- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Audison #3801 üzenetére
jó a kérdés - én a rendes kávé készítéssel csak néhány hete foglalkozom, de a rendszeres kávézás az egyetemen kezdődött. Leginkább megszokásból, vagy csak az idő elütése miatt - kollégiumban mondjuk a reggelt megindító rituálénak sem volt rossz egy kotyogós, aztán egyetemen szünetben napi 1-1 kávé néha becsúszott.. munkában szintén napi 1-2, de gyakran a társaság illetve a kis beszélgetés-szünet miatt, mivel nem dohányzom..
Most homeoffice alatt jött az ihlet, hogy komolyabban foglalkoznék vele, így pedig egy jó hobbi is szórakozni az őrléssel-mennyiségekkel-idővel, aztán kósolgatni.
Néhány hónapja felvetette egy ismerősöm, hogy ez mennyire megszokás vagy mennyire függőség - tudok-e nélküle létezni, vagy van-e valamilyen pozitv-negatív hatása ha nem fogyasztom.. 7 napig nem ittam kávét -> a legnehezebb az volt, hogy ne felejtsem el, hogy nem "szabad"
egyébként az ebéd utáni kajakóma volt egy kicsit durvább kávé nélkül, de semmi komolyabb hátrányát nem éreztem -> ebből következik, hogy különösebb előnyét sem. Szeretem az ízét, mostanában pedig szeretem kósolgatni és kísérletezni a paraméterekkel. A napokban etióp sidamo-val próbálkozom, megdöbbentően semmi köze az ízvilágnak ahhoz, amit kávé alatt ismertem év(tized)ekig.. kellene egyet innom egy jó kávézóban, hogy legyen viszonyítási alapom, mennyire sikerül az itthoni..
más téma: Ti megkeveritek az espresso-t?
mármint ha cukor meg minden nélkül isszátok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Synology NAS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egyelőre nem tartja beszámításra érdemesnek az első Vision Pro kiadást az Apple
- Xbox tulajok OFF topicja
- Windows 11
- Projektor topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 17 Pro Deep Blue 120 Hz ProMotion, 8 optikai-minőségű zoom 100% akku ,3 év gari
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest