Hirdetés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Yettel topik
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én már nem tudnám elképzelni a horgászatot nyeletőfékes orsó nélkül.
-
Zoli bácsi
őstag
Tanulópénzt meg kell fizetni.
Amúgy egészség legyen, felszerelés helyett meg lesz másik.
Ha nem nyeletőfékes orsóim lennének, nekem nem lenne egy botom sem.
Ott ülök a botok mellett, órákig még mozdítás sincs. Egyiken kapás..fárasztok, tuti másik is elindul. Meg van téve, mindig ez van.
Ilyenkor mikor meleg a víz, egy testesebb kárász is bír olyan kapást produkálni, hogy kirepül a bot a tartóból, ha nem laza a fék.
Nekem már match botot is kapott ki a kezemből hal, persze elkaptam, pedig egy pillanatra néztem csak félre. Röhögtem is magamon, hogy nekem match botra is nyeletős orsó kéne. -
Nem történt más csak annyi, hogy újra akartam csalizni az egyik botot. Tekertem ki, s mikor már majdnem kint volt, kapás a másikon. Kb 1-1.5 méterre volt a vízbe a kosár csalival. Míg kivettem a halat meg beraktam a ponty bölcsőbe, elvitte a botot egy hal... Nyilván behúzott fékkel vettem ki, az én hibám hogy ott hagytam. Baki volt ez tőlem, egyébként ugyan ide bedobtam a match botot és kifogtam egy másfél kilós pontyot (hurrá match bot teszt pipa). Egész nap keservesen ment a hal, nekem. Srehen a túl oldalon egy fickó folyamatosan kapkodta ki a konyha pontyokat.
Legalább 15 féle horog csalit próbáltam, a két tónusú jött be a halaknak, de ezzel is nehéz volt.
Amiket próbáltam: tejsavas / hallisztes etetőanyag, pellet, wafter(popup, süllyedő), horog pellet, gumi kukorica, bojli, Tejsavas horog csali, tigrismogyoró.
Mixelve, variálva ezek.Botra visszatérve: inkább nem lesz meg, mint igen. Holnap lesz egy verseny, hátha valaki kifogja. Bár ezt függetlenül lehet hogy nem kapom vissza

-
Steady74
Topikgazda
-
yanna
addikt
válasz
sasa311
üzenetére
A tavasszal sógorom pickerét kifogtam ul -lel. Először a végszerkót, de kb. a spiccnél el volt szakadva. Sejtettem, hogy nem lehet messze a bot, orsó. Kb. 25-30 dobás után nagy mákkal beleakadt a horog a dobon lévő zsinór 5-6 menetébe. Óvatos fárasztás után 3 perc múlva kézben tartottam.
-
-
Jól besz*ptam. Az egyik bot a vízbe maradt, mert a másikon kapás volt, de kb itt a szélében ahol alig van mélység.... Elvitte egy hal. Kicsit most szarul vagyok mivel a vezetés kb leszarja hogy így jártam. Gondolom ebből az orsóbol, ha meglesz sem tudom már használni...
Steady
Ezen volt az orsó amit adtál
-
Kijöttem a Majosligetire megint. Löktem be egy kis tejsavas cuccot magam elé 20 méterre. Meg egy másik etetést pár szem bojlival. Mindkét csalit meglebegtettem egy popupal. Az egyiken bojli, másikon tigrismogyoró van. Érdeklődve várom a kapást

-
saen
veterán
Én régen jártam ott, már nem is emlékszem mikor. Természetellenesen sok hal volt benne, pontyhorgászoknak próbáltak kedvezni. Soha életemben annyi halugrást egy vízben nem láttam még, mint ott és nem a kicsik fürödtek. Hogy most mi van ott azt nem tudom, mert nekem nem jött be ez a stílus és tényleg rég volt már amikor ott voltam.
-
hermanyi
addikt
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
ha nem akadós a terep akkor igen . Sokat enged a hal után de brutálisra fel tud keményedni . Szóval ha van hely lehet engedni neki akkor nem gond a 10-15 kiló
-
Zoli bácsi
őstag
Energo-s termékmintához:
Töltsetek fel egy partnerbolt blokkot, tök mindegy mi van rajta, a dátum április 1.-e utáni legyen, akkor tuti kaptok.
Én Pecapláza rendeléseimnél mentettem le az utólsó képernyőfotóját. Tökéletes. Volt hogy nem töltöttem fel, akkor engem is értesítettek hogy nem kapok.
Pecaboltba mondtam, hogy bár sokszor vásárolok náluk, blokkot nem teszek el. Azonnal elém tettek egy blokkot, hogy fotózzam le...
Rájöttem hogy a Pecapláza rendelés is egy átverés. Oké, 10% visszajön bónuszpontokba, de például az Xfish alapból kb 15%-al olcsóbb....
Mostanában a napi akciókban sem találok értelmes dolgot, mert legtöbbször onnét rendelek. Ugyanaz van nekik mindig, ami sikeres termék, jó, viszik, azt nem akciózzák soha.
(Pl. Concourse feeder 15-ért napi akcióba....Vennék
) -
A Zéé
addikt
nagyon mást nem tudnak enni abban a tóban, csak azt, amit a pecások beszórnak nekik. Sok hal van benne, főként pontyok, meg ilyen fél kiló körüli kárászok, tenyeres méretű keszegek, bodorkák. Kicsi 7-8mm-es pelletekkel nagyjából csak keszeget lehet fogni, csontival a végtelen küszáradatból még a fenékről is el tudsz csípni... Kukoricával kárász, bodri, de azok nem mindenhol vannak.
-
Ezekről a filmekről az a véleményem, hogy hiszem ha látom. Előtte lehet 2 napig etették a helyet és úgy fogták a nagy halakat
Egyelőre még a tavat sem láttam élőben, ki kell menjek körbe járni, hogy nézzek egy foglalhatót ahova szívesen leülnénk.Ahogy látom 3 botos horgászat (2 feeder + 1 match) pont jó lesz. 2 közeli és egy távolabbi távra.
-
A Zéé
addikt
Sokat változott, változik most ott is a horgászrend. Stégeket, meg faházakat építenek, jobban rámennek a bojlis pecásokra.
Maga a tó amúgy nem egy bonyolult valami, sokszor beszéltünk már itt is róla, meg az elmúlt 2 évben kb. mindenki, aki számít forgatott ott filmet, szóval bőven van róla infó.
Kb. végig ugyanolyan 1,2-1,3m mély, nagy halak benn vannak középtályon, ha esetleg a verseny oldalra mész, ott közelebb is vannak a halak. Kajából valami halas pellet, meg valami édes, szines popup, aztán kész. -
BÁ Nutrition
addikt
[link]
sziasztok, ez az uszos bot jo lehet olyan helyen ahol gyakoriak a 10-15kg-os pontyok?
csak finomszerelekes matchbotjaim vannak, es kellene valami celnak megfelelo
koszonom
-
jansky1
senior tag
Én eddig mindig kaptam, amit kértem, mondjuk volt is igazolásom feltöltve.
A termékmintát biztosan csak azoknak tudjuk garantálni, akik 2022.04.01. után vásároltak már egy Energofish Partnerboltban és a vásárlásról szóló bizonylatukat feltöltötték regisztrációjuk mellé. Akik nem tudnak vásárlást igazoló bizonylatot feltölteni, azok között sorsolás dönthet. Ha feltöltesz egy 2022.04.01. után vásárolt bármilyen blokkot a regisztrációd mellé, akkor mindenképpen küldünk neked termékmintát és ha megjelölsz egy erjesztett etetőanyagot, akkor törekszünk arra is, hogy azt kapd, de a mennyiségek miatt ezt nem tudjuk garantálni!
-
Tervezzük cimborámmal, hogy elmegyünk egy 36 órás pecára. Gyermelyi víztározó kinéztük, viszont ott csak hétvégén van éjszakai peca, kilőve.
Törökbálinti tavon ahogy látom lehet menni mindig. Van valakinek a hellyel kapcsolatban tapasztalata? Mivel érdemes csalizni? Mit eszik ott leginkább a hal?
-
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én eddig kettőből egyszer kaptam.
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Túl vagyok a túrán... Kicsit rövidebbre sikerült mint terveztem, 60 óra helyett 48 lett "csak"...
Végig próbálgattam rengeteg előkét már, ronnie rig, chod rig, sima horogelőke, kombi rig, german rig, próbáltam 1 szem popuppal, 10-től 20-as méretig, több féle ízben, próbáltam kikönnyített, sima süllyedőket 12-től 24-es méretig, rengeteg féle ízben, próbáltam dupla bojlit, dupla fúrt pelletet, hóember szereléket, de semmi...
Aztán tegnap este megjött a vihar, gyorsan lecsapott, amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan is ment, 8-kor feltámadt a szél, vitt szinte mindent, éjfélkor már meg is állt... És ez meghozta a változást.
Több mint 42 óra várakozás után elsült az egyik bot... 1 kisebb szürkeharcsa... Halibut bojlira jött... Nahm, mondom akkor ezt erőltetem tovább... Újrahúztam, 20 perccel rá elvitte újra, egy 9,6-os ponty... Újrahúzás újra, fél óra után megint jött 1 kisebb ponty, de mindig csak az egyik botra... Fogtam 3 óra alatt 6 kisebb pontyot. Azt egyszer csak valamivel fél 4 előtt, majdnem 45 óra várakozás után elsült a másik bot is, kb 30-40 perces fárasztás után a bölcsőbe került a hal... 16,80-as ponty
-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Dejóneked! Megint elküldtem, kíváncsi vagyok hogy kapok valamit.
-
Zoli bácsi
őstag
Ha valakit érdekel...
Megint Energofish termékminta: [link]
Mindig kérek, gumihalak, horgok, szúnyogriasztó..Sok mindent kapok.
-
BlackmMmDog
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
A fő tározón leszünk, és mivel itt a halak hozzá vannak szokva a büdös kajákhoz, illetve a célhalakból (dévér) vannak kifejezetten komoly példányok nagy mennyiségben, így némileg halas beütésű kajával és sok élő anyaggal próbálok egy, a szokásos szúnyogos keszegezésnél másabb pecával érvényesülni, és a keszegfélék nagyját megfogni. Vagy ordas nagy bukta, vagy nagy siker, mást nem tudok elképzelni.
Várom már. 
Mi meg a sikeres beszámolót!
-
galervin93
addikt
Helyes srácok, csapassátok csak az úszós pecát!

Amúgy ez sem atomfizika, inkább úgy mondanám, hogy a többi módszer, de legfőképp a method "túl" egyszerű.Ha már téma, hétvégén buliverseny Maconkán, természetesen úszós. A döntő többség rakózni fog, ezért én természetesen (miután azt amúgy sem művelem) matchezni fogok.
A fő tározón leszünk, és mivel itt a halak hozzá vannak szokva a büdös kajákhoz, illetve a célhalakból (dévér) vannak kifejezetten komoly példányok nagy mennyiségben, így némileg halas beütésű kajával és sok élő anyaggal próbálok egy, a szokásos szúnyogos keszegezésnél másabb pecával érvényesülni, és a keszegfélék nagyját megfogni. Vagy ordas nagy bukta, vagy nagy siker, mást nem tudok elképzelni.
Várom már. 
-
törölt tag
Az is lehet baj ha nem főzöd elég ideig. Persze van most már mindenféle módszer, recept, ne legyen agyonfőzve, de ha nem várod meg míg feljön az okozhat ilyet szétreped. Van egy pár lehetőség. Ha raksz kilónként legalább 6-7 tojást de ha biztosra mész még több tojást (attól is függ mekkora tojások) + főzöd amíg feljön, és a tészta rendesen át van nedvesedve (mert ki tudja mi van az etetőanyagban ami szívja a nedvességet) akkor elvileg nem repedhet. Ha jó hűvös helyen szárítod, de garázs az elvileg jó kellene legyen szárításra.
-
törölt tag
Ja várjál , 3 kg-hoz 10 tojás 10 tojás/kg-ot olvastam elsőre, ez karcsúnak tűnik, akkor vszínű oka lehet a kevés tojás. Pisztrángtáphoz amit finomra darálok és az eleve egy tapadós cucc szoktam minimum 6-7 tojás 1 kilóhoz. 3 tojás/kg még soha nem csináltam , de nem vagyok egy nagy bojlis , de én erre tippelnék első körben.
-
SRII
őstag
válasz
üzenetére
Szia! Vásároltam 3 kg etetőanyagot nagy kiszerelésben lehet kapni nálunk, halas epres ehhez ment még 250g tiszta halliszt és ehhez 10 tojás! (nem variáltam sokat így a gyári etetőanyag jól ragadt a bojlikésztővel is szépen ki tudtam rollerezni őket nem volt gond!
Mondjuk én nem vártam meg mig feljön a víz tetejére, mindenhol azt olvastam 2 perc max elég mert túlfőzöd! -
törölt tag
2 tipp, vagy túl gyorsan száradt (ez a kevésbé vszínű) vagy az összetételében van valami olyan cucc ami szívja még a nedvességet és azért reped. Lehet, hogy más oka is van rossz az összetétele és nem "tapad" eléggé, bár 10 tojással nem vszínű.
Szoktam csinálni de csak egyfélét pisztrángtápból és tojásból.
Addig szoktam főzni amíg feljön a víz tetejére, nem mértem az időt .Nem vagyok egy nagy bojlis csak ilyen mezei módon. Sóba szoktam eltenni amikor olyan állagú amit szeretnék , diszperzites vödör és sóval teljesen be van fedve évekig eláll és nem szárad ki jobban, nem penészedik. Mivel ritkán bojlizok nekem pár kiló elég évekig akár mert én nem szoktam beszórni kilószámra . Hanem maggal etetek és pár szem bojlit .
IceQ: Majd a gyakorlatban kiderül, mi az ideális neked. Minél bonyolultabb egy szerkó annál macerásabb újrakötni peca közben.
-
SRII
őstag
Hali! Készít valaki saját bojlit?
Tudja valaki miért repednek szét az első száradási nap után a bojlik?(24mm)
Garázsban szárítom, kiterítve egymástól távol -főzés két perc, 3kg-hoz 10 tojás ment bele!
Köszönöm szépen a segítségetek! -
törölt tag
Mellé nem lősz vele ha ezt összerakod amit itt bemutat . Nekem kicsit más a tapasztalatom , pl a forgót vsz el lehet hagyni , és én nem szoktam külön előkét se kötni sokszor. Főleg pontyos matchezésnél nem vettem észre bepödrődne forgó nélkül. Úgyis minden peca után újat kell kötni, ha meg nagyon jön peca közben is. 10-es horoggal rövid előkével 16-os zsinórral pár óra alatt se pödrődik be általában. Az is igaz én nem szoktam kivenni 2 percenként ha nincs kapás pontyozásnál.
-
törölt tag
Lehet egyszerűbben is vsz. Ez egy versenyszintű szerkó amit bemutat.
Egy úszó, fölötte cérna, vagy damil ütköző alatta is egy ütköző ha fix cuccot akarsz. Egy cseppólom főólomnak kis sörétólmokkal fixálva, és ha nagyon megadod a módját jelzólomnak kis sörét (jelzőólom nélkül is húzni fogja
és horog. 10-12-14-es horog attól függ mivel csalizol és milyen horogtípus.
Ha nyílt víz van 16-os zsinór bőven elég vsz . Konzervkukorica jó csali pontyra. -
PpenoO
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Nekem van method carp 360mh botom, a döme fine carp botomat jobban szeretem, igaz az 390es lágyabb bot, más liga.
A method carp spiccjei már gubanc gátlós gyűrűvel vannak szerelve, akcióban tud élményt okozni és ha gyorsan ki kell húzni nagyobb halat az sem okoz gondot neki. A bot szép matt, nem karcolódik mint mondjuk a zongora lakk fine carp, a gyűrük kemények, nem nagyon akad meg benne a damilok összekötési csomói. Lassú folyású víznél a medium spicc megteszi, de a fődunán nem hiszem hogy helyt állna. Ami lehetne jobb az az orsó tartó, nekem le szokott lazulni. Szerintem 15kgos halig biztonságosan kiszolgál, 7kg a rekordom vele az rsdn.
-
Ez alapján fogom felszerelni a match botot. Jó választás? Ez a legegyszerűbb, leggyorsabb jelenleg ahogy nézem. Elsőnek szerintem ez is megteszik nekem, de javítsatok ki ha nem így van.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Blackmmmdog fórumtársunknak van nevis method botja, talán elmondja a tapasztalatait.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
musli26
üzenetére
AZ a véleményem, hogy a Master Classot nem nagyon érdemes Vanity-re cserélni.
Vanity-m nincs, de van Döme Power Fighter (390 MH) ami elvileg ugyanaz a blank.
Azért jobb a Döme (Vanity...
), de messze nem annyival.
Az a helyzet, hogy a Master Class árkategóriájában egy k... jól eltalált bot.
Egy kicsit vékonyabb a drágább bot blankja, nagyobbak a gyűrűk, könnyebb egy picit, talán szebben is dolgozik....De összességében nem akkora előrelépés.
Az új Nevis Carp Method Feeder [link] sorozat, ami alig drágább mint a Vanity-k, már érezhetőbb előrelépés lenne. azt csiripelték több helyen a madarak, hogy egy másik gyártó Royal feeder nevű botcsaládjával nagy hasonlóságot mutat a blank.....
Pecaboltban egymás mellett volt a Vanity és a Method Carp kitéve, előbbi seprűnyélnek tűnt.....
Én azt gondolom, hogy ez már érezhetőbb előrelépés lenne.
Jó a Vanity, de eljár lassan fölötte az idő, vannak jobbak is az árkategóriájában, illetve alig többért. -
golyós
addikt
válasz
musli26
üzenetére
zt tudom elmondani ami látszik a filmen is, hajlik mint a rosebb

Szeretem őket van 3,6 és 3,9 méretben.
Egy hátránya van ami igazából nem is a bot hibája hanem az én választásom : MH helyett az egyel erősebbet kellett volna venni. Szeretek vele fárasztani, szépen dolgozik, nem kell tartani sem töréstől sem szakadástol bár ezt befolyásolja a fék használat is, nem szoktam vontatni, kifárasztom szépen a halakat.
Nem bántam meg őket
Most éppen távdobó bot beszerzését fontolgatom, kell sokszor a 120 méter, és a 4,2 Nevis Boss-al nem megy csak 85. Az új Döme TF long cast 395 vagy 430 között vacilálok. -
smokiii1
aktív tag
válasz
galervin93
üzenetére
Nem vettem én meg kétszer.
Elsőre csak megragasztottam. Most vettem egyébként egy Drennan csúzlit, de az pellet/kukorica/csonti szórásra van, nem gombócokat lőni.
Vasárnap remélem jó idő lesz és akkor ki is próbálom.
-
galervin93
addikt
válasz
andrew911
üzenetére
Szokott lenni időnként, gondolom ha sokan adnak le rendelést akkor azért ők is többet rendelnek, akad pár levél felesleg. De csak tűző, etetőt még nem láttam.
Mostanság különösen nem egyszerű annak, aki nagyobb tételben rendszeresen venne szunyit, elég bajos a dolog. -
andrew911
tag
válasz
galervin93
üzenetére
A múltkor tele volt a(z újbudai) Walter szúnyoggal, meg is lepődtem, mert soha nem láttam még. Mondjuk pinki meg nem volt. :-/
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Ú, eddig még csak egyet sikerült a Dunából, többi mind a Balcsiból jött.
Grat! Más?
Ma kipróbáltam a Crystal Matchet, nagyon baba.
60 dekás dévér és kilós kárász volt a teteje, 6 grammos úszóval dobáltam láb alá, de talán egy 8-assal lesz az igazi. Hétvégén úszós buli verseny Maconkán. Mondjuk sikerült annyira komolyan vennem, hogy szúnyogot elfelejtettem rendelni, ma jutott eszembe...
Lehet megpróbálkozok inkább pontyozni, majd meglátjuk. 
smokiii1
Ha csúzli akkor Drennan.
A két törött Nevis árából már megvan, és ez nem fog törni, kapni hozzá minden alkatrészt stb. -
smokiii1
aktív tag
válasz
hermanyi
üzenetére
Na igen, akármennyire szeretek úszózni, nekem az úszó láthatósága és a pontos dobás/etetés még mindig a mumusom. Bár a dobás már úgy ahogy megy.
Etetni meg úgy vettem észre könnyebb kézzel rádobni sokszor (legalábbis arra a 15-20 méter távolságra ahol még jól is látom az úszót). Nem mellesleg egy nevis csúzlit mérgemben kukáztam múltkor mert 2x is eltört. -
-
jansky1
senior tag
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Igen, én voltam.
Vagy jó napot fogtam ki, vagy jó álláson horgásztam, de amikor én voltam elég sok halat sikerült fognom.
Két bottal feedereztem, egyikkel 30 méteren csináltam egy etetést, másik bottal meg dobáltam, távolabbra, összevissza.
Kénytelen voltam én is lecserélni a fonott dobóelőket. Team feederes tapered linet használtam 21-ről 30 mm-re vastagodót. XL nevis method kosár után Korum szakáll nélküli horgokat kötöttem 0,08 fonottra 6-ös és 8-as méretben. Az etetés 5 kosárnyi aqua pellet volt (2 mm uni, fűszeres vörös máj aroma, fokhagyma mandula c6 pellettel dúsítva), erre olyan 10 percenként dobtam újat. A kosárba ez az aqua került (c6 nélkül), vagy SW panettone black, vagy a kettő együtt. Csalit próbálgattam többet is, de a ringer csokinarancs és a blendex hydro vajsav-mangó volt a két nyerő. 10 db 5-8 kg közötti ponty jött, 1 harcsa, pár keszeg (brutál nagyok), 1 kárász (ez is 1 kg feletti).
Ez a halmennyiség nem tűnhet soknak, de a tógazda többször körbejárt, ő mondta, hogy ezzel a fogással "megnyertem" az egész napot, rajtam kívül még ketten fogtak összesen.
A héten voltak még ott ismerősök hárman, de csak egyikőjük fogott, keszeget.
Tipikus agyontelepített kockatónak tűnik (azért van flóra, fauna), ennek ellenére itt sem az a helyzet, hogy ha a hátad mögé dobsz, akkor is halat fogsz.Autóval a kipakolás idejéig beállhatsz, aztán ki kell állni vele a parkolóba. Ha a hátsó, árnyékosabb részre foglalsz, akkor visszafelé jó kis sétában lesz részed, mert nem járható körbe az egész tó. A kényelmes, elülső részen viszont lehet élvezni a napsütést
. A bejárat felől 5 méter a vízmélység, a vasút felé jön fel 2 méterig. Az állásokban jobbról, balról vízbe nyúló olajbokrok, bedőlt fák vannak, kell az erősebb szerelék elterelni a halakat, mert nyilván húznak oda fárasztás közben.Aki szereti, annak megéri akár keszegezni is ellátogatni ide, mert brutál állomány van benne.
-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nem fogom kidobni. Elrakom, van még otthon ilyen orsó (sajnos), így megmarad ez is. Ettől függetlenül nagyon rendes volt a csóka aki csörgött, jól esett hogy adnak kedvezményt amire kérem.
Amúgy az volt a sztori lényege, hogy a gyár nem cseréli ki mivel ez nem gyári hibás. Szállítás során sérülhetett meg akár nálam, akár náluk. Sose lehet bebizonyítani, hogy ki volt a hibás. ettől függetlenül jobban fogok ügyelni erre, ne hogy megismétlődjünk ez a szitu.
-
Zoli bácsi
őstag
Érdekes ez az orsó talp törés, szerintem gyártótól függetlenül előfordulhat gyártási hiba, de a helyedben megnézném alaposan az orsótartót, nincs-e ott valami gond, nem-e feszül az orsó.
Nem húztad túl a csavart..? Csak mert pont oda szorít az orsótartó, ahol eltörött.....
Egy orsótalpat törtem el, saját hülyeségből, még nagyon kezdőként azt hittem el tudom húzni az orsótartót, mert csálén állt a keverőgyűrűhöz képest. Úgy éreztem mozdult, csavartam úgy izomból....Reccs..de nem itt tört, nyakba, az lehet a leggyengébb pont.
Törött orsót belezd ki, vagy tedd félre, ki ne dobd. Csapágyak, hajtókar, féklamellák..visszaforgásgátló..szükség lehet rájuk máshol.....
-
andrew911
tag
Volt már egy videóban itt megemlítve, de most közelről megtekinthető a "legerősebb feeder végszerelék", teljesen csomómentesen.
-
Visszatérve az orsós sztorihoz:
Most hívtak a Walterből, ez nem garanciális hiba. Nem fogják cserélni, DE visszaadjak a töröttet. Amit kapok: egy valamire egy jobb ár. Pont kapóra jön / jöhet a NEVIS botra. Igaz már megrendeltem, de visszamondom, ha itt jobb árat tudnak adni.

-
Nerazim
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Sajnos az utóbbi 2 évben (mióta megcsinálták elől a zsilipet) azóta mintha kevesebb halat fognék. Horgászható hely elég sok van rajta nem kell nagyon vadászni a beállókat. Olyan június-július környékén elkezd valóban felnőni vmi növény rajta ami az egész vízfelületet betakarja, de van úgy, hogy augusztusban még azért vannak szabad foltok ahol lehet próbálkozni, de van úgy hogy július végére más semmi nincs.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Ezt javaslom, nagyságrendekkel jobb mint a guru shockleader-e. Én szeretem a dobóelőkét még akkor is ha csak közelre horgászok, mert nem használok 0,20 asnál vastagabb zsinórt, nem dobálom ki a főzsinórt így. De amúgy az is igaz, hogy nem végtelen távolságra egy 0,22-es fzs bővel elég tud lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, 7420, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4599, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mindegy hogy 2-3 kilós vagy 8-10 kilós, hal legyen és ne kárász vagy törpe (se dévér
)