Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
Brown ügynök
üzenetére
Ez a függvény így hibásnak tűnik.
if (right == undefined){
if ($obj !== false) this.__callback({'obj' :$obj, 'right': function () {
get_upload_rights($obj, right)
}});
}Mert itt mit is látunk? Ha a right undefined, akkor lesz igaz a feltétel.
Majd meghívod a függvényt újra immár a right paraméterrel viszont az undefined.
Ez így ránézésre végtelen ciklusnak tűnik. -
Brown ügynök
senior tag
Szeretném egy callback fv. eredményét átadni egy másik fv. de valamit elnézek. A lényeg, hogy a get_upload_rights fv.-ben a right először undefined, majd legközelebbi hívás alkalmával a callbacknek köszönhetően a megfelelő adattal tér vissza (mondjuk 1). Ám ez nem adódik át az access változónak, ott undefined marad. A függvények a JsTree-ből vannak.
create : function () {
var access;
access = this.get_upload_rights(obj);
alert(access);
if(!access) {
alert('Nincs joga ehhez a művelethez!');
return false;
}
}
get_upload_rights : function (obj, right) {
alert(right);
if (right == undefined){
if ($obj !== false) this.__callback({'obj' :$obj, 'right': function () {
get_upload_rights($obj, right)
}});
}
else if (right == 1) {
return true;
}
else {
return false;
}
} -
cAby
tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Szia!
Átnéztem a kódot, így értem, hogy mit csinál, más dolog, hogy ilyen megoldásra 1000%, hogy nem jöttem volna rá.
Szakdoga és államvizsga után ennek a tanulására állok rá, ez most dőlt el.. zavar, hogy ilyen alap dolgokat nem tudok.
Nagyon szépen köszönöm a gyors és hatékony segítséget!
szerk.: Esetleg valaki tud javasolni egy jó könyvet, amiben érthetően vannak leírva egy kezdő számára a dolgok?

-
Sk8erPeter
nagyúr
Mi sem egyszerűbb! Elkészítettem neked, szerintem jól látható, mit is kell csinálni, és működik: [http://jsfiddle.net/wfgTu/1/].
A másik Datepickernek egyszerűen beállítottam a minDate opcióját úgy, hogy kiszedtem az érkezési dátumból a megfelelő értéket. Szerencsére nagyon könnyen kezelhető, nem kell külön parse-olgatni (elintézi magának), elég volt ennyi:$("#arrival_date").datepicker({
dateFormat: 'yy.mm.dd',
minDate: 0,
maxDate: "+2Y",
onSelect: function(dateText, inst) {
var selected_arrival_date = $(this).val();
$('#selected_date_arrival').html( selected_arrival_date );
$("#departure_date").datepicker( "option", "minDate", selected_arrival_date );
}
});Ja, a magyar nyelvű változóneveket és markupokat kiszedtem, mert szerintem nem jó szokás a használatuk.
Szerk.: most látom, hogy azt is szeretnéd kezelni, ha valaki a távozási dátumot választja előbb - még belefértem a szerkesztési időbe
>> itt az is kezelve van: [http://jsfiddle.net/wfgTu/2/].============
(#488) Cathfaern : kösz az értelmezést, egy mondatban elég jól összefoglaltad a lényeget.

(#489) martonx : Cathfaern már írta, de azt használ, amúgy ott is van alul az a mondat, hogy "A plugin-nal kapcsolatos további információkat (pl. események, metódusok) a datepicker oldalán találsz."
Végül is az kifejezetten jó, hogy van magyar nyelvű magyarázat is hozzá, jó a kezdeményezés. -
cAby
tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Szia!
Cathfaern jól összefoglalta, hogy mit szeretnék megcsinálni (köszönöm):
"Annyit szeretne, hogy ha kiválasztotta az érkezési dátumot, akkor utána a távozási dátumot ne lehessen az érkezési dátumnál korábbra állítani (mindezt a datepicker minDate-je segítségével)"Gondolom, ha ez menne, akkor azt is meg lehetne könnyen, hogy ha valaki a távozásit választja ki előbb, akkor az érkezésinek csak annál korábbi értéket lehessen megadni (max a mai napig persze)
Fetöltöttem ide, ahogy kérted: [link]
css-t nem tettem bele, mert nem lényeg ugye.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
De ő nem JQuery UI-t használ, hanem valami spéci datepicker plugint.
Amúgy totál igazad van a többi pontban. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Annyit szeretne, hogy ha kiválasztotta az érkezési dátumot, akkor utána a távozási dátumot ne lehessen az érkezési dátumnál korábbra állítani
(mindezt a datepicker minDate-je segítségével) -
Sk8erPeter
nagyúr
3 dolog:
1.) egy kicsit rövidebben, a minimálisra redukálva a tök felesleges infók mennyiségét: mit is szeretnél? Már nem volt agyam az egészen átrágni magam, mert annyira hosszú volt (meg mert annyira késő van, és ilyenkor a francnak sincs kedve novelláskötetekbe illő hsz.-eket olvasni
).
Tehát: van két meződ, egy az érkezési dátumnak, másik a távozási dátumnak.
Miután kiválasztottad az érkezési dátumot, akkor automatikusan választódjon ki a távozási dátum úgy, hogy az érkezési dátumhoz képest hozzáad mondjuk egy hetet?2.) Ne akarj semmit frissítgetni window.location.reloaddal és hasonlókkal, mert akkor előtte valamilyen módon a már kiválasztott értékeket el kéne mentegetned, majd az oldal-újratöltés után ezeket előkotorni, stb... felesleges.
3.) Légy olyan jó, és pakold fel az eddigi példakódjaidat jsfiddle-re: [jsfiddle.net]. Itt be tudod húzni a jQuery UI-t is úgy, hogy előbb bal oldalt kiválasztod valamelyik jQuery-könyvtárat, aztán bepipálod, hogy rakja már hozzá a UI-t is.
Egy egyszerű példakódot írj ide, hogy ne nekünk kelljen ennek a megírásával tökölni.
Ha ez megvan, akkor ezerszer egyszerűbb lesz közös nevezőre jutni, és gyorsabban megkapod a megoldást. -
cAby
tag
Köszi a választ!
Gondolkozom rajta, egyelőre nem jön össze a dolog.
Így van alapból a dolog:
<script>
$(document).ready(function(){
$("#erk_datum").datepicker({
maxDate: "+2Y"
});
});
$("#tav_datum").datepicker({
});
});
</script>Gondoltam apránként dolgozom fel amit írtál, mivel még nem csináltam ilyet és így könnyebb rájönnöm, hogy mi mit csinál.
A "$( "#tav_datum" )" kilikkre kiveszi a dátumot, ha jól értem.
Megpróbáltam kiiratni (alábbi kód), hogy mit vett ki, de nem a dátumot adta vissza, hanem ezt: "NaN".<script>
$("#erk_datum").datepicker({
maxDate: "+2Y",
var tavozas = new Date(dateText); tavozas = tavozas.setDate(tavozas.getDate()); document.writeln(tavozas); }
});
});
$("#tav_datum").datepicker({
});
});
</script>Ezt a sort meg nem tudom értelmezni, hogy mi az a 3 paraméter és miért úgy van :|$( "#tav_datum" ).datepicker( "option", "minDate", tavozas);
Ezt ide kellene beírnom valahogy?
$("#tav_datum").datepicker({ ...A 7 nap meg csak pl. volt, tehát a beadott érk. dátumból kellene kivonni a mai dátumot, hogy megkapjam a való számot.
Ha kivonom pl. 2011.12.12.-ből a 2011.12.8-at, akkor azt meg lehet csinálni, hogy egy sima szám legyen az eredmény? (most ugye 4)Tehát, ha jól szedné ki a dátumot, csak ki kéne vonni a mait, számmá konvertálni és beadni, ha jól gondolom.
Na szenvedek vele tovább, hátha google is tud segíteni.

köszi
-
sekli
addikt
A text input vagy a datepicker megváltozására rakj egy event listenert, amiben kiveszed az értékét, csinálsz belóle egy dátumot, hozzáadsz hét napot és beadod a másiknak.
nagy vonalakban:
//...
$('#erk_datum').datepicker({
var tavozas = new Date(dateText);
tavozas = tavozas.setDate(tavozas.getDate()+7);
$( "#tav_datum" ).datepicker( "option", "minDate", tavozas);
}
}); -
cAby
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy dologban, mert sehogy sem jövök rá.
Egy letöltött plugin-t használok ( [link] ), hogy egy text input-ra kattintva bejöjjön egy naptár és ki lehessen választani egy dátumot.Ebből lenne 2 bevitel, egy érkezési és egy távozási dátum. Ezeknél meg lehet adni számmal, h pl. a mától régebbi dátumok tiltva legyenek (minDate: 0).
Azt szeretném megcsinálni, hogy a távozási dátumnál az előzőleg kijelölt érkezési időpont lehessen az első, amit ki lehessen jelölni.
Tehát, mikor kiválasztom az érkezési dátumot, az belekerül a beviteli mezőbe, tehát abból a dátumból kellene kivonni a mai dátumot, az lesz pl. 7 és akkor a minDate: 7 lesz.Valaki esetleg találkozott már ilyen problémával?
Mivel JS terén elég kezdő vagyok, így nem sikerült ezt megvalósítsanom.
Arra gondoltam, hogy a mai dátumot megszerzem ezzel:
var currentTime = new Date()
var month = currentTime.getMonth() + 1
var day = currentTime.getDate()
var year = currentTime.getFullYear()Majd a szövegmezőbe írt dolgot így:
var name_element = document.getElementById ('erk_datum');Majd valahogy ezt szétvágom és kivonogatom egymásból az értékeket.
Amit ugyan még nem tudok, hogyan, de már ott elakadtam, hogy kiszedjem az értéket a szövegmezőből.
Gondolom, miután először kiválasztottam az érkezési dátumot, frissíteni kellene az oldalt.
if ( document.getElementById ('erk_datum') != 'null' )
{
window.location.reload();
}De aztán rájöttem, hogy ez azért nem jó, mert frissítéskor kitörli az értéket a beviteli mezőből. Másrészt ez a kód nem működött úgy, ahogy akartam, mert folyamatosan frissítette az oldalt.

Tehát tanácstalan vagyok, hogyan kellene.
Esetleg valaki tudni ötletet adni?
Köszönöm.
Csabi -
Sk8erPeter
nagyúr
"Ha kicsi a feladat, az átláthatóság édes mindegy."
Nem értek egyet. Miért kellene valamit összeb@szni attól még, mert röviden is megoldható?
Egy feladat bármikor bővülhet is, lehet, hogy csak szép lassan terpeszkedik elég nagyra, és ha mindenféle összegányolt hányadék van benne, akkor feleslegesen nehezen követhető lesz egy idő után.Amúgy soha nincs "egyetlen jó megoldás".

-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ez már pusztán csak stilisztika, illetve némi teljesítmény finomhangolás. Én vagy stringként oldottam volna meg, vagy template-tel.
Ha kicsi a feladat, az átláthatóság édes mindegy. Egy gyors kis stringes sor, és mindenki happy.
Ha nagy a feladat, akkor meg a template az egyetlen átlátható jó megoldás.
De ez már csak szőrszálhasogatás. A lényeg, hogy tanultam egy új megközelítést!
-
válasz
Brown ügynök
üzenetére
Nem értek egyet, főleg azért ahogy most meg is harapott
Szerintem tisztább és világosabb az, ha látszik mi a lokális változó, és mikor akarsz a window propertyjei között turkálni.Egyébként az Eclipse szokott is az ilyenekért warnt osztogatni

-
Sk8erPeter
nagyúr
Szerintem ilyen esetben egyáltalán nem felesleges, pont az általam imént mutatott példa miatt:
$("<div/>", {
"class": "test",
text: "Click me!",
click: function(){
$(this).toggleClass("test");
}
}).appendTo("body");Cél és megközelítés kérdése, de ha pl. konkrétan egy elemre szeretnél vonatkoztatni bizonyos tulajdonságokat, akkor a fentebb írt módon sokkal áttekinthetőbb, mit is csinálsz, és könnyebben is módosítható egyéb célokra, mintha mondjuk ezt írnád:
$('body').append('<div onclick="$(this).toggleClass("test");" class="test">Click me</div>');
VAGY
$('body').append('<div class="test">Click me</div>');
$('.test').click( function(){ $(this).toggleClass("test"); } );Szerintem legalábbis szétszedve egyből látszik, hogy az adott elemre vonatkoztatva mit szeretnél csinálni.
Ez a "stringbe passzírozzunk bele mindent" kicsit rondábbnak tűnik.Tulajdonképpen nem látom be, miért gondolod, hogy a fenti használat a jQuery "erőltetése", szerintem ez sokkal inkább a képességeinek a kihasználása az áttekinthető kód érdekében.
================
(#475) Brown ügynök : szívesen.

(#479) Brown ügynök : ja, ezzel egyetértek, tulajdonképpen pont én is ezt fejtettem ki fentebb.
(#478) Karma : na ja, ez is jogos. De szerintem a teljesen általános jellegű nevek helyett érdemes már a változónévben is jelezni, hogy milyen célra is lesz pontosan használva. Így más is gyorsabban átláthatja a kódot, meg Te is egyből tudod, mit is akartál vele.
-
Brown ügynök
senior tag
-
válasz
Brown ügynök
üzenetére
Átnevezés helyett megpróbálhatnád a var kulcsszót használni a lokális változóid előtt

-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Egyébként tovább gondolva dolgot. Szükség van egyáltalán ilyen esetben jquery-re? Ezt nem lehet tényleg simán egy stringben összerakni, és azt javascriptel belerakni az adott elembe?
Jó, meg szép dolog a Jquery, de ez nem pont olyan eset, amikor felesleges a használatának az erőltetése? -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
bocs, igazatok van. Még sosem hoztam jquery-vel létre DOM elemet.
Elsőre meglepett maga az elgondolás is, hogy ezt így. De végülis miért ne lehetne.
Bár én biztosan nem így csinálnám. -
Brown ügynök
senior tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Erre én is gondolhattam volna. A td elemnek nincs append fv.-e, ezért másodikat végül így oldottam meg:
LinkName = $('<a>', {'href': 'get-document/id'+ response.item[i].name})
.html(response.item[i].name);
DocName = $('<td>').html(LinkName);Köszönöm.

@martonx: Ha nem így csináltad volna az még nem jelenti azt, hogy rossz.

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök
üzenetére
"A "name" cella helyett [object Object] rak be ami nem túl elegáns."
Változtasd meg a "name" változónevet, pl. personName-re vagy valami egyedibbre. A "name" valami foglalt név, most hirtelen nem vágom, mire.
Mindenesetre megváltoztatva a nevet már jó lesz.
Gondolom ugyanez vonatkozik a második kérdésedre is.Szerk.: meg is van a válasz, hogy miért foglalt a "name" (ez előbb nem jutott eszembe):
[link]
"name is a property of the window object."
>>> [link], [link]"The name of the window is used primarily for setting targets for hyperlinks and forms. Windows do not need to have names."
-
Sk8erPeter
nagyúr
"A <>-ök a selectorba minek? Egyáltalán ez így működik? Ha véletlenül működik is, szedd ki őket onnan."
Persze, hogyne működne, és önmagában nem helytelen a használata, mivel ezzel létrehozol egy DOM-elemet.
Hivatalos doksi:
Creating New Elements"[...] if the string appears to be an HTML snippet, jQuery attempts to create new DOM elements as described by the HTML. Then a jQuery object is created and returned that refers to these elements. You can perform any of the usual jQuery methods on this object:
$('<p id="test">My <em>new</em> text</p>').appendTo('body');
"
Komplikáltabb példa:
$("<div/>", {
"class": "test",
text: "Click me!",
click: function(){
$(this).toggleClass("test");
}
}).appendTo("body");Kisebb feladatokra nem feltétlenül éri meg külső template-eket használni.
Hacsak nem beépített megoldásról van szó, mint pl. ez: [link].==
(#472) Karma : há' má' megin' megelőzté'.
-
Brown ügynök
senior tag
Valami bibi van, mert ha kiveszem <> jeleket, akkor nem működik egyáltalán.
Még FF-ban is úgy működik ha bennhagyom pedig az aztán szigorúan veszi a js-t.$('<td>').html('Név'); <<< Ilyet pedig már többször is alkalmaztam és működött, mint ahogy most is, kivéve az első elemet.
-
martonx
veterán
válasz
Brown ügynök
üzenetére
A <>-ök a selectorba minek? Egyáltalán ez így működik? Ha véletlenül működik is, szedd ki őket onnan.
A name = $('<td>').html('Név'); pedig egy DOM select, ezt így nem tudod append-el alkalmazni.
name = '<td>Név</td>'; -t kellene használnod helyette.
Ha jól sejtem, hogy mit szeretnél.
Amúgy ha picit feljebb olvasnál (olvastál volna), akkor pont jquery temple-ekről volt szó. -
Brown ügynök
senior tag
Táblázatot szeretnék generálni JQuery-vel (1.6.1) de elakadtam.
Kód:
table = $('<table>', {'id': 'files'});
tbody = $('<tbody>');
row = $('<tr>');
name = $('<td>').html('Név');
version = $('<td>').html('Verzió');
created = $('<td>').html('Feltöltve');
row.append(name);
row.append(version);
row.append(created);
tbody.append(row);
table.append(tbody);A "name" cella helyett [object Object] rak be ami nem túl elegáns.

Illetve:
name = $('<td>', { }).html(response.version);
nameLink = $('<a>', {'href': 'get-document/id/'+ response.name});
name.append(nameLink);Ha a "name" cellába szeretném berakni a "nameLink"-t akkor azzal tér vissza, hogy a name-nek nincs append / html fv-e.
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Most néztem csak vissza, igen arra gondoltam amit a 463 alján irtál

-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Uhh, ennyire nem pro a kamera.

Irányításnál 2 opció van. Elindítom balra a kamerát, majd leállítom a forgást.De ez a mousehold() érdekesen hangzik, ezt meglesem.

Szerk.: Most nézem ez sem jó így. Mert így folyamatosan küldené az infót, én meg pont ezt akarom kiküszöbölni. Rányomok elküldi, hogy menjen pl balra, majd amikor elengedem akkor pedig leállítja a forgást. Akkor talán az utolsó példámat írogatom még át jobban.
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Talán a mousehold a nyerő megoldás, de ha a mostani elgondolást követed, akkor sincs szükséged a click eseményre. Simán ellenőrizd amit akarsz a mouseup és mousedown belsejében, és ezeket csak egyszer regisztráld be a click helyett.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Van mód arra is, hogy az egér mozgását kövesse a kamera, itt egy srác felrakott egy demót is az egérmozgatás irányának detektálására: [link].
Itt pedig arra mutat demót egy másik emberke, hogy hogyan tudod detektálni a mouseup, mousedown, mousemove eseményeket: [link]
Egyébként úgy látom, attól szeretnéd függővé tenni a kamera mozgását, hogy a felhasználó meddig tartja lenyomva az adott gombot - tehát amíg nyomja, addig mozogjon az adott irányba.
Ebben az esetben meg mindig hozzá kell adogatni az adott pozícióhoz egy bizonyos mennyiséget, amennyivel a koordinátákat egy lenyomásra szeretnéd arrébb mozgatni - aztán persze tovább lehetne fejleszteni úgy is, hogy mondjuk egy idő után a mozgás gyorsuljon, stb. -, és találtam egy mousehold() eventet létrehozó plugint is: [link]. Ez azért lehet hasznos, mert mondjuk itt elég átadnod a függvényt, amit szeretnél addig ismétlődően végrehajtani, amíg tart a gomb nyomva tartása. Ezzel végül is megspórolod, hogy külön-külön kelljen kezelned a mousedown, mouseup eseményeket, ez elintézi, végül is ennek az összevont kezelése a dolga a pluginnek. -
Speeedfire
félisten
A divek csak azért vannak, hogy lehessen hozzájuk eseményt kötni. Illetve csak ez az egy click esemény van rájuk.
<div id="nagykor">
<div title="Közép" id="kozepre" class="iranyit"></div>
<div title="Fel" id="fel" class="iranyit"></div>
<div title="Bal" id="bal" class="iranyit"></div>
<div title="Jobb" id="jobb" class="iranyit"></div>
<div title="Le" id="le" class="iranyit"></div>
</div>A irányít egy nagy kör, amiben nyilacskák vannak, ezzel mondom meg az ajaxnak, hogy most merre is menjen a kamera. Bal/jobb stb.
Ennyi az összes irányít div (egyelőre). Nem jön létre új belőlük. Ezek csak "statikus" div-ek.
A click eseményt azért akartam elkapni, hogy megtudjam utána vizsgálni, hogy szám-e activecam és ha igen, csak akkor nézem tovább, hogy most lenyomtam a gombot vagy felengedtem. Ugye ha megnyomom, akkor elindítja az ajax hívást az ipkamerának az adott paranccsal, amikor elengedem akkor pedig leállítja.
Igazából funkcióját tekintve megy az irányítás, csak épp ezekkel van teleszemetelve az egész. Ha meg nagyon sokszor van pozicinálva akkor akár 20-30x is elmegy már a végén a parancs.
Ha jól értem akkor ki kellene venni a click esemény figyelését és csak a lenyomást, felengedést kellene figyelni.Ha jól sejtem akkor erre gondoltatok:
$(document).ready(function() {
$('.iranyit').mouseup(function(){
if (IsNumeric(activecam)) {
var merre = $(this).attr('id');
control('stop', merre);
}
else {
error();
}
}).mousedown(function(){
control('stop', merre);
});
}); -
válasz
Speeedfire
üzenetére
Mondjuk gondold át jobban, hogy mit szeretnél és mit írsz. Nem lenne rossz, ha a HTML kódodat is idehajítanád, sokat segítene a gondolatolvasásban.
Nyitott kérdések:
- Mi a szándékod a divekre levetítve?
- Mi is pontosan az az .iranyit?
- Egy van belőle vagy több?
- Létrejön több példány belőle, vagy egy létezik az oldal élete során?Ettől függ a válasz.
Úgy tűnik egyre jár az agyunk Sk8erPeterrel

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
A click eseményen belül miért kötsz újabb mouseup, mousedown eseményekre függvényhívásokat? Igazából ennek logikátlanságára próbálta felhívni a figyelmedet Karma is.
Tehát tulajdonképpen itt azt csinálod, hogy amint megtörténik a click() esemény, akkor újból és újból újabb eventeket kötsz rá az adott elemre, totálisan feleslegesen.
Akkor döntsd el, melyik eseményre akarsz feliratkozni, mivel.
Simán ki lehetne ebből hagyni a click()-et is, persze most kérdés, mi a pontos célod, olyan nagyon nem gondolkoztam el a függvényeiden, de az látszik, amit a kolléga mondott, hogy mindig újabb eseményeket kötsz az elemre. -
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ragad az AJAX, ja... Az a technokol.
$('.iranyit').click(function() {
$(this).mouseup(function(){
control('stop', merre);
}).mousedown(function(){
control('start', merre);
});
}
else {
error();
}
});Te a kiemelt részen újra meg újra új egér eventhandlereket kötsz rá szerencsétlen elementre, emiatt szaporodnak fel a hívások - mindegyik meghívódik, mivel nem csinálsz ellene semmit.
-
Speeedfire
félisten
Ipcamera ismét.

Olyan gondom lenne vele, hogy:
Működik a rendszer, az ajaxos kérések meg minden. De! Ha egymás után ugyan azt a kérést kérem, akkor egy idő után ha ismét kérem ugyan azt, akkor már 3-4-5-stv X indítja el a kérést a kiszolgáló felé. Ezt szépen mutatja is nekem a console.Csak egy példa (az egészet nem szívesen linkelném be, mert már vagy 300sornál van a js).
function ajax_set(szam) {
activecamip_ertek();
$.ajax({
type: "GET",
url: ip+'decoder_control.cgi',
data: ip[1]+"&command="+szam
});
}Pl ez. Meghívom kattintásra az ajax_set() függvényt. A paramétere egy szám. Beragadna az ajax? Létezik ilyen? A használt változókat megnéztem, de nem volt tömb egyik sem. Így nem értem miért lehet ez.
Főként akkor csinál ilyet, ha egymás után többször van ilyen kérés. Kamera pozicionálásnál pedig elég sokszor van.
Pedig aztán csak annyi lenne, hogy amikor rányomok az egérrel akkor indít egy pozicionálást, amikor eleresztem akkor pedig befejezi azt.
Az meg csak ennyi:
$('.iranyit').click(function() {
$(this).mouseup(function(){
control('stop', merre);
}).mousedown(function(){
control('start', merre);
});
}
else {
error();
}
});
});function control(mit, merre) {
if (merre == 'fel') {
if (mit == 'stop') {
ajax_set(1);
}
else {
ajax_set(0);
}
}
...
}Lehet, hogy a sok függvény kavar be neki?

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök
üzenetére
Egyébként teljesen igazad van, elolvastam még egyszer, amit írtam, és tényleg úgy lehet érteni, szóval jó hülyén fogalmaztam, sorry.

-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ja, ok, félreolvastam. Azt hittem a Drupalra mondod, hogy keretrendszer.

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök
üzenetére
Nem, én most kifejezetten keretrendszerre gondoltam, mint a Kohana vagy ehhez hasonló, ha NEM CMS-ről (tartalomkezelő rendszerről) van szó, csak rossz volt a megfogalmazás módja. Arra gondoltam, hogy CMS-ek közül Drupalt használok, mást egyelőre nem, mert ez nagyon bevált; ezentúl alternatív mód a fejlesztésre a keretrendszerek használata, de az nem összekattintgatós. -
Brown ügynök
senior tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
pl. Drupalt vagy más meglévő keretrendszert használni
Úgy érted tartalomkezelő rendszert.

-
Sk8erPeter
nagyúr
Tényleg, igazad van, a plugin külön oldalát nem néztem!
Na, a mobilos fejlesztés része nem lehetett egy egyszerű meló.+ martonx: köszi a választ mindkettőtöknek!

Ha végre lesz egy kis felszabadítható időm, megpróbálok belekóstolni mindháromba (nem összefüggő a felsorolás): JavaScriptMVC, KnockoutJS, ExtJS.
Egyelőre nehéz belelátni így távolról, hogy milyen mértékben gyorsítaná meg a munkámat kliensoldali fejlesztés terén. Mondjuk gondolom azért nem olyan durva mértékű a beleölendő munkaórák számának csökkenése, mint amikor mondjuk én PHP-kódolásnál a kód 0-ról történő megírása, egyfajta saját keretrendszer írogatása-csiszolgatása helyett egyszer csak rájöttem, hogy minek szopatom magam ezzel, amikor nagyon faszán lehet pl. Drupalt vagy más meglévő keretrendszert használni - a Drupalhoz meg még nagyon profi modulok is készülnek, plusz a saját modulírás is rohadt gyorsan megy jó kis beletanulási idő után.ExtJS UI-része tényleg nagyon durván széleskörű, igazából elvileg pont ez a lényege - a jQuery UI ehhez képest tényleg nevetséges, viszont az legalább - szerintem - totál egyértelmű, könnyű a használata, a hivatalos honlapon fent lévő példák alapján nagyjából kb. átlagban 30 perc lelesni a metódusokat, azok használatát, és megnézni a doksit az összes elérhető eseményre és property-re - a néha fellépő bugok javítása már más kérdés.
Aztán bárcsak lenne még időm arra is, hogy érdemben tudjam már összehasonlítani a jQuery-t pl. a MooTools-szal vagy Dojo-val...
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Akkor nézd meg ezt: http://knockoutjs.com/
Használtam, kellemes. És a legjobb dokumentációval, tutorialokkal rendelkező JS MVC framework, amivel találkoztam. -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ext JS semmivel nem tud többet, mint Jquery, viszont nagyon nehéz beletanulni.
Alapból viszont a Jquery UI-ja lóf@sz. Röhögve, féllábonis sokkal többet tud nála az EXT JS, meg a Dojo UI része. -
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
De a tényleges plugin oldalán ott figyel, hogy nem fejlesztik sehova!
Igen, gyorsan sikerült összeszedni az alapokat, bár nem is használom ki minden funkcióját. Leginkább a Controllert nem használom ki, mert nem CRUD jellegű dolgokat csináltam vele

Ext JS-t nem, de a mobilváltozatát (Sencha Touch) használtam, na annak van meredek betanulási görbéje... Nehéz volt, de megszelidítettem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"This feature and its documentation are in beta and subject to change before final release."
De ebben nincs benne, hogy már nem is fejlesztik tovább!Basszus, mindig rácsodálkozom, még JS-ből is mennyit lehetne és kellene fejlődni. A JavaScriptMVC-t sem volt még alkalmam kipróbálni, pedig rohadtul kéne. Inkább szopattam magam durván komplex kódok írásával.

De ez most eléggé felkeltette az érdeklődésemet.
A JavaScriptMVC-be gyorsan beletanultál?Tök más tészta, de Ext JS-t Ti már használtatok?
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Az EJS-t használtam igen, a JavaScriptMVC-vel együtt. Mondjuk nem nagyon tudok mit mondani róla, egy portál UI prototípusát fejlesztettem vele, ahol a különböző komponenseket ezzel generáltam, jól és egyértelműen teszi a dolgát.
A jQuery .template() béta és az oldal is figyelmeztet, hogy nem fejlesztik tovább
Szerintem emiatt nem célszerű ezzel beleugrani a template-ezésbe. -
Sk8erPeter
nagyúr
"Amúgy leginkább akkor hasznos ha szeretnéd különválasztani a js logikát a HTML kódtól ."
Nyilván, eddig is pontosan ugyanerről beszéltünk, és ez a lényege a JS template-ezésnek...Ez a Handlebars sem rossz, mondjuk első ránézésre őszintén szólva számomra a beépített .template() még egyértelműbbnek tűnt.
De mivel hosszabb távon nincs tapasztalatom egyikkel sem, így érdemben nem tudok róluk nyilatkozni, hogy melyik jobb vagy rosszabb.
Nektek van személyes tapasztalatotok ezekkel?
(Karma, gondolom ezek szerint Te már a gyakorlatban is használtad az EJS-t.) -
Frigo
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nem igazán ismerem de a Handlebars.js egy az egyben ugyanerre az elvre épül kiegészítve rengeteg hasznos helperrel. Amúgy leginkább akkor hasznos ha szeretnéd különválasztani a js logikát a HTML kódtól .
-
Sk8erPeter
nagyúr
Zsír.

Gondolom a "type" megadásával.Ja tényleg, van még egy ilyen is (.template()). Ezzel kapcsolatban tapasztalat? Hogy mondjuk miért nem érdemes használni vagy éppen miért igen? (pl. a másikkal szemben, ami nyilván robusztusabbnak tűnik)
(#442) martonx : és ha valaki nem a Razor syntax-t használja?
Akkor gondolom avvvvan, amit írtam. -
Speeedfire
félisten
Na, mi lenne velem nélkületek?!

-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
A Rasor szintax már @-al jelöli a beágyazott kódot.
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
De okozhat gondot (engem mondjuk nem érint, mert nem használunk ASP-t), ezért be lehet konfigurálni úgy is, hogy [% %] legyen a tag formátuma

-
Sk8erPeter
nagyúr
Jaja, "szemantikailag" nem túl szép, hogy keverve van a JS-kód a HTML-kóddal.
Ez az EJS igen jó, nekem a kliensoldali template-ezés terén viszont bőven vannak hiányosságaim, eddig élesben még nem használtam, pedig eléggé van létjogosultsága.
Egyébként konkrétan itt az EJS-nél ezek a template-ezéshez szükséges <%= nyitó- és %> zárótagek bizonyos esetekben nem okozhatnak problémát amiatt, hogy az ASP/ASP.NET short tagek is pont ugyanígy néznek ki?
====
(#439) Frigo :
igen, teljesen igazad van, most meg is néztem konkrétan 1.7.1-nél:
jQuery.fn.extend({
on: function( types, selector, data, fn, /*INTERNAL*/ one ) {
..........
},
..........
live: function( types, data, fn ) {
jQuery( this.context ).on( types, this.selector, data, fn );
return this;
},
.......
delegate: function( selector, types, data, fn ) {
return this.on( types, selector, data, fn );
},
..........Viszont mivel ez valóban így van, ez kérdésessé teszi számomra a teszt értelmét.

Akkor legfeljebb a plusz függvényhívás ideje adódik hozzá elméletben a közvetlenül történő .on() híváshoz... -
Frigo
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
1.7-től felfele az összes eseménykezelő már valójában az on()-t használja a háttérben csak más-más paraméterekkel hívják meg ,szóval nem olyan meglepő ,hogy nincs eget rengető különbség .
De Jquery-ben nem csak az on() az egyetlen amit így hasznosítanak újra (pl $.ajax, $.animate() stb.) -
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ja igen, tényleg, kiesett az emlékezetemből... Néztem én is pedig, úgyhogy utólag gondolatban az "egyetlen" szót húzd ki légyszi a hozzászólásaimból.

Mondjuk mentségemre szóljon, hogy már anno is azt mondtam, hogy a HTML kódot ki kéne takarítani a JS-ből, mert nem oda való.
Össze is raktam egy variációt, amit persze élesben nem használnék, mert a világban már feltalálták a template-eket

Én személy szerint szeretem az EJS-t.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Lehet ezt még kombinálni más módon is validra:
1.) [link]
2.) [link]
Utóbbi talán még áttekinthető is. Továbbra sincs szükség tehát a tömbösítésre.
Ez a teszt igazából elég megtévesztő, mert megint csak akárhányszor futtatom, más jön ki, pl. a .delegate() on document sokszor gyorsabbra jött ki, mint az .on() on document, persze nem olyan meglepő, mert gondolom függ attól is, hogy épp nem terhelte-e valami folyamat a procit, vagy tököm tudja, de én igazából nem tudtam levonni a konklúziót, hogy most az .on() hű de sokkal gyorsabb. Mindenesetre köszi, érdekességnek jó lesz később is lefuttatni más böngészőben!

-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Az oké, hogy ömlesztve valid, de amikor beszálltam ebbe a kamerás mókába még úgy nézett ki, hogy egy \ jelekkel tördelt, nem-éppen-szabványos multiline stringben volt a HTML anyag.
Erre jött rá a tömbösítés, mint kompromisszum.Nem hiszem, hogy az .on() jelentős lassulást hozna, feliratkozik a megfelelő DOM change eseményekre és nézi, kell-e attacholni.
Én eddig csak olyan tesztet találtam, ami az on/live/delegate lefuttatását méri, de hogy a minden-alkalommal-kézzel-attacholok-a-divhez megoldás hogy viszonyul ezekhez, nem tudom.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Bocs, totál félreértettem az imént, amit írtál, azt hittem, a második felére írtad a teljesítménybeli dolgot (az .on() függvény használatára, feltételezem, az sem vezet az optimális kódhoz, hogy jövőben létrejövő elemre kötsz eseményt, de mivel erről még tesztet, mérést nem láttam, ez egyelőre csak "spekuláció"). Így már világos!
Viszont most megnéztem, amit írtál, és a validálási parát stringgel nem igazán értem, mert így, stringre átírva is JSLint-valid a kód, igaz, itt "ömlesztve" van a kód, nincs sorokra szétbontva, talán átláthatóság szempontjából kevésbé jó, de mondjuk jelen esetben ez kevésbé számít.
Szerk.: most látom, az eredeti kódban is lemaradt a záró </div> tag, így igazából ez lenne a valid változat.
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Az első mondatot ajánlom ismét figyelmedbe.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ja, hát nyilván nem a legszebb megoldás, valóban ronthatja a teljesítményt, de ki a franc veszi azt észre?

Kliensoldali kód optimalizálása persze nem egy kinevetendő dolog, de a legtöbbször, pl. tipikusan weblapok esetében az ilyen jellegű "spórolás" tulajdonképpen a gyakorlatban teljesen felesleges. -
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Én javasoltam a múltkor (egy StackOverflow topik alapján), ez az egyetlen variáció amelynél a JSLint nem száll el validálási hibával. Más előnye nincs, teljesítményben rosszabb, de csak akkor jön ki számottevően ha millárdszor futtatja az ember

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Minek rakod egy tömbbe (video nevű) a HTML-kódot? Ahhoz elég lenne egy string is.
Amúgy ha olyan elemekre szeretnél eseményt kötni, amik majd csak a jövőben kerülnek a DOM-ba, akkor ott az .on() függvény (korábban .live(), ill. .delegate()). -
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nyilván nem, hiszen amikor a scripted lefut a jelenlegi formájában, akkor a már a DOM-ban lévő .streamekre rakja rá a click eseménykezelőt.
A 8-asnál a .stream selector visszaadja a dived, rárakódik a click handler, és mindenki boldog.
A 7-es kódnál ilyen még nem létezik, a körre kattintva meg nem fog újra lefutni az eseménykezelő hozzáadása, mert miért tenne ilyet.
Nézd meg az on() jQuery függvényt, mert az kell neked.
(1.7 előtt meg a delegate). -
Speeedfire
félisten
Ismét én....

Ma volt egy kis időm tovább írni a kódot, de valami megint nem kerek. A lényege az lenne, hogy a video stream-re kattintok akkor az id-ben lévő számot vissza adja, de valami miatt nem megy. Még csak be sem színezi. A színezés csak a script futása miatt kellene, hogy lássam megy-e vagy sem.
Ha csak simán van benne a video stream klikk funkció akkor okés a dolog, de így nem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
TonTomika
üzenetére
Ha ilyesmi kell, arra akkor a Waypoints oldaláról a Sticky Elements mutat példát.
-
TonTomika
aktív tag
Köszi!
A példaoldalak közül pont megtaláltam a nekem kellő megoldást is!Másra egyelőre nem hiszem, hogy használnám, bár a fentebb említett plugin most hozott egy rahedli új ötletet, de tartom magamat az eredeti koncepcióhoz.

-
válasz
TonTomika
üzenetére
Persze, klasszikus felhasználása a position: fixed CSS sornak

Láttam már Waypointsszal implementálva is, de lehet külön libraryvel is. Ha ezen kívül másra nem használnád a Waypointsot, szerintem emez jóval egyszerűbb.
-
TonTomika
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Köszi szépen, ez jónak tűnik!
Olyat szeretnék csinálni egyébként, hogy van egy fix header-em, és amikor elkezd lefelé görgetni, megjelenik szépen egy árnyék a header alatt, érzékeltetve, hogy a görgetett tartalom becsúszik a header alá.
-
TonTomika
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy jQueryvel tudok-e eseményt csatolni ahhoz, az interakcióhoz amikor a felhasználó lejjebb scrollozott az oldal tetejéről, illetve az eseményt visszafordítani, amikor teljesen visszascrollozott az oldal tetejére?
A válaszokat előre is köszönöm!

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Jó neked.

-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nem sok, de van.

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
TDK? Kinek van ideje ilyenre?

-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ja, hozok egy kis színt a topicba.

Ígérem, megpróbálom legközelebb jobban megfogalmazni a problémámat.

martonx: Lapozgatom majd serényen, ahogy van rá időm.
Jó sok példa van itt.Nem, diák vagyok. Csak néha ad ki a pár tanszék munkát, aztán elvállaltam, ha jóra sikerül akkor akár még TDK munkának is elmehet.

-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Kerestem egy-két egész jó e-bookot, bár tagadhatatlan, hogy te tartod életben ezt a topikot, hátha ezzel többet segítünk az idetévedőknek, mintsem a hülye kérdések tömkelegével.
http://www.learningjquery.com/
Tanár vagy? Mert velük szemben van némi előítéletem

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Írd a kérdéseket nyugodtan, csak egészítsd ki a megfelelő infókkal is.
A kérdéseid nélkül halott lenne a topic.
Legalábbis amúgy ahogy elnézem, nem sokan járnak errefelé kérdésekkel. -
Speeedfire
félisten
Igen, elvállaltam egy melót az egyik tanszékről, de nem pénzért és nem hívnak Istvánnak.

Érdekelt a dolog, ilyen összetett rendszerről meg amúgy sincsenek dokumentációk.
Maga a js jó volt, még ha nem is esztétikus, illetve lehetett volna egyszerűbb is. Szimplán máshol hibáztam, mint utólag kiderült.
Remélem ettől függetlenül mindenki megőrzi a segítőkészségét.
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nekem csak azzal van bajom, amikor vérpistikék elvállalnak egy melót jópénzért, és baromira nem értenek hozzá. Aztán addig könyörögnek mindenfelé fórumokban, míg mások valahogy összetákolják helyettük a cuccot.
Fórum valóban arra való, hogy kérdezzenek, nem pedig arra, hogy más helyett komplett webalkalmazásokat rakjanak össze apró darabonként, jószívű, segítőkész emberek. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Külön van minden, nem ma kezdtem azért.

Na és a megoldás azt lett amit írtál a szerk.2-ben. Átcopyztam netbeans-be nem is néztem, ő meg nem mutatta.

Megnéztem tc alatt F3-al és már mutatta is.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Azok alapján, amit eddig írtál, gondolom egy fájlban van a PHP-kód, a statikus HTML-tartalom, valamint a JS- és CSS-kód is.
Gondolom valahol tényleg szintaktikai vagy ehhez hasonló hiba van, de megint nem látunk sajnos teljes kódot, így nem tudjuk azt mondani, hogy figyeljééé máá, a 62. sorban van egy felesleges plusz karakter, ami borítja az egészet...
Először szedd szét, amit tudsz, pl. a CSS-tartalmat meg a JS-kódokat pakold külön fájlba, azt amúgy is úgy illik.
Minimálisra redukáld pl. a szerveroldali kóddal generált JS-kódot, ha elkerülhetetlen, hogy legyen pár sor, akkor is. Jól megtervezett esetben amúgy is elég, ha JavaScript-kódból mondjuk csak változóknak történő értékadást generálsz le, a többi mehet külön fájlba "statikusan".Szerk.: amúgy meg ja, ahogy Karma mondja, a fejlesztőeszközök sokszor egyből megmondják a tutit, vagy legalább rávezetnek a megoldásra, hogy mit sikerült elrontani.
Szerk. 2.: egyébként a JS-kód melyik részére mondja azt, hogy van unexpected token illegal? Ilyenekre figyeltél, mint az UTF-8 kódolás BOM nélkül és egyebek? (bár gondolom máshol kell keresni a hibát, de azért megkérdezem)
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Én most a helyedben elővenném a Chrome fejlesztői panelját, vagy a Firebugot a rókás böngetőben, és megnézném a Net fülön hogy pontosan mi is töltődik le a böngésződbe.
-
Speeedfire
félisten
Varázsolni? Hát...
A css rész most így néz ki ami erre vonatkozik:
.kor {
width: 20px;
height: 20px;
-webkit-border-radius: 10px;
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
-moz-box-shadow: 0px 0px 5px #000;
-webkit-box-shadow: 0px 0px 5px #000;
box-shadow: 0px 0px 5px #000;
background-color: #e5e5e5;
margin: 5px;
float: left;
}
.kor.active {
background-color: #008000;
}Illetve, ahogy nézem a js sem megy. Ezt írja a js-re:
Uncaught SyntaxError: Unexpected token ILLEGALA weben pedig jó...[link]
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nem varázsoltál valamit a háttérben? A .kor.active elvileg IE6-on kívül mindenhol kell, hogy működjön.
-
Speeedfire
félisten
Meglett a hiba oka, eleve rosszul írattam ki a php-val a kör class-nál az id-t és amiatt ilyen lett id="kor-""1". Ez volt a gond vele.

De átírom az egészet, olyanra amilyenre javasoltad, elegánsabb mint ez enyém.

Viszont a netbeans nekem sír a .kor.active miatt és a css is összeesik...
Invalid content azt írja.

-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Túlságosan ráérek. [link]
0) A hosszú beágyazott HTML-hez nem nyúltam érdemben, csak átírtam JSLint által validálható kóddá. (Hasznos ám, nyomkodd sűrűn.)
1) Kijavítottam a felesleges #-ot, jé működik a hozzáadás és törlés is.
2) Semmi szükség a toString()-re fenn, hiszen stringet kapsz a split után
3) A színt bízd inkább a CSS-re, ne huzalozd be a kódba, semmi köze hozzá.Az ilyen codemetikába, hogy legyen minden változód azonos nyelvű, inkább nem másztam bele, de oda kéne figyelni rá a jövő érdekében. És a logikát is rád bízom inkább, a te bajod

-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nem ártana, ha a HTML kódod releváns részleteit is idetennéd, mert a gondolatolvasás nem egy univerzálisan elvárható képesség

Nekem például egyáltalán nem világos, hogy most akkor a divek ID-jét te adod hozzá szkriptelve, vagy már előre megírtad, mert se a kódból nem látszik, se a zagyva szövegből.Oké, már látom, hol tákolod bele. Nem kéne hashmarkot tenni ott bele egyrészt, másrészt nagyon ronda, nézd át az idézőjeleket. Jobb lenne, ha ezt a fragmentet valahol máshol tárolnád és klónoznád szerintem.
Sőt még jobb lenne, ha a jsFiddle vagy a jsbin szolgáltatását elkezdenéd használni, és onnan linkelnél, mert ez így fájdalmas mindenkinek.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére

Konkrétan egyedi id-t szeretnéd adni pár div-nek. Az id[1] adja meg a számot, hogy melyik div-ről lenne szó, de még elég akarom fűzni, hogy kamera.
Ilyet szeretnék kapni a végén: <div id="kamera-1"> vagy <div id="kamera-2"> stb
Viszont valami miatt nem így csinálja, hanem ahogy fentebb írtam.<div id="#kamera-" 1""="">"
Esete már több verziót is próbáltam már.
var id_szam = id[1].toString();
var id_szam = id[1]."";De mindig az volt az eredménye ami fent.
Az egész kód így néz most ki.

$('.kor').click(function() {
var color = $(this).css('background-color');
var id = $(this).attr('id').split('-');
var id_szam = id[1].toString();
var kamerak = '#kamera-'+id_szam;
if (color == 'rgb(0, 128, 0)') {
$(this).css('background-color', '#e5e5e5');
$(kamerak).remove();
}
else {
$(this).css('background-color', '#008000');
var video = '<div id="'+kamerak+'">\n\
<video controls="" autoplay="autoplay" src="http://localhost:8080/valami.asf" width="640" height="480" >\n\
<object data="http://localhost:8080/valami.asf" width="640" height="480">\n\
<embed src="http://localhost:8080/valami.asf" width="640" height="480">\n\
Your browser does not support video\n\
</embed>\n\
</object> \n\
</video> ';
$('#right').append(video);
}
});
});
martonx: Minden bizonnyal.
De 2-3 óra gugli után sem találom meg a megoldást, akkor kérdezek. De azt hiszem pont ezért is van a topic. Ha valami nem megy akkor meg lehet kérdezni.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
hagyd, majd megoldja. Gugli, meg az önképzés, fejlesztői eszközök neki is a barátai (lehetnének), de ő kérdezni szeret.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
"Azt szeretném visszakapni itt, hogy #kamera-1 //az id[1] értéke egy szám minden esetben
Viszont, ha használom a selectorban a kamera változót akkor a html-ben már nem jó.
<div id="#kamera-" 1""="">"
Huhh, néha nem egyszerű kiigazodni a kérdéseiden, egy miniatűr, félig repedt információmorzsából kiindulva.
Mi az, hogy "ha használom a selectorban a kamera változót, akkor a html-ben már nem jó"?
Hogyan használod? Nem írtál erről semmi egyebet... -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ja, csak megint kötözködni akartál velem.

De tovább mennék, lassan épül fel a rendszer...
Adott ez a kódrész:var kamera = '#kamera-'+id[1]+'';
Azt szeretném visszakapni itt, hogy #kamera-1 //az id[1] értéke egy szám minden esetben
Viszont, ha használom a selectorban a kamera változót akkor a html-ben már nem jó.
<div id="#kamera-" 1""="">Igaz nem jquery kérdés, hanem inkább javascript, de hátha valaki tudja a választ.

Illetve valami miatt nekem ez a html5 videó beágyazás nem megy, nem jelenít meg képet se chrome, se ie, se ff alatt.
<video controls="controls" autoplay="autoplay" src="http://localhost:8080/valami.asf" width="640" height="480">
<object data="http://localhost:8080/valami.asf" width="640" height="480">
<embed src="http://localhost:8080/valami.asf" width="640" height="480">
Your browser does not support video
</object>
</video>
Új hozzászólás Aktív témák
- Hyundai, Kia topik
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Spórolós topik
- Parfüm topik
- Gyúrósok ide!
- PlayStation 5
- Építő/felújító topik
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- További aktív témák...
- Iphone 17 Pro Max 256gb,bontatlan,független,Eu
- IPAD 8.Gen (2020) Wifi+Cellular Space Gray 128GB , Magas Akku %, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s
- ÚJ bontatlan Apple iPhone 17 Pro Max 256GB ! aktiválástól 1 ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

>> itt az is kezelve van: 

Egy feladat bármikor bővülhet is, lehet, hogy csak szép lassan terpeszkedik elég nagyra, és ha mindenféle összegányolt hányadék van benne, akkor feleslegesen nehezen követhető lesz egy idő után.