- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
VR6-Fan
veterán
válasz
Xantomas #6973 üzenetére
szerintem ott a hiba hogy lassan engeded a féket.
én úgy szoktam az alul nyomaték szegény kis autómmal hogy állunk egy helyben fék kuplung benyomva, ha indulni akarok akkor leugrok a fékről és párhúzamosan vele a kuplungról is addig a pontig ahol már érzem hogy megtudom tartani legalább egy helyben az autót a kuplunggal (ehhez kell a gyakorlás meg az autó ki ismerése), közben meg rárúgok a gázra (nem vészesen csak hogy kb 1500-2000 legyen a fordulat) és ott megtartom, majd szép lassan lépek le a kuplungról és a gázból is egy picit vissza veszek.ha elég ügyes vagy akkor egy cm-t se gurulsz meg, ha meg kevésbé akkor meg egy nagyon minimálisat.
az egész folyamat az elindulástól addig amég leszállsz a kuplungról nem tart 20sec-ig ennyivel bőven nem fogod le gyilkolni a kuplungot.
-
:-I
tag
válasz
Xantomas #6965 üzenetére
VR6-Fan leírta már, csak gyakorolni kell.
Nekem is kellett gyakorolni, de most már megy.
Ma olyat láttam, azt hittem besza-behu.
Tanulóautót előzöm meg (inkább elhaladtam mellette), átnézek egy pillanatra, oktató olvas, egyik lába felhúzva.
Mindezt városon belül. Ha a tanuló netán elbénáz valamit?
-
vwpolopg
őstag
válasz
Xantomas #5729 üzenetére
Ha már megkaptad a petzvalban a vizsgaigazlolást akkor mehetsz az okmányirodába intézni a jogsit úgy tudom... de ez nem 100%, csak nekem pl nem mondtak, hogy kelleni fog meg az orvosi a. 2 példányod van amúgy, egy eredeti és egy másolat, a másolatot kaptad meg, az eredetit pedig a kresz vizsga után adták vissza.
-
Tibcee
tag
válasz
Xantomas #5022 üzenetére
Volt már téma: nem kell újra leraknod a Kreszt, mivel az elsősegély külön vizsgának számít.
3-4 nap alatt lazán meg lehet csinálni. Voltam tanfolyamon, begépeltem az elméletet, ami kemény 6 oldal, de tényleg annyi, amit kérdeznek(ha kell átküldöm). Ezen kívül tudd a stabil oldalfekvést +a lélegeztetést+ ha nagyon profi akarsz lenni, akkor a Dessault-kötést. Szvsz nem érdemes halogatni, mert kis odafigyeléssel könnyen abszolválható vizsga. -
nemma
addikt
válasz
Xantomas #3875 üzenetére
Megértem, hogy izgulsz, de azért nem kell befosni, nem szemét az összes vizsgabiztos!
Nekem például mindent ment elsőre és ehhez azért hozzájárult a vizsgabiztos jóindulata is! Igen, az is volt neki! Kb majdnem végig gyorsabban mentem, mint lehetett volna és borzasztó szarul parkoltam be a forgalmi vizsgán, mégis megkaptam.
Ez persze nem azt jelenti, hogy szard le magasról, csak hogy nem az összes egy szemétláda -
nemma
addikt
válasz
Xantomas #3868 üzenetére
Osztom uborka3 véleményét, ezért nem buktathat meg, legrosszabb esetben kapsz egy hibavonalat, de az még nem a világ vége!
concret_hp: Én is fulladtam az elején, de azért mert akartam tartani a tempót a többi autóval. Aztán az oktató felvilágosított, hogy nekem most nem ez a dolgom, azt majd később megtanulom. Azóta már megy
Valamint mikor befordultunk egy utcába, mindig megkérdezte, hogy a táblák megvoltak? Mondom, nem, de ez is csak idő kérdése, egyre több dologra tudsz majd figyelni és jobban fogod érezni az autót, úgyhogy ne aggódj! Min is tanulsz? -
uborka3
tag
válasz
Xantomas #3868 üzenetére
Az első verzió a jó, ezért kizárt, hogy buktat.Egy jobbkezes kereszteződést lassitva fékkészenlétben kell megközelitei, ha szükséges egyes fokozatba.Az, hogy indokoltnál jobban lelassitod az autót miután majdnem elütöttek az miért lenne veszélyeztetés!
#3869 Szerintem nem sok, ezt még simán kinövöd!
-
jerry311
nagyúr
válasz
Xantomas #2340 üzenetére
Én egy Fiat kombin tanultam. Semmi gáz nem volt tolatással. Nem az számít mekkora az autó, hanem hogy milyen távol vannak a kerekek az autó hátuljától, meg mennyire látod hogy hol az autó vége. Ez kombiknál jó mert vége van és kéesz, sedan-oknál probléma lehet, hogy hol is az autó vége, mert nem látszik. Mint írtam semmi gondom nem volt kombikkal, sedanokkal a mai napig nem tudok rendesen tolatva parkolni, nem érzem a hátuljukat, mindig hagyok vagy fél métert.
Teherautóval megint csak pofonegyszerű a dolog, akkora tükörből mint ami van rajtuk, nem is lehet nehéz. Hiába van 8 méter autó az ember mögött.
[Szerkesztve] -
-
bambano
titán
válasz
Xantomas #2290 üzenetére
Minden flame nélkül: a sofőrök azon része, aki nem járt még a Hungaroring vezetéstechnikai központjában és nem látta saját szemével, hogy mi hogyan van, soha nem fogja tudni, mekkora marhaságokat tanítottak neki.
A saját határait is csak a csattanás előtt 3 méterrel fogja megtudni.
Azt már csak csendben jegyezném meg, hogy a 30 éves ikerlámpás zsiguliban is volt fékrásegítő, tehát kicsi a valószínűsége, hogy ma bárki olyan autót vegyen, amiben semmi szervó nincs. -
bambano
titán
válasz
Xantomas #2262 üzenetére
Nem volna egy hülye gondolat, ha az oktatók modernizálnák az oktatási szokásaikat a mostani kocsikhoz...
Én pl. kiirtanám a motorfék oktatását, leszoktatnám a hallgatókat a 10-2 óra kormányfogásról, megtanítanám őket rendesen fékezni, stb. Sok oktató még mindig a 120-as skodához igazítja a tanmenetet... -
jerry311
nagyúr
válasz
Xantomas #2217 üzenetére
Na igen...
Most is vannak még ''köcsögök'', pl a második vizsgámon...
Na mindegy, ez most jól jött ki. Csúszópénzről annyit, hogy az oktatótól kapott egy üveg jeges vizet a kedves vizsgabiztos, hogy jobban bírja a meleget.
Az se lenne rossz, elmenni hivatásosnak és kékvillogós határőr buszt vezetni. -
AMD Power
titán
válasz
Xantomas #2197 üzenetére
Meg buktam de volt egy pár pozitív dolog is a vizsgán. A bukás oka nem adtam meg a jobb kezet. Vagyis nem néztem be az utcába.
De viszont ami ''jó'' volt. ''Jól'' ment a vezetés. Nem éreztem azt ,hogy nem vezettem 1.5 hónapja. Nem izgultam már annyira. A vizsga biztos pedig nagyon szimpatikus volt szerintem sem paráztam annyira.
A paukolással nagy mákom volt. Innen is látszik ,hogy a vizsga biztos is milyen jó fej volt. Orral parkoltam be egy akkora résbe ahová két S80 Volvo még be fért volna. Nem szólt érte. -
jerry311
nagyúr
válasz
Xantomas #1975 üzenetére
Japánban szükség van rá, hogy minden pontos és jó legyen. Egyrészt beléjük van nevelve, másrészt az országnak kb. nulla saját természeti kincse van. így az import nyersanyagokkal olyan jól gazdálkodnak, ahogy csak lehet. Márpedig a minimális selejtarány mellé ugye kimagasló minőség tartozik. Szóval nem véletlen, hogy az egyik pontos a másik meg...
-
válasz
Xantomas #1375 üzenetére
Gondolom ezt már nem olvasod a vizsga előtt, de egy kalappal!
Amúgy szerintem aki gyakorol valamiféle tesztsorokon (több kell!) akkor maximum akkor ronthatja el, ha túlságosan izgul. A kérdések felére az utcáról bejőve is megadható a válasz. A 3 pontos közlekedési szitukat kell tudni, és akkor már nagy baj nem lehet! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bittorrent topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi haladó szinten
- AliExpress tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- Autóhifi
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- LEGO klub
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest