- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
GreenGoblin #244421 üzenetére
Családi Megosztás Szabályai: Ön egyszerre csak egy Családhoz tartozhat, és évente csak kétszer csatlakozhat bármely Családhoz. Apple azonosítóját, mellyel a Családhoz tud csatlakozni, 90 naponként egyszer módosíthatja. Valamennyi Családtagnak ugyanazt a Lakóhely Szerinti Országot kell használnia.
Legal - Apple Media Services - Apple -
törölt tag
válasz
anderledani #244417 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Luck Dragon #244283 üzenetére
Ahogy a Safari alsó címsornak is, mint régen Nokia Lumián. És a spotlight változásoknak is. Tele van sok aprósággal a 15, ami ezerszer kényelmesebbé teszi a rendszert.
-
törölt tag
Ennek örülök visszacsinálják:
iOS 15 brings back the popular dial picker from iOS 13 and earlier with a twist - 9to5Mac -
törölt tag
válasz
#40993792 #244137 üzenetére
Kis SE1 megéri, hogy ios15 értesítések reformmal átláthatóbb lesz.
Mégse lesz AM event most. Említést se látok az Apple oldalain. A WWDC részben csak azt reklámozták facetime közös zenehallgatás, a shared with you rész is jó lesz.
iphone terén lesznek jó és régóta várt dolgok: live text, lokál siri, privacy dolgok, értesítések, meló és otthoni kijelző elrendezés, facetime nem almás eszközökkel weben keresztül, képernyő megosztás, safari kiegészítők, új tab nézet
Nem volt egy rossz WWDC szerintem, több új funkciót kifejezetten várok, tavaly ilyenkor többségére csak legyintettem.
-
törölt tag
válasz
#40993792 #244127 üzenetére
Telefon nyelve nekem is az, viszont ettől még az új térkép funkciók többségéhez írták még USA, UK sem mindenhol egyelőre. San Francisco, New York, London és még pár. Mindegy, ha te Budapesten navigálnál vagy AR scannelnél épületeket útirányhoz. (bár köröznek Apple Maps autók Mo-on is, sok reményt nem fűznék hozzá) Szerintem még az időjárás dark sky funkció is necces megkapjuk-e.
-
törölt tag
az se rossz, hogy Apple fiók helyreállítás könnyebb lesz, plusz a digitális végrendelet örökség
ipad visszaszívom félig, mac mellé rakva universal control kényelmes akinek van mindenféle almás ketyeréjeParson: még lesz ezután apple music esemény is
safari kiegészítők iphone-ra is?
-
törölt tag
válasz
GreenGoblin #244115 üzenetére
mondták változatlan icloud árak, az icloud+ funkció nem kerül pluszba
ios15 fókusz mód, munka és otthoni profil elrendezés (gyereksarok is lehetne ahogy régen Nokia Lumián)
live text hasznos lesz
térkép újdonságok mindegy nekünk, szokásos US-UK
időjárás dark sky beépítése, kérdés ismét mindenhol?
facetime kinyitása weben nem iphone-ossal!(szerver hogy bírja, ha az icloud.com és apple music web player nagyon gyenge)
ipad rész kicsit hervasztó volt, M1 & 16 GB memória Pro cuccon játéknak tűnik a szoftver a widget játszadozás és gyorsjegyzet nem egy pro felhasználás
privacy: email elrejtés, lokál Siri, és a hírlevél láthatatlan pixel trükk elleni kapcsoló tetszik
külön music esemény is lesz ma
-
törölt tag
válasz
FIREBLADE78 #243621 üzenetére
Paint helyett icloud.com simán le tudod tölteni amilyenben akarod
-
törölt tag
válasz
lugosi #243614 üzenetére
Furcsa, hogy mégse általános bug. A zsebben felébred a kijelző, azt hiszi a telefon nincs zsebben és nem a csúszkát dobja fel bejövő híváskor? Mitől függhet? Pl. ha egy frissítés a mosoly emojit lecserélné kakimojira, akkor az mindenkinél jelentkezne. Ez miért csak egyes usereket érint? FaceID, érzékelő, szoftver bug?
-
törölt tag
válasz
GreenGoblin #243501 üzenetére
Talán az áll közelebb a valósághoz. 11 esetében még ez:
Az akkumulátorállapot-jelentés újrakalibrálása az iOS 14.5-ös rendszerben
Mindig csak hozzávetőleges tájékoztató közlésnek tartottam ezt a funkciót, szerintem teljesen feleslegesen %-ban jelzik, hogy azon aggódjon user. Elég lenne egy jó, közepes, cseréld kategória. Saját egy éves készülékemnél se tartom reálisnak, hogy decemberig fokozatosan 5% "elfogyott" azóta pedig semmi. -
törölt tag
válasz
ittakary #243281 üzenetére
Hiába kezdtek el tepsiket is gyártani, a szoftver nem követte le. (pl. két app split screen, ikonok szabad rendezése, reachability mód rögzítése)
Nem várok sokat és akkor nem ér csalódás. 14 mi történt widget nagyon beharangozva, aztán rosszabbul jártam, mert elvették a 14 előtti funkciókat. (up next widget, lista bejelölés, fényképes kontakt kitűzés) Az ikonok és App Library kategóriák szabad rendezgetése jó lenne. Az értesítésekről már van hír, az jó lesz. A csak USA dolgok legyenek világszerte is. -
törölt tag
válasz
herdsman12 #243241 üzenetére
Ha bekapcsoltad az Üzenetek az iCloudban funkciót:
Ha töröl egy üzenetet, fényképet vagy beszélgetést az egyik készülékén, mindegyik készülékéről törlődik az adott elem.Az adatvédelem érdekében az Üzenetek az iCloudban funkció végpontok közötti titkosítást* alkalmaz, ami azt jelenti, hogy az üzeneteket nem lehet az interneten, böngészőn keresztül megtekinteni és elérni.
Én nem kapcsoltam be ezt a funkciót, csak az alapértelmezett iCloud biztonsági mentés zajlik, ha véletlenül törölnék valami fontosat ott megvan.
Cseri0058: nem tudom, ha egy GDPR adatlekérést kérsz, abban esetleg benne lenne valahol?
-
törölt tag
válasz
marsu. #243228 üzenetére
Jól mondod.
Az „Üzenetek az iCloudban” használata esetén több tárhely áll rendelkezésre a készüléken, mivel a rendszer az iCloudban tárolja az üzeneteket a mellékelt fényképekkel és egyéb csatolmányokkal együtt. Ha bekapcsolja az „Üzenetek az iCloudban” funkciót az egyik készülékén, a rendszer automatikusan az iCloudban fogja tárolni az üzeneteket, és így nem kerülnek bele az iCloudos biztonsági mentésbe.
Az Üzenetek az iCloudban funkció használata
Üzenetek tárolása az iCloudban
Mit tartalmaz az iCloud biztonsági mentés? -
törölt tag
válasz
SpongyaBob #242752 üzenetére
Kell hozzá mindig. Egyébként akkor se aggód túl a dolgot, ha nem tanulja meg, vagy változik a rutinod. Egy elutazás, vagy napközben töltés már eltérítheti a rejtélyes algoritmust.
-
törölt tag
válasz
SpongyaBob #242746 üzenetére
Kapcsold ki a funkciót, majd be. "Jelentős helyek" is feltétel hozzá + előfordulhat nagyobb frissítés után újra kell tanulnia, lehet most ebbe is belefutottál iOs 14.5 megjelenéssel
-
törölt tag
válasz
#40993792 #242577 üzenetére
+1 néhányan el vannak tévedve és követelik ha már reklámozzák a védelmet, akkor gariztassa is az Apple, gondolom ügyeskedve vinnék gari lejárta előtti héten a szándékosan megfürdetett telefont cserére. A funkció arra lett, hogy elkap egy eső vagy kiborul az italod, akkor ne legyen egyből kuka a készülék.
-
törölt tag
válasz
GreenGoblin #242570 üzenetére
Nem. Csak a bullshitelést nem szeretem. És a tájékozódás nélküli értetlenkedést.
-
törölt tag
válasz
GreenGoblin #242558 üzenetére
Ha hónapokat áll egy iphone raktárban amire eladják, akkor már természetes csökkenés történik a vízállóság védelemben, ahhoz képest amikor lejött a gyártósorról. Ezért sem vállalhatják. Többek közt. (visszaélések miatt sem)
Az iPhone 7 és az újabb készülékek por-, csepp- és vízállósága - Apple Támogatás
A készülékek ellenálló képessége a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet. A folyadékok okozta károkra a jótállás nem terjed ki, de előfordulhat, hogy a fogyasztóvédelmi törvények biztosítanak ehhez kapcsolódó jogokat.Itt a Garmin PP, én nem látom hol szerepel eladhatják az adataid? F3 "sell" 0 találat. Átfutva sablon jogi szöveg adatfeldolgozásról. Ha hasból írsz valamit, akkor figyelj a helyesírásra "sell your date" ugye data akart lenni.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Major Lion #242441 üzenetére
Na igen, a pontosabb megfogalmazás az lett volna ahol regelve vagyok ezek szerint nem password.txt-ben tárolják a szerveren az adataimat.
-
törölt tag
válasz
Pyttawrx #242436 üzenetére
Ez kényelmetlen tanács. Attól, hogy te inkább beírod mindig, ettől még az adott honlap üzemeltetőjénél megvan és ha őket feltörik, onnan kiszivároghat. Cserébe az Apple, Microsoft, akármelyik password manager figyelmeztetni se tud téged, mert nem mentetted el.
Most is jó anderledani megkapta a figyelmeztetést, ellenőrizni kell nem használta máshol ugyanazt a jelszót, ezt a kérdésest megváltoztatni és kész. Egyedi, erős jelszó mindenhol, 2FA ahol lehet, a többit intézi a Apple keychain, Google vagy Microsoft saját megoldása, pw manager szolgáltatások.
-
törölt tag
válasz
anderledani #242433 üzenetére
Szerencsére még nem, ezek szerint elég erős jelszavaim vannak. Jó dolog, hogy a tech cégek figyelmeztetnek erre. Microsoft Edge is most kapott ilyen funkciót. Gondolom have i been pwned féle adatbázisokat monitorozzák.
-
törölt tag
válasz
antocskin #242424 üzenetére
Minden frissítéskor azt hiszik az emberek nagyon vicceset mondanak ezzel az "emoji fejlesztés" kritikával
ne hidd fél Cupertino csak az emojikkal foglalkozik iOS bugfixek helyett. Az emoji mint az ABC, ha holnap kitalálunk új betűket, akkor az is bekerül, mert az unicode tanácsot követik a gyártók.
-
törölt tag
Talán ezek kicsit tisztába teszik az app tracking transparency témát, egyszerűen érthető magyarázatok:
Apple’s Craig Federighi Explains iOS 14.5's Privacy Features | WSJ
Apple vs. Facebook: Why iOS 14.5 Started a Big Tech Fight | WSJ -
törölt tag
válasz
GreenGoblin #242406 üzenetére
Továbbra sem értelmezed jól a dolgot, de mindegy. Vegyél egy 3210-est és minden rendben lesz.
-
törölt tag
válasz
GreenGoblin #242326 üzenetére
Mivel screenshotot nem mutattál pontosan miről is van szó, mert eshet a névtelen technikai info kategóriába is, ennyi erővel az ellenőrző app miatt nem aggódsz látja minden forgalmad? Szerintem nem kell túlaggódni. Tökéletes biztonság? Arra mondják ne csatlakozz az internetre semmilyen eszközről.
-
törölt tag
válasz
GreenGoblin #242316 üzenetére
Ebben az esetben töröld a kérdéses appot, ezt neked kell mérlegelni. Az Apple annyit csinált, hogy tájékoztatni kell ha van valamilyen adatgyűjtés, személyre célzott reklám, profilépítés, hogy user kezében legyen a döntés opt-in. Emiatt kakilt be Zuckerberg. Aztán rájött userek többsége úgyis leokéz mindent, kár volt hisztizni.
Tim Cook Says Apple is 'Not Against Digital Advertising' Ahead of iOS 14.5 Launch With App Tracking Transparency - MacRumors -
törölt tag
válasz
GreenGoblin #242311 üzenetére
Ez simán eshet a "may be collected but it is not linked to your identity" kategóriába, nem?
-
törölt tag
válasz
lugosi #242307 üzenetére
Engem is érdekelne, melyik app, screenshot, magyarázat hogyan mégis. Rákerestem tech oldalakon, csak az airdrop bug miatt ekézik az Apple-t.
Ezen a héten már végre tényleg jön a 14.5.
-
törölt tag
válasz
GreenGoblin #242289 üzenetére
Rosszul értelmezed szerintem. Egy éve készülnek erre a funkcióra, tavaly nyáron kellett volna kijönnie. A tech oldalak már megírták volna, ha semmit nem ér ahogy állítod.
-
törölt tag
válasz
GreenGoblin #242265 üzenetére
Jelentsd az appot, ha kivágják az áruházból összekapja magát a fejlesztő.
-
törölt tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #241402 üzenetére
Fényképkezelő alatt mit értesz? A Fotók app kezeli az áruházból telepített bővítménnyel. A régi Win7 féle képnéző nem fogja, ha esetleg az van neked. A képek mihez vannak társítva? Kell lennie file explorerben thumbnailnek a Win10 Fotók app és ImageGlass esetében is.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#20749568 #241230 üzenetére
Azt nem tudom mennyien lennénk ott. Szerintem elférne.
Spotify és Tidal topik van, a Deezer viszont kihalt. Nem tudom Apple Music topik mennyire pörögne, csak abból indulok ki sok iPhone vásárló legalább a pár hónap próbaidőszakot elhasználja, vagy legalább párhuzamosan Spotify-jal mint én mivel Songshift playlist költöztetővel könnyű az átjárás a szolgáltatások között, vagy aki ökoszisztémában jobban benne van és most már Apple One csomag is akinek megéri. Aztán a gyenge forint miatt AM már olcsóbb a Spotinál. Spotify-hoz képest van dalszöveg és nincs podcast erőltetés, nekem ez is szempont AAC mellett.
Van iOS alkalmazások topik is, akár ott is lehetne beszélni róla. Viszont sokan csak ide a fő mindenes iPhone topikban kérdeznek bármiről és forgalomtól függő kap választ vagy már más irányt vett a topik, mert valaki ezredszer is bedobja a battery health % aggódás témát.
Szerintem olyan téma is lehetne, iOS Home Screen Setups (reddit.com) mintájára hogyan néz ki a főképernyőd, milyen widgetek, elrendezés, wallpaper cserebere, design beszélgetések.SharpSA: 14.5-ben lesz AM swipe gesztusok daloknál ahogy Spotinál, új popup menü, dalszöveg megosztás, Tim Apple szerint áprilisban kiadják végre, remélem gyorsabb is lesz szerver oldalon
Ł-IceRocK-Ł: ImageGlass megnyitja szépen, vagy a Windows saját képnézőjéhez plugin az áruházból, vagy icloud.com és JPG-ben mented le, vagy telefonon átállítod jpg-ben készítse, viszont ez több helyet foglal, ezért én a jobb HEIC híve vagyok
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
GreenGoblin #240954 üzenetére
Nálam működik. Évek óta használom. Most is jó. Káromkodnak mtomi95 példa videójában, azért korhatáros.
-
törölt tag
válasz
penge111 #240791 üzenetére
legközelebbre:
Gyakori kérdések: mitől jelenhetnek meg “vírus” figyelmeztetések a naptárban?
Spam eltávolítása a Naptár alkalmazásból az iPhone-on
(safariba érdemes valamilyen reklámszűrőt tenni: wipr, adguard 1blocker stb.) -
-
törölt tag
válasz
rellif #240164 üzenetére
Ilyen crash nálam még nem volt, (14.4 még, a .1 még nem ment fel) azzal találkoztam amikor keresek, nézegetek aztán mást csinálok és háttérben van az AM app, akkor visszatéréskor nem oda dob vissza ahol voltam. (background app refresh bekapcsolva pedig) Várom a 14.5 frissítést, pár dologban változni fog az AM app. Remélem bugfixeléssel is foglalkoztak.
(Apple Music topik lehetne, egyre többen használják)
-
törölt tag
válasz
Froclee #240031 üzenetére
És akkor most mi lesz vele? Sejtetted gagyi lesz, gagyi lett. Csak normál környezetvédő vagyok, nem sötétződ, viszont ez mindig kiakaszt. A nyugati ember folyton rendeli az olcsó nevesincs gagyit "ingyen" szállítással ettől a rettenet cégtől Kínából. Többszörös környezetszennyezés. Legyártani se érdemes olyan gagyi, fél világon utaztatják repülővel és a célállomáson hamar kiderül gagyi, hiába a sok kamu öt csillag review és heteken belül szemétben végzi.
-
törölt tag
válasz
ittakary #240024 üzenetére
Pontosítás: azoknál van bizalmi kérdés, amelyek helyi VPN trükkel szűrnek és magukon keresztül irányítják a forgalmat. Vannak olyanok is, amelyek csak lista szerint a Safari content blocker API útján és nem látnak bele a böngészésbe. 1Blocker például. Én Wipr-t használok.
-
törölt tag
válasz
GreenGoblin #239499 üzenetére
Itt leírják miért jó: A Bluetooth és a Wi-Fi használata a Vezérlőközpontban - Apple Támogatás
röviden kényelem miattne az Androidot keresd az iOS-ben, mert akkor csalódás lesz
-
törölt tag
Szerintem Medical ID maradjon az amire való. Szöveges háttérkép szerkesztéssel se vacakolnék. Egyszerűbb egy emlékeztetőt csinálni és nem elnyomni, vagy ismétlésre tenni. Ha nem fontos a záróképernyőn legyen mindenképp, akkor Today View lapra kirakni egy Notes widgetet, egy mozdulat elérni.
-
törölt tag
válasz
Akuiwerting #239452 üzenetére
Max. úgy csinálsz egy emlékeztetőt a kívánt szöveggel és nem törlöd az értesítést amikor feldobja, vagy beállítod napi ismétlésre.
Zsolt: az is teljesen jó barkács megoldás
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
aujjobba #239414 üzenetére
Nem mondtam, hogy kikapcsolja.
Félő az összes cég ebbe az irányba megy. Windows 10 szponzorált appok a telepítésben, a Spotify a podcastokat erőlteti a kezdőképernyőn, a Samsung bloatware, és most kezdi az Apple is? News kapcsán USA-ban van fizetős verzió News+ és mégis van abban is reklám.
Az áruházban elfogadom van kiemelt hely ajánlónak, a News magyar régióban nem érint, a Stocks nem használom viszont ott már nem kellene lenni semminek. Remélem ennyinél megállnak, mert az tetszik nem is kell külön időjárás appot telepítenem, jó a gyári, letisztult és bullshit mentes. Maradjon is így.
Inkább azon dolgozzanak a tech cégek minden régióban elérhető ugyanaz a feature. Folyton csak angol nyelvű piacokon vannak a jóságok. Plusz az egész régiókorlátos, jogdíjas hülyeség, hogy van amerikai Netflix, magyar Netflix, miért nem csak Netflix?
-
törölt tag
válasz
GreenGoblin #239404 üzenetére
Remélem ennyinél meg is állnak a bullshittel.
-
törölt tag
Globális eladások
A clickbait médiának korai volt a mini haláláról írni...
-
törölt tag
válasz
GreenGoblin #238984 üzenetére
Ez nem hangzik jól.
Nekem egyszer régen SE 1 síelés közben, akkor tudtam a hideg miatt sztrájkolt és utána minden rendben volt.
Akku menüben nézd meg esetleg egy app megkottyant? Ha többször csinálja akkor beállítások reset, aztán szerviz. Ha garis cseréltesd. -
törölt tag
válasz
XboxGamePass #238978 üzenetére
Előfizetések és számlázás – Hivatalos Apple-támogatás
Jövőbeli esetekre amikor bekapcsolsz valamilyen havidíjas szolgáltatást, akkor rögtön készíts egy lemondás emlékeztetőt.
-
törölt tag
12-es szériánál akinek alacsony fényerőnél zöldes kicsit: azt írják 14.5 bétában már javítva
-
törölt tag
válasz
bigdady #238945 üzenetére
iPhone 7 topikban kérdezd, nekik biztos van.
Egyébként szerintem simán, miért ne. Két iOS feature listát nehéz lenne röviden leírni, sok funkcióval bővülne.
-
törölt tag
válasz
xZer0kidx #238849 üzenetére
Fizetéssel és számlázással kapcsolatban szerintem hívd az Apple supportot és rendezik. Mi nem tudjuk visszaadni a pénzed.
Előfizetések és számlázás – Hivatalos Apple-támogatás -
törölt tag
válasz
oliwire #238786 üzenetére
Mini topikban ki lett beszélve már. SE tavasszal jött ki olcsón, mini ősszel szinte dupla áron, ráadásul a normál 12 után kicsit csúszva. Tavasztól őszig amennyi SE elment, nem tudni hányan vártak volna kompakt telefonra, ha tudták volna lesz mini. Ha elmegy belőle 20 millió db az kudarc? Elég sok gyártó megirigyelne ilyen kudarcot.
-
törölt tag
válasz
GreenGoblin #238688 üzenetére
Említettem más-más időpontra kelek és több ütemezést is be lehet állítani. H-SZ-P és K-CS és SZ-V mind más és más időpont és ha mégis adott napra változik a helyzet akkor lefekvéskor a lock screenről két mozdulat csak a következő ébresztést módosítani ideiglenesen.
HoldfenyLuna: van snooze, be is van kapcsolva alapból az alvás mód beállításkor
-
törölt tag
válasz
HoldfenyLuna #238663 üzenetére
Alvás mód
Számítógép és 3utools nélkül ébredek ütemezve napokra más-más időre, kényelmesen lágy zongoradallamra. "early riser" "koránkelő" dallam amikor kéri válasszak.Wifi, BT kapcsolgatás itt nem divat, mert minek? CC-ben lévő gomb aznapra kapcsolja ki, amúgy keresőből vagy settings ikon hosszú nyomás menüből gyorsan oda tudsz navigálni a "rendes" kikapcsoláshoz. Vagy Parancsok app beállítani ütemezést.
Ikonok felülről kitöltés megkötés ismert amióta iPhone az iPhone, ezeknek előre utána lehet nézni. Talán a homescreen widgetek után majd ez is sorra kerül most. Smart stack nem tudom van Androidon, el lehet szórakozni velük.
#238655Oldman2
Szintén beépített Parancsok app: annyi személyes automatizált ütemezést generálhatsz értesítésre amennyit akarsz, nem muszáj külön appot telepíteni. -
törölt tag
válasz
d.mate08 #238411 üzenetére
Nem tudom észrevehetően mennyit segítenek, ezekkel lehet játszani:
sötét téma OLED miatt
wifi ahol lehet, Safari reklámszűrővel (adguard free, wipr stb.)
wifi ask to join network off (idegent nem keres, csak a már ismertet)
app background refresh kikapcsolás aminél nem kell
email push helyett fetch (apró kényelmetlenség)
widget nem tudom mennyit visz, nekem tíznél több soha nem volt
location csak amikor és amihez muszáj
értesítéseknél ami nem fontos ne kapcsolja be a kijelzőt vagy kijelzővel lefele lerakni
app store video auto play off
battery menüben appok átnézése, facebook és hasonló szarok ha nem kell
parancsok app beállítani 25-35-45%-nál automatikusan low power mode -
törölt tag
válasz
Thewent12 #238117 üzenetére
"Most én a pro szériákról nyilatkoztam"
Általánosan indítottál: A 12-es széria egy bullshit szerintem. 11 ár-érték arányban a legjobb. Remélem 13-al dobbantanak valamit, mert ez a legfrissebb valami harmat gyenge lett véleményem szerint.
Neked nem fontos a plusz tárhely, memória, 5G ez mind ok, másnak a számodra fontos 120 Hz a "bullshit".Power gomb TouchID jó lett volna a maszkok miatt, de ha most nem tették, akkor az oltás miatt már nem fogják ősszel, szerintem. (hiába ipadnél van)
Ha számodra 11 -> 12 között a kevésnek nem mondható felsoroltak ellenére nem volt elég változás, akkor készülj a csalódásra mert a 12 -> 13 között még kevesebb különbség lesz, ne várd a "dobbantást". Plusz tárhely és memóra meglépték most, tippre ez tovább nem bővül következő körben. (tárhely egyébként nem a filmnézés miatt kell, hanem ha a Pro kamerákon kezdesz 4K 60 FPS és HDR videókat felvenni) Lesz kb. kisebb notch és esetleg 120 Hz, ami nem létszükséglet. Ha évente cserélsz, akkor kár csodálkozni nincs egetrengető változás.
Ettől még nem bullshit a 12-es széria. Kerüljük az általánosítást. Pl. ez is: "90 százaléka a felhasználóknak üvegfóliát használ a telefonon, így az új bevonat sem érdekes sokak számára."
Vagy nem, mert van biztosítás és ha már ennyiért vesz valaki Pro készüléket, akkor nem fog fóliázni és tokozni, használja ahogy tervezték. Egyébként a 12 sík kijelző felülete a fólia miatt is előnyösebb. Passz, én a 10% nevében beszélek, egyik okostelefonom se volt még fólia vagy tok. (egy Apple bőrtok van, arra az esetre amikor a kis unokaöcsémnek odaadom mesét nézni, de már elég nagy hogy nem ejti el)
Szerintem az a lényeg, hogy baromi jó most az iPhone kínálat és mindenki egyéni igények mentén mérlegelhet:
tetszik a szögletes design és egyéb felsorolt újítások? 12
nem érdekel a szögletes design és az 5G, üzemidő a legfontosabb? vegyél 11 szériát ár-érték arányban
kicsi flagship kell? ott a mini
olcsó kell, TouchID fontos? ott a 2020 SE
a default iPhone kell? 12 már OLED a 11-hez képest
és egy használt XS is dolgozik még évekig -
törölt tag
válasz
Thewent12 #238103 üzenetére
12 széria: szögletes design, 5G, mini méret, a 11 utód sima 12 is már OLED, új kijelző bevonat, Lidar, Dolby Vision HDR, éjszakai portré és time-lapse, RAW, Pro és Max 64 GB helyett 128 GB induló tárhely és plusz 2 GB RAM, Magsafe, Intel helyett Qualcomm modem és még pár apróság
Mindenképpen több változás mint 6S -> 7 volt. Ha számodra ezekből egyik sem érdekes, akkor miért váltottál 11-ről? "Egetrengető" újítást évente hiába vársz, azok az idők már elmúltak, viszont ahogy kitolódnak a használt évek száma az erős processzorok és iOS támogatás miatt, azok akik a 6S, 7, 8, X, XS halmazból váltottak most 12-re nekik egyszerre több újdonság lett.
(120 Hz és üzemidő javulás egyszerre nem fog menni, kisebb notch már a pletykákban)
-
törölt tag
válasz
Tamas1982.1 #238076 üzenetére
Music app eltávolítás? Safariban nincs nyitva valami olyan oldal, reklám? Siri kikapcsolva? Esetleg családi megosztásban valami vagy bluetooth-on keresztül valami valahogy? Airplane módban is csinálja? Valaki nem csinált neked egy Shortcut szivatást? Beállítások reset? Hívd a szellemirtókat!
-
törölt tag
válasz
Pityke78 #238050 üzenetére
Biztos .gif és nem .webp fájl? Van elég tárhely, nincs optimalizált tárhely beállítva fotóknál? Melyik böngészőt használod? Itt említik Chrome-ból nem jó.
Naprakész iOS, Safariból most mentettem le egy gif fájlt a fotók közé és rendben megnyílik mozogva. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
ferikek #238020 üzenetére
Nálam is 6 GB most az "egyebek" szintén iOS 14.4 verzió. Újraindítás, Safari cache törlés? Amúgy amikor töltenél le új appot, akkor nem szabadít fel magától? Vagy egyből kiírja nincs hely?
(gondolom rutinos 16 GB-os készülék használójaként a GarageBand és társai törlésén már túl vagy) -
törölt tag
válasz
aujjobba #238005 üzenetére
Ez régóta így van. Ha úgy keresel rá call of duty, akkor most éppen egy war machines háborús játék, azaz hasonló cucc van a kiemelt helyen, amiért fizetett az app készítője, hogy aki call of duty-val játszik valószínűleg tetszene neki ez a tankos játék is.
Az app store elején még nem volt nehéz kitűnni, aztán millió app után már kellettek a kulcsszó alapján kiemelt helyek. -
törölt tag
válasz
HoldfenyLuna #237936 üzenetére
Ha a Keychain nem elég, akkor fizetősből 1Password, ingyenesből Bitwarden. (ezer éve még Lastpass és Dashlane próbálkozásaim voltak, nem jöttek be)
Firefox miatt nem neked szól, de Windows és Chrome felállásra most érkezett az Apple-től a Chrome áruházba iCloud Passwords kiegészítő, ami áthozza iPhone Keychainból számítógépre Chrome böngészőbe.
-
törölt tag
válasz
anderledani #237707 üzenetére
Mindkettőt megnéztem, rendben lapoznak vissza oda ahol tartottam.
-
törölt tag
válasz
anderledani #237701 üzenetére
Szerintem ez oldalfüggő. Amit én olvasok oldalakat, az oda swipe-ol vissza ahol tartottam. Reklámszűrőd van? Esetleg azt tudom elképzelni bezavar a reklám és amiatt újratölti az egész oldalt neked? Nálam Safari & Wipr felállás van, iOS 14.4. Írjatok példákat hol csinálja ezt és akkor meg tudjuk nézni, leszűkíteni oldalfüggő vagy reklám miatt.
-
törölt tag
válasz
st3v3np3t3r #237518 üzenetére
Ha ingyenesség a fő szempont, van Office Online ingyen Microsoft fiók részeként, Onedrive-ra ment. Célszerűbb Excel usernek, a Google nem biztos ugyanúgy eszi meg a feltöltött xlsx fájlt.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
SharpSA #237512 üzenetére
Én megkímélem magam a google sheet, libreoffice, numbers, excel konvertálásoktól, mindent ms office formátumban tartok és kész. Az a legelterjedtebb. Hogy mással is meg lehet nyitni, konvertálni ha a helyzet úgy kívánja, az egy másik történet. Örüljünk, egyáltalán lehet.
Régen nem volt ilyen úri huncutság, minden csak a natív programjával nyílt meg.
-
törölt tag
válasz
CrAzY88 #237330 üzenetére
Igen, tévedsz. Ez egy 2015-ös törvény, minden mobiltelefonra vonatkozik a rádióhullámok fejednél téma miatt főleg a fejlődő gyerekek kapcsán. Mellékelni kell a vezetékes fülest és ajánlást írni, hogy használatkor hosszú ideig ne tartsák a fejükhöz a készüléket, ezért a mellékelt headset. Ennyi a történet.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
SonyNex7 #237275 üzenetére
"nem lehet az értesítési sávot bárhonnan lehúzni"
Válassza a Beállítások > Kisegítő lehetőségek > Érintés menüpontot, majd kapcsolja be az Elérhetőség beállítást.
Ha azt szeretné, hogy a képernyő tetején lévő elemek elérhetők legyenek, tegye a következőket:
Face ID funkcióval rendelkező iPhone-on: Legyintsen lefelé a képernyő alsó szélén.
Főgombbal rendelkező iPhone-on: Koppintson könnyedén duplán a Főgombra.
Ha vissza szeretné állítani a képernyőt alaphelyzetbe, koppintson a képernyő tetejérevagy beállítod a hátlapi dupla koppra az értesítési központot
vagy kisegítő lehetőségekben assistive touch bekapcsolás
"háttérből az appokat egyesével lehet bezárni"
Ez nem Android, nem kell bezárni. Más a memóriakezelés.
"csengőhangot beállítani egy szenvedés"
Ha a beépített hangok nem felelnek meg, akkor itunes vagy 3utools.
"nagy notch"
A FaceID helyének kell (Why Face ID Is Much More Secure Than Android’s Face Unlock)
"értesítési led"
Nem volt, nem is lesz, kisegítő lehetőségekben lehet a kamera LED villogását bekapcsolni
"aod"
Esetleg későbbi iOS-be beleteszik. Vagy nem. Mert azt akarják vegyél Apple Watch-ot is.
"Azért a nagy notchal,értesítési led,aod,hiányával, nehezen barátkozom és a 64gb tárhely is szűkös lesz egy idő után."
Vásárlás előtt ezek mind elérhető információk voltak.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Pixel 7 Snow 128Gb-sok tartozék-1 hónapos-garanciás
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest