- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Rég várt frissítést kap az Android tárcsázója
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Apple Watch
- Nagy bemutatóra készül az Oppo
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
Sziasztok,
olyan problémám lenne, hogy az alábbi beállítások mellett egy hívással többször is kimegy a request. (természetesen timeout esetén)
retryCount = 3,
connectionTimeout = 10000
A logból látszik hogy 10mp-enként timeout. De 3 próbálkozás helyett 12szer megy ki.Van valami ötletetek?
DefaultHttpClient client = new DefaultHttpClient();
client.setHttpRequestRetryHandler(new DefaultHttpRequestRetryHandler(retryCount, true));
HttpConnectionParams.setConnectionTimeout(client.getParams(),
connectionTimeout);
HttpConnectionParams.setSoTimeout(client.getParams(),
connectionTimeout);Köszönöm!
Most kapásból pusztán elmélkedni tudok, de hátha:
- Véletlenül nem futtatod több szálból is ugyanazt a kérést?
- Esetleg a kétféle timeout ami látszólag ugyanannyira van állítva, nem eredményezi azt, hogy külön-külön önmaguk is indítanak még 1-1 kérést a timeout után?Esetleg debugger módban megnézném, hogy amikor fut a kérés akkor az pontosan honnan hívódott, a stacktraceben ennek szépen látszania kell.
Sianis
-
Sianis
addikt
Sziasztok.Egy olyan java scriptet szeretnék hogy lesz egy osztálynévsor.És ha rákattintok vagy rámegyek az egérrel a névre akkor ott a név mellet adja ki a kis képét.Én ezt valami ilyesmi kép képzelem el.
[Kép]Abba a buborék szerűségbe lenne benne az illető képe.
Segítségeteket előre is köszönöm.Szerintem ezt itt kérdezd meg.
Sianis
-
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
Megoldottam, végigkeresi az üres string attribútumos(mert van ilyen az xml-ben, így szerencsére nem kell az összes tagen végigmenni, mert csak ezeknél fordulhat elő üres tag) tageket, és beilleszt egy space-t. Így külön zárja le. Azt olvastam az xml-nél az a szabvány ha nincs semmi a tagek között akkor <Tagnév/> a szabályos, de azért jó lenne ha a DOM-ban be lehetne állítani hogy formázgathatja-e vagy sem.
Igen, csak ugye itt a kiírás nem fájlban gondolkodik, hanem adatszerkezetként. Van egy DOM fád pl és azt akarod kiírni, nem tartalmazza azt, hogy anno hogyan nézett ki.
Sianis
-
Sianis
addikt
Ha segít, ilyen az xml-be mentési metódus.
private void toXML() throws Exception
{
TransformerFactory xf = TransformerFactory.newInstance();
xf.setAttribute("indent-number", new Integer(2));
Transformer xformer = xf.newTransformer();
xformer.setOutputProperty(OutputKeys.METHOD, "xml");
xformer.setOutputProperty(OutputKeys.INDENT, "yes");
xformer.setOutputProperty(OutputKeys.ENCODING, "UTF-8");
FileOutputStream fos= new FileOutputStream("teszt.xml");
Result out = new StreamResult(new OutputStreamWriter(fos,
"UTF-8"));
xformer.transform(new DOMSource(doc), out);
fos.close();
}Itt egy kerülő megoldást adnak, miszerint egy alkalmazással a régi és új xml-t is átküldöd egy konvertáláson és akkor könnyen lehet diffelni.
Sianis
-
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
Ha tudsz angolul, akkor inkább keress a neten jó kis példaprogramokat. Én még könyvből sosem tanultam meg egyetlen programnyelvet sem.
Sianis
-
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
Esetleg egy rövid kódrészlet segítene.
Amíg nincs, addig ilyesmi jut eszembe:
ArrayList ar = ...;
ar.toArray(new String[0]);String tömb tud utazni XML-ben?
Sianis
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
Urak, hozzátok fordulok végső menedékként, mivel egyszerűen nem találok megoldásd. Nem vagyok egy XML profi, de most XML-es problámám lenne. ArrayList-et vagy más String tárolására képes Java típust kell utaztatnom XML-ben. Ez megoldható valamilyen xsd:complextype-al?
Tehát az a lényeg, hogy String tömböt akarok visszakapni, ha jól tudom akkor Axis MessageElement[]-ben tudom kinyerni. Viszont itt hibát kapok, mivel az ArrayList-tel nem tud mit kezdeni, viszont nekem valamilyen dinamikus tömb megoldásra van szükségem.
Van valakinek ötlete?
Sianis
-
Sianis
addikt
Netbeansben a Run menü Run file (Shift + F6)-tal nekem megy (NetBEans 6.0 beta 2)
Már megjelent a stabil Netbeans 6.0.
Sianis
-
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
Keresgéltem a neten, de nem találtam eddig működő megoldást a követekzőre:
Már létező ZIP archívumhoz akarok hozzáadni további fájlokat. Találtam egy kódot, de nem akar működni, elszáll FileNotFoundException-nel, pedig létezik a fájl.
Esetleg van valakinek ilyen problémát megoldó hasznos kis kódja, esetleg link?
Előre is nagy köszönet.
Sianis
-
Sianis
addikt
J2ME-ben programozok NetBeans-ben és azt szeretném kérdezni, hogy hogyan tudok időzéítéseket használni? Nagyjából annyi lenne a feladat, hogy egy TiledLayerrel és egy Sprite-tal operálok, az előbbin mozgatom az utóbbit, viszont azt szeretném megoldani, hogy két pozícióváltás között legyen x másodperc, hogy ilyenkor a felhasználó lenyomhasson egy gombot (játékot készítek mobiltelefonra), aztán ha jót nyomott, akkor egy változót megnövelek, ha rosszat, akkor ugyanazt csökkentem. Tehát az idő-, és/vagy időzítéskezelés alapjait szeretném tudni Java-ban/J2ME-ben, előre is köszönöm, szakirányom egyik munkájához kellene

Timer?
Sianis
-
Sianis
addikt
Erre nem lehet általános érvényű választ adni, mindig attól függ mire van szükség. Ha egy kicsit is komolyabb rendszerről van szó akkor kizárólag a fájlban való tárolás nem igazán elfogadható, adatbázist és valamilyen objektum-relációs eszközt kell használni (Pl: Hibernate, Entity bean-ek vagy valami saját implementáció).
Az XML-nek a rendszerintegrációban van komoly szerepe, magyarul ha olyan más rendszerrekkel is szeretnél kommunikálni aminek pl köze sincs a Java-hoz. Egy XML dokumentumot ugyanis többnyire minden jelentős nyelvben vagy rendszerben fel lehet dolgozni könnyedén. Ha ilyesmire egyáltalán nincs szükséged (ami éles helyezetekben elég ritka), akkor felesleges bajlódnod vele, mert az XML generálás és parsolás némi teljesítmény csökkenéssel jár.Valójában kis adatmennyiségről van szó.Épp most tanulunk róla a suliban, felhasználási területről nem beszélnek, inkább csak arról, hogy mit tud. Nekem azért tetszett meg, mert van hozzá egyszerű parser vagy ha az nem elég akkor egyszerűen én gyorsan lehet hozzá készíteni egy megfelelőt.
Sianis
-
Sianis
addikt
XML-ben mennyire érdemes adatokat tárolni? Gondolok itt arra pl, hogy az objektumokat nem egyszerű fájlban hanem XML formátumban tárolnám.
Sianis
-
Sianis
addikt
Szia!
A beanshell nevű csomag a te barátod: [link]
Ha azonban te magad szeretnéd lekódolni akkor már nem olyan egyszerű a dolog, kell hozzá némi fordítóprogram elméleti ismeret. Röviden: írnod kell egy parser-t ami tulajdonképpen egy szintaktikai elemző és egy interpretert, ami "végrehajtja" a scriptet. Javaslom nézz utána neten, mert nem igazán lehet egy fórum hsz-ben kifejteni a részleteket.
Miért jutott nekem eszembe a wrapper szó? Pedig igazad van parser a helyes kifejezés...

Sianis
-
Sianis
addikt
Szerintem ehhez írnod kell egy wrapper-t ( feldolgozót ), és úgy végre tudod hajtani.
A biztosat shev7 kolléga tudja.
Sianis
-
Sianis
addikt
üdv
segitsetek már lécci van egy java függvény, de én nem vagyok programozó, hogyen kell html-ben meghivni? erről lenne szó
<script type='text/javascript'>
var kezd=new Array();
var veg=new Array();
var veg=new Array();
var l1,l2,l3;function fromhex(h){
var hex='0123456789abcdef';hr=Number(hex.indexOf(h.charAt(1)))*16+Number(hex.indexOf(h.charAt(2)));
hg=Number(hex.indexOf(h.charAt(3)))*16+Number(hex.indexOf(h.charAt(4)));
hb=Number(hex.indexOf(h.charAt(5)))*16+Number(hex.indexOf(h.charAt(6)));hrgb=new Array(hr,hg,hb);
return hrgb;
}function initblink(){
kezd=fromhex('#000000');
veg=fromhex('#ff0000');
lepes=40;l1=Math.abs((kezd[0]-veg[0])/lepes);
l2=Math.abs((kezd[1]-veg[1])/lepes);
l3=Math.abs((kezd[2]-veg[2])/lepes);kr=kezd[0];
kg=kezd[1];
kb=kezd[2];
}function blink(){
if ((kr-l1)<kezd[0] || (kr-l1)>veg[0]) l1=-l1;
if ((kg-l2)<kezd[1] || (kg-l2)>veg[1]) l2=-l2;
if ((kb-l3)<kezd[2] || (kb-l3)>veg[2]) l3=-l3;kr-=l1;
kg-=l2;
kb-=l3;
r=Math.round(kr);
g=Math.round(kg);
b=Math.round(kb);document.getElementById('szoveg').style.color="rgb("+r+","+g+","+b+")";
}</script>
annyit csinál, hogy villogtatja a szöveget, működött is (nem én irtam ezt a részét, csak az a szöveg le lett szedve, mert nem kellet, és most nem tudom rárakni
Igatad van: nem vagy programozó
A kódod így kezdődik
:<script type='text/javascript'>
Ez egy JavaScript, ami csak névről Java, de valójában semmi köze nincs hozzá.
Itt a helyed.
Sianis
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
Szeretnék megtanulni programozni és erre a Java nyelvet szemeltem ki magamnak, tudtok olyan könyvet ajánlani ami megtanít erre? Java 24 óra alatt könyvnek a bevezőtje azt írta, hogy kezdőknek is jó, esetleg erről mi a véleményetek? Esetleg más könyv?
Vagy inkább ez egyenlő az öngyilkossággal és más nyelvet próbáljak ki?
Köszönettel: blacesNem tudom mennyire jó dolog rögtön az objektum orientált programozással kezdeni. Mi egyetemen csak harmadik nyelvként kezdtük el, nem nehéz nyelv, de kell hozzá egy bizonyos szemlélet.
Mint már oly sokszor megtettem, most is ESR-t hívom segítségül. Ő azt javasolja, hogy Pythonnal kezdjen az ember.
Én is programozok ebben a nyelvben, nagyon jól tanulható, jól dokumentált és az alapok könnyen elsajátíthatóak. [link] - ez egy komplett könyv magyarul, nagyon jó kezdésnek.
Sianis -
Sianis
addikt
persze elofordulhat, de szerintem nem az ide hibaja. Nem lehet, hogy az eclipse regebbi java sdk-t hasznalt? Mindenesetre az uj eclipssel nekem meg nem volt bajom.
MOD: protezis: en ugy vettem eszre, hogy a netbeans jol ledonti maganak, hogy melyik file milyen kodolasu. Pl properties file odolasat meg nem tudtam netbeansben megvaltoztatni. Ha lehet is elegge el van dugva benne ez a funkcio. Inkabb hasznaltam a karakter kodokat.
[Szerkesztve]Eclipse-nek van olyan Form szerkesztője, mint a NetBeans-nek?
Sianis -
Sianis
addikt
Hát erre rájöttem.

shev7: Lehet, hogy majd megpróbálkozom Eclipse-vel, viszont tisztán emlékszem, hogy volt olyan kódsor ami nem akart menni Eclipse-ben, holott NetBeans megette gond nélkül.
Sianis -
Sianis
addikt
Én azért szeretem, mert elérhető Windows és Linux alatt is. Persze Eclipse is, de futottam már bele olyan hibába Eclipse-ben, ami NetBeans alatt nem jelentkezett. Ami egyedüli probléma NetBeans-ben, hogy Windows-Linux verziók valamiért összevesznek az ékezetes betűkön...mondjuk shev7 kolléga lehet, hogy mindjárt kioktat a megoldásról, bár ezért nem sértődnék meg.

Sianis -
Sianis
addikt
Koszi a könyv címeket majd szétnézek akkor ezek után a könyvek után!
Egyébként Turbo Pascalban és Delphiben programoztam eddig, sajnos a C az igazábol kimaradt pedig akkor könnyeb dolgom lenne, de azért elboldogulok így is.
Egyébként tetszik a Java, és eléggé használhatónak tűnik, mármint munka szempontjábol ha majd egyszer eljutok arra a szintre.Arra azért készülj fel, hogy sokkal másabb lesz, mint a Pascal, de még a C-től is nagyon messze áll. A Java igazi objektum orientált nyelv, sokaknak ezért nem tetszik, a maradnéknak pedig éppen ezért.
Pl: Én gyakorlatilag alap tudással és jó adag elszántsággal írtam egy egészen használható e-mail küldő programot. Pedig soha nem gondoltam volna, hogy én valaha is ilyesmit fogok csinálni, de a Netbeans és a Sun referencia segítségével ( meg némi angol tudással ) nagyon jól lehet haladni.
Sianis -
Sianis
addikt
A legjobb könyv a Sun féle referencia.
[link]
És esetleg ennek kicsit mélyebben taglalt verziói. ESR írta a Hacker HOWTO-ban, hogy az igazi programozó olyan, hogy programnyelvtől függetlenül pár nap alatt bármilyen nyelven megtanul programozni. A lényeg az, hogy a programozást magát kell megtanulni a szintaktikát azt pedig az adott nyelv dokumentációjából pillanatok alatt megtanulod.
Amúgy hanyadik nyelv a Java neked?
Sianis -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Most kezdtem el Javat tanulni és a könyv jBuilder 8.0-át használja de én sehol nem találtam ( a www. borland.com-on sem), csak a Turbo J Builder 2007-et!
Viszont így nem megyek el a könyvön!
Tudna valaki segíteni honnan tudnék szerezni egy jBuilder 8.0-át?
Válaszotokat előre is köszönöm!!!Nem próbálkoznál esetleg NetBeans-szel?
Sianis -
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
ez nested exception. Kb ugy mukodik, hogy meghivod a librarynak egy fuggvenyet, ami meghiv egy masikat. Az a masik egy SocketTimeoutException-t dob, amit az altalad hivott fuggveny elkap, es MessagingException-kent dob tovabb. Tehat neked sosem kell elkapnod a SocketTimeoutException-t, azt megoldja a library, es a MessagingExceptionben hozza tudomasodra, hogy SocketTimeout tortent.
És a MessagingException-t hogyan tudnám úgy lekezelni, hogy tudjam, hogy Timeout-ot kezel le?
Sianis -
Sianis
addikt
Sziasztok!
A következő Exception-t kapom:
javax.mail.MessagingException: Could not connect to SMTP host: smtp.gmail.com, port: 300;
nested exception is:
java.net.SocketTimeoutException: connect timed out
Ezt szeretném lekezelni:
catch (SocketTimeoutException e) {
}
Félig kész kódrészlettel, de a fordító azt mondja, hogy:
java.net.SocketTimeoutException is never thrown in body of corresponding try statement
Miért adja ezt nekem? A kivételt dobja a program, szóval le is kell kezelni.
Sianis -
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
Egyszerűen semmi különös.A példában simán visszakapsz egy Complex osztályt. Igazából egy Complex osztályt pontosabban egy IComplex interfészt implementáló osztályt. Ha Complex típusú lenne a változó akkor csak Complex típusú példányt adhatnál át, IComplex-ként viszont bármilyen olyan osztályt ami implementálja az IComplex interfészt. Ennek fényében a második fele a kérdésednek egyértelmű.
Egy kis magyarázat :[link]Nagyon szépen köszi!!!

Sianis -
Sianis
addikt
Sziasztok!
[link]
Alatt található egy feladat megoldása. Érdekelne, hogy az Interface-t, mint visszatéréi értéket meghívva, hogyan is alakul a dolog?
ezek a div és mul függvényeknél fordulnak elő. Légyszi magyarázzátok el, hogy itt most valójában mi is történik! Nagyon szépen köszi!
Sianis -
Sianis
addikt
Őőő... számomra az ablak bezárása azt jelenti, hogy ráklikkelsz a jobb felső
sarokban a bezárás (X) gombra
A WindowListener windowClosed metódusa ebben az esetben hívódik meg.
Ha jól értelmezem Te valami mást szeretnél, talán az Ok vagy Cancel gomb
lenyomására szeretnél végrehajtani valami kódot?
Írd le kicsit bőbeszédűbben, hogy pontosan mit akarsz, pls
Megoldottam. Tanárom megsúgta, hogy modal ablakoknál a kód ott megáll és bezárása után lefut ami utánna van. Amúgy igen, egy gomb lenyomására akartam reagálni. Viszont már megoldottam a problémát, azért köszi a segítséget.

Sianis -
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
Szia!
Ez sajna nekem nem működik:
DiaHozzaad hozzaad = new DiaHozzaad(this,true);
hozzaad.setVisible(true);
hozzaad.addWindowListener(new WindowAdapter() {
public void windowClosing(WindowEvent we) {
listaFeltolt();
}
});
Sianis -
Sianis
addikt
Hogyan lehet olyat csinálni, hogy egy dialógus alblak bezárása után, fusson le egy kód?
Sianis -
Sianis
addikt
Tanárom ajánlotta:
Nyékiné G. Judit (szerk.): JAVA 2 útikalauz programozóknak, ELTE TTK Hallgatói Alapítvány, Budapest, 1999
Daniel J. Berg, J. Steven Fritzinger: JAVA felsőfokon,WILEY, 1999
Sianis -
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
Hali!
[link]
Ezzel a metódussal szeretném azt csinálni, hogy lehessen szerkeszteni az elemeket. A szerkesztés már megy is szépen, de ha üres a lista, akkor csak egy üres elem legyen.
Errefel IndexOutOfBoundsException-t kapok, holott én ellenőrzöm, hogy üres-e a lista.
Hol itt most a hiba?
Sianis -
Sianis
addikt
ez a resz azert nem jo, mert elkapod az exception-t de errol semmilyen visszajelzes nincs. Tehat ha esetleg ilyen hiba tortenik, akkor az nem fog kiderulni:
catch (IOException ex) {
return;
}
catch (ClassNotFoundException ex) {
return;
}
(Bar ha letrejon a file, akkor elvileg itt nem lehet hiba...)
A tobbi elsore jonak tunik...
De masodikra mar nem
nem fogod elhinni, a Host.javaban van a hiba, azert null a toStringed, mert nem jol allitod be a HostName-et.
public void setHostName(String Hostname) {
this.HostName = HostName;
}
Parameterkent atadod a Hostname-et, de a beallitashoz mar az osztaly sajat HostName valtozojat (nagy N-nel) hasznalod, ami termeszetesen null, ezert lesz null.
Illetve a kiiratas sem jo
for (int i=0;i<this.Hostok.size();i++) {
oout.writeObject(HostAdatok);
}
gondolom nem az aktualisan beolvasott cuccot akarod n-szer kiirni, hanem a Hostok.get(i) -t
Egy jotanacs. A getter-setter metodusokat mindig generaltasd. (Netbeansben encapsulate fields-nek hivjak a menupontot ami megcsinalja)
[Szerkesztve]És valóban így már működik.

Sianis -
Sianis
addikt
''- Kiírás előtt be kell olvasni az összes elemet egy tömbbe. Itt gondolom, hogy valamilyen dinamikus tömbkezelest kell írnom, vagy ha jól emlékszem pont erre jó a Collection?''
Peldaul egy ArrayList (jol raereztel ez egy Collection is, csak megvan az az elonye, hogy peldanyosithato, mivel a Collection csak egy interfesz
) tokeletesen megfelel a celnak.
''- Olvasáskor hogyan valósítható meg, hogy minden objektumot beolvasson?''
Addig olvasol az ObjectInputStreambol, amig el nem ered a file veget.
Egyebkent nem pocsolos, csak egyszer kell alaposan megerteni
-
Sianis
addikt
''- Ne írja felül a fájlban lévő adatokat.''
Ez legjobb tudomasom szerint nem fog menni. Mikor beirod fileba akkor elotte egyebb infok is bekerulnek, nem csak a konkret tartalma a valtozoknak. Ha appendelsz a filehoz azt nem fogja szeretni. Nagy valoszinuseggel csak az elso iras adatait tudod behozni.
Ket megoldas:
- mindig a teljes tombot irod ki/olvasod be
- sajat iro/olvaso modszert talalsz ki.Nem gondoltam, hogy ennyire pöcsölős ez a dolog, no de ez van!

Tehát:
- Kiírás előtt be kell olvasni az összes elemet egy tömbbe. Itt gondolom, hogy valamilyen dinamikus tömbkezelest kell írnom, vagy ha jól emlékszem pont erre jó a Collection?
- Olvasáskor hogyan valósítható meg, hogy minden objektumot beolvasson?
Sianis -
Sianis
addikt
Egy kis fejlemény, mostmár nem írja felül a fájlt a rendszer. Viszont kiolvasni nem tudom, csak a legelső objektumot. Ez miért van?
Sianis -
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
Erre felhívta a figyelmemet a NetBeans. Akkor már magánál a visszaolvasásnál szúrok el valamit.
Köszi!
Sianis -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Csináltam egy osztályt, aminek a következő adattagjai vannak:
private String HostName;
private int Port;
private String UserName;
private char[] Password;
Ezeket kimentem egy fájlba. Hogyan fogok tudni őket visszaolvasni? Azt szeretném, hogy eredményként egy tömb jöjjön létre, amiben ezek az adattagok lesznek beolvasva. Köszi a segítséget!
Sianis -
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
Nagy láma kérdés:
Ha szedtem le jar fájlokat a netről, akkor azokat hova kell bemásolnom, hogy a fejlesztőkörnyezet is megtalálja azokat?
Köszi a válasz
Sianis -
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
Hogyan tudom megoldani, hogy egy osztályon belül két különböző paraméterszignatúrájú konstruktor közül az egyik meghívja a másikat?
Sianis -
Sianis
addikt
class osszead
{
public static void main(String args[])
{
int x,osszeg=0;
for (x=0;x<args.length;x++)
osszeg=+=Integer.parseInt(args[x]);
System.out.println(''A szamok osszege: '' + osszeg);
}
}
Sajnos nincs fent javac ezen a munkahelyi gépen, nem tudtam tesztelni, és már elég régen foglalkoztam a Javaval, de az elv az remélem, érthető.
Bahhh, ez a CODE blokk használhatatlan, kicseréli a \r\n-t br tagokra, így nem lehet kikopizni a blokkot rendesen vágólapra, a dupla idézőjeleket továbbra is kicseréli szimplákra, agyrém...
[Szerkesztve]aham...értem már!
Szoknom kell még az optimalizációt, de bele fogok jönni! köszike -
Sianis
addikt
Az én fejem így gondolkodik.....

De ha van jöbb ötleted, lássuk a forrást, mivel anélkül most így nem tudom elképzelni! -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Csak sikerült megcsinálnom! Köszönöm a segítséget.
Íme a mostmár működő kód:
class osszead
{
{
int osszeg, x, szam[];
szam = new int[args.length];
x=0;
osszeg=0;
szam[x]=Integer.parseInt(args[x]);
osszeg=osszeg+szam[x];
System.out.print(''A szamok osszege: '');
System.out.println(osszeg);
}
}
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
Tehát, az args[], az egy tömb, ebbe a tömbe kerülnek azok a dolgok, amit begépelsz, mikor futattod a java progit. Pl.: java HelloWorld 12 .
int szamocska = Integer.parseInt(args[0]);
int szamocska : létrehoz egy szamocska nevű int változót.
Integer.parseInt(), ez egy konvertáló, a stringet, ami eredetileg az args[], tehát string->int, mivel mint irtam, args[] az egy stringtömb.
..(args[0]); A tömb 0., azaz első eleme, ami a fenti példámat nézve, egy 12-s fog megjelenni.
Ha jól emlékszem, ha ezt irod a következő fog történni:
java HelloWorld 12 24 32
Igy args[0] -ban ''12'' lesz, args[1]-ben ''24'', args[2]-ben ''32''
De mivel ezek stringek, a fenti szépséggel lehet átkonvertálni int változóba, igy össze tudod őket adni.
class osszead
{
{
int osszeg, i, szam[];
szam = new int[args.length];
i=0;
osszeg=0;
for (i=0;i<=args.length;i++)
szam=Integer.parseInt(args);
for (i=0;i<=args.length;i++)
osszeg=osszeg+szam;
System.out.print(''A szamok összege: '');
System.out.println(osszeg);
}
}
#java osszead 6 6 6
Exception in thread ''main'' java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException: 3
at osszead.main(osszead.java:10)
Lefodul, de ezt dobja. Tudom, hogy valamit roszul használok, csak kicsit még szokatlan ez a parselnt parancs... -
Sianis
addikt
A probléma az, hogy az, hogy args[szam[1]] <- ezt nem lehet megcsinálni, ugyanis az argsba string kerül ''begépeléskor''.
A következőt ajánlom:
int szamocska = Integer.parseInt(args[0]);
Ilyenkor a cmd-ben beütött számot átváltja int-be, és a szamocska változóba menti, igy már dolgozhatsz vele.
Ha jól olvasom, amit irsz, kicsit mást akarsz összehozni, hát kisérletezz
.
Este úgy is java-t kell gyakorolnom, ha addig nem sikerül összehoznod, megcsinálom én is.int szamocska = Integer.parseInt(args[0]);
Bocsi! Nem egészen tiszta előttem, hogy ez mit csinál! Ez most egy típus definíció, vagy egy értékadás, vagy mindkettő egyszerre? Létrehoz egy int típusú szamocska változót, amit args[0] értékével inicializál? Mert így ezt a sort hirtelen nem tudom hova tenni... -
Sianis
addikt
class osszead
{
{
int szam[];
szam = new int[2];
szam[2] = 0;
System.out.println(''A szamok osszege:'');
for (szam[1]=0;szam[1]<args.length+1;szam[1]++)
szam[2]=(szam[2] + args[szam[1]]);
System.out.print(szam[2]);
}
}
A program lényege az lenne, hogy összeadja az argumentumban lévő számokat, de sajnos nem jövök rá, hogy mit kell tennem, hogy ne dobja vissza típushibára a szam[2]=(szam[2] + args[szam[1]]); sort. Nagyon kezdő vagyok JAVA nyelvben, szóvalbocsássatok meg, hogy ilyen lámákat kérdezek, de még csak 1 előadásom volt, és ez már meghaladja az ott tanult Hello World programot. Köszi a segítséget!UP! valaki nem tudja a választ?
-
Sianis
addikt
class osszead
{
{
int szam[];
szam = new int[2];
szam[2] = 0;
System.out.println(''A szamok osszege:'');
for (szam[1]=0;szam[1]<args.length+1;szam[1]++)
szam[2]=(szam[2] + args[szam[1]]);
System.out.print(szam[2]);
}
}
A program lényege az lenne, hogy összeadja az argumentumban lévő számokat, de sajnos nem jövök rá, hogy mit kell tennem, hogy ne dobja vissza típushibára a szam[2]=(szam[2] + args[szam[1]]); sort. Nagyon kezdő vagyok JAVA nyelvben, szóvalbocsássatok meg, hogy ilyen lámákat kérdezek, de még csak 1 előadásom volt, és ez már meghaladja az ott tanult Hello World programot. Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung kuponkunyeráló
- Először kombinálja a Full HD-t az 1000 Hz-cel egy monitor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Projektor topic
- Autós topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- 24 magos AMD Threadripper alapú munkára kiváló félgép, 128GB RAM-mal
- HP ZBook Fury 15 G7 i7-10850H 32GB 512GB SSD Quadro T2000 4GB FHD HUN bill, szép állapotban eladó
- Eladó MacBook Pro 16,1 2019 CTO
- új 0 km es garanciás lenovo loq rtx 5050 8gb
- Eladó teljesen újszerű karcmentes Samsung Galaxy Watch Ultra
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal, plusz csuklótámaszok
- Apple iPad 5. generáció (A1822) 128GB, asztroszürke
- Samsung Galaxy Watch6 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Meg milyen árkategóriát képvisel? Linket tudnál róla?
hogy lehet az hogy a chat.hu azt irja hogy nincs java?Más progi ami javas az meg megy.Java fenn van a legujjabb.