Hirdetés
- Nagyobb kijelzővel érkezhet a harmadik Apple Watch SE
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mégsem kap tükröződésmentes kijelzőt az iPhone 17 Pro
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Pici telefon, óriás akksival?
- Yettel topik
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
salieri.
őstag
válasz
venember83 #23090 üzenetére
-
ludsimon
veterán
válasz
Fej1973 #23092 üzenetére
Ezt mire írtad?
Mert már nagyon rég nem volt olyan igazi izomlázam.Ha az avg bpm-re értetted én 21 éves vagyok 'csak', azért ilyen az értékem.
196 bpm a max nekem.
148 bpm pedig bőven a tartományon belüli szám.Amúgy én úgy kerülöm el, ahogy a nagykönyvben (edzésterv) írva van.
Utolsó 10 km 18-20 km/h laza pörgetés, tejsav és egyéb salakanyag kiürítése az izomzatból végül otthon nyújtás.
Kb 2 hete így csinálom rendszeresen.
Ma pedig megtapasztaltam milyen sokat jelent az, ha 6 km helyett inkább 10 km-t hagyok bemelegítésre 18-20-as laza tempóban. -
Fej1973
csendes tag
ludsimon : Látom küszködtél az izomlázzal. Az esetek 60% valóban az általad említett tejsav a probléma, de a legújabb kutatások szerint az esetek többi százalékában - főleg rendszeresen sportolóknál - nem savasodásról hanem az izomszálak mikroszakadásáról van szó. Nálam szinte 100% bevált. Tekerés után remeg a lábam főleg ha megnyomom, következésképp másnapra izomláznak kellene lenni. Még sincs.
Tekerést követően jó meleg fürdő minimum 30 percig. 100% narancslé a nap további részében minimum fél liter, valamint Magne B6 és E vitamin. Garantált, hogy nem lesz izomlázad másnap. Ja és persze pihenés. -
tomyka74
senior tag
válasz
Fej1973 #23087 üzenetére
én fordítva vagyok cirka 15 éve montizok olyan 5 éve vettem az országutimat és a monti előtt is országutiztam, ugyhogy most mind a kettővel nyomom de a montit jobban szeretem!!!
de a véleményem az,hogy pont kiegészíti egymást a kettő! országutiban a hatótávolság tetszik, montiba az erdő leküzdhetetlen részei amit egy bringával mégis leküzdesz!
én gyöngyösön lakom tegnap előtt nyomtam egy szolnokot oda-vossza 166 km volt ma lenyomtuk a mátra maraton közép távját olyan 60 km és ez nekem jobban tetszett!
de hát mindenkinek más tetszik, a legjobb ha mindkettőt nyomod -
Fej1973
csendes tag
-
salieri.
őstag
válasz
venember83 #23086 üzenetére
Ez igaz közelébe nem ér az országútinak,de ha a colnagoval belemegyek egy nagy kátyuba;kuka a váz meg minden..
Jól látod teló szerű szerkezet van benne !
Néha eszébe jut mozogni is kéne
Na de 53 K volt csak!Ez a fogaskoszorú milyen állapotban van szerinted ?
-
Fej1973
csendes tag
válasz
venember83 #23082 üzenetére
3 hónapja álltam át országutira, előtte MTB vel nyomtam. Most tényleg ott tartok, hogy nem tudnék már vissza ülni. Teljesen feleslegesnek tartom az ott kifejtett erőt és az elért sebességet. Nyomod szenvedsz, és fénykoromban is csak 27 km/h val mentem.
Tiagra egyenlőre nem rossz, de kétségtelen már Ultegra felé kacsingatok. Megbízható nagyon a jelenlegi szett is. -
venember83
nagyúr
válasz
salieri. #23084 üzenetére
Azért. Fura volt nagyon a fogsor. Ezeket olcsóbb gépekre szokás tenni. Nem igazán van véleményem róla, használható, van is 1-2, ritkán bringatúrázó haver gépén. A célnak megfelel, de ennyi. Mondjuk azokon a gépeken, amikre ezeket teszik, nem a fogsor a legnagyobb gond általában.
Hanem mondjuk a hajtómű, kerekek, telószerű szerkezet, stb.
Országútit meg nem lehet semmivel pótolni, szerintem.
-
rétisün
veterán
válasz
"bitangul irigylem (tudom, nem szép dolog) az országútisakat, olyan távokat mennek olyan tempóval"
na őket én is....
és nem azért, mert most éppen nem tudok bringázni
mod: én anno használtam sora fékváltókart, meg egy szérián kívüli 3x8-ast is, ameddig használtam, mindkettő tette a dolgát, ahogy kell.
-
salieri.
őstag
válasz
De rocky mountainom van.
Viszont vettem egy trekking kerékpárt is ,ma annak volt a betörése!
,országútit pótolni kell valamivel.
Ezzel nem ajánlott nagy terepre menni...
Fogsorról mi a véleményed ?
Amúgy Alivio van rajta.. -
ludsimon
veterán
válasz
én meg szégyellem, h 148 avg bpm-el még mindig csak a 25ös átlagot tudom hozni.
Lassú a fejlődés nagyon. -
venember83
nagyúr
válasz
salieri. #23078 üzenetére
Gondolom, hogy a váltó mozgáskorlátozó csavarjai nincsenek megfelelően belőve. A jól beállított csavar nem lenne szabad, hogy engedje a váltót a nagy hátsó tányérnál tovább, így megakadályozva, hogy a váltó bedobja a láncot a tányér és a kerékagy közé. Végig aszfaltoztatok? Nem Rocky Mountain össztelós géped van?
Fej1973: Nagyszerű, akkor kérdésem is lenne. Mennyire vagy megelégedve a Tiagra szettel? Minden rendben váltás, hajtás és fék szempontjából? Amúgy bitangul irigylem (tudom, nem szép dolog) az országútisakat, olyan távokat mennek olyan tempóval, ami montival kb. lehetetlen.
-
salieri.
őstag
Mai mászás
szörnyű,perzselő hőség volt,mi lesz nyáron ha május elején ez van ?
Természetesen legtöbben most is autóval voltak kerékpáros nem nagyon
A képek a túráról
Az utolsó képen lefényképeztem a fogaskoszorút, mi a véleményetek róla ?Történt egy baleset a lánc beesett a legfelső fogaskerék és kerékagy közé.se előre se hátra.
20 perc alatt sikerült nagy nehezen kiszedni és felrakni a láncot. mi miatt lehet ez ?
-
Fej1973
csendes tag
válasz
venember83 #23071 üzenetére
Merida 93 - 27
Ez pedig a tegnapom. -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
A_ScHuLcZ #23053 üzenetére
5km után ismét megadta magát, nem erőltettem, felülünk a vonatra és eljöttünk haza, a napi gyaloglás viszont bőven megvolt.
Szerintem veszek új belsőt, elég kopott volt már több helyen is a mostani. Decathlon-os van benne, szabad olyat venni, vagy nézzek inkább másfélét? Méret: 700x19/23, de a Decathlonban pont ilyet most nem látok, csak 700x18/23-at. -
Katsu
aktív tag
válasz
venember83 #23065 üzenetére
Szia,
Köszi a gyors választ, ahogy nézem ebben a hirdetésben semmi nincsen.
A vázméretet köszi, ilyeneket kezdek nézegetni.
Érdemes amúgy a dechatlonban nézegetni vagy azok olyanok, mint a sparban az mtb-k?Üdv: Katsu
-
Fej1973
csendes tag
válasz
ludsimon #23069 üzenetére
Dehogy lelkes amatőr,akinek még 7 kg kellene ledobnia, de képtelen vagyok. Lévén, hogy rengeteget tekerek és ezt követően nagyon sokat kell vissza töltenem szénhidrátból, ugyanis ha nem tenném az a teljesítményem rovására menne. Azt meg nem hagyom.
Endomondón most lettünk "barátok". Valaki szombaton PILIS ?
-
Fej1973
csendes tag
válasz
tzimash #23035 üzenetére
Bocs most vagyok. A fogyás viszonylag bonyolult dolog. Két féleképp lehet fogyni. Az egyik amikor diétázol és mindenféle varázsszereket használva lefogysz. Hízástól függően ezek MŰKÖDŐ képesek,de csak 3 - 6 hónapig. A szervezet kizárólag eddig képes "elhinni", hogy nincs gáz ez az állapot ideiglenes. Ezt követően teljesen bepánikol és ha tetszik ha nem le áll a fogyás (plató időszak), itt adja fel mindenki és kezd enni. Ez a JoJo effektus. MINDENKI BELEESIK. A másik a sport, ezen belül az aerob mozgás. (futás, bicikli...stb body billlding nem)
Aerob mozgás alatt olyan mozgást értenek, amikor a dolgozó izmok oxigénellátása biztosított (a túl kemény edzéseknél ez nem áll fenn).
És itt jön a trükk. Mindenki elkezd futni meg biciklizni mint a hülye minden erőbe dobással. Na ez a butaság. A legjobb ha veszel egy pulzusmérőt és kiszámolod a saját céltartományodat. Ezt így kell :
Férfiaknál : 220 - életkor = valami Nálam ez 181. Az én koromba a 181 a MAX pulzusszám.
Ezt a számot felszorzom először 0,65 tel = 117,65 majd 0,75 tel = 135,75
Tehát az én céltartományom 117,65 - 135,75 Magyarán ahhoz, hogy fogyjak a pulzusomat ebben a tartományban kell tartanod, minimum 40 percig.
Konkrétan a kérdésedre : A mozgáshoz szénhidrát kell, ha nem viszel be nemhogy azt hidd, hogy a zsírodból fog egyből égetni. A fenét. Először kiégeti, a vérből, utána az izomból, utána májból. (ez már eléhezésnél van) Viszont ha megfogadod a tanácsot és figyelsz a pulzusra akkor 40 perc után képes a szervezet az un. ATP vé alakításhoz, és hozzá nyúl a zsírhoz. ATP vé alakítás az a kémiai folyamat amikor az energiából fizikai munka jön létre. -
tvamos
nagyúr
válasz
ludsimon #23060 üzenetére
Fura... nekem ugyan ez van, kb 5 eve. Eleinte (az elso 2-3 evben) nem viszketett. Voltam a borgyogyasznal vagy... 20x. 4 kulonbozonel is. Jottek, hogy gomba, baci, meg virus... mindenekkel. De semmi nem hasznalt, mindentol elmult, de hamar visszojott.
De most kb 1 eve elmult, csak ha hazamegyek jon elo.
En nem hiszem, hogya sotol van, mert 2-3 nap alatt elojon. Sokkal inkabb a viztol.
De neked lehet, hogy a sotol van! Nem akarok beleszolni! Csak leirtam a tapasztalataimat... -
szentkuti11
addikt
Sziasztok!
A minap volt egy csúnya láncszakadásom a Specializeddel a patentszemnél. Megtaláltam a patentszem felét, és azonnal a homlokomhoz csaptam: ,,B*szki, ez 8 sebességes" (Amúgy 9 sebességes rendszerem van. Ez okozhatta a láncszakadást?
-
Katsu
aktív tag
Sziasztok,
Kis segítséget szeretnék kérni.
Országúti kerékpárt szeretnék venni, de nem vagyok otthon a témába, még azt sem tudom, hogy miként kell ezeken sebességet váltani.
Nagyjából 100 pénzem lenne rá és nem profi kerékpárt keresek. Sajnos van egy apró hibám, hogy jobb szeretem a kinézetet, mint a minőséget.
Persze az sem elhanyagolható, de ha két választás van és a minőség nem olyan nagy különbség, akkor inkább a pofásabbat választom.
Szóval valami ilyesmi bringát keresek: Gepida. Szóval, ha tudtok valamit ajánlani, akkor azt megköszönöm.
Illetve nem tudom, hogy hányas váz méret való nekem.
Az adataim: 177 magas, 85kg, barna szem.
Előre is köszönöm a segítséget.Üdv: Katsu
-
tzimash
őstag
-
ludsimon
veterán
mit találtam
192km, 2200m szint, 40,4 km/h átlag
Ezek az új T-2000-es széria?
Nagyon durva mit le nyomnak ezek a versenyzők. -
Doki-HUN1978
senior tag
Buda maratonon volt valaki?
-
ludsimon
veterán
válasz
---Lasali--- #23030 üzenetére
Megtaláltam a legutóbbi vérképemet.
Nekem 139 mmol/l Nátrium.
A szövegben azt írja 140 alatt kóros.
Kálium 4.4 mmol/lAkkor most ezt, hogy értsem?
Lehet ettől kiütéseim?Fél éve szenvedek tőlük és a bőrgyógyász sem tudja megmondani mi ez pontosan.
Őrjítően zavaró, nem viszket meg semmi, csak nagyon zavar, hogy van. -
tvamos
nagyúr
válasz
---Lasali--- #23050 üzenetére
Veled fogok hazafele feluton talalkozni, ha megvettem a bicajt? Nem szeretnek fan-clubbot, mert csalodnatok bennem!
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
DonThomasino #23051 üzenetére
Oda valami olyan anyag kell, ami nem fog beszivárogni a csapágyba, és nem teszi tönkre a benne levő zsírt. Szóval motormosó, zsíroldó, oda nem a legjobb.
Ha nem makacs a szennyeződés, akkor ablak mosó meg rongy.
Motorexnek van egy tisztító spray-e Easy Clean, nagyon erős de viszonylag ember barát, ha ezzel csak felületileg le fújod, akkor ezzel a makacsabb dzsuvát is le tudod törölgetni egy pillanat alatt.
Brigéciolos rongy is jó, de a citromos, vagy a 2000 res inkább, mert a D3 az képes megmattosítani a festéseket. -
DonThomasino
veterán
válasz
---Lasali--- #23048 üzenetére
Ahol találkozik a váz és a hajtókar.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
tvamos #23049 üzenetére
Én nem egy ilyen össze esküvés elméletről tudok, hanem sok dologról, nem sok kedvem van róla így forumon beszélgetni, túl hosszú, meg ha mindennek utána akarsz járni, meg hiteles, pontos, akarsz lenni, akkor rámegy egy két heted egy témára. Élőbe elbeszélgetek róla egy túra alkalmával pl szívesen.
-
tvamos
nagyúr
válasz
---Lasali--- #23030 üzenetére
Ez nagyon erdekes...
Mar regota foglalkoztat a kerdes, hogy miert is vagyok otthon mindig ekcemas.
Itt nincsenek ilyen panaszaim.Ez egy ujabb osszeeskuves elmelet! Nem beszelhetjuk meg egy masik forumon?
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
DonThomasino #23042 üzenetére
Hajtás tövét? Mit értesz ezen?
-
dqdb
nagyúr
válasz
tvamos #23000 üzenetére
Otthon is hianyoznak a full telosak a 100-150 ezres kategoriaban?
Ennyiért használt vázat szokás venni, cserébe ennyiért tényleg már jó vázat lehet venni. Újonnan egy fully 350 ezertől indul (arra gondolok, ami tényleg fullynak nevezhető, nem csak fullynak látszó valami), de 500 ezer környékéig még "kompromisszumokat kell kötni" a felszereltség terén.Senki sem bringázik?
Elmegyek egy körre, erre beugrik 50 hozzászólás. Ma ismételten sikerült jól időzítenem a tekerést, pont délben fordultam be a Zugligeti útra
Ha valaki szereti az emelkedőket, akkor a György Aladár utcát ajánlanám a figyelmébe. A Béla király út felé tartva véletlenül a Cinege útról eggyel előbb fordultam be, ezért gondoltam, sebaj, majd a következő utca felfelé. Elkezdtem tekerni, olyan félúton jártam, 11%-os emelkedő óra szerint, és azt látom, hogy ennél még jóval meredekebb lesz a végére
Ezért visszafordultam, majd felmásztam a Cinege úton, a 8-9% mégiscsak barátságosabb.
-
Manitou
veterán
Hétvégén nekem is volt egy 35km.
De hiányzik már a fully, ezek a merevvázasok már nem nekem valókMúlt héten vittem be szervízbe a hátsó rugóstagot, elvileg minimum 1 hét mire készen lesz.
-
DonThomasino
veterán
válasz
---Lasali--- #23041 üzenetére
A hajtás tövét mivel kell ápolni vagy tisztítani?
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
A_ScHuLcZ #23039 üzenetére
Lehet kapni kis átalakítót ami prestát megszélesíti autósra.
De ha valami olcsó, széles trekking felniről van szó, fel is fúrhatod autósra, aztán jónapot.Mondjuk én pont ezért szoktam a mondókám azzal kezdeni, ha valaki elkezd bringázni, hogy vegyen egy normális talpas pumpát, meg egy kis teleszkópos mini pumpát javításhoz. Persze ez téged nem nyugtat most meg.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Asszem ennyi volt a mai túra, hiába szereztem gumijavïtót, Dunakeszin egyik benzinkút sem tart átalakítókat biciklihez, vicc
Szingószelepes a bicajom, vkinek esetleg? Bolt semmi nincs ma nyitva, Decathlon se. -
eddie1978
senior tag
válasz
ludsimon #22989 üzenetére
Elcseszett meleg van az biztos. Én 10.40-kor indultam egy pont 2 óra/55km tekerésre. Naptej kellett, mert szombaton leégett a karom rendesen. Síkon tartom magam a 70-80%-os zónában. Emelkedőn max 92% volt amit láttam. Így viszont vicces átlagok jönnek ki. A sebességet nem is nézem a garminon. A pulzus/%HRR/cad amit figyelek. Egész jól sikerül tartanom magam a zónákban.
Tavaly horvátban, amikor a legmelegebb napon 41C-ot mértünk, voltunk 3 órát kirándulni Pulába. Láttunk két országútist abban a szaharában. Mi a légkondis autóval mentünk, majd egy óra séta a városban a legnagyobb melegben. Hazaérve alvás estig, mert annyira leszívta az erőnket a nap. Minden elismerésem az övék.
Én tavaly víz/citromlé/cukor/só kombóval mentem az egyik kulacsban. Már most elő kell vennem újra. Erre a koktélra van valakinek pontos receptje?
-
Fej1973
csendes tag
válasz
ludsimon #23029 üzenetére
Patikában megcsinálják neked, semmi extra nincs ebben. 700 ml teszek kettő kiskanállal. Sőt ha a Pilisbe megyek ( főleg ilyen melegbe), akkor kb ugyanennyit viszek kis neylon tasakba és ott bekeverem.
Itt egy CIKK, ugyan ez ultra futóknak szól, de az idő, és edzések intenzitásától függően ránk biciklistákra is nagyon érvényes. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Fej1973 #23024 üzenetére
Én mostanában kezdtem el erre nagyon odafigyelni (perpillanat a rendes folyadékbevitel, szénhidrát-pótlás, és ugy ámblokk evésig jutottam el), eddig ellustálkodtam , ha lehet igy nevezeni. Úgy voltam vele, majd mostmár mindjárt otthon, és ezsek-iszok ott. Be kell látnom igy 1-2 év távlatából, hogy ez nem egy működő módszer(iszonyatosan elfogyva értem haza többször is, gyakorlatilag arra a napra lenullázódtam), igy az idei nyarat már futás, és biciklizés szempntjából is kinosan odafigyelve kezdtem. Meg is van az eredménye... Persze jó kérdés miért gondolta a gyerek (én
), hogy hülyeséget beszél aki évek óta csinálja ezt.
De a sóra még nem gondoltam eddig... nade majd ezután...
Szóval, konklúzióként jól szűröm le, hogy limonádé sóval az ugy nagyjából oké (tekintve hogy legjobb napokon is alulról karcolgatom a 100km-es távokat, illetve átlagsebességben is inkább felezem a topic élvonalát
)?
-
-
ludsimon
veterán
válasz
---Lasali--- #23021 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy nem vagyok kémikus, ha valaki megcsinálja nekem (kikeveri) akkor OK, de én inkább hanyagolom.
Amúgy 50 l-re elegendő folyékony halmazállapotú, kb most tartok a felénél, 2 hónapja vettem és 1 hete van ez a brutál meleg.
Ha így folytatom akkor vagy jövő hónapban vehetek utánpótlást, vagy patikában megpróbálhatom ezt a receptet kikeverni és akkor azt használni.Fej1973:
Egyébként ez azt írtad 2 kg, de még is mennyi kell 600ml vízbe?
Te mennyit szoktál bele rakni, vagy mivel méred ki az adagot?? -
Fej1973
csendes tag
A MALTODEXTRIN nagyon nagyon jó és nem drága, de a só hiányzik belőle.
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
---Lasali--- #23021 üzenetére
Mi a baj a K-val?
-
Fej1973
csendes tag
Nagyon nagyon fontos, komoly extrém esetekben akár halálhoz is vezethet. A dehidratáció, eléhezés. hyponatrémia nem játék. Tegnap láttam tanárnéniket akik szélvihar közepette kb. 30 gyerekkel tekertek le Ráckevére rekkenő hőségben, szembe szélbe. ( kb 26km) Gondoltam szegény gyerekekből mi lesz a nap végére. Pulzusuk a szembe szél miatt ( intenzitás ) az egekbe lehetett, ezáltal a szénhidrát készletük, illetve a vízháztartásuk nagyon megborulhatott. Szegények.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
ludsimon #23016 üzenetére
Ezt amúgy lazán ki lehetne keverni házilag.
2 kilós kiszerelésbe lehet kapni olcsón malto-t meg dextózt.
Kémiailag tiszta sót veszel a gyógyszertárba, ami nincs teleb***va KCL -el.
C vitamint szintén veszel ott.
L-carnitin tök fölösleges hacsak nem akarsz fogyni.
Aztán már csak magnézium meg kálcium kell.
Az egészben ami jó meg értékes az a L-Glutamin.
És akkor nincs benne tartósító, meg sav, meg édesítő genya. -
-
tvamos
nagyúr
válasz
ludsimon #23016 üzenetére
Nos! Ratalatal, miert fordulok kis gyanakvassal az italporok fele!
Mi az a Guarana, miert kell az a szervezetunknek? (En a Guanora aszocialok belole...
)
(#23017) ---Lasali--- Mi volt az? Erdekel!
(#23018) Toomy Regen, 20-25 eve, mindig tettem a limonadeba egy kis sot, mama mondta, hogy kell, ha nagyon izzadsz!
-
válasz
---Lasali--- #23017 üzenetére
Na, ez nekem is a halálom
Nálam szűrt víz + 99.99% os citromlé, stevia és most már só a befutó. Bár az inkább tényleg ropi formájában lesz. -
ludsimon
veterán
válasz
Fej1973 #23015 üzenetére
Látom Te értesz hozzá, mi a véleményed erről az izotóniás ital összetételéről?
Ha megfelelő mennyiségben iszom folyamatosan akkor elegendő lehet só utánpótlásra??Összetevők:
L-carnitin, L-glutamin, guarana kivonat, B6 vitamin, C vitamin, invert szirup, maltodextrin, gyümölcscukor, magnézium-laktát, HCl, NaCl, KCl, kálcium-laktát, kálium-dehidrofoszfát, kálium-sorbane, citromsav, aszpartam, aceszulfam, ízesítés -
Fej1973
csendes tag
válasz
tvamos #23011 üzenetére
Véleményem szerint átlagos igénybevétel mellett bármelyik izotóniás jó. (powerrade, vitalade...stb) Az Aldiban most lehet kapni 1130 ft ért ISODRINK nevű ital port, nagyon finom, két hete 60 - 70 km távokra ezt vittem és eddig bevált. Szerintem a baracklé bőven jó, mivel ha más nem a szénhidrátot pótlod, a sót pedig próbáld ropival enyhíteni.
-
-
ludsimon
veterán
válasz
Fej1973 #23012 üzenetére
Nekem van.
Eléhezéssel nincs gondom, mert azt már megtanultam a szervezetem mikor jut arra az állapotra amikor még nem érzem, de tudatosan eszek, mert tudom a következő 15-20 percben már érezni fogom a hiányát.
Lemerültnek éreztem magam mikor elértem azt a pontot, hogy kifogyott a só tartalékból a szervezetem. Hiába faltam (először azt gondoltam eléhezés, de az nem ilyen), hiába ittam, már késő volt, átestem a ló túloldalára.
A sós tippet pedig köszönöm!
Ez a recept + magnézium tabletta bele nem fogja ütni egymást?
Vagy ebbe már eleve van megfelelő mennyiségű magnézium? -
Fej1973
csendes tag
válasz
ludsimon #22989 üzenetére
Pontosan. A víz csak kotyog a gyomrodban, de a szomjat nem oltja. Tipikusan sóhiány, azonnal sót nyalni, vagy ropit rágcsálni, és inni. A legjobb az ha eleve készülsz rá és elkerülöd, ugyanis ha ez az állapot fellép akkor egyre gyengébb, kimerült leszel, az izmaid egyre nehezebbek, merevebbek lesznek és gyengülsz. Másik amire ugyanannyira kell figyelni az az eléhezés. Ha valaki nincs ezzel tisztában akkor nagyon nagyon durva dolgokba futhat bele, ezért javaslom a pulzusmérőt.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Fej1973 #23008 üzenetére
Felre ne erts, tudom mi az aszkorbinsav...
Es melyik izotonias italt ajanlod? Nagy meleg itt nincs azert, ellenben rettenetesen izzadekony vagyok, a tusuly miatt, nem jo, ha elmegyek turazni, es masnap faj a fejem annak ellenere, hogy megiszok 5-8 liter vizet.
A gyerek... nos, ez egy egesz mas tema! Azt hiszem, minden apa a legjobbat akarja neki, es a uditozes nem az. (Az egy mas kerdes, hogy azt kivanja.) Plane egy kisebb turan, amikor szomjas. Az nem allapot, hogy nem iszik, mert "Nem kell viz!" Atveres vagy nem, azt szokom csainalni, hogy veszek neki baracklet, es ha felig megissza tele toltom neki vizzel.
Szoval, csak azt gondoltam, hogy TI tudtok valamit javasolni, ami talan jobb megoldas.(#23010) ludsimon:
Koszi a szamot, en is elmentem! -
ludsimon
veterán
válasz
A_ScHuLcZ #23006 üzenetére
Lehet kicsit drága lesz, de próbáld meg telefonon felhívni őket:
http://www.bringangyal.hu/
"Ha útközben bajba kerülsz, defektet kapsz, szakad, beszorul, nem forog, ne ess pánikba! Hívd a 06 (20) 555-3884 telefonszámot! A Bringangyal megmondja mennyi idő, míg a helyszínre ér. Ami a helyszínen szinte biztos, hogy javítható: defekt, lánc-, bowdenszakadás.""Defektszerelés: -kiszállás:1500 Ft
ragasztás: +700 Ft
új belsővel: +1700 Ft"Telefon: 0620-555-3884
-
tvamos
nagyúr
válasz
venember83 #23007 üzenetére
Van ott kiteve eletmento keszlet?
-
Fej1973
csendes tag
válasz
tvamos #23002 üzenetére
Sajnos a természetben kevésbé fordul elő ilyen összetételben ez a keverék.
Ezt kizárólag nagyon intenzív terhelés mellett, kánikulában érdemes fogyasztani. Mellesleg ezek természetes anyagok.
Só, Cukor, kálium...stb semmi illegális dolog. Gyerekeknél nem hiszem, hogy kellene ezt alkalmazni. Személy szerint naponta, más naponta tekerek 100-120 km-et, ez rettentően igénybe veszi a szervezetet, nekem kimondottan szükségem van rá. Amíg nem volt ilyen meleg én is sima izotóniás ital porokat, vizet ittam, amibe tettem magnéziumot a görcsök ellen. Limonádé teljesen jó.
-
A_ScHuLcZ
addikt
SOS!
Gumifoltozó készletet hol tudnék most szerezni Dunakeszin? Túrázni indultunk pestről, defekt, nyitva semmi nincs ma. (telóról írok)
Valakinek esetleg? Kifizetem! -
tvamos
nagyúr
válasz
szentkuti11 #23004 üzenetére
Koszi a gyors valaszt! ((#23003) fpeter07-nek is!)
Akkor nem keresgelek tovabb, csak az idomet pocsekolom! -
tvamos
nagyúr
válasz
Fej1973 #22983 üzenetére
Felre ne erts, nagyon jo kis recept... de nem lehet ezt valahogy termeszetes alapanyagokbol eloallitani?
A masik kerdesem az lenne, hogy hibas-e az a megoldas, ha a gyereknek (szurt) csapvizzel felhigitott 100%-os baracklet adok? (A hasa nem megy tole!) A tiszta vizet nem issza meg, a limonade (viz+citrom+cukor+so) kevereket meg nem issza meg, azt mondja savanyu. Vagy tele kell rakni cukorral.
-
DonThomasino
veterán
A hajtás környékét érdemes befújni valamivel?
A tövénél mindig porors koszos.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Apple watch Ultra 2 black edt. 2028.03.21. Apple jótállás
- ACER Travelmate P258-M I7-6500U , 15,6"
- Panasonic Toughbook CF-19 - Ütésálló - elforgatható érintőképernyős - I5-3320M
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- AKCIÓ! PC Specialist Recoil VIII 17 notebook - i9 14900HX 16GB RAM 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest