Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PpenoO
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Mondjuk a Safarinak pont lófütty a behúzása (80cm), vagy minél kisebb, annál jobb?
A Saltistal meg tonhalakat pergetnek, aminél nagyon kell a sebesség. Nem véletlen a nagy hajtókar.Seasir Contra Max 5000
Igaz ez 417gr de újabb konstrukció és elég masszív. -
@mriya@
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
👍
-
@mriya@
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Van nagyobban is.
-
galervin93
addikt
válasz
@mriya@
üzenetére
Nagy az átétt, full pici orsó amúgy és beteker 85 centit.
Nekem is valami alsó polcos Penn volt az első gondolatom, de a lélektani 100 jurós határ alatt nem igazán találtam semmit ami tetszene.Nem szeretem a pici orsókat, pici a dob, olyan lesz tőle a madzag mint a telefonzsinór.
Fonottnál mondjuk ez nem annyira jelentkezik, de finnyás vagyok, legyen egy dob 45-50 milli, mindegy milyen peca.
aladarazurbe
Köszi a tippet neked is.
A dimakos srácoktól kivagyok valamiért, biztos jó arcok meg tudnak pecázni, de engem nem fogott meg a stílus.
-
balou84
tag
Ha jól értelmezem teljesült a kérésem, befagyott végig a Tisza: [link]

Remélem a kormoránoknak, busáknak ez betesz kicsit.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Igen Moby Dick.....
Pont ez megy a fül(es)embe.....
Mikor olvasom. [link] -
galervin93
addikt
válasz
PpenoO
üzenetére
Jajmore.
Ha az alis tipp mögött van tapasztalat akkor faja, de ha nincs akkor inkább az itthon is tapizható felé billen a mérleg, ennyike. 
A második videót kikérem magamnak, teszek majd fel képet ahogy perecben a bot oszt húzom a Moby Dicket, akkor te leszel az első aki jön elnézésért.
Kösz amúgy!
Mennyivel egyszerűbb így hogy nem nekem kellett.
(Luphaszt, csak kölyök mellett este 10 előtt nem igazán van időm ilyesmire, majd este jól utána nézek a témának.) -
aladarazurbe
csendes tag
válasz
galervin93
üzenetére
Sajnos nem tudom a választ a kérdésedre, de a lenti csatornát szoktam nézni. Rendes vidéki egyszerű arcok. A vékonyabbik srác nehéz pergetésre egy tsurinoya brown bear-el tekeri. Szeretnék annyi időt pecázni mint amennyit ők.
Itt is például, szerintem ezzel gumizik is:
https://www.youtube.com/watch?v=mUHAZu9k1ms -
Zoli bácsi
őstag
MÍNUSZOK FESZTIVÁLJA a TackleBait-nél!

Be vannak fagyva a vizek? Akkor itt az idő az árakat is jég alá küldeni!
Elindítottuk az év leghidegebb, de az eddigi biztosan legforróbb ajánlatait felvonultató fesztiválját.Amíg odakint röpködnek a mínuszok, nálunk több ezer termék ára zuhant a mélybe. Ne várj a tavaszi olvadásig, szerezd be a kiszemelt felszerelést most óriási kedvezményekkel!

Időtartam: Január 14 - 21.Nézz körül a jégtáblák között:https://tacklebait.hu/Minuszok-Fesztivalja
-
@mriya@
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
-
PpenoO
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Azt írtad Aliról is jöhet tipp, tapizásról nem volt szó...
Amúgy tele a youtube mindenféle unboxing és szétszerelős videóval, a lusta mindenedet...

Itt egy szétszerelős videó a cw6000esről.
Itt akcióban a cw5000es egy olyan hallal amit életelbe alig ha fogsz fogni
Ráadásként pedig itt egy magyar teszt is a cw4000esről.
-
-
PpenoO
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Lurekiller Saltist cw5000 Aliról?
-
@mriya@
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Bocs.
-
galervin93
addikt
Nagygumis tavi harizáshoz (esetleg csuxira túlmeretes csalikhoz) keresek valami könnyebb orsót 270-es botra. Tudom a nagy hal meg a könnyű orsó kicsit üti egymást, de vézna béna gyerek vagyok, meg amúgyis buzim a könnyű cucc
, hátha van valami ajánlott. 350 gramm körül, úgy 40ezerig van valami értelmes? Ali, külföld is játszik. -
Zoli bácsi
őstag
Ezt csak úgy ideteszem...Mint máskor.
Xfish FB. oldaláról kölcsönöztem...Kissé magamra ismertem. Igen, vásárláson kívül vannak egyéb függőségeim is.
Tacklebait akció:A 11-es napok után sem állunk meg, sőt: ma elindult a Prémium márkák hete!

Ezen a héten (január 12-18.) Ti vagytok a főnökök: eldönthetitek, hogy a horgászvilág 4 óriása közül melyikre kéritek a 10% kedvezményt!Íme a választható kuponkódok:
GARBOLINO10 – A finomszerelékes versenytechnika kedvelőinek.
PRESTON10 – A modern feederhorgászat megszállottjainak.
FOX10 – A pontyhorgászat és a minőségi kiegészítők rajongóinak.
KORDA10 – Az átgondolt végszerelékek mestereinek.Hogyan működik?
Bármit tehetsz a kosaradba a webshopban.
Ha a rendelésed eléri a 20.000 Ft-ot, válaszd ki a számodra legfontosabb márkát.
Írd be a megfelelő kuponkódot a kosár oldalon, és a rendszerünk azonnal levonja a 10%-ot az adott márka termékeinek árából!
Fontos: Egy rendelésnél egy kupon használható fel, de ha több márkából is nagyot vásárolnál, természetesen több rendelést is leadhatsz a hét folyamán!Válassz márkát, és indítsd a szezont a legjobb cuccokkal!
https://tacklebait.hu/Garbolino
https://tacklebait.hu/Preston
https://tacklebait.hu/Fox
https://tacklebait.hu/Korda -
Grillo
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Tökéletesen leírtad a terveim és az indítékot mögötte.
Ahogy nézem, ebben a hónapban már nem nagyon kell sehova menni, le is adom a héten a naplót, ha nem felejtem el.
Appban beállítottam, hogy digitálisat szeretnék, köszi a tippet korábban.
Aztán idén jó lenne 3-nál többször eljutni a partra. -
Nerazim
őstag
Üdv!
Ha már szóba került pár hsz-al lentebb/fentebb az alkalmazás. Lehet én vagyok béna, de ha veszek egy napijegyet és legközelebb mondjuk 1 hét múlva megint mennék ugyanoda, akkor miért kell megint előbányásznom, miért nincs olyan, hogy újra megveszem ua. a jegyet, mint pl: a buszjegyes appban. A másik látom, hogy van most már kedvenc vízterület be lehet csillagozni, de itt meg is állt a történet, becsillagozom, de nem tudok rábökni és jegyet venni. Ezeket lehet valahol jelezni?Ha én olyan helyre megyek ahol nem tudom megvenni a napijegyet az appban akkor az állami engedély sorszámát kell megmutatnom a boltosnak? Mert az appban csak a sorszámot mutatja, ha böngészőből belépek akkor mutatja az azonosítót amit egy teljesen más számsor.Ugyanaz a kettő csak az appban sorszámnak hívja a böngészőben meg azonosítónak
-
galervin93
addikt
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Te szoktál ilyen jeges part menti pecát tolni... Na most ha itt belógatod és akad... Nem kérünk fotót.
-
313313
addikt
Kunsági-főcsatoranáról a Nagy-éri -csatorna a Zsilipnél. Szalkszentmártoni üdülőknél.

-
BlackmMmDog
senior tag
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Hattyúk....
. Megvan honnét S(panyol) csirke.
Ez lenne a természetes, hogy télen befagynak a vizeink. Azért fotózgattam én is a befagyott tavat, mert előfordul hogy évekig nem látni majd ilyet.
De vigyázni kell ha befagy a Duna..Tudjuk a történelemkönyvekből, mik történtek már januárban a Duna jegén..(gyengébbek kedvéért: [link] )
Spoon16: Ez tényleg hangulatos.
-
hermanyi
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
RSD is befagyott . 1-2 helyen a hattyúk még nem engedik neki , de szerintem reggelre a tél nyer
-
Spoon16
tag
Én is mutatok kis tiszai hangulatot. Tiszalökön befagyott a folyó teljes szélességében.
-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Vannak nyomok a jégen...
-
Zoli bácsi
őstag
Megint én.
Nem bírtam ki, szülőfalu fele járva megnéztem az egyesületi tavat. Ez a kisebbik tó, háttérben a falu szélső utcája. Még a templom sziluettje is jól kivehető. Itt peca persze nem lesz, fúj a nyugati szél, bár csak -1 fok volt, érzetre -10.
De olyan varázslatos, ez a téli csend.
Mintha egy másik bolygó lenne, egy más világ, mint amikor nyáron zöld minden, és tele élettel...
Ja, és akkor ezt csak úgy ideteszem, szoktam mondani. Csak a hangulata miatt.
-
4Grider
félisten
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Egy fő teendő van: Mielőtt állami jegyet váltasz, az appban vagy a horgaszjegy.hu-n a horgász okmánytárcádban engedélyezd a nyilatkozatoknál, hogy E-naplót akarsz. Így az állami jegy kiváltásakor automatikusan azt aktiválnak neked.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Köszi, így akkor szerintem kipróbálom én is. Az app fent van, mióta létezik, igaz nem használtam, meg sem néztem nagyon(Csak mikor felraktam), de látom hogy időnként frissülget.
Kell nekem valamit állítanom, vagy bármi teendő..?
Vagy ha kifizetem a boltba a dolgokat, automatikusan megjelenik az applikációban, ami kell?
Szerk: Közben találtam ezt. [link] Na, mondom, el sem kell menni, appból elrendezhetem.
De mindenképp el kell mennem, mert papír alapú fogási naplóm van, azt le kell adni. igaz nullás. (Halat nem vittem el)
-
4Grider
félisten
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nekem az összes kütyümön fenn van a horgász applikáció és ha napközben cserélgetem őket, látom mindegyikben a megkezdett pecát és a felvitt halakat. Nyilván online módban.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Aliexpress, temu is telepített raktárat EU-ba, Németország, Lengyelország, stb. Sok mindent rendelek aliról, néhány nap alatt itt van minden, vám nélkül, mert általában túllógok a vámmentes tarifán.
Sőt valahol olvastam, hogy a temunak már Magyarországon is van vagy nagyon hamar lesz raktára. -
Zoli bácsi
őstag
Gyerekek....Közeledik Kína. Ez tuti.
1 hete rendeltem 3 apróságot, tudjátok a zsinórleszedő, amire aztán mindenkinek volt valami 5lete. [link]
Jan 22-től igazolták vissza. Kaptam egy e-mailt, holnap One-Express(Vagy fordítva..) csomagot hoz, szóval 12.-én.
Már tavaly feltűnt, hogy a Mifene meg Wpe orsók is hamar itt lettek, de akkor még kb. 10 nap eltelt, igaz közben boldog karajcsont is volt.
Na, egy valamire leszek kíváncsi, rendeltem horogkötőt is. Nézegettem Youtube videókat, ezekkel a horogkötőkkel kötik a 16-os, vékonyhúsú horgokat. Nekem nem sikerült (Carp Zoomossal), a horog befogatása nem akart jó lenni, ezeknél a mütyüröknél.
Erre leszek kíváncsi.....
Solarishoz(Fertődi horgászbolt, és egyesület) megérkeznek a területi jegyek a héten.
Most vettem pedig, úgy tűnik...Megint eltelt egy év...És egy évvel öregebbek lettetek.
Addig még megálmodom, digitális legyek, vagy papirusz alapú.
El ne felejtsétek, autópálya matricák is lejárnak!
Két okostelefonon is fent lehet, és működhet az applikáció? Csak azért kérdezem, mert egy alapból kikapcsolt telefon van a hátizsákban, pont olyan esetre, ha otthon marad, vagy megpusztul a fő telefon (Volt ilyen, Nokia Lumia 640 peca alatt ment tönkre). Muszáj így megoldanom, volt már, hogy lecsúsztam a töltésoldalon, és segítséget kellett hívnom, illetve néha a Google Maps segít, merre menjek.
Javaslom mindenkinek, aki egész napos pecára vagy túrára megy. Tartalék telefon, power bank (Ha nincs közel az autó), alap eü. csomag. Fertőtlenítőszer(Ez van nálam [link] ), és alap kötszer.
Ezenkívül nekem a pótkerék mellé (Nem foglalja a csomagtartót) van eldugva tartalék folyadék (Télen ne), Kávé dobozos, (opcionális, nekünk életmentő) tartalék etetőanyag, meg egy doboz kukorica. Ha elfogyna az etetőanyag, vagy vízparton derül ki hogy otthon maradt...
És legyen egy ilyen a hátizsákba, filléres, kicsi, nincs súlya, ne legyen rá szükség, de akkor szó szerint életmentő, és aktuális, ebben az időjárásban: [link]
Na, eh, megint hosszú lére eresztettem, de mindegy, kiteszem, hátha adtam ötletet valakinek.!
-
jézusom
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Nem akarják elismerni, hogy full hülyeség volt alapból. Egy nyomorult számsor egy statikus qr kód.
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Igen tudom, annyi hogy 2200 Ft volt ez a digitális is.

-
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Horgászkártya ha megújtásra szorul akkor lehet választani hogy digitális legyen vagy plasztik. Én már ezt is digitálisra váltottam.
jjohn
Én online váltottam ki már az idei évre. -
jjohn
aktív tag
Én már tavaly óta az e-naplót használom, szerintem nem olyan rossz. Persze vannak olyan hiányai amit írtatok. Automatikusan összesítette a fogásokat. Az összesítésben rányomtam a fogási leadásra máris leadta.
Fel is dobta a lehetőséget az új jegy vásárlásra.
Idéntől itthonról fogom rendezni az egészet. -
jézusom
addikt
válasz
PpenoO
üzenetére
Nekem a lokaciót soha nem tudta. Országos jegyem volt, sok helyen voltam meló miatt, tényleg sokszor nem tudtam hol vagyok csak pecazni akartam! Nem tudta hol vagyok, külön térkép tudta csak.
Most annyit változott, hogy lehet csillagozni legalább a kedvenceket, ez is segítség mert 80% 2 helyen pecáztam.
A kártyát meg érdemes tárcaban tartani, mert az tényleg jó ha lemerül a teló. Az más kérdés, hogy iratokat se hordok, csak DÁP-ot, meg teloval fizetek. A telómnak is jó az akksija, de powerbank nem árt a horgasztatyóba, vagy kocsiba legalább.
Amúgy ezerszer inkább ez az elektronikus megoldás, telót sose hagyom otthon.
Csak az fáj, hogy amúgy ez az app egy kurv@ böngésző ami a horgaszjegy.hu kezeli kb, és úgy csinalnak mint ha csilliardokért ennyit lehetne lefejleszteni.
-
válasz
4Grider
üzenetére
Szerintem jól gondolkodtak, itt vagyok én tökéletes példának.
Tök érdekes, hogy a horgászat megkezdésénél soha sem felejtettem el elindítani, de lezárni előfordult egy párszor. Vagy jobb esetben később jutott eszembe még aznap, de akkor amikor már rég nem voltam a vízparton.
Ha belegondolok, akkor szerintem van egy ilyen berögződés az emberben (legalább is nálam), hogy a hagyományos papír alapú bejelölésnél nem kellett foglalkozni ezzel.
Ettől függetlenül én már nem térnék vissza a hagyományos engedélyhez, ez biztos. Baromi sokszor megszívtam a hagyományos engedéllyel, hogy otthon maradt. Vagy azt hittem, hogy a kocsiban van, vagy hogy ebbe vagy abba a táskában van...A személyes okmányaimat soha sem hagyom otthon, az belém van rögződve, de az engedély nem kell mindenhova ha beülök a kocsiba. Meg van kismillió horgászcuccom, rakosgattam jobbra-balra állandóan. Így meg tök jó, ha megyek valahova akkor azt okmányaim és a telefonom nélkül soha sem teszem meg, ezért soha sem marad otthon az engedély sem. Basszus (szerintem már meséltem itt) régen volt olyan is, hogy az élő dunán már le voltam horgonyozva a csónakkal amikor rájöttem, hogy nincs nálam az engedély (kocsiban maradt).
-
Zoli bácsi
őstag
Én is elgondolkodtam ezen az elektronikus dolgon. Ahogy olvasgattam, előző nap be lehet ikszelni a másnapi pecát. Ez nekem azért lenne jó, mert notóriusan elfelejtek ikszelni, a vízparton.
Amúgy a Rábcán, Hansági csatornán (Itt Osli fölött) nem igazán van mobilnet, de ez ugye nem gond. Pláne ha előző nap bejelentkezem.
Nagyokat szoktam röhögni, mikor megnézem az One lefedettségi térképét, szerinte ahol szoktam pecázni, ott neki stabil 4G lefedettsége van. Szerintük..amúgy 2G térerő sincs.
Van egy Pannon GSM...őőőő Telenor..Francokat, Yettel most már
(Elég megjegyezni most mi a neve) előfizetéses SIM kártyám is, ott jobb egy kicsit a helyzet, kis csellel (Töltés tetején) van mobilnet.
-
4Grider
félisten
válasz
sityupityu
üzenetére
Mondjuk szerintem felhasználóbarátabb lenne, ha éjfélkor folytatná a horgászatot az adott vízterületen egészen addig, amíg rá nem nyom az ember, hogy befejezte. Nyilván azért nem így csinálták meg, mert rögtön megugrana a horgászattal töltött idő statisztikája a lusta/feledékeny pecások miatt.
-
válasz
sasa311
üzenetére
Teljesen korrekt módon működik szerintem. Csak az app-ot kell használni. Pont ez a lényeg benne, hogy nem kell semmi hozzá. Hivatalosan elméletileg a horgászkártyádat is magadnál kell tartanod, de az applikációban minden rád vonatkozó adat benne van, az is ami a horgászkártyán, tehát felesleges gyakorlatilag. De ez legyen a legnagyobb baj.
Előttem írták, hogy időközönként (pár hetente ha nincs használva) valóban kijelentkezik ami szerintem nem igazán probléma, el kell menteni a jelszót a telefonba aztán jó napot. Ha rendszeres használva van, illetve ha pont horgászol, akkor nem jelentkezik ki.
Ami a térerőt illeti az az egyik legfontosabb tulajdonsága ennek az app-nak, hogy valójában nem kell hozzá térerő és net kapcsolat. Meg lehet kezdeni a horgászatot és be is lehet fejezni térerő és netkapcsolat nélkül is. Az app elraktározza az adatokat, és amint újra net közelébe kerül a telefon egyből tölti fel. Tehát ha igazoltatnak az a lényeg, hogy az applikációban be legyen jegyezve (el legyen indítva), hogy elkezdted a horgászatot amihez nem kell sem net sem pedig térerő. Az egyetlen dolog amire oda kell figyelni, hogy ne merüljön le a telefonod a horgászat alatt.
De minden le van írva az alkalmazás használata menüben, faék egyszerű az egész szerintem. Én elégedett voltam vele.szerk: Amit még tudni kell róla és amire oda kell figyelni több napos horgászatnál, hogy minden nap éjfélkor lezárja a napodat. Ha folyamatosan horgászol, akkor éjfél után újra kell indítani. Nekem ez nem volt probléma, mert nem voltam ilyen helyzetben, de erre azért oda kell figyelni. Ami viszont jó ebben az automata lezárásban az az, hogy ha elfelejted lezárni az app-ban a horgászatot kinn a terepen amikor mész haza, akkor ugye ezt legkésőbb éjfélkor megteszi magától. Nekem ez párszor jól jött.
-
4Grider
félisten
válasz
sasa311
üzenetére
Csak a horgász app-ban vezeted az E-napló menüpontban. A legnagyobb gondom vele az volt, hogy kb. hetente kiléptetett az app, így egy-egy horgászat elején újból be kellett jelentkezni, hogy ugye be tudjam magam a vízterületre írni. Napon belül jellemzően nem kell újból bejelentkezni. Térerő nélküli területen nem jártam, pedig országos területi jegyem van, így arról nem tudok nyilatkozni, hogy olyankor hogyan működik.
-
sasa311
veterán
Aki tavaly olyan bevállalós volt, hogy már nem a papír alapú fogási naplót használta az elmagyarázná, hogy hogy működött / volt-e vele gond? Csak app van és semmi más vagy továbbra is x-elni kell papíron és csak a fogási digitális?
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
az oszlopra gondolsz?
-
Gyok2
senior tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Milyen szép figurád lett
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Én most örülök, hogy nem hosszabbítottam meg a PÁV1-et. Lejárt (5 évre kaptam).
Ugye akkor mint mentőtechnikust, bármikor beírhatnak mentő gépkocsivezetőnek is (Be is írnak). Plusz pénzzel nem jár, nyáron jó móka gépészkedni, mikor jó idő van. De ilyenkor..?
Ezekkel a hátsókerekes, 700ezret futott autókkal...?
-
balou84
tag
Gázszámla, közlekedési nehezségek ellenére a természetnek is szüksége van erre az időre és a mai gyerekek a napokban szerintem életreszóló pozitív emlékeket szereznek. Adjon ez erőt azoknak, akiknek nehézsége van az időjárástól! Az ónosesőt leszámítva ennek azért bőven van pozitív hozadéka, nem egy vulkánkitörés vagy hurrikán van.
-
313313
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Csütörtökön az 52-en Kiskunsági-főcsatorna csárda felőli oldala már be volt fagyva. Volt eszemben hogy lenézek a Duna partra, de messzebb is jártam, meg a hóhelyzet miatt nem is erőltettem.
Hézfőn is Solt-Tass vonalon mozgunk, ha időm engedi lehet meglesem a jéghelyzetet...
-
-
313313
addikt
válasz
balou84
üzenetére
Lesznek itt még bajok, mikor megjönnek a gáz/villanyszámlák. Ne agyj isten esik még 10-20cm hó, a könnyűszerkezetes házak is izzadhatnak majd...
sityupityu: közönyösek az emberek, mindent erőből fentről próbálnak irányítani, a helyiek meg sz@rnak bele... Sokkal komolyabb géppark áll rendelkezésre a lakosságnál/cégeknél, de a közöny/elhidegükés miatt mindenki a csodát várja... Értem én, hogy nem a gazda feladata a hőmentesítés, de régen vastagon segítettek...
A "helyi hükyékről" (képviselők) nem is beszélve, szervezhetnének csapatokat (ott vannak a polgárőrök) és le lehetne takarítani a gyalogátkelő helyeket és buszmegállókat (kecskeméti viszonyok)...
Helyben ma álltak neki a parkolók takarításának, faluhelyeken tegnap már víz se volt bennük... -
válasz
balou84
üzenetére
Igen, ez lenne. Csak 25-30 éve fele ennyire nem volt iparosodva minden mint most. Szó szerint fele ennyi résztvevő nem volt a közlekedésben bármelyik részről sem mint most. Az átmenő plusz tranzitforgalom meg hab a tortán ilyenkor. Harminc éve ha egy hétig állt minden az idő miatt, akkor elfogadta mindenki, ma már ez nem így megy.
Egyébként nagyon sok esetben nem is eszköz vagy akarathiányról kell beszélni, hanem egész egyszerűen emberi erőforrás nem áll a rendelkezésre.
De mondom, annyira nem is kell visszamenni az időben, kb 2000-2002 környékén fele ennyi volt a regisztrált személyi jármű darabszám. Ez nagyon sokat számít.
És persze ezek mellet nyilván valamilyen szinten az is benne van pluszban, hogy valóban elszoktunk már az ilyen időjárástól. -
balou84
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Ez lenne a normális klíma Magyarországon. Az szomorú, ha ez ekkora káoszt okoz, de nyilván elszokott mindenki tőle.
-
Üdv!
Látom mindenhol (média), hogy sokan örülnek az igazi télnek, de mi kamionos cégként azért annyira nem díjaztuk annyira az elmúlt napokat. Legyen az sofőr, telephelyi munkás, műhelyes vagy bárki, aki ezen az ágon belül dolgozik. Fuvarmegtagadások stb a sofőrök részéről (megjegyzem teljesen jogosan), elakadások stb. A cégek fel és lerakodóhelyein totális káosz. És mi nem a falusi festék vagy gazdaboltba visszük az árút, hanem többek között három autógyár napi szintű alkatrész ellátásában is részt veszünk...nagyon nem volt egyszerű.
Az idióta kommentekről, miszerint a "kamionokon van-e, vagy ha nincs akkor miért nincs téli gumi" meg már nem is beszélek...

Ha jól látom, akkor jövő héten szerencsére már normalizálódik a helyzet. -
hermanyi
addikt
válasz
PpenoO
üzenetére
A lényeget értsd . Kivezényeltünk 2 Leot ami 60x tonna /db ,mert vörös köd meg helyzet van . Rájön ,hogy ahová küldték őket esett 5 max 10cm hó , tehát dolog nincs . Propaganda kell . Kösük utána a 4x4 es Honvédségi rendszámmal ellátott Suzyt mert kell a fotó . És ezt bazmeg kirakja a Honvédelmi minisztérium ,hogy igenis ....
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére

-
@mriya@
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Fura, úgy tudtam ilyen hidegben száraz a levegő.
-
galervin93
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Futókacsa. Lehet bérelni is. Mármint a csiguszok ellen.
-
saen
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Mire jó a meztelen csiga? Tele a kert velük...
Egyébként ebben a hidegben mindenféle rovar/bogár és hasonszőrűek döglenek szépen. Engem nem fog zavarni ha kevesebb lesz a szúnyog nyáron, bár persze ha lesz egy jó kis esős időszak egy pillanat alatt újra megtellik velük minden. Ettől függetlenül minden télen szükség van pár hét hidegre, hogy kicsit helyrerázza a természetet.
-
PpenoO
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Bezzeg a rohadt kagyló harcsázni az megy
Én remélem kevesebb lesz a kullancs. Amíg pár éve még el-elvétve találkoztam velük, tavaly nyáron Atlasz heti szinten hozott be egy 3-4 példányt a kertből.
-
Zoli bácsi
őstag
Kb. gyerekkoromban így nézett ki egy átlag tél. Hó volt, és hideg. Egész télen, nem csak egy hétig...
Én örülök egy kicsit neki. Miért? Pörög ám nekem is a gázóra.
Azért örülök ezeknek a napokig tartó fagyoknak, mert talán az a sok kártevő, ami a kérgek alatt, meg a földbe telel, az sincs felkészülve a télre, mint a hókotróink.....
Remélem a spanyol csigák is megfagynak, mert rengeteg van. Nincs természetes ellensége.
Bár hallottam, hogy elsőrendű csali.....Én tuti meg nem fogom.
-
PpenoO
őstag
válasz
WarninShotZ
üzenetére
Ne keltsél pánikot pls

-
Grillo
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Itt csak 11-ig ment le, de az is elég volt így reggelre. Gyereknek 10re kell ma mennie, de a vonat, amivel ment volna ki is maradt, kíváncsi leszek, ha délutánra tényleg megjön a világvége megint, akkor ki hogy jut haza. Meg holnap be.
-
@mriya@
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
A 72% is kinti érték?
-
Grillo
őstag
-
Grillo
őstag
válasz
WarninShotZ
üzenetére
Jó, de azért az üres platóval nem tapad a hátsó úgy mint nyáron, ha a nyomatékot is odarakod, kell az a pár zsák cement hátra.
-
@mriya@
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Tőlem is többször meg akarta venni egy Prince nevű afrikai srác, de nem adtam oda.
Végülis egy magyar faszihoz került, akinek már volt egy ugyanilyen. -
313313
addikt
Jóhát egy Hilux sokmindenen átmegy....
Ezzel hóban közúton nem túl jó menni....
70-80cm a szintkülömbség első és hátsókerék között. Havária után hajnal 2-kor így bírtam parkolni a ház előtt...
Most ezzel a Mamut tankkal vagyok, 2,2 dizel 4x4, soförrel anyagokkal kb 2 tonna. Terepen nem kell tőle sokat várni, de most a hóban egész jól dolgozik. Latyakot nem szereti hiába a téligumi 4x4.... -
@mriya@
őstag
válasz
WarninShotZ
üzenetére
Én egy ilyet nyúztam ~10 évig, imádtam.
Szívem szakadt meg, mikor el kellett adnom, de sajnos iszonyú sokat kellett volna rákölteni, amit a főnökség már nem vállalt be. 😢
-
WarninShotZ
tag
Nekem már kezd sok lenni az itthonlét/"bezártság". Munkámból kifolyólag sokat vagyok a határban, mozgó irodám van.
Jelenleg most egy Toyota Hiluxot hajtok, alapjáraton hátul hajt, de megmondom őszintén, muszáj vagyok itt-ott odakapcsolni az elejét, ahol nincs takarítva az út, bár szerencsére nagyon bitang gumi van alatta, szóval nincs okom a panaszra. Nálunk az utcában kb 4-5 centi letaposott havon közlekedünk, de a busz is... Ja, és hogy legyen egy kis ON is. Pár évvel ezelőtt ilyenkor mentek nagyba a horogkötögetések, most meg az elmúlt 2-3 évben már nem is nagyon kötök horgot, mondjuk horgászni se járok évközben, ilyenkor, mikor bejön a tél, leállnak a munkák nálunk, akkor kezembe ragadom a pergető botomat és próbálom a lehető legtöbbet kihozni a pecából, mondjuk inkább nem sikerül, mint igen, de ez már csak ilyen.
Úgyhogy lehet, hogy a közel jövőben a feeder cuccok jó részétől meg is válok (bot-orsó). -
Zoli bácsi
őstag
Egy kis akció, a FB-on jött szembe.
Rá van állva nagyon ez a Szombathelyi bolt ezekre a Garbolino termékekre. Nem tudom milyen lehet, máshol nem is látom.
Ja, és amúgy is nagyon jó áraik vannak, szóval itt lehet többet ér a mindegy százalék mint máshol a 20.
A csillagok (és a számok) együttállása

Nem hisztek a véletlenekben? Mi sem! Figyeljétek a számokat!
Január 11-ig tart.
11% kedvezményt adunk MINDENRE.
11.000 Ft feletti rendelésnél.Ez az időszak a horgászszerencséről szól. Ne hagyjátok ki a jeleket, töltsétek fel a készleteket most!
Kuponkód: JANUAR11A kuponkódot a kosár oldalon tudjátok felhasználni!

https://tacklebait.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos Roller KIXIN HX X8
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év gar, LTE OPCIÓ
- LG UltraGear 24GS60F-B IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Slim 1TB HDD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Dell Latitude 5580,15.6",FHD,i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A Saltistal meg tonhalakat pergetnek, aminél nagyon kell a sebesség. Nem véletlen a nagy hajtókar.
Fonottnál mondjuk ez nem annyira jelentkezik, de finnyás vagyok, legyen egy dob 45-50 milli, mindegy milyen peca.
Pont ez megy a fül(es)embe.....

. Megvan honnét S(panyol) csirke.
(Elég megjegyezni most mi a neve) előfizetéses SIM kártyám is, ott jobb egy kicsit a helyzet, kis csellel (Töltés tetején) van mobilnet.

70-80cm a szintkülömbség első és hátsókerék között. Havária után hajnal 2-kor így bírtam parkolni a ház előtt...
Most ezzel a Mamut tankkal vagyok, 2,2 dizel 4x4, soförrel anyagokkal kb 2 tonna. Terepen nem kell tőle sokat várni, de most a hóban egész jól dolgozik. Latyakot nem szereti hiába a téligumi 4x4....