Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Fotók, videók mobillal
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Milyen okostelefont vegyek?
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
elpescador
junior tag
válasz
hermanyi
üzenetére
Persze így van, csak arra céloztam, hogy a kopoltyúnál emelés miatt már szörnyülködünk és a heréjénél fogva akarjuk felemelni a horgászt, míg a horoggal a szájában a halat hullára fárasztó, kicsit vele még eljátszó horgászt meg megtapsoljuk, nincs itt akkora különbség, de ennyi, igazából egyet értek veled.
-
hermanyi
addikt
válasz
elpescador
üzenetére
Nem műveltség kérdése . És elég régóta elfogadott és elvárt dolog ,hogy kíméletesen bánunk a hallal a körülményeket figyelembe véve . Pl az otthonra szánt halat sem fullasztjuk meg a kocsi csomagtartójában a hazavezető úton hanem kíméletesen leöljük. És az általában bojlisok által művelt 2-3-5 percig tartó méricskélés és pózolós fotózkodás .Nem összekeverendő a kopoltyúnál felemeléssel .
-
PpenoO
őstag
Én a JOF márkát rendeltem aliról, nagyon jó kis fonott szerintem, annyi, hogy gyorsan fakul viszont baromi olcsó és tudja amit kell. Pár dollár a 100 méter, ha nem tetszik, kukázod.
demars: Daiwa Silver Creek L ennyi pénzért rendben van szerintem, csak 105-110gr és carbon spicces. Nordfishing77nél a legolcsóbb jelenleg, én 205öst vennék, de a 220 is kezelhető még. Nordról rendelhetsz orsót is, Ryobi Zauber NCRT 2000, 9 csapágyas, wormshaft és 195gr.
-
elpescador
junior tag
Nem mindenki olyan művelt horgász, gyerekkoromban lehet én is így fogtam volna (ha fogtam volna ilyet), mert nem is gondoltam volna arra, hogy kímélni kell még a szák és a tepsi előtt is, pedig faluban nőttem fel, szóval megtanították az élővilág tiszteletét.
Mondjuk, ha ez olyan mintha a heréjénél fogva tartanánk, akkor milyen az amikor egy horgot a szádba rántva, fél óráig hullára fárasztanak és még kicsit eljátszanak veled, majd visszaengednek a vízbe, ok., nem lesz abba semmi maradandó sérülése, ebbe meg lehet, de azért nem ég és földről van szó. -
demars
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Uraim, köszönöm szépen a sok segítséget.
Jiges botból is ezer féle van, szóval ismét elvesztem a kínálatban.
A grammokhoz nem értek (értem amit írtok, csak nem tudok dönteni).
Kérnék konkrét ajánlott botot és orsót (lehetőleg egy helyről). Nem vagyok skót, szóval nem a legolcsóbb a célom.
Köszönöm
-
És ez vótmá'?

-
hermanyi
addikt
102 kg pergetve jó móka lehetett

-
rtrace
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Mondjuk a Silver Creek az tűspicces, nem?
De amúgy +1. Egy 5-20g dobósúlyú, ízlés szerint 2,1-2,4m közötti, viszonylag feszes regular fast bot szerintem is jó lenne ilyen általános célra. Aztán ha később úgy érzi, hogy valamiben limitálja, akkor már lesz konkrétabb elképzelés és úgyis jön mellé más, de kiindulópontnak egy ilyen bot tökéletesen jó.
Konkrét típus ezen a szinten szerintem annyira nem lényeg, a világot egyik sem fogja megváltani, de azért bőven használható már mind. Wizard sem feltétlen ördögtől való szerintem, ha az tetszik, csak ne ilyen 2,7m 30-80g-osat.Viszont ha kicsit is csuka-veszélyes a pálya, de pláne ha a célhalak között van, akkor én mindenképp valami vékony fém előkét javaslok. Süllőt abszolút nem zavarja, de még balinnál sem vagyok róla teljesen meggyőződve, 30-as fluoro-t viszont egy pillanat alatt tudja elvágni a csukafog.
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Ne vegyük el a kedvét, nyilván ha nagyon komolyan veszi az ember, akkor a fenti kívánalmakra lehet 8-10 botot venni, és még csak jigelünk...
Én a Dunát élből elengedném, bárminemű ismeret nélkül partról csak a gumik beszaggatása fog jutni, sikerélményre az esély kb. zéró.
Inkább a csatis-Rábás vonal meg a bányató. Főleg utóbbi kezdő barát, mert van mélység, így minden mozzanat, minden "esemény" hosszabb ideig tart, kezdőként könnyebb ezeket észrevenni (pl. csali süllyedése, ahogy lekoppan, felpöccintés után meddig tart visszaesni stb.).
Tűspicces botokat is elengedném, egy könnyebb jiges csőspicces botot javasolnék.
Ha nagyon low budget, simán ajánlom a Nevis Motive cuccokat, a maradék pénzt meg inkább orsóra meg zsinórra kölltse. Ha nem jön be minimál a bukó, annyira meg nem használhatlan, hogy instant kukába kelljen dobni. -
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Az a baj ,hogy tóra kis csatornára teljesen más bot kell mint Pl a Nagy dunnára. Előbbieken dobál mondjuk 5-15g ot Nagy vízen meg tegnap ,hogy emelkedik a víz a 20g volt ahol le sem ért csak ha csorogtunk. Lekötve a 25g is kevés volt, néhol kellet a 30 g és nem is mentünk max 5 ös vízig . És számitásba kell venni a folyást is ,a bot hiába tudja mondjuk a 30g ot az a Nagyvízen hiába dobálsz csak 20g al kevés lesz mert a sodrás úgy le butítja a szereléket mintha 45g al dobálnál egy állóvízbe (tapasztalat). Abban egyetértek ,hogy JIG es pálcát vennék ,mert azzal meg tudod úgy ahogy oldani a wobbizást fordítva pedig nem érzel szinte semmit . Egyszóval a leírt vizekre esélytelen mindenes pálcát találni szerintem .
-
galervin93
addikt
Én nem utasítanám el élből az univerzális gondolatát, de annyit megjegyeznék, hogy jiges pálcával valamennyire még lehet wobblerezni, de fordítva neccesebb, pláne a pergetéssel éppen csak ismerkedőnek... Szóval én valami belépő jiges cuccot néznék, és első körben a jiges pecával ismerkednék, úgyis az lesz a következő hónapokban a domináns technika. Na meg ez a pergetés egykk alap technikája, itt lehet megismerni felszerelést, vizet, mi-hogyan működik. 20-30 ezer körül már lehet kapni vállalható cuccokat, teszem azt a nordfishingről valamelyik Daiwa Silver Creek L, huszonpárezerért itt van, és megeszi reggelire azt a Wizard botot érzékenységben, súlyban, használhatóságban.
-
jansky1
senior tag
Tőserdei jelentés: még mindig iszonyat sok a hínár, kevés a meghorgászható terület. Csónakos pergetőből egy helyen tömörült vagy 5, de nem fogtak semmit. Mi a töklevél mellől kiszedtünk élő csalihallal egy kis csukát.
-
jézusom
addikt
válasz
demars
üzenetére
Ne akarj univerzálisat! Inkább indulj el kÍnai vonalon, akkor tudsz venni 2-3 botot is orsóval. De inkább találd ki milyen halra mész, balinnal hamarabb lesz élményed, vagy ha ul cuccot veszel kis gumikkal pöcögtetsz mindig tudsz fogni, ha más nem akkor gébet vagy törpét.
-
hermanyi
addikt
Na megvolt a délelöttipecaanagyvízen .
Balinkák kezdenek összeállni de még félénkek . Fog az ember 2-3db ot és mintha ott sem lennének úgy eltűnnek ,de fél óra és ismét ott vannak
Kellemes csonakázgatos keresgélős peccantás volt
-
Floatilla
újonc
válasz
demars
üzenetére
Az univerzális botot hamar megbánod,tapasztalatból mondom.Könnyebb dolgod lenne,ha tudnál válaszolni ezekre a kérdésekre:
-partól,vagy csónakból?
-ha part akkor cserkelős/mászkálós/bozótos/vadregényes is?
-ha folyó akkor sekélyebb,azaz lassabb sodrású?
-célhalak?De segíteni is szeretnék:
-Orsó: Daiwa 23 Ninja 2500LT,Shimano Sedona FJ 2500S - szerintem ezek moderàlt àron elfogadható minőségűek.
-Zsinór: univerzálisan 0.08-as fonott főzsinórnak, 0.30 fluoro előke (1m) -
demars
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy pergető szettet, emiatt kérdeznék és kérek segítséget.
Olvasgattam és egy ilyen mindenes botra gondoltam. Ezt néztem ki. Természetesen szívesen fogadok más ajánlott típust, márkát, stb.
Ehhez szeretnénk egy jó orsót, azt olvastam, hogy elsőfèkes orsó az ajánlott, (még nem találkoztam olyan orsóval amelyen ne lett volna első fék). Kérnék néhány megbízható, ajánlott típust.
A legutolsó kérdésem a damil... Milyen kell, mit kell használni?
Mint írtam, univerzális lenne (bánya tó, Rába, Duna, Csatornák).
Köszönöm a segítséget!
-
hermanyi
addikt
Holnap Nagyvíz csónakos pecadélelött.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
313313
üzenetére
Szerintem felhasználhatja.
Ja, nekem nem kell, nekem bármikor jár 15% ("Mentős" igazolvány felmutatására a kasszánál).
Amúgy most jön az akciós, BF hónap, szerintem lesznek alapból 20% akciók a Carp Zoom-nál. Is.
Tessék menni kutyaütők a temetőkbe. Sok a hal ott!
Uh hogy jártam ma, víz is levert. Idős, özvegy anyámat fuvarozgattam a temetőkbe, múltkor már láttam hogy a márvány fedlap a tavalyi koszorúktól rozsdás lett. Úgyhogy vittem wd40-et, meg papírtörlőt. Kissé oldotta a rozsdát, de a márvány olyan csillogó, újszerű lett. Na, nekimentem a wd40--el a sírkőnek...Ahol bele voltak vésve a nevek, az eltűnt, láthatatlanná vált a véset a wd40-től. Most mi lesz.....Minek kellett ehhez hozzányúlnom...(Hogy hányadszor mondtam az életben...).
Elmentem a sírköveshez, megkérdeztem mit lehetne tenni...Azt mondja semmit. Leveszi, beszállítja, újra marja, visszarakja...Úgy 250E. ft-lesz a mutatvány. Más is járt így, hogy valami olajjal akarta bekenni.
Szerencsére ismert a srác, adott tippeket is, hogyan menthető talán a helyzet.
Citrommal átdörzsöltük a betűket, aztán vízzel lemostam. Aztán óvatosan nitrohigítós rongy. Olvasható, bár kevéssé kontrasztos mint volt, de szerintem pár eső, aztán helyreáll a dolog.......Pont ma kellett ezt nekem....
Tessék megfogadni a tanulságot. Horgászcuccnál is: Ami jó, azt nem kell piszkálni.
-
313313
addikt
Nem tudom más felhasználhatja-e, de én nem fogom. Carpzoom.hu 20%-os kupon, 3-ig használható fel:
REVIEW-TLfFKjnS
REVIEW-dufRgLTl -
BlackmMmDog
senior tag
Berakom ide hátha van valakinek elfekvőben
-Leeda concept gt 12ft/ Silstar yokozuna rc10 - komplett bot ,de spicc befogadó tag is már jó
-Nevis Master Power River 3,50m/ By Döme Team Feeder Master Carp 3,50m - komplett merítő nyél, de menetes tag is jó
Nevis Patriot Power Handle 330- komplett merítő nyél, de menetes tag is jó
-
válasz
galervin93
üzenetére
"És akkor még a balkezesekről nem is beszéltünk, "minden fordítva" van a ládán és körülötte..."
Uhh basszus.
Nekem van egy balkezes cimborám, ő is járt régebben versenyekre. Egyszer meg akartam nézni az egyik matchbotját. Kézbe véve mondom mi az isten...Ugye a jobb oldalon volt az orsóján a hajtókar. Azt a bénázást amit leműveltem... 
-
lumpy92
aktív tag
válasz
galervin93
üzenetére
az istenért nem bírtam halat fogni.
Dehát ott a süllő!
Én ma két nedvestörlőkendőt fogtam, na így kell rendesen nem halat fogni!
-
Interceptor
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Szép nagy kövesek, mondjuk harcsát pucolni/nyúzni elég kemény lehet, én biztos nem vállalnám be, meg itthon nem is lehetne ilyet

#97363 galervin93: A szél miatt nem mentem le ma, pedig lett volna időm és kedvem.
#97364 PpenoO: Ha sikerül fognod ennyi idő alatt az elég nagy eredmény lesz. Wobbler működik még ilyenkor? Nyilván vízfüggő is.
-
PpenoO
őstag
válasz
Interceptor
üzenetére
1db hal, csukát szeretnék rántani de bármi is jó, ami pergetett gumihalra/wobblerre ráharap. Nagyon rapid peca lesz (ha lesz), max 1 órám van rá.
galerni93: mondanám, hogy fúdegec voltál
-
galervin93
addikt
válasz
PpenoO
üzenetére
Ott voltunk mederanyag-mintavételen oskolával, szegény tanci nénire a szivbajt hoztam, én merültem, de leúsztam vagy 20 métert folyásnak lefelé a víz alatt, volt nagy sápítozás.
Akkoriban már degecen laktam...
5 óra talpalás eredménye egy arasznyi süllő meg két potyka kabátba. Ez a kumma déli szél valszeg nem csak nekem, a ragadozóknak is okozott némi fejfájást - meg szájzárat -, az istenért nem bírtam halat fogni.

-
hermanyi
addikt
válasz
Interceptor
üzenetére
Na már tudjuk mi gyógyított meg, félszáraz vörös csodákra képes én régóta mondom

Ekkorából 2 db ot kell elhozni (nem baj ha a 2. kisebb) de a tepsin párba mutat jól .
Én múltkor kimaxoltam a napi kvótát Hareszböl és kövesből
Hazaérve meg ment az anyázás ,hogy fél 10 este és még pucolom a dögöket 

-
Steady74
Topikgazda
válasz
Interceptor
üzenetére
Vagy a Kettős-Körös esetleg, Szanazug és Békés között valahol.
-
PpenoO
őstag
Találós kérdés. Melyik folyónk látható az alábbi fotókon?
-
Interceptor
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Köszi!
Most nézem tényleg kb 10cm-ert emelkedett a víz, biztos akkor az is segített, melegfrontban bíztam igazából, de az időnként feltámadó szél nehezítette a dolgokat. Délre értem le, de 3-ig kb semmi sem volt egy apró kövesen kívül, igaz leginkább drop shot-ot próbáltam ez alatt az idő alatt, néha jig és még balinra is egy keveset(legutóbb kg körüli balint fogtam, igaz csak naplementében), végül átálva jigelésre lettem eredményes, volt néhány kapás még ami nem lett meg, de amik igen, azok tök jól koppintottak mindig
. Nem tudom ha még maradtam volna fogtam volna e(meg elment egy kis idő az írogatással is), de még naplemente alatt el akartam indulni haza. -
galervin93
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Főleg ha jégeső is tarkítja a pecát.
Akkor aztán mindegy mi van rajtad. 
Az is jó téma, mármint a csalizás, melyik kézzel mit fogsz, hogyan, hová teszed a botot közben stb.
És akkor még a balkezesekről nem is beszéltünk, "minden fordítva" van a ládán és körülötte...
---
Interceptor, szép kistigris, grat! Fogják most szépen, mindenfélét, jót tett ez a kis löttyenés.
-
Interceptor
addikt
Végre lejutottam pecázni 2-3 hét betegség után és sikerült fognom négy db kövest ma az utolsó egy órában, és a legnagyobb ami a képen van, haza is jött kivételesen.

Boros üveget, most vettem észre én is a képen
Retusálni nem volt kedvem, sorry. -
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Megy arra nyáron jég is néha . én bal kézzel nyúlok a csalihoz jobb kézben a horog van . Ballal gyúrom a gombócot is előre ha kell . .Szóval nálam a jobb kezem ami viszonylag tiszta
Én nem dobálok vasat , nálam csak az úszó játszik ami koszos tud lenni ha keszeg a műfaj . Potynál tiszta vagyok mint a patyolat
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Viszont a csalizós kéz jóval kevésbé dzsuvás, annál nálam nincs "rituálé", amikor retkes akkor gyors öblítés, azt is azonnal a dzsuva után hogy könnyen lejöjjön. De pl. egy feedernél, pláne ha kevés kaja fogy, simán lehet hogy csak a bal kéz mutató és hüvelykujja fekete, a többi szép tiszta.

Piszkos jobb kézzel nem szeretek és nem is tudok normálisan csalizni.
Szunyin menet közben szoktam cserélgetni a vizet ha úgy látom hogy szükséges, nagy melegben akár óránként is, akkor az esetleges dzsuva is távozik. -
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Emléknek megvannak az érmek . Ruhanemű meg használati tárgy
Ami legjobban fáj közülük amikór itt RSD-n a Timár Gabi bácsitól kikaptam 2 ponttal és igy lett ezüst . 3 forduló és 2 pont a 3 fordulóból 2x ültünk közvetlen egymás mellett , és volt ,hogy egymásnak lőttük a kaját (mind a 2 en matcheztünk ,mert 13m ig csak sneci volt
) -
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Kézmosás a szúnyog lárva miatt kell , mert ha etetöanyagos kézzel nyúlsz a szunyis edénybe tuti nem bírnak ki max 2 órát .
sityupityu
Igen hordták nekünk is az eggyen pólókat Ha késő őszi peca volt akkor meg a pulcsikat is . És most tök jó hogy vannak nem kell melos pólót vennem míg élek szerintem
-
galervin93
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
A kézmosás szerintem meg kifejezetten fontos, főleg mondjuk egy hermanyi által említett dzsuvás pecánál. Nyilván nem suvickolás szintjén, de annyira szerintem muszáj, hogy a retek a horgászatot ne akadályozza (se kézen, se felszerelésen). Persze lesz a hajtókaron, a bot nyelén meg egyéb részeken retek, de az nem hátráltathatja a pecát.
Nálam ez úgy néz ki, hogy minden hal, ragadósabb kaja (ragasztott csonti, csemegekuki, vágott gili stb.) után, de még a dobás előtt egy gyors mártás a kézmosóba, bal lábon lévő rongyon egyetlen mozdulattal törlés, és ahogy visszanyúlok a kezem már az orsó felkapókarjár nyúl és indul a dobás. Nem rakózok, arra nincs mozdulat.
Nadrág meg farmer vagy valami más erős, lenvászon stb. Dzsuvás lesz, de ezzel jár a peca. Váltó ruha szerintem a megoldás. -
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
szürke vagy fekete

Ha hazaérek, első dolog, hogy az összes levetett ruha megy a mosógépbe és azonnal indul is a gép. A Mester által magasztalt dévérnyálkát meg úgy utálom mint a patás ördögöt

-
válasz
Floatilla
üzenetére
Természetesen kellemetlen.
De ha valaki ládáról horgászik és nem akar leszállni róla (ami kényelmetlen és időveszteség is lenne még hobbi horgászatnál is), akkor ez van. Amúgy szerintem lehet kapni kis méretű kantáros nadrágokat, én régebben láttam kisebb palikon és hölgyeken is.#97345 Steady74 Régen, amikor még jártam megyeire emlékszem, hogy hoztak nekünk mindig egyesületi logókkal ellátott cserepólót arra az esetre, ha netán dobogó közelébe keverednénk. Ráadásul volt év, hogy fehér volt a póló alapszíne, el lehet képzelni hogy három óra után hogy nézett ki...

-
Steady74
Topikgazda
válasz
Floatilla
üzenetére
Váltóruha peca végére. Eleve utálok koszosan beszállni az autóba, hát ha még halszaggal párosul, attól aztán a családnak is felfordul a gyomra, szóval nadrágot legalább meg cipőt szoktam cserélni peca után.
Vagy eleve akkora halakat kell fogni, amiket pontybölcsőbe kell tenni
-
Floatilla
újonc
válasz
sityupityu
üzenetére
Köszönöm,pont ezekre a világosan leírt mozzanatokra voltam kiváncsi!
Ok,beletörődöm a dévér nyálkájába,viszont kora tavasszal-ősszel ha tiszta víz a nadrágod a merítőtől(hiszen a combjaidon támaszkodik),akkor az nem rossz pl. 12C fokos,szeles időben?
Azt hiszem mégis a vízálló kantáros nadrág(valahonnan méretet vadászva) lesz a megoldás,ötvözve az általad leírtakkal. -
válasz
Floatilla
üzenetére
Ahogy már írták, olyan nadrágot és cipőt veszel fel amit nem sajnálsz, illetve direkt erre van. Én megszákolom a halat, a lábrácson enyhe terpeszben van a lábam, és a merítőfejet a hallal együtt a két lábam közé helyezem el, a merítőkeret ugye a combjaimon támaszkodik. Horogszabadítás a merítőben. Ha nem kell a hal, akkor a merítővel engedem vissza, ha kell akkor meg megy bele a szákba. A ládára lehet kapni kézmosóedényt tartóval. Meg hát rongyot sem árt magadnál tartani. Mondjuk a legtöbben verseny közben nem mossák meg a kezüket mert idő, hanem csak megtörlik nagyjából ami lehet külön rongy, de akár a nadrágjuk is.
És igen koszos és vizes lesz a nadrágod és a cipőd is. Ellenben nem kell leszállni a ládáról. Ha nem versenyről van szó és nyugodtabbak a körülmények, akkor azért még így is meg lehet oldani odafigyeléssel, hogy nagyjából tiszta és száraz maradj. De egy versenyen senki sem fog erre figyelni és időt pazarolni. -
hermanyi
addikt
válasz
Floatilla
üzenetére
Majd próbáld ki : Szemerkélő eső földes szúnyogos jó ütemes peca (5 óra alatt 15-20 kiló dévér) , és beletörődsz ,hogy nem nő vagy csak egy ember .
Megoldás kocsiban legyen tiszta váltó ruha és hercegnőként mehetsz haza
. Ládán ülve pont le kell szarni.Steady mesélni tudna ,hogy a shimi orsókat 3x kellet kitakarítani
-
Floatilla
újonc
válasz
313313
üzenetére
Jelenleg minden fogásnál felállok,matracra teszem a halat,szabadítok,tartóba teszem/elengedem,kézmosás,vissza a ládára.Így tiszta maradok,de a keszegezés ritmusa törik meg és ez legalább annyira fontos számomra, mint,hogy ne mocsàr lady legyek a peca végére.

Ezért az összes lépést a ládán ülve maradva,ölbe végezve oldanám meg és ezt nem tudom,hogy csinálják a profik.
Kantáros-vízálló nadrág megoldás lehetne talán, de az csak XXL férfiaknak létezik.
-
313313
addikt
válasz
Floatilla
üzenetére
Bár nekem nincs ládám, azért szákolásnál ha figyelsz nem leszel vizes. Horogszabadítás után kézmosás (ezt láda nélkül is kell, pláne ha keszegezel...) aztán etetőanyag töltés, kézmosás, bedobás.... (szabadítás, töltés az láda nélkül is ilyen...) én már nem is nagyon törlök kezet kézmosás után (mondjuk tavasztól-őszig ez el is megy...)
-
Floatilla
újonc
Szeretnék tanácsot kérni versenyládáról horgászóktól.
Miután megszákoltátok a halat és azt magatokhoz húztátok,hogy végzitek el az alábbi lépéseket úgy,hogy közben ne legyen a nadrágotok,felsőtök tiszta víz/nyálka/etetőanyag:
-horogszabadítás,
-haltartóba helyezés,
-újra csalizás(esetleg kosár töltés),
-kézmosás
Tudom a peca természetben zajlik nem a nappaliban,de engem foglalkoztat,hogy a végén is nő maradhassak.
-
Spoon16
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Érdemes pici ólmot tenni bele, ha fúj a szél,mert súlya nem sok van. Meg a csipesz részén lehetne valamit javítani,mert a 0,20-as monoról a legkisebb moccanásra is leesik, gondolom vastagabb kanóchoz tervezték.
De egyébként én a mai napig szeretem ezeket használni, valóban hangulatos motyó. -
Horvi
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Miközben te a millió szúnyoggal folytatsz vérre menő csatát
Régi szép idők. -
-
lumpy92
aktív tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Igen, 11.11.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Én egyszer használtam, olyan merev volt, hogy leugrott a dobról, meg a kapásjelző nem tudta kiegyenesíteni, hullámosan ment a fenekező bottól a vízbe a zsinór....Azt hiszem 0,35-ös méret volt, és én is alátétzsinórnak használtam el.
Amúgy sokan meg dicsérik, nekik bevált.
Na, aki valami horgászcuccot akar venni Aliról, állítólag nagy akciók lesznek, mintha 11.11-et írtak volna valahol, mármint a nagy akciók napjára. -
mmdms
addikt
Sziasztok!
Ha nem szeretnek etetokosaras fenekezohoz elektromos kapasjelzot hasznalni, mit tartotok jo kapasjelzonek? -
hermanyi
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
És akkor előnyök vagyis pozitív : alacsony nyúlás.
Hátrányok vagyis negatív : Kissé magas érzékenységi nyúlás .Saját tapasztalat ,hogy sok rétestészta megirigyelhetné ezt a nyúlási potenciált
Hogy akkor most mi van ?
Amit anno mondtam erről a zsinórról ,mivel nekem is van belőle idehaza ,mert mocsok olcsó volt pár éve mikor vettem ,hogy dob alátét zsinegnek tökéletes a fő zsinór alá
-
galervin93
addikt
Ahogy nézem elvileg a füredi kikötő körben végig horgászható "a hajóforgalom akadályozása nélkül". Na most sejtésem szerint a nyílt víz felé eső oldalon, ahol a hajók is járnak, talán kevésbé áll meg a hal, de a keleti meg az északi oldal, ami ugyanúgy mély de kevésbé "zavart", talán jobban tart halat. Majd kiderül, nemsokára arrafelé lesz melóm, véletlenül lemegyek majd a kikötőbe és véletlenül lesz nálam botika is.

Köszi a gondolatokat mindenkinek!sityupityu
1 inches pici gumit megeszik. De még milyen agresszívan védekezik, ugye sügérféle, ráadásul magas a háta, közben meg full lapos, nagy élmény UL cuccal, a Balcsiban meg kifejezetten szép példányok is akadnak, nem csak a pár centis apróságok.Zoli bácsi
Ahogy hermanyi mester is szokta mondani - a legjobb zsinór, alátétnek.
1000 méteres 30-assal már egy rakat orsómat alá töltöttem idén, de még mindig van a tekercsen.---
Ha már zsinór, megnéztem a Jadabo videót a Berkley Forwardról és nagyon szöget ütött a fejembe, hogy ezt nekem ki kell próbálni.
De várok valami akciót, mert nincs az az isten, hogy 5 számjegyű pénzt kiadjak egy orsóra való zsinórért, azért a pacikukinak is van vége.
-
Zoli bácsi
őstag
[link] Carp Zoom Bull Dog monofil zsinór teszt-a kevesebb több lenne..
-
válasz
galervin93
üzenetére
Naphalat mekkora műcsalival lehet fogni?
Fogtam már egészen nagy naphalat is életem során, de műcsalival soha. Ugye egy viszonylag kis szájú halról van szó... -
forras2
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Múlt hét hétvégén Tihanyban voltam horgászni, ott volt 1 srác, aki pergetett a Gödrösnél. Fogott 2 halat, bár nem tudom miket...
-
saen
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
Kikötők egész télen jók, feltéve ha engedik a pecát.
-
galervin93
addikt
Északi parton partról érdemes lehet még pergetni kis gumikkal, bízhatok még sügérben, naphalban? Füred, kikötő környéke.
-
galervin93
addikt
válasz
xbrbiz
üzenetére
Most olvasom csak milyen értelmetlen lett a hozzászólásom, addig szerkesztgettem, míg kihagytam az "alanyt". Sügér volt gyanúm szerint, eszembe jutott a géb is, de egyrészt hiába próbáltam a legapróbb csalikkal (mini Ajing gumik, 1 collos twisterek) kapás sem volt rájuk, inkább a nagyobb darabokat ütögették, azt is a fenék felett pár tíz centire, felpöccintés tetején vagy ha ott húztam egyenletesen akkor is volt birizga.
A Kvassay-zsiliptől lefelé az élő Dunán, a futópálya magasságában lehet horgászni? Térkép szerint be lehet hajtani, de nem jártam még arra, ugyanakkor sokszor látok ott lámpázást, amikor a Kopaszin/budai oldalon vagyok.
-
zsola32
őstag
válasz
Nerazim
üzenetére
Én a gyerkőcnek Serie Walter DartII 3m-es botot vettem anno.
Van helyette újabb széria, meg kell nézni... a spiccekkel is tudsz variálni, mivel van még 3 hosszban az említett bot.
Relatív olcsó, és igazi élménypecát tudtok vele összehozni.(talán mostanában akciós lesz, november elején Pontyshow...)
-
xbrbiz
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Géb!?
-
Nerazim
őstag
Udv!
Gyerkocnek nezegetek vmi kis konnyu kezes feeder palcat kb 100gr dobosulyig. Elsosorban tora megyunk vele pecazni, esetleg csatornara, en hosszban a 3,00-3,30m lottem be. Tudnatok ajanlani vmi jo kis kezre allo botot olyan 15-20 ezerig? -
313313
addikt
Ma is voltunk helyben horgászni. Apraja sétált, játszott, nagyja horgászott. Most nem volt olyan kegyes a kapás, mint 1 hónapja, de elménydús napot zártunk.
Szeptember 20-án voltunk kint, akkor sikerült 10-12db 20-22cm-s keszeget fogni, plusz az apraja... Ma egy 30 cm-s kárász akadt a horogra és egy 20cm-s keszeg, pár apróbb halacskával.
Gyerekek élvezték, az idő jó volt, a fiam akasztotta a kárászt.... Én bedobáltam a szereléket ő kitekerte őket...
Még tanuljuk a feeder technikát(spiccbottal is járszunk) majd belejövünk idővel. Egyenlőre 20+ éves technikánk van, de majd jővőre jön pár új szerzemény (Delphin Green Feeder szett karácsonya "kapom") meg jön egy Delphin Symbol 2 Feeder 390-es a jövőhéten.

-
forras2
őstag
Szevasztok
Vége lett kicsivel több mint 1 hónapja a strand szezonnak, úgy hogy vissza tértem a Balatonra horgászni. Viszont nagy problémát jelent az alacsony vízállás.
Nem aggódtam, mert rengeteg gyakorlással majd alakulni fog a távdobó technikám, és egyre nagyobbat tudok majd dobni... Így is volt, de egyszerűen még mindig nem elég, mások lényegesebben nagyobbat dobnak mint én, lényegesen több halat is fognak mint én. Úgy hogy úgy döntöttem, hogy megpróbálnék 1 új szettet a Balatonra.
Minél nagyobb táv megdobása a cél.
Milyen botot, és milyen orsót választanátok hozzá?
Bojlis bot vagy inkább erősebb feeder?
25-s főzsinór és fonott dobóelőke, vagy inkább 25-s zsinór és vastagabb monofil dobóelőke?
Kissebb ólmos etetőkosár, vagy nagyobb ólmos etetőkosár?Köszi, ha tudsz segíteni
AMD94
[horgaszjegy.hu] -
galervin93
addikt
Tegnap volt kb. két órácskám a Dunán, a Kopaszi-gát végén dobáltam. Nagyon pici a víz, az élő felé kifelé dobálva pár apró csipkedésig jutottam, elcsípni sajnos nem sikerült egyet sem, pedig rájuk céloztam a nem éppen vadölő szerkóval. Sajna nem tudtam rájönni mi a problem, addig jutottam hogy a fehér kellett nekik, de közelebb nem kerültem az igazsághoz. Azért jó volt így is, idejét se tudom mikor pergettem már a Dunán.
-
elpescador
junior tag
válasz
lumpy92
üzenetére
Gyerekkoromban sokat horgásztam itt, sajnálom, hogy ez lett belőle, a Tisza évek óta tartó kis vízhozama ezt teszi ezekkel a holtágakkal.
Valamikor, ezzel szemben a Csatlói Holt-Tiszában is a teljes hosszában lehetett horgászni, most már talán a kanyar részen van kis víz. -
4Grider
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tőzsde és gazdaság
- Renault, Dacia topik
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Építő/felújító topik
- Óra topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Elektromos Roller KIXIN HX X8
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Thule tetőcsomagtartós kerékpárszállító
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4681
- HP EliteBook 650 G9 15" Laptop! I5-1245U / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BBK2/64 RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AMD GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 6900 XT / 32GB 3600MHz/ 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest