Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
smokey213
újonc
Hali!
360/3lb bojlis bothoz keresek épp orsót.
Okuma/prologic vonalon nézegettem.
Esetleg tudna valaki valami jó vételt ajanlani?
-
KunEmber
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Bármennyire is szeretném, nem értem meg, hogy te mit csinálsz másként. A videóban 2:04-nél tekered körbe a horgot, nem pedig a pálcikát forgatod?
-
-
SODIMM
csendes tag
válasz
WarninShotZ
üzenetére
Olcsó Alis: [link]
Nekem teljesen bevált, könnyű használni és kis gyakorlással szépen köt, akinek vastagok az újai vagy nincs túl sok kézügyessége annak jól jön. -
SODIMM
csendes tag
válasz
WarninShotZ
üzenetére
-
galervin93
addikt
válasz
KunEmber
üzenetére
Eskü szó szerint erre gondoltam, hogyha megéri elsétálok a lidikébe...
Akkor már a PÜ-re is itt válaszolok, igazából egyetlen konkrét cél a dunai kaja keverése lenne. Na de az meg pont a legnehezebb téma (a szó legszorosabb értelmében is), gondolom ott a Parkside meg nem játszik, eleve sok kajáról van szó, nedves, tapadós, aztán még megfejelve jó nehéz folyóvízi agyaggal... Akkor inkább szenvedek kézzel.
Amúgy nem is feltétlenül a keverés a nehéz, hanem a rostálás, elsősorban az öntéstalajé amit az Ipolyról hordok. És utána azt még a kajával együtt még egyszer rostálom, mert szeretek sajtreszelővel...
Ha rászánok pár órát akkor mondjuk előre szoktam egy diszpós vödörrel rostálni, és azt már csak keverni kell a kajához, de így meg könnyen kiszárad (lefedve meg penészedik - patthelyzet). Nehéz a bányászok élete. 
-
B.i.L
senior tag
válasz
PpenoO
üzenetére
Inkább válassz hazai boltból,az előnyeivel együtt. E-sential van immáron leglább 6 éve,4+1 akkor volt 25K,vettem a WLandban 4 db-os swinger szettet,10K - mindkettő kis koffer,illetve kistáskába.
Hibátlanul üzemel,9 voltos elem kell bele,3 állítási lehetőség,vízálló kivitel,éjszakai világítás,stb.Hidd el sz@rt ne vegyél olcsón. Amit kapott 6 éven keresztül,azt mind megérte.talán az egyik mintha kissé ciripelős lenne,de elemcsere megoldja
Egyébként ugyanaz,mint a Pulsar. Mennyire jönne ki a szett? -
KunEmber
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Nekem egy csomószor leold... Egyszerűen látom az élőke végén, hogy kunkorodik a zsinór és a csomó kioldott. Pedig a kopaszodó csávó videóját már megnéztem 50x.
-
válasz
galervin93
üzenetére
Parkside performance van. Nagyon jó gép. De a pecára a sima szénkefés is bőven megteszi. De csak a 20/18V szabad venni.
-
KunEmber
senior tag
válasz
WarninShotZ
üzenetére
Drennan Hook Tyer, de sokszor vesztek horgot, nagyon kell figyelni, hogy mindent jól csináljak. Kíváncsi vagyok más mit ajánl.
@bercsi: értem én, hogy a 20V marketing, de mit tegyen szegény Ervin ha elsétál egy Lidlbe és azt látja, hogy csak 20V Parkside van? Ott nem tud már 18-asat venni
-
WarninShotZ
tag
válasz
galervin93
üzenetére
+ szgzuri
Köszi-köszi!
Ezek alapján már el tudok indulni.
Gamakatsu 1310N-t használtam tavaly, legalábbis ha jól emlékszem ez volt az, előkötött verzióba, jó féle volt. Mielőtt még el nem felejtem, ki milyen horogkötő készülékeket használ az apró lapkás horgok kötéséhez? Van egy olyan megérzésem, hogy azzal eg,szerűbb lesz kötni, mint nélküle. 
KKM-B-nél nem tapasztaltam olyat, hogy kicsorbult volna. Náam bírja a strapát szerencsére, szeretem is nagyon, de mióta megjelent az utódja, KKH-B, azóta azt használom, methodra nagyon príma, akadt velük 15 kg-os meg 11.5 kg-os ponty is, hibátlanul tartotta mindkettőt, illetve a kisebb halakat is jól tartja. -
bercsi
aktív tag
válasz
galervin93
üzenetére
18V-os legyen (20V csak marketing), ha olcsón kell akkor parkside. Amíg garis nincs gond, bár ez mindegyikre elmondható

Ha többet szánsz rá akkor makita, milwaukee (többit nem ismerem, csak ezeket javítom) vonalon is elindulhatsz, de csakis brushless-t javaslok, jobban bírják a terhelést és a keletkező hőt. De készülj fel hogy nem olcsó egyik sem. -
KunEmber
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Szerintem bármelyik modern 18-20v brushless gép megteszi, ha nem 50kg-t keversz egyszerre. Én a várható költözés és ház körüli munkák miatt vettem egy DeWaltot, de ennek semmi köze nem volt a horgászathoz. Csak ha már van, akkor a r***dt sárgára színezett etetőket nem kell kézzel kavarni. Napokig nem jött ki a körmöm alól.
Úgy látom Sziszi valami régi Makitát használ, Walter Metabot, Döme deWaltot (de régi a videó).
Köszi mindenkinek a keverő-tippet.
-
busman
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
Aldis workzone, olcsó Parkside is megteszi.
-
Horvi
őstag
Van valami spéci csomó amit használni kell a quick change beads főzsinórra kötéséhez vagy egy sima mezei clinch csomó is megteszi?
-
szgzuri
tag
válasz
WarninShotZ
üzenetére
Én használtam Preston N30-at hosszúelőkén, 14-18 keszeges méret, 12-14 pontyos. Csontival vagy csemegekukoricával csaliztam. Jó horog, éles és tartós a hegye. Keményebb bottal használva a 16-os többször kihajlott nálam. Se nem túl vékony, se nem túl vastag. Ha óvatosan eszik a hal, akkor lehet, hogy egy vékonyabb (könnyebb) horog több kapást adhat pinkivel. De hobby pecára szerintem abszolút rendben van.
Ami nem tetszett benne, hogy elég kicsi a méretbeli különbség a sorozat tagjai között.Váltottam Guru LWGF-re, ott nagyobb a méretbeli ugrás a sorozatban, 10-16 között használom a dunai feederezéstől a spiccbotos snecizésig.
Guru rig boxot használok, nincs rá panaszom, a spulnik eddig tartósnak bizonyultak.
A spulnira kis matricát ragasztok, arra írom fel az előke paramétereit.Nekem a KKM-B elég gyakran kicsorbult, volt, hogy kárászozás közben is. Vajon a halakba való akadás (porcos szájrészt talált) miatt, vagy a terep (kavicsos ajzat) miatt, nem tudom. Te nem tapasztaltál ilyet?
-
PpenoO
őstag
Van itt tapasztalata valakinek ezzel az Alis kapásjelzővel? Esetleg más hasonló árkategóriajú Aliról ami európai raktárból rendelhető?
-
galervin93
addikt
válasz
WarninShotZ
üzenetére
Én használom a Prestonokat.
N10 nem rossz, viszonylag erős csontis horog. Én helyette a Gama 1312F-et használom, mert a Duna eszi (paducra első osztályú), és az olcsóbban jön ki.
N20-at nem használtam, N30 jó kis horog, de a Gama 2260B ebből is gazdaságosabb.
N40 finom csontis vagy pici, vékony gilisztára való könnyebb horog.
N50 disznóölő, amikor folyón kifejezetten eszik a hal és/vagy nagyobb testűekre kell számítani, illetve tavon kifejezetten pontyozni sok csontival, kukoricával.
A Sode Light kisebb méretei (16-18) finom szúnyogos horgok, 12-14-es méretben a szúnyog mellé már mehet csonti is, a lényeg hogy baromi könnyű, úszós vízközti pecára szeretem.
KKM-B is kedvenc, methodon.
-
smokiii1
aktív tag
válasz
WarninShotZ
üzenetére
Én tavaly 90%-ban owner horgokat használtam. Mondjuk főleg pontyoztam.
-
bercsi
aktív tag
válasz
WarninShotZ
üzenetére
Nekem ez a fajta van hosszú előkére [link]
Nem guru, csak majdnem
-
WarninShotZ
tag
Valaki használ Preston Natural N horgokat (N10-20-30-40) hosszúelőkés módszerhez?
Nyílván a mindenféle forma keszeg lenne a cél, de lehet kipróbálnám pontyozni is, de oda van más horgom. Ránézésre az N-30 tetszik nagyon, de tervezek mellé még egyet kipróbálni. Valakinek van gyakorlati tapasztalata velük kapcsolatban?
Illetve ki milyen spulnis előketartót használ?
A Guru Rig Box-ot néztem, nem túl nagy, nem is vészes az ára. Erről, vagy hasonlóról is szívesen fogadok tapasztalatokat, véleményeket. 
Kisokosba fel van írva az Owner Sode, Sode Light, illetve Gamakatsu 2260B, 1310N, de methodhoz nálam nagyon beváltak a Preston KKM-B és KKH-B horgok és keszegezéshez is maradnék ezen a vonalon. -
galervin93
addikt
válasz
sasa311
üzenetére
Igazából tök mindegy hol méred, X centi az mindenütt X centi.
Aki rutinos és szereti a kihívásokat simán megcsinálhatja azt is, hogy külön szedi a munkafolyamatokat. Először kötsz horgokat, kis ráhagyással (előke hossz + az említett 6-10 centi). A 3. pont szerint ugyanúgy visszahajtod a zsinórt, de a szokásosnál egy hangyányival erősebb feszíted meg, így a zsinór picit megtörik, pont a jó helyen. Félrerakod, jön a következő előke, amíg el nem fogynak, és mindegyiken ott lesz ez a kis "törés". Hajtasz egy végfület, hogy ez a törés legyen a végfül "csúcsa", és már kész is.
Maximum első olvasatra bonyi, de leírni tovább tart mint megcsinálni. 
Amúgy valamennyire érdemes szétszedni a folyamatokat, sokkal hatékonyabb. Én először mindig horgot kötök, azt is a legkisebb mérettel kezdem és úgy haladok a nagyobbak felé, mert a sokadik kis horog után már teljesen érzéketlen lesz az ember ujja vége.
Zsinórvastagság ugyanez, vékonyabbtól a vastagabb felé. Az elején még könnyen megy a 18-as horog a 10-es zsinórra, a végén már a 14/0.16-is szenvedés.
Na amikor ezek megvannak, akkor jön a végfül kötés, szépen bekerülnek a tartóba, és én a végfül zsinór maradékát is csak ilyenkor vágom le, amikor már bent vannak a tartóban. Csak észnél kell lenni, hogy jó zsinórt vágjon az ember, én egyszer tévedtem, azóta figyelek...
Este vagy holnap csinálok "tutorialt"!
-
pappsy62
tag
Bocs ezt nem tudom kihagyni. Így is lehet bevásárolni?https://www.atv.hu/belfold/20220205/elfelejtette-elutalni-a-penzt-35-millio-forint-ertekben-lopott-horgaszfelszerelest
-
busman
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
Én is küzdök vele... jöhet a videó.
-
Horvi
őstag
válasz
sasa311
üzenetére
Én is hasonlóan csinálom, lemérem a végső helyén és egy nagyon picit még ráhagyok de ezt csak a method előkénél szoktam mert olyan rövid távon alíg van nyúlás meg néha el szoktam cseszni aztán így biztonságosabb.
Ha ilyen 30 centis előkét csinálok akkor annak van annyi nyúlása, hogy ha egy picit el is bénázom a kötést akkor is bele tudom akasztani a végfület a helyére. Max kicsit jobban feszül. -
sasa311
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
Nos pont így csinálom azzal a különbséggel, hogy nem nem a mérőt használom, hanem a végső helyét. De akkor ezek szerint csak béna vagyok és kicsit még gyakorolni kell
-
galervin93
addikt
válasz
sasa311
üzenetére
1. felkötöd a horgot a zsinórvégre
2. kellően hosszúra vágod az így kapott zsinórt, előke hossz + 6-8-10 centi bőven elég, majd kitapasztalod neked mennyi a kényelmes
3. beakasztod a horgot a helyére, a másik végén pedig a túloldalon a pöcök (amibe majd a fület akasztod) mentén visszahajtod a zsinórt. Icipicit megfeszíted, erre a visszahajtásra ráfogsz, leemeled a pöcökről, majd...
4. ...a visszahajtott zsinórszakaszon kötsz egy végfület.
Ennyi.
Kb. annyi ideig tart mint elolvasni, garantáltan passzentos lesz és picit még feszül is, amennyire a 3. pont végén meghúzod.
Ha gondolod csinálok videót.
-
atok666
őstag
Egy Walter continental es mondjuk egy ugyanolyan hosszu es dobosulyu daiwa Z kozott mi es mekkora a kulonbseg? Karakterisztika? Vagy mi egyeb? Van vkinek esetleg tapasztalata ilyen teren?
Atok
-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ki fogom, mert kíváncsi vagyok hogy milyen vele a horgászat.

-
-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Köszönöm. Erőgumit csak akkor érdemes használni ha vékonyabb az előke? Máskor nem jön / jöhet jól?
-
Zoli bácsi
őstag
Persze. Részben értelmetlen a kérdés, mert találnék a fiókban olyan 22-es főzsinórt, aminek kevesebb a szakítószilárdsága mint a másik fiókban lévő egyik 18-as előkezsinórnak...

Úgy az igazi, hogy az előke szakadjon ha baj van. Nekünk is egyszerűbb, elég horgot cserélni, meg a hal sem cipeli a szereléket ha szakadás van.
Nincs szabály, a józan ész diktál.
Ha jóval vékonyabb az előke a főzsinórnál, akkor érdemes erőgumit betenni a kettő közé. 
-
22es Döme feeder zsinórra jó a 18as előke? (monofil mindkettő)
-
erik365
senior tag
válasz
WarninShotZ
üzenetére
Köszönöm.
sasa311 Neked is. -
erik365
senior tag
Sziasztok!
UK pecában megszokott fordulni valaki?
Debrecenből tervezek menni Pestre vásárolni, és szeretnék beugrani hozzájuk is.
A neten többször vásároltam már tőlük, élőben is ennyire jó fejek mint online/telefonon? -
KunEmber
senior tag
Sziasztok! Fúróba való keverőszárat milyet érdemes, honnan?
(Ha már vettem rendes csavarozót, nem akarom kézzel kutyulni mindig a dolgokat.) -
-
sasa311
veterán
Ha már horog kötés - akinek MAP HOOK lenght boxa van mégis hogyan tud tized mmre azonos méretű elokeket kötni? Ugye a tartó fix hossz, a tetobe épített sín pedig hiába van jelölve xar, a 2 inch jelölés rövidebb, mint a tartó részben lévő jelölés, magyarul ott mérni kb lehetetlen.
meg ugye a fül csomóra is rá kellene hagyni egy picit. -
hermanyi
addikt
vásároljatok vásároljatok . lassan itt a szezon .
Lassan én is elgondolkodom ,hogy mi kell még . -
PpenoO
őstag
Please help.
Haldorado akció keretein belül rendelném a következőket:
Dam rod-pod 16,5e ft 2kg (1 kilóval nehezebb mint a Delphin Bronx, így gondolom stabilabb is).
Carp Academy Mystic 2+1 az orrom elől vitték el az utolsó darabot, a fene vigye el

-
PpenoO
őstag
válasz
BogyóBP
üzenetére
Én is Shimano orsóba fogok beruházni, igaz nem Ultegra szint, de nekem azt mondta egy neves szervízelő, hogy a Shimano rendesen kihagyja a kenőanyagokat az orsóiból, erősen javasolt szétszedni/szedetni és lubrifikálni. Én is így fogok tenni a pindurka nyeletőfékes 4000 OC-el. Apropó, itthon nincs belőle készlet viszont az olasz amazonról rendelve 37e forintra jön ki. Van belőle 6000 is.
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Merítőnyélből melyiket ajánlanátok?
SERIE WALTER NOVA 440
BY DÖME TEAM FEEDER POWER FIGHTER 440 -
Horvi
őstag
válasz
Spoon16
üzenetére
Nem is kell

Barátom nem értette miért jó a spiccbotozás, kíváncsi volt a dologra aztán beszerzett valami full alap készletet dekából párezerért és kipróbálta. Gennyesre fogta magát keszeggel meg kárászokkal. Úgy örült mint egy kisgyerek, ki se lehetett robbantani a kezéből a botot egész nap
Azóta mindig mondja, hogy menjünk spiccbotozni.
Szóval +1 a spiccbotra
-
Horgász kártyám gyártás alatt van, anélkül mehetek horgászni ugye?
-
galervin93
addikt
Dont feed the troll pls!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házimozi haladó szinten
- Autós topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Horgász topik
- Filmvilág
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310 i5 8500T 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1650 S 4GB Formula Air Mesh G3 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite Megkímélt állapot 100% akkumulátor
- Utolsó! MacBook Pro 13" M1 16GB RAM/ 1TB SSD 27%-os ÁFÁS - Garancia - 0428AB
- iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4328, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ezt beis tartják vagy már a jövöhéten küldik ?

de szerintem te

meg ugye a fül csomóra is rá kellene hagyni egy picit.