Hirdetés
Aktív témák
-
raczger
őstag
válasz
Ariadne #44390 üzenetére
Szerintem ne kezdjük el ezt a vadász vitát, fölösleges, lényeg, a vadászat nem abból áll mint amire te gondolsz.
Nyílván nem mindenütt vadásznak, de nem árt az óvatosság és előzetes tájékozódás hogy merre nem lehet menni.ludsimon: szerintem hajnalig kb, és én is köszönöm a mai tekerést!
Dirtyz: köszi a tekerést, jól esett ez ma, bár mentem volna még többet, csak nekem is dolgom volt még
-
raczger
őstag
Nektek meg gratula, elég gány idő volt tegnap meg ma, én örülök hogy idén nem indultam, nem volt túl barátságos így a pálya.
-
raczger
őstag
válasz
venember83 #40713 üzenetére
Bükkre amúgy se mennék, de a 24h-ra jó lenne.
-
raczger
őstag
A héten végre volt lehetőségem feljutni a Börzsöny legmagasabb pontjára, Csóványosra (már évek óta tervezgettem). Nagybörzsönyből indultunk a Nagy-Hideg-Hegyen keresztül, össz csak 13km volt de rendesen lefárasztott, ilyen emelkedőket ilyen hosszan Pilisben nem találni sajnos. Sok helyen már tolni kellett mert lehetetlen volt rajta feltekerni, mert hátraestem volna. Na mindegy, szóval szép hely a Börzsöny, többfele is elmentünk, nagyon megtetszett.
Egy másik napon pedig sajnos kénytelenek voltunk éjjel a vonatsínen (középen a talpfákon) 3km-t biciklizni, na az egy élmény voltTegnap meg rosszul léptem, bedagadt a jobb bokám, holnap megyünk röntgenre meg orvoshoz, remélem csak ficam és nem ínszalagszakadás, de egyenlőre nem nagyon tudok ráállni
-
raczger
őstag
Haverommal ma megnéztük a Pilist, Duna maraton útvonalán indultunk el, dehát egy katasztrófa most a hegy, sok helyen tekerhetetlen, nem mentünk teljesen végig de kíváncsi vagyok mi lesz ebből jövőhétig. Az eleje viszont mindenképp sokkal keményebb lesz mint az előző években.
-
raczger
őstag
Tegnap hárman nyomtunk egy komolyabbat, Dunabogdány-Esztergom (25km) 40 perc alatt, azaz 38-as átlag. Én montival mentem (slickel), ketten meg országútival, hazafele már 50 perc volt, de nem gondoltam volna hogy tudok menni ilyen átlaggal, igaz nagyrészt szélárnyékba mentem.
-
raczger
őstag
válasz
ludsimon #38832 üzenetére
Lámpát mindenképp vigyél, fél9 9ig lehet látni lámpa nélkül is, de hogy az autók észrevegyenek valami kis villogó nem árt.
Mellesleg ha a legnagyobb melegben indulsz el csak magaddal tolsz ki, főleg ha nem bírod annyira a meleget. Erdőben még elmegy, patakos völgyeknél megy az ember ott viszonylag hűvös van, de síkon ahol nincs árnyék, az már kellemetlen.venember83: jól teszed, tegnap itt 5kor még mindig ugyanolyan meleg volt mint délután 2-kor, de még 6kor is több mint 30 fok volt, viszont már eléggé lent volt addigra a nap, tehát elviselhető volt
-
-
raczger
őstag
Volt ma egy incidensem egy autóssal. Az árvíz miatt lezárt 11-esen mentem haverommal, egy autó elment mellettünk oszt jóparasztmód ránkdudált mert egymás mellett mentünk, mivel aznap már a sokadik bunkó volt bemutattam neki, megállt, kiszálltak ketten (egyik ilyen tipikus verőlegény volt), aztán elkezdett ott velem dumálni, hogy ő azért dudált ránk mert nem akar elütni, meg hasonló faszságok. Mondom jóvan, 3x elnézést kértem stb, aztán még jól pofán is baszott, aztán elhajtott. Nem kell mondanom hogy jól elbaszta a napom, szar kedvem volt... még egy ferrari 599 se segített amit Visegrádon láttam. Hirtelen haragú vagyok, így mikor hirtelen felmegy az agyvizem "így vezetem le". Aznap már nagyon betelt a pohár, így jött ki a dolog, egyébként nyugodt ember vagyok.
-
raczger
őstag
Voltam egy jót bringázni, hazafele Visegrád után picivel elkapott az eső, sehova nem lehetett beállni, szóval nem érdekelt és tekertem a szakadó esőbe, pici jég is volt szerintem mert pár percig olyan volt mintha tűvel szurkálnák a karom. Dunabogdányba főúton 10-20 centis víz volt, hegyről ömlött le, kicsit se néztek hülyének az autósok hogy biciklizek, na aztán ami betett hogy a falu után nemsokkal kaptam egy defektet, megcsinálni a szakadó esőbe nem tudtam, már csak azért sem mert a pumpa is szar volt, szóval maradt az 5km-es tolás hazáig, mire hazaértem akkorra állt el az eső...
-
raczger
őstag
válasz
Vasinger! #36563 üzenetére
Maxxis larsen mimo
Tapasztalatom az, hogy legközelebb is ilyet fogok venniHegyen, terepen nagyon jól viselkedik, nem igazán hagyott még cserben, azért is szeretem mert ballonos és kis plusz rugózást biztosít lefelé. Sárban az öntisztulása nem túl jó de mindenhol eltudtam vele menni eddig.
Újra off, megnéztem az elöntött útszakaszt, komoly a helyzet, időkép percről-percre rovatba megtaláljátok a képeim+videóm.
-
raczger
őstag
válasz
venember83 #36558 üzenetére
Hát bevallom nem rajong érte(azért jól bírja, már 2,5 éve), de inkább más baja van, az egyik légkamrából szökik a levegő, egy bringázás alatt 0 bárra lemegy a nyomás és az a baj ez felel a fő keménységért, tehát elég kényelmetlen így :S Nem tudom érdemes-e megcsináltatni, inkább új telót szeretnék, csak annyi pénzem nem igazán akad mostanság.
Szerk: tesómék reggel hívtak, hogy a szomszéd faluból nem tudtak hazajönni éjjel, mert fél méteres víz állt a főúton. Ítéletidő van errefele.
-
raczger
őstag
-
raczger
őstag
válasz
Dirtyz #35282 üzenetére
No hogy ment a maraton?
Én tegnap reggel elbizonytalanodtam, hogy elmenjek-e végül a hungaroringre bringával, mert eléggé megfáztam, de végül elindultam, mert már nagyon vártam hogy kimenjek, éreztem is útközben hogy eléggé erőtlen vagyok, hazafele pedig az utolsó kilóméterekért már meg kellett küzdenem, lehet még napszúrást is kaptam
De azért jó volt, csináltam néhány képet.
-
raczger
őstag
Na aki megy Buda maratonra, annak sok sikert!
-
raczger
őstag
válasz
Thulcandra #34751 üzenetére
Ne viccelj
Ez mindennapos dolog, semmi bajod nem lesz tőle, a szemed kikönnyezi aztán kész. Akkor szar, ha egy kis sárdarab szorul a szem és szemhéjad közé, és fáj vagy 2 hétig ha mozgatod a szemed, na az a szar
-
raczger
őstag
Olyankor csak nagyon picit súrolja a fékpofa a tárcsát, vagy esetleg picit csavarodik a váz/teló és akkor ér bele minimálisan és azért cincog. Nekem kb mindig szokott, csak olyan süket vagyok, hogy már megszoktam és észre se veszem (haveromat meg tök jól idegesítem ezzel
).
-
raczger
őstag
válasz
ludsimon #34476 üzenetére
Nem hiszem, nem a főútra gondolok, hanem ha Izbég fele elkanyarodsz Szentendrén és mész a Lőtér fele (amúgy a bükkös patak mentén is fel lehet menni a baseball pályáig). Inkább bejelöltem google mapson, tessék: [link]
Majdnem dobogókőig felvisz ez az aszfaltút, illetve ha teljesen végigmész rajta akkor azthiszem hogy Pilisszentkereszt és Dobogókő közé jutsz ki.Ariadne: Ha Szentendre felől mész fel és úgy nézzük akkor igen. Balra pontosabban Pilisszentlászló fele visz és a parkolóhoz lyukadsz ki. Egyébként ha jobbra mész van tovább is aszfalt út, az az Urak asztalához visz fel ahol van ilyen régi elhagyatott katonai bázis.
-
raczger
őstag
Ma fogok rendelni ebike-ról, szóval most amiben nem tudok dönteni tapasztalat híján, hogy melyik nyeregtáskát és nyerget vegyem meg.
Nyeregtáska: két jelöltem van, de nem tudom melyik lehet a jobb minőségű (a mostani nyeregtáskám szétszakadt pár helyen) merida vs scott, vagy ha esetleg van jobb ebben az árkategóriában linkeljéteka másik fontos a nyereg lenne, már-már szenvedek tekerés után, olyan hihetetlen szar és kényelmetlen a mostani nyergem, olyan 7k körül szeretnék venni, szintén ebike-ról, most hirtelen ezt találtam ami talán jó lehet
-
raczger
őstag
Egyébként akinek van tárcsaféke biztos észrevette, hogy ott pl sokkal nagyobb fékhatást lehet elérni mielőtt még felemelkedne a hátsókerék, meg ott a hátsófék is sokkal nagyobb hatásfokkal tud működni.
A határokat pedig könnyű érezni, vészfékezésnél nekem sose volt gondom, egyszerűen érzem meddig húzhatom, sose borultam emiatt (csak egyszer borultam, de akkor azzal szórakoztunk hogy ki tud tovább az elsőkeréken megállni
).
-
raczger
őstag
válasz
venember83 #32642 üzenetére
a tour de france-on azt hiszem kb 8-9 kg a minimum súly (de a lényeg hogy van min súly
-
raczger
őstag
-
raczger
őstag
válasz
venember83 #30932 üzenetére
jójó, de nyáron tervezem a balatonkerülést, az kb annyi lesz (előző nyáron is akartam menni, de akkor egy hét alatt már közel 700km lett volna, így csak kb 450 lett azthiszem)
-
raczger
őstag
Én is voltam ma tekerni, jó volt, viszont valami barom a bicikli út mellett permetezett és az arra járók természetesen kaptak belőle bőven, én is.
dqdb: az a negyven százalék max 25 lehetett, 40 százalékoson szerintem már fel se tudnád tolni kb
-
raczger
őstag
válasz
ludsimon #30607 üzenetére
Nem értelmeztem félre, először a járókelős részre válaszoltam, aztán a Suzukis-ra.
A mondanivalóm pedig: mindig kultúráltnak kell maradni, nehéz, de sokkal többet elérsz vele mindha csak odakiabálsz valamit, hidd el nekem. Ők fognak elnézést kérni, te pedig nem fogsz tovább idegeskedni.FixY67: megállsz és beszélsz vele pár szót már nem lesz nagy a pofája, mert rájön hogy ő volt a hibás, persze mindenkinél néha elszakad a cérna, de nem az a megoldás hogy távolról üvöltözni a másiknak, azt senki sem szereti
én egyszer üvöltöttem le egy autóst, nem volt nyitva az ablaka, de picit hangos voltam, a bácsi csak úgy meghúzta magát az autóban és szép lassan továbbállt (haverom meg furán nézett rám, mert nem szoktam ilyet csinálni)
-
raczger
őstag
válasz
ludsimon #30601 üzenetére
Én ilyenkor a járókelőkre egy gyilkos tekintetet vetek és mondok egy "köszönöm"-öt, utána látszik rajtuk hogy szarul érzik magukat. Volt olyan is hogy megálltam és megmondtam rendesen hogy nem itt kéne blablabla, szólni se mertek, csak annyit mondtak hogy elnézést. Ha csak a bringáról fogsz pl hátrafele kiabálni akkor csak visszaszólnak, meg kell állni elbeszélgetni velük, és elmagyarázni miért nem jó ha ők itt mennek, vagy ilyesmi.
A suzukishoz: 1 méter az már "sok", nem egyszer a szembeelőző autó húzott el mellettem 10-20 centire, összeadjuk az én sebességemet meg az övét a 150 simán kijön
Ilyenkor csak bemutatok nekik, "mert megérdemlik".
-
raczger
őstag
Köszönöm Memének a szervízelést
Hazafelé érezhetően jobban tekerhető volt a bicó (huhh ha láttátok volna a régi csapágyat, megijedtetek volna
)
-
raczger
őstag
Még egy éve kapott Szilvásvárad maratonon a középrészem, azóta szép lassan beállt, elég durván forognak már a csapágyak, mikor kiszedtem a hajtókart kézzel meg se tudtam forgatni
Lehet érdekelne a dolog, ha új csapágyakat be tudsz rakni, mert egyébként szerintem nincs baja a középrészemnek. PÜ-ben írd le a részleteket, kösz -
raczger
őstag
Egy gyors kérdés, innen melyik való a '08-as XT hajtóműhöz? Elvileg bármelyik shimano jó nem?
-
raczger
őstag
válasz
ludsimon #24750 üzenetére
sajnos a hülyeség fertőzőbb mint bármi más, csak ennyit tudok hozzátenni...
egészséges ember még nem halt meg emiatt, krónikus betegeknél is csak meggyorsította a folyamatot, de nem amiatt haltak meg
tudnék még sokat írni a dologról, de inkább csak annyit: mivel a politika is már benne van a dologban, ezért nekem picit sántít a dolog... -
raczger
őstag
válasz
ludsimon #24533 üzenetére
Érthető amit írsz, ő volt a hibás, viszont neked még óvatosabban kell közlekedni, mert az életeddel játszol mikor kimész és úgy döntesz, hogy Budapest utcáin közlekedsz. Nem kell ahhoz hibásnak lenned hogy elüssenek, lásd a mostani esetedet. Nekem is sokszor engednem kell, én is makacs vagyok, de az életem fontosabb. Volt pár éve (talán ez az egyik legdurvább eset), hogy 11-esen mentem (nincs ott bicikliút, mégcsak alternatíva sem) és jött szembe valami kisteherautó vagy mi és azt előzte a kamion (igen, kamion). Szerintem mondanom se kell, majdnem az árokba (volt az út mellett kb 1 méteres földes rész még) kellett ugranom a bringával, hogy ne üssön el.
Sajnos mostanság akárhányszor elmegyek biciklizni, míg a 11-esen tekerek, ami 5-6km mindig jön szembe egy barom aki pont úgy előz hogy centikkel menjen el mellettem. Van hogy bemutatok neki, van hogy nem, mikor mennyire idegelem fel magam hirtelen (tudom hogy ilyenkor sem illik ilyet tenni, de hirtelenharagú vagyok).
Még annyit leírnék, hogy szerintem Bp teljesen alkalmatlan a kerékpáros közlekedésre. Párszor mentem csak bringával, de komolyan mondom soha többé nem akarok pesten biciklizni. (Meg mondjuk úgy a közlekedés többi formáját sem szeretem ott, pl a metrót azt nagyon utálom.)
-
raczger
őstag
válasz
brownus #23820 üzenetére
Itt papolnak a gazdasági válságról, meg megszorító szarokról, és egyre jönnek az ilyen szánalmas hírek. Természetesen felháborító, és örüljön a polgármester, hogy nem arra lakok, mert lehet akkorát ordítanék rá, hogy a szívroham vinné el... 3,2 milkából kb 3.1-et csórtak el. Én egy ezresért is odavittem volna azt a tíz fatuskót...
-
raczger
őstag
Azt hiszem esőben, sárban szórakozni nekem sincs ma kedvem. Ahogy elnézem a Börzsönyben még mindig esik
-
raczger
őstag
Egyelőre csúnya, esős hosszú hétvégét mondanak, pedig már reménykedtem, hogy jó időben mehetünk a Csóványosra. Késhetne egy-két napot az a sok zuhi, erre még lehet is esély szerintem.
-
raczger
őstag
válasz
ludsimon #23195 üzenetére
700-1000 lumen fényerejű biciklilámpát lehet csinálni házilag aksival kevesebb mint 10k-ért. Bátyám már 200lumeneset csinált, aminél az anyagköltség kb 3000 volt és elég brutális volt a fényereje. A hozzá vett aksival pedig 40-50 órát simán kibírt (újratölthető elem féle aksi).
-
raczger
őstag
válasz
tr00p3r #23089 üzenetére
5 fok is nagyon hideg (nekem), mert mire felérsz Nagy Hideg-hegyre, ott már tombolnak a mínuszok és esik a hó (holnap estéig akár 20 centi hó is lehet ott elvileg). Én azért egy 10-15 foknak örülnék, abban már kényelmes tekerni és talán lefele sem fagy szarrá az ember, bár a Szilvás után már bármi jöhet, annál rosszabb már csak az, ha még a hó is esik.
-
raczger
őstag
Akkor egy kis ON is legyen végre.
tr00p3r: Lesz valami a Csóványos túrából? Nagyon ronda lett mostanra már az idő sajnos
-
-
raczger
őstag
válasz
Narancs #22867 üzenetére
Ide kell egy hajtókar lehúzó, ilyen enélkül nehéz lenne leszedni, meg nem is érdemes. Viszont a lánctányérokat sok esetben a hajtókar leszedése nélkül is le lehet szerelni, próbálkozz meg azzal a módszerrel, bár a legkisebbet nem biztos le tudod szedni, de szerintem a középsőt biztosan (előtte természetesen még a nagyot is le kell szedni, és a hajtókaron áthúzni, lehúzni).
-
raczger
őstag
válasz
Narancs #22470 üzenetére
[link]
Sajnos ez így nincs rendben, bár nekem elvileg a lánccal lesz a gond, nem a lánctányérokkal. Amúgy amíg nem ugrik a lánc addig még nem lép be a gázos kategóriába a kopás
Láncot pedig többféleképpen lehet szétszedni, az általad leírtnál kell használni láncszétszedő szerszámot amivel ki lehet nyomni azt a csapot. -
raczger
őstag
válasz
Narancs #22465 üzenetére
Képről picit nehéz megállapítani de nem tűnik vészesnek, ha a csúcsok hegyesek akkor mindenképp el vannak kopva, nekem bicikliszerelő azt mondta, ő úgy nézi meg egyszerűen, hogy a láncot körömmel kicsit kifeszíti a lánctányéron, ha picit mozdul csak be, akkor jó, ha nagyon akkor el van kopva (csak így most nem egyértelmű, hogy mennyi is az a pici), ha érdekel készítek képet erről, meg hogy mi az ami nincs elkopva kb.
-
raczger
őstag
válasz
Hasaggymeg #22461 üzenetére
Sportolás közben viszont muszáj inni. Pl azt többen is mondták nekem, hogy 10 percenként kell inni (nem fél liter vizet csak egy kis kortyot), hogy ne görcsöljön be az ember lába, megfogadtam és kevesebbszer fordult elő ez velem. Sportolás közben nem biztos hogy mondja a szervezeted hogy adjál kaját, piát, magadtól kell valamit inni, energiát pótolni még időben, nehogy gond legyen.
Az meg szerintem is hülyeség, hogy állandóan inni kéne, de szerintem mikor komolyabb megterhelés alatt van a szervezet akkor talán más (persze lehet hülyeség amit írtam, ez csak a véleményem, meg a tapasztalatom).
-
raczger
őstag
-
raczger
őstag
válasz
Jofi81 #21986 üzenetére
Ariadne-vel kell, hogy egyetértsek, bár azért talán már 30k környékén is lehet kicsit normálisabb teleszkópot kapni (csak mert a tora 40k-tól kezdődik).
Esetleg használtan is keresgélhetsz, bár teleszkópnál lehet érdemes inkább újat venni. (piacter.bikemag.hu).
Amire pedig Gyok2 gondolt, az pl ilyen: [link] , teljesen fölösleges dolog ez...
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Windows 11
- LEGO klub
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Trump óriási adót varr a TSMC nyakába, ha az nem gyárt az USA-ban
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- További aktív témák...
- D6000s univerzális és Dell WD15 K17A dokkolók docking station 130W táppal USB HUB
- MacBook Air M2 2022 13"
- Belépő szintű Gamer PC (I7-7700, 1060 6GB)
- Legion Go 512GB kiegészítőkkel - kérhető Micron 2400 2TB SSD-vel is
- HP Odyssey 15.6-16.4 teljesen új, nagy notebook hátitáska, fekete piros, bélelt háttámlás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Huawei Nova 10 128/8GB / Új állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest