-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
Elször is köszönöm a válaszokat.
Igen js, fentebb irtam és igen azért ide irtam
W3 az alap, akár a stackoverflow
Nem elakadtam, mert ezt senki se mondja el.
Vettem udemy-t, magán órát, youtube, grashopper, edabit..stb
De mindenütt az van, hogy ott ülök, és ezt hogy kellene program nyelven kivitelezni.példánál maradva:
Nincsenek lépések, csak az hogy szomjas vagy.
Ez csak akkor lehetséges, ha már tudod a lépéseket /nem azt hogyan kell lépni, az ok, a terv nincs meg/ , de azokat honnan tudom meg?
Mert, ha elmondja valaki akkor: "jaaaa, tényleg"Tehát nem az elkésztés a tervezés nem esik le. Valami tervet tuti csináltok , de mivel én az elején vagyok, nekem az apró dolgokhoz is meg kellene csinálni, hogy később nagyobb tervet készthessek.
Az elakadtam, utána nézek, sem működik, mert fogalmam sincs minek nézzek utána, hisz nincs terv, nincs lépés, csak üres képernyő van.
pl edabit: very easy ment, uncsi volt, rengeteget megcsináltam, borzasztó egyszerű volt. Viszont az easy meg borzasztó nehéz, az nem ment, ott ültem, fehér képernyő, mert nincs lépés, nincs terv. Azokat tudom, hogy ha ez a lépés, akkor hogy irom le, de mi a lépés arra nem jövök rá.
-
coco2
őstag
Van egy még viccesebb lehetőség, csak az extra kódolás. Z indexben legfelülre kiraksz egy cudar nagy div-et beállított háttér színnel (akár fehér akár fekete). Html-ből csinálod, nem kell hozzá script akasztani a betöltést. Töltés közben bármi is kerül ki nem nagyon fog látszani semmi, mert takarva lesz. Én a magam részéről a fehér színt választanám, mert az az alapértelmezett, míg tölt a böngésző (leszámítva mobil platformon, ahol fekete az alapszín). Onload-on elintézed, amit kell, aztán a takaró div-et átrakod display none-re. És hirtelen oda került a kész eredmény egyben.
-
Rimuru
veterán
Amugy erre fele indulnek el, MDN: prefers-color-scheme.
-
-
martonx
veterán
Ez esetben a GDPR-nek semmi dolga nincs a localstorage-el, hiszen te saját magad nem tárolsz semmilyen adatot. A user saját gépén tárolódik a saját geolokációs adata, aminek engedélyezéshez kap is a böngészőtől felugró ablakot, szóval nyugi.
Akkor lenne mindez érdekes a GDPR szemszögéből nézve, ha ezt az adatot magadhoz továbbítanád, és mondjuk a saját adatbázisodban minden egyes userhez letárolnád.
Nem kell ezt túllihegni. -
coco2
őstag
Az elsődleges gdpr irányelv az elszámoltathatóság. Le kell írnod, milyen adatot kérsz el, miért kéred el, mire és hogyan használod, tárolod, változtatod, frissíted, hogyan nézhetik meg a felhasználóid, milyen adatokat tárolsz tőlük aktuálisan, hogyan kérhetik a törlését. És aztán be kell tartanod. Bármi adatot bármi célra kértél el, tényleg csak arra használd, különben kaphatsz a nyakadba alapos büntetést (mert az jellegében olyasmi, mint a sikkasztás). _Kényelmes_ lehetőséget kell adnod a felhasználóidnak, hogy jó előre elolvashassák, mit, hogyan, és miért csinálnál, és eldönthessék, hogy azt elfogadják-e, vagy sem. Ennyi a gdpr-ről.
A local storage-et illetően nem sikerült precízen elmagyaráznod, mire, hogyan, és miért használnád, így nem sokat tudunk róla véleményezni. Esetleg írd meg róla az adatkezelési tájékoztatót, azt elolvassuk, és akkor majd véleményt tudunk róla írni.
A gdpr irányelveken túl léteznek közösségi irányelvek is. Például egy YT véleményvezér lehord a marhaságaidért, az alkalmazásodat lehúzhatod a budiban
-
coco2
őstag
Megkérdezhetem miért találtad "bénának" a forgót?
Aktuálisan szintén van loading indicator problémám, de én nem bénának találtam, hanem kompatibilitás kérdések miatt húzom a számat.
Amit egyenlőre én csináltam, az egy még sokkal bénább dolog. A teljes div-et egy másik div-vel takarom le (z indexet írok át, és a másiknak fölé rakom). A takaró div kapott fehér hátteret, így nem látszik, ami mögötte van. És egyenlőre placeholder-ként egy darab szöveg van a takaró div-en "please wait". Na ez aztán a tényleg béna
Viszont 100% böngésző kompatibilis.
-
disy68
aktív tag
Amikor lekéred az új adatot, amivel bővíted az oldalt, akkor megjeleníted a spinnert. Amikor betöltött az adat, akkor berakod a DOM-ba, ahova annak kerülnie kell.
Miután ez megvan, akkor ahova került az új tartalom, megnézed a tartalomban van-e új img, ezeket kigyűjtöd.
Itt lehet akár két lehetőség is
- Megszámolod mennyi van, majd feliratkozol a képek load és error eseményeire és amikor bármelyik bekövetkezik, akkor kivonsz egyet a számlálóból, ha elérted a nullát, akkor elrejted a spinnert.- Vagy a képeket beburkolod egy-egy Promise-ba a resolve/reject a kép load és error eseményeire következik be. Bevárod az összes Promise-t és elrejted a spinnert.
ha van egy images nevű tömböd, a képekkel, abból így lesz egy promise lista:const imagePromises = images.map(image =>
new Promise((resolve, reject) => {
image.onload = () => {
console.debug('image loaded', image);
resolve(image);
};
image.onerror = () => {
console.error('image not loaded', image);
reject(image);
};
})); -
Silεncε
őstag
Az újnál a widget maga egy iframe-ben van (kvázi mint egy új oldal az oldalban). Ha kiválaszt a user egy új helyet, akkor az hív egy
postMessage
-et (ezzel tudsz window-ok között kommunikálni, ahogy iframe-window között) és elküldi az újonnan beállított adatokat (amire valszeg az iframe-ben van téve egyeventListener
és az futtatja le azinit
-et.Ez is járható út (bár nekem fura), de ha ezzel mész, a példakódban mindenképpen cseréld ki a
postMessage
második paraméterét, ahol a példában "https://weatherwidget.io" van a saját oldaladra (vagy *-ra, de ezt nem szabad), különben domain mismatch miatt nem lesz kiküldve az event és nem fog működni (postMessage: [link]) -
disy68
aktív tag
Nem az "axios-szal volt gond", hanem a böngésző nem fogja kiértékelni a script tag-ekben lévő kódot, amit innerHTML-ként megadsz biztonsági okokból. Egyes libek persze csinálnak olyat, hogy ezekre hívnak még egy eval-t, ami nem feltétlen jó.
Egyébként nincs sok szükséged a teljes js-re, amit a getcode ad, elég a 'https://weatherwidget.io/js/widget.min.js'-t behúznod az oldaladra és betölteni a getcode által adott linket (<a ... /a>) ugyanis az a kód is pont ugyanezt csinálja csak dinamikusan (létrehoz egy script tag-et megadja az src-t, beállít egy id-t neki és hozzáadja a dom-hoz).
-
-
-
sztanozs
veterán
Mármint jó kérdés még mindig hogy mit és hol szeretnél csinálni. Ugye a php a szerver oldalon fut, js meg - általában - kliens oldalon. Szóval minek mit kellene hogyan összeállítania?
1) kliens <--- te szervered <--- távoli szerver
2) kliens <-+- te szervered
|
+-> távoli szerver -
nevemfel
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest