Hirdetés
Aktív témák
-
ludsimon
veterán
válasz
tr00p3r #35645 üzenetére
Köszönöm a sok jó tanácsot!
Azt hiszem betartom, és akkor inkább szint helyett távra gyúrok most.
Aztán egy-egy alkalommal azért szinteket is közbeiktatok, hogy ne legyen annyira unalmas.
4 nap táv (napi 110-130 km egyelőre), 2 nap szint (Dobogókőre gondoltam 100 km/920 m), 4 nap táv.... és így tovább, és így megunni se fogom, viszont az állóképességem jobban fejlődik, meg a mászási képességem is fejlődik egy picit. -
detroit17
tag
válasz
tr00p3r #35624 üzenetére
én elvileg és gyakorlatilag is az alapozó időszakba vagyok 2 hónapot szánok rá és már nem sok van hátra kb úgy megyek hogy a pulzusom 65%-75%-között. egyébként május végén telik le a 2 hónap. Ha befejeződik az alapozó időszak akkor milyen intezítású,és milyen hosszú edzéseket csináljak??? a másik kérdésem hogy szerintem én túl lassan kezdtem az egészet 25km-t mentem az első napokban és így többet többet most 65-70km-t szoktam tekerni ez ez most kevés???már többnél kellene járnom??
-
ludsimon
veterán
válasz
tr00p3r #35634 üzenetére
"A sík terepes kilométer gyűjtés az alap állóképességet fejleszti. ... nyilván a mászás is könnyebben megy majd. "
Köszi, hogy leírtad, ezt jó tudni!
Kezdtem hanyagolni a távot, azt hiszem, hogy a hétvégén bepótolom, és emelem a távot, 130 km-re, kis mászással.Pap-rét felé megyek, Visegrád, és onnan még elindulok Esztergom felé, de nem megyek addig el, mert akkor az már bőven 200 km, annyit meg egyelőre nem bírok.
Ez talán 4-500 m szint lehet, egyelőre 130 km / 500 m szint elég?Dobogókőn is voltam múltkor, az 103 km / 980 m, és azért ahhoz képest elég jól bírtam, 3-4x álltam meg felfelé, és akkor is ilyen 5 percekre, csak inni, meg nyújtani, igaz aszfalton, Scottal.
Szerinted, ha megy 103/980, akkor 130/500 reális emelés távban?
Vagy, hogy ajánlod, inkább több szint legyen, mint táv, és ismét Dobogókő?
Igazából az állóképességemen kéne javítani, meg a mászáson is, hogy tovább, jobban bírjam.
A mászás számomra fontosabb, az állóképességnél.Kamásli:
Én nem látok rajta tépő zárat, nekem úgy tűnik, mintha egybe lenne varrva. Lehet csak vak vagyok. -
ludsimon
veterán
válasz
tr00p3r #35624 üzenetére
Ebben igazad van, csak KaraDani kezdett el hitetlenkedni, ezért írtam le.
"Egy komoly bringás nem az órát vagy a sebességet figyeli folyamatosan."
Én nem is figyelem, ezek mind max sebességek, mikor hazaérek, megnézem hol volt a legnagyobb, és ennyi, ez nem azt jelenti, hogy én folyamatosan az órát nézem."Az pedig nem a sebességtől nő, hanem a távtól."
Itt most felmerült egy kérdés.
Az állóképesség mászással is javítható, nem csak távval, vagy rosszul tudom?"Ahogy olvasom az utóbbi hetek hónapok témáit, másról sem szól, cska hogy ki mennyivel ment és hogy kinek milyen plazmaágyúja van."
Sorry, sokszor tényleg túltárgyaljuk a témát.
Mellesleg én arra a következtetésre jutottam, hogy nem kell egyelőre lámpa, nightride pedig jó, de most eldöntöttem majd ősszel fogok venni, mikor átállunk a téli időszámításra, és egyre korábban sötétedik.
Akkor kell, mert tényleg ha biciklizni akarok suli után, akkor a mostanival nem fogok látni.Egyáltalán nem támadásnak vettem!
(#35629) tr00p3r:
Ez cipzáros?
Vagy mint a zokni, bele kell húzni a cipőbe?
Mert nekem nem outis cipőm van, hanem MTB-os, és az nem lesz jó, nekem ilyen cipőm van. -
Ariadne
őstag
válasz
tr00p3r #35027 üzenetére
Mindenképpen megyek, már ha nem esik.
Ahogy tudom, ez csak aszfalt lesz, ennek a fordítottját tekertem le valamelyik évben, szintén tt keretében. Mondjuk én nagyon lassú leszek, cél csak a teljesítés.
Bár azért a szintidőn belül remélem meglesz, cross-szal megyek.
Sherman: De szép az a mező, olyan, mintha folyékony arany lenne...
-
ludsimon
veterán
válasz
tr00p3r #32248 üzenetére
Köszi!
Icetoolz-ból nagyon elegem van. Pontosabban az Icetoolz küllőkulcsot próbáltam, és iszonyat gagyi, egyszerűen nem tudok vele egy erősebbet húzni, pedig érzéssel csinálom, és mégis elnyalódik az anya.
De most az elsődleges az imbusz szett, mert már eddig egy fél szettet haza vágtam, maradt még tartalék abból a noname fajtából, de az is már kezd elnyalódni..
Meg persze a 15-ös villás, azt nem tudom hirtelen fejből, hogy milyen márkájú, de rá van valami írva, de az se a tartósságáról híres....Meg is találtam!
De ez fekete, és nincs nagyon ráírva, hogy valami jobb ötvözetből lenne.
A fekete színtől meg nekem a hátamon feláll a szőr.
Pont ilyen fekete színű, Tesco-sat vágtam haza. -
törölt tag
válasz
tr00p3r #28932 üzenetére
Hát hála az égnek, hogy nem lett komolyabb bajod. Ugyanakkor engem ezek a dolgok sem tudnak meggyőzni, hogy ez számomra előnyös.
Pláne, hogy még a statisztikák, ami sok ember körében mér, is ellentmondásosak ezügyben.
Én például füllel iszonyat figyelek. Olyat is hallottam, hogy a sisaktól hátulról másképp hallja a hangokat, mivel más akusztikai környezetbe kerül a füle.Elsősorban egyébként sem a kötelező sisakhasználatot kéne bevezetni, hanem közlekedési kultúrát tanítani.
De ezt mondjuk éppúgy lehetne kerékpárosoknak is. No ekkor csökkennének csak a balesetek igazán. Persze ez már nehezebb, meg az odafigyelés ingyenes, így nem jó biznisz.Ariadne:
Számomra nem az a kérdés, hogy csökkenti-e a sérülés esélyét, ha már buktál. Persze hogy csökkenti.
De gyakorlatilag minden baleset figyelmetlenségből ered. Akár a másik figyelmetlensége is lehet, de alapvetően azért arra is fel lehet készülni, ha valaki hátulról készül letarolni. "Szerencsére" hanggal járnak. -
-
Noddy
senior tag
válasz
tr00p3r #27812 üzenetére
Köszi szépen!
Szerencsére Szegeden van Overland bolt, ott vettem a Gore-Tex-es cipőmet is és egyszerűen fantasztikus. Sajnos ilyen dzsekit nem tudok venni mert több mint 90 ezer Ft. De cipőből simán megérte.
Jó tudni hogy ilyen a hátizsák. -
ludsimon
veterán
válasz
tr00p3r #27780 üzenetére
Ilyen hó van a járdákon, és bátran kijelenthetem, hogy aki ott próbál meg közlekedni, az nem normális (Kizárólag pozitív irányban!).
Kipróbáltam a Land Cruiser elpörög, mint a sz.r.
100% az úton jöttem, az autók között, el volt mindenhol takarítva.
Egressy, Róna, Bánki Donát, Füredi, Rákosi, tiszta.Lehet jól haladni, bár volt út közben egy barom taxis, aki 10cm-re ment el a kormány mellett...
-
-
amargo
addikt
válasz
tr00p3r #27342 üzenetére
Csak saját testsúllyal dolgoztunk
Hozzá teszem, az egykezes húzódzkodás is saját súllyal van. Még is kevesen tudják megcsinálni. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy egyáltalán nem lebecsülendő, ha a saját súlyodat elbírodludsimon: 26866, 26869. Van egy olyan lábmelegítőm mint tr00p3r-nek. Van egy "olcsó" pamut, ami nem szél álló, de jó.
Speci lábmelegítő, elég olcsón.
-
dqdb
nagyúr
válasz
tr00p3r #27342 üzenetére
Az aláöltözettel nagy hidegben én is így vagyok, a nadrágrészét ma is felvettem boltba menet.
A fitneszlabda ismerős, jó dolog. Fél éve hajítottam ki a széket a számítógép elől, és azóta ilyenen ülök. Az első héten folyamatos izomlázam volt, hiába tekertem előtte rendszeresen
-
Tamoo
nagyúr
válasz
tr00p3r #26828 üzenetére
42-43.
De egyenlőre nem erőltetem ezt az spd dolgot. Többnyire terepezek mindenfelé, és gyanítom, hogy nagyon sokszor nem tudnék kilépni... keréknyom eldob ilyesmi, még platformmal is sokszor majdnem firkálás van. Tudom megvannak rá a technikák, de még mindig lebeszéltem magam, amikor eljátszottam a gondolattal, hogy jó lenne spd. -
-
Bikeman
aktív tag
válasz
tr00p3r #26383 üzenetére
Tényleg, az hogy van, hogyha tárcsás kereket viszek centíroztatni, akkor hozzá kell érinteni azt a tekerős távmérő bigyulát, az nem szedi le a festéket/matricát a felniről?
Mert ugye a V-fékesnél egyszerű, mert a fékezőfelületen karistol (szó szerint) a mérő.
Csak azért merült fel bennem, mert a használtan beszerzett másik pár Crossmax SLR-emet azért csak elvinném egy centírra, mielőtt beállítom a helyére...
Mindenkihez szólva kérdezném, hogy a Probike-ban jól tudnak ilyen típusú kereket centírozni?
Meg főleg hogy? Felnikaristolással?
Vagy mi a budapesti ultimate Mavic szervíz?
-
-
Xantomas
őstag
válasz
tr00p3r #26094 üzenetére
Valami óra nekem is kellene, hogy tudjam milyen átlagokat megyek.
Egy laza 4 órácskát ma én is tekertem. XVI kerület - kis kitérő a belvárosban - Budaörsre ki, a hegyekbe (repülős emlékmű, romtemplom, siklóernyős indító, stb) majd haza.Viszont fáj az egyik ín a combomban, valszeg megterheltem.
-
Manitou
veterán
válasz
tr00p3r #26077 üzenetére
Nekem tegnapi tekerésem hosszú kihagyás után
15,4 km
unknown perc
unknown bpm
avg spd ~16 km/h
avg temp 5 C-fokonroad:70%
offroad:30%Nem siettem annyira no
Ja ez kimaradt:
Egyáltalán nem fáztam. Rétegrendben a következők voltak rajtam:
- pamut zokni
- 2db bemelegítő nadrág + tépőzáras láncbekapás védő a jobb bokámnál
- póló+pulóver +bemelegítő felső + téli sapi
- Gaerne Verticval SPD cipő
- Answer Edge kesztyűCsak a lábamujja fázott
-
amargo
addikt
válasz
tr00p3r #26077 üzenetére
Egy Jani körre elmentem megsétáltatni a jószágot. Mire haza értem kiderül, hogy a postán csücsül a csomagom (lámpák), ma még csak itthon néztem meg, de iszonyat durva fénye van. Holnap élesbe is tesztelni akarom.
Maga az idő csodás volt! De az erőnlétem igen csak megcsappant.. bár rosszabbra számítottam, így nem csalódtam
-
Xantomas
őstag
válasz
tr00p3r #25781 üzenetére
26-ra való "bütykös gumi" otthon is van. Sőt, azt bárhol be lehet szerezni. 622 vagy 29 a neccesebb méret. Még nem elterjedt, és drága.
Sajna a szűk kerersztmetszetet a váz adja. 55mm-nél szélesebb gumi nem megy bele. A 2.1" már nagyon a határ, és lehet hogy le kell koptatni a szélső bütykök széleit, hogy ne súrolja a villát.
-
amargo
addikt
válasz
tr00p3r #25654 üzenetére
Megnéztem az egész kínálatot - le is raboltam -.
- Csak speci kamásli van 1db-ot vettem is.
- Sapkából, meridát láttam
- térd melegítőből 08'-as modell (azok vannak csak) tegnap még volt.
- ilyen sapkát nem láttam
- ilyen melegítőt semDe amik még voltak elég méret hiányosan:
- karmelegítő
- mezek töménytelen formációban
- biciklis hosszúnadrág kantáros, speci, pear, merida, shimano
- futó naci mint az enyém
- póló
- kamásli
- zokni
- túra cipő
És persze nem csak bringás cuccokból, elvileg a sí felszerelést akarták leárazni, de valaki hibázott..A pénztárnál volt, hogy párdologra nem akartak akciózni, mert, hogy a biciklis felszerelésekre nem vonatkozik jelző, de megmutattam a táblájuk, hogy azon bizony -70% volt.
meg is találtam: Hihetetlen, de igaz! -70% kedvezmény!
Én legközelebb pénteken tudok elmenni arra fele, addig ZH-ra készülök.
-
Ariadne
őstag
válasz
tr00p3r #25647 üzenetére
Hűha, hűha, nem semmi vagy!
A honlapjukon találtam egy korrekt kontakt levélírási lehetőséget, egyelőre ott tervezzük kezdeni, csak persze képeket nem lehet csatolni, de utána úgyis visszaírnak majd. Kíváncsi leszek...
dunc: Van, ahol hajlandóak eljárni, itt Bp szigorúan tarták magukat ahhoz, hogy nem kötelesek kiszállni egy panaszra, és egyébként is rengeteg a dolguk a rendszeres ellenőrzésekkel.
Munka révén is volt szerencsém járni náluk azzal, hogy egy gyártó cég egy bizonyos típusú műszaki cikknél szeretné jelezni nekik mindig, ha a saját vizsgálatai során (szuper laborok, szakemberek járják a világot folyamatosan és mintákat vásárolnak) olyan termékeket talál, amelyek kifejezetten életveszélyesek. A reakció: neem, hát mi nem fogadhatunk el ilyen bejelentéseket egy piaci szereplőtől, mégis hogy gondoljuk, és egyáltalán idejük sincs rá...
Aktív témák
Hirdetés
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest