Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
csabi94
őstag
válasz
Doki-HUN1978 #24499 üzenetére
Nem vagyok erős, van még bőven hova fejlődnöm....
De amúgy nem megyek holnap, Neked viszont ott a helyed! Várjuk a beszámolót, mert kíváncsi vagyok, hogy milyen a terep része. Terepen még nincs annyi tapasztalatom az a baj, a lejtőzéseknél még kicsit félős vagyok. De azért sokszor gyakorlom, és egyre jobban megy. -
csabi94
őstag
válasz
Doki-HUN1978 #24494 üzenetére
Igen.
[link] -
ludsimon
veterán
-
ludsimon
veterán
Több, mint kétezren tekertek a Tour de Velencei-tó futamain: Beszámoló + eredménylista
"FOTÓGALÉRIA ÉS VIDEÓ A FUTAMOKRÓL HAMAROSAN!"
Láttad már Csabi?
-
csabi94
őstag
válasz
ludsimon #24484 üzenetére
Köszi!
Rajta vagyok az ügyön, de mire nekem annyi pénzem lesz.... (2 év múlva tervezek outi vételt)
Nem nyertem semmit.
Azért az az outi jól jött volna ha megnyerem, de nem így történt.Nem baj, nagyon jól éreztem magamat, és sok mindent nyertem ma (tapasztalat, élmény stb.).
TRACK(#24491) ludsimon: igen, láttam.
-
tzimash
őstag
válasz
ludsimon #24488 üzenetére
Változtattak még az útvonalon? Az megvolt, hogy a tó kerülés és Vereb kimarad, emiatt vitték Gántra a túrát, de ez a felcsúti kitérő nekem új.
"Odafelé" pedig meredekebb, bár vissza meg már 100km volt a lábadban
Akik úgy mentek, mint a gép nem az elmaradt Shimano kupáról csatlakoztak be? Közöttük profik is voltak (lehettek). -
ludsimon
veterán
válasz
Doki-HUN1978 #24485 üzenetére
Az nem kifejezés........
A vonaton az idióta sofőr azt gondolta hűtőházban vagyunk és kb 10 fok lehetett...
Én nekem ez nagyon rosszul esett, le kellett, hogy üljek.fél11-re voltam ott de minden rendben ment, nem volt semmi bankszámlakivonat buzera.
-
ludsimon
veterán
Csabi94-nek jár egy hatalmas dicséret, ilyet menni azzal a montival.
Minden elismerésem!
Sürgősen szerezz be egy outit.
Csabának sas szeme is van. Jó a radarja.
A hatalmas tömegben kiszúrt egyből, nagyon meg is lepődtem.Én nem maradtam végig a sorsoláson. Elment volna a vonat (ami késett 20 percet
).
Nyertél valamit?Én ismeretségre tettem szert, olyan illetővel utaztam és beszélgettem aki 10 alatt végzett, 34km/h-s átlaggal, 132bpm átlagpulzussal (OMG!
).
Remélem megtalálom facebookon. Nem kérdeztem meg a nevét.
Majd végigkeresem első 10 emberkét.Én időm se lett semmi.
Nagyon elégedett vagyok magammal.
Adatok:
119,67 km
04:22:43h nettó idő
04:32:11h bruttó idő (igen, csak 2x5 perc frissítés)
Meters uphill: 1000 m
32,3°C átlag
Min/max: -10 % / 10 %
SZINTADAT (Jövőre nekem ez meg lesz nyomtatott változatban a biciklin.)
Széladat (mint látható, körbeszembeszél volt... )
TrackMondok egy napi össz km adatot is:
160,11 kmRemélem lesznek képek.
A motoros engem lefényképezett, meg videó is lehet lesz.
Nagyon szenvedtem, úgyh érdekes fejet fogok vágni. -
Peet210
őstag
Tavaly még én is elég sok plusz kilót cipeltem magammal. 2011 év vége fele kezdem el biciklizni és decembertől kezdve minden héten megyek tekerni (kivétel február akkor nem engedte az idő). Azóta 17 kilót hagytam el és állóképességem is fejlődött. Jó lenne még ennél is többet menni de munka miatt nem mindig van rá idő. A kilók elvesztése mellett a pénztárcám is soványabb lett
. Legutóbb egy VDO X3DW órába ruháztam be amihez majd később csatlakozik egy pedálfordulatszám mérő és egy pulzus mérő óra is. Az óra egyébként nagy jó (sajnos a régit nem tudtam felrakni az új bringára). Ruházatból már csak egy cipő hiányzik, de az nagyon. Ha csak ezeket összeadogatjuk egy kisebb vagyon jön össze (km óra pedálfordulat mérővel, egy jobb polar óra plusz a cipő)
.
Ma is elmentem egy körre, holnap már nem hiszem, hogy el tudok menni. A Sport Tracker a Nokia E90 elég pontosan mér, már nincsenek nagy eltérések. Ezen az úton is mindössze 2 tizeddel mutatott többet a km óra. -
SOAD19
addikt
válasz
sghc_toma #24480 üzenetére
Na, ma én is, valahogy úgy jártam, mint Rétisün fórumtárs, viszont én megúsztam egy kis térdi ill. egy minimális válli bőrkeményedés leradírozásával.
Zebrán áthaladva, padkára akartam felmenni (ami ártatlannak tűnt, mivel alacsony volt ill. felém lejtett), csak utamban állt egy emberke, és emiatt nem merőlegesen hajtottam rá a padkára, hanem rézsútosan, vagy nem is tudom mi a megfelelő szó rá. Aminek köszönhetően az első kerék nem kaptatott fel a padkára, hanem meg/lecsúszott a kerék róla, minek következtében közelebbi kapcsolatba kerültem az "anyafölddel". Tessenek odafigyelni a padkákra!
-
sghc_toma
senior tag
ma en is elindultam egyet bringazni, de sajnos Solymarnal vissza kellet fordulnom, mert mikozben keresgeltem, hogy merre tudnek tovabbmenni, nagyon durvan elojott az allergiam (pollen).. mar tobb eve nem volt ilyen
-
Igen-igen olvastam, csak elfelejtettem gratulálni.
Amit most szeretnék pótolni!!! Szóval gratula ehhez a nem mindennapi teljesítményhez! Főleg ilyen súlycsoportban(#24478) belaazallat - Én meg pont hogy egyedül szeretek a legjobban tekerni ( olyan jól elvagyok a gondolataimmal
), de ez most rövidesen változni fog. Kell néha társ/társak is akik ösztönzik és segítik egymást
szki - azt hiszem idén bevállalom a régi nagy álmomat, azért is strapálom magam a tűző napon
-
belaazallat
addikt
Hát igen, ráadásul annak a súlynak jelentősebb része most már izom. Nekem a távolsággal nem voltak problémáim soha. Nekem mindig is az emelkedők jelentettek/jelentenek kihívást, de amit vesztek felfele, azt lefele nyerem vissza. Lefele mindig pihenek.
Csak az a baj, hogy egyedül nem szeretek tekerni és így mind fizikailag mind szellemileg megerőltetőbb.Más: Kaposvár, felhős, egyre erősödő széllökések, jön a vihar.
-
válasz
belaazallat #24473 üzenetére
120 kilót mozgattok
Le a kalappal előttetek
Én még tavaly a 85-87 kilómmal vért izzadtam tekerés közben az outi bringámmal. Azért ha azt nem is, de jó ha olyan 24-es átlagot tudtam produkálni
100Km-es kört havi 1x vállaltam be, mert az élettől is elment utána mindig a kedvem
-
belaazallat
addikt
Ha mindenki megfogadja a tanácsodat és edzési javaslatodat, előfordulhat az a helyzet, hogy Zánkára menet a trekkingesek fognak az outisra várni.
Kezed rászokni a pörgetve tekerésre, a Balaton körön főleg 36/13 fokozatot használva mentem kényelmesen 30-32km/órával(síkon). Ebben a fokozatban még 35km/órát ki tudok tartósan tekerni, de az már nem kényelmes kategória. 5km-en keresztül kergettem az egyik outist, de aztán úgy gondoltam a hátralévő 20km-t inkább kényelmesebb tempóban tenném meg.
Remélem idén eljutok oda, hogy a 48-as tárcsát is így tudom majd használni.(#24470) GeneraL_XTX
Szia!
Én is 120kg vagyok, ráadásul állat módjára közlekedem. Ehhez a súlyhoz egy jó minőségű agy, baromi erős küllők kellenek elsősorban.
Nekem pl 28 küllős trekking kerekembe volt, hogy hetente kellett pótolni a küllőt, most átfűzetettem 2mm-es DT acél küllőkre, ezek remélem bírják a strapát. -
dqdb
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #24470 üzenetére
Gondolom a magasabb súlyom miatt (120kg) érdemesebb lenne a duplafalút választanom, az erősebb. Nem?
De. 60 kg esetén is azt mondanám, hogy dupla falú. Kis túlzással egy szimpla falú felniben már attól nyolcas keletkezik, ha csúnyán nézel rá. Bár ha profi centrírozó szeretnél lenni, akkor itt az alkalom élesben megtanulni a szakma fortélyait -
-
GeneraL_XTX
veterán
-
dqdb
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #24466 üzenetére
Az éves teleszkópszervizt nem említettem meg az előbb, mert eddig is volt teleszkópod
A tárcsafék jó dolog, bitang jól fog bármilyen időben és nagyon jól adagolható (egy jó V-fék is hozza közel ugyanazt a fékhatást, de annál esőben a fékerő nagyon leesik, és az adagolhatósága közel sem olyan jó), de egyáltalán nem olcsó mulatság fenntartani egy jó teleszkóphoz hasonlóan.
szki: Én meg egy gyomorrontásos, kiszáradós nap után nem erőltettem ma a hosszú távot.
Ez akár a másnap eufemisztikus megfogalmazása is lehet -
-
tvamos
nagyúr
válasz
Bandi18 #24463 üzenetére
Es... meg kell ilyedni? Marmint beszorul es meghalok? Vagy ennyire azert nem gaz? Olyan a olya, ha elesek, 10m, sziklak, utana meg to... nehol...
Rudan
Csak nagyot esni nem akarok! A bicajt majd visszaviszem, es nezek artatlan szemekkel. Meg garis. 40 vagyok, az en koromban mar nem nezik ki az emberbol, hogy "hulye" legyen! -
GeneraL_XTX
veterán
Azt sem árt tudni, hogy a hidraulikus tárcsafékben évente olajat kell cserélni, és a betétet is jóval drágábban mérik hozzá, mint V-fékhez.
Na ezt nem tudtam, így viszont elgondolkodtató hogy kell-e nekem tárcsafék....Ugyanez a bringa jobbféle v-fékkel ugyanannál a webshopnál csak 95k
-
szki
őstag
válasz
Cathfaern #24456 üzenetére
Most egy kicsit irigykedek! Ott van Neked az Írottkő közel, amire feltekerhetsz, és nem is olyan meredek az a szerpentin! Bár látom nem azon az útvonalon mentél!
Amúgy szép volt, és csak így tovább! Kell az izomerőt fejleszteni! Hetente 1x feltekerhetnél az ÍrottkőreÉn meg egy gyomorrontásos, kiszáradós nap után nem erőltettem ma a hosszú távot. Inkább intenzív rövidtávos futást eszközöltem. Jövő héten úgyis bicajozok egy 800-ast legalább
-
dqdb
nagyúr
válasz
fpeter07 #24458 üzenetére
Nem is tudom milyen ruhában kellene nekem 30 fok felett menni.
Ahogyan Cathfaern is írta: bringás ruha. Ha utálod a tapadós cuccokat (én igen), akkor felülre megfelelő* focimez vagy túrázó póló, hasonló anyagból készülnek, és olcsóbbak is a bringás meznél. Alulra csak drága megoldás van, vagy egy jobb minőségű térdnadrág vagy kimondottan freeride nadrág kell.Lefelé meg nem tudtam felváltani, mert lecsúszott a kezem a váltóról.
Kesztyű a lesz a megoldás (vagy a markolatváltó cseréje). Nekem megéri a csuklónál húzódó "szép" csík azt, hogy a kezem szinte hozzáragad a kormányhoz.* Alapvetően kétféle meztípussal találkoztam: fényes-sima-csúszós vékony és matt-textúrázott-vastagabb (vagy enyhén fényes, de akkor sem csúszós). Textúrázott alatt azt értem, ahol az anyag felülete nem teljesen sima, hanem enyhén 3D-s, tipikusan csíkozott (egy vastagabb és egy vékonyabb réteg váltogatja egymást) vagy lyuggatott (kör alakú bemélyedések vannak, ott vékonyabb az anyag). Az utóbbi tökéletes középső-alsó rétegnek, az előző kerülendő. Javasolt beszerzési forrás a Háda Kft. angol használtruha-turkálója, 7-800 forintért lehet tényleg jó anyagminőségű mezeket venni, nekem így vásárolva annyiféle bringázáshoz használt mezem van (bármikor elő tudok kapni komplett garnitúrát), amit ha újonnan és kimondottan bringás változatban vettem volna meg, akkor a nyilvánvaló anyagi csőd mellett egy komplett középkategóriás bringa kijött volna az árából.
GeneraL_XTX: Ha jól értem ezt a váz aljától(ahol a monoblokk van) a nyeregcsőtartóig mérik, de a nyeregcsővel ezt végül is bármeddig ki lehet tolni nem?
Nem lehet. Minden nyeregcsőnél megadják, hogy mennyinek kell belőle a vázban lennie, különben eltörhet/elrepesztheti a nyeregvázcsövet. Másik probléma, hogy nem túl egészséges a hátsó tengely mögött ülni, ahová egy extrém hosszú 40 cm feletti nyeregcsővel kerülnél.Ezt a webshopot szerintem még senki sem linkelte be a topikban, de a bringaválasztásod határozottan jó, ennyiért csak rosszabbat tudnál venni. Arra készül fel, hogy a teleszkóp hidegben be fog állni. Azt sem árt tudni, hogy a hidraulikus tárcsafékben évente olajat kell cserélni, és a betétet is jóval drágábban mérik hozzá, mint V-fékhez.
JHONNY 79: ma délelőtt több Magellan Polaris összeállítás lett linkelve, ezeket árban-felszereltségben valószínűleg egyetlen bringa sem fogja megverni 160-180e forint alatt (elvileg beragadt készletekről van szó). Ha van a méretedben, én ezek között nézelődnék a helyedben.
Cathfaern: egyetlen helyen sajnos nem elérhető az óhajod, pedig igencsak lenne értelme. A grafikonos megjelenítést a Garmin Connect webes felülete tudja lejátszás üzemmódban. Meredekséget a Garmin BaseCamp program tud megjeleníteni (ingyenes + hozzá az ugyancsak ingyenes turistautak.hu térkép). Alapszintű trackinget tényleg nem nehéz írni, de a legjobban akkor jársz szerintem, ha egy jól bevált alkalmazással rögzítesz, és a saját felületedbe GPX fájlt importálsz. Szint- és meredekségszámításhoz ajánlanám valamilyen magasságtérkép használatát (és interpolálást a rács alapján) a GPS által rögzített koordináták helyett. Ha rákeresel a topikban a NASA szóra, akkor írtam ilyen megoldásról korábban.
Ma Budapest-Vác-Budapest 68 km ajtótól ajtóig 2:42 alatt, 25,2 km/h-s átlaggal 2,25"-ös Nobby Nic-eken, U lakattal és szokás szerint telepakolt hátizsákkal
Odafelé igyekeztem 145-160 között tartani a pulzusomat, visszafelé megkaptam én is a szelet és haza akartam érni gyorsan, így csak arra törekedtem, hogy 175 alatt maradjon.
-
tvamos
nagyúr
Ma delelott kimentem tekerni egyet, de "ramesett az eso".
Ezzel meg nem lett volna baj, de hazafele kicsit figyelmetlen volta, siettem az eso miatt, es ugrattam egy nagyot. Ez meg nem lett volna baj, mert el nem estem, de sajnos az 40 centi koruli szintkulonbseg (lefele) + a 100kg koruli testsulyom nem nagyon szerette a bringa. Most zorog benne valami, fullel hallgatva elol. Nezegettem, nyomkodtam (allo helyzetben) a telot, de az nem csinal semmit. Nezegettem a feket, de azon sem latok semmit. A felnin sincs nyom. Megis, a legkisebb katyunal is, valami tompa zorges jon a bicajbol. Az elso kerek felol... Szerintetek mi lehet? Nincs otletetek? (Merida Matts Striker) /Van benne mar vagy 10 km.../ Es holnap meg mennek turazni megint, MTB track-re. -
Cathfaern
nagyúr
Köszi, ment is a visszajelölés
Endomondo rám is rámhozta a szívinfarktust ma, mert netet kikapcsoltam mikor indultam, hogy biztos bírja az akku (70%-on volt, 10% maradt belőle így), és miután itthon visszakapcsoltam, vagy 1 órába telt neki, mire felfrissítette a tracket az oldalra.
Megjegyzem komolyan elgondolkoztam, hogy össze fogok dobni ha nem is egy teljes trackelő, de elemző / statisztika készítő oldalt (ami import fájlokból dolgozok). Meg akartam nézni a mai körnél, hogy a hegymenet kb. hány km volt. de a távot csak a térképen mutatja, ott meg nem látni pontosan, hogy mikor megy le és mikor fel az emberPedig csak annyi lenne, hogy alul lehessen állítani, hogy nem időt, hanem km-t mutasson... meg 1000+1 ilyen funkciót bele lehetne rakni (pl. emelkedő % számítás... ), de egyikben sincs bent
Meg eddzéshez egy normális összehasonlító se lenne rossz (sportypalnak van egyedül, de az is csak akkor hajlandó megcsinálni, ha úgy gondolja hogy a két track megegyezik. Pedig van amikor apróbb gps tévedések miatt kicsit más jön ki, vagy a különböző utak közös részét szeretné látni az ember).
Mondjuk épp a héten néztük melóban, hogy a trackelős részt se egy nagy ördöngősség összerakni manapság már.fpeter07:
Ha esetleg nem biciklis ruhában tekersz, akkor mindenképp szerezz be egyet. Én elég izzadós típus vagyok, és nagyon nem bírom, ha a ruhám vizes lesz. Viszont biciklis cuccban észre sem veszem, hogy csurom víz vagyok (vagy max akkor, ha valamiért hozzáérek a bőrömhöz).
Lehet hülyén néz ki benne az ember, de én már semmilyen körülmény között nem indulnék el rendes ruhában hosszabb távra tekerni. Max. úgy hogy alatta van a biciklis ruha, mert akkor se érezni a vizet... (csak azért ilyenkor nyáron a két réteg ruha elég sok) Megjegyzem ez esőre is igaz, tavaly a balatoni menetnél hiába áztunk vagy 3 órát, csak ott éreztem, hogy ázok, ahol nem volt biciklis ruha (rövidnadrág+rövidujjú felső biciklis cucc, felette meg kb. bokáig érő nadrág+hosszú ujjú felső) -
Vasinger!
nagyúr
válasz
fpeter07 #24458 üzenetére
Nincs jó öltözék. Az egyetlen megoldás, ha az ember viszonylag korán vagy későn megy bringázni. Én most nappal inkább tanulok a hűvös házban, aztán este 8 fele elmegyek tekerni, úgy is régen tekertem sötétben és legalább nem fog folyni rólam a víz. (annyira) Arról nem is beszélve, hogy nem kell félni a nap ezen szakában, hogy leégjen az ember és hasonlók.
-
-
fpeter07
veterán
válasz
Cathfaern #24456 üzenetére
Én elmentem montizni még délelőtt a vihar miatt. Meg akartam pár utat nézni: többet arra sem megyek.
Ebben a melegben én képtelen vagyok terepen mászni. Mire felértem szabályos folyt rólam a víz. Lefelé meg nem tudtam felváltani, mert lecsúszott a kezem a váltóról.
Hazafelé előttem ment el egy outis, megpróbáltam rá felérni, de csak 25-el tudtam menni, ő meg 30 körüli átlaggal tekerhetett.Ja és lejjebb kell vennem a guminyomást, mert nagyon kényelmetlen és pattogós a kerék.
Tegnaphoz képest nem fáradtam el annyira. Nem is tudom milyen ruhában kellene nekem 30 fok felett menni.
-
Cathfaern
nagyúr
Nah elmentem ma kicsit szintet gyűjteni a kőszegi hegyekbe (Szabóhegy), 540m 50km alatt. Átlag nem lett valami szép, de először toltam ezt a kört, szóval inkább biztosra mentem, mint hogy behaljak a végén. Szelet indulás előtt nem néztem meg, így kicsit meglepetésként ért ahogy kiértem a falvak közül, és szembekaptam a 30km/h-s szelet
Szerencsére a hegyen semmit nem lehetett érezni belőle, a fák lefogták. Visszafele hátszélnek köszönhetően mondjuk meg tudtam tolni kicsit
(el is fogyott az áttételem, 42km/h fölött sajna már 95-ös pedálfordulatt felett kéne tekernem, az meg spd nélkül nem poénos. Pedig amúgy a bozsok-bucsu szakasz meglett volna nagyobb átlaggal is).
Megjegyzem az átlagot az is rontotta, hogy a Szabóhegyről levezető út borzalmas állapotban van, 30 fölé nem nagyon mertem engedni a biciklit(ugyebár hiába az első teló, azt kb. csak padkán érezni meg, hogy mozog valamit) Szóval komolyan elgondolkoztam az outi projekten, mert virsligumival itt nem mernék végigmenni. Szóval vagy valami cyclocross kerekeket kap majd, vagy kénytelen leszek ausztriába átjárni tekerni (mondjuk ez a jövő zenéje, szó szerint, mert akkorra tervezem majd az outit, remélhetőleg addigra már legalább 10 kilóval könnyebb leszek).
De jó volt, igaz volt 32 fok, de a szélnek köszönhetően nem volt vészes, és úgyfest le se égtem. Amúgy meglepően könnyen meglett a szint, elég sokat fejlődtem tavaly óta (persze így is erősen le vagyok a maradva a topic országúton tekerő szekciójától
). Szóval ideje rágyúrni a távolságra is
(csak ahhoz jó lenne olyan meló, ahonnan nem este 6-ra érek haza... )
Szerk: a link meg lemaradt: [link]
-
JHONNY 79
aktív tag
Tegnap én is érdeklődtem új mtb vásárlásával kapcsolatban. Olyan 120 E Ft árkategóriában mire érdemes odafigyelni? Melyik gyártó jó,illetve milyen teló ,váltó,hajtás elfogadható ebben az árkategóriában? Azt a Kellys Oxigen-t én is néztem újonnan ,de nem ajánlották.
-
GeneraL_XTX
veterán
Végülis hosszabb agyalás után ezt rendeltem meg. 22-es és tárcsafékes. Remélem nem nyúlok mellé. Ezt a boltot egyébként ismeri valaki?
-
gaborbol
őstag
Tegnap voltam kicsit tekereni es hazafele beugrott egy hatso defekt
Persze eletemben nem csereltem meg orszagutin belsot, de 1 perc alatt mindjart oda is jott egy par,hogy segithetnek-e es megmutattak mit hogyan kell.
Szoval sikerult is, viszont azota a hatso valto ossze-vissza valt. Van hogy tok magatol ugral fel le, nem tudom, hogy lehet ez.
Evek ota nem szereltem bringat, erdemes vele foglalkoznom? Gondolom erdemes lenne, mert elobb utott bele kene jonnem, vagy vigyem vissza oda ahol vettem? (ingyen csinaljak a bealitast a boltban amig meglesz a bringa)
Egyszeruen nem ertem mit szurtam el. -
rétisün
veterán
válasz
GeneraL_XTX #24450 üzenetére
igen. gondolj bele, egy, a szükségesnél jóval kisebb váz esetén esetleg ki tudod húzni eléggé a nyerget, de pl. lehet, hogy minden kanyarodásnál belevered a térded a kormányba....
vagy még szélsőségesebb példával, elindulnál a ~190 centiddel bicajozni egy gyerekbringával? -
tzimash
őstag
válasz
GeneraL_XTX #24450 üzenetére
Két különbőző méretű váznál nem csak a nyeregvázcső mérete különbözik, hanem kb mindené, felsőcső, tengelytáv stb.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
salieri. #24448 üzenetére
Egyébként azt nem értem miért fontos a vázméret? Ha jól értem ezt a váz aljától(ahol a monoblokk van) a nyeregcsőtartóig mérik, de a nyeregcsővel ezt végül is bármeddig ki lehet tolni nem? Az ellopott bringámon is eléggé magasan volt a nyeregcső nem éreztem kényelmetlennek.
Vagy tényleg nagyon fontos a vázméret? :
-
salieri.
őstag
válasz
GeneraL_XTX #24447 üzenetére
ha neked jó a 18" akkor nekem is , én 178 cm vagyok és 18" vázat használok,de ha 190 lennék tuti nem vennék ilyen méretű vázat
-
salieri.
őstag
válasz
GeneraL_XTX #24445 üzenetére
ha neked a kinézet a lényeg
neked kell eldönteni
na meg a polarx geometriája más nem? mivel az egy dirt bringa?
a polaris meg CC ,szóval vigyázz a mérettel,18" kicsi 190 cm hez! -
salieri.
őstag
válasz
GeneraL_XTX #24443 üzenetére
én inkább sramot vennék. a tárcsafék ebben a kategóriában nem nagy cucc!
-
GeneraL_XTX
veterán
Vagy ha szerintetek nagyobb kel itt van még ez is 22-es vázmérettel. Igaz ez SRAM (nem tudom hogy ez jó-e vagy sem) és nem tárcsafékes (ez már gáz sztem)
-
salieri.
őstag
válasz
GeneraL_XTX #24436 üzenetére
az nagyon kicsi, 20 colos váz kellene neked magellanba
-
ludsimon
veterán
csabi, ha olvasod kb 100 bicikli van a vonaton, rohadt sokat fogok késni.
Sztem jó, ha fél 11 re ott leszek.Remélem számítanak rá a szervezők!!
Szólj nekik, h még sokan jönnek. -
dqdb
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #24433 üzenetére
Ha el tudod vinni a kikiáltási áron, akkor főnyeremény. A teleszkóp az egyetlen gyengének tűnő láncszem, de mivel csak városban használod, ezért az sem problémás.
18"-as méret, azaz elvileg 175-180 cm-es magassághoz jó.
Tamoo hol vagy, a Magellan Polaris ajánlása a te reszortod
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Doki-HUN1978 #24426 üzenetére
És ez esetleg?
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Doki-HUN1978 #24426 üzenetére
Sajna csak Budapesti ajánlat jöhet szóba, de köszönöm szépen hogy nézelődsz, én csak amatőr szinten értek a bringákhoz.
-
válasz
GeneraL_XTX #24427 üzenetére
van egy jó merida cromo vázam ha érdekel, és van kedved bicajjá barkácsolni.
garantálom, hogy nem fog eltörni alattad -
dqdb
nagyúr
válasz
Bandi18 #24403 üzenetére
Tárcsaféked van? Ha igen, akkor a féktárcsa lesz az, nekem a hátsó zörög 25+ km/h felett.
Használat közben a mai agyonkönnyített és -lyuggatott tárcsákat a menetszél hűti, kivéve a fékpofák alatt. Ha úgy állsz meg, hogy nem tudott a tárcsa teljes egész lehűlni (és úgy állsz meg, hiszen fékezel, hogy meg tudj állni
), akkor minimális nyolcasokat keletkeznek benne, amelyek a fék használati értékét nem csökkentik, nem rontják a fékerőt (nem a tárcsa rezeg/mozog alapvetően, hanem a rajta átfújó menetszelet hallod), mert nem ér hozzá tárcsa egy része sem a fékpofákhoz, cserébe bizonyos sebesség felett hallod őket.
Ha megbarátkozni nem is tudsz a hanggal, próbáld meg elviselni. Vagy ne menj gyorsan
GeneraL_XTX: részvétem. Rakd fel minél előbb a képet a Testbike és a Bikemag lopott bringás részébe (ha van vázszámod, külön jó), bár ez valószínűleg nem fog semmit sem segíteni. Esetleg nézegesd a szokásos hirdetési oldalakat egy ideig, hátha viszontlátod a bringádat (a festése eléggé feltűnő).
-
ludsimon
veterán
Csabi, 10 percet késik ez a retek.
Remélem nem fognak kizárni vagy valami ha 10 körül érek oda. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Doki-HUN1978 #24425 üzenetére
Az a Kelly's egész jónak tűnik, elég minőséginek tűnik felszereltségileg. Jó lenne a magellán is, de rengeteg silányabb minőségű alkatrész van rajta, arra még költenem kéne.
De ezek szerintetek elbírnának? mert 120kg nem kevés, egy masszív bringa kéne
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #24424 üzenetére
De még ez is elég jónak tűnik.
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #24424 üzenetére
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Doki-HUN1978 #24423 üzenetére
Hát akkor még nézelődök
Ez volt az egyébként, ide is felrakom hátha találkozik valaki vele akármelyik apróhirdetéses oldalon.Nem volt egy nagy értékű bringa, de én szerettem
Milyet érdemes nézni úgy 100 ezer körül használtan?
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #24421 üzenetére
Részvétünk, de azért ne add fel!
Tedd fel a képét néhány -ezzel foglalkozó -oldalra, ill. figyeld a hirdetéseket!
(volt aki így talált már meg bringát)Ennyi pénzekért használtban legalább egy deore váltórendszernek illenék rajta lenni.
Ennyi pénzért ezek nem túl jó vételek szvsz.
-
válasz
GeneraL_XTX #24419 üzenetére
Csodálkozva olvastam a hsz-ed, aztán eszembe jutott valami, és amikor ez igazolódni látszott, akkor már nem csodálkoztam.
Ez Pest.
Van egy főnyomozó cimbim pesten, múlt nap beszéltem vele, 2 óra alatt a hatodik betörésükhöz mentek.
Nincs elég ember, mennek el a népek onnan (is).
Ha van fényképed a bicajról, szerintem küld el nekik, lehet szerencséd lesz, és ha fognak egy "kereskedőt", akkor visszakapod.
Próbát megér szerintem.
Bicajt meg a szobában tartsad, onnan nehezebben viszik el. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Bandi18 #24420 üzenetére
Hát ennyi, igazából mind1 is, kétlem hogy valah még látni fogom. A legbosszantóbb hogy most tettem rá vadiúj alkatrészeket 1 hete 15k értékben. Remélem jó hasznát fogja venni az új tulaj.....
Viszont bringa kell, úgyhogy elkezdtem nézelődni 100k-s környékén használtan, eddig ezek szimpatikusak:
[link]
[link]Vélemények? A lényeg h masszív legyen mert nem vagyok könnyű (120k) de csak városban használnám, nagyon ritkán könnyű terepen.
-
Bandi18
tag
válasz
GeneraL_XTX #24419 üzenetére
Mi az hogy ki se jött a rendőr....
Basszus kötelessége kijönni. Ha szarnak rá mondják meg inkább... -
GeneraL_XTX
veterán
Ma reggelre virradóan sikeresen megfújták szeretett Magellan PolarX bicómat
A rohadékok kivágták az előtéri ajtó üvegét, azon kersztül vétték el, még a kutya se halotta meg őket
A rendőrség még csak ki se jött, azt mondták küldjem el a jelentést e-mail-ben. Lehet ilyen esetben mást csinálni?Egyáltalán érdemes?
-
ludsimon
veterán
válasz
ludsimon #24417 üzenetére
én azt hittem ezt álmodtam, h telefonon válaszoltam, de úgy néz ki ez megtörtént esemény.
Áh, szinte alig aludtam, tisztára fel vagyok már most pörögve.Na, hát az a helyzet, hogy a Nyugati nekem kiesik, úgyh elviszem pendrive-on és ha valami kifogása van odanyomom neki a pendrive-ot aztán nézze meg, csak előtte szerezzen egy notebookot.
-
gabor85
őstag
Azért kérdezem meg mert abszolút nem értek hozzá, de kerekezni szeretek és most befektetnék rá.
Akkor mit ajánlotok (a linkelteken kívül)? A legfontosabb hogy minőségi gép legyen, tárcsafék elöl, de tudnom kellene hogy mik ennek a kategóriának a minimális igényei, ti mit várnátok el? Például a teleszkóp feltétlenül szükséges?Manitou köszönöm a te válaszodat is.
-
válasz
tzimash #24404 üzenetére
Január-februárban kezdtem szobában sorozat nézésekkel a crosstrainer-el és kettlebellel és persze diétával. Turbó diétás port nyomattam tejjel, banánnal. Reggelire meg korpovit keksz és natur joghurt. Ezzel a kombinációval március közepére lement 8kg, a többi az áprilisi bringázással. Most már viszont a szó szoros értelemben zabálok, mert rengetek kalória megy el a nagy távú bringázással. Most is rágcsálok
Amúgy kellett kb.1 hónap mire a szervezetem átállt raktározásból zsírégetésbe. Az első 2-3hét a kritikus, mert akkor a diéta és az edzés mellett is stagnál az ember. Sok ember ilyenkor feladja ahogy én is az elmúlt 5-6 évben, de most sikerült végre. Most már csak figyelni kell, hogy ne szaladjanak el a kilók -
dqdb
nagyúr
válasz
gabor85 #24412 üzenetére
Megéri e a tárcsafék a felárat?
Egy jó hidraulikus tárcsafék vagy bovdenesek közül az Avid BB5/7 szerintem igen, de ez határozottan nem. Egy rossz tárcsaféknél sokkal rosszabb, mint egy közepes V-fék.Ha tárcsafék nélkülit vennék, utólag meggondolva magam fel lehet szerelni?
A villán látszik a PM konzol, a vázon az IS konzol helye, szóval elvileg igen.Manitou: nem vagy ezzel a gondolattal egyedül, elég például ehhez, ehhez vagy kifutó 2011-es Kellysekhez viszonyítani.
-
gabor85
őstag
Üdvözletem!
Szemezek vele de előtte kérdeznék párat, segítsetek kicsit.
Megéri e a tárcsafék a felárat? Ha tárcsafék nélkülit vennék, utólag meggondolva magam fel lehet szerelni?
A kerékpárt fele fele arányban használnám úton és terepen.
Magáról a Csepel-ről mint márkáról nektek mi a véleményetek?A pdf, és ebből az adatok:
Magnum 26” TX tárcsafék
94 300 Ft
Váz Magnum, alu., ffi., 26"
Villa Teleszk. suntour xct v3
Váltó hátsó Shimano rdtx35d csavaros
Váltó Racsni, 7-es, shimano
Váltókar Jobb 7sp shimano stef51r7al
Váltókar Bal 3sp shimano stef51lsbl
Középrész Monoblokk, 119/122 mm, thun jive
Hajtómű 170 mm, 42/34/24, alu.
Fék Tárcsa ( 160mm ) mechanikus radius rdm 2.0
Kormányfej A-head, alu., 28,6 mm; fekete
Kormány Alu., hl mtb -al-110pp, egyenes, fekete
Nyereg Selle Royal 6553 mach pvc
Kerék első 26×1,75; duplafalú abroncs, alu. agy
Kerék hátsó 26×1,75; duplafalú abroncs, alu. agy
Gumi 26×1,95; kendaKöszi!
-
rétisün
veterán
válasz
csabi94 #24406 üzenetére
kösz, megvagyok.....jobb híján nagyokat sétálok, meg azért a szokásos havi sörös túra sem marad el
24-én megyek vissza röntgenre, akkor rákérdezek, de amíg a bicaj nincs rendezve (sőt, itthon sincs), addig végülis mindegy.
bár a dolgozóbajárós van, az még talán jobb is lenne először, nem kell annyira előredőlni, ránehezedni a kezemre. -
Bandi18
tag
Ma vettem észre hogy valami zörög nagyobb sebességnél a bicaj elején. Mi adhat ki ilyen daráló hangot nagyobb sebességnél ?
-
csabi94
őstag
válasz
ludsimon #24399 üzenetére
Küldd el, kinyomtatom, és holnap verseny előtt odaadom...Akkor inkább menj a biztosra, mert nem tudom, hogy mekkora tömeg lesz (bár remélem nem annyira nagy), úgy a jó ha nálad van.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Filmvilág
- ASUS ROG Ally
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest