Hirdetés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Mobil flották
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
eddie1978
senior tag
Én tavaly futottam össze egy lengyel sráccal. Egy olyan bringával jött, amivel a boltig nem mennék el. Az az igazi női verseny bringa. Sajnos itt fehérváron másodszor tört el neki a hajtókarja. Pest volt a cél, így elkísértem a vasútállomásra. A bringát meg megörökölte a jegypénztáros néni.
-
eddie1978
senior tag
Átszerkesztettem Picasa linkre, mert ott jobb a felbontás. Látszik a tábla felirat is.
-
eddie1978
senior tag
Még ma is megvolt.
-
eddie1978
senior tag
válasz
---Lasali--- #46425 üzenetére
Jobbulást Kollega!
(Nagyjából sejtem mit érezhetsz. Engem 2006 óta szopat a jobb arcüregem egy begyulladt ki nem nőtt fog miatt, amit kihúztak. Rohadt lassan javul két műtét után. Tavalytól kezdve már egész jó. Előtte szinte alig tudtam tekerni. Az ideg szétvágott már.)
Mégegyszer a legjobbakat!
-
eddie1978
senior tag
Két éve hordok sisakot. Egyszer már jól jött. Betont fejeltem volna meg nélküle az eséskor. Nulla fok körül egy lefagyáson elvágódtam, esélyem sem volt reagálni. Egyik képen még függőlegesen álltak a fák, a következőn már vízszintesen. Szerintem hasznos kiegészítő.
-
eddie1978
senior tag
válasz
Szakbarbár #44866 üzenetére
Én emiatt vettem 25m Schwalbe öntapadós felniszalagot. Duplán tekertem a felnire mindkét bringán. Azóta béke és nyugalom. Elég lett volna szimplán is, de a korábbi szopások után biztosra mentem. Ajánlom.
-
eddie1978
senior tag
-
eddie1978
senior tag
-
eddie1978
senior tag
Vannak érdekes árak. Specialized Tricross Sport Disc Sora ~360000 angliában, most találtam Centurion Cross 3000 105 ~390000 németben. Ér ennyit egy Speci?
-
eddie1978
senior tag
Ahogy látom kevés gyártónál van erősítés a hátsó tárcsánál a két villaszár között. Mennyire fontos ez?
-
eddie1978
senior tag
válasz
_seth_ #40999 üzenetére
Használtan egy kezemen meg tudom számolni amit találtam. A méretprobléma alap. Utána jön a felszereltség. Nézd meg a Meridákat,
300-tól indulnak Tiagra váltással. Többi márkát a könyvjelzőimből
Focus Mares AX 4.0 900€
Whíte King's Cross 800£
Kinesis Tk21200£
Charge Filter HI999£
Charge Filter Apex1299£
Felt F65X1494€
Boardman CX Comp 911€
Shand Csak vázszett 1270£
Raleigh RX 2.0 1550$
Specialized Tricross Sport Disc 1000£/ Elite Disc 1200£
Giant TCX 260-tól Shimano 2300 váltással
Scott CX Comp1350€
Serotta Viaggio SE kirándulós vázszett 6895$
Lynskey Cooper CX 3205$
Moots Psychlo X vázszett 3575$
Kona Jake1299€
Kona Rove1599€
Norco Threshold A3630£
Norco Threshold A2855£
Jamis Nova Sport520£ A legolcsóbb amit találtam eddig.
Jamis Nova Race870£
Cannondale CAADX 1051299€
Quantec CC Disc1349€Meguntam
A végtelenségig lehetne folytatni. Nagyjából látszik a nagyságrend. Némelyik kiesik, mert sárvédő, csomagtartó nem szerelhető fel. Nem egyszerű a helyzet. Tárcsafékesek előnyben. Mechanikusok közül a BB7-est ajánlják mindenhol.
Nem mind Tiagra vagy Sora. Nehogy harapjon valaki
Jó webshopok jöhetnek.
-
eddie1978
senior tag
A játék kedvéért összedobtam egy szettet a nem létező CX bringámra.
bike-components alapján:
AvidBB7 fékek 2x48.95€, Tiagra fékváltókarok 145€/váltók49€/sor 26.95€/középcsapágy 9.95€, hajtómű Shimano CX 145€ ha Tiagcra CT akkor -50€, SRAM 10-es lánc 18.95€, FSA kormány 24.95€ és kormánycsapágy 20.95€, PD-540 pedál 34.95€, Selle Italia X0 Flow nyereg 29.95€ , nyeregcső 22.95€, stucni 22.95€, Deore agyas kerékszett 99.95€, CX külsők 27€. A vége 781.85€, ami ~227000Ft, szállítással 230000Ft. Ha Tiagra kompakttal számolok, akkor 215000Ft. Váz még sehol nincsen. A tegnapi legolcsóbb 80000Ft-os kombóval elég szép összeg. A váltást Sorara cserélve kb -20000Ft, ez csak gyorsan fejben számolva. Plusz egyéb fütyfürüttyök (sárvédő, nyeregcsőbilincs, első váltó bilincs, bandázs, akármi) még egy 10k.
Valahol ott járok, hogy Tiagra 320k a Sora verzió 290-300k.Javítsatok ki, ha valahol hibáztam.
Amennyiben mindezt campával szeretném tárcsás fékekkel, az már a fekete mágia körébe tartozik. Gyors keresgélés alapján Tune és DT került képbe tárcsás campa soros agy kapcsán. Olcsók. DT Swiss 240s amit írnak így elsőre. Kétszer drágább mint a Deore kerékszett.
-
eddie1978
senior tag
Igen, sok opció van, majd kiderül mi lesz. Én nem cserélgetem a cuccaimat néhány havonta, ezért kínlódok ennyit. Notebook majdnem 6 évig volt meg, egyik bringám már 10 éve megvan, a tavaly vett 2001-es Cannondale R1000-t telitalálatnak érzem (előtte 2 vázat cseréltem, mert nem jött be), az is meglesz száz évig. Ezért megy az agyalás.
(Valaki itt irta a Sora helyét a Shimano katalógusban. Azt tudom. Használatról némi tapasztalat kellene. Review-kat olvasom.)
-
eddie1978
senior tag
válasz
---Lasali--- #40973 üzenetére
Egy szintet azért elvárok. Használt nekem azért is nehezebb, mert 191cm magas vagyok. Országútiból 60cm, montiból 21" kell. Ezek ritkábbak. Amiket itt linkelnek a kollégák mint tuti vételek, nálam alapból kiesnek a méret miatt.
hoffman_
"Megjegyzem ilyennek kell lennie egy hirdetésnek. Leírja, hogy mi van a bringán, se több, se kevesebb, mindenről van egy jó minőségű kép, amiről kell, ennyi." Többek között ezért is dobtam az egyik kiszemeltet, mert alig sikerült valamit kicsikarni az emberből, pedig van fent több hirdetése is. -
eddie1978
senior tag
A nagy bringa keresés közben dobtam a 2010-es Merida S-Presso 100D-t és a Cube Hyde építettet. Mindegyiken cseréltem volna néhány dolgot, a Hyde-ot csak 10k benzinezés után tudtam volna megnézni, állapotát nem tudtam. Meridán a fék gyenge.
Visszakanyarodtam az eredeti koncepcióhoz, ami egy cyclocross mindenes gép lenne. Nos itt is vannak csodák az árakban. Talán a legolcsóbb CX gép 190 papír körül evanscycles-nél a Jamis Nova Sport. Erről szinte a felét kidobnám. Ami eddig bejött vázra az a Speci Tricross Sport Disc. Lehet rá aggatni sárvédőt és csomagtartót. Ára atombrutál. 360 papír. Sora cuccokkal van szerelve. Milyen a Sora? Most láttam valahol akcióban 250 környékén. A legjobb, hogy olvasom a review-kat és valaki gyerekcipelős melóbajárósnak használja. Nem semmi. Tavalyról ez is drágult 900->1000 Fontra.
Vázat nem érdemes venni, mert elég horror árak vannak. Közel bringa áron adják. Mittudomán egy 1000€ bringához 750€ a váz. Kínai karbon csodák is 150-160 környékén állnának meg és azokra nem tudok egyszerűen sárvédőt/csomagtartót szerelni, nincs hova. Ideér/nem ér ide, ha kell visszaküldeni gariba drága stb. Legolcsóbb váz 27000+szállítás+tréfa, szerintem 50 az is lesz mire ideér USA-ból villa nélkül. Nagyjából 80 mire kész vagyok vila kormánycsapággyal. Ez meg azért rizikós, mert túl széles a láncvilla és nem fér el 170mm-nél hosszabb hajtókar, meg 130mm papucstávolság. Emiatt sem jó. Ami már jó lenne az a Planet X Uncle John váza 70k körül postával. Villa még ebbe is kell. ez már közelítené a 100k-t. Itt jön még képbe, hogy milyen rögzítési pont lenne a vázon illetve a hozzá passzoló villán.
USA tele van kis egyedi vázgyártókkal ahol vannak jó cuccok, de árak durvák illetve posta+vám+áfa még rájön.
A speckó bejön nagyon, de drága. A 250000Ft-os akció is fejvakarós nagyon. Használtban is 650 Font. Hasonló még a Focus Mares 4.0 is 270-ért.
Nem egyszerű. -
eddie1978
senior tag
-
eddie1978
senior tag
Egyelőre kukáztam a használt bringavásárlást.
Régebben már foglalkoztam a kínai karbon vázakkal. Milyenek lehetnek? Külföldi fórumokat olvasva használnak páran, jó véleménnyel vannak róla. Néztem titán vázakat is. Ez picit (80%) drágább
Valószinűleg maradok az építésnél. Drágább tudom, de ez hobbi.
-
eddie1978
senior tag
Azért ez már felháborító, hogy ezért kell rozoga fossal városban közlekedni ha ott is akarja hagyni a jóember valahol.
-
eddie1978
senior tag
válasz
---Lasali--- #40769 üzenetére
Hátsó igen. Még ráérek ezen agyalni, de ennyiért jó vétel egy pár XT agyas kerék? Monti cuccokhoz nem értek.
szerk: 27€ az első agy. Így nem rossz azért ennyiért. Még meg sincs a gép, de már hajtást, kereket kidobtam fejben.
Arra a discontinued-ra rákérdezek azért.
-
eddie1978
senior tag
A Cube Hyde váz messze van nekem. Marad a Merida S-Presso. Ez a kerékszett milyen lehet? Látom hogy 36 küllős, ami nekem nem hátrány, súlya 1115g. Érdemes venni egyet az S-Pressora ha megveszem a bringát? Nem tudom milyen van rajta. Ezzel még ráérek azért.
-
eddie1978
senior tag
Képbe került egy Cube Hyde is az S-Presso mellett. Melóbajárós-túrázós. Lehet inkább a Cube lesz.
-
eddie1978
senior tag
BÚÉK mindenkinek! Defektmeneset. (Ma sikerült felütni egy kátyúban mindkét kereket a pirosnál bepárásodott szemüvegem miatt. Nem vettem észre. Hazáig kibírta, majd egyszercsak eltávozott belőle az élet. Kerekek kibírták
-
eddie1978
senior tag
válasz
belaazallat #40672 üzenetére
Hugom bringáján is így megy a DX kar újabb váltóval, működik mert az is nagyobb asszem 46-48 lántányérhoz való, de nem így álmodták meg a mérnökök.
Kollega most már kapott pár alternatívát, válogathat.
szerk: Vegyen egy egyből használható gépet az 50-60k ársávban. Én nem farigcsálnám a 48eFt mellé még sok pénzért.
-
eddie1978
senior tag
-
eddie1978
senior tag
Most én kérdezek. http://bolha.testbike.hu/hirdetes.php?clid=105526 Ez jó vétel? Jövő héten megnézem.
-
eddie1978
senior tag
Nem linkelem be az egész bikemag aprót, de ez is jó lehet. Ezt a Magurát nehezen tudtam beállítani másik kollega Wensonján.
Na megyek aludni, mert holnap a végén lekésem a 12:20-as találkát.
-
eddie1978
senior tag
Na tessék. Ez egy atomtámadást is túlél. Én máig siratom a DX szettet, hogy voltam akkora barom, hogy eladtam. Egy 1992 DX volt. Azzal versenyeztek, ütötték verték, lehet én zsíroztam meg először. Makulátlanok voltak az agyak. Istenem...
A régi szép idők. hmm
-
eddie1978
senior tag
válasz
_seth_ #40661 üzenetére
Na most tedd egymás mellé a két bringát. A merida egy űrtechnika az Arrow-hoz képest. Ilyet kell keresgélni inkább.
Bikemag apró velem most nem áll szóba. Pedig keresgéltem volna kollegának valami tekerni valót.
Ez sem mai gyerek, de ha a leírás valós, akkor jó gép lehet.
[link]
[link]
[link]Azért vannak hasonlóan összefaragott bringák. A fentieket is csak első ránézéssre dobáltam be. Állapot a képeken nem látszik 100%-ban. Mindenképpen próba kell. Árakhoz sem értek annyira, hogy megérik-e? Ja és nem beleszerelmesedni!
szerk:
Deore: Hát igen, amivel foglalkozni kell. Karbantartás nélkül nem megy. -
eddie1978
senior tag
válasz
---Lasali--- #40658 üzenetére
Ó köszönöm, köszönöm! Igyekeztem
Csak műkedvelő vagyok, nem szervizes, aki sokkal több tapasztalattal bír.Tudtam hogy a deore vélemény kétélű fegyver. Nem is az én véleményem. Kollegának Deore cuccos Ghost 5500 össztelósa van 2006 magasságából. Zsíroztam neki, korrekt cucc. Jól beállítható, szépen szalad. Netes infó volt mint írtam a deore agy kritika és nem egybehangzó.
-
eddie1978
senior tag
válasz
Teasüti #40622 üzenetére
Egyet kell értenem a kollegával. Ez a gép nem biztos hogy megér egy próbát. STX-RC 1997-98 körül rémlik. Ráadásul törött. Szedtél már szét ilyen index kart? A legkisebb kosz is hazavágja. Tudom, már jártam így. A Deore LX karhoz hasonló kinézetű DX hajtókarom volt 1992-ből. A hátsó váltóról a velobase.com illetve a Suntour museum nevű oldal ad némi infót. 1980-as évek vége. Lassan 2013 van. A Magura fék sem mai gyerek, ráadásul ahogy kinéz. Egy tárcsafékben precízen megmunkált, illesztett felületek vannak. Nem tesz jót neki, ha így nyitva van.
váltás: STX-RC váltókarok, ha jól látom. Suntour őskövület hátsóváltó. A talán STX elsőváltó egy 48/38/28?-as LX karral. Próbáltam ilyet a DX-szel ,de egy újabb váltó nem kezeli normálisan a 48-28 átfogású tányérokat. Nézd meg, kistányéron már fennakad a lánc a váltólemezén. Amennyiben az elsőváltó STX-RC, akkor az 44/32/22 karhoz való. Shimano Suntour kompatibilitás? Nézz utána te is.
fék: Nem túl bizalomgerjesztő a hátsó rögzítése. Régi, folyat, fórumokban amit találtam infót nem érdemes vele pöcsölni. Alkatrész beszerezhetősége? Ára? Utánanéztél?
agyak: legfapadosabb Shimano agyak. Nem tudom milyenek, de két éve amikor a Deore felszereltségű bringákat nézegettem, voltak rossz vélemények a deore-ról is.
nyereg: kapásból dobnám
Ez volt a bringa fénykorában. Azóta eléggé megváltozott.
Én azt mondom, aludj rá párat! Erre még az árát legalább egyes szorzóval simán ráköltheted, mire lenne ebből valami. Ha egy korhű Deore LX szettes gép lenne, vagy az eredeti konfig, akkor ok.
Persze attól függ mi a cél. Boltbajárni drága, bringázni... Háát...A fenti karakterhalmazt nem kötelező figyelembe venni. Tudom most kaptál pár ezer liter savat, de csak segítő szándékkal.
szerk: Az előleg úgy tudom visszajár. A foglaló nem. Valahogy így.
-
eddie1978
senior tag
-
eddie1978
senior tag
válasz
deicide #40645 üzenetére
Holnap pendülsz megint? Én most nagyon rákaptam. Lehet gurulok megint egyet. Hideg lesz, kb 2°C, szél 10km/h körüli. Csak rá ne fázzak
(Eddigi legjobb ruha kombó volt ma. Aldi aláöltöző, polar pulcsi, Agu kabát, alul aldi, két bringás naci, nyári országúti cipő, egy zokni, kamásli.) -
eddie1978
senior tag
válasz
Szakbarbár #40640 üzenetére
Ez kb a tesco-s bringa kategória. Inkább megutáltaja a dolgot. Ha lenne helyem, akkor egy spinning jellegűt vennék otthonra. Árukat most néztem, 50e és felfelé.
deicide:
Az 55,23km az óra szerint. Persze útvonalfüggő, de kb ennyi igen. Ma jól kifogtam a zöld lámpákat odafelé így nem kellett megállnom. Igaz most csaltam, amit nem szoktam, a nagyszombati kerszteződésben és átmentem a piroson a gyalogátkelőn. Nem volt a közelben mozgó jármű, egy ótó állt befelé a budain egyenesen a pisrosnál. Ezért lehet a pokolra kerülök
Ígérem többet nem fordul elő.
-
-
eddie1978
senior tag
Ma is gurultam egy tókört. A száraz utakra tekintettel ma elővettem a templombajárós bringát. Eszméleltlen mekkora különbség van a két gép között. Ez egy 2001-es Cannondale R1000 vázra ráaggatott Campagnolo Veloce szett Vento kerekekkel. Állati jó választásnak tartom még mindig. Kényelmes és merev is. Sajnos én vagyok nagyony gyenge hozzá. Rögtön lett is 155 átlagpulzus. Azt vettem észre, ha elgondolkodok valamin tekerés közben, akkor 3-4-gyel alacsonyabb lesz a pulzusom, mint amikor a tekerésre koncentrálok. Ez mi a bánattól lehet? Az ébredéskori pulzusom az 47-59 között szór. Igaz ebben benne van mennyit kell kajtatnom a vérnyomásmérő után (október eleje óta minden reggel megmérem, mert voltam orrsövényműtéten és ott mindig 130-140 közöttit mértek reggel, holott itthon mindig 120/80 körüli napközben. Itthon 110/6x körül van reggel ágyban). Nem mindig van a helyén. Gondolom ágyban lenne a legjobb mérni felklelés nélkül. Majd stopperolom is szerintem egy hónapig hogy megtudjam, úgy mennyi. Ennyire nyeszlett lennék? Igaz idén is csak 3928km jött össze melóbajárással együtt, ami a kétharmada ennek a km-nek
. Sokszor kimarad egy két hónap mert nem vagyok toppon, amióta arcüregemet műtötték kétszer. Most eldöntöttem beveszem a leszarom tablettát és csak tekerek, melóba is. Eddig ok. Hat éve van ez a szívás, már ide is biztos beírtam, most már meguntam. Doki csak a nyári tekerést ajánlotta. Három hónap az kevés, megőrülnék. Most úgy tekerek mint egy nindzsa. Vettem egy sztreccs anyagú csősálat, amit az arcom elé húzok, így teljesen jó ebben a 0°-ban is. Aloe orrcsepp is megy mellé.
Na befogom mára -
eddie1978
senior tag
válasz
deicide #40544 üzenetére
Kíváncsi vagyok a tapasztalatidra, véleményedre a Speederrel.
Én az S-Pressokat nézegetem. Totál országúti geo, cyclo villákal tárcsával. Lehet belőle bármi. Marad gyári, kormánycserével cyclo, vagy csomagtartóval túragép. Bár megfogadtam, hogy Merida nem lesz többet, de a pénz nagy úr. Matricáért meg nem fizetek 30-50%-kal többet. Ráadásul gyengébb felszereltség.
Két véglet között kattogok. Alapgép a 100-as, majd ahogy lerohad róla valami veszek rá jobbat. Második lehetőség lövök németből egy 900-as akciósat. Esetleg az idei SRAM Via GT szettes, bár az már horror áron megy, nekem. Nem tudom milyenek a SRAM cucok. Valaki?szerk: Ma tekertem szintén egy tókört. Jó volt. Próbáltam figyelni a pulzusra, átlagban sikerült kicsit lejjebb vinni 153->149. Más ruha kombót próbáltam. Most három réteget vettem fel (Aldis aláöltöző, BBB vastagabb hosszú mez és egy Agu vékony de jó szélálló kabát). Helyzet nem sokat változott. Tocsogós volt így is, viszont nem éreztem annyira a menetszelet. Hazaérve így is egymerő víz volt minden felső cuccom.
-
eddie1978
senior tag
Ez a beteg cucc. Nem tudom mennyire működik.
Állitólag működik a cellás-kamrás szuperszövetük.rétisün: Én is próbáltam lazán gurulni, végül mégis 153 lett a pulzus átlag. Annyi mint nyáron. ennyi lenne a trükk? Lazán?
-
eddie1978
senior tag
Lucas Brunelle videók mindig jók. A londoni az egyik kedvencem. Igaz életveszély és tök szabálytalan. Én megállok a pirosnál. Ők nem.
Az X-BIONIC Assos árban van. 120-130eFt a kabát stb.
-
eddie1978
senior tag
Azt mondod inkább még egy réteg vagy kevesebb? A széldzsekiben dunsztolódok inkább. Azért X-BIONIC cuccokat nem tudok venni
A gép egy 1992 Cannondale R600 vázra épített egysebi. Emlékeim szerint kb 9-10 éve vettem. Egy darabig használtam országútiként. Igaz elég vegyes volt, campa és shimano. Lassan le kellene cserélnem, mert az aluvázak "állítólag" néhány évesen darabokra törnek, ez meg 20 éves idén. No meg 56cm a 191cm magasságomhoz.
Az áttétel nekem jó. Melóba is ezzel járok, ahol befelé ÉÉK irányban megyek, a szél É felől fúj itt fehérváron általában. Akkor is el kell tudnom hajtanom, ha 50-60km/h a szembeszél (akkor úgy megyek mint a vitorlás, rá kell dőlni). Ezért ennyi. Lehetne 48/16-tal küzdenem, de nem akarom megölni magam reggel fél hatkor. A 48/16 nekem kényelmesen 27 körüli tempót ad ki. Melóba is és itt a tókörön is 23-24 körüli átlagot dob. Lemértem melóba ótóval, az 29km/h átlagra jött ki. 16 vs 22 perc. Nem éri meg.Egyébként sokan itt hogyan tekertek annyit amennyit család és/vagy meló mellett. Nekem még nincs család de kevés az idő. Nem 24 órából áll egy nap vagy 80-as átlaggal mentek 2 óra alatt 160 km távot?
Nálam a 2-3 óra ami belefér heti 3-4 alkalommal.
Nem akarom elhagyni a sportot a jövőben sem. Nehéz kérdés.szerk: sportorvoshoz érdemes elmennem? Csak hobbi. Sohasem sportoltam sehol komolyan. 33 éves vagyok, sok korombeli kollega/ismerős elég rozoga. Én sem vagyok egy élsportoló. Kíváncsi lennék pulzuszónákra stb. Két év alatt ledobta 15kg súlyt. Nem voltam abszolút dagadt. 191cm 88kg, de tükörbe nézve azért sokkoló volt a poci meg egyéb helyeken lévő felesleg. Eü problem miatt 6 évet szoptam, alig tudtam tekerni, azért ez is bejátszott. Azóta napi 3x15 felülés/lábemelés/fekvőtámasz a program, 15-20 percben. Bőven elég. Ja meg az unalomból evést befejeztem. Az a legdurvább szerintem.
-
eddie1978
senior tag
Gurultam egy Velencei tókört. Az idő tűrhető volt, 4°C, szél semmi. Nem sikerült megelőznöm a délutánra jósolt esőt. Hazafelé Dinnyés-Pákozd között rákezdett.
Az egysebi 42-18 áttétele pont jó volt. Emelkedőn azért kellett csavargatni.A ruházkodással mellé lőttem felül. Aldis aláöltöző és Decathlonos soft-shell kabát (7-es számon futott). Amíg kiértem a városból nem volt semmi gond. Pákozdról kifele gurulva kezdtem érezni, hogy picit átfúj a szél és az aláöltöző amit beszívott izzadságot nem tud távozni megfelelően. Nem volt annyira gáz, de ez a tocsogós hűvös érzés néha előjött. Megállnom tilos arra rájöttem, mert utána lefagyok a bringáról. Folyadék nem csak izzadás útján távozott, emiatt muszáj volt megállnom. Mellkasom elé begyűrtem Sukoró előtt a széldzsekimet, mert már zavart a menetszél. Illetve hazafelé felvettem az eső miatt. Na az meg semmit nem szellőzik. Nem éreztem a menetszelet az igaz, csak még jobban beizzadtam.
Lábon nem volt különösebb probléma, kivéve azt hogy hazafelé elázott az esőtől. A Chain Arctica cipőmben a lábujjaim érezték a hideget egy picit. A vizet jól birta, zoknim száraz volt hazaérve. Zokniban vannak csodák? Sima fapados zoknit húztam, egy vékonyat és egy hosszú vastagot. Térdmelegítő kell. Amikor guruláskor megálltam a tekeréssel, éreztem hogy átfúj a szöveten a szél, ahogy lassan forgattam a lábam és nyúlott a naci a térdemen.Mindent összevetve jó volt. Sokan nem voltak, talán 5-6 kerekes.
-
eddie1978
senior tag
A meteoblue szerint holnap esni fog. Görgőzni fogok, ha úgy lesz.
-
eddie1978
senior tag
válasz
#90933760 #40449 üzenetére
Ezzel egyetértek. Kezd kicsit vérhiradó stílusú lenni az ídőkép is többek között. Elég bulvár sokszor. Ezért is nézem mellette inkább a fent említett Meteoblue és Windguru oldalakat is. Szakmailag nem tudom megítélni, de az "itt a világvége, 2cm hó várható" stílusú címek unalmasak. Télen mit várunk?
Ellenben az aktuálisra nagyon jó.Jöjjön az a meleg!
Most nézem, délen már 13°C van.
Abban az esetben, ha valaki Hero2/Hero3 Silver és Hero3 Black között vacilál.
