Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jeffo

    tag

    iPhone 11 kapcsán érdeklődnék, meg lehet-e oldani házilag az alábbi problémát valami beállítással, frissítéssel, gyári állapotba állítással, gomb kombinációval, vagy inkább egy szervíz felkeresése javasolt.
    Egy ismerősömmel történt ez, aki használtan vette egy használt telókat árusító webshopból.
    Wifi bekapcsoló csúszka kiszürkült állapotban van, ami a beállításokban van, nem lehet bekapcsolni a Wifit. Csak a mobil adat működik. Beállításokon belül próbáltuk a Hálózati beállítások alaphelyzetbe állítását (Reset network settings), ami a neten talált megoldási javaslatok alapján egyszerűbbnek tűnt. (iPhone 11 Grayed Out WiFi Button, Cannot Enable WiFi címmel van ez a jelenség külföldi oldalakon megnevezve, pl. [link].)
    Először nem történt semmi. Másodszori újraindulás után újra állítható lett a Wifi gomb, sikerült a helyi routerhez csatlakozni. Egy ideig működött, aztán egyszer csak néhány kiválasztott fotó emailben küldése közben elszállt a Wifi kapcsolat, és megint kiszürkült a Wifi kapcsoló. Újra próbáltuk a hálózati beállítások alaphelyzetbe állítását, de továbbra sem volt bekapcsolható a Wifi, nem találta meg az elérhető Wifi hálózatokat sem.
    Az előző telefonról az átköltöztetés lefutása után jelentkezett ez a hiba, miután a 2 telefon egymás mellé volt helyezve, és áthúzásra kerültek az egyikről a másikra az adatok és a beállítások. Az eredeti állapotában még jól működött a Wifi kapcsolat vele, ahogy kibontották a csomagból, és próbálgatták egy ideig a telót.
    Rendszer jelenleg: iOS 16.3, de a frissítés keresésével felajánlotta a 16.4.1-et, aminél a frissítő csomag méretét 1.8GB-ra jelzi. Ám ha nincs Wifi, akkor gondolom nem annyira jó ötlet mobil adattal letölteni ennyit. Valahol olvastam, hogy iTunes programmal is lehet frissíteni USB kábellel a géphez kötve, ha mondjuk az otthoni laptopra telepítik az iTunes-t, amivel csatlakozik a házi wifihez.
    A rendszer frissítésével megoldódhat ez a probléma?
    Ha szervíz felkeresése javasolt, akkor előtte ajánlott-e lementeni az adatokat, mondjuk iTunes programmal? Olvastam e fórumban is ilyet, hogy valaki lementette, és telócsere után visszatöltötte.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák