- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
SharpSA #273224 üzenetére
Egy kézzel csúsztatva szoktam, pár számjegyért nem váltok kétkezes módra. A másik problémára felveszed = jelet text replacement közé, hogy pl. magánhangzók nélkül gynl
+ plsz
- mnsz#273226
Valamelyik iOS óta amikor a kiegészítők működését szabályozta az Apple, a Safari content blocker API-nál van egy limit, hogy egy filter X db szabályt tartalmazhat. Mivel ha az adblocker belerak egy millió szabályt, akkor lelassulna a böngészés. Ezért van 3 részre osztva, így egyesével mind belefér a limitbe.
Másik kérdésre: az előbb linkeltem a fejlesztő honlapját, ezekkel a szűrőkkel dolgozik a Wipr. -
törölt tag
válasz
SharpSA #273218 üzenetére
iPhone & iPad – SwiftKey Support
Engem nem érint a hír, pech akik használták. Régen nekem a Windows Phone billentyűzete jött be. Az Apple rámehetne kicsit a világ nyelveinek támogatására. Bár én elég igénytelen vagyok, nem kell swipe, prediktív se, autocorrect se, ha nagyon sietek akkor ekezet nelkul gepelek.
Részemről gyári bill. és gyári mail, naptár, emlékeztető stb. Amit lehet megoldok a gyári appokkal, mert a 3rd party appokkal mindig van valami előbb-utóbb. Felvásárolják őket, megszűnik, előfizetéses lesz, reklámos lesz, adatot gyűjt stb.Tudom sok hiányossága van a gyári keyboardnak, viszont az is igaz sokan nem ismerik a segítő trükköket. Valaki múltkor panaszkodott nekem milyen hülyeség vesszőhöz meg kell nyomni 123 gombot, vessző kiválaszt, ABC gomb vissza betűkhöz. Hát mondom neki elég az 123 gombról csúsztatni az ujját vesszőre és magától visszaugrik betűkhöz. Dupla space a mondatvégi pont és szóköz. Számsor nincs fixen kirakva, de 123 egyik ujjal tart és lehet írni a számokat. Space hosszú nyomás lehet rakni akárhova a kurzort. Shift duplán capslock be. Ékezetes betűknél segít a haptic feedback. Safariban a pont hosszan nyomva feldobja a .com .hu lehetőségeket
-
törölt tag
Persze, hiszen reklámszűrő. Ha Safari kiegészítők között a Wipr Extra bővítményt is bekapcsolod, akkor az kicsit még alaposabban szűr, de az már hozzáférés engedélyt kér technikai okokból, viszont lehet weboldal szerint engedni pl. youtube. Az app oldalán ott van minden info: [link]
-
törölt tag
Aki nem szereti a gyári billentyűzetet, most töltse le a SwiftKey-t, mert a Microsoft befejezi az iOS támogatást és okt. 5-én kiveszik az áruházból.
-
törölt tag
válasz
zojjektum #272954 üzenetére
5. az óra app ébresztője hangos, a health app alvásmódnál vannak emelkedő lágy dallamok (early riser zongorás a kedvencem), miután itt beállítottad már megjelenik ez a fajta ébresztés az óra appban is
Microsoft nyilván gyűjt adatot, viszont jelszavak beírásánál tudtommal visszavált az Apple billentyűzetére. (én csak a gyárit használom)#272974
Spotlightba beírod a név első pár betűjét és már hívhatod is, szerintem elég gyors. Gyakori kontakt legközelebb ott is lesz a javaslatok között rögtön, ahogy mész spotlightba. Vagy contacts-ban kedvencek közé tenni. Vagy még a shortcuts appon keresztül is ki lehet rakni fényképes gyorshívókat amennyit akarsz. Én ennek és a spotlight megoldásnak vagyok híve, a telefon és kontakt appokban ritkán járok. -
törölt tag
válasz
markknight #272942 üzenetére
Nem jó, hogy Windows és Apple Music együtt milyen. Viszont mellékes téma, mert a Spotify-nál egyáltalán nincs lossless, hiába jelentették be másfél éve.
-
törölt tag
válasz
markknight #272930 üzenetére
Mindegyiknek van előnye, hátránya. AM hangzása és a gyűjtemény kezelése jobb a Spotcastnál akarom mondani Spotify-nál, nekem ez fontosabb egy zene apptól. Spotify Connect jó funkció, hogy mindenhol belépve onnan folytatod és azonos dalsor. Cserébe AM-nél eszközönként külön dalsor, annak is megvan az előnye.
Windows élményt pedig nem áll érdekükben javítani. A web player gyenge, a béta egy fokkal jobb, Win11 alatt esetleg Android apk, hát desktopon az se igazi, a nem hivatalos kliensek (cider) részemről felejtősek, marad az itunes. Igazából a Mac AM app is kaphatna több szeretetet.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
St3ven #272861 üzenetére
beta.music.apple.com egy fokkal jobb
ms store féle itunes előnye, hogy egy csomagban van és frissül háttérben, a normál letölthető setup.exe pedig szanaszét telepít (bonjour)
win11 alatt android apple music apk felrakása
nem hivatalos kliens cider: pofásabban néz ki az itunes-nál, viszont ez se könnyű darab, lassan indul, nem jött be
web player nekem elég lenne, csak tényleg bosszantó ahogy írod amikor következő dalra váltáskor néha megakad, az itunes viszont jó a smart playlist és library szervezése miatt
-
törölt tag
válasz
icecave #272104 üzenetére
Selfie-nél mennyire zavar be, hogy a sziget tapizásával összemaszatolod a kamerát? Egyik youtuber említette.
-
törölt tag
Nézegetem neten a kommenteket, akit zavarnak a megszokott dolgok még ne frissítsenek iOS 16-ra. Jó az újdonság, de szokásos Apple módon kivették a maradjon ahogy eddig volt állapotot. Ezekről olvastam:
záróképernyő:
- háttér párok és widget testre szabás indokolatlanul bonyolult
- zenelejátszón nincs már hangerőcsúszka és túl érzékeny, fel akarsz scrollozni láss értesítést, akaratlanul beleteker a zenébe
- hosszú nyomásra szerkesztés érzékeny, a beállításokban lenne a helye
- értesítések már csak alul, nem lehet visszatenni felülre (lista nézet nem az igazi)
- óra betűtípus kövér, nem lehet olyanra mint volt
- nincs már világos/sötét háttér váltás
- nincs már Live Photo háttér lehetőség
- meglévő háttérhez nem tudsz widgetet pakolni, újat kell kezdeni
- kamera és lámpa ikont továbbra sem lehet inaktiválni, cserélni másravideólejátszóban a képernyő közepére rakták a gombokat és halványítja a videót szünetnél, hát szerintem azért állítja meg user a videót, hogy jobban lásson valamit, erre eltakarják, halványítják a tartalmat
világos háttérnél eddig invertálta a betűket sötétre, most csak fehér betű
ami így olvashatatlanAoD túl erős, elvonja a figyelmet, a "dinamikus sziget" zavaróbb mint a notch (és user összetaperolja a selfie kamerát)
beillesztéskor engedélyt kell adni, nem lehet végleges engedélyt adni, minden alkalommal engedni kell az app hozzáférhet a vágólaphoz
Jobb várni a frissítéssel még pár hónapot szerintem.
-
törölt tag
válasz
killertibi #268096 üzenetére
Nincs low power módban? Tegyétek töltőre, olyankor mindent elintéz magának a készülék. Vagy wifi ki-be. Próbáld ezt is:
Az iPhone kényszerített újraindítása - Apple Támogatás -
törölt tag
válasz
Laslow #267938 üzenetére
Úgy oldottam meg, hogy éjjel egyáltalán nem töltöm. Este filmnézés közben megy bele annyi nafta és reggel készülődés közben még egy kicsi, hogy nappal ne legyen probléma. (és így az extrém forgatókönyv miatt se kell aggódni éjjel kigyullad én meg átalszom, hogy ég a ház)
-
törölt tag
válasz
Mr.Wiking #267929 üzenetére
Teljes feltöltésről nagyon lemeríteni és újra teljesen feltölteni: ez a legrosszabb módszer
Többszöri töltögetés: ez jó, li-ion kifejezetten szereti ezt, a készülék okosan számolja a ciklusokat és kevesebb ideig van töltőn alkalmanként, így kevesebb ideig melegHasználd úgy ahogy kényelmes neked, én csak arra figyelek 20% alá ritkán kerül, csak szükség esetén. Ha nagyon dajkálni akarod lehet csinálni parancsokkal értesítést, amikor pl. 30% alá esik és 80% fölé, de túl sokat nem nyersz vele szerintem, mert olyan mintha eleve kisebb teljesítményű akkut használnál. Simán engedem 90% fölé is tölteni, akár 100%-ig is, lényeg napközben ne kelljen aggódnom nafta miatt.
Sajnos változó ritmus miatt az optimalizált töltés nekem nem kapcsol be, viszont amikor nem éjjel töltöm akkor 100%-nál lehúzom és nincs sokat töltőn úgy. Arra figyelek 25% környékén már töltöm. 20%-nál alapból is figyelmeztet a rendszer. Akármit csinálsz kb. 2 vagy 2,5 év után már érezhetően romlik az akku kapacitás, kikerülhetetlen. Komolyabb használattal már előbb is. Nekem most 2,5 év után 86% a battery health és valószínűleg a nyári kánikula és majd iOS16 frissítéskor még esik párat, aztán tavaszra cserélhetem.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
féldekás #267398 üzenetére
Ingyenes bővítmény a Windows saját Fényképek apphoz:
How to open HEIC and HEVC files on Windows 10vagy külső program: ImageGlass
A .heic modernebb formátum mint a .jpeg és jelentősen kevesebb helyet foglal.
-
törölt tag
válasz
stuka20 #267284 üzenetére
4. Névjegy widget [link] vagy shortcut [link] majd ősszel iOS16 visszakapjuk a kedvencek widgetet is, az is gyors megoldás spotlight keresésbe beírod a kívánt személy nevét, Siri javaslatok közt is feldobja a gyakori neveket. Régen a telefon ikonra hosszan nyomva is feldobta, sajnos iOS14 ezt megszüntette.
5. Élő fotó nagyon hasznos, mert egyben 3 mp videó is ha az elkészült képen nyomva tartod az ujjad. Ha pislogott valaki választhatsz másik képkockát, hallatszik egy nevetés.
(heic-ben érdemes fotózni, jobb és fele helyet foglal jpeg-nél)
-
törölt tag
válasz
ricogsm #266848 üzenetére
Files appot nyisd meg, a pdf fájlok legyen egy mappában. Nevezd el pl. PDF 1 és PDF 2 így lesznek majd sorban a leendő egyetlen pdf-ben. Szóval felül 3 pötty ikon, kijelölés, jelöld ki az összefűzendő két fájlt. Aztán alul 3 pötty ikon és create pdf, létrehozza szépen ugyanabban a mappában. (eredeti kettő természetesen megmarad külön, ha már nem kellenek töröld azokat)
Vagy Shortcuts is létezik erre. [link]
-
törölt tag
válasz
Energie X #266606 üzenetére
"iPhone-on nézzük vissza az üzeneteket ott viszont szépen benne vannak az üzenetekben, a képek megnyithatóak"
Macerás lenne egyesével letölteni 6 évnyi képet. Sajnos tipikus eset, hogy user 6 év alatt nem foglalkozott az adatával, nem mentette el magának, aztán kiderül fontos. Régen Windows XP reinstall előtt még MSN Messenger log fájlt is elmentettük, mert kincs ami cringe.
Egy próbát érdemes tenni ezzel:
Two Ways to Save Photos from Viber on iPhone
Viberben van egy olyan bekapcsolható opció, hogy automatikusan mentse az üzenet képeket a galériába. Kérdés vajon visszamenőleg is vagy csak a funkció bekapcsolásától számítva újakat?
A másik remény a linken lévő programra azt írják:
"save all your Viber data including photos, messages, call history to your computer"
"when you want to extract data from an iTunes or iCloud backup"Ez ha működik segíthet neked!
-
törölt tag
Mennyire is utálom amikor megosztás helyett ilyen chat appokba hányják be a képeket. Még iPhone-os ismerőst is kérni kell iMessage ugyanúgy "ingyen" van neten keresztül, azon küldje ott jobb a minőség. Sajnos mindenki bele van szokva a Messengerbe és Viberbe.
Amikor előhívni kell fotót, szinte könyörögni kell küldjék az eredeti minőséget, aztán csodálkoznak hiszen már átküldte Facebookon, nem jó? Nem jó, fostos 247 kilobyte fájlból nem lesz szép fali naptár.
A gyártók kameraversenyben vannak, átlaguser viszont csak Zuckerberg hülyeségein küldi a szarrá tömörített fotókat.
Másik kedvencem backup nincs és felhőtárhelyre is sajnálja a pénzt. -
törölt tag
válasz
dud998 #266476 üzenetére
Ősszel kiderül, egyelőre bétában csak i13-tól.
iOS 16 - Features That Doesn't Work On Older iPhones - YouTube -
törölt tag
válasz
burgatshow #266029 üzenetére
A naptáré? Az nem ugyanaz, az csak a naptáré és nem olyan mint ez volt ami kombinált több dolgot egy helyre. Bővebben:
Where is the “Up Next” Widget in iOS 14?
“Up next” gone in iOS 14?Gyakorlatilag a leghasznosabb widget volt, egy helyen egyben több info, 14 óta ugyanezt külön 2-3 darabbal kell megoldani.
(Legalább a szintén 14-ben elvett fényképes kedvenc kontaktokat visszaadták 15-ben.) Csak röhögtem, hogy a 14 volt a nagy widget frissítés beharangozva smart stack és főképernyőre is pakolhatod, erre elbarmolták pont azt a kettőt amit tényleg használtam.#266028
Igen, viszont az csak félmegoldás. Aki ért hozzá visszakapcsolja beállításokban és nézelődhet. 16-ban Touch ID és Face ID mögé rakva teljesen tiszta lesz a dolog és nem kell guided access módszerrel se szórakozni, ha más kezébe adnád a telefonod megmutatni valamit. -
-
törölt tag
válasz
kleinguru #265984 üzenetére
Következő béták során még megoldhatják, bár én se értem ha behoznak új opciókat, akkor az eddigi megszokottat miért veszik ki? 14-nél a widget újításkor is elvették a megszokott kedvenc kontakt widgetet.
Viszont 16-ban úgy látom sok apróság lesz, amit régóta kértek az emberek pl. a fotóknál a rejtett mappa alapból jelszavazva lesz és jobb megosztás, zenénél playlist rendezés, üzenet szerkesztése utólag, mail ütemezés.Passkeys érdekes, kérdés mikorra fog elterjedni a weboldalakon. Még a szokásos csak US & UK újdonságok. És amekkora hangsúlyt fektettek a záróképernyő szerkesztésére és AoD is várható, ahhoz képest úgy látom notch készülékeken a kamera és lámpa ikon marad fix továbbra is, pedig sokan szeretnék eltüntetni onnan.
Home screenre kirakták a search gombot, mert sokan nem tudták swipe lefele és előjön a spotlight, remélem kikapcsolható lesz vagy aki évek óta használja, az is kénytelen lesz nézegetni az új feliratot?(Mac-en a system preferences -> system settings váltás lesz háborgás tárgya, nekem se tetszik az új)
-
törölt tag
válasz
szellemmaszk #264732 üzenetére
Röviden normális, bővebben:
Az akkumulátorállapot-jelentés újrakalibrálása az iOS 14.5-ös rendszerben -
törölt tag
válasz
janakbacsi #264599 üzenetére
- olcsóbb
- működik
- első év világgarancia -
törölt tag
válasz
safranek322 #264575 üzenetére
Érdemes, mert jobb új funkciókkal.
-
törölt tag
válasz
matehajagos #264505 üzenetére
Elvileg amikor kezd betelni, akkor kicsit takarítja magát. Nem tudom, mert nem jutottam még a közelébe se. Nálam két éves készüléken:
iOS 8,2 GB
System Data 7,7 GB -
törölt tag
válasz
tothjozsi96 #264252 üzenetére
Azt írják erről változatos szokásokkal nem aktiválódik. Ezt én is tapasztaltam. Rendszeres estinél nekem is megtanulta pár hét után, de nem mindig rendszeres az élet.
Annyira nem kell foglalkozni vele szerintem, én csak két dologra figyelek: ritkán hagyni 20% alá merülni csak muszájból és töltés közben kerülni a "nehéz" appokat. (játék, videochat) -
törölt tag
válasz
burgatshow #264236 üzenetére
Amint írtam nem használok tokot (kijelző fóliát se), tehát más eszközt se fóliáznék le.
Asztalon egy mikroszálas kendőre teszem le. Kézben - főleg nyáron - maszatolódik és így az üveg, fekete nem szerencsés. Nem folyamatosan törölgetem, hanem gyakran.
Ezért is fehér lesz a mini, jobban is tetszik.Nem fétisről van szó, egyszerűen anyaghasználatról vélemény, hogy nekem bejött régen egy jó hatású, fogású, kevésbé maszatolódó műanyag hátlap is, ha jól volt megcsinálva. Elég volt csak a kijelzőt törölgetni. Képen egy iPhone 7 jet black jól nézett ki, amíg hozzá nem nyúltál. TV, monitor, hangfal, billentyűzet és más esetében se tetszik semmilyen fényes, és tükröződő felület. A PS 5 fényes részére is árulnak matt skint.
-
törölt tag
válasz
trebrona #264231 üzenetére
Pl. asztal szélére leteszed, a hátlap nem látszik, az oldalkeret igen.
13 minire pályázok forma miatt és fehérben, hogy azon kevésbé fog látszani ujjlenyomat. Fekete SE 2020 üveg hátlapját törölgetni kell gyakran. Gondolom az Apple megoldása vegyünk tőlük mindig tokot is 20 ezerért.Nem szeretem alapvetően a tokokat.
Tíz éve a Nokia Lumia jófajta műanyag burkolata nekem tetszett, hiába a fém és üveg számított prémiumnak, nem csúszott, nem nyöszörgött, wireless töltést engedte, strapabíró, sok szín. Sajnos az Apple csak 5c mellékvágányon próbálkozott műanyaggal és eléggé szappantartósra sikerült, gyorsan el is kaszálták az olcsó hatás miatt. -
törölt tag
válasz
MasterMark #264224 üzenetére
Én a Pro keretéről gondolom hiába prémiumnak szánják, valójában csak nehezebb tőle a készülék és csúnya ujjlenyomatos. Az alap iPhone-on az alumínium keret könnyű és nem maszatos.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #264214 üzenetére
Van pedig. Egy i betű tulajdonképpen. Mindenki tudni fogja iPhone. Ahogy a notch-ról is.
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #264044 üzenetére
Honlapjukon alul ez szerepel: "Az értékesített készülékek csak yetteles SIM kártyával használhatóak."
A gyakorlat ezek szerint más.
-
törölt tag
Akkor a "reset network settings" egy próbát megér. Az nem annyira drasztikus mint az iOS újrahúzása, viszont talán megoldja.
-
törölt tag
válasz
karldergroße #263654 üzenetére
- kijelzővel lefele tedd le a telefont
- ne zavarj mód -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Dr. Faustus #263433 üzenetére
Egyszerű az Apple üzletpolitikája: a saját eszközeikre koncentrálnak, más platformokon csak a minimumot adják. Ezért van Windows-on csak a régi iTunes, ezért a webes iCloud és Apple Music eléggé fapados, ezért nincs iMessage Androidra, nincs Final Cut Windows-ra, ezért hivatalosan MacOS rendszer csak Mac gépre, nem akármilyen számítógépre. Mert a hardver és szoftver egy kézben, ettől jó az ökoszisztéma. Ez nem kitolás, hanem üzletpolitika. Ha veszel Mac, iPhone, iPad, Watch, Airpods cuccokat együtt használva, meglátod milyen az együttműködés.
Egyébként a Microsoft sem jófejségből nyitott az Android felé, hanem mert a saját ökoszisztéma projekt elbukott és Nadellával stratégiát váltottak. Így lett Windows Phone kaszálás után Android felé nyitás, UWP helyett Chromium Edge, Xbox Music helyett Spotify partnerség.
-
törölt tag
válasz
Dr. Faustus #263386 üzenetére
Névjegyzékbe felvenni? Vagy ezek csak random számok? Másold ki jegyzetbe, táblázatba és telefonon nyisd meg. Vagy kapásból telefon böngészőjében megnyitni ahol a számok vannak és onnan hívni.
Windows és iOS között nem lesz olyan kapcsolat, amit Windows és Android közt használtál, mert ez zárt rendszer: Mac és iPhone működik együtt kényelmesen.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Tibee86 #263155 üzenetére
Az szerintem is. Viszont így nem olyan egységes. Én nem bánnám, ha gyári appokból könnyebben lehetne eljutni a beállításokhoz a mostani 4-5 lépés helyett, vagy akár belerakni a gyári appokba. Camera, Mail, Notes, Reminders, Contacts... Apple Music esetében is Dolby Atmos, Lossless, EQ, Sound Check a fő beállítások zene rész alatt vannak, viszont az engedélyezett appok megtekintéséhez, profil opciók és a gyűjteményben lévő előadók új zenéje értesítés opció már a zene app listen now részén a fiók fejecske alatti menübe van eldugva. Podcast ugyanígy. Tehát van olyan opció, amiért ki kell menni fő beállítások adott app részhez, de van olyan opció is, ami csak az appon belül található meg.
Files: a fő beállításokban nincs jelen, az appon belül a körben 3 pötty gomb alatt van pár opció. Photos: a hivatalosan share & action nevű gomb alatt van minden a megosztástól az elrejtésig, ami nagyon nem mindegy mire is nyom user. Safarinál van ami a fő beállítások menüben, van ami az AA gomb menüben, van ami a share & actions gomb alatt. Maps viszont érdekes módon, bent az appban a fejedre nyomsz, preferences és ott lesz csomó beállítás rögtön, ha többet akarsz alul van egy link a fő beállításokhoz rögtön átdob.Szóval én raknék minden gyári appba egy fogaskerék ikont, ami átdob a fő beállításokba gyorsan. És ne szanaszét legyenek dolgok. Most, ha minden lehetőségről akarsz tudni, végig kell nyomkodni több helyen fő fogaskerék, appon belül körben 3 pötty, fiók fej gomb, AA gomb, share gomb.
Android mobilom nem volt, nem is lesz, szóval nem azért tartom furcsának ezeket. Egyszerűen az iOS annyit hízott az évek során (az elsőben még hátteret se lehetett állítani), hogy kicsit szanaszét vannak az opciók.
Többségében apró kényelmetlenségek ezek, viszont volt már amikor jobban visszaütött, hogy a fő beállítások alá zsúfolnak sok mindent: pl. amikor lett beépített 2FA kód generáló funkció. Ha a Passwords rész egy külön Keychain app lenne, vagy a Mail saját magán belül kérte volna, akkor multitaskinggal kényelmesebben megoldottam volna visszafele gondolkozás helyett.
-
törölt tag
A probléma, hogy a 3rd party appok sok beállítása pedig az appon belül van. De amúgy gyári appokban is gyakran a körben 3 pont gomb alatt találsz opciókat és műveleteket, máshoz pedig ki kell ugrani a fő beállítások menübe. Szerintem úgy lehetne egységesíteni, hogy a gyári appokban is lenne egy fogaskerék link, ami rögtön kidobna a fő beállítások menü vonatkozó részére. Több lépés megspórolható lenne.
-
törölt tag
válasz
pecccccccca #262820 üzenetére
Vagy Vinegar app. Én csak Safariban youtube-zok, ott pedig dolgozik a Wipr.
-
törölt tag
válasz
bollokcs80 #262696 üzenetére
Még ha ez segít: a Windows File Explorerben beállítod nézetben típus szerint csoportosítva és akkor egy kupacban lesznek a .jpg fájlok.
-
törölt tag
válasz
bollokcs80 #262693 üzenetére
MOV: az élő fotók funkcióhoz tartozó pár másodperces videó
AAE: ez tulajdonképpen egy XML fájl, a kép szerkesztéseit tartalmazzaEgyébként igen itt más, iCloud, iTunes, fotó import egyszerűbb, nem a fájlrendszerben piszkálásra találták ki elsősorban.
-
törölt tag
válasz
icecave #261888 üzenetére
Nem mint készülék fajta, hanem shortcut fajta. iOS 15.4 is out now — all the new features for your iPhone
You're able to run personal automations from Shortcuts in the background without banner notifications if you soo choose. -
törölt tag
15.4-ben ami jól jött a shortcut futásának értesítését végre ki lehet kapcsolni és Apple Music playlist neve marad a fejlécen scrollozáskor.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
krizoli #260219 üzenetére
Valószínűleg egy, két cserével megúszod. Használati szokásoktól függ az akku téma, más terhelést egy kap mobil másféle szokások alapján. Egyik sok wifi, kevés játék, lassú töltés. Másik sok mobilnet, sok játék, sok kijelzőidő, sok gyorstöltés és wireless töltés. Én csak egy szabályt tartok be: 20-30% szinten már töltöm és töltés közben nem használom nehezebb dolgokra.
4GB elég, az iOS memóriakezelése azért agresszív, pl. egy megnyitott kamera már kilökhet mást és akkor újratöltés.
Ciklusokat okosan számolja a rendszer, 0-100 egy ciklus, viszont gyakorlatban ha 40%-ról feltöltöd 100%-ra az 60, másnap 40-ről 80-ra az 40 és így 60+40 számít egy ciklusnak.Számold ki azt is, hogy nem jársz jobban úgy most veszel 13-at, ősszel eladod minimális bukóval és 14, majd egy év múlva 15. Szóval mindig garisan eladod az előzőt minimális bukóval, te mindig az új modellt használod és folyamatosan van garid. Így nem kell annyira akku elhasználódással foglalkozni, elég-e öt év múlva is a memória...
-
törölt tag
válasz
Šolaire #260075 üzenetére
Én sem értem, viszont látod rendszeresen visszatérő téma. Szerintem az Androidról váltók beidegződései miatt. Ha annyi ezresem lenne, ahányszor olvastam már a vezérlőközpontban lévő gombok miért nem kapcsolják ki teljesen a wifit és bluetooth-t?
Gixxer88: Másik kedvencem az appok kilövése mánia.
Felfüggesztés módból kisebb erőforrás teherrel jön vissza az app, tehát ellenkező hatást érnek el a kilövéssel. Nagy ritkán van csak olyan, valami beragad esetleg és szív akkut háttérben, olyankor pedig többet ér egy kényszerített újraindítás.
Egyet én is kérdeznék: próbálom számolgatni hogyan jobb iPhone-t venni? Eddig abból indultam ki sokáig támogatva van, több éves processzorok is gyorsak, egy SE is tud 4K videót, környezetvédelem ami jó még használjuk stb. Viszont:
1. évente új modell, előző kicsi bukóval eladva még garival
2. egy modell 2-3-4 évig, már keveset ér, vagy családban elfér mégGondolom az értékvesztés hasonlóra jön ki mindkét esetben, viszont első módszerrel mindig új modellt használsz, ami nem rossz!
A probléma az egyes módszerrel, hogy iPhone minit szeretnék, állítólag 14 mini nem lesz és így 13 minivel kell kihúzni még évekig. -
-
törölt tag
válasz
KD6-3.7 #260060 üzenetére
Significant Locations is bekapcsolva? Ha igen, akkor nincs más ötletem miért hiányzik a napkelte-napnyugta. Én a night shift és dark mode váltás esetében egyébként is inkább időpontokat állítok be. Mert hiába kel fel a Nap hétkor, az én arcomba fél 8-ig még ne toljon világos kijelzőt.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
kiralytom #259796 üzenetére
Ébresztést jobb egészség app alvás módnál állítani, nekem jobban bejön a felület és a dallamok is, hangerő csúszka is van, ha ez megtörtént health-nél, akkor az óra app is ezt a félét dobja fel.
Akku kijelzésről filozófiai vonalon mozog az Apple egy ideje, mivel egy mini is kibír egy napot sok óra képernyőidővel, akkor úgy gondolták ne stresszeljen az ember, hogy állandóan látszik mikor ugrik egy százalékot, ezért nem mutatják állandóan. Ha érdekel vezérlőközpont mutatja, ki lehet tenni widgetet is és 20%-nál mindenképpen feldobja az üzenetet, hogy akarod-e a low power módot, akár még shortcut parancsot is lehet csinálni X %-nál dobjon egy értesítést.
Adathordozóként nem lehet használni az iOS működési elve miatt, de itunes, 3utools program, smb megosztás files app, gdrive, onedrive, icloud, dropbox app stb. lehet rá másolni dolgokat.
iOS használati útmutatót érdemes átfutni (books appban is megtalálható) és a tippek appot is ajánlom. Egyéb tippek: [link] [link]
-
törölt tag
válasz
Nordik #259765 üzenetére
Kicsit nagyobb akku van az újban, az újabb processzor gondolom kicsit takarékosabb. Apple oldalán összehasonlítható a két készülék. (és GSM Arena) A 13 biztosan friss gyártás, 12-nél adott esetben előfordulhat 10 hónapja raktárban áll. Persze az is teljesen logikus, hogy megspórolni azt a 40-50 ezres különbséget, ha elég a 64 GB és nem számít egyéb említett kisebb különbség a kettő közt. Vagy még elgondolkozni a 13 minin!
-
törölt tag
válasz
Clain #259743 üzenetére
Passz. Soha nem használtam azt a költözős appot, mert nem volt Androidom és valószínűleg nem is lesz. Egyébként szerintem csoda egyáltalán működik két platform között, mert gyakran olvasni még iPhone -> új iPhone költözés se mindig sima egymás mellé rakva, persze ezt könnyű kikerülni iCloud mentéssel.
-
törölt tag
válasz
Clain #259737 üzenetére
újraindítást, mobilnet kikapcsolását, app és kiijelző aktívan tartását írják itt tippként
Átköltözés az Android rendszerről iPhone, iPad vagy iPod touch készülékre -
törölt tag
iOS 15 hozott beépített 2FA authenticator cuccot. QR kód beolvas, beállít, oké látszik settings jelszavak menüben fél percenként generál 2FA kódot, működik. Egy kényelmetlenség: iPhone Mail feldobja outlook.com fiók jelszavát adjam meg settings-ben, kéri 2FA-t is. Viszont két settings app nem futhat, hogy megyek a settings/passwords részhez kitúrni a 2FA-t? Szóval cancel és először megyek a settings/passwords menübe az outlook.com-hoz tartozó 30 mp-ig érvényes 2FA kódot gyorsan kikopizni és aztán gyorsan a settings/mail/accounts részhez re-enter jelszó és gyorsan bemásol 2FA kód, szurkolás még időben sikerült. Hát izé.
-
törölt tag
válasz
burgatshow #259610 üzenetére
A gyárból kikerülő vadiúj akkumulátorok kapacitása se mind egyforma. Kifogsz 100 mAh nagyobb darabot, már van egy kis előnyöd más ugyanakkor vett, ugyanúgy használt készülékéhez képest.
-
törölt tag
válasz
Nordik #259600 üzenetére
USA-ban beperelték őket, hogy "szándékosan lassították" a készüléket, amikor az elhasználódott akku miatt visszavett a processzor. Beletették a rendszerbe ezt a hozzávetőleges battery health jelzést. Kivenni nem fogják, viszont % helyett elég lenne így: jó, nem jó. Esetleg három szint: jó, közepes, csere. Most elég vicces userek azt lesik állandóan mikor változik a % jelzés. Ami nem is lineáris, szóval feleslegesen vannak olyan kérdések 2 hónapos készülék már csak 98%, felment egy frissítés és esett 1 %-ot, máskor adott %-on van hónapokig...
Annyira használatfüggő, én egy akkuval el vagyok három évig, más akár már másfél év után cserélteti. -
törölt tag
válasz
ILLDisPozed #259584 üzenetére
Másik szolgáltatásba is, vagy XML, TXT, CSV fájlba is lehet.
Export your Apple Music playlists to CSV and Text file! (tunemymusic.com)
Lejátszási listák másolatának mentése a PC iTunes alkalmazásában
Lejátszási lista másolatának mentése a Mac gép Zene appjában
-
törölt tag
válasz
Courage_7 #259542 üzenetére
Ne aggódj, nyugodtan töröld azt az appot, csak reklámnézegetésre és előfizetésre akar rávenni.
Van beépített QR olvasó a kamerában, egyéb alapfeladatokra a Notes és a Files app is tud scannelni, képeknél iOS15 óta exif adatok is gyárilag, nekem jó a beépített időjárás, mail, naptár stb. gyakorlatilag alig van 3rd party app a telefonon, áruházból nagyon megválogatom mit töltök le. -
törölt tag
válasz
lajosx #258566 üzenetére
Igen. Régebbi Windows Phone után gondolkoztam felrakjam-e a Microsoft Swiftkey-t, ez elmaradt mivel olyan gyorsan megszoktam a gyárit. Neked Androidról esetleg ott a Gboard lehetőség. Apple tippek:
dupla space = pont és szóköz
space nyomva tartva = kurzor irányítása
space nyomva + másik ujjal megérinteni bárhol a billentyűzetet = szövegkijelölés mód
egy szóra duplán kijelöli, triplán az egész mondat vagy bekezdés123 gomb nyomva tart és csúsztatva a számok, vessző gyors elérése
pont nyomva tartva Safariban a .com .hu stb. eléréséhez
dupla shift = caps lockszótárba felvenni rövidítéseket pl. @@ = email címed
három ujjal balról jobbra visszavonás fordítva mégis (rázni is lehet visszavonáshoz)
magyar nyelven nincs slide to type -
törölt tag
újraindítást, mobilnet kikapcsolását írják itt tippként
Átköltözés az Android rendszerről iPhone, iPad vagy iPod touch készülékre -
törölt tag
válasz
Mátésum #258054 üzenetére
Próbáld Androidon a mobilnetet kikapcsolni, csak wifi. Legyen töltőn mindkettő.
Átköltözés az Android rendszerről iPhone, iPad vagy iPod touch készülékre - Apple Támogatás (HU) -
törölt tag
Kicsit zavar iOS 15-nél a Safari lapok kiterítve vannak, a korábbi pakli kártya felülnézetből pörgetés jobban átlátható volt. Több lapot láttam egyszerre, a bezárás X gomb fixen egy oldalon volt. Kár erre nem hagytak opciót, mint arra címsor alul vagy felül legyen.
-
törölt tag
válasz
atirag #255400 üzenetére
Könnyű párosítás iPhone-hoz. Apple Music-ban Dolby Atmos-ban hallgathatja Taylor Swiftet. A melltartó "tok" gagyi. Fülpárna csere Apple árban 30K. Ha könnyebb, olcsóbb kell, szintén Apple-től Beats Studio3? Gondolom kevésbé szól úgy mint a Max, színes divatos, rendes tok, sok fiatalon látom. (nincs egyik se nekem, csak eldünnyögtem a kérdésen)
-
-
törölt tag
válasz
Sungoo #254641 üzenetére
Akkumulátorok – A legjobb teljesítmény elérése – Apple (HU)
"Ha hosszú ideig tárolod, félig töltsd fel."
"Ha fél évnél hosszabb ideig tárolod a készüléket, félévente töltsd fel 50%-ra."(adatokat róla gondolom lementetted máshova is)
-
törölt tag
válasz
mvgy8621 #254453 üzenetére
Én még 14.8-on vagyok, egyelőre amit olvastam az zavar 15-nél, hogy: pl. kiemelt reklámozott funkció a fókusz mód. Hely és idő alapján különböző profilok különböző helyzetekre, kicsoda zavarhat és milyen app küldhet értesítést, akár másféle főképernyő. Jól hangzik, aztán az ördög a részletekben rejlik: videós tesztekből, leírásokból kiderült engedélyezés része van csak, tiltás nem. Tehát macerás beállítani. Aztán ne zavarj módban eddig volt opció, ha aktívan használtad a készüléket, átjöhetett értesítés és hívás. 15-nél ezt kivették.
-
törölt tag
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Kikristályosodik a Razr 60
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen autót vegyek?
- OLED TV topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest