nagyobb a kockázat, ezt mondjuk érdemes átgondolni a projekt elindítása előtt.
Itt van a legtöbb buktató. Írtam valamelyik nap, hogy az emberek többsége álmokat kerget. Asszony egyik projektjében egy család pár hónapja kapott bontási határozatot, mert engedély nélkül kezdtek el építkezni. És ez most tényleg csak 1 példa volt a sok közül.
Egyébként nekem viszonylag nagy az ismeretségi köröm, de nem ismerek olyan embert aki belebukott volna egy építkezésbe.
Persze, csak igyekszem kizárni a szubjektív érzékelést. Nálunk a családban elég sokan melóznak az építőiparban, asszonynál meg tervezőből van annyi, mint a pelyva. Aki nincs benne az építőiparban, nincs jó kapcsolatrendszere, az készüljön fel arra, hogy orosz rulett lesz egy komolyabb felújítás is. Most éppen egy ismerős mérnök pár fullad bele a dologba.
-
válasz
bulikavagyok #25109 üzenetére
Hja, nem fika akart lenni, csak a tied egy egyedi példa. Mi is végigcsináltunk több felújítást, asszony szakmabeli is, de azt is látja, hogy rengetegen belebuknak az építkezésbe.
ja, nyilván nincs erre statisztika, egyszerűen csak ezt látjuk, meg ez ilyen építész konszenzus is. Legalábbis asszony ezt látja a tervező szakmában.
Közben rájöttem, hogy mi a félreértés forrása. Azt hiszem, hogy másként ételmezzük a felújítás fogalmát. Amire ti hivatkoztok, az kb. az a szint, amikor mindent visszabontatsz a falakig, esetleg az alapot is injektáltatod, mert megsüllyedt a ház, cseréled a teljes gépészetet, esetleg a tetőt is. Na, ebben az esetben tényleg a dózer a jó választás.
De az átlagos felújítás nem ilyen. Sokkal inkább az a szint, hogy mondjuk szétvereted a fürdőt, újra burkoltatod, és új szaniterek. És sokan ezt se tudják megugrani. Látjuk.
-
válasz
bulikavagyok #25107 üzenetére
Lényegtelen a te tapasztalatod, mert a nagy átlag nem ezt mutatja. Nem véletlen az, hogy az építkezésbe konkrétan házasságok mennek tönkre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest