Hirdetés
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasa311
veterán
válasz
Spartacushu
üzenetére
3,5 libras bottal mi a terv, le akarod verni a diót a fáról?
Gondolom nem extrém tavdobas a cél, ha 365os botot választasz. -
Spartacushu
csendes tag
Sziasztok!!
Kicsit komolyabb szerkóba szeretnék majd váltani és a véleményeteket kérdezném.
Bojlis botnak az alábbitra gondoltam.
https://www.xfish.hu/webshop/termek/257260
Mellé Orsónak pedig
https://www.xfish.hu/webshop/termek/276934?utm_lid=11220980&utm_search_type=4&utm_search_text=sonik&utm_search_value=276934
vagy
https://www.xfish.hu/webshop/termek/187859 --> Tudom olcsóbb de jókat olvastam róla.
Ezekre gondoltam. Ha van tapasztalatok szívesen venném ha megosztanátok velem, Esetleg ha van egyébb tanácsotok márka (bot és orsó terén szívesen meghallgatom)
Ár max 80e forint orsó és botra. 1 db orsót nézek mert van egy Okuma cb-80am
-
Interceptor
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Grat! Brutális mennyiségű hal
Olyan jászt én is szeretnék majd fogni főleg pergetve, de úszózva is mind jöhetne. -
válasz
galervin93
üzenetére
gratula!
Szép botavató! -
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
én a hagyományos csepp vagy a nagyon elnyújtott csep formájút szeretem bolon . az igaz ,hogy pár g al nagyobb kell de stabil . Amit te használtál (van nekem is ) az a nagy előnye ,hogy abban a sávban marad . nem mászik kifelé .
Jász és paduc az az etetésen tanyázik a kis márnával egyetemben . A jóbb halak legyen az dévér, koncér vagy málna azok 80% ban az etetés alatt a lehullón vannak . Márnára ez október közepétől nem igaz
De a 2 kiló feletti dévérekre igen .
A legszebb amikor egy 3 kiló körüli dévért akaszt az ember ilyen finom cuccal , kitornázod magad elé és mielőtt megmerítened beleál oldalast a sodrásba
Gratula a jó pecához amúgy
-
Valakinek esetleg van eladó 3-330 feeder bot, max 80 gramm dobó súllyal? Inkább lágy bot érdekelne, de ebben a kategóriában gondolom nem merev mint egy napon hagyott locsoló cső.

-
galervin93
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Na még egy és befejezem - egy "átlagos" méretű koncér megfogása. [link] Inkább csak a fïling miatt, látvány kevés, spolier: elején kapás, végén megmutatom a halat.
-
galervin93
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Hát se nem csepp, se nem lapos, egyszerűen csak bolo.
Amiben nagyon jó, hogy tényleg nem sodródik el az etetési sávból még vissztartva sem. Most éppen 10 grammosat használtam, de ez sok dologtól függ, mélység, áramlás, szél, csali felkínálás helye/módja (amit az ólmozás mennyisége mellett az elosztása határoz meg) stb. Amúgy túl volt súlyozva, 12 gramm körüli súly volt rajta, önmagában lesüllyedt, de visszatartva tökéletesen antennatőre súlyozta az úszót ez a mennyiség. Nem a legérzékenyebb fajta, egyszerűen a kialakítása miatt, de ha jól van kisúlyozva akkor nem jelent gondot.
Ugyanitt ha klasszik duci úszót kellett volna tenni akkor 14-16-osat választottam volna, lehet azzal is ment volna.
Amúgy ezért kell a hosszú bot, mert így a zsinórt gyakorlatilag végig az úszóig a levegőben lehet tartani, nagyon pontosan lehet vezetni hosszabb távra is.
Ahogy hermanyi mondja sokszor érdemes bőven az etetés alá nézni, ma a nagyobbik márna és a bandanagy jász is 15 méterre jött az etetéstől, és egy nagy hal (valszeg márna) is lelépett onnan. A jaszira amúgy is jellemző, hogy az etetéstől messze csipegeti a lesodródó csontit. Ellenben a koncér pl. az etetést követő pár méteren jött az összes.---
Köszi amúgy mindenkinek, nagyon beléltem magam, össze sem hasonlítható ez a peca a feederrel. Több kilós halakat finom cuccal a sodrás ellenében partra terelni hatalmas buli.
Érdemes kipróbálni, akár egy match bottal is bele lehet kóstolni!
-
hermanyi
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
víz függő ,hogy zavarja e a halakat az árnyék a zaj . Őszintén nem ismerem azt a vizet . De a bolo arra is jó ,hogy ne magad előtt pecáz hanem lentebb 10m el és akkor tuti nem zavarja
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Gratula! Még olvasni is jó volt, a képek meg.....
Milyen úszót használsz, ha szabad kérdezni..Folyóvízi lapos, vagy csepp? Gondolom lapos, mert visszatartani erősen igazán azt lehet..Hány grammos?
Azért kérdezem, mert a Dunán nem úsztattam, de én is ki akarom próbálni.
Nekem mindig eredményesebb az úsztatás, mint a feeder. De utóbbi kényelmesebb..
-
lumpy92
aktív tag
válasz
galervin93
üzenetére
Azta! Gratula!
Öröm volt olvasni! -
jansky1
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Wow. Gratula
-
A Zéé
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
gratula!
Nekem nem állt még össze a bolo-s cucc, otthon is maradt a bot Egerszegen. Marad a feeder holnapra. Remélem nekem is hasonlóan élménydús lesz. -
galervin93
addikt
válasz
sasa311
üzenetére
Hát én ma az az egy voltam.
És annyira jó peca volt, gyerekek, életem dunai horgászata!
Elképesztően jól sikerült az új bolo avatója...
Kb. 4 liter, fagyasztóból "összekukázott" kaja, bele házi erjesztett magmix, fél kiló vegyes Aqua, meg vagy másfél kiló parti kavics. Mellé ragasztottam kb. másfél liter csontit kaviccsal. Alapnak hat gomóc kaja ment be, majd felváltva dobáltam a kaját és a csontit. Már az első úsztatásoknál volt csipkelődés, de az új bottal való ismerkedés, lányos zavarom stb., hát na, csak a többedik úsztatásra lett meg az első kapás, mindjárt egy kiló körüli paduc... Aztán egy 30 dekás koncér, fene gondolta volna, hogy toronymagasan ő lesz a legkisebb ma a fajtájából... Jöttek szépen vegyesen a kis marcik, egy szép szilva, jászok, majd megtört a jég, és első "rendes" bolognais márnámat is megfogtam, kilóhúszas formában.
Nagy élmény volt a fárasztása, de ez még szinte csak a kezdet volt... Innentől kezdve gyakorlatilag mást sem bírtam fogni, csak koncérokat. De milyeneket! Megállás nélkül jöttek a kiló, másfeles példányok!
Még most is alig hiszem el... Aztán megtörve a koncér uralmat megfogtam életem jászkeszegét, bőven verte a másfél kilót, sőt...
Nem adja vissza a kép, milyen hatalmas volt, de feljebb abszolút nem értem át sehogy, ahogy a képen is látszik.
Következő úsztatásra egy óriási koncér, természetesen ő is egyéni rekord.

Kettő feletti, számomra egészen elképesztő méret...
Aztán a sok koncér közepette egy igazi, már rendes torpedó, ő is kettő felett volt.
Hát így zárult az új bot avatása, a legjobb dunai pecám, ami valaha volt. Tizensok nagy koncér (szinte cdaj kiló felettieket fogtam), egy-egy gyönyörű paduc meg szilva, két márna, meg persze a jászok... Mindez 14-es előke, 14-es horoggal csali 3-4 szem csonti. Közepesen, illetve erősen visszatartott szerkóval. Fenomenális, még nem tértem magamhoz.

-
golyós
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
[link] Ez nem törik el, az tuti.
Nehezebb ez tény, de nem törik, nem recseg, nem kell ragasztgatni és parázni folyamatosan. -
jjohn
aktív tag
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Igen ez így van, pl az epres változat nagyon attraktív, jól oldódó, bátran ajánlom bárkinek, volt vele tapasztalatom. Egy bojlis versenyen pluszban adagolva, meg külön is a II. helyet hozta el nekünk.
-
Zoli bácsi
őstag
Azt nem tudom mekkora a víz. De a beton előtt le lehet ereszkedni a partra, ott gondoltam pecázni. De ha tudtok helyet, Tihany környékén, mondjátok. Szinte az egész vízpart be van épülve, el van kerítve.....Már amit láttam.
Ezt a helyet láttam hogy horgásszák.
Más. A tegnap tönkretett rakós merítőnyél utólsó, sérült tagját nézegettem, egy vasfűrésszel a repedt részt (2-3cm) levágtam.
Kérdezném az anyagok jobb ismerőit, ez így működhet, vagy dobjam ki?
Visszavágtam, összedugtam, és úgyis mindegy neki alapon a végénél megfogva meghajtottam, szerintem annyi terhelést kapott, mintha 10kg-ot felemelnék vele. Meg se reccsent, esze ágába sem volt eltörni, elrepedni. Érdekes...
-
Redneck
nagyúr
Hogyan érdemes a bojlit feltűzni, ha nagyon kicsi a csalitüske és nagy a bojli? Bocs az amatőr kérdésért, de azok vagyunk.
-
A Zéé
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Sosem értettem hogy lehet ott a Gödrösnél rendesen pecázni. 2-2,5m magas kőfalon ülsz, előtted 10-15 méterre is van kb 20-30 cm víz... Mondjuk mindig vannak ott, és fogni is lehet azért, de szerintem messze van a komfortos horgászattól.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Akartalak is kérdezni, MESTER.....
Mostanában összefutok egy sporttárssal, aki profi módon rakós bottal tolja, a kis meg a nagy Rábán is. Ő azt állítja, ha a botnak az árnyéka rávetül a vízre, ahol az úszó van, az elzavarja a halakat. Többször mondta már nekem, ha rávetül az árnyék (Enyém vagy a boté) a vízre, hagyjam abba a Bólót, úgysem fogok. Tegyek be egy feedert odébb, ahova nem vetül árnyék.
Mit gondolsz erről?
Én megmondom őszintén, nem tulajdonítottam ennek nagy jelentőséget, inkább arra ügyeltem hogy zajt ne csapjak.
Elnézve az időjárás előrejelzést...(Holnap még lesz egy 24-em, aztán hónap utólsó napján megyek legközelebb, addig szabi, kicsit nekifekszek a pecának) nem fog ez a veszély fenyegetni, hogy árnyéka lesz a Bolonak. Nem baj, eddig azért sírt a szám mert meleg volt, most megyek pecázni ha odafagyok, akkor is!
Duna is tervbe van (Nagy ág, Győr környékén), meg lehet Balatoni peca is lekerül a bakancslistáról.....Mindig el figyeltem a pecásokat Tihany Füred felőli oldalán, hogy ott a padoknál pecáznak. Mindig gondolkodtam, de jó lenne itt pecázni. Amíg pecázok, az Öregasszon' felmászik a Barlang lakásokhoz......Aztán elzavarom hamburgerért...Jó is ha van horgászinas.....
-
jansky1
senior tag
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Nem saját tapaszalat, de ismerősöknek nagyon bejött a Decathlon nagyzsákos, saját márkása. Nincs a közeledben egy?
-
Szilágyi84
senior tag
Etető bojlit honnan érdemes venni legkedvezőbb áron ? 1500-2000 /kg között találtam csak igaz nem ismerek minden webáruházat ,mert rengeteg van már ,de talán van valahol olcsóbb is
-
-
hermanyi
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Már sokszor írtam. Bolo 7 métertöl csak. Ha kicsi csatornaszerű a víz ahova elég az 5 méter akkor álj messzebb a parttól a halakat sem zavaród annyira.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Köszi. Még jó hogy hirtelen felindulásból nem rendeltem.
Hatos van, Tanaka Bolo (300gr), azt is napi akcióban vettem, mikor kifutott.. Nem sokat van elővéve, ezeken a kis vizeken (Kisrába, Rábca) elég az 5m-es is. Nagyobb vizeken (Rába) meg a hatost is kevésnek érzem.
-
galervin93
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Biztosan nem 270 gramm. Ha ugyanitt rákeresel az 5 méteresre az 487, a 6-os meg 375 gramm a leírás szerint. Valószínűleg fordított sorrendben töltötték fel, szóval a helyes:
5m - 270g
6m - 375g
7m - 487g
Inkább dobj hozzá egy tízest és Pecaplázában megkapod a 6-os Bladet. Rövidebb persze, de ennyiért BB. -
Zoli bácsi
őstag
Szerintetek nagyon gagyi lehet..? 7m-es Bolo, 270gr. Gyanúsan ócó....
[link] -
Grillo
őstag
Zéé, hogy látod, mész ki vasárnap?
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
holnaptól jön felfelé rendesen a víz . tuti kint lesz a hal
-
jobbacsabba
aktív tag
Szeretnék egy könnyű pergető botot, tanuló/ismerkedő bot gyanánt. Fontos, hogy gyerekek is használnák. Amiket nézegettem, max. 20-30g dobósúllyal 240-es botok, az olcsók közül.
Van esetleg ajánlott?
Orsót mit ajánlotok?
Vagy rossz az elképzelésem? -
-
hermanyi
addikt
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
ha megnyugtat én sem vettem meg . Igaz 1 oka volt ,hogy csak 4m ben használható .
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Igen, persze, tudom, hogyan szákolunk.
9. szezont horgászom újrakezdés óta, már lassan elérem egy tehetséges kezdő szintjét.
A víz fölött tuti nem emeltem meg, ilyet nem csinálnék, szerintem a vízben emeltem meg, vagyis inkább hoztam kedvezőbb helyzetbe amikor ugye nem annyi a súlya.
110 ezret nem költök nyélre. Ennyi pénzem lenne, elkölteném nőkre meg italra. Ami maradna, azt meg egyszerűen elherdálnám.....
Na, erre jók ezek az olcsó cuccok, amiket használok. Nagy kárt nem tudok csinálni. Mondjuk asszony ha jön ő merít (Nálam is pancserebb módon, ő tényleg emel), már reklamált is, hogy szerette volna megnézni az őszi kikericseket. Így járt, miért megy ennyit dolgozni.
Már számolja, már csak 4,5 éve van nyögdíjig, ha nem törlik el ezt a Nők 40 kedvezményt. -
saen
veterán
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Viszont ha minden pontynál törik egy, akkor gyorsan összejön az ára
-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
-
hermanyi
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Húzd fel a parton a halat vagy sűrűn vegyél nyelet .
Merítővel csak annyit emelünk ,hogy a hal felett legyen a merítő fej merevítése .
Még a keszegnél is megtámasztom lábfejjel a nyelet mikor húzom közelebb.
De fogadd meg a tanácsomat vegyél egy MAP 1001 et hidd el őrök élet . 110 környékén meg lehet kapni . És minden hozzáéréskor mindent meggondolsz 3x ,hogy mit hogyan
-
-
hermanyi
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
"egy kicsit emeltem. De ezt egy 3kg-os (saccolom, nem mértem) hallal szerintem ki kellene bírni egy nyélnek.....Ugye..?
" NEM -
saen
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Azt egyik se szereti ha rálépsz, ártól függetlenül... Meg kell tanulni vigyázni rájuk, vagy ha mégse megy akkor amivel merítetted a pontyot, az legalább olcsó...
-
Roland861010
veterán
-
Zoli bácsi
őstag
Na, hazakergetett az eső.
Jelentem működik az erjesztett magmix, mindkét pontyot azon az etetésen (Pár marék magmix) fogtam.
Itt az ősz, kimentem egy pólóba, melegítőben jöttem haza.
De szép a töltés oldala, nyílik az őszi kikerics:
Szerk: Tudtok olyan nyelet mondjuk 15 ezerig ami nem törik, nem enged el a ragasztó..? Tök mindegy üvegszál, karbon, alu..Betonacél...
De már unom.
Vagy vigyem feljebb a keretet? Kerülne, csak 20+ ezres nyelet meg már sajnálnék, mert tőlem kitellik hogy rálépek a fűben.....
Amúgy a Torrent nyél törése részben user error. Magas a part, és lejtős, nem tudtam máshogy felhúzni, mint egy kicsit emeltem. De ezt egy 3kg-os (saccolom, nem mértem) hallal szerintem ki kellene bírni egy nyélnek.....Ugye..?
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
A Blade egy jó bot megtanulni a szopo modszert
-
Ha megfőzöm a tigrismogyorót, meddig áll el egy dobozban? Nem biztos hogy idén el fogom pecázni, jövőre szórnám a vízbe.
-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
1 ponty 1 nyél

-
smokiii1
aktív tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nyugi én is törtem már el 2 nyelet egy nap
-
Spoon16
tag
válasz
galervin93
üzenetére
BSF 3/8x20
Itthon a metsző és a fúró is ritka és kicsit drága, én ilyet vettem: [link] ,de még nem volt alkalmam kipróbálni. -
galervin93
addikt
Urak, merítőknél a "szabvány menet" mit takar pontosan? Rám jött a barkácsolhatnék, és mielőtt vakon paradicsomkaróvá fokozok egy kihasználatlan spiccbotot ki akarom próbálni, mit lehet kihozni belőle.

-
Madn!ght
addikt
Sziasztok!
Preston esőruhát tervezek venni és nem igazán találtam értelmes összehasonlítást az egyes modellek között. A DFX a DF30, illetve a competition között vacillálok. Elvileg az első kettőnek nagyobb a víztűrő képessége. Esetleg nektek van valamelyikkel konkrét tapasztalatotok?
-
sasa311
veterán
válasz
smokiii1
üzenetére
Nem vagyok egy nagy bojlis, de szerintem ez attól is függ, hogy milyen vizen tolod és mennyire vannak "elkényeztetve" a malacok...
Pl. a tiszán simán jöttek a halak nekem a carpzoomos fele árú bojlira, míg harcsán a CZ bojlira egy mozdítás nem volt egész nap míg a baitbait adott 6 halat úgy, hogy minden tökéletesen azonos volt és még a botot is cserélgettem, hogy melyiket dobom jobbra és balra....
-
smokiii1
aktív tag
válasz
Spoon16
üzenetére
Őszintén szólva én még 98%-ban ezeket a carp zoomos bojlikat használtam. Puha, gyorsan oldódik, olcsó. Illetve vettem már direkt csalizó, drágább bojlit kis kiszerelésben de meg is bántam. Semmivel se jobb. Illetve pródon ami nagyon ment az a dechatlonos monster crab.
-
válasz
BlackmMmDog
üzenetére

Én majd a kocsiban fogok aludni.

-
Érdemes,
Benkóban November 1-ig lehet kint maradni mindig kihasználom. (sátra nem viszek
) -
24 órás pecára érdemes még menni? Inkább az éjszaka érdekelne, hogy eredményes lehet még az is vagy most már annyira nem aktívak a halak az esti órákban?
-
sayCet
aktív tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Köszönöm!
-
-
ooloo
őstag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Gondolom , az 5kg-os fékerő csak elírás lehet ....
-
golyós
addikt
Tegnap Törökbálint nagyon jó volt, annak ellenére, hogy a gyakorlás volt a fő célirány.
85 méterre klipszelve, 1 bot, 10 perces újradobások, kiváló idő, remek nap volt.
2 keszegnek is sikerült megmutatnom a vizisi élményt, csak úgy pattogtak a vizen kifelé.
Hallibut 2mm, és érdekes módon csak a narancssárga csali ment. Az iz nem volt mérvadó, más szint nem voltak hajlandóak felvenni.
A nap zárásaként megnéztük ahogy a tógazda beboritott 1,5 tonna csemegekukoricát , szabályosan fort a viz
-
válasz
sayCet
üzenetére
Az elvárásaidnak a Shimano Baitrunner X-Aero Ra felel meg.
-
galervin93
addikt
Felsőfarkasd. Nyugodt, csendes környezet (repcsiket leszámítva), sok amur. Meg sok törpe. de azokat ki lehet cselezni.
Tegnap éppen ott keszegeztem, nagyon jó peca volt. Match, fojtott csontis-bábos kaja, isteni jó peca volt, utolsó 2 órában szószerint minden dobás kapás. Trükkös volt, lent törpék, fent snecik. A törpéket vízközti pecával zártam ki (szárazra kevert löszös kaja), a sneciket lerövidített előkével és jelzőhöz húzott némi ólommal.
Aztán délután hívott haver, hogy megy ki estére a Dunára. Némi hezitálás után vettem egy kis csontit, bedobtam egy feedert, és kimentem. Hú de jól tettem.
9-ig csak géb, aztán beindult a buli, bő másfeles marci, majd szilvák, köztük egy gyönyörű óriási példány. Volt néhány kisebb márna, aztán pakolás közben jött a slusszpoén, egy bő 2.5-es marci, sajna nem tudtam fotózni, mert vagy 30 métert le kellett sétálnom a parton, el volt akadva a kosár, de szerencsére kiszabadult.
Hivatalosan is elindítottnak tekintem az őszi márna szezont.
Új hozzászólás Aktív témák
- KIA RIO 1.4 82760 km - eladó!
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Jura Ena 8 kávégép
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5 - i7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Olyan jászt én is szeretnék majd fogni főleg pergetve, de úszózva is mind jöhetne.

Elképesztően jól sikerült az új bolo avatója...
Még most is alig hiszem el... Aztán megtörve a koncér uralmat megfogtam életem jászkeszegét, bőven verte a másfél kilót, sőt...

Steady74