Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Aktív témák
-
sanyixXx
senior tag
módosult a kresz.
vagy vótmá? -
sanyixXx
senior tag
ha rendes telót keresel, akkor marad az 1 1/8 vagy a régi 1"-es. szűkítő alu nyakra teljesen felejtős. mondjuk acélra is
acélra még olyanom van, hogy hosszabbító, az elég okos kis dolog.
a véleményem a teló nyakáról, hogy nem szabad piszkálni ennyire. az mindenképp legyen atombiztos, különben hosszú öltésekkel fognak összevarrni, amit senki sem akar -
sanyixXx
senior tag
válasz
venember83 #16915 üzenetére
hótmindegy mit raksz fel, mert ugyanúgy elkopik. persze mindegyiket bombabiztosnak és örök életűnek hirdetik, de mindannyian láttunk már meggyfán pókot...
ha jó áron van, akkor csapj rá. én derore lánccal (miche sor) mászkálok országúton és valami srammal (sram sor) hegyen, de egyik se rosszabb a másiknál...
-
sanyixXx
senior tag
válasz
xcbiker #16901 üzenetére
nekem mezei jagwire házam van és teflonos jagwire bowdenek hozzá. igaz, hogy outira, de egy zúzósabb lejtőn meg lehet rángatni annak a fékjét is
mod: je és a lényeg. szóval teljesen tök ez a szett, nem nyúlik meg semmi baja.
ps: jó rég jártam erre. pedig elkészült a városi paripám is. no lövök holnap egy fotót róla
-
sanyixXx
senior tag
előbb szorulsz új agyra szerintem, minthogy esztergályos munkát vállaljon valamelyik bringabolt. nem mondom, hogy nincs ilyen, de ritka, mint a fehér zorró.
ezt a gyárilag gagyi küllőt nem értem teljesen. ha 15k-s tescos bringát veszel, akkor a tisztességes DT küllők az ár 1/5-ét (3k) tennék ki. attól ne várj csodát. ha boltban fűzték, akkor tuti DT lesz benne. ha meg a wtb kerekedre gondolsz, akkor azt sem gagyi küllőkkel fűzik. abban is sapim vagy DT lesz, csak vékonykák, ha jól emlékszem. annyival talán nem olcsóbb a gagyi küllő, hogy megérje a gyártónak az, hogy minden második kerékszettjét a fejéhez vágják, mert pattognak el a küllők. a küllőcseréből meg haszna úgysincs.
-
sanyixXx
senior tag
hi!
úgy fér el, hogy okosan oda van tervezve
faragtak kicsit innen is meg onnan is. ha megnézed, akkor a monoblokkos hajtókarok sem fekszenek közvetlenül a monoblokkon. összespórolták a helyet neki, de talán Jorus tud szakmaibbat.
a láncvonalat meg nem nagyon befolyásolhatja, hiszen ugyanaz a 9 sebességes rendszer, mint a monoblokkosoknál, így hajtóműcserével hátsóagyat és/vagy fogaskoszorút is kéne cserélni.
a láncvonalat meg szemre megmondod, nem kell mérni. elől legkisebb, hátul legnagyobb fogasra a láncot és legyen egyenes, illetve fordítva is (tehát hátul kicsi, elöl nagy fogason). ez igazából single speednél és fixinél számít, mert ott nem váltogatsz, egyenesbe kell beszerelni és kész. ha nem egyenes a láncvonal, akkor nem megfelelő a terhelése a láncnak, tekeredni/nyúlni fog oldalirányba.
a tengelyhossz meg a váztól függ. 68 és 73mm rémlik nekem. a monoblokkokból minden modell több méretben készült, míg az integráltaknál adnak hézagoló gyűrűket és csak egy méret van. -
sanyixXx
senior tag
-
sanyixXx
senior tag
válasz
Bikeman #12274 üzenetére
[OFF]jézusom, hogy már az olajos féket is hugyér-szarér dobálják
anno, amikor én kerestem magamnak, akkor 19-ért a legalapabb magurát kaptam volna meg talán tárcsákkal.ha az egész juicy 5 cumó a húszas, akkor simán megéri. még fékpofa meg talán olajcserével sem jártál rosszul
én rácsapnék.[/OFF]
na közben megláttam, hogy mikor a post
de még mindig csak nézek, hogy milyen olcsért kapni már ezt-azt.
mondjuk én anno jó boltot csináltam. 45-be vettem egy pár single track kereket XT agyakkal fűzve, hozzá XT tárcsákat és a pár hidrós LX féket. ja és volt egy tartaléktárcsa hozzá. kb 80 ropi lett volna újonnan. így volt 45 és volt benne párszáz kilóméter -
sanyixXx
senior tag
válasz
venember83 #11975 üzenetére
ügyesen terelt a témáról
-
sanyixXx
senior tag
válasz
Ariadne #11972 üzenetére
én a 317-ről rosszat még nem hallottam. mondjuk elég régi modell, szóval lehet, hogy nagyon nincs róla kimerítő infó a neten.
ennyit találtam én is róla, de a fórumokon érdemes olvasgatni, ott mondják meg a frankót róla.
elég sok bringát szerelnek ilyennel a decathlonék is, ha jól emlékszem.igen, köszi, nyertem egy egérpadot
-
sanyixXx
senior tag
holnap ipoly mente 90 teljesítménytúra. jön valaki?
[link] -
sanyixXx
senior tag
elütötték ma egy jó barátomat az egérút, 1-es út/budaörsi út/akármi kereszteződésében
agyrázkódással fekszik 4-5 napig a kórházban, a fejét is össze kellett varrni.
semmiképpen se menjetek autóforgalomba bukósisak nélkül!!! ez legyen a kidobott pénz!mod: most kivételesen az ő fején sem volt. tényleg kivételesen. nem is értem...
-
sanyixXx
senior tag
válasz
raczger #9476 üzenetére
kész élmény olvasni, hogy köpködöd folyton a shimano fékeket és a bb7-et tukmálod mindenkire...
biztos valami jó boltot lúzerkedtél el és most ezzel kenegeted a sérült lelkecskédet...lehet bátran shimano tárcsaféket venni! LX hidrós fék olyat harap a tárcsába, hogy engem szinte instant megállít (195cm, 80+ kiló). a deore fék detto. próbáltam, az is harapott. a hidrós.
a bringabutik akciója meg igen fasza. ennél talán Endroo-é jobb, ami DC karok+LX fékszett+tárcsák 35k-ért.telót meg az vegyen használtan, aki látott már olyat közelről, különben beszophatja rendesen...
-
sanyixXx
senior tag
válasz
don pardon #9291 üzenetére
a chesini eléggé patinás márka, nagyon jó bicói vannak. ezt ezért a pénzért simán elhozhatod. nekem, személy szerint kimondottan tetszik. a boltról, amit írtál, még nem hallottam. kicsi írhatnál az itt kapható bicóról...
-
sanyixXx
senior tag
hát kérem. péntek éjjel/szombat hajnalban támolygok hazafelé a blaha környékén, amikoris hatalmas csörömpöléssel elvágódik egy bringás csaj a villamos sineken. az arcát frankón szanaszét verte, vérzett keményen, meg szerintem a bőr is lógott róla rendesen
vele volt a párja, aki szerintem kb. az én szintemet verdeste véralkoholszintügyileg. a csaj meg se mozdult, már megtijedtem, hogy itt is fehér kerékpár lesz az oszlopnál. hívtam is mentőt. a lány magához tért egy kis idő múlva. a faszi fogta őt is, a bicót is és elvitte. hiába kiabáltam vele, hogy maradjon és várja meg a mentőt, csak lelépett a félholt lánnyal
utána persze én égtem a mentő előtt, hogy hol a sebesült. be kell valljam, hogy mi is leléptünk és a mentő már csak telefonon ért el. kellemetlen volt eléggé.
a lány viszont nagyon sajnáltam -
-
sanyixXx
senior tag
válasz
knifemaster #8687 üzenetére
jó az. ha túl mélyrü ütöd, akkor nem éri el a csavar majd
-
sanyixXx
senior tag
válasz
sanyixXx #8371 üzenetére
mod idő lejárt, de íme néhány jónak tűnő teló neked:
RS Recon 327
Manitou Black Comp - ennek érdemes utána kérdezni alaposan, mert gyanúsan olcsó
RS Tora 302 - nyakhossz lehet necces
RS Duke
Manitou Skareb - nekem ez jön be nagyon -
sanyixXx
senior tag
válasz
GhostLead #8359 üzenetére
vehetsz használtat is sztem.
40-50 között már akár R7-et is ki lehet fogni. max egy generált kell csináltatni rajta, de többnyire még azt sem. esetleg skarebet nézzél még. az könnyű és jól mozog. nekem olyan van, 20k -ért vettem. mondjuk nyáron vár rá egy generál, mert valami trutyit ereszt a becsúszók tövénél... -
sanyixXx
senior tag
válasz
golyani #8112 üzenetére
szerintem jól hangzik és a felszerelés sem rossz. a genesis váz is bőven jó, ráadásul a 6061-es alu a jobbik ötvözet, mert jobban meg tudják munkálni (ha jól emlékszem). telót majd idővel úgyis tudsz cserélni, és talán a suntour is elmegy párezerért
a kiegészítők meg Citec márkájúak véletlenül? mert az egy egész jó német cég. frankós, könnyű outi kerekeik vannak. -
sanyixXx
senior tag
bajban vagyok.
tekerésztem most befelé a look stoplit a cipőmbe és az egyik csavarnak vagy lyuknak megszakadt a menete. az összes bent van rendesen, ez az egy, ami gázos. csak forog egy helyben és se ki, se be
mit tudok kezdeni vele? alátétre gondoltam, hogy tuszkolok bele 1-2 darabot és akkor stabil, csak hát ugye stoplicserekor ez már necces
valami ötlet a gondra? -
sanyixXx
senior tag
köszönöm a dícsérő szavakat
nem mértem még le, meg a mérlegben sincs elem, szóval az csúszik picit. én 9 és 10 kg közé saccolom. a kerekek a dögnehéz része (2070 gramm).
emre: 59-es a váz és egy 90 millis stucni van rajta. nem szeretek nagyon feküdni a bringán. egyébként 120-130 -as stcnit ajánlottak nekem a biondóban. én 195 centi körül vagyok. eleget ülök majd a bringán, hogy nekem legyen kényelmes semmint a nézők szemének, hogy hogy ülök
mod: ja és a rövidebb stucni csodákra képes. kerszteapám is hasonló méretű, 135-ös stucnival járt, most 90-es van neki és aztmondja, hogy mérföldekkel kényelmesebb így a röviddel.
-
sanyixXx
senior tag
ez a bemutató annyira nem jön be. viszont a 6. rész valami kurrva jó volt. annak a zenei anyaga is hihetetlenül jól eltalált volt, asszem talán hozzá is volt írva
a dvd-hez járt is külön lemez a zenével.
más: hidrós fékhez rotort kapni itthon valahol? megnéznék egyet közelről
-
sanyixXx
senior tag
geccciiiiiii
megjött a monoblokkom. olyan outim lesz hétvégére, hogy lefossátok a bokátokatmajd teszek fel fotókat!!!!
csak jöjjön meg a cumó kecskemétről -
sanyixXx
senior tag
válasz
Pinya007 #7450 üzenetére
na a mai napot is bűn lett volna kihagyni. igaz így is bűn lett belőle majdnem. de lealábbis szabáysértés. a hárshegyen ugyanis engedélyt kértek tőlem. mégpedig a természevédelmi területen való technikai sport űzéséért. erre 1996 óta engedély kell a körneyezetvédelmi akármilyen hivataltól.
tehát figyeljetek, mert most rendelte el a környezetvédelmi miniszter a fokozott felügyeletet és 150k forint a helyszíni bírság. még túristajelzéssel ellátott úton is!!! -
sanyixXx
senior tag
bűn lett volna a mai jó időt nem kihasználni és tekerni egyet
-
sanyixXx
senior tag
jön valaki ma Tahiba az időfutamra?
én fél 11-kor indulok Budaörsről -
sanyixXx
senior tag
válasz
becuszabi #6863 üzenetére
ezt írtad: Nekik mennyi lehet a legkisebb, 39/27?
erre írtam, hogy versenybiciklin nem lesz 27. nem azt mondtam, hogy országútin nincs 27-es fogas, hanem, hogy versenybiciklin nincs. ezt meg abból vezettem le, hogy a 11 fog kell a legkisebb legyen, mert ezek őrültmód száguldoznak. 11-es kis foghoz viszont sose adnak 27-es nagyot.
summa: van 27-es, de versenyen nem fogsz látni, mert nem elég kicsi a hozzá tartozó legkisebb fogas.
-
sanyixXx
senior tag
válasz
Ariadne #6857 üzenetére
azért ne felejtsd el, hogy a két bringa kerékmérete sem egyezik. a 28"-as cross kerék messze jobban gördül az aszfalton, mint a 26"-os monti. bár én montival simán megyek egyenletes 30 km/h-t városban, outival nem mindig.
a nagy kerékkel viszont ha egyszer belendülök, akkor nagyon faszán lehet hasítani. -
-
sanyixXx
senior tag
-
sanyixXx
senior tag
Csomagot nehogy küldjetek bármikor is a magyar postával! Itt egy kis eset okulásul.
Meghirdettem a régi kerekeimet, jelentkeztek rá Miskolcról. Kérdezte, hogy okés-e a post. mondtam, hogy igen. Megkérdeztem a postán, hogy mennyi a pár kerék feladása. Mondták, hogy 890. Örültem, hogy olcsóbb, mint a futár, hát be is csomagoltam a kerekeket és másnap fel is adtam őket épségben. Pontosabban adtam volna, mert hát 1490 forintra emelkedett egy nap alatt az ár...Hazamentem a maradék pénzért, majd feladtam a kerekeket. Megint kiemelném, hogy épségben!
Másnap utalt a srác, de 500-zal kevesebbet. Kicsit morogtam is, mert még a posta is több volt 600-zal.
Ma felhívtam a tagot, hogy minden rendben van-e, megjött-e a kerék. Mondta, hogy igen, de az egyik fel van ütve kicsit és szakadt volt egy küllő, azért utalt kevesebbet. Így utólag még azt is mondom, hogy korrekt volt a srác, mert a kialkudott árat elutalta. Mondjuk egy küllő cseréje nem nagy pénz. Mondta, hogy nem volt nyolcas a szakadt küllős kerékben, pedig ugye ha használatkor szakad el, akkor nyolcas is kerül bele. Úgy nézett ki, mintha elvágták volna a küllőt.
Kicseréltette a küllőt, megcsináltatta a felnit és most minden rendben, csak a magyar postát fogom minden alkalommal leköpni, ha előtte elmegyek.Ráadásul a postára már nem tudom ráverni, mert megjavíttatott mindent a keréken, nekem meg csak eredeti állapotukban vannak fotóim a kerekekről. Ráadásul egy értékbiztosítás is volt a kerekeken 10000 forintig (igaz majdnem a dupláját érik), mert azt mondták, hogy azt még ingyen hozzá lehet csapni a csomagomhoz.
Vagy vajon elég a kettőnk szava, hogy ráverjünk valamit a postára?
-
sanyixXx
senior tag
válasz
Ariadne #5866 üzenetére
kettő? nekem 3 van és még lenne ötletem
nem hajt a tatár senkit, csak időben induljunk. én lefelé kompatibilis vagyok, felfelé nem mindig
az ajánlatom mindenképp áll. ha van kedvetek együtt tekerni, akkor dobj egy privit előző este mondjuk.nemmellesleg szervezhetnénk valamikor egy laza keréPH!ár túrát. nem nagyot, csak ilyen 1 naposat, és ha bejövős, akkor lehet nagyobbat. HHH meg környéke mondjuk. úgyis pest közeliek vagyunk a legtöbben, nem?
-
sanyixXx
senior tag
én is akartam ma tenni egy hegyi kört, de mostanra lettem meg a szervízzel és az ebéddel és már késő van szerintem az induláshoz
hatalmas szopás ez a tárcsafékbeállítás, blehAztán váltót is kellet, mert ugye a kerekek is újak, hát a f@sz kivan. de most mát végre csak fel kell ülni és menni kell. pénteken majdnem lenulláztam ebből kifolyólag a hajtást. figyelni kell a váltóra, mert hamara a küllők köé dobhatja a láncot
-
sanyixXx
senior tag
-
sanyixXx
senior tag
elsírom magam, olyan specialized váz akció van a speed-way -ben.... (
)
-
sanyixXx
senior tag
válasz
becuszabi #5671 üzenetére
azt is összefoltozom a hétvégén, már csak a lánc hiányzik
csak olyan jó ajánlat volt a tárcsásítás, hogy nem lehetett ott hagyni. már majdnem én szégyelltem amagam, amikor fizettem
viszont beleakadtam egy apró bibibe. az outim csapágyházán nincs lyuk alul, ahova azt a kis bovdenvezető műanyagot kell felcsavazorni. még olyan műanyagom sincs mondjuk, de hogyan tudnám azt felapplikálni oda? valami ragasztó ott tartja a vázon? tök új a festés. én abban remánykedek, hogy ha odaragasztom, akkor a bovden majd odafeszíti...
mod: tetű helyesírás
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest