- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
plaschil
aktív tag
Köszönöm a segítséget!
Ehhez valami tutorial videó, hogyan működik a push-pull úgy hogy win+eclipse kombó van fenn, tudtok adni?
A letöltéstől kezdve...
GitHub-ot próbáltam, de nekem k. bonyolult volt. Meg se tudtam jegyezni a tutorial videó alapján. -
Pitu
aktív tag
Most kapásból pusztán elmélkedni tudok, de hátha:
- Véletlenül nem futtatod több szálból is ugyanazt a kérést?
- Esetleg a kétféle timeout ami látszólag ugyanannyira van állítva, nem eredményezi azt, hogy külön-külön önmaguk is indítanak még 1-1 kérést a timeout után?Esetleg debugger módban megnézném, hogy amikor fut a kérés akkor az pontosan honnan hívódott, a stacktraceben ennek szépen látszania kell.
Sianis
Gyorsan összedobtam egy egyszerű kérést localhoston. Meghívtam egy jsp-t aminek állítottam egy megfelelő sleep-et, hogy timeout-oljon a kérés. Teljesen jól működik ott.
Debug jó ötlet. A kétféle timeout biztosan nem indít újabb kérést. -
pakriksz
őstag
Megoldottam, végigkeresi az üres string attribútumos(mert van ilyen az xml-ben, így szerencsére nem kell az összes tagen végigmenni, mert csak ezeknél fordulhat elő üres tag) tageket, és beilleszt egy space-t. Így külön zárja le. Azt olvastam az xml-nél az a szabvány ha nincs semmi a tagek között akkor <Tagnév/> a szabályos, de azért jó lenne ha a DOM-ban be lehetne állítani hogy formázgathatja-e vagy sem.
-
Blaise
veterán
-
shev7
veterán
-
loszerafin
senior tag
Sziasztok!
Urak, hozzátok fordulok végső menedékként, mivel egyszerűen nem találok megoldásd. Nem vagyok egy XML profi, de most XML-es problámám lenne. ArrayList-et vagy más String tárolására képes Java típust kell utaztatnom XML-ben. Ez megoldható valamilyen xsd:complextype-al?
Tehát az a lényeg, hogy String tömböt akarok visszakapni, ha jól tudom akkor Axis MessageElement[]-ben tudom kinyerni. Viszont itt hibát kapok, mivel az ArrayList-tel nem tud mit kezdeni, viszont nekem valamilyen dinamikus tömb megoldásra van szükségem.
Van valakinek ötlete?
Sianis
Esetleg egy rövid kódrészlet segítene.
Amíg nincs, addig ilyesmi jut eszembe:
ArrayList ar = ...;
ar.toArray(new String[0]); -
robisz
senior tag
Sziasztok!
Keresgéltem a neten, de nem találtam eddig működő megoldást a követekzőre:
Már létező ZIP archívumhoz akarok hozzáadni további fájlokat. Találtam egy kódot, de nem akar működni, elszáll FileNotFoundException-nel, pedig létezik a fájl.
Esetleg van valakinek ilyen problémát megoldó hasznos kis kódja, esetleg link?
Előre is nagy köszönet.
Sianis
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Alvin_ti4200
félisten
-
robisz
senior tag
Erre nem lehet általános érvényű választ adni, mindig attól függ mire van szükség. Ha egy kicsit is komolyabb rendszerről van szó akkor kizárólag a fájlban való tárolás nem igazán elfogadható, adatbázist és valamilyen objektum-relációs eszközt kell használni (Pl: Hibernate, Entity bean-ek vagy valami saját implementáció).
Az XML-nek a rendszerintegrációban van komoly szerepe, magyarul ha olyan más rendszerrekkel is szeretnél kommunikálni aminek pl köze sincs a Java-hoz. Egy XML dokumentumot ugyanis többnyire minden jelentős nyelvben vagy rendszerben fel lehet dolgozni könnyedén. Ha ilyesmire egyáltalán nincs szükséged (ami éles helyezetekben elég ritka), akkor felesleges bajlódnod vele, mert az XML generálás és parsolás némi teljesítmény csökkenéssel jár. -
shev7
veterán
namost a netbeans form szerkesztoje neha eleg ''fura'' dolgokat tud csinalni, de az teny, hogy eclipse-hez alapbol nincs, pluginkent biztos telepitheto, de mivel altalaban szerver oldalon programozok, nincs tul sok tapasztalatom ezzel...
-
shev7
veterán
persze elofordulhat, de szerintem nem az ide hibaja. Nem lehet, hogy az eclipse regebbi java sdk-t hasznalt? Mindenesetre az uj eclipssel nekem meg nem volt bajom.
MOD: protezis: en ugy vettem eszre, hogy a netbeans jol ledonti maganak, hogy melyik file milyen kodolasu. Pl properties file odolasat meg nem tudtam netbeansben megvaltoztatni. Ha lehet is elegge el van dugva benne ez a funkcio. Inkabb hasznaltam a karakter kodokat.
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
Én azért szeretem, mert elérhető Windows és Linux alatt is. Persze Eclipse is, de futottam már bele olyan hibába Eclipse-ben, ami NetBeans alatt nem jelentkezett. Ami egyedüli probléma NetBeans-ben, hogy Windows-Linux verziók valamiért összevesznek az ékezetes betűkön...mondjuk shev7 kolléga lehet, hogy mindjárt kioktat a megoldásról, bár ezért nem sértődnék meg.

SianisNem tudom, hogy NetBeans alatt hogy lehet beallitani, de a lenyeg, hogy UTF-8 kodolasu legyenek a forrasfajlok.
-
shev7
veterán
Én azért szeretem, mert elérhető Windows és Linux alatt is. Persze Eclipse is, de futottam már bele olyan hibába Eclipse-ben, ami NetBeans alatt nem jelentkezett. Ami egyedüli probléma NetBeans-ben, hogy Windows-Linux verziók valamiért összevesznek az ékezetes betűkön...mondjuk shev7 kolléga lehet, hogy mindjárt kioktat a megoldásról, bár ezért nem sértődnék meg.

Sianisszeretned, mi?

sajnos nem foglak. ez kodolasi beallitas, es nem nagyon talaltam (bar nem vittem tulzasba) erre vonatkozo beallitast a netbeansben. (Szemben az eclipse-szel) Nem szeretem a netbeans-t, mert az eclipse-hez kepest erezhetoen lassabban fut a gepemen, de jelenleg azt hasznalom, mert ugy ereztem sokkal jobb tamogatast nyujt j2ee, jsf fejleszteshez (mar a beepitett sun server miatt is). De ugy gondolom, hogy par nap amig megtanulod egy uj ide-ben azokat a parancsokat amiket szoktal hasznalni, utana mar eszre sem veszed a kulonbseget. (Masodallasban eclipse-et hasznalok
) -
petofer
csendes tag
Arra azért készülj fel, hogy sokkal másabb lesz, mint a Pascal, de még a C-től is nagyon messze áll. A Java igazi objektum orientált nyelv, sokaknak ezért nem tetszik, a maradnéknak pedig éppen ezért.
Pl: Én gyakorlatilag alap tudással és jó adag elszántsággal írtam egy egészen használható e-mail küldő programot. Pedig soha nem gondoltam volna, hogy én valaha is ilyesmit fogok csinálni, de a Netbeans és a Sun referencia segítségével ( meg némi angol tudással ) nagyon jól lehet haladni.
SianisMilyen pluszt nyújt a Netbeans, mondjuk egy Jbuilder vagy egy Eclipse-hez képest?
Elkezdtem én is nézegetni a Sun referenciát tényleg jó, majd jobban ráállok. -
shev7
veterán
A legjobb könyv a Sun féle referencia.
[link]
És esetleg ennek kicsit mélyebben taglalt verziói. ESR írta a Hacker HOWTO-ban, hogy az igazi programozó olyan, hogy programnyelvtől függetlenül pár nap alatt bármilyen nyelven megtanul programozni. A lényeg az, hogy a programozást magát kell megtanulni a szintaktikát azt pedig az adott nyelv dokumentációjából pillanatok alatt megtanulod.
Amúgy hanyadik nyelv a Java neked?
Sianis''A lényeg az, hogy a programozást magát kell megtanulni a szintaktikát azt pedig az adott nyelv dokumentációjából pillanatok alatt megtanulod. ''
Ez teljesen igy van. En pl Basic-et sosem tanultam, de ha egy komolyabbb excel macrot ossze kell dobnom, nem vagyok meglove. Persze tovabb tart mint egy profinak, meg biztos nem hasznalom ki a nyelv osszes lehetoseget, de ha evente egyet kell irnom, akkor azert nem tanulok meg basicul
-
petofer
csendes tag
A legjobb könyv a Sun féle referencia.
[link]
És esetleg ennek kicsit mélyebben taglalt verziói. ESR írta a Hacker HOWTO-ban, hogy az igazi programozó olyan, hogy programnyelvtől függetlenül pár nap alatt bármilyen nyelven megtanul programozni. A lényeg az, hogy a programozást magát kell megtanulni a szintaktikát azt pedig az adott nyelv dokumentációjából pillanatok alatt megtanulod.
Amúgy hanyadik nyelv a Java neked?
SianisKoszi a könyv címeket majd szétnézek akkor ezek után a könyvek után!
Egyébként Turbo Pascalban és Delphiben programoztam eddig, sajnos a C az igazábol kimaradt pedig akkor könnyeb dolgom lenne, de azért elboldogulok így is.
Egyébként tetszik a Java, és eléggé használhatónak tűnik, mármint munka szempontjábol ha majd egyszer eljutok arra a szintre. -
petofer
csendes tag
Letöltöttem a Jbuilder 2007 es változatát, mostmár kezdem megszokni, a netBeans-szel is ugyanaz lett volna a gondom mmint ezzel hogy van egy csomó dolog ami nem úgy van leírva mint a könyvben így még az is plusz idő mire rájövök hogy van és azt az időt mire rájövök tudnám magára a forráskódra is szentelni

De a földön sehol nem lehet már találni 8.0-át!! -
Szab02
aktív tag
-
Lortech
addikt
-
Lortech
addikt
-
Lortech
addikt
Elkapod MessagingExceptionként, majd azon belül instanceof operátorral megvizsgálhatod a típusát.
catch (MessagingException ex)
{
if (ex instanceof SocketTimeoutException) {
//STE kezelő
}
} -
shev7
veterán
Sziasztok!
A következő Exception-t kapom:
javax.mail.MessagingException: Could not connect to SMTP host: smtp.gmail.com, port: 300;
nested exception is:
java.net.SocketTimeoutException: connect timed out
Ezt szeretném lekezelni:
catch (SocketTimeoutException e) {
}
Félig kész kódrészlettel, de a fordító azt mondja, hogy:
java.net.SocketTimeoutException is never thrown in body of corresponding try statement
Miért adja ezt nekem? A kivételt dobja a program, szóval le is kell kezelni.
Sianisez nested exception. Kb ugy mukodik, hogy meghivod a librarynak egy fuggvenyet, ami meghiv egy masikat. Az a masik egy SocketTimeoutException-t dob, amit az altalad hivott fuggveny elkap, es MessagingException-kent dob tovabb. Tehat neked sosem kell elkapnod a SocketTimeoutException-t, azt megoldja a library, es a MessagingExceptionben hozza tudomasodra, hogy SocketTimeout tortent.
-
btotyi
tag
Egyszerűen semmi különös.A példában simán visszakapsz egy Complex osztályt. Igazából egy Complex osztályt pontosabban egy IComplex interfészt implementáló osztályt. Ha Complex típusú lenne a változó akkor csak Complex típusú példányt adhatnál át, IComplex-ként viszont bármilyen olyan osztályt ami implementálja az IComplex interfészt. Ennek fényében a második fele a kérdésednek egyértelmű.
Egy kis magyarázat :[link] -
mobal
nagyúr
-
robisz
senior tag
Őőő... számomra az ablak bezárása azt jelenti, hogy ráklikkelsz a jobb felső
sarokban a bezárás (X) gombra
A WindowListener windowClosed metódusa ebben az esetben hívódik meg.
Ha jól értelmezem Te valami mást szeretnél, talán az Ok vagy Cancel gomb
lenyomására szeretnél végrehajtani valami kódot?
Írd le kicsit bőbeszédűbben, hogy pontosan mit akarsz, pls
-
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
-
robisz
senior tag
-
robisz
senior tag
-
Sianis
addikt
-
robisz
senior tag
Hali!
[link]
Ezzel a metódussal szeretném azt csinálni, hogy lehessen szerkeszteni az elemeket. A szerkesztés már megy is szépen, de ha üres a lista, akkor csak egy üres elem legyen.
Errefel IndexOutOfBoundsException-t kapok, holott én ellenőrzöm, hogy üres-e a lista.
Hol itt most a hiba?
SianisCopy-zz be egy stacktrace-t pls.
-
shev7
veterán
ez a resz azert nem jo, mert elkapod az exception-t de errol semmilyen visszajelzes nincs. Tehat ha esetleg ilyen hiba tortenik, akkor az nem fog kiderulni:
catch (IOException ex) {
return;
}
catch (ClassNotFoundException ex) {
return;
}
(Bar ha letrejon a file, akkor elvileg itt nem lehet hiba...)
A tobbi elsore jonak tunik...
De masodikra mar nem
nem fogod elhinni, a Host.javaban van a hiba, azert null a toStringed, mert nem jol allitod be a HostName-et.
public void setHostName(String Hostname) {
this.HostName = HostName;
}
Parameterkent atadod a Hostname-et, de a beallitashoz mar az osztaly sajat HostName valtozojat (nagy N-nel) hasznalod, ami termeszetesen null, ezert lesz null.
Illetve a kiiratas sem jo
for (int i=0;i<this.Hostok.size();i++) {
oout.writeObject(HostAdatok);
}
gondolom nem az aktualisan beolvasott cuccot akarod n-szer kiirni, hanem a Hostok.get(i) -t
Egy jotanacs. A getter-setter metodusokat mindig generaltasd. (Netbeansben encapsulate fields-nek hivjak a menupontot ami megcsinalja)
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
Nem gondoltam, hogy ennyire pöcsölős ez a dolog, no de ez van!

Tehát:
- Kiírás előtt be kell olvasni az összes elemet egy tömbbe. Itt gondolom, hogy valamilyen dinamikus tömbkezelest kell írnom, vagy ha jól emlékszem pont erre jó a Collection?
- Olvasáskor hogyan valósítható meg, hogy minden objektumot beolvasson?
Sianis''- Kiírás előtt be kell olvasni az összes elemet egy tömbbe. Itt gondolom, hogy valamilyen dinamikus tömbkezelest kell írnom, vagy ha jól emlékszem pont erre jó a Collection?''
Peldaul egy ArrayList (jol raereztel ez egy Collection is, csak megvan az az elonye, hogy peldanyosithato, mivel a Collection csak egy interfesz
) tokeletesen megfelel a celnak.
''- Olvasáskor hogyan valósítható meg, hogy minden objektumot beolvasson?''
Addig olvasol az ObjectInputStreambol, amig el nem ered a file veget.
Egyebkent nem pocsolos, csak egyszer kell alaposan megerteni
-
loszerafin
senior tag
A Serialization-nal baj van akkor is, ha változtatod a class-t, aminek objektumát kiírod, ugyanis van saját verziókezelése.
Azaz kiírod az objektumot, változtatod a class-t és már nem fogja beolvasni.
(Valójában be lehet, de trükközni kell)
Ha tömböt akarsz kiírni, akkor olyan osztály-t hozz létre, aminek a tömb az egyik field-je.
Ha több állapotot akarsz kiírni akkor használj különböző fájlneveket, pl. kiírás időpontja legyen a fájl neve. -
shev7
veterán
''- Ne írja felül a fájlban lévő adatokat.''
Ez legjobb tudomasom szerint nem fog menni. Mikor beirod fileba akkor elotte egyebb infok is bekerulnek, nem csak a konkret tartalma a valtozoknak. Ha appendelsz a filehoz azt nem fogja szeretni. Nagy valoszinuseggel csak az elso iras adatait tudod behozni.
Ket megoldas:
- mindig a teljes tombot irod ki/olvasod be
- sajat iro/olvaso modszert talalsz ki. -
Sianis
addikt
Egy kis fejlemény, mostmár nem írja felül a fájlt a rendszer. Viszont kiolvasni nem tudom, csak a legelső objektumot. Ez miért van?
Sianis -
shev7
veterán
-
shev7
veterán
Sziasztok!
Csináltam egy osztályt, aminek a következő adattagjai vannak:
private String HostName;
private int Port;
private String UserName;
private char[] Password;
Ezeket kimentem egy fájlba. Hogyan fogok tudni őket visszaolvasni? Azt szeretném, hogy eredményként egy tömb jöjjön létre, amiben ezek az adattagok lesznek beolvasva. Köszi a segítséget!
SianisHa az osztaly implementalja a Serializable interfeszt, akkor ObjectOutputStream-mel konnyen ki tudod irni fileba, illetve ObjectInputStream-mel ugyanilyen egyszeruen visszaolvasod.
-
Zulfaim
csendes tag
-
shev7
veterán
-
shev7
veterán
hozza kell adnod a project libraryhoz, majd o bemasolja maganak buildnel. (Legalabbis az eclipse es a netbeans biztosan)
-
shev7
veterán
-
faster
nagyúr
System.out.println(''A szamok osszege: '' + Integer.toString(osszeg));
Sőt, az is lehet, hogy a kiíratásnál ez lesz a jó.
A fenébe, rakok fel ide is java compilert, ez így nem lesz jó.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
class osszead
{
public static void main(String args[])
{
int x,osszeg=0;
for (x=0;x<args.length;x++)
osszeg=+=Integer.parseInt(args[x]);
System.out.println(''A szamok osszege: '' + osszeg);
}
}
Sajnos nincs fent javac ezen a munkahelyi gépen, nem tudtam tesztelni, és már elég régen foglalkoztam a Javaval, de az elv az remélem, érthető.
Bahhh, ez a CODE blokk használhatatlan, kicseréli a \r\n-t br tagokra, így nem lehet kikopizni a blokkot rendesen vágólapra, a dupla idézőjeleket továbbra is kicseréli szimplákra, agyrém...
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Sziasztok!
Csak sikerült megcsinálnom! Köszönöm a segítséget.
Íme a mostmár működő kód:
class osszead
{
{
int osszeg, x, szam[];
szam = new int[args.length];
x=0;
osszeg=0;
szam[x]=Integer.parseInt(args[x]);
osszeg=osszeg+szam[x];
System.out.print(''A szamok osszege: '');
System.out.println(osszeg);
}
}
[Szerkesztve]Nem vagyok Java expert, de mintha kissé túl lenne bonyolítva az args kezelése. Amit te két for ciklussal csinálsz, az nekem úgy tűnik, hogy egy ciklusban is megoldható.
[Szerkesztve] -
Diskcopy
tag
túlbonyolítod kicsit.. elég 1 ciklus... for (int x = 0; x < args.length;
x++) (ahogy fentebb is írták (nem <= hanem csak <) és aztán osszeg +=Integer.ParseInt(args[x]) és már meg is van az eredmény.. mehet a kiiratás. Üdv. -
Elrood
őstag
Nálam ezt a hibaüzit akkor irja ki, hogy ha az args -ba nem kerül érték, vagy olyan indexre hivatkozunk az argsban ami nem létezik.
Szerintem az a gond, ha van 3 elem az argsban, akkor a length függvény 3-t ad vissza, és te args[3]-ig nézed, mig csak args[0-2] -ig van érték.
Tehát ''for (i=0;i<=args.length;i++)'' helyett ''for (i=0;i<args.length;i++)'' -t próbálj.
[Szerkesztve] -
Elrood
őstag
class osszead
{
{
int osszeg, i, szam[];
szam = new int[args.length];
i=0;
osszeg=0;
for (i=0;i<=args.length;i++)
szam=Integer.parseInt(args);
for (i=0;i<=args.length;i++)
osszeg=osszeg+szam;
System.out.print(''A szamok összege: '');
System.out.println(osszeg);
}
}
#java osszead 6 6 6
Exception in thread ''main'' java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException: 3
at osszead.main(osszead.java:10)
Lefodul, de ezt dobja. Tudom, hogy valamit roszul használok, csak kicsit még szokatlan ez a parselnt parancs...Te forrásodból:
szam=Integer.parseInt(args);
Mondtam, hogy args egy tömb, tehát ezt kéne:szam=Integer.parseInt(args[x]);
Azért használok x -t, mert a ph motor átirja.
[Szerkesztve] -
Elrood
őstag
int szamocska = Integer.parseInt(args[0]);
Bocsi! Nem egészen tiszta előttem, hogy ez mit csinál! Ez most egy típus definíció, vagy egy értékadás, vagy mindkettő egyszerre? Létrehoz egy int típusú szamocska változót, amit args[0] értékével inicializál? Mert így ezt a sort hirtelen nem tudom hova tenni...Tehát, az args[], az egy tömb, ebbe a tömbe kerülnek azok a dolgok, amit begépelsz, mikor futattod a java progit. Pl.: java HelloWorld 12 .
int szamocska : létrehoz egy szamocska nevű int változót.
Integer.parseInt(), ez egy konvertáló, a stringet, ami eredetileg az args[], tehát string->int, mivel mint irtam, args[] az egy stringtömb.
..(args[0]); A tömb 0., azaz első eleme, ami a fenti példámat nézve, egy 12-s fog megjelenni.
Ha jól emlékszem, ha ezt irod a következő fog történni:
java HelloWorld 12 24 32
Igy args[0] -ban ''12'' lesz, args[1]-ben ''24'', args[2]-ben ''32''
De mivel ezek stringek, a fenti szépséggel lehet átkonvertálni int változóba, igy össze tudod őket adni. -
Elrood
őstag
class osszead
{
{
int szam[];
szam = new int[2];
szam[2] = 0;
System.out.println(''A szamok osszege:'');
for (szam[1]=0;szam[1]<args.length+1;szam[1]++)
szam[2]=(szam[2] + args[szam[1]]);
System.out.print(szam[2]);
}
}
A program lényege az lenne, hogy összeadja az argumentumban lévő számokat, de sajnos nem jövök rá, hogy mit kell tennem, hogy ne dobja vissza típushibára a szam[2]=(szam[2] + args[szam[1]]); sort. Nagyon kezdő vagyok JAVA nyelvben, szóvalbocsássatok meg, hogy ilyen lámákat kérdezek, de még csak 1 előadásom volt, és ez már meghaladja az ott tanult Hello World programot. Köszi a segítséget!A probléma az, hogy az, hogy args[szam[1]] <- ezt nem lehet megcsinálni, ugyanis az argsba string kerül ''begépeléskor''.
A következőt ajánlom:
Ilyenkor a cmd-ben beütött számot átváltja int-be, és a szamocska változóba menti, igy már dolgozhatsz vele.
Ha jól olvasom, amit irsz, kicsit mást akarsz összehozni, hát kisérletezz
.
Este úgy is java-t kell gyakorolnom, ha addig nem sikerül összehoznod, megcsinálom én is. -
Sianis
addikt
class osszead
{
{
int szam[];
szam = new int[2];
szam[2] = 0;
System.out.println(''A szamok osszege:'');
for (szam[1]=0;szam[1]<args.length+1;szam[1]++)
szam[2]=(szam[2] + args[szam[1]]);
System.out.print(szam[2]);
}
}
A program lényege az lenne, hogy összeadja az argumentumban lévő számokat, de sajnos nem jövök rá, hogy mit kell tennem, hogy ne dobja vissza típushibára a szam[2]=(szam[2] + args[szam[1]]); sort. Nagyon kezdő vagyok JAVA nyelvben, szóvalbocsássatok meg, hogy ilyen lámákat kérdezek, de még csak 1 előadásom volt, és ez már meghaladja az ott tanult Hello World programot. Köszi a segítséget!UP! valaki nem tudja a választ?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Sorozatok
- Eredeti játékok OFF topik
- BMW topik
- Gaming notebook topik
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Arc Raiders
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- További aktív témák...
- DDR4 memóriák eladóak
- Hihetetlen Gaming PC brutális specifikációkkal! A dán Topdata.dk IT-cég által összerakva
- 2.5" 100% noti HDD-k Western Digital, Seagate 320Gb (3k) +1Tb (15k) van 1db SSHD is (15k)
- Lenovo P16s gen2 16" //Core i7 1360P // Nvidia RTX A500 4GB GDDR6 // 16Gb /512GB SSD/ gyári garancia
- Micron és Samsung 32GB ram 1 x 32GB 3200Mhz vagy 2 x 16GB 2666Mhz - több db elérhető
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN11
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB Lemon / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! MSI Z170A Krait Gaming 3X alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest