Hirdetés
- iPhone topik
- Elérhető Európában az Oppo Pad 3 és Oppo Find X8 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- VoLTE/VoWiFi
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
regent
aktív tag
válasz dragonfx #153 üzenetére
Azért nem hiszem, hogy ilyen nyereggel a boltbajárós bringát szereli fel az ember.
Amúgy az ilyen kivágottakkal én is szemezek egy ideje. Pont múlt héten próbáltam ki a még anno a trekking bringámhoz vett Selle Royal Gel nyerget a montimon, de katasztrófa volt. Egyszerüüen nem tudtam úgy beállítani, hogy ha a két farokcsontom a párnákon pihen, akkor ne nyomjon elöl, vagy ne csússzak elööre. Persze tudom, hogy direkt trekkinges ülööpozícióhoz tervezték, de azért egy kicsit többet vártam tööle. Amúgy maga a gél tényleg kényelmes, csak ott középen ahol nem kéne ott éreztem hogy nyom. Ugyhogy visszacseréltem a régi lapos nyergemre.
A kivágott nyergeknél meg nem hiszem hogy beesik a vágatba a bráner, mert ugye a gatya nem engedi. Csak annyi a szerepe, hogy nem nyomja a prosztatát meg a lent futó ereket. Csak az ülöögumókat támasztja, ahogy kell.<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?
-
Yushchenko
őstag
válasz dragonfx #1525 üzenetére
ez üres vödör volt, vagy 10db-ra tört. de ammm 5kg eperrel simán el szoktam bírni, nincs is messze dehát nem vidéken vagyunk és ez nem csepel bicikli.
Integra: nem volt nálam, meg ugy 10 percig nem is voltam nagyon magamnál, aszem egy nő hívta a mentőket, aztán valahogy a fűre mentem az út közepéről, ott vártam hogy jöjjenek. a mentős mondta hogy 2 kocsi látja el egész csepelt, ami 80k fő, és még besegítenek erzsébetnek és miklósnak is. ammm tul. egy defibrilátoron meg kötőszeren kívül üres volt az autó. aszonta a másik jobban felszerelt. jah és a 7kerből jöttek, valami balaset volt előtte a 0son. már alig volt kötőszerük. -
nagyúr
válasz dragonfx #1544 üzenetére
A legjobbak mire? Én nem használnék levegős villát a saját gépemben, ha ingyen adnák se. Én a titán rugó + nyílt olajfürdős csillapításra teszem a voksom. (nem csak azért, mert a sajátom ien. )
Elvileg minden normális teleszkóp meg kell, hogy feleljen az általad meghatározott kívánalmaknak. (Értsd: 40-50k fölötti olajos telók pl.)Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz dragonfx #1548 üzenetére
Olyan nincs, hogy olajos rugózás, mivel az olaj nem igazán rugalmas.
Rugó + nyílt olaj nyerőnek nyerő, de mire? Mindig a felhasználási területnek megfelelő alkatrészeket kell venni, CC-re nyilván egy levegős teló lenne a jobb választás. Manitou nyílt és zárt olajpatronos villákat gyárt SPV, TPC, TPC+, Intrinsic csillapítási rendszerekkel. A klasszikus nyílt olajfürdős rendszert leginkább Marzocchi, Fox telókban fogsz találni.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
golyani
őstag
válasz dragonfx #1552 üzenetére
marzóból iylet olyan 70 körül kapsz.
sztem Rock Shox Tora a te embered
[link]
ez a marzo:
[link]
a tora mondjuk nme könnyű de mondtad ha ugrazs azt bírja...
85-130mmig állítható út, állítható vissazút, Lock out? mi kell még?
ára tudásához képest sztem elfogadhtaó sőt még jó és amolyan igazi all-round teló.
én egy jó kis AM vázba pattintanám be -
Cs1bu
tag
válasz dragonfx #1559 üzenetére
Hát én a Speed-way-t ajánlanám, elég korrektek, és aki kicsit is jártas a bringás sportokban tudja ki az a Wizdák János. ö a tulaj. ELég korrektek és amikor odamentem valamiért mindenre tudtunk valamit kitalálni bármi is volt a gondom bajom.
''Hol a nemtudás üdvözít, ostobaság bölcsnek lenni''
-
Jancsi
aktív tag
válasz dragonfx #2624 üzenetére
Szép
Pofára és paramétereiben leginkább a Black-re hasonlít ami elég jó kis villa.
Mire akarod használni és milyen bringába rakni, a legkisebb is 100mm-ert mozog.
sanyixXx 100mm szerintem sok XC-re oda inkább 80mm, amúgy enduro villa, vagy maraton lehet mászni is vele de lefelé is jönni
[Szerkesztve] -
Jancsi
aktív tag
válasz dragonfx #2628 üzenetére
Nem az út az elsődleges ismérve a jó mozgásnak
Ha nem vagy tul nagydarab akkor XC-re ez lenne jó[link]
Ezzel XC-zhetsz akár egymázsával is [link]
Ha 65-70k magasságában gondolkozol szerintem gyüjts még egy kicsit a Reba-ra arra még nem hallottam panaszt.
Mod.: 70-75k-ért esetleg Reba SL-t találsz ha valahol beragadt
[Szerkesztve] -
Ariadne
őstag
válasz dragonfx #2624 üzenetére
Manitouval vannak rossz tapasztalatok. A 2006-os remote lockoutos telók igen nagy részében egyszerűen nem működött a remote rész, ami azt jelentette, hogy a belockolás még csak működött, de kifelé nem. Ennek ellenére nem hívták vissza a telókat, csak szépen csendben körbeértesítették a forgalmazókat, hogy a sorozatos hibák miatt idén nem lesz remote (talán egy-két csúcsmodelljükben van csak). Szerviz persze sz*rt az egészbe, hallani sem akartak cseréről, szóval Manitout többet nem veszünk, az biztos, legalábbis amíg a szerviz/forgalmazó ugyanez marad...
[Szerkesztve]"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
nagyúr
válasz dragonfx #5748 üzenetére
Nyerget csak személyes próba alapján érdemes venni, mert ahány hátsó, annyi optimális nyereg van. Szal, ami másnak kényelmes, lehet, hogy neked borzalom. Feltétlenül próbáld ki vhogy a választott darabot!
Mindegy, mien váltót választasz a Shimano MTB palettájáról, csak a pénztárcád szab határt. Az RD-M510-es Deore, az RD-M580-as LX a 2005-ös szériából, az 571-es a 2006-os, az 581-es a 2007-es LX, a Shimano oldalán, vagy akár EBike-on is össze van foglalva, hogy miben különböznek.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz dragonfx #5751 üzenetére
Ha EBike-on kapható, akkor vmeik RideBike-ban boltban is kell lennie belőle, ott meg tudod nézni IRL.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
dragonfx
veterán
-
raczger
őstag
válasz dragonfx #6239 üzenetére
hát, ha 2008-as xt-t veszel akkor elég nagy a különbség, sokak azt mondják hogy a 2008-as xt jobb lett a 2007-es xtr-nél, nekem is 2008-as xt-m van, és eddig nagyon jó volt, bár nem használtam még sokat... majd a nyár alatt, versenyek közben kiderül mit tud a kicsike
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
becuszabi
aktív tag
válasz dragonfx #6243 üzenetére
Jó a váltókarodhoz, csak fordítva fog működni , mivel a rugó is fordított állású.
A váltókar nyomására a kisebb fogaskerék felé mozog a lánc, míg az elterjedtebb normál állású váltóknál a nagyobbak felé.
A linkelt bolt pedig egy webáruház, azaz csak a neten tudsz vásárolni, igaz ott viszont napi 24 órában. Az árut futár viszi ki."Aki szívből él, az élből szív"
-
becuszabi
aktív tag
válasz dragonfx #6245 üzenetére
Bajnak nem baj a fordított működés, csak meg kell szokni.
Ha visszább olvasol, akkor láthatod, hogy pl. Jorus is így használja, vagy ha jól emlékszem, akkor pl. racger dual control fékkarral (amihez viszont pont a fordított állású váltókat javasolják) használja a normál állású váltót."Aki szívből él, az élből szív"
-
Patrick
addikt
válasz dragonfx #6393 üzenetére
Értem.
Igazából tárcsafék az amit mindenképpen szeretnék és hogy elől teleszkópos legyen. Az, hogy 21 vagy 18 sebességes az nekem édesmindegy. De ehm a műanyag azt nem is néztem, nem akarok olyat, köszi, hogy írtad.
Bár ez nekem már picit drága.
„Aki barátot talál, kincset talál."
-
nagyúr
válasz dragonfx #6393 üzenetére
Szinte mindegyik épkézláb birngára műanyag taposó pedált tesznek gyárilag, ami arra jó, hogy hazatekersz vele, majd felteszed az általánosságban használt pedálodat, vagy eleve olyannal rendeled, amivel szeretnéd. Lássuk be, felesleges lenne egy Mallet C-vel szerelni egy gépet, ha te SPD-vel szeretnéd használni, nyilván nem szeretnéd kifizetni a 25k-s pedált. Ugyanígy, hiába szerelik vmi szuper SPD pedállal a gépet, ha te platformmal szeretnéd használni, megintcsak nem fogsz örülni a plusz felesleges kiadásnak. Ebből a megfontolásból csak egy 500 Ft-os műanyag akármit tesznek rá, aztán a tulaj majd eldönti, hogy mivel fogja használni.
-
Ariadne
őstag
válasz dragonfx #7419 üzenetére
Részemről land cruiser rulez, esőben is jól megfog. És lightosan terepre is egész jó. Szerintem. De a másikat nem próbáltam, viszont a cross bringámon egy 42-es szélességű land cruiser van most már több mint egy éve, alig kopott meg.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
becuszabi
aktív tag
válasz dragonfx #7419 üzenetére
Amelyikben van a defektgátló réteg (a landcruiser-ben van, a másik az passz).
Mintázatra nekem inkább ez fogadható el "aszfaltosnak" (a futófelület miatt), a hurricane inkább terepre való (bár abból is a könnyebb fajtára).
...ja, és ha van választék, akkor 1,75-1,9" szélesség körüli legyen (szélesebbet ha lehet ne tegyél fel).[ Szerkesztve ]
"Aki szívből él, az élből szív"
-
rétisün
veterán
válasz dragonfx #11383 üzenetére
a bikefun oldalán meg tudod nézni a vázakat/árakat, az átépítést meg a legolcsóbb sajátkezűleg elvégezni. sokkal jobb érzés ráülni egy saját magad összerakott/átépített bicajra (igaz, kell néhány spéci szerszám....)
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Ariadne
őstag
válasz dragonfx #22190 üzenetére
Kérdés, melyik része. Nem túl közel, de az Árkádban este kilencig nyitva van a Ridebike, a Récsei Centerben (hetes busz útvonala) meg a másik, hatig. Ezeknél közelebbit sajna nem tudok. Előre érdemes rákérdezni, van-e náluk épp, de mindkettőben esélyes, főleg a Récseisben.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
ludsimon
veterán
válasz dragonfx #22190 üzenetére
Ezért új belsőt venni?
Nekem is a múlt héten defektem volt, és meg tudtam javítani, pedig hadd ne mondjam, hogy nagyon óvodás szinten értek csak a bringákhoz.
Ingyen csináltam meg, fogtam egy kiszakadt gumibelsőt, jól megcsiszoltam csiszolópapíttal, méretre vágtam, Palmatex-el mind a két felét csiszolás után jól bekentem, majd 20 perc száradás után jó erősen összenyomtam.
Következő 30 percben már a helyén volt, 4,5 Bar guminyomással, és azóta is tökéletes, nem eresztett le, jó ez a Palmatex.undefined
-
Ariadne
őstag
válasz dragonfx #22213 üzenetére
Simán belsős gumihoz is jó és használható teljesen a "szmötyi", azzal nem kapsz defektet soha. Nem csak belső nélküli rendszerhez, pl. van aki túrára visz magával, hogy ha defektet kap, belenyomja, és nem kell belsőt cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
-
rétisün
veterán
válasz dragonfx #22227 üzenetére
mondjuk attól is függ milyen kemény gumival mész, hogy milyen bicajod van, milyen széles gumival. nekem most 28-as külsőim vannak, abba simán kell 6-6,5 bar ludsimon 20-a gumijaiba meg a 7 bar is bőven jó.....
igaz, megy is mint a golyó és persze ennek is megvan feelingjewar...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
ludsimon
veterán
válasz dragonfx #22236 üzenetére
Szélárnyékba, síkban nekem a rekord 54 Km/h, a Csömöri busz mögött, 26"-os MTB kerékkel, Neuzer.
Mikor leszakadtam a buszról, mert tovább gyorsított, nagyon beszartam, reggel 6:30 volt, és bent maradtam középen a belső sávban.
Eldöntöttem soha többé nem vállalkozok ilyenre.De nagyon izgalmas volt, utána úgy dobogott a szívem mint az állat.
Viszont nem dudáltak le. Tekertem aztán kimentem a külső sávba és ott tekertem tovább.(#22238) KaraDani :
Honnan vágod ennyire?[ Szerkesztve ]
undefined
-
törölt tag
válasz dragonfx #42294 üzenetére
Itt most információim szerint az autós volt a hibás. De nem is ez a lényeg, hogy ki szabályos, vagy ki nem, hanem hogy a bringás a bőrét viszi a vásárra, sok helyzetben a szabályosság nem elég az üdvösséghez, az autós meg időnként bizony hajlamos visszaélni a nyilvánvaló súlybeli fölényével (ahogy a biciklis is olykor azzal, hogy rá vigyázni kell, mint egy hímes tojásra), persze általában ez nem jellemző, de sokszor mégis, nem egy balesetetveszélyes helyzetet teremtettek már elém keresztutcából simán kikanyarodó autósok is, természetesen biciklisek veszélyes manővereiről is lehetne beszélni egy ideig, de nem lehet egyik oldalon sem állni, legfeljebb a nemhülyék oldalán.
Meme: Köszi az infót, eszerint van még remény. Ideiglenesen megcsinálnám így, de nem erről a 105-ös hajtókarról még egy bőrt lenyúzva, van egy másik is itthon, ott szintén a bal hajtókar menete nyalódott el, az még normális méretű. Elvinném hozzátok megcsináltatni, ha foglalkoztok ilyennel, de pedál híján a boráros tér a legmesszebb, ahová eljutok normális sebességgel, onnantól tolás. Vagy betekerem a jobb pedált, és féllábbal.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 11 (product) RED 100% akkumulátor és hibátlan állapot
- Withings Scanwatch 2 38mm
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X - RTX 3060 Ti GDDR6 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!
- FC 25 PS5 cd játék , szinteúj eladó!
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB újszerű,hibátlan állapotban + tok + töltő szett, KORREKT ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest