Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Csak nem Stady re gondolsz ?

-
-
MK VII
veterán
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
15 éves.. Mit vársz tőle? Még nem alakult ki benne az ellenszenv..
Megnézném a 20-dik szülinapi tortáját... Azon meg Walter megoldások felirat lesz és egy rakós bot..
-
-
gerigorrd
kezdő
válasz
j.davidovics
üzenetére
Számolj azzal, hogy egy pl. 10 grammos bottal, nem fogsz tudni vezetni még egy 8 g-os wobblert sem, mert a terelőlapát miatt sokkal nagyobb az ellenállása. Nézz szét jól, vagy gyűjts még hozzá pár ezret, nehogy olyat válassz, ami aztán nem válik be.
-
jansky1
senior tag
Webshopokban valami izgalom 11.11 alkalmából?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
hermanyi
üzenetére
AIR az neked való apróhalazni, nekem maradjon a G50, szeretek 22/20-ban pontyozni

Sziszi tényleg, a mai napig nyílt, segítőkész és segíteni akaró versenypecás, jó kereskedő. Amúgy gondolkodtam, hogy a keszeges kajáját kipróbálom a tavasszal.
Pityu: majd a tavaszi fórumpecára eljössz

-
hermanyi
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Sziszit nem ismerem személyesen ,de amit láttam róla és hallottam ,normálisnak tűnik .
Igen kezdődik az elraktam csillivilli lesuvickolva történet ,hogy milyen pedáns horgász vagyok . Igaz idáig a márciusban első keszegezésnél a botra kent kicsit túlvizezett kaja rohadván is rajta volt (de ezzel nem dicsekedik ) . Angolék mer árcsökkentésbe kezdtek a használt rakoknál
már 1000 ért van 16 os AIR 
Mit fognak ezek leművelni 2 hét múlva rossz belegondolni .Ha jól megy akkor most vasárnap megkergetem az RSD ragadozoit én is . Majd Firefox mondja hova menjek

-
-
Steady74
Topikgazda
válasz
hermanyi
üzenetére
Én Szilvási Szisziről tudom elmondani ugyan ezeket. Korrekt, segítőkész, tök jó fej. Első komolyabb rakómat is tőle vettem, egy Triana ProtoIce Allround-ot.
Kezd felpezsdülni a fb pecás élet, jönnek a jobbnál jobb posztok: elpakoltam, eltörölgettem a cuccaimat, nézzétek milyen szépen rendben várják a tavaszt (nézzétek mennyi cuccom van). Kiállításon jártam ezeket vettem (terítékfotó). December közepétől jönnek majd a ú de várom már a pecát, elővettem a ládát, rápakoltam mindent a nappali közepén, leisfotózomnektek. Utána már a botokat pakolják össze, azzal suhongatnak a csillár mellett. Jajj de várom! ja, nem

Jövő héten lehet egy napot tudok még pecázásra fordítani, süllőt kéne fogni. Szerintetek hol-merre?
-
hermanyi
addikt
válasz
zsola32
üzenetére
Anno rengeteget járt (jártak versenyzők ide a csőhídi pályára ) 3 hetente volt valamilyen verseny mindig . EA az egyik legközvetlenebb versenyző akit ismerek ,Magyar Sz és Ifj Gyulai F a két legg unszimpatikusabb (kötsög) aki ide járt . EA és WT vel rengeteget beszéltünk és horgásztunk együtt (Tőlük lehetett is tanulni) WT hozta a Match botomat személyesen Olaszból (igaz vártam rá 2 hónapot
) De itt az RSD-n adta oda országos verseny előtt 
Amúgy a Match lényege a gyakorlás . Folyóvizén az akadó előtti matchezés annyiból necces ,hogy a zsinórt el kell süllyeszteni ugye ez azzal jár ,hogy túl kellene dobni rajta és visszacsévélni . Ha tudsz mellé mögé dobni akkor megoldható de gyakorolni kell . És nem árt hozzá egy jó gyors orsó se és egy jó zsinór jelölő kréta
-
zsola32
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
irigyellek hogy volt Kitől tanulnod.
én autodidakta módon nyomom, nincs aki segítsen, senki nem horgászik a családban.
(bezzeg a halat szeretik
)
a match is izgalmas történet, a parttól kb. 30 méterre van egy akadós rész, odáig kellene bedobni a szereléket.
1-2 éven belül elkezdem ezt az ágat is. -
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
A match ,szerintem a legnagyobb kihívás főleg olyan vízen ami folyik is . Nagyon összetett dolog . Pontosan kiterítve dobálni ,jó helyre lőni a gombócot . Matchezésben nekem Erdei A volt a mesterem itt az RSD-n ,sok mindent mutogatott segített ,mind szóban tanácsban mint úgy is ,hogy kivette a kezemből a Maver runner botomat és mutogatta ,hogy miért van szarul ólmozva ,és ,hogy kellene (meg is csinálta) .
-
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Én nem vagyok egy divat majom de lassan 20 éve rakozom és a mai napig nem találtam szebb ,jobb ,élvezetesebb elfoglaltságot .
-
-
hermanyi
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
-
gban
veterán
Élő csalihalat ha vesztek, hogy adják a boltban? Zacskóban?
Mindig aznap veszitek amikor kell vagy ha nem, hogy tároljátok, szállítjátok?
Vödörben nem nagyon húznak ki 24 órát sem a tapasztalatok szerint, az elfogyó oxigén miatt. -
j.davidovics
csendes tag
válasz
gerigorrd
üzenetére
Azt is láttam, de annyi feles pénzem nem lesz, mivel lassan rendelem a favorite whitebird-et (1-7g, 205cm), és csak azért kellene, hogy nagyobb jigeket körös holtágon dobáljak, esetleg van pár wobim is az nem baj, hogy rövid, ellenben a legolcsóbb és amúgy szüleim se díjaznák a két bot rendelését szinte egyszerre 😌😌.
-
zsolt1225
aktív tag
Tegnap voltunk peccantani apósékkal és asszonnyal. Szinte egész nap csepergett az eső, de szerencsére nem olyan vészesen, egy ernyő alatt simán elvoltunk. Amit észrevettünk, hogy reggel egyáltalán nem jöttek a halak, kb fél 10-kor jött az első keszeg. Aztán valamikor dél után jött nekem egy pontyocska olyan 1,5kg körüli. Következő épp akkor jött mikor kezemet mostam a vízbe és a fülem mellett meg elkezdte vinni a ponty a zsinórt, meg is lepődtem rendesen(3,35kg). Aztán egy jó ideig nem nagyon volt semmi, már majdnem elaludtam mikor após szólt oda, hogy viszi a botomat a hal, bár a nyeletőt nem vitte, csak hajlott a feeder vége ezért sem hallottam(~2kg tükrös). Majd nemsokra rá jött még egy 2kg körüli. Szóval így a napot 4 ponyt, 2 keszeg, 2 kárásszal zártam. Asszony aki mellettem ült semmit nem fogott, még csak piszkálás sem volt, másik oldalt após meg csak keszeg, kárászokat fogott pár darabot. Mind a 4 ponty kis 8mm-es topmix csoki-narancs pelletre jött. Az egyik boton egész nap csak azt használtam. Ez az én napom volt

-
Zoli bácsi
őstag
Hát igen....az a gond, hogy nekem volt gyerek horgászként egy cimborám, aki precízen kötött horgot, mindig megkötötte a horgaimat. Aztán peca abbamaradt, eltelt 25-30 év, és az embernek már nem áll rá a keze. A horogkötés amit ismertem, horogszár megfog- hurok a horog öbléhez- zsinórvég tekerése a hurokra, horogszárra- zsinórvég átbújtatása a hurkon- meghúzás.... Ezzel az a bajom, hogy meghúzás után a horog felett 1-2 cm zsinór tekeredett, láthatóan gyengült. A végén a meghúzással van a baj, úgy érzem hogy kevés a kezem

Amit most használok, hogy horgot az öbölnél fogom bal kézbe, jobbról feszesen tartott zsinór (rálépek a dobra legtöbbször) jön. Visszahajtom a zsinórt az öböl és ujjam alatt, és tekerem a horog szárára, és a feszes zsinórra. 7-10 menet után jobb kézzel lefogom a horog szárán a meneteket, bal kézzel a zsinórvéget a felszabadult hurkon áthúzom, és a horgot a feszített dobról jövő zsinóron húzva a kötést meghúzom.
Így szép, precíz kötés keletkezik, soha nem a horogkötés szakad.
Balkezes kolléga mutatta, de erre áll a kezem megszoktam. Viszont 10-es alatti horgoknál problémás nekem, még az erősebb szemüveggel is. Bár a szemüveg a látáson segít, a durung, érzéketlen ujjaimhoz nincs segédeszköz, na ehhez kéne horogkötő.
-
MK VII
veterán
-
tiger71
aktív tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ezzel én is így vagyok, abban bízok, amit én kötök meg!
Ha nem megy a horogkötés a kisebb horgokon (12-14-16), akkor a fiatalabb nemzedéknek kiadom alvállalkozásba! 
-
MK VII
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Értelek.
Szerencsére nekem nincs gondom az apró horgok kötésével sem. Órás vagyok. Minden nap körömpiszoknyi alkatrészekkel dolgozom.
-
hermanyi
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Délután ha hazaértem linkelem. Az a gáz, hogy a 16 os horog 0.08 as zsinórral már nem mindig sikerül.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
MK VII
üzenetére
Én arra gondoltam, hogy a könnyebb láthatóság kedvéért használnak a videóban húskampót bálamadzaggal....

Én 10-es méretig kötök horgot, ennél kisebb már macerás. Úgyhogy 12-es a legkisebb, amit használok. Ezért is nézegettem horogkötőket, vettem egy ilyen 390ft-os Energoteam borzalmat [link] de nem sikerült vele ügyködnöm, nagy ívben kukáztam, nagyobb kézügyességet igényel mint a hagyományos horogkötés.
Előkötött horgokról megint rossz véleménnyel vagyok. Nézegettem ezt az elemes kötőt, azt hittem használható...... -
gerigorrd
kezdő
válasz
j.davidovics
üzenetére
Csukázni kicsi. Talán ez inkább: DAM HYPRON SPIN 210/10-30g alig drágább, de sztem valamivel erősebb.
-
gban
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Csakúgy mint a 40 kilóig jó, és pontosnak bizonyult 700 ft-os digitális akasztós mérleg (itthon olcsó márka által felcimkézve is 2300 Ft), ez is beszerezhető bőven fél ár alatt (ez tökugyanaz a kinézet alapján), illetve hasonló van már harmad áron is.
De amúgy is ránézésre is sokalltam 5500-at egy ilyen kütyüért. -
MK VII
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Te jó isten...
Mi ez a kőbalta?
16-18-cas horgot kössön 10-tes zsinórral vele.
Ekkora hajókampót egy remegőkezű csákányforgató is megköt.. -
j.davidovics
csendes tag
válasz
galervin93
üzenetére
Majd kipróbálom, köszönöm a tanácsot.

Más: itt az egyik linkelt webshopban van dam fighter spin 180 5-20g, csukázni max 3eFt-ért egy próbát megérhet nem? Nagy csalódás gondolom nem érhet 🤣🤣 -
hermanyi
addikt
válasz
joe979
üzenetére
Zolinak nincs ilyen horga amit pontyozni használok . Guru LGW amúgy , Kifejezetten csak pontyozni használom (rakora) 015 ös zsinóron van és 18cm es előke .
De majd veszek egy rendes horogkötőt és akkor kötögetem magamnak
csak ne lenne 40 ezer forint . De keszegezés miatt és a szemem miatt lassan musz lesz . -
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93
üzenetére
Én is íg szoktam azzal a különbséggel, hogy ha rakóra készítek előkét (csak hermanyinak: akár 22es előkéből is
), akkor az előketartóba beteszem a felkötött horoggal ellátott zsinórszakaszt, a horgot beakasztom az egyik végébe, a másikra ráhajtom a zsinórt majd kis ráhagyásal elvágom az előkezsinórt. Majd a horgot kiakasztom (közben fogom az előke végfül felőli részét. Ha a horgot kiakasztottam akkor már le tudom emelni a visszahajtott damilt, megkötöm a végfület, és kész vannak a hajszál pontosan egyforma előkék.
Ha hosszúelőkés cucchoz gyártok előkét akkor egy szépen megmunkált bükkfa lécbe méretre bevert szegetek használok a távolságok pontos meghatározásához, így megint csak egyformák pontosan az előkék.
Fonottal kicsit más a helyzet, ott a 7cm körüli előke hosszhoz 4-5mm-rel hosszab zsinórból kell kötni az előkét a csomó miatti zsinór rövidülés miatt. Ezt kb 3-4 előke kötése után ki lehet tapasztalni, fixre beverni a szegeket és kész az is. -
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Aki meg lusta mint én az vesz 1600 ért 8db előkötött horgot

-
galervin93
addikt
válasz
j.davidovics
üzenetére

Én már rájöttem, hogy sokkal jobb, ha előre gyártom az előkéket. Egyrészt időspórolás, másrészt ha rászán az ember egy-két órát, akkor rááll a keze, és kis hibaszázalékkal és nagy pontossággal azonos minőségű és hosszúságú előkéket tud kötni. Nekem az egyik előketartóm 45 centis, a másik 25-ös. Mindkettőnél úgy csinálom, hogy a dobról lehúzott zsinórra felkötöm a horgot, elvágom kb. 6-8 centivel a tervezett hossz felett, és már kötöm is a következő horgot. A legvégén, mire összegyűlik a kívánt mennyiség, mindegyik végére megkötöm a fület. Így jellemzően azonos hosszúságú előkéket kapok, amik pont kitöltik a két tartómat, valamint mivel folyamatosan a "kezemben van" a horogkötés meg a fül kötése is, nem szoktam rontani vagy csak nagyon ritkán. Így télidőben lassan lehet ilyen apróságokkal mókolni.
-
j.davidovics
csendes tag
válasz
galervin93
üzenetére
Nekem a 16-os is kicsi (pedig fiatal vagyok, és a szemem is jó 😀). Ki kellett találnom, hogy a vékony fogó szárán megkotök egy unit csomót, és azt húzom rá a szárára és utána húzom meg mert sokszor kicsúszott a kezemből is és fel is idegelt, de így egyszerűbb, és nem is vettem észre különbséget. 😂😂
-
galervin93
addikt
válasz
j.davidovics
üzenetére
Hm, nagyon jó, ráadásul van 18-20-as is (sőt még kisebb is, bár az már nem az én műfajom). Köszönöm! Holnaptól pl. Walteréknál 15% akció is van a Preston cuccokra, kíváncsi vagyok, hogy ezek le lesznek-e árazva. Nem nagy pénz, de ahetedik zacsi ilyen formán effektíve már "ingyen" van. Marketing bullshit benyelve.

Zsinórjelelőből még csóró egyetemista éveimből van egy felejtős minőségű, folyós sz*r. Ehelyett szeretnék venni valami normálisat. Mik az ajánlottak? Mindenhol azt olvasni, hogy a jobbak "örök élet +1 év" minőségűek. Melyek ezek, tényleg érdemes ezek közül válogatni?
-
Gabesz26
senior tag
válasz
zsola32
üzenetére
Túrfishing (-15% és ingyenes szállítás)
-
zsola32
őstag
tudtok olyan áruházat a Walterlandon kívül, aki akciózik a Pontyshow alatt?
köszi -
zsolt1225
aktív tag
Nézegettem Alin elektromos jelzőket. 48-53$ között találtam is egész jókat.
A kérdés az lenne, hogy tapasztalat alapján esetleg a AAA vagy 9V-os elemmel működők lehetnek jobbak, takarékosabbak? -
Interceptor
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Megoldom desktop ha felmerül az igény, de értem miről beszélsz. Amúgy nem árt a többi emberrel is minél inkább képbe lenni
A névtelen reg meg szintén hasznos tud lenni. -
válasz
Interceptor
üzenetére
Én is az ő engedélyével tettem. Nincsenek titkolnivalóink egymás előtt, de nálunk nem szokás, hogy egymás telefonjában stb turkálunk.

Már én is gondolkodtam egy "névtelen regen".
Még nincs. -
MK VII
veterán
válasz
Interceptor
üzenetére
"Amúgy vannak áll accountjaim is még kémkedésre"
Kemény vagy mint a bilifüle.
-
Interceptor
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Jól nyomod, én írogatni is szoktam a bnőm nevében az ismerőseinek
Jó persze többnyire az ő engedélyével, ha éppen nem ér rá és olyan dologról van szó amit jobban eltudok magyarázni nekik. Néha szoktam figyelni az adott csoport beszélgetését is sokat lehet ezekből tanulni
Amúgy vannak áll accountjaim is még kémkedésre 
(#37341) MK VII : legkeményebb, hogy rendes accom nincs

-
-
joe979
senior tag
válasz
j.davidovics
üzenetére
vagy még keszegelni a Gamakatsu 314 ami nagyon rendben van,volt hosszú szárú, kicsit befelé hajlik a hegye, 14 vagy 16 méretben, pont patent egy vagy két szem pinkivel ... de csak volt , mert a kis méretű horog nem kapható már

-
j.davidovics
csendes tag
válasz
galervin93
üzenetére
Preston pr311? Nekem van 16-osban, nagyon jó és erős

-
galervin93
addikt
Már a jövő szezonra gondolva elkezdtem nézelődni aprócikkek után, egyelőre elsősorban a horgokra koncentrálva. Nem tartok sok márkát és fajtát, de pont ezért kérdeznék. Ha finomszerkóval (picker/feeder, match) horgászok, akkor alapvetően kettő típust használok. Kerek formából a Gamakatsu 2270N-et, hosszabb szárú csontisból(?) meg a 1310N-et. Ebben a kategóriában van ezeknél érezhetően jobb? Ezekkel max 1-2 kilogrammos fehérhalak kifogása a cél, de főleg a 1310N kisebb méretekben nem egy életbiztosítás, elég lágy. Szóval olyat keresnék, ami hasonlóan vékony húsú, hosszúszárú, de 14-16, vagy akár kisebb méretben is viszonylag erős legyen, és a fentebbi halakat biztonsággal tartsa. A 2270N-nel nincs ilyen jellegű problémám, de ha szerintetek van jobb nála, szívesen meghallgatom a tanácsotok. Illetve ha a két alaptípuson kívül finomszerkóra szerintetek még érdemes tartani más formát, jelleget, akkor ne tartsátok magatokban!
És még egy utolsó, snecizésre 16-20-as méretben van külön javallott típus? -
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
Imink az. Felvett egy videót, amin csapkodja a mellét, integet jobbra-balra, bemutat 4 HD terméket, megtölt egy method kosarat (majd egy másik szerelékkel fog halat), szájba spirccel egy közel 1,8-as pontyot, majd kézben tartva nézi jobbról-balról, majd jobbról-balról, majd jobbról-balról, majd jobbról-balról, majd jobbról-balról, majd jobbról-balról, majd integetve, oly' bájosan elköszön. Kb ennyi, és tövig benyal neki mindenki, hogy mennyire fantasztikus, csak így tovább ésatöbbi.
-
-
Interceptor
addikt
Ehhez nem értek, de azt tudom, hogy ezt a méretet látom szeptember eleje óta akárhányszor lementem azóta. Remélem november végére már változik a kép, kíváncsi leszek mennyire marad ott a maradék küsz és így a balinok is. Még ezt meg kell tapasztaljam, aztán nagyjából összeáll nekem fejben az öböl balin szempontból az egész évet nézve. Az biztos, hogy várom a felmelegedő márciust

-
Steady74
Topikgazda
-
gerigorrd
kezdő
válasz
j.davidovics
üzenetére
-
zsola32
őstag
addig csűrtem-csavartam a dolgokat, hogy csak összejött egy kis peca a mai napra is.
10.30-kor kezdtem, egy feeder és két pergető pálca ment a bevetésre.
a pergetés nem hozott szerencsét, egy wobbler, és két villantó minusszal zártam.a hétvégi pontyok eltüntek, 5 óra alatt, egy kapásig sem tudtam eljutni.
fél három körül összepakoltam, persze babonából a feeder maradt a végére.
a a merítő is a botzsákban pihent, a bottartót is eltettem, közben belement valami piszok a szemembe.
elővettem a telefont, és éppen kerestem a tükör appot, amikor hirtelen felsivított a nyeletőfék, valami bazira húzta a spagót, az első másodpercben, néztem hülyén a nyeletőt, a másodikban rájöttem, hogy meg kellene mozdulnom, a harmadikabn, hogy el kellene tenni a telefont a zsebembe, igen, de csak harmadikra találtam bele a zsebembe.
eközben vitte a hal a horgot, és a zsinórt. ekkor bevágtam, érztem hogy termetes pédánnyal van dolgom.biztosan emlékeztek, hogy akadós helyen pecázok, ez a pár másodperc bénázás elég volt a halnak, hogy akadóba kerüljön, innen elvesztetem a csatát, kosár/zsinór/horog, minden ment a levesbe.
(nem használok gumiütközőt, pont az említett szempontok miatt)
ma úgy jöttem haza, hogy talán nincs még lefutva teljesen minden, hétvégén ismét kiviszem a feedert, lehet hogy kettőt. egyébként a délutáni órákban jöttek hétvégén is a potyeszok...
más:
hazafelé menet, tettem egy kis vargabetűt, a kedven horgászboltom felé vettem az irányt.
a téma a pergetés/úszós csukázás volt, sokkal bölcsebben jöttem el, ismét tele tervekkel...
a szaki szerint, súlycsoportot kell váltani, nagyobb gumihalakkal vallatni a vizet 20cm+ méretben, vagy élőhallal úszózni, 200g-os csalihalakkal legalább. (ők néha 800g-os csalihalat is bevetnek)
ezekre a csaikra a nagy csukák jönnek, 4-5 kg körüliek, ami több is van nálunk.a szaki szerint a küsz nagyságú halakat nem fogja leverni egy nagyobb példány...
szerintem van benne logika, de kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is.itt jön be a bojlis pálca, 3 lbs dobóval....
-
A Zéé
addikt
hogy veszed ki a tartóból? Vagy hogy csinálsz olyan tartót, ami megtámasztja az orsónál a botot, és mégsem akadályozza a használatot?
Ha kikapcsolt "visszaforgásgátlóval" rakod le a botot, akkor azt akasztás előtt vissza kell kapcsolni, különben ha bevágsz úgy, akkor szerintem garantált a dob túlpörgése, és a madárfészek, és viszlát a halnak, és a szereléknek is.
A multis cucc továbbra sem lerakós pecára való
Arra peremfutós kell.(#37323) Interceptor
a 3 centis szerintem nem friss ívás már.
Hétvégén tervezek kimenni valahova, de most elsődlegesen a sügereket akarom hajtani majd. Azokat legalább meg tudom fogni
-
Interceptor
addikt
Ma voltam lent Foka öbölben meg a Nagy Dunán is gumihalazni(süllő, csuka), de semmi, viszont fogtam két nagyobb faágat még a Foka öbölben, elvileg lennie kéne ott halaknak, ha annyi a tartás. Gondoltam átmegyek az Újpesti öbölbe a kedvenc helyemre a fal mellé balinozni, de csak eggyel arrébb volt hely, a fal mellett meg fenekezve fogták a keszegeket. Sajnos még mindig nagyon sok a 3cm-es küsz, megint leívtak sikerült egybe beleakadni:

Szeptember eleje óta ez megy, ezekre vadásznak a balinok, csomó rablás volt megint. Amúgy lehet egész évben ott lesznek a balinok? Szerintem várok egy-két hetet, aztán újra próbálom hátha kevesebb lesz a küsz és nagyobbak is lesznek addigra, leívni már nem fognak idén többet szerintem.
-
gerigorrd
kezdő
válasz
zsola32
üzenetére
Nézd, nekem az UL pergető botom önsúlya 80 g. Azt mondom, ott ez lényeges, hiszen a horgászat egész ideje alatt a kezemben van. Viszont egy úszós csukázásnál a bot zömében a bottartókon lesz, úgyhogy nekem itt nem a súly lenne az elsődleges szempont. Egyébként biztos profi amit linkeltél, tuti jó lenne erre.
-
-
gerigorrd
kezdő
válasz
zsola32
üzenetére
Nagyon!
Én 15 éve talán, amikor nem tudom miért vettem egy bojlis botot. Aztán egyszer kipróbáltam csukázni kishallal. Sztem tökéletes ehhez. Erős, bármekkora csalihalat beküld, és hosszú, ami nádasoknál nagyon jól jött. Nem beszélve arról, hogy bármekkorát akasztasz, nem a boton fog múlni.
-
A Zéé
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
próbáltam, de nem jött össze sajnos

(#37315) Interceptor
Láttam már sok kishalat együtt (de ennyit még tényleg sosem. Tényleg több százezer kishal lehetett itt), meg a küszíváskor nyáron én is csipkedtem a balinokat a Balatonnál, de most rablás se volt. Fogtam itt tavasszal süllőt, kősüllőt, rengeteg kisebb-nagyobb sügért (fater fogott egy 30+-ost) 1 hónapja fogtak mellettem egy csukát, de pont a balint nem mondta senki se, hogy bejárnának. De állítólag most ősszel nagyon keserves a ragadozó helyzet ott. Lehet, hogy elhordták haza őket. -
Interceptor
addikt
Öbölbe szokott ez lenni nyáron, és az a fura, hogy van mikor ilyen körülmények között is fogsz több balint(sosem csak egyet 3-at 4-et is, tehát nem szerencse) egy alkalommal máskor meg nullázás, pedig ugyanúgy rabolnak. Rettentő következetes
Viszont ha lehűl végre nyáron a levegő és kevés snecit látni rablást se maximum egy két forgást a 2-3 óra alatt, akkor is jön általában 1-2 balin. -
zsola32
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
köszi a linket
-
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
zsola32
üzenetére
Szerintem úszós csukázó botnak jó a rövid bojlis is, de felesleges, egy olcsóbb, 2,7-3m-es bot is megteszi. Kellően gerinces legyen, én éppen a minap egyik sporttársnak privátban ezt ajánlottam: [link]
Nekem 3,3m-es van, egy családi fagyizás árába kerül, kicsire összecsukható, gerinces, parafa nyél, fém végdugó.....
-
Emu
őstag
Aki esetleg alis vásárlásban gondolkodik, az várjon nov. 11-ig.
Csomó cuccot be fognak akciózni, bár ahogy nézem a készletek korlátozottak. -
zsola32
őstag
haza induláskor, nálunk is megjelentek, mondta is a lányom, hogy kibabráltak velünk, túljártak az eszünkön...
minha bugyogott volna a víz.
délelőtt, indulás előtt a párom és a lányom beszélgettek, kb. ez volt a lényeg:
párom: a második stégnél van egy kis bejáró, ott vannak a naphalak, a nádfal előtt a vörösszárnyúak..
lányom: anya, tudomna, ebből semmi nem jött össze, elmnetek a múlt heti tuti helyekről a kishalak.
-
A Zéé
addikt
válasz
zsola32
üzenetére
kishallal ma sem találkoztunk
Én meg megálltam Balatonfenyvesen a kikötőnél. Sötétedéskor elkezdett pezsegni a víz. Szó szerint, mint amikor a pezsgő tetején kipukkannak a buborékok, olyan volt a teljes víztükör (kb. 400 m hosszú az a móló). Sötétedés után felkapcsoltam a fejlámpát, és ilyent még nem láttam... Mint amikor mutatják az ilyen tengeri halrajokat, olyan volt az egész víz. Ameddig ellátál csak küszök hömpölyögtek mindenhol.
Mondta is egy öreg, hogy ennyi kishalat még soha az életben nem láttak, mint amennyi most benn van, nagy ragadozók viszont semerre. Néha 1-1 csuka felbukkan, de ennyi. Amit eléggé furcsállok. -
zsola32
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
köszi, tényleg nem értem a dolgokat...nyáron, volt hogy három hétig nem fogtam pontyot.
mondjuk akadó előtt horgászok, de ez egész évben így volt.más:
horgászboltban a szaki, úszós csukás botnak egy 3.0 méteres, Prologic bojlis pálcát ajánlott.
mennyire tartjátok ezt jó megoldásnak?
(prologic c.o.m botcsalád) mondjuk a 251g súlyt nehéznek találom...(bojlis botom még nincs, és nem is szeretnék elmerülni ebben a szakágban, nekem a feeder a tuti)
-
zsola32
őstag
ma folytattam a feederezért, lehet hogy furán hangzik, de talán a szezon legsikeresebb napja lett végül.
a lányom is elkísért, egy bottal horgásztunk, egy Spro Kixx 3.9m lett a kiválasztott.
5 ponyt lett a végeredmény, 5.0, 3.2, 2.9, 2.4 és egy stégig kitekert legalább ötös, amit a lányom fárasztott vagy 20 percen keresztül, de leakadt neki a stég előtt.
jó volt látni az arcán (10), hogy teljesen elkapta a gépszíj
tekergette a féket, "kitanulta" a nyeletőfék használatát, és töltötte a 35 g-os methodot. a bedobást, és bevágást azért én csináltam. 3-at a lányom tekert ki, kettőt én.
a Walteros kaja adta a halat.
kishallal ma sem találkoztunk, így az úszós csukázás ismét elmaradt
közben pergettem, de nem jött a csuka. (a Lexa meg frankó kis bot, szeretni fogom)
Új hozzászólás Aktív témák
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AliExpress tapasztalatok
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple asztali gépek
- Gumi és felni topik
- Hegesztés topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER és EBIKE 2/3 ár alatt a és e-bike dobozban, 1 év gar.:
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

És sajnos Magyarországon nincs is normális finom szerelékes bolt .

milyen gazda vagy te kérem szépen 

azért vannak kivételek is...