Hirdetés
Aktív témák
-
KaraDani
addikt
Sziasztok!
Szeretnék venni a lassan érkező jóidőre tekintettel egy bringát. Régen sokat bringáztam, nyaranta volt hogy napi 100km körül, egy húszéves osztrák versenybringával A montimat meg öcsémre ruháztam. Ez most már nem ilyen céllal lenne, városban közlekedni, melóhely-vissza, kisbolt/tesco-vissza , de nyáron mondjuk egy balcsi körbetekrésre is alkalmas legyen, kisebb-nagyobb túrákra. A hardcore használatból már kinőttem, nem fogok vele lépcsőzni, mint a régi montival(bár ki tudja lehet előtör belőlem az állat ) Szóval vmi ilyesmi céllal kéne, 40e ft körül, mondjuk, ami fontos strapabíró alkatrészek, semmi flikk-flakk nem kell, és 191cm magas vok és 95 kilo, szal ne vmi törpevázas legyen
linkelek párat amit nézegettem: capriolo cobra 39e capriolo monitor 49, merida kalahari 580 50eft express használt, illetve egy corratec x trailt is néztem használt 55, dde már elvittékVárom az építő jellegű kritikát a jelöltekre, illetve egyéb ajánlást...
-
KaraDani
addikt
Ok a capriolo kilőve, de ahogy nézem a hszeket és elgondolkozok, inkább cross túra kéne nekem, mint monti, esetleg feljebb valaki említettes a kelly's-t, erről mia vélemény: Kelly's result 2009 54890ft
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
Köszi a tippet! De ha így haladunk, a végén 500ezerér fogok venni, mert folyton meggyőztök hogy lehet még egy kis plusz ér még egy kicsit jobbat
Annyit mondjatok még meg nekem, hogy a vázméret mire értendő? 17" 19" ill 21" ezek a váz magasságai? Gondolom a 191 centimhez a legnagyobb a legjobb...
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
Igen én is ezért szerettem volna cross-t, ti jobban értetek hozzá, úgyhogy minőségre nektek hiszek..., ez meg baromira tetszik is, már csak az árát kell megemésztenem
Annyit mondjatok még meg nekem, hogy a vázméret mire értendő? 17" 19" ill 21" ezek a váz magasságai? Gondolom a 191 centimhez a legnagyobb a legjobb...
-
KaraDani
addikt
Persze, tudom, a gimis koromban 25 ezerér vett schwinn montimra (ami ösztelós volt, mert az milyen jó ) utána 2 év alatt elköltöttem rá még egyszer a vételárát, mert esett szét alattam, és ez volt lassan 10 éve, szal drágább volt összességében mint ez, és még szar is volt
-
KaraDani
addikt
Közben nézegetem a kiegészítőket is, lenne egy kövi kérdésem: erről a kilóméteróráról van valami véleménye valakinek? Hasonló tudásút polarban 27 ért találtam...
-
KaraDani
addikt
Nem tom miez, kilóméterórára hasonlít...
Na végre, vártam már a lehurrogást Akkor ki is fejtenéd mi a para mondjuk ezzel? Szarul mér? Elromlik? Beázik? Meg akkor már adj egy tippet mennyiér kap az ember legolcsóbban pulzusmérős órát(esetleg pedálfordulatmérés se lenne rosz)?
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
Nah akkor mutatom, én ezt zt találtam elsőre, ezeket nagyon istenítik...
A pedálfordulat számlálás végülis nem annyira fontos...
És pl ha veszek egy ilyet ott ahol a bringát is, ez is gagyi? Mer akkor emellé nénzék később egy sportkarórát ami pulzusmérős, és akkor kocogáshoz, úszáshoz is jó, ilyen szempontból talán külön praktikusabb is.
Jó étvágyat a késői ebédhez... -
KaraDani
addikt
Okés, velo5 van 3600ér ennyi árdifi nem számít a minőség oltáron, mérlegelek, aztán döntök, a bicajért holnap du meggyek vagy szombat délelőtt, már tűkön ülök Imádok bringázni, nem is tudom eddig hogy bírtam nélküle 3 éve, amióta pesten vagyok.
Köszönöm a segítséget, még lehet kérdezek ha valami még a vásárlásig eszembe jutna... -
KaraDani
addikt
Mindenkinek köszönöm a tippeket! Szombat megyek a bringáér, majd beszámolok, hogy mennyire vezettetek fére, vagy nem
-
KaraDani
addikt
válasz tr00p3r #13718 üzenetére
Azér a 6 évest, én már egy kicsir öregnek érzem... viszont egyre inkább szemezek akkor már a VDO Z2 vel, 37000 ből megvan újonnan+pedálszenzorral, és ahogy nézem az inkább bringára van kialakítva a kijelző (elsősorba erre használnám, csak néha futni, gyalogtúrázni...), de van hozzá ugyanúgy karóra szíj, jah és 2,4 ghz en kommunikál. Nekem ez ár érték arányban lényegesen jobbnak tűnik, mint a polar multifunkciósai.
-
KaraDani
addikt
válasz Ariadne #13720 üzenetére
Jogos, lehet már kicsit elszálltam?! Amúgy 74000 ezres bicó kikérem magamnak
A sebesség és pulzusmérőre meg csak akkor költenék ennyit, amennyiben az sportkaróraként is használható, ha így nézed, hogy egybe sportkaróra+sebességmérő, sztem 31 már annyira nem durva.
rétisün: há neked is má mi a bajod a kelly's coachal, má ez is sz*r? nekem túrázni kell aszfalton, meg erdőben, nem downhillre meg dirtre... azért erre már csak jó bringa[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
válasz Jancsi #13723 üzenetére
Értelek, de nekem a bringa edzőeszköz is... mind1 szerintem ezt a témát, hogy mire van szükségem értelmetlen vesézgetni, mert majd úgyis én érzem, egyenlőre nem veszek semmilyen órát, közbe majd kirajzolódik, minek érzem szükségét. Ha nekem az fog kelleni, hogy komolyabban edzek is vele, és szeretnék egy adott puluzstartományban maradni, akkor a szerint fogok venni...
Inkább a minőség témában ontsátok az eszet, mert ahoz nem értek, azt el is mondthanád esetleg, hogy mér baj ha a hajtőmű bonthatatlan? Na meg kiegészítőket természetesen veszek (világítás, kulacstartó+kulacs, sisak, vmi mini szerszámkészlet, vázraszerelhető minipumpa), sisakok terén mire érdemes figyleni? Mit és mennyiér lehet kapni, ami már véd is nem csak dísz?
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
Köszönöm az újabb tanácsokat mindenkinek. Akkor a hajtóműről azt szűrtem le, hogy majd egyszer ha elkopik, vagy baja lesz drágább lesz szerelni, azt nem értem mért tanácsolta vki, hogy azzal kezdjem a cserét, lehet én vok hülye, de nekem így az a logikus, hogy elhasználom ezt(mért dobnám ki amíg teljesen jó ), és majd ha kell akkor lecserélem, és akkor majd figyelek hogy bontható legyen, hogy utána olcsóbb legyen.
Órát tényleg majd meglátom, ha úgyérszem egyszerű az alap, lesz egy velo, ha úgyérzem segítségemre válnának a plusszdolgok akkor olyan lesz.
Bukósisak kesztyűt mindenképpen lesz...
Szerszámból meg csak egy ilyen 2000 ft os, kis svájcibicska jellegű lesz, csak akarok vmi kicsit, amit egy többnapos túrára biztonság esetére el lehet vinni.Holnap délelőtt megyek a cangáér, 18km kb majd hazfelé, csak épp nem vmi bringabarát pesti utakon (hungária pl.)
-
KaraDani
addikt
Hali!
Múlthéten szombaton elhoztam a kelly's coachot, lementem érte pestszentimrére bkvval (1,5óra volt) szépen összerakták, vettem sisakot, kesztyűt, világítás, kézzel lekapható sárvédő stb... 95 körül lett a vége. Szépen kényelmes tempóban hazakerekeztem vele(1 óra 10 perc), nem siettem, mert hideg szél volt meg csöpögő eső nem akartam nagyon megizzadni és megfázni. Eddig nagyon tetszik, elég könnyedén halad aszfalton (jó nem olyan mint az ősrégi versenybringám ), de a macskaköves útcákon is egész jól el tudtam vele gurulni.
Ma reggel ki is mentem óbudára ügyfélhez vele(könnyvvizsgálok általában öltönyös meló, ez most épp nem), portás elég érdekesen nézett, többiek kocsival, én bringán sisak, kesztyű, hátizsák (laptoptáska helyett), és zokniba betűrt farmer Volt egy feje amikor közöltem, hogy könyvvizsgáló vagyok a főkönyvelőhöz jöttem
Eddig nagyon tetszik a bicaj, köszi a topcinak a segítséget a választásban -
KaraDani
addikt
Az új susuzkik semmivel nem rosszabbak ha a kasznit nézzük mint más alsó
árkategóriás autók, vezettél már sx4 et mondjuk? Teljesen pöpec, én spec. pont egy fullos sx4 et vezettem, meg vezettem már fapados octaviát, hát nem sokat gondolkodnék, hogy a két autó közül melyiket válasszam, ha hozzámvágnám. ( egy fullextrás octavia persze más lenne...) -
KaraDani
addikt
Sziasztok!
Pedálcsere előtt állok, ahogy már az elején is sejtettem a műanyagpedál nem bírta sokáig, elreccsent már mindkettő. Azon gondolkodtam, hogy az ilyen kétoldalas spd, taposó keverékek jók vajon? PL.: ez Városba munkábajáráshoz, taposó lenne az igazi, de hosszab bringázásokhoz jól jönne egy spds cipő, pedál... Még ezt is néztem, de ez taposónak nem tűnik valami meggyőzőnek...
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
válasz venember83 #14021 üzenetére
Hát igen, nálam is per pill. van egy kis többlet, kb a bringa súlya Akkor lehet nézek valami ilyesmi kombit, ha nem rossz, mert később lehet jó lenne az spd... Esetleg valaki tud valamit konkrétan ajánlani ami tuti jó fajta?
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
Jorus: ugyanazt az órát néztem ki ami neked van, ahogy a képen látom, de azt nem tudom, hogy pedálfordulatszámot most mér e vagy sem. Itt bent van a funkciók között, a hivatalos honlapon meg nincs Eldöntenéd a kérdést?
-
KaraDani
addikt
Nem tud valaki egy olyan boltot Budapesten, ahol normális választék van spd-s cipőkből? Shimanonak az MTB cipői érdekelnének főleg, ami úgy viszonylag utcai kinézetű. Webshopokban ahogy eddig nézem a készlet nevetséges, kb nincs olyan modell amibpl egy méretnél több van, meg jó lenne előtte próbálni is azér...
-
KaraDani
addikt
válasz Ariadne #14371 üzenetére
Kösz az infot! Igen az árak tuti nem webashoposak, de ebike, meg a többi webshopban van 100.000 típusu cipő, és méret meg semmi kb... Másik meg még nem volt spds cipőm, és a lábam utcai cipőben 46os, kosarascipőben 47es, jégkoriból 48 as van szal, nem mernék rendelni...
-
KaraDani
addikt
-
KaraDani
addikt
válasz Ariadne #14783 üzenetére
Anyukám kaposváron elment bringával bevásárolni, és elhagyta a kulcsát, bringa meg kikötve, full forgalmas helyen... (Anyukám nem egy szívbajos teremtés, azt hozzátenném ) Bement a vasboltba, kölcsönkért egy nagyobb vasfűrészt, és kb 5 perc alatt elreszelte szépen... Senki nem szólt egy büdös szót se, pedig aztán nem egy 200cm 120 kilós izomagy, mert az még megértem, hogy az emberek félnek, beszólni egy tolvajnak, amilyen világ manapság van, beszólsz neki, ő meg szó nélkül belédálítja a flexet, amivel dolgozna...
-
KaraDani
addikt
Gumiról jut eszembe, mit ajánlanátok a kelly's coachomra a gyári helyett? Még egy kicsit lehetne vékonyabb, és akár teljesen slick, a gyárit meg gondoltam elrakom, rosszab időkre(ősz/tél), meg ha esetleg vhova terepre mennénk túrázni, annyit kibírok, hogy akkor kicserélem.
-
KaraDani
addikt
válasz burgatshow #14837 üzenetére
Én ott vettem a bringámat, igaz én nem rendeltem, hanem lefoglaltam telefonon, és kimentem érte. Korrektek voltak segítőkészek.
-
KaraDani
addikt
Igen nekem van. Egyenlőre még csak városi használat, melóba járok vele főleg, de szerintem lightos terepen se lenne vele semmi gond, majd lassan az is kiderül, indul majd a túrázás, ha több időm lesz. Ami szerintem szánalmas egy ilyen bicajnál, az a gyári pedál, nagyon gyenge műanyag, és kicsi szerintem, alattam 1 hét alat elrepedezett, és pont tegnap óta a csonkokkal járok De ez legyen a legkisebb gond szerintem... Hátsó kerékben lett egy kis nyolcas, alattam, egy két durvább patkázás után, de majdnem 100kg vagyok és 191cm, szóval ezen nem csodálkozom. Ezt leszámítva eddig nagyon elégedett vagyok vele, kb 200-300km lehet benne eddig. Összehasonlítási alapom viszont nincs a kategóriában, régi versenybringám volt előtte, meg egy "tescós" monti, annyit tudok mondani, hogy én elégedett vagyok vele
-
KaraDani
addikt
Na skacok senki nem tud ajánlani a cross bringámra, valami gyárinál vékonyabb slick gumit? Vagy kb tökmind1 milyet vesz az ember?
-
KaraDani
addikt
válasz Jancsi #14848 üzenetére
Hát a tempó lenne a cél..., hiányzik az outi feeling, hogy rátettem a lábam a pedálra és, már 20 al mentem , ez amit linkeltél tetszene is, ára is jó, csak nincs belőle 28 as ,az összes bringásbolt olyan már egy hónapja, mintha sáskajárás lett volna, utánpótlás meg semmi... Spds cipőt se tudtam venni... Mergnézem majd a felnin, hogy hányas, gondolom rajta van kívül is, remélem...
Ez a TPI érték mit jelent? Mert másik TPI-s ugyanilyen ből van 28as...
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
válasz burgatshow #14856 üzenetére
Hát igen, velem szószerint nehezebb dolguk van a bicajoknak... Tököm tele van, már a boltokkal, 2 hete megkérdeztem ridebikeban is, hogy ugyan mikor lesz már készlet, akkor pont spds cipő miatt, azt mondták április végén, de ugyanúgy semmi sincs, hihetetlen...
-
KaraDani
addikt
válasz ludsimon #15038 üzenetére
Minen autóban levő óra csal Belegondolsz érthető, kicsit úgy lövik be hogy mindíg többet mutasson a valósnál, hogy ne menj annyira gyorsan... GPS a pontos, ha van rá lehetőséged mérd le egyszer, kollegámék Bécs felé óra szerint mentek pályán 160 al, GPS szerint 145...
Ariadne Látom beelőztél Ezeket a túrákat meg nézegetem én is, csak a kondim nem megfeleő per pill egy 80/100 hoz..., de lehet egy 50 es lesz belőle, HÉVen lehet bicajt szállítani ugye?[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
válasz Ariadne #15042 üzenetére
Hát igen az 50es az a kényelmes... Anno 16évesen bevállaltam a somogyi dombságban a 80as zöldpont túrát, úgy hogy áprilisban volt, és előtte nap vettem elő a garázsból az outit és vittem szervízbe... Le is nyomtam 28 as átlaggal, úgy lettem 4., pedig a végén felfelé már pár helyen csak tolni volt erőm Csak hát akkor 15 kilóval könnyebb voltam, és heti 8 edzésem volt, meg 2-3 meccsesm... (kosaraztam, röpiztem) Nem ugyanaz a kondi, mint a mostani...
-
KaraDani
addikt
válasz Ariadne #15044 üzenetére
Meg, még abban bízom, hogy az 50esre tán el tudok csábítani valakit, mert 80/100 ra tuti nem... Sok idióta haveromnak is mi van? monti... Mire használják? városban melóba járni, meg esetleg túrázni... Nem csodálom, hogy így már az 50estől is félnek
Ilyen noname pedált érdemes vajon venni? Vagy ezek nagyon szarok? Spd ről egyenlőre letettem, mert cipőből semmi választék nincs, de később akarok, szóval nem költenék sokat most sima pedálra, ha nem muszály. (Most a gyári műanyag csonkjaival járok... )
-
KaraDani
addikt
válasz venember83 #15046 üzenetére
Pont ezt tervezem párom montijával, ahogy néztem vonalzóval, kb ilyen 4,5+ széles gumijai vannak, olyan rücskökkel, hogy kb mocsárba se sűlyedne el... Meg én is gondolkozom, a crosson egy centivel vékonyabb outi külsőn...
Akkor rendelek egy ilyen pedálcsodát, meg egy akciós régebbi velo8 at is mindjárt, mindkettő 24h ás, minő csoda, a mostani készleteket nézve... -
KaraDani
addikt
válasz Ariadne #15089 üzenetére
Köszönöm a segítséget, de már hazafelé menet melóból beugrottam, ridebikeba, és rá is rakattam Megkérdeztem mikor várható valami, mert hogy 3 hete azt mondta a srác április véges, erre mondta, hogy most már inkább nem mond semmit, mert nem akar hülyeséget mondani, szóval fogalma sincs Nem mostanában lesz ebből spd...
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Yettel topik
- Milyen egeret válasszak?
- Tea
- További aktív témák...
- Iphone 13 Mini 256GB Nagyon szép állapot, garanciával, üzletből
- Új HP EliteBook 640 G9 Tartós Üzleti Fémházas Laptop 14" -50% i5-1235U 10Magos 16GB/512GB FHD IPS
- Chord Mojo 2 + gyári bőrtok 2 hetes
- Iphone 14 128GB fekete, Független 93%AKKU, Üzletből Garanciával
- iPhone 11 (product) RED 64GB 100% akkumulátor és hibátlan állapot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest