- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Újabb renderek mutatják meg az Xperia 1 VIII változásait
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Marketingképeken a Motorola Edge 70 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Magisk
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mutyi
senior tag
Azt hittem azt már jeleztem, de ezek szerint csak feléd, hogy jelenleg Segafredo Chrema-ból próbálkozom.
Előbb főztem le újabb két adagot és jelentem, hogy az 5. kávém meghozta a változást.
Sajnos nem tudom mit lehet ezekből kihozni,de most már tudom mennyi a 30 ml, így ehhez mérten 25-30 mp-ig csorgattam.
Lemértem az asztalon a 18-20 kg-os nyomás,ami azért nem kevés és ez alapján próbáltam határozottan nyomni a tamperrel is.
Az őrlés finomásgot a Graef cm800-on 12-ről 8-ra vettem és így kb. 10g kávéból 18kg körüli tömörítéssel és 25 mp alatt hoztam egy kb.28-30 ml-nyi folyadékot.
Holnap már készítek róla videot és képet is,amit felteszek és lehet véleményezni.
Ennek az íze már kezd eltérni az előtte lévő 4-től,ami vetekedett a szarvasi főzőjével, ez meg már kezdett hasonlítani egy gyengébb vendéglátóhelyen kapott espressoval.
A chrema-t tekintve kavargatás után is szépen összeáll,viszont nem elég vastag,de az utolsó eresztésnél hiába volt már 30 perce a gép bekapcsolva,a második főzés előtt kb. 5 perccel engedtem le vizet kb. 1 decit és úgy vettem észre, hogy így nem lett kellő hőmérsékletű a kávé.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen monitort vegyek?
- Szomjan halunk, míg az AI dolgozik
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Arc Raiders
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600KF 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB RAMPAGE Shiva CM 700W
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- GAMER PC! Ryzen 7 7800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- Infinix Hot 11s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest