Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Berci77

tag

Sziasztok!
    Tavaly a rolleres gondolatomból végül pedelec lett, az tökéletes nekem melóba járni. Felmerült közben a gondolat/igény, hogy kéne valami kisebb járgány is. Ha gyerekekkel elmegyünk kismotorozni/bicajozni a szomszéd utcákba, akkor gyalog már néha túl lassú vagyok mellettük, a bicajommal meg túl gyors és az nagy is erre a célra. Gondoltam elektromos rollerrel szépen tudnék velük haladni, de utol is tudom érni őket, ha kell. Arra is jó volna ha kocsival kell mennem valahova és ott kell hagynom az autót (pl. autószerelő). Erre a bicaj még mindig túl nagy. Ebből már látszik, hogy nem mindennapi melóba járáshoz kéne nagy távolságra gép, hanem valami olyan low-budget megoldást keresek, ami azért elvisz 25-tel, ha kell pár kilométert, de nem túl nagy és nehéz. Menetkészen karcolom a 100 kg tömeget és alkalmanként ha mégis ezzel mennék melóba, akkor hazafelé van egy olyan emelkedő, ami kb 200m hosszú és ott a bicajt is vissza kell gangolnom és rá kell segítenem, hogy 25-tel felvigyen a pedelec (nyamvadt első agymotoros 250W-os csoda).
    NEM szeretnék 100-120 ezernél többet költeni a dologra. Nem ér nekem annyit egyelőre.
    Nézegettem a Niubility N2-t, valami ehhez hasonló tetszene (10"-es kerék, nem böszme nagy, de még belefér a várható szabályozásba, tisztes akksi, bár az nem prioritás), viszont most olvasom a kormánytöréses sztorit, így azt akkor nem.
    - Nem akarom, hogy szétrázzon a gép, ezért néztem 10"-es kerekekkel szereltet.
    - Nem szeretnék nagyon barkácsolni és nem tudom, milyen szervizek vannak felém, tehát nem széthullós, DIY megoldást keresek. Pár csavar meghúzása nem gond, de nincsenek napjaim szerelgetni és küzdeni a vacak megoldásokkal.
    - Néztem még alap Xiaomikat, próbáltam is egy pro-t, vagy 365-öt (már nem emléxem), de az rázott nagyon.
    - Olvasom még a leírásokat az Eleglide S1 és S1 plusról, de nem tudom, mennyire lehet hozzá abroncsot, alkatrészt kapni defekt esetén. Nem tudom a Niubilitys sztori alapján, mire számítsak minőség terén.
    - Ott van még a Neutron N3 is, de az már kicsit drágább.
    - Nem zárkózom el a használttól sem, de azért amerre nézelődtem marginális a kínálat a környékünkön, amit még meg tudnék személyesen nézni.

Véleményeket köszönöm!

Más:
    Többen keresnek napi 30 km-es távra kényelmes rollert, ami felvisz a dombra is és relatíve nem alap pálcika. Akiknek ilyen igényük van, azok gondolkodtak pedelec bicajban is? Ha igen, miért vetették el? Ha nem, miért nem?
    Direkt full alap pedálszenzoros gépet vettem, mert a nagyobb kerekek miatt kényelmesebb, mint egy roller a mindennapi használatban, egy-egy kisebb úthibát jobban is tolerál. Gyenge a gép, de ha kell (emelkedő, lemerült akksi) be lehet segíteni erősebb tekeréssel, míg alapból igazából lehet szinte úgy is használni, hogy "üresben" tekerek a lábammal. Garantáltan izzadásmentes, ami sokaknál melóba járáshoz alapkövetelmény. Egyedül a korábban jelzett 2 igénynek nem felel meg: gyerekek mellett gurulni és autóval könnyen szállítani.

Új hozzászólás Aktív témák