- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: a X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Google Pixel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- One mobilszolgáltatások
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mutyi
senior tag
Azt hittem azt már jeleztem, de ezek szerint csak feléd, hogy jelenleg Segafredo Chrema-ból próbálkozom.
Előbb főztem le újabb két adagot és jelentem, hogy az 5. kávém meghozta a változást.
Sajnos nem tudom mit lehet ezekből kihozni,de most már tudom mennyi a 30 ml, így ehhez mérten 25-30 mp-ig csorgattam.
Lemértem az asztalon a 18-20 kg-os nyomás,ami azért nem kevés és ez alapján próbáltam határozottan nyomni a tamperrel is.
Az őrlés finomásgot a Graef cm800-on 12-ről 8-ra vettem és így kb. 10g kávéból 18kg körüli tömörítéssel és 25 mp alatt hoztam egy kb.28-30 ml-nyi folyadékot.
Holnap már készítek róla videot és képet is,amit felteszek és lehet véleményezni.
Ennek az íze már kezd eltérni az előtte lévő 4-től,ami vetekedett a szarvasi főzőjével, ez meg már kezdett hasonlítani egy gyengébb vendéglátóhelyen kapott espressoval.
A chrema-t tekintve kavargatás után is szépen összeáll,viszont nem elég vastag,de az utolsó eresztésnél hiába volt már 30 perce a gép bekapcsolva,a második főzés előtt kb. 5 perccel engedtem le vizet kb. 1 decit és úgy vettem észre, hogy így nem lett kellő hőmérsékletű a kávé.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - ÚJ állapot - Care Refresh
- Akcijó Garanciális CASIO G-Shock Mudmaster GWG B1000 1AER Master Of G
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - drón szett - ÚJ állapot - Care Refresh
- Braun Silk-expert Pro 5 IPL A Szőr-Terminátor keresi bátor új gazdáját!
- Dji Mini 4 pro Fly More Combo újszerű, C0, 2028.06.13-ig garanciális
- MSI 17 Pulse FHD IPS 144Hz i7-13700H 14mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / RX 580 8GB / 500GB SSD + 2TB HDD / 16GB RAM
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Creality HALOT ONE gyantás nyomtató
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest