Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PpenoO
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én minden dobás után új előkét teszek fel és sem a tüskét sem a horgot nem használom fel újra.
Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni!

-
Zoli bácsi
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Ez már kissé túlzás...szerintem. Csalitüskét én is újrahasznosítom, de előkét akkor vágom el, ha már horog is kidobható, vagy sérült az előkezsinór. Már használt horgot nem szoktam újrahasznosítani. Ha semmi gond nincs a horoggal meg az előkével gyors szemrevételezés során, akkor fentmarad következő pecához.
Ha észreveszem hogy megy ki a horog hegye, meghúzom ilyen fenőkövön. [link]
2 fenést kibír, max hármat, aztán tényleg kuka a horog. Nem lesz fenés után olyan a horoghegy, mint a gyári, de használható, akad. Az a bajom a fenéssel, inkább csak a nagyobb (10-es és nagyobb méretek) horgokat tudom fenni, a kisebb, vékony csontis horgokat nem igazán, ehhez már durva a kezem.
Hozzáteszem, én hobbi pecás vagyok, aki versenyez, meg profi, nem kockáztat, egyértelmű.
-
4Grider
félisten
válasz
galervin93
üzenetére
Én is magamnak kötöm az összes előkét, és minden horgászat után szétvágom a használt előkéket és újrahasznosítom a csalitüskéket és a még éles, nem kihajlott horgokat.
-
4Grider
félisten
válasz
feelurself
üzenetére
Én 0.10-es Daiwa J-Braid Grand-ot. Lágy, vékony, észre sem veszi a hal, hogy már a szájában van az előke.
-
Redneck
nagyúr
Mocsa, Oázis-tó, első délután:
Egy 3kg-os ponty, és pár kis keszeg. Bejöttünk, mára elég volt, fújt a szél, kicsit esett is, meg amúgy is fáradtan jöttünk. Majd holnap jobban odatesszük.A fluorocarbonos method előke amit a múltkor vadásztam, csúnyán leszerepelt. Hitvány minőség, és még akadó, vagy nagy hal sem kellett hozzá...
-
mdav88
aktív tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Tavalyelőtt használtam 16os májast ebből az act-xből, igazából method kosárba is passzolt, szerették a dögök.
-
KD6-3.7
őstag
Köszönöm mindenkinek a HIRISI forrás ajánlást!
-
Zoli bácsi
őstag
Ha valaki bojlizik..Nem tudom jó-e az ár, a menetrendszerű Carp Zoom akció.
Kaptam Haldorádó -15% kupont, sajnos nem átadható, saját fiókban a rendelésnél vonódik le.
-
jjohn
aktív tag
válasz
KD6-3.7
üzenetére
Simán az alirol itt a sorozat [HIRISI sorozat]
-
galervin93
addikt
válasz
jézusom
üzenetére
Bár már bőven globálban gondolkodnak peca tekintetében is, de a keszeges/apróhalas peca annyira marginális a világban, hogy kb. csak az érintett területek piacain kaphatóak a hozzá szükséges felszerelések. Ez meg kb. Európa. Kopogjuk le, van is választék. Csak a 60-70 forintos darab árnál szorul össze a farpofa, mert vedz az ember egy sort, mondjuk 12-20 között... Vesz egy "szúnyogosat", egy "csontisat", egy "kukoricásat"... Esetleg színes darabokat (finom szunyisból én szívesebben használom a pirosakat pl., vagy más esetben a fekete horgokat)... Szóval 20-30 zacsi, és még csak horgunk van, nincs is mire felkötni...
Slusszpoén, hogy alig van gyártó, akinek szép konzisztens a méretezése, én 2-3 gyártó méreteit ollózom össze, hogy legyen egy sorom 20 és 12 között, hát... Lehetne egyszerűbb is.
Aztán lehet csak körbe kellene szimatolni mélyebben a kínai oldalakon is és lenne megoldás...Én ahhoz már lusta vagyok.
-
jézusom
addikt
Én is vettem ilyen HIRISI horgokat,tényleg jó. Amí külön tetszik hogy van rendes portfólió rendes pdf katalógus ahol rohadt sok horog van és látszik hogy amúgy 1000 százalék hogy más gyártók is innen vesznek.
Egyedülő ami egy kicsit bánt hogy apró keszögező lapkás horgokból nem nagyon találtam, ezek inkább ilyen nagyobb pontyozók. -
Zoli bácsi
őstag
Olvasnivaló: [link] Horgászkalandok, online horgászmagazin.
-
PpenoO
őstag
válasz
KD6-3.7
üzenetére
Aliexpressről, Hirisi Flagship Store
-
KD6-3.7
őstag
Sziasztok!
Ezt a HIRISI horgot honnan érdemes beszerezni? Vennék belőle mondjuk egy sorozatot 6-8-10-12 pl. Van valahol ilyen csomag? Forgókapocs? Arra van ajánlás? Melyik méret mihez való?
Én inkabb feeder horgászatot folytattam tavaly, kezdő vagyok, a hétvégén lett meg az engedélyem. (Előtte turistával horgásztam)Minden segítséget szívesen fogadok!
-
jjohn
aktív tag
válasz
zsola32
üzenetére
Sokat hallottam a HIRISI márkáról, és próbakép én is rendeltem 8011-ből először csak 10-est, persze az ára az tényleg említést sem érdemel főleg 50 db-nál. Egy rövid próbát tettem vele, azután jöhetett a 12, 8, 6. A nagyobbakat nagyobb csalihoz gondoltam.
A 10, 12 is jól viselkedik a pop up-kal egész 11-es méretig, persze pop up-tól is függ.
Nekem ez a széria most, hogy jobban vallattam nagyon bejött.
A Dunán nekem is fogyott a Gamakatsu 10-es rendesen. Ezért is gondoltam a HIRISI-re. -
zsola32
őstag
Köszi hogy megírtad.
Igazából arra voltam kíváncsi hogy Neked melyik vált be a legjobban.
Az elmúlt pár hónapban berendeltem egy "teljes Hirisi horogkészletet".
Nálam már korábban bizonyított, és néha gombokért akciózzák őket.
Nálam a 8001, 8007, 8009, 8011, 8012, 8019, 8020 és 8002 fajták vannak meg. A 8009/4-es horgom a "harcsafogó", bírta a kb. 25 kg-os harcsát, ki tudtam szedni a Pécsi-tóból kb. 2 éve.
Mivel akadós helyen pecázok (Pécsi-tó - malommal szemben), azért elég rendesen fogy a horog, de ár /érték arányban verhetetlen ez a márka. -
jjohn
aktív tag
-
-
jjohn
aktív tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Gratulálok, látom te sem unatkoztál!
-
jjohn
aktív tag
válasz
galervin93
üzenetére
Gyönyörű hely, tiszta rendezett. Akár több napra is lehet van szállás. No és harcsák is vannak. Szeretünk ide járni, közel is van.
-
-
Vinous_89
tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Köszönöm a tájékoztatást. Remélem, hogy összejön az új extra tó vége, ha nem, marad az eleje vagy a régi extra, nyitás előtt már ott leszek. A helyet el lehet hamarabb foglalni, ahogy több helyen olvastam vagy ki kell várni a nyitást és a kis táblával a kezemben mehetek a szabad helyek egyikére?
-
aladarazurbe
csendes tag
-
PpenoO
őstag
Amíg vegán puli régi és uncsi fotókkal kacérkodik, vannak DG féle kalandorok mint én, akik az igazi szörnyekre utaznak. A szennyvízzel és tamponnal felturbózott RSD ma egy ilyen csodahallal ajándékozott meg.

-
Steady74
Topikgazda
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
akkor viszont még régebbi a kép, 2005 .04.25-én készület
-
-
válasz
Vinous_89
üzenetére
Jelentem minden évben 1-2 elmegyek oda is pecázni, Döme Gabi nem h.lye gyerek tudja hátul vannak a halak, az utolsó 5 házból keres helyet az új extrán. Reggel és este felé a nádat kell dobálni napközben bejönnek háromnegyed/féltávra. Régiben jóval kevesebb hal van, de ott hamarabb jön 20+, mindkét tóban széttépet szájú halakra számolj.
Aqua pellet kell a halaknak Uni eltolva durván. keverékem: 80% 2 mm-es Uni, 10% 4mm-es Uni és szintén 10 % 2/4 mm-es Classic,. A 10 mm-es csali standard méret itt (Rinders Csoki-Narancs, BB Álmok Tengere stb. ), de a SBS M4 is ad halat.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Azt rendeltem, igen. Gondoltam hogy valószínűleg egy helyen készülnek, ezért is választottam. Na meg, mert kapható...
Tudom hogy lehet, de nem akarom kevesebb nyéltaggal használni. Nekünk felesleges lenne, és majdnem 6 rongy pénzkidobás.Jó idő lesz, és kész! Asszony nem aggódik miatta, úgyhogy én sem.
jjohn:
Nagyon jó helynek tűnik, biztos frankó peca volt! -
hermanyi
addikt
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Én 3 halat látok és egyik sem amur
-
Tegnap 1 botos pecára Sipos horgásztó lett választva, eredmény 12 ponty (legnagyobb 5,5kg volt) és 1 amur.
-
jjohn
aktív tag
HIRISI 10-es horog újabb tesztje. Csütörtökön fél kettőtől négyig egy kis visszavágó a Ravazdi erdésztavon. A múltkor jobbára halak nyertek. Most viszont rettenetesen éhesek voltak.
Halas pellet volt az etetőanyag plusz CZ Aroma Liquid Fűszerrel keverve, ez mindig nagyobb testű halakat hozott eddig, 60 gr-os method feeder kosárba töltve. Csali Dovit Joker Krill-Fokhagyma 8 mm. Balra a bokor alatt próbáltam, illetve szemben a facsoport alatt. Fél óra múlva már volt is jelentkező. Majd jöttek szépen nem unatkoztam, a legnagyobb 10 kg felett kicsivel, 6,33 kg, 4 kg és több 2-3 kg volt meg egy kari az eredmény, még egy kicsi dévér is felvette a csalit.
Annyi volt a csavar a dologban, inkább kaptak fenéken lévő csalira, mintsem a method kosárba töltve.
Igazán pörgős peca volt, sőt ahogy ilyenkor lenni szokott mindkét boton volt kapás.

Szóval a HIRISI 10-es horog jól vizsgázott rettentően jól akadt, hegye sem vesztett élességéből. Azt hiszem marad folyón is ez a horog, mert nem tépi szét a keszeg száját sem, amitől azért tartottam.
De aztán másnap ugyanebben az időben egy kapás, nulla hal.

-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Redneck
üzenetére
A Carp Zoom nyél, ha a rakós 3 részest nézted, szerintem ugyanaz mint a Nevis Patriot, amiről meg ugye köztudott hogy 1:1 Döme PowerFighter.
Walteres 440-est is tudnád kisebb méretben használni, leveszed a nyéltagot.
Remélhetőleg elmegy addigra a jégkorszak, tegnap estefele szinte rövid ujjú pólóba bementem dolgozni, reggel viharos szélben, 1 fokban jöttem haza. Érzik az emberek is a frontot, vasárnap reggel 6 órakor kb 10 ember várt a soproni Sürgi várójába..Ilyenkor szokott üres lenni. Halaknak lehet van kapókedve, hidegfront északi széllel jó szokott lenni, főleg a változás előtt. Csak ki az aki kibírja ebben a viharban.
Nézegettem itthon a termosztátot, fázom, mondom biztos lekapcsolták a fűtést a csajok. Rossebet, 23 fok van, de készülök megfagyni.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Rendeltem végül TLK-tól, azt hétfőn átveszem, a Walteres 440-est meg lemondom, mert túlzás a mérete a mi pecáinkhoz.
Mocsára készülünk 3 napra az Oázis-tóra. Asszony most fog először nyeletőfékes orsóval, és feederbottal horgászni, úgyhogy igyekszem türelmesen segíteni.Remélem összejön egy 10kg fölötti amur és/vagy ponty, de sok kisebb hallal is kiegyezek.
-
Vinous_89
tag
Sziasztok!
A húsvéti hosszú hétvége egyik napján lesz szerencsém horgászni az Akasztói Horgászparkban, a két extra tó egyikén. Próbáltam információt gyűjteni, de majdnem
minden tartalom az új extra tó legutolsó helyéhez, mint tutihoz köthető. Ti horgásztatok már valamelyik tavom? Kinek mi a véleménye? Methodos horgász vagyok, javsrészt 10-12 horgokat használok, a 10+ is szépen kijön vele, feltéve ha a hal szája nincs összetépve.Kérdésem lenne még, hogy a régi extra-tó adja azt az élményt, mint az új? Szeretnék nyugodtan pecázni aznap, nem akarok a legjobb helyekért harcot vívni a hülyékkel. Ha jó a régi tó is, nekem az is teljesen megfelel, vagy az új extra tó első harmada.
-
KD6-3.7
őstag
Sziasztok!
Dunaharaszti, Taksony környékén tudtok konkrét helyet mondani, partszakaszt aminek a közelében le lehet parkolni és helyet keresni egy napos pecára?
Olyasmire gondolok, mint pl. a pilismaróti partszakasz vagy a Francia öböl. -
bandi0000
nagyúr
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Köszi, közben rendeltem egy random szákot ami tetszett...
El is költöttem megint egy kis összeget, pedig tavaly kb 3 szor mentem ki 
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
bandi0000
üzenetére
Én ilyet rendeltem az Xfish-től, kb 2 éve: [link]
Sokszor nálam van, mert bár vannak rakós nyelek, meg külön szákfejek a birtokomban, de a lustaság fél egészség....
Egyszerű, elég hosszú, és gumis. Annyira nem sűrű a szövése, de jó anyagú, nem nagyon akadt bele bognártüske.
-
K_Gabor
tag
Tegnap sikerült egy egész eredményes balatoni napot összehozni végre.
Próbáltam csontival nádas mellett közelebb távolabb, de arra kb semmi nem volt. Délután 1 körül meg úgy beindultak a másik botra csak lestem. Kicsit nagyobb távolságban a 12mm-es epres popupot vitték mint a cukrot.
Végre sikerült kipróbáljam élesben is a preston monster extreme distance botot a kínai orsóval.
Két hal kivételével mindet azzal fogtam.
Annak ellenére, hogy böszme egy páros, a bot egyelőre tetszik és a dobás is egyre jobban ment vele.
Nyeletőfékes rendszert még szokni kellett az elején, meg ez az orsó cserés lesz amúgy is, legalább 1 de inkább 2 mérettel kisebbre valszeg.
Próbára jó volt, de nem az én világom ez a méret.
Sajnos egy szép tepsi méretű dévér a parttól nem messze megcsillant és lefordult, utána egy kisebb keszeg is meglépett és volt egy valami nagyobb jószág ami a megfogott pontyoknál kicsit erősebben tartotta magát szintén meglépett még bentebb. Utána kicsit változtattam a technikán és aki akadt azt merítőbe tudtam terelni.
Jó kis gyakorlós nap volt.
-
bandi0000
nagyúr
Univerzális szákra ötlet? Olyasmi kellene ami sűrű szövésű, és esetlegesen hosszú a nyele is, hogy különböző vizeken lehessen használni
-
Redneck
nagyúr
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Az a baj, hogy nem merek kockáztatni, mert kedden már pecázunk, és kéne az új merítő+nyél. Estig még átgondolom, aztán lesz valahogy.
Köszönöm a tippet!
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Redneck
üzenetére
Postapontra nem tudod rendelni? Mert automatába nem fér be, 10e. ft felett ingyenes a szállítás. Ha kuponnal alá is mész az árnak, dobsz mellé egy etetőanyagot.
ÁSZF-ből:
" Miért érdemes MOL- Coop PostaPontra rendelni? Mert a legtöbb MOL PostaPont napi 24, a Coop PostaPontok többsége pedig 12 órában nyitva tart, így a munka előtt és után is elhozható a csomag. Itt megnézhető, hogy Önnek melyik esik útba. SMS-ben vagy e-mailben értesítjük a küldemény érkezéséről, ahogy Ön szeretné. Az átvételi pontok könnyen megközelíthetőek. A kutakon a parkolás egyszerű és ingyenes. A MOL PostaPontokon és a Coop PostaPontok nagy részében bankkártyával is fizethet.
A küldemények maximális tömege 20 kg.
Szállítási idő: 3-10 nap"
-
Redneck
nagyúr
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Rámennék a 330-as merítőnyélre kuponnal, de nincs személyes átvételi lehetőség. Pedig kedden arra megyünk, és tök jó lenne ott átvenni...
Így marad a 440-es TF nyél, ami baromi nagy, és nem nagyon van szükségünk ilyen méretre, de nincs más amit át tudnék venni addig.
-
Zoli bácsi
őstag
Menetrendszerű Carp Zoom akció, csak ma -20%
Ezen gondolkodom: [link]
De nem rendelem meg házhozszállítással, majd bemegyek ha arra járok.
-
ooloo
őstag
válasz
PpenoO
üzenetére
Nézegettem a háza táján , és meg kell hagyni , hogy Neki van a legnagyobb -minőségi- matchbot kínálata a magyar piacon . A Drennan botot is az Ő webshopjában szúrtam ki .
Csak úgy félvállról ránéztem a rakósbotokra is ....
valamelyik a két misit nyaldossa .
Biztos egy álom az a bot ... -
ooloo
őstag
válasz
mdav88
üzenetére
Match botok tekintetében nekem kimaradt az elmúlt majd 20 év . Sajnos a magyar kereskedők kínálata igen szegényes , mert a horgászok zöme feeder , bojlis , rakós , waggleres botokkal horgászik , és nyilván azokat a botokat keresik .
Igen , valóban vannak pontyozni való úszós botok , és lehet , hogy végső kétségbeesésemben azok közül válogatok .... vagy marad a telematch .galervin93 : Szilárd és az említett bot főszereplésével szívesen vettem volna egy 4-5 kg ponty akasztását , fárasztását , szákolását bemutató videót . De ilyen nincs sajnos .
Abban igazad van , hogy partközelben előnytelen a hosszú bot , de bedobásnál , a kirohanásoknál kifejezetten előnyös .... így vagy vagy alapon kell dönteni . Egy hosszabb bot jobban dolgozik , több erőt szed ki a halakból . Én max 420 asban gondolkodok a 450 már inkább hátrány ... szerintem . A tévedés kockázatát fenntartom magamnak .
Mondom ezt úgy , hogy 450-es bot még a kezemben sem volt .
Ja igen ... nem waggleres botot keresek , hanem egy kellően gerinces , ugyanakkor majdnem C akciós , viszonylag könnyű botot , amivel 10-20 méteres kirohanás után megállíthatom a halat . Nyilván nem 10+ os halakra gondolok . Igen , és a felső polcról kéne , lehetőleg . Nem sok márkát ismerek testközelből, de azt tudom , hogy a minőséget nem adják aprópénzért . Lehet megkövezni , de siheder koromban én mogyoró bottal kezdtem a horgász pályafutásomat . De sok este az első szériás Rileh Rex orsóval a gondolataimban hajtottam álomra a fejem , és azzal is ébredtem .... messziről jöttem . Ma már megengedhetem magamnak a minőséget és igénylem is .Amúgy a pergetőwaggler botos történetedről jutott eszembe ... van 2db SHIMANO Heavy feeder botom ... 396cm 120 gramm dobósúllyal .. a bot súlya sem vészes 298 gramm . Elég karcsú bot ahhoz , hogy kipróbáljam mit tud úszóval . Mondjuk a bot karakterisztikája nem erre lett kitalálva .
aladarazurbe : Megnéztem a videót ... csodálom ezt a palit . Nem kevés időt töltöttem el a Budai rakparton bottal a kezemben , de ez a pali lemegy randomban , és egy olyan kapitális márnát fog , amit életemben nem láttam . De sorolhatnám ... mindenből (is) a kapitális példányokat akaszt...
Igazad van a keszegezés terén , de én ezt , mármint a minőséget más módszerekre is kiterjeszteném . Köszi a videót !
hermanyi : Az a baj a rakós bottal , hogy statikus , min. 1/2 óra felkészülést igényel . Teljesen új módszer , és mire úgy ahogy belejönnék , addigra vinnének az öregek otthonába .
Éppen ezért soha nem venném a kezembe ... félek , hogy megfertőzne .
Görbüljön!
Komolyra fordítva a szót , macerás. -
VFR800
csendes újonc
válasz
zsola32
üzenetére
Más terméket, de úgy rendeltem, hogy bementem és személyesen megrendeltem, Én mondtam az eladónak hol van még raktáron, Ő meg gépen megnézte és átkérte. Meg kellett adnom az adataimat és az elérhetőségeimet. Amikor megjöttek a cuccok, akkor értesítettek, hogy mehetek értük. Meg tudtam nézni milyen, és nyilván nem volt kötelező elhozni. Kézbesítésről nem beszéltünk, azt nem tudom hogy van.
-
VFR800
csendes újonc
-
saen
veterán
válasz
sasa311
üzenetére
Ultegra csak középkategória, ez még nem az a top szint. Nekem még van egy Aero sorozatból egy régebbi Ci4+-os orsóm, iszonyat drága volt, 2014-es katalógusban volt ha jól emlékszem, tavaly elvittem a Szabó Attilához, én voltam az első aki hozzá ilyen orsót vitt. Na annak is lóg mindene és szenvedett vele a srác. Futása is csak jobb lett, messze nem tökéletes.
Ha tökéletes futást akarsz, akkor felső kategóriát kell nézni, pl Aero Technium MGS, tekertem ilyet is, na azzal pergetni is simán lehet. Csak kár, hogy 250k+ az ára...
-
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
én nem tudom melyik a régi, melyik az új.
nekem 2 db 80-as van, Oláh Csaba ajánlásával.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Van egy 330-as Döme Master Carp Pro botom, egy 40-es Longbow van rajta, majdnem nagyobbakat dobtam vele mint a 360-as botokkal, én is 70m körül tudtam vele dobni. Lemértem Google maps-en milyen széles a tó, szóval jól be tudtam saccolni a dobás távolságát.. Mondjuk ennek a botnak nem kicsi a gyűrűzése. Pont jó.
@mriya@: Nem távdobó, valóban. De egy ikon..volt, a régi széria.
-
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Szvsz. a Longbow nem távdobó.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nem tudom kinek mi a távdobás és az is igaz, hogy már eléggé régen volt. 330-as Guru bottal, 40-es méretű orsóval, 20-as fzs-ral kb 70m-t tudtam dobni method kosárral. Apró gyűrűk, pici orsó, sz@r dobótechnika, alacsony termet
-
sasa311
veterán
válasz
bandi0000
üzenetére
Kicsit tegyél még hozzá és vegyél egy Döme Gold 6000-est. Tök jó orsó, kicsit visszanézel tettel fel a belsejéről képeekt.
No offense de az ilyen banax meg longbow a koszos nyomába sem ér és nehezek is mint a sár.
Viszont tök mindegy mit veszel, lógni fog, lötyögni fog. Az ultegra is. Az ultegra ci4 is... Vagy annyiért vegyél orsót, hogy elfogadod, hogy lötyög itt ott (és úgy is ki fog simán bírni több száz pecát amúgy) vagy helyből kalkulálj bele egy 0 km-es nagyszervízt.
-
saen
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Úgy emlékszem igen.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
bandi0000
üzenetére
Távdobó orsőknál széles a dob, igen, de ehez szükséges hogy a bot is nagy gyűrűs legyen, a távdobó bojlis botok 50mm-es keverőgyűrűvel rendelkeznek.
Másik ismérve a távdobó orsónak a csigás, lassú dobemelés, szebben rakja a zsinórt, könnyebben lepereg a dobról.
Persze ahogy sporttárs mondja, könnyebb a nyeletőfék nélküli orsó, kisebb az orsóház is. Tökéletesen igaza van
Az a helyzet, nem igazán tudok nyeletős orsót ajánlani, ami távdobó, és nem nehéz.... És még olcsó is. Régen volt a jó kis Okuma Longbow, de megvariálták a belsejét.
Ne felejtsd el, esetleg nehéz végszereléket kell kicsévélned, vagy nagy halat akasztasz.
Nem tudok jobbat ajánlani, mint az előbb. Nagy, nehéz, de bírja. Ez sem az mint régen, itt is változtattak, de ezért a pénzért szerintem best buy.
Saen: A Dechatlonos orsó ez? [link] -
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én elfogult vagyok, de ezek közül csakis a Banax!
-
saen
veterán
válasz
bandi0000
üzenetére
Ez még nem az az árkategória ahol nagy csodára kell számítani. Egy Decathlonos orsóra emlékeztem amit szervizesek dicsértek, de most kikerestem és úgy tűnik már kifutott. Ennyiért szerintem úgy érdemes keresni, hogy bemész egy horgászboltba és ha megtetszik valami akkor megveszed. Egyrészt az orsók ebben az árkategóriában elég lutri, sok a szarul összerakott darab + itt már az is számít, hogy éppen mi az akciós.
-
bandi0000
nagyúr
Köszönöm és mondjuk 30k-ig mi az ajánlott a gyorsfékesnél távdobóval? Jó lenne minél könnyebb de ne menjen a minőség rovására
-
PpenoO
őstag
válasz
bandi0000
üzenetére
Ez 650gr, ha bevállalós vagy és megkockáztatod, hogy esetleges hajtókarlogásnál neked kell állnod a hézagolás költségét, akkor hajrá. Természetesen ezt is, mint minden orsót null kilóméteresen zsírozni kell.
Teszem hozzá a magyar webshopok is elhajtanak hajtókarlógás hibával, mondván ez ilyen, úgyhogy max elállni tudsz és addig rendelgetni az orsókat ameddig egy pontosan összeszerelt/hézagolt példányt nem kapsz. A boltokba meg a tökönrúgást kockáztatod azzal, hogy az ugyanolyan típusú orsóból a nyolcadik dobozt bontatod fel

Mert lássuk be, 10 orsóból 8, a legolcsóbbtól a luxizás
kategóriáig szarul van összerakva és nincs megfelelően zsírozva. -
saen
veterán
válasz
bandi0000
üzenetére
Nem azért divat a gyorsfék, mert egyszerűbb szerkezet, hanem azért mert könnyebb. Hiába leülős peca, ha nagyot akarsz dobni akkor azt könnyebb egy könnyebb orsóval. Egy nagy nehéz orsót szimplán nehezebb úgy megindítani, mint egy jóval könnyebbet és ez is beleszámít a dobástávba.
Persze ha behúzós pecát tolsz vagy szimplán mindegy a dobástáv, akkor mehet a nyeletős is, de kb semmi előnye nincsen, még kényelemben sem.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Köszönöm szépen, igázából kényelmesebbnek tűnik a nyeletős, de biztos hozzá lehet szokni a gyorsfékeshez is.
Esetleg nyeletősből egy kevésbé nehézre tudnál ajánlani ? Majdnem duplája a súlya mint a dömésnek, hozzáteszem én sem vagyok oda értük, de hirtelen ezt találtam, mert Shimano/Daiwa a nyeletős távdobós eszméletlen árban van
Amúgy akkor lehet elvagyok tévedve, de a távdobós orsóknak nem az az egyik lényegük ,hogy a dob széles legyen, hogy gyorsan leperegjen róla a damil? Pl sokat ajánlott Longbow is olya vékonykának tűnik
De amúgy igen, nem profi célra kell, de azért szeretnék normálist venni, hogy ne szenvedjek velük
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
bandi0000
üzenetére
Ne foglalkozz azzal, mi a divat, ha két bottal horgászol, és nem vagy profi, vedd meg a nyeletős orsót. Amit kinéztél, én nem ajánlom, amúgy jó orsó de:
- Feeder orsó, ha jól látom neked bojlis botokra kéne. A dob vékony zsinórra van tervezve.
- Ha kényes vagy a cuccodra, és zavar hogy leverődik a festés, nem ajánlom.
A gyorsfékes orsó azért divat, mert elvileg kevesebb a meghibásodási lehetőség. Gyakorlatilag is, de bizton állítom legtöbb esetben előbb dobjuk ki, vagy törik össze az orsó balesetben, mint a nyeletőfék rendszer tönkremenjen.Meg olyan profibb a gyorsfék, ilyen kezdő kocapecások üldögélnek nyeletős orsó mellett mint én.
Ha nem számít a súly, lesd ki napi akcióban a Banax Helicon 5600NF orsót. [link] Ma is akciós. Hatalmas, nehéz. De sokat bír, valódi távdobó bojlis orsó.
Egy tipp gyorsfékes orsóra is, nagyobb is van ebből a családból: [link]
Ha nem rettensz meg a kínai rendeléstől, egy olyan best-buy gyorsfékes bojlis orsó Aliról: [link]
Tudom már megint vietnami az alis linkem (vi kezdetű), de mindig odamegy valamiért... -
@mriya@
őstag
Megvesszük a majosházi tavat?

-
mdav88
aktív tag
válasz
aladarazurbe
üzenetére
Nem ajánlás volt, csak példa, hogy egy olcsóbb is képes megbirkózni a nagyobb halakkal.
Persze cserébe nem a kicsikre való
-
aladarazurbe
csendes tag
Sosem műveltem ezt a pecát, van aki telematchel oldja meg:
https://www.youtube.com/watch?v=K3bHXTron-c
(rég láttam, úgy emlékszem elmondja közben milyen felszerelést használ)A linkelt botot nem ismerem.
Szerény véleményem szerint ahhoz kell a felső kategóriás bot, ha a keszeg fejrázását
és a keményen meghúzott távoli dobásokat egyidejűleg kell tolerálnia a szerszámnak.
Szerintem ide az mdav88 által említett pálca legerősebbik verziója elég lehet (van belőle több változat).A lényeg, hogy görbüljön, majd írd meg a tapasztalatokat
-
galervin93
addikt
Sziszinek van több vidije is Acolyte-okkal, érdemes ránézni, asszem pont van pellet waggleres is (ha jól értem azt szeretnél).
Ami biztos, hogy ehhez a pecához nem illik a hosszú bot, kifejezetten kényelmetlen és nem praktikus. Se nem horgászol messzire (10-20 méter), se nem kell könnyű végszereleket bejuttatni (8-10-15 g jellemzően), és a gubancolódás veszélye is kb. nulla. 3.0-3.3 egy kényelmes hossz ehhez, max 3.6, de nekem már az sem volt kényelmes. (Én pl. simán csináltam ilyen pecát 2.7-es feszesebb pergetővel, nagyon kényelmes volt a rövid bottal a sűrű, rövid dobásokat kivitelezni, konkrétan 1 kezes dobásokkal operáltam, illetve ilyen nagy dögöket szerintem fárasztani is egyszerűbb a rövidebb botokkal.)
Ha félreértettem, és "rendesen" matcheznél, akkor jó lesz a 3.9-4.2 hossz. Konkrét bot ajánlást inkább másra bízom, nekem nincs tapasztalatom ezekkel. -
mdav88
aktív tag
Limitált match tapasztalattal, de vannak kifejezetten pontyos match botok is. Nekem egy egyszerűbb Nevis Whisperrel sem volt akadály nagyobb halakat partra segíteni.
Vannak itt haladóbb felhasználók, ők majd megmondják a tutit, én azt gondolom nem életképtelen az elképzelésed. -
bandi0000
nagyúr
Sziasztok,
Lassan nekem is kezdődik a szezon és elkezdek vásárolgatni, ami tavaly tönkrement vagy kimaradt
Van 2 Daiwa blackwidow 3.6-os pontyozó botom és szeretnék venni 2 egyforma orsót is hozzájuk. Első körben távdobó + nyeletőst néztem: [By döme] , illetve ami tönkrement egy szák amire [ezt] néztem ,etéren igazából multifunkcióst szeretnék
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Okos Otthon / Smart Home
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Skate Story teszt
- Samsung kuponkunyeráló
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
- Eladó Google Pixel 9 Pro 16/256GB / Ajándék fólia és tok! / Akku 100% / 24 hó jótállás
- Xiaomi Redmi Pad 2 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Slusszpoén, hogy alig van gyártó, akinek szép konzisztens a méretezése, én 2-3 gyártó méreteit ollózom össze, hogy legyen egy sorom 20 és 12 között, hát... Lehetne egyszerűbb is.

valamelyik a két misit nyaldossa .
Mondom ezt úgy , hogy 450-es bot még a kezemben sem volt .