Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• jetarko
    csendes tag

Sziasztok!
    Tudtok jó Java "tananyagot" ajánlani? Az alapokat tudom, az OOP rész nem teljesen tiszta, hogy mit hogy kell használni.
    Grafikus alkalmazások készítéséhez is keresnék tutorialt.

Sziasztok.

Csinálgatok egy weboldalt Spring mvc-vel még mindig:) Ma gondoltam rá, hogy tudnám ezt rendesen optimalizálni mobil-ra. Az opciók:

- Spring mobile: elég jónak tűnik, mert mivel kevesebb adat jelenik meg úgyis, ezért kevesebb adatot is kellene átadni, ezért létrehozhatnék új template-t is mobilnézethez és nem kéne annyit css-sel szórakozni.

- Spring Android: elkezdtem az androidos appokról olvasni, mert nem fejlesztettem még android-ra. Néztem lehet native meg webapp-ot is csinálni, de a webapphoz url-ket kell hívogatni ami json/xml adatokat ad majd vissza, de mivel a meglévő controllereim nézeteket adnak vissza, ezért nem lenne túl optimális ez. Ekkor ráakadtam a spring webservice-re és ez tetszett a legjobban.

- Spring restful webservice: Ahogy olvastam a webservice-s dolognak az lenne a lényege, hogy egyszer megírom a szerveroldalam és innentől kezdve mind1, hogy ezt weboldal, android,ios vagy különböző weboldalak hívogatnák. Azonban mivel ezek restful, soa-s dolgok ezeknél a template engine rész teljesen kieshet és ez még tetszik is, mert mondjuk webhez átírhatnám angular js-re, továbbá azt írják neten, hogy igazán jól kinéző ui-t csak kliens oldalon lehet összehozni és a serveren való renderelés meg overkill,de ezt se igazán értem. Ha átírom az egészet webservice-re, akkor pl a html-s nézetek kerüljenek ugyanabba a war-ba vagy szervezzem ki új war/jar-ba vagy nem tudom mibe. Ekkor továbbgondolkodtam és rájöttem, ha külön tudnám ezeket bontani akkor kitudnám rakni őket külön szerverekre is(nem tudom ennek van-e értelme). Ahogy olvasgattam tovább, láttam, hogy ez a módszer viszont rontja a seo szempontokat(nagyon nem értek hozzá). Na meg mintha ezt jobban is lehetne tesztelni, mint a sima template engine-s megoldást.

Melyik megközelítést szokták alkalmazni általában valós projekteknél? Nekem ez a webservice tetszik a legjobban, de biztos van több hátránya is.
    Eddig még csak spring-el szórakoztam és tetszik is, ezért nézegettem csak spring-es témákba.
    2 hét múlva kezdem el szakdogám és nem tudom melyik úton induljak el. Nem a könnyű út érdekel, hanem az optimális, ami persze alkalmazásfüggő, de mivel egyszer majd nagy projekteken akarok dolgozni, azt az utat járnám inkább:)

Vki tisztába tudná rakni ezeket a gondolataimat? Ha vki végigolvasta és válaszol, köszi. Ha sok ökörséget írtam bocsi:)
    Amúgy lassacskán lehetne csinálni vmi haladó java forumot is.

Új hozzászólás Aktív témák