-
eddie1978
senior tag
válasz
deicide #40447 üzenetére
Én már arra használom inkább az időképet, hogy melóba indulás előtt megnézem hány fok van és mennyi ruhát vegyek fel a 8km tekeréshez.
Tegnap már beterveztem egy 11 órai indulást. Eddig nem úgy tűnik, hogy meglesz.
Windguru és a Meteoblue amit még nézni szoktam. Most mindegyik jó időt ír. Windguru csak 7 fokot igaz.
szerk: Remélem nem Polgárdi magasságában áll meg a meleg.
-
eddie1978
senior tag
válasz
deicide #40329 üzenetére
A Speeder egy rövid bringa. Én is néztem, de lebeszéltem magam róla. Jelenleg S-presso-n gondolkodok. Országúti geo, hosszabb mint a Speederek (persze a nagyobb gumik miatt kicsit lötyögősebb a váz). 61cm az én méretemben.
A legnagyobb Speeder 58cm hosszú. Ez egy képek alapján rövid stucnival és egyenes kormánnyal kombinálva nekem rövid. Bár említetted neked jobb lenne a hátadnak.
Próbálj ki többet.
Az országútinál a negyedik váz lett a nyerő nálam. 10 éve vettem egy Cannondale gépet 56-os méretben. Akkor fingom sem volt a pontos méretezésről. Majd lett két XL-59cm Merida után idén egy 60cm-es Cannondale újra, 120mm stucnival. Tökéletes közeli. Sokkal kényelmesebb is mint az előzőek. Még a múlt évezredben középiskolás koromban volt egy mtb aminél ugyanezt éreztem amikor felültem rá. Mintha rám szabták volna.Próba, próba és próba.
Nézd meg külföldön. Jó kis akciók vannak. Ki lehet fogni egy kategóriával jobbat a itthoni árért. 30€ a posta kb.
-
eddie1978
senior tag
A másik versenyző egy S-Presso GT. Még nem tudom mi lesz.
Rohloff szerint a sajátja ugyanolyan hatékony mint a láncváltósok. Utánaolvasva azért mégsem. A NuVinci is hallgat ebben a kérdésben.
Még olvasgatok a témában.
-
eddie1978
senior tag
Mostanában agyváltós gépeket nézegetek. Lehet megőrültem? Városba, kirándulgatni. Mellette maradna a két Cannondale (országút, egysebire faragott országúti). Ti mit gondoltok?
Tájékozódás közben találtam: NuVinci
Érdekes elgondolás. Jópofa dolog lehet a fokozatmentes váltás.
-
eddie1978
senior tag
válasz
D.Orion #40014 üzenetére
Nekem Aldis aláöltöző van. Sikerült egy szép piros és egy szürke szettet lőni. Az 1800Ft amibe került nem volt sok érte. Teljesen más dimenzió benne tekerni. Melegebb mint a mezek vagy a dupla hosszú bringás naci. Nulla fok körül nekem elég a melóbajáráshoz, ami 8km, az Aldis cucc és a Dekathlonos 7-es számú softshell kabát. Nem tocsog az ember az izadságban, ha sikerül beizzadni. Szaga az olyan mint Toomy is írta.
Mindneképpen javaslom!szerk: Vettem még néhány hete 15 papírért itt a Vitálban Chain Arctica cipőt. Egy vékony és egy vastag sima utcai zokniban jó -3-4°C-ig. A tegnap esti -7°C-ban a két vastag zokniban már éreztem egy picit a lábujjaim hegyével a hideget. Nem szorít így sem.
Kell vennem valami spéci zoknit ilyen esetekre. Valaki tud ajánlani? -
eddie1978
senior tag
Végre volt a fehérvári aldiban is aláöltöző 1700 pénzért. Holnap melóba menet kiderül milyen.
-
eddie1978
senior tag
Elindult a hangya, hogy újítani kéne a 20 éves Cannondale országúti vázas ss melóbajáróst. Még nem tudom, hogy épített lesz-e vagy egészben veszem meg.
Jelenleg egy cyclocross gép van előtem, mint megoldás. Jó-jó az egysebi, de most váltós kell. Ja és tárcsafék. Van értelme vagy nincs most az kell. Melóbajárni és jobb időben gondoltam vonatos túrákra is esetleg az új géppel.
Merida kiesik a korábbi csálé vázzal való rossz emlékek miatt. Pedig vannak egész jónak tűnő gépeik.
Olyan váz kell, amin van sárvédő/csomagtartó rögzítési lehetőség.Cannondale lenne a tuti, de egy tárcsás cx váz kb fehér holló kategória. Egyet láttam valahol kenyában ebayen mostanában. Egy 2004-es váz volt, pont 60-as a méretem. Most nézem van fent megint egy sorozat 47-58cm-ig. Ennek meg a tárcsarögzítése IS. Ez nem tudom jó-e vagy már nem használják? Mostanában inkább post mount-ot látok többnyire új bringákon. Tényleg elterjedtebb?
Van sok vázat is áruló márka. Kinesis-t néztem még. Ebből kb 150 papír lenne a váz, egy alap cx bringa meg már van 300-tól. Majd kalkulálok, hogy az alkatrészek mennyibe lennének még. -
eddie1978
senior tag
válasz
Packersbay #39414 üzenetére
Amennyiben membrános vagy soft shell, akkor csakis az ajánlott mosószerrel. Nekem két tapasztalatom is van. Az egyik egy bélés nélküli, míg a másik egy snowboardos kabát. Mindkettőn szétmállot a mebrán bevonat a belsejében.
Eltömődik, tönkremegy, ahogy a többiek is írták. Egy flakon több mosáshoz is elég. Megéri azt a kb 2k-t. -
eddie1978
senior tag
Szemüveget keresek, aminek szivacsos a kerete körben. Pára miatt kellene. Kipróbálnám ezt a megoldást.
Az alábbi vedón van egy: [link]
Találkozott már valaki ilyennel vagy ez házi barkács? -
eddie1978
senior tag
Most készülök rendelni bike-components-ről néhány dolgot. Többek között egy pár Continental GP 4-Season gumit. Ott 30euro ~8500Ft. Kíváncsiságból megnéztem a pacificcycles oldalán. 18000Ft egy darab gumiért, e-bike-on is 16000Ft. Mi van itt? Ennyivel több kedvezményt kap egy német bolt a nagyobb eladott mennyiség miatt? Vagy mi a bánat? BBB kamáslik szintén olcsóbbak, bár közel sem ennyire durva a helyzet.
Lövök egy BBB Waterflex kamáslit. Sajnos náluk nincsen az Arcticduty. Igaz az elég drága, de olcsóbb, mint egy ~50000Ft-os téli cipő.
Ja itt volt korábban téma a stopli melletti hidegbeáramlás. Én ki szoktam nyomni hőre lágyuló ragasztóval a lyukat. Elsősorban a víz miatt csináltam meg. Lezár, viszont könnyen kipattintható ha kell.
Már épp megörültem a lidl aláöltözetnek ami csütörtöktól lesz. Majd utána láttam, csak a központi régió kap belőle. -
eddie1978
senior tag
Lehet már korábban írtam, de még mindig téli bringás vagy arra is használható kesztyűt keresek. Nagy méret kell a hosszú ujjaim miatt. Kerületre, ha jól mérem elég lenne egy L-es is, ugyanúgy mint a többi ruhából is. A hossza problémás.
Decathlon kilőve. Egyedül a legolcsóbb xxl polár kesztyű jó, mert nyúlik. Határeset. Méretező táblájukon az xxl-ről lelóg az ujjam egy picit (~5mm). Hervis kilőve. Nomád túrabolt kilőve. Vettem náluk egy kesztyűt, ami szintén határeset, nem jó, szétszakadt az ujjvégnél. Katonai bolt kilőve. Ott sem találtam megfelelőt.Ja nem vagyok egy jeti méret. 191cm és jelenleg 74kg. Hosszú és vékony.
Olyan helyet keresek, ahol tartanak nagyobb méreteket. BBB, Gore, Vaude. Ezekből találtam xxl-xxxl méretet. Bár a BBB-nél azt írták wigle-n az egyik típusnál, hogy az inkább xxl-nek felel meg.
Olyat találtam ami utcai sétára jó, de ha megmarkolom a kormányt, már érzem, hogy kimegy az ujjam a végén.
-
eddie1978
senior tag
válasz
hoffman_ #38508 üzenetére
A nyomatékkulcs jól jöhet. Én vettem magamnak kettőt, így 5-200Nm közötti tartomány le van fedve. A karbon alkatrészeknél mindenképpen kötelező szerintem. No nem intha annyi karbon cuccom lenne, de van egy. Szépen mellé lehet lőni ha érzésre dolgozik az ember.
Van négyszőgeshez való leszedőm is.
Abban az esetben, ha székesfehérvári vagy, megoldható. -
eddie1978
senior tag
Most volt a fotós topicban: HERO3
-
eddie1978
senior tag
válasz
ludsimon #37598 üzenetére
Ez egy RP LiteProtex anyagú kabát volt, amiről írtam. Előtte már volt többször mosva a hozzá ajánlott Nikwax folyékony mosószerrel. Ezután mostam ki sima folyékony mosószerrel, ami nem volt jó ötlet.
A Nikwax-ot használtam. Ehhez és a többihez is jó volt. Most storm-ot fogok venni a ruhákhoz.szerk:
Mindig folyékonnyal Nikwax-szal mostam! A mosópor eltömheti a pórusokat a hozzáértők szerint.Ami biztos jó:
Speckó folyékony mosószer, impregnáló öblítő vagy a kettő egyben, amit Salieri is írt. Utólag impregnáló spray, ha a mosószered nem olyan. -
eddie1978
senior tag
Üdv,
BBB XXXL-es téli kesztyűket hol lehet felpróbálni? Létezik olyan bolt, ahol tartanak ilyet?
Itt Fehérváron már előző télen végigjártam sok üzletet (bringaboltok, decathlon, hervis, túrabolt, katonai bolt, vadász bolt), de nem találtam megfelelő kesztyűt. Az XXL-es kesztyűk ujja hossza hibádzik. Nagyjából 5mm kellene még. Egyedül a decathlonos polár 2000Ft-os kesztyű ami jó. Az is éppen csak. Pedig nem vagyok nagy, 191cm 75kg. Decathlonos kesztyű mérőkéről lelóg az ujjam vége
-
-
eddie1978
senior tag
A bambusz témához:
Bikemagon van fent a tag, kobike néven. Én mentem a bambusz fixivel. Semmi extra. Van még montija is. Használja évek óta.
-
eddie1978
senior tag
Sisak kell. Két éve hordok csak. Tavaly novemberben 0°C körül volt reggel amikor melóba tekertem. Itt-ott voltak lefagyások. Egy enyhe kanyarban picit fékezve elvágódtam. Egyik képen még függőlegesen állnak a fák, míg a következőn már vízszintesen. Esélyem nem voltreagálni. Fejem helyett a sisak koppant a betonon.
-
eddie1978
senior tag
Melyik a jobb választás?
Fulcrum Racing Torq R compact (ez 2009-es Chorus)
A carbon cuccok mennyire megbízhatóak?
-
eddie1978
senior tag
válasz
superecneB #30036 üzenetére
Nincs felragadva a peremre a gumi. Mióta mindkét oldalon lepattintom, sokkal könnyebb szerelni a 23-as Continental gumimat az országútin. Így be tud ülni a felni mélyedésébe szépen.
-
eddie1978
senior tag
-
eddie1978
senior tag
-
eddie1978
senior tag
válasz
ludsimon #27846 üzenetére
Én a Ceramic Wet-et használom Record láncon tavaly óta. Az tuti jó, bár itt mindenki lehurrogta, hogy hogyan néz ki. Ceramic Wax még nem lettbevetve, de azt ellövöm majd a melóbajáróson ha elfogy a sima wax. Maradok a Ceramic Wet-nél úgy érzem.
szerk: A gyártóis írja, hogy fekete lesz használat közben. Engem nem zavar.
-
-
eddie1978
senior tag
válasz
Napfénysüti #27286 üzenetére
Nem tudom mennyire aktuális:
kenyiszerk: A 81-es szürke a térképen. Azaz tilos bringázni rajta.
-
eddie1978
senior tag
válasz
ludsimon #27121 üzenetére
Egyetértek veled, hogy kézimunka a gép. Haver mutatta hol járnak a CNC-k manapság. Én nem értek hozzá. Brutál.
5-axis CNC -
eddie1978
senior tag
Jó vétel ez a váz?
-
eddie1978
senior tag
válasz
venember83 #26675 üzenetére
Én sem vettem volna, csak bennem fel sem merült, hogy ilyenre is figyelni kellene.
Most van az aprón egy 2001-es Cannondale R1000 váz. Szombaton megyek érte. Ez meg megy a padlásra.
Nincs szerencsém a Meridával, mert az előző is megszivatott (903). Campa UT középrész miatt bevittem szervizbe, hogy marják le a középagynál a festéket (egyenetlen megfolyás volt a teljes felületen) és menjenek le 68mm-ig ha kell, de semmiképp sem 67,8 alá, mert a Campa ennyit ad meg minimum. Nos ott ezt úgy dekódolták, hogy 67.8mm-ig kell lemenni méretben. A szerszámuk egy lötyögős szar volt, amivel vittek a két felületbe 0.4mm ferdeséget (Campa 0.1mm-t enged), illetve alámentek a méretnek 67.7mm-ig. Ez lett volna a feladat. Reklamáltam, de a munkalapon az volt hogy 67.8mm-ig tolják le. Meg kellett volna néznem a munkalapot átadáskor. Egy 50k-s vázért nem indítok pert, mert nem éri meg nekem a tökölést. Ezt a vázat eladtam felhívva a figyelmet, hogy Campahoz nem jó. Shimanoja volt a vevőnek, az annyira nem érzékeny rá.
Akkor döntöttem el, hogy én többet szervizbe nem viszem ha nem muszáj. Vettem a szükséges lehúzókat, kinyomót, benyomót stb. Illetve legyártottam magamnak ami kell. A campa szerszáma nem éri meg, mert 110000Ft. Igaz már a videó alapján is precízebb 100x mint a szerviz 60k-s fosa.
Vagy meglóbálom a tezsvírek előtt, hogy "dik álumínyium". Minden probléma megoldva
A bikemagon ajánlott alu hegesztő 10k körül mondta anno. Ehhez jönne még a két autózás 10k. 20k-t nekem nem ér meg.
-
eddie1978
senior tag
Emberek! Mennyi lehet az ára egy 2010.05. havi Merida Race Lite 904 váznak? Gyártásból adódó hibák (szerintem hiba): Hátsó villapapucsok nem párhuzamosak, hátsó fékhíd szintén ferde (állítható fékpofákkal ok), felsőcsőben látok egy kis elcsúszást a nyeregcsőnél.
A fentiek fényében mennyi?
Ezektől eltekintve használható, egyenesen fut. Lehet megy a melóbajárósra. Bár az most egy '92-es Cannondale váz. A Meridáért meg sem mutatnám azt. Szóval nem tudom. -
eddie1978
senior tag
válasz
Nyugdíjas #25503 üzenetére
Nekem is volt élményem.
Szombaton iszkaszentgyörgyi kereszteződésben elsőbbséget (tábla volt neki) nem kaptam meg egy jobbról jövő autóstól, aki még jobbról nagy gázzal meg is előzött.
Tegnap du melóba menet körforgalomban jöttek majdnem elém. Csikorgó gumikkal azért megállt.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen egeret válasszak?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen autót vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- BestBuy topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- iPhone 16 PRO l BLACK TITANIUM l 256GB l BONTATLAN ZSÍR ÚJ
- Eladó Konfig Ryzen 5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX6800 16GB!
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Playstation 5 Pro 2027.12.30. Media Markt vásárlás
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA A2000 Ada -8GB-, 64GB , 1TB NVMe, Magyar vil bill
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest