- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szabonagyur #338808 üzenetére
Másképp gondoltam, még nem próbáltam ki, de szerintem jó lett. Először csak a rázóköveknél vártam. Összességében tényleg arra jó, ahogy VR Pisti is mondta, hogy a hype a technológiai szektoron is végigsöpör, bekerül a film olyan cikkekbe is, amibe amúgy soha.
-
válasz
unicumnext #336036 üzenetére
Nekem nem kell kártyát frissíteni, de jó lett volna, ha elmondja ezt a magyar a support is.
A régi esetben kellett volna tudni, de már történelem.Gabesz87: tudom-tudom. Ezért is mondtam, hogy nem feltétlen opció a csere. Ha amúgy elég az wifi5 (nekem bőven elég, mert 550Mbit/s mérek vele iphone14PM-mel), akkor használtban elég jó áron lehet találni routert és ac-lr ap-t is. A család többi tagjának ilyen beszerzés lett.
-
válasz
Gabesz87 #336022 üzenetére
Kézenfekvő a routerek cseréje, de talán nem (csak) azzal van a baj. Az iPhone lecsatlakozik a wifi hálózatról, hogy energiát spóroljon. Ezért nincs rajta állandóan. Amikor ezt látod, akkor a asus menedzsment felületen, vagy felséged készülékén látod
Az asus felülete megbízhatatlan. Amennyiben a telefonon látod, akkor viszont, amikor el kezded használni rajta a netet, akkor vissza kellene találjon a wifire. -
válasz
unicumnext #336002 üzenetére
Igen, s bárhogy próbáltam megújítani, nem sikerült.
Apple supportot is felhívtam. Nem segítettek. Nekem ez jel volt, hogy többet nem kell fizetnem (kb 3-4 évet fizettem). -
Van itt aki az Alzától rendelt új telefont premier alkalmával 2024 őszén
Még mindig az a tapasztalat, hogy nem küldenek készüléket hónapokig?
-
Sziasztok!
Kaptam levelet ma (is). Google workspace előfizető vagyok a push értesítések a gyári apple mail alkalmazásban miatt (és mert saját domain nevet is használok).Starting September 30, 2024, Workspace Accounts will stop working for Google Sync.
Van már valaki, aki ennek utána ment, kipróbálta, tesztelte a saját felhasználóin
-
-
Sziasztok!
Használ itt valaki homepod(mini)-t?
Egy ideje már random, de gyakran bekapcsol AppleTV (készülék) használata közben és elindul a U2 albumról egy zene, amit az apple support sem tud leirtani a telefonomról. A tv alatt van a hompod mini és szörnyen idegesítő, de semmilyen megoldást nem találtam a problémára.
Ha valaki tudna adni egy shortcutot, amivel fixen "tiltásra" lehetne tenni, még használom az AppleTV-t, annak is nagyon örülnék (az automatizmusok között nem találtam ilyet).
-
Sziasztok!
Ha elhagytam az airpods pro 1st gen töltő tokomat, akkor honnan tudok hozzá venni másikat?
Care center ~47K (kicsit sokallom).
Van működő alternatív forrás -
válasz
kleinguru #306037 üzenetére
Szombatra törölték a státuszokat, hogy sikertelen volt a kézbesítés (még egyszer autó a környéken nem volt). Tegnap még nem tudták megmondani, hogy mikor jön a futár.
Végül megjött… nem volt telefonszám felírva a csomagra “kifogás” volt, amikor a futár kérdezve lett.Délelőtt még az Apple is fel lett hívva, hogy ugyan miért írják ki, hogy csütörtökön itt lesz és még következő hét hétfő du sincs itt…
… már csütörtökön meg kellett volna kapni a készüléket.Többet ért volna bemenni személyesen polcról “levenni” online rendelés után.
-
Tesóm rendelt apple.hu-ról egy telefont. Szerdán 11:56 perckor (eddigre már ki is fizette). Holnapi szállítást írtak. Ebből tegnap lett mai. Ma lett belőle következő munkanap, nem találtak otthon senkit. Kapu nyitva néztük a ház elejét folyamatosan futár természetesen nem hogy a csengőt nem nyomta meg, nem is volt az utcánkban.
Kiváló szállító partnerekkel dolgoznak
-
válasz
burgatshow #301742 üzenetére
Anyum iPad-én nincs ilyen opció (helymeghatározás) az otthobeállításokban
-
válasz
Aszpirin #301743 üzenetére
Bocsánat, az előzmények fényében írtam így.
Szóval, ahol én vagyok az otthon tulajdonosa, és ott is vagyok földrajzilag, akkor az jelenik meg. Ha ott vagyok, ahol lakónak meg vagyok hívva, akkor az jelenik meg. Ha egyik helyen sem vagyok, akkor alapértelmezetten az, ahol én vagyok az otthon tulajdonosa
burgatshow: igen és el is fogadtam. Nálam, ahol az enyém az otthon be van kapcsolva a helyzetmeghatározás, a “lakó” helyemen majd holnap tudom megnézni
-
válasz
Major Lion #301736 üzenetére
Ezt megcsináltam, ez volt a 0. lépés
Aszpirin: nem akarok költöztetni. Azt szeretném, ha az egyik helyen vagyok, akkor alapból az egyik, a másikon a másik, egyébként az alapértelmezett
-
válasz
Major Lion #301724 üzenetére
Az jó, mert van homepod mini és appletv 2022 ott, ahol hiszi hogy vagyok. Ahol csak lakó vagyok, ott egy appletv 2017 van.
Ezeken mit kell beállítani, hogy tudja, hogy épen a lakó helyemen vagyok
-
Home app kapcsán tudnátok segíteni
Van egy “otthonom” itt én vagyon a virtuális tulajdonos
~ 400 méterre légvonalban van egy másik otthon, ahol lakónak vagyok meghívva. A home appban a GPS jel (3szög) mindig a sajátom mellett van. Honnan kellene tudnia a telefonnak, hogy éppen hol vagyokJó lenne, ha menne automatikusan. A beállítások engedélyek résznél a pontos helyzet engedélyezve van a home appnak.
Valakinek tipp?
-
válasz
Aszpirin #301117 üzenetére
Többször volt már róla szó korábban, de íme a linkgyűjtemény
Picit trükközni kell és el kell adni magad olyan országbelinek, ahol lehet venni (pl.: francia) és odavaló bankkártyával rendelkezel. Nekem francia bankkártyám van és beállítva francia régiót és valós francia címet meg tudtam venni itthon is.
Nyilván itt az adott "ország bankkártyájával rendelkezni" a "tudomány".
-
válasz
bbendre #297236 üzenetére
Nem vásároltam még magyar kártyával külföldi store-ban applecare+-t. Azt meg lehet venni előre 2 évre egy összegben, de nekem az legutóbb 249€ volt, ami nem 50K. Így rendben vagy 2 évre, feltéve, ha engednek magyar bankkártyával vagy KP fizetni. Utána biztosan kell egy olyan mondjuk osztrák kártya, ahonnan tudják vonni a havi biztosítási díjat.
Tesóm megveszi bruttó áron magánszemélyként, mert neki új korától tok és fólia van rajta. Neki nem ér ennyi plusz pénzt. Nekem, aki ezeket nem szereti sokkal többet ér a nyugalom, hogy van rajta applecare+ (nem feltétlen kell kint venni amúgy, ha itthon megveszed cégre és van támogatott országbeli bankkártyád (fentebb már írtam), akkor megy itthonról is). -
válasz
adnoctum18 #297198 üzenetére
Nem ennyire egyszerű, de tudnak segíteni. Olvasd el a cikkeket. Hozzászólásokra válaszolnak, illetve talán le is van írva, hogy hol kell direkt segítséget kérni.
Ha van támogatott országbeli bankkártyád, akkor magadtól is meg tudod csinálni.
Pl.: német banknál van kártyád (vagy ismidnek). Elolvasod a leírásokat és az ő kártya adatait adod meg, neki meg így úgy (Revolut) elutalod az eurót.
Itt találsz cikkeket, amik leírják és tapasztalatról is beszámolnak.
-
Bevásárló lista az emlékeztetőben nem érhető el a mi régiónkban
-
válasz
Norbi887 #296485 üzenetére
Mikor tetted fel az RC-t? Milyen telefonra tetted fel (i11Pro)?
Az első néhány napban, még mindent újra indexel a telefon, minden AI dolgot újra futtat, addig elő (szoktak) fordulhatnak hasonló dolgok.
A második bekezdésre: tényszerűen nem final release-t használsz, azért írja ki. Ebből nem következik, hogy lesz release verzió szám növekmény a véglegesnél.
Razzul: számodra mi az a funkció, ami miatt ilyen "gyorsan" frissítesz
Nekem anno volt az órával maszkban feloldás, amit már bétával használtam. De most semmi eget rengető újdonságot nem találok, ami nekem nagyon fontos lenne. Nem is tettem fel semmilyen bétát semmilyen eszközömre évek óta először. Sem iOS, sem iPadOS, sem macOS, sem watchOS...
-
válasz
markknight #296031 üzenetére
Az idei verziót kihagyom, de nagyon nem tetszik a változás.
Érdekes lesz majd a véletlen nyomások kezelése, mert a korábbi kapcsolót elég nehéz volt véletlen átállítani. Most azt gondolom, hogy a semmi lenne nekem beállítva.
Meglátjuk, mik lesznek a tapasztalatok. -
Tetszenek az új árak (sokkal rosszabbra számítottam).
Nem fogom lecserélni a 14pm-ot.
Azt viszont szeretném, ha tudja a sima 15-t, akkor tudhatná a 14pm is, hogy automata portré módra váltson. Az is jó lenne, ha zaj szűrés is menne vele, mert az erőforrások lényegében ugyan azok.
Gondolom a 14pm verzión bétázóknak nincsenek benne a fent említett funkciók
-
válasz
BUZZLGHTYR #295795 üzenetére
Illetve nem lesz itthoni 3 év garid. Annyit megér szerintem +40K, hogy itthoni 3 év gari szemben az itthoni (worldwide) 1 évvel és az Ausztria 2. évvel szemben.
Megelőztek
-
Sziasztok!
Szeretnék rendelni full frame üveg fóliát és átlátszó tokot iphone 11-re. Spigen és a Nillkin márkával van jó tapasztalatom. Idő van még a rendelésre, nem sos. Tudtok jó beszerzési helyet, akár külföldről is valami aktuális kuponnal, hogy ne legyen méregdrága
-
válasz
Kalacskepu #293657 üzenetére
Fordítsuk meg inkább (az jó, hogy megvan a keret). Mire szeretnéd használni, mik a preferenciáid (kicsi, nagy, nagyobb, kamera, üzemidő, stb...)?
Aztán ennek alapján fogsz kapni ajánlásokat a kereted +-10%-ig
-
válasz
markknight #289139 üzenetére
Így sokkal jobban értem.
Nálam ez azért lenne nehéz, mert megosztott könyvtárat használunk feleségemmel a fotóknak. Innentől nem kívánom automatikusan máshova menteni.
Fordítva csinálom: mindent icloudba mentek ami rendszerszintű + képek és videók. Minden más, ami munka, egyéb file stb, azt dropbox, céges felhő. -
válasz
markknight #289127 üzenetére
Értelek, de oda a telefonon tud rendszer szintű backupot készíteni
Sajnos nem
-
válasz
burgatshow #288533 üzenetére
Nekem nincs is ilyen opció. Bónusz 2009-es az appleid-m.
-
válasz
MasterMark #288520 üzenetére
Az Apple-től kapott levélben ez szerepel:
"A Saját fotóstreamben található fotók tárolva vannak az Ön eszközei közül legalább egyen"... -
Sziasztok!
Érintett vagyok a fotó stream megszűnése kapcsán.
Nem tudjátok, hogy hogyan tudnám kideríteni, hogy melyik készülékem okán van ilyen szolgáltatás még használatban? Sem a telefonon, sem a gépen nem találom a leírás szerint my photo stream mappát...
-
Sziasztok!
Eladtam a régi készülékem, de elfelejtettem törölni a tartalmát. Van arra mód, hogy távolról töröljem a készüléket
Tehát az új tulajdonos új telefonként tudja használni?
-
Igazad van. Ellenben árnyalnám a képet.
Nem biztos, hogy a 2TB-os előfizetés kell mindjárt mindenkinek. Az sem biztos, hogy mindenki ért a NAS-hoz (még ha Synology akkor sem). Az automatikus feltöltés mostanában döcögősen megy a cloudba, de alapból megy. Nem kell előtérben fusson az applikáció. Teljes gyári integráltság hiánya... Üzemeltetés további költségeiről, rendelkezésre állásról már nem is szólva.
Szerencsés vagy, ha neked kiváltja a NAS a szükségleteidet. Esetemben kell sajnos mind a kettő.
Amúgy meg a fene egye meg már, hogy megint árat emelnek.
-
válasz
markknight #286686 üzenetére
Nem szapulás végett, de jól esik végre "kibeszélni":
Dualsim terjedése miatt, sok családtagomnak és kollégámnak 2 simje van. Kérem, hogy hívja fel a tesómat, megkérdezi, hogy melyiket. Mondjuk amit utoljára hívtam, vagy amelyiket be lehetne neki állítani, vagy tanítani, vagy amelyik benne van a kedvencekben, amúgy mindegy lenne, csak hívná.
Több macos gépen használom, ugyan azon kamerával és mikrofonnal, de teljesen máshogy érti meg a hungrishomat... mire rájöttem, hogy az egyiken amerikai angol van állítva a másikon a default (nyilván az amerikaival boldogulok jobban).
Órám a karomon, telefon a zsebemben és a velem egy helyiségben lévő homepod mini hármasból teljesen random, hogy mi érzékeli, ha megkérem, hogy kapcsolja fel a villanyt.
Ami még mindig idegesítő, hogy összetett utasítást sem tud: pl kapcsold fel a villanyt és a klímát is. Ezeket külön külön mondatba kell fogalmazni...
Összefoglalva, elég béna szegénykém.
Elhatároztam, hogy az Apple Térkép alkalmazását ki fogom tartósan próbálni, ahhoz azért majd jobben össze kell barátkozzunk megint. Kíváncsi vagyok, hogy ez a része mennyire műküdik (handicap: van egy jelentős késleltetés a kocsi kihangosító miatt). -
Végre aktív itt a téma (Windows 11 topikban senkit nem érdekelt).
Az Intel verziót próbáltam volna, de nincs hozzá hardverem...
A Phone link meglepően jól működött. Folyamatosan használom a "gyári Apple verziót" és persze néha tényleg küldök vele képet, de mióta be van kapcsolva a családi album szinte nincs is rá szükségem (értsd= nem használom).
Az elérhetőségekről a MS azt írta, hogy május közepére már mindenkinek. Anno Insiderként sem volt semmilyen ráhatásom, hogy elérhető legyen nálam is, pedig mindent próbáltam, install, uninstall, reinstall... aztán egy nappal később ránéztem újra és ki tudtam választani az iPhone opciót.
Funkcionálisan ellenőriztem csak a dolgot, hosszú távon nem próbáltam, hogy az akku-ra milyen hatással van a dolog.
Egy biztos, hogy az ismerősök között (ritkán játszanak) az első "húzó" funkció a windows 11-re váltás miatt. Aki eddig el volt az integráció nélkül eddig, tehát nem vett emiatt netet, annak az nagyon jó lesz/lehet.
-
válasz
dvdbackuper #286069 üzenetére
Adnak mellé valami resetelő kütyüt vagy neked van valami okosság?
-
válasz
Sza_Sa #285246 üzenetére
Az "ios betonstabil" már valóban kevésbbé igaz, azzal együtt, hogy a hallomásaim alapján az android is sokkal stabilabb, mint volt. Közelítettek egymáshoz.
A konkrét AirPlay példa kapcsán pedig azt tudom mondani, hogy a láncban volt nem Apple termék. AppleTV eszközzel semmilyen probléma nincsen az AirPlay szolgáltatással.
-
válasz
markknight #285058 üzenetére
Valóban, az üzenetekben volt egy halom, amúgy már a cloudban lévő videó
-
Sziasztok!
i12mini telefonról szeretnék friss icloud mentést készíteni. 1 percről indultunk, és folyamatosan növekszik a mentés becsült ideje, ahogy haladunk előre…
Valakinek valami tippje?
-
válasz
markknight #284300 üzenetére
Van valami trükk, hogyan tudom kipróbálni
Nekem sajnos Coming soon iPhone van...
Feltettem a legfrissebb insider preview-t, frissítettem, letöröltem az appot, újratettem, semmi eredmény...
-
válasz
INGJOKE #284128 üzenetére
Jah és kiterjesztik a duplikátumok kezelését a közös fotó könyvtárra. Lényegében így felezni fogom a tárhely méretet, mert eddig mindenképet oda vissza küldözgettünk egymásnak a feleségemmel. Most beteszek “mindent” mindkettőnknél és reményeim szerint az összes duplikátumot ki fogom tudni szűrni egy fél nap alatt
-
Sziasztok!
Rendelt valaki mostanában nohon akkut iphone se 2020-ba
Ha megrendelem fog vele menni rendesen, tehát a százalék kijelzés is rendben lesz?Húgomnak karácsonyra megérkezett és meg is csináltam, anyu még hátra van és kb feléből meglenne, mint a gyári a nagyobb kapacitású + utánajárás + várakozás nyilván + kockázat is.
-
válasz
Face8814 #282231 üzenetére
ICsekk alkalmazást használom, ugyan ez a problémám vele. Szerintem ezen alkalmazásoknál az alkalmazásnak kellene kezelnie a dolgot. Arra gondolok, hogy kényszerítetten a fejlesztő az alap kamerát kapcsolta be. Lehet van automata módja már az új keretrendszerben, ami kezeli a 14pro(max) kameráit rendesen.
Minden esetre írok a fejlesztőknek.
-
Akinek 14pro(max) telefonja van és használja a metró áruházban vásárlásra (vonalkód olvasó), annak sem olvassa a közeli vonalkódokat? Olyan, mintha nem kapcsolna “makró” módba a kamera direkt. Nektek mi a tapasztalatotok?
-
válasz
Lali-213 #281102 üzenetére
Az adatátvitel módját érinti csak, tehát ettől nem beszélsz olcsóbban vagy ingyen. Annyi, hogy ahol nem volt korábban térerő, vagy nem olyan jó (emiatt esetleg időközönként kereste a hálózatot a telefon, ilyenkor jobban is merül a készülék), de van wifi normális, akkor tudsz telefonálni rendesen. INGJOKE kolléga észrevétele is helytálló (emiatt nem is "hitték" el otthon, hogy azért nem vettem fel a telefont, mert a másikon beszéltem).
-
válasz
tothjozsi96 #277996 üzenetére
Elfogadom, én is azért rendeltem.
A 6S már nem képvisel akkora értéket, hogy ha valamit tönkre teszek, akkor ne tudnék használtban gond nélkül másikat venni. De pl.: másik tesóm i12-jében már nem szívesen állnék neki akkut cserélni.
-
válasz
tothjozsi96 #277992 üzenetére
Nekem a 6S-hez rendeltben is ilyen ragasztó volt már. Eddig megy szépen. Ki sem kapcsol hidegben, ráadásul jobban is bírja, bár ez nem 1715 mAh hanem ~2350 talán.
Önmagában annyiba kerül az akku és a szerszámok, amennyiért itthon cserélik a szervizek is (sőtt kicsit többe is).
Gondolom a szerszámok miatt.
-
Nem tudjátok, hogy miért ilyen lassú az icloudba a képek feltöltése?
1,5Mb/s (max) wifi-n keresztül.
4G-n talán elfogadható sebesség van, de azért itt sem az igazi.
Hogyan lehetne ezen gyorsítani?
-
válasz
tothjozsi96 #277117 üzenetére
Nem értek hozzá, ezért kérdezek. Az lenne a kép lényege, hogy púpos az akku? Mennyit volt használva és milyen körülmények között? Amikorra elérte ezt az állapotot, akkor a telefon hány százalékos akku kapacitást írt ki? iPhone se 2020?
-
válasz
kutga #276291 üzenetére
Mindenkinek mást jelent ugye az általános felhasználás.
Feleségemnek i12 mini van. Azon kívül, hogy megjelenés óta most már 82%-os az akkuja semmi baja. Úgy, hogy megszoktam a saját tilómnál a fektetett Face ID feloldást, nekem már hiányozna.
Ha "csak" átlag embernek és nem telefon függőnek kell, akkor vedd nyugodtan a 12 minit (akku jobb a 13 esetén).
-
Sziasztok!
Mostanában rendelt valaki nohon akkut? Tesóm i6s készülékében rendetlenkedik a gyári és meglepődtem, amikor 21K-s árajánlatot kaptam cserére, meg kb 5 munkanapot.
Anyumnak próbáltam 2x is rendelni aliról a nohontól, de mindig visszaküldték a pénzt, akku nem jött egyszer sem. Van ennek köze a vámmal kapcsolatos változásoknak
-
-
válasz
gyenesmartin #273195 üzenetére
Új korától dual simmel használom (i13pm). Nem volt gond az üzemidővel. Kb 5 napja használom dual esik módban. Itt lehet van gondom az üzemidővel, de talán már előtte is volt az beta iOS miatt. Ezt nem tudom megítélni biztonsággal.
-
Teljesen megértem azt, aki izgul és a lehető leghamarabb szeretné megkapni. Gondolom éveken keresztül tett félre rá, 2-3 éve szeretne venni telefont, de mindig lebeszélte magát, mert nem kell, jó a régi is. Nagy ritkán elkölt erre egy vagyont, akkor kapja már meg a lehető leghamarabb. Tudom hülyeség, mert semmi nem múlik rajta, de akkor is.
Mindenkivel mélyen együttérzek
-
válasz
dvdbackuper #269070 üzenetére
Egyet értek, illetve megfontolnám a használt jó állapotú 2020-as SE beszerzését*
*amennyiben csak telefonálni kell, pár dolgot megnézni akkor jobb a 7-es, ha tartalmat is fogyasztasz vele, navigálsz, fotózol, akkor a 2020 SE inkább.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest