Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elekellek
csendes tag
Próbálgatom a Parcitól vett Compak K10-et. Mivel az elmúlt napokban ketten ittunk kávékat, főleg a 23 grammos VST-t használtam, ahol a 23 grammból 2x25ml italt szoktam készíteni. A rendes eszpresszót 16 grammból csinálom, 27-28 grammot célozva végeredménynek. A kávé mindig valamelyik világos P&Y SO.
Mivel megszoktam, hogy a kések összeérésétől legfeljebb 30°-ra visszafelé van az ideális őrlőállás, alig találtam meg a megfelelő pozíciót, mert bő fél fordulatot lehet még finomítani az őrleményen. De ami a legérdekesebb: ahhoz, hogy a fenti eredményt 25-30 másodperc alatt elérjem, ebből a darálóból jelentősen nagyobb szemcseméretű, szemre és tapintásra is érezhetően durvább őrleményre van szükség.
Az eddig használt Fiorenzato F5-nél általában shotos pohárba őrölök. Ha rögtön a kosárba darálok, bő fél osztásnyival finomabbra kell vennem a beállítást, különben túl gyors lesz a lefolyás – ennyit számít a pohárból a kosárba öntés során történő tömörödés. Ez a fél osztás viszont egyáltalán nem látható vagy érezhető az őrleményen. Amúgy Paljoc különböző kávéi között maximum másfél osztásnyi különbség van ezen az őrlőn.
Ez azért érdekes, mert az azonos végcélhoz tartozó őrleményfinomságok közti különbség a két daráló között meglepően nagy. Az F5 tölcséres, a K10 dózeres, ez nem tudom, mennyit számít.
Tudtok erre a különbségre megfejtést? Tehát még egyszer: minden körülmény azonos, a kiindulási értékek és a végcél is azonos mérhető jellemzőkkel bír, kizárólag az őrlők/őrlemények különböznek. (Persze az íz is más, de még nem kóstoltam vissza a Fiót.)
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gerner1
- Le Mans Ultimate
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Színes hardvercsomag a téli szürkeségben
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos cigaretta 🔞
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
- DJI NEO Fly More Combo drón 3 akkumulátorral (2-3-3 töltéssel) +táska
- DJI Mini 4 Pro GL, hibátlan állapotban , 1.5 év garanciával 2 akksiva, utazó táskával
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - ÚJ állapot - Garancia, Care Refresh biztosítás
- DJI Mini 3 pro RC drón szett - 2 akku, táska, makulátlan állapot
- DJI RC2 drón távirányító
- Huawei Freebuds 6 fülhallgató
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER és EBIKE 2/3 ár alatt, CSERE IS!!! a és e-bike dobozban, 1 év gar.:
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest