- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- HMD Skyline - jó szerelés
- Google Pixel topik
- Apple Watch
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egy életem - egy halálom! Kipróbálom! Eddig a mexikói cuccokkal nem nyúltam mellé. El Criollo, Malongo is duplaszupper volt!
-
-
Ráértem és beültem a Bécsi útri Milk kávézóba, ahol dicsérték a remek Rex kávét a neten...
Erre kaptunk két égett francot.... -
válasz
Mortein #2125 üzenetére
Igazi olasz pörkölést neki! Most a Rossi sziciliai eszpresszo van bent nekem. Nulla sav szinte és kellően aromás.
Nézd meg még a Tchibo szemes exclusive-ot is.
Ha pedig van Auchan (míg be nem zár mindenhol a pletykák szerint) akkor ott is van saját márkás sötét pörkölésű. -
válasz
Ketchup2020 #2116 üzenetére
Ott lehet a megoldás, mert acélon van az eszköz és valami lé folyt alá.
Természetesen nem én öntöztem meg.
Felcsiszolás segíthetne rajta. -
-
-
válasz
#89309696 #1997 üzenetére
Valóban.... Bosszantó szerintem is a kényelmi felár sok esetben. Nekem sem ér meg annyit egy jó kávé, hogy kiadjak egy laza százassal többet egy kávéért. Ráérek, megcsinálom a jó öreg Brikkával és saját darálóval.
(Hagyjuk a fenébe a kékfoggal - mobillal is összekapcsolható baromságokat. Könnyű kezelhetőség és társai - nem tudsz odamenni a kurva kávéfőzőhöz bekapcsolni????)
Megvan a szabadság, hogy olyan kávét veszek, amit akarok és nem vagyok hozzákötve a kapszulák határához. -
válasz
Mr.Csizmás #1897 üzenetére
Hát igen, van akik szeretik a hosszú előjátékot..
-
válasz
uffneked #1781 üzenetére
Javaslatom.... Értem az aggályaidat, segítek!
Találsz a téma mellett egy zászlót és egy kukajelet....
Nyomj rá a kuka jelre, majd az igen, törlöm a témát...
De ha biztosra akarsz menni, akkor a komplett belépést törlöd.Vagy a kávéscuccokra költendő pénzt odaadod a kedvesednek, esetleg veszel egy "új kedvest" ezen.
-
-
-
A kézmeleg víz és a forró vegyi matéria között van pár lépés.. Én nemet mondok erre a kétséges megvalósításra.
Ne vegyünk magunkhoz karcinogén dolgokat. Van az öngyilkosságnak gyorsabb módja is. -
Így van! A Brikka nem hoz ki sokat, de az eredmény nem finomra örölt kávénál azonos csomagolásból is ég és föld!
Valóban nem lesz hatalmas mennyiség.
Ahogy említette Konzumpro - szàmodra a Brikkától az két felé öntött kávé amerikai presszo verzió lesz a jó megoldás.
Az americano a (vödörhöz szokott amcsik) espresszója. Egy kapucsinós csészébe az espersszó adag + ugyan annyi víz, de ez ez izlés szerinti.
A víz bármilyen hőfokú lehet egyéni izlés szerint.Szóval a Brikka jó a háznál!
-
-
Nem biztos! Meg lehetne próbálni, hogy megrendeljük a Szarvasi Vas és Fémművektől tervek alapján. A lámpagyár becsődölt, de a kávés részleg megy! Gépek vannak, tudnak dolgozni. Piac meg felvenné....
De létező gépet is át lehetne alakítani forgácsolással pl. Ebben az esetben a meglévő darabokat meg kell maratni és abba illeszteni az újdonságodat. Itt más sok szuperfinom lehetőséged van, hiszen a piac nemzetközi és igen érdeklődnek!
Ha elkezded, betársulok!(nem viccelek!)
-
válasz
nyisziati #1613 üzenetére
Fahéj igen markáns és elnyomja a kávé aromáit. Szó sem lehet róla.
Ha kis nyugira vágyom, akkor a valódi vanília jó indok egy kis kényeztetésre. (Az nem uralkodik rajta speciel.)
A kurkumát nem értem. Szerintem nem való bele... (oké, hogy szép sárga, de a levesbe eredetileg sáfrány kell.)
Mint ahogy a kardamom sem a penészes török kávéba.De már bocs, pont azért tették bele, hogy elnyomja a szar ízt. Igyák csak ők boldogan, megérdemlik! Mehet a romlott húsos dönner mellé.
-
Ha már annyira mixelgetni akartok, akkor lassan itt a nyár (még kettőt kell aludni!
) és jöhetnek a hidegebb, hideg kivonatolt kávék, a koktélok!
Hagyjuk a p.csába a tejet.
Mehet mellé kékszőlő lé, istenkirály a gránátalma, a ribizli, meggy és málna is.
Fogod a kávét, majd beleöntesz egy kis gyümölcslevet. Vagy sokat.
Az élet császárai tehetnek bele jeget is, de csak keverve, nem felrázva! -
válasz
nyisziati #1607 üzenetére
Frei az más! Oda eleve azért jár az ember, hogy ne koszold össze a dolgaidat otthon és ténylegesen jól megkonstruált ízeket kapj.
Nekem is nagy kedvencem a dohány kávé. Régen lehet, hogy ez valóban dohányleveles érlelés volt, most már aromás a kiegészítés. Annyira nem bánom, hogy nikotin mentes a dolog. -
-
válasz
dugesz77 #1559 üzenetére
Sok mindenkiben előjön a nosztalgia. Nekem a nagyi otthon a Com-Pack Ominával, ami igen fincsi volt sok tejjel és cukorral... Tudjátok, az az Omnia, amit a kambodzsai és vietnámi kávékből pakoltak össze remekül..
A teás szekcióból a Grúz tea még létezik... De sajna háttérbe szorult és kicsi a termőterülete.Megyek és megiszom a gyógyteámat.
-
Megkerestem ezt a Coffe 66 pont hu oldalt, de igencsak szűkmarkúak a kávé információkkal, a tipikus elkészítési módokkal, stb... Nem egy igazi lelkes banda.
A Neszkofi jogi közleménye nagyobb helyet foglal el mint az íz értékelés!...
Abszolut közhelyes és semmitmondó egy érdeklődőnek a "jó utóíz"..
Ez kb olyan mint a "van sárga festékünk" a festékboltban.... -
Én egyik kapszulásat sem tartom jó ötletnek, mert szennyez. Elképesztően kicsi az arányszám ezeknek a kapszuláknak az újra feldolgozása. Ha rajtam múlna - ergo kitiltanám mindenhonnan. Lehetőséget sem hagynék rá, hogy piacra kerüljön.
A papíros pod oké! Mindenféle megbontás, szortírozás és macera nélkül lehet darálva komposztálni. -
válasz
#49155328 #1447 üzenetére
Gondolom vagy 5 éve nem volt sem a készülék, sem a bögre sem tisztítva.
Egyszer elmentem nagyon vidékre vendégségbe és unalmamban elpucoltam a kávéfőzőt.
Még a viszonylag szar kávé is olyan lett, hogy nem csak én, hanem házigazda is meglepödött. Soha senki nem mondta még neki, hogy el kell mosni a főzőt is. -
válasz
Mr.Csizmás #1417 üzenetére
Megértem, hogy miért került alulról felülre a festés... Ha gázon dolgozol úgy is elszaródik a kép egy idő után. Ennél már csak az az agyatlanság nem tetszik, amikor veszel egy kurvaszép színes Mokkát és felteszed dolgozni a gázra - majd az alul kormos, amúgy meg matt és fakó lesz kis idő után.
Nem tudom mi vitte rá a gyártót, hogy ezt kiadja. A végeredmény igencsak kiábrándító egy pár hónap után is.
A sima, festetlen fém főzőm kb 15 év után is szalonképes... -
válasz
Tothgera30 #1414 üzenetére
Nekem fura ezzel a piroska fogóval, de ha neked ez lett, akkor biztos hogy tetszik. Szerintem fogjátok egymást szeretni.
-
válasz
Mr.Csizmás #1412 üzenetére
Nekem román Brikkám van. Az üvegnek csak dekorációs jelentősége van. Nem hiányzik. Pár alkalom után szépen becsiszoltam, onnantól nem jelentkezett semmi gond. Mindenesetre tisztítani gyakrabban kell, de meghállálja.
-
válasz
Tothgera30 #1409 üzenetére
Mivel ők találták fel a Mokka főzőt is - ez a cipőt a cipőboltból tipikus esete.
Kérdés sem merülhet fel, hogy ajánlott. -
válasz
dugesz77 #1392 üzenetére
Francokat engedték el, csak kurva lustàk berendelni a kereskedők. A technika házon belül ott van azoknál akik gyártották. Miért is dobnák ki? Ez a gép egy fél suzuki swift helyet foglal el egy meglévő gyárban. Az input tök ugyanaz!
Presszók ma is kanalas gépet használnak, ha koffeinmentest kell kiszolgálni este pl. Kibontom, lefőzöm, felszolgálom. Pont! -
Sajnos el kell árulnom neked egy hatalmas titkot. Talán a többieknek sem fog idegenül hatni.
A kapszulás előtt is volt egy univerzális rendszer. A papíros Easy Serving Espresso POD. ESE Pod. [link]
Ebből volt az egy adagos és volt a karos gépekhez a nagy.
Hogy akkor miért kellett a kapszulás franc?
Pofonegyszerű!
Ezek már nem kompatibilisek egymással, így a gyártók szépen kötik a felhasználást a saját márkádhoz.
A papírosak nitrogénben pihennek, azok sem oxidálódnak - míg valaki erre gondolna. Ha már frissesség.
Szóval az egész egy hatalmas vásárlási átvágás. - A papíros az szabvány, bármelyik gépbe jó bármelyik pod.- Nehogymár a "másik gyártó" olcsóbb kávéját vedd! -
válasz
Mr.Csizmás #1338 üzenetére
Jogos, Robert Krups - és 1846-ban alapították! Nem ma kezdték.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 32GB 1000GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3090, 100% Akkumulátor
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